Za područje
    OTP banka

    Novìne u Katastru Srbije: upis, prenos i promena vlasništva

    Članak je pregledalo čak 653+ korisnika
    Greške nastajale prilikom unosa podataka u Katastar nepokretnosti poput pogrešnog imena, JMBG, lokacije i broja nepokretnosti, površine i sličnog, a koje su građanima toliko komplikovale život, praktično više nisu moguće zbog puštanja u rad novog, objedinjenog elektronskog sistema. Jednom rečju - budućnost Katastra počinje 26. 6. 2023. godine.
    Stručni članak 653
    katastar nepokretnosti
    Imamo čak 2306 izvođača radova za područje Legalizacija objekata:

    Centralni informacioni sistem Katastra nepokretnosti

    Katastar opštine Voždovac, odnosno Republički geodetski zavod u Beogradu, bio je ogledno odeljenje u kome je prvi put primenjen i isprobavan već izvesno vreme novi elektronski sistem. Budući da se pokazao još boljim od očekivanja, pušta se u rad na celoj teritoriji Srbije od 26. 6. 2023. godine. Ovaj Centralni informacioni sistem za katastar nepokretnosti na teritoriji cele Srbije, praktično će značiti bolji, brži, efikasniji i tačniji upis, prenos i promenu vlasništva bilo koje nekretnine, bilo gde u Republici Srbiji. 

    Novi sistem Katastra nepokretnosti praktično znači da na jednom mestu i po jednom zahtevu, uz plaćenu taksu, odmah dobijate bilo koji dokument iz njihove nadležnosti.

    U saopštenju RGZ, ističe se da je reč o najmodernijoj tehnološkoj platformi za katastar uvrštenoj među 5 najboljih na svetu, koja će obezbediti pouzdanost, tačnost i brzinu obrade podataka svim podnosiocima zahteva. Posle više od 20 godina i 2 neuspele implementacije, stari softver je zamenjen novim koji je u svakom pogledu sigurniji i dostupniji koliko pri unosu toliko i pri upravljanju informacijama.

    Nov Katastarski sistem je potpuno integrisan

    S druge strane, nov sistem je integrisan s ostalima pod ingerencijom Geodetskog zavoda, ali i onim drugih državnih organa tako da je obezbeđen visok stepen protoka informacija koliko i automatizacije procesa. Zbog svih tih prednosti brzine rada i mogućnosti kontrole obrade podataka, pojave grešaka su svedene na minimum.  

    Tvorci ovog sistema ističu da će, na primer, sve u vezi za upisom, prenosom ili promenom vlasništva nad nepokretnostima biti znatno kraće, što će strankama omogućiti da brže ostvare svoja prava te obave neophodne administrativne poslove bez gubljenja vremena. Pri tom, umnogome je smanjen rizik neovlašćenog pristupa, manipulacije ili gubljenja podataka iz oblasti prava zaštite podataka o ličnostima što vodi maksimalnoj pravnoj sigurnosti građana, između ostalog. 

    Ukoliko vam zatreba neki od dokumenata iz Katastra nepokretnosti, na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovu temu, ali i stručnjake sa kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.
    Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

    Stručni članak 653
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Legalizacija objekata?

    Imamo čak 2306 izvođača radova za područje Legalizacija objekata:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 2306 izvođača radova za područje Legalizacija objekata
    10
    2

    RADNJA ZA GEODETSKE POSLOVE MS PREMER MARKOVIĆ SLAĐANE PREDUZETNIK BEOGRAD (PALILULA)


    9.7
    0

    SAMOSTALNI GEODETSKI BIRO BETA BRANKO BJELANOVIĆ PREDUZETNIK BEOGRAD (ZVEZDARA)


    9
    0

    GPPUP TEMELJ DOO BAJINA BAŠTA


    9.9
    0

    KUĆA STIL DOO SVILAJNAC


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana