Za područje

  Gipsarski radovi, cena

  Koliko košta suva gradnja? Gipsarski radovi spadaju u tzv. poslove suve gradnje koji su različiti po vrsti i tipu. Postavljanje pregradnog zida je jednostavno i brzo te cena može da raste najviše zbog debljine zida i eventualne zvučne izolacije. Cena običnog pregradnog zida se kreće između 15 i 25 EUR/m2, a dvostrukog do 35 EUR/m2. Spušteni knauf-plafon monter može da napravi za oko 20 EUR/m2.

  Kome poveriti izvođenje gipsarskih radova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za suvogradnju u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Detaljnije cene za Gipsarski radovi

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena nabavke i ugradnje izolacije od kamene vune debljine 30 cm s parnom barijerom


  m2

  €/m2

  Izolacija poda, EPS stiropor 70, 5 cm

  Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 70, sa PE folijom.


  m2

  €/m2

  Izolacija poda, EPS stiropor 100, 5 cm

  Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 100, sa PE folijom.


  m2

  €/m2

  Dvostruki pregradni zid debljine:

  Izrada dvostrukog pregradnog zida, izolacije od mineralne vune, pocinkovane podkonstrukcije, zatvarača sa dvostrukom Knauf / Rigips pločom 12,5 mm sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Jednostruki pregradni zid debljine:

  Izrada jednostrukog pregradnog zida, izolacija od mineralne vune, pocinkovana podkonstrukcija, 12,5 mm Knauf / Rigips zatvarač panela sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Knauf spušteni plafon za:

  Spušteni plafon sa pocinkovanom podkonstrukcijom, zatvaranje vatrootpornim Knauf / Rigips gips pločama od 12,5 mm sa trakama i kitom. Zglobovi su ojačani i 2 puta fugovani. Zajedno sa nabavkom materijala.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Oblaganje zidova vodonepropusnim gipsanim pločama

  Izrada jednostrane zidne obloge od vodootpornih gips kartonskih ploča, zidni profil 100.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Zidna obloga gipsanim pločama:

  Izrada jednostrane zidne obloge od gips kartonskih ploča, zidni profil 100.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Celulozna izolacija


  Koliko košta izolacija uduvavanjem? Cena uduvavanja celulozne izolacije najviše zavisi od količine p...

  Proverite i: Celulozna izolacija, cena

  Suvi estrih


  Koliko košta suvi estrih? Suvi estrih je 2 puta skuplji od mokrog, ali nudi i brojne prednosti: mont...

  Proverite i: Suvi estrih, cena

  Izolacija potkrovlja


  Koliko može da košta izolacija potkrovlja? Uopšteno govoreći, krov mora biti vrlo dobro izolovan jer...

  Proverite i: Izolacija potkrovlja, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Suva gradnja - sve što treba da znate

  1. Suva gradnja - šta sve treba da znate?

  1.1. Brza gradnja uz usklađivanje poslova

  Postavljanje knauf-ploča je brz i efikasan način rada, pošto su moguće prepravke i pre samog nameštanja. Ipak, potrebno je pridržavati se određenog plana i načina rada. Izvođač radova vas može posavetovati oko većine stvari no, mi smo ipak pripremili neke savete na tu temu.

  Budući da se suva gradnja uvek prepliće s poslovima postavljanja instalacija, gletovanja, krečenja ili lepljenja tapeta, za izvođenje celog projekta biće neophodna i određena koordinacija.

  1.2. Treba li vam plan suve gradnje?

  Uvek je preporučljivo imati plan. S vašim arhitektom možete napraviti nacrte i skice mansarde, potkrovlja ili uređenja stana, pa da to bude osnova za popis poslova i materijala, tzv. predmer. Na taj način će i izvođači radova lakše sastavljati svoje ponude, a vi ćete moći da ih poredite po stavkama i ravnate se prema tim informacijama. Postojanje dobrog plana uvek znači izbegavanje problema i iznenađenja.

  Suva gradnja
  I za postavljanje knaufa je potreban dobar plan

  1.3. U kom delu projekta je suva gradnja?

  Odlično je kada se zna u kakvom je stanju nekretnina, jer se prema tome određuje vrsta i redosled obavljanja poslova. Recimo, zvuk se prenosi kroz potkonstrukciju i može da bude poprilično jak. Da bi se to izbeglo, pri ugradnji estriha, vrlo je važno da zidovi budu postavljeni direktno na betonsku ploču, a da se ispod knauf-profila postavi guma. Takođe, kod jednostavne ugradnje estriha bitno je to da knauf-ploče budu najmanje 10 mm iznad ivice poda. Kada se postavlja podno grejanje, treba ga raditi nakon postavljanja potkonstrukcije jer može da se desi da se prilikom njenog šrafljenja probije cev za grejanje.

  Naravno, pregradni zidovi se mogu postaviti i na gotove podove s parketom ili keramičkim pločicama, samo se mora voditi računa da se ne oštete postojeće instalacije.

  1.4. Ne zaboravite na instalacije

  Cevi za prozračivanje i kanalizaciju uglavnom su velikog prečnika, pa i do 20 cm. No, i konzolne kutije za podno grejanje su takvih dimenzija da se ne mogu zanemariti. Stoga se, pri određivanju debljine pregradnih zidova, mora voditi računa da budu pokriveni svi kablovi i cevi, jer bi se u protivnom naknadno morale praviti kanalice i maske, što bi svakako narušilo već osmišljen izgled prostora. Dobro planiranje bi vas i u ovom slučaju poštedelo mnogih problema.

  suva-gradnja.jpg
  Suva gradnja je ključna za renoviranje stambenog prostora

  2. Suva gradnja - izbor izvođača radova

  2.1. Kako naći dobrog majstora za knauf?

  Suva gradnja je relativno jednostavan posao i zato je se prihvataju mnogi izvođači radova. Zbog brzine rada, mnogi se čak odlučuju na to da rade sami, a u poslednje vreme je i sve više molera koji nude gipsarske usluge. Ipak, to što ih na tržištu ima mnogo ne znači da svi rade kvalitetno. Savetujemo da kontaktirate samo one izvođače kojima je suva gradnja, odnosno, gipsarski radovi specijalnost i imaju određene reference, a mogu vam pokazati i ranije projekte.

  2.2. Kada tražiti majstora?

  Pravo vreme za traženje majstora zavisi od toga u kakvom je stanju vaša nekretnina i koliki je obim planiranih radova. Ako vam treba samo zatvaranje nekoliko kvadrata, možete se dogovoriti da vam se majstori jave kada budu imali slobodan termin. Ako je u pitanju postavljanje knaufa u celom stanu, odziv će biti daleko veći. U tom slučaju, majstori mogu da dođu do vas već iste sedmice.

  Tokom leta, kada su aktuelni građevinski radovi, izvođači su uglavnom vrlo zauzeti i cene suve gradnje su više. Toga radi, preporučujemo vam da radove zakažete za sam početak ili kraj leta. Postavljanje knaufa u kući od oko 150 m2 može da potraje i do tri sedmice.

  3. Projekti: gde se sve koriste gipsane ploče?

  Pošto su vrlo jednostavne i fleksibilne, gipsano-kartonske ploče u potkonstrukciji se upotrebljavaju u najrazličitijim projektima novogradnje, adaptacije i sanacije.

  Suva gradnja je naročito primerena za gradnju pregradnih zidova i tavanica u montažnim objektima. Odlična je za sanaciju vlage i zidne obloge u svim vrstama renoviranja, pošto se ne poseže u noseću konstrukciju niti se pri zidanju koristi voda.

  3.1. Knauf i gipsane ploče

  Gipsano-kartonske ploče su osnova suve gradnje. Same ploče se prave kao sendvič od gipsa i dve kartonske table; vrlo lako se seku i šrafe. Standardne dimenzije su im 200x125 cm i debljina 12,5 cm.

  Postoji nekoliko verzija ploča u zavisnosti od proizvođača, ali su ploče najčešće „obične“ ili sive, pogodne za prostorije bez vlage. Zelene knauf-ploče su vodootporne i koriste se za kupatila i krovove. Vatrootporne gips-ploče se najčešće postavljaju u kotlarnice, a u ponudi se mogu naći i ploče debljine 25 mm koje u sebi imaju dodatna vlakna različitih materijala da bi bile čvršće.

  Knauf - zelene gipsane ploče
  Zelene gipsane ploče su za kupatila, jer su vodootporne

  3.2. Knauf-profili

  Potkonstrukcija je osnova svake suve gradnje. Nekada se ta konstrukcija pravila od drvenih greda, i one su imale određenih prednosti, budući da su slabije prenosile zvuk i bile masivnije. Aluminijumski profili za knauf, s druge strane, omogućavaju brzo sečenje i spajanje, mnogo su lakši i jeftiniji, pa se većina izvođača sada radije odlučuje za njih. Ima ih različitih dimenzija i veličina te mogu poslužiti u svaku svrhu.

  Knauf-profili su osnova svake suve gradnje
  Knauf-profili su osnova svake suve gradnje

  3.3. Knauf-zidovi, pregradni zidovi

  Pregradni zidovi od gipsano-kartonskih ploča su odlično rešenje za uređenje prostora prilikom renoviranja i u novogradnji. U odnosu na ono što vam treba, možete se opredeliti za više različitih načina ugradnje, različite osnove i profile, s pločama u jednom sloju ili više njih.

  Najtanji pregradni zid je oko 7,5 cm, a zidovi u kojima su instalacije su između 15 i 20 cm; međutim, izbor uglavnom pada na deblje ploče, jer u njih staju i kanalizacione vertikale od Ø125 mm. Preporučljivo je da se i ovakvi pregradni zidovi izoluju, i to najbolje mekom kamenom vunom. Za pregradne zidove koji će nositi izvesno opterećenje, kao što su, recimo, kuhinjski viseći elementi, preporučuje se da budu dupli, odnosno, od dva sloja knauf-tabli, da bi bili izdržljiviji.

  Zatvaranje tavanice knaufom
  Zatvaranje tavanice knaufom; šrafljenje gipsanih ploča u konstrukciju

  3.4. Knauf-tavanica

  Zatvaranje tavanice ili ravnanje plafona se skoro uvek može rešiti tzv. spuštenim plafonom. Na aluminijumske profile koji se pažljivo iznivelišu, ušrafe se gipsano-kartonske ploče i dobili ste nov plafon.

  Knauf-plafon je brz i jednostavan, a vrlo efikasan način da se sakriju instalacije za prozračivanje, struju ili vodovod.

  Spušten plafon napravljen ovakvim montiranjem idealan je i pri stilskim preuređenjima, pošto se u njemu mogu postaviti nosači rasvete (LED svetiljke ili trake), zastora ili zavesa.

  Pregradni zidovi
  Pri postavljanju gipsanih ploča montiraju se i štek-dozne

  3.5. Knauf kao zidna obloga

  Kada se radi renoviranje, najčešće se nailazi na neravne i vlažne zidove. Odlično rešenje u takvim slučajevima je postavljanje obloga od knaufa u profilima. Vrlo često premeštanje instalacija nije izvodljivo čak ni uz pomoć štemovanja, odnosno, dubljenja i obijanja zidova, jer su oni od betona ili je kuća montažna. Obloge se šrafe direktno na zid kada se, na primer, sanira malterisan zid koji se kruni.

  Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina
  Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina

  4. Postupak: pravilna suva gradnja

  Premda je izvođenje suve gradnje jednostavno i brzo, ne preporučujemo da se posla prihvatite sami; uvek je dobro da se takvim stvarima pozabavi profesionalac. Da biste što bolje razumeli ceo proces, evo kako treba da izgledaju koraci postavljanja knaufa u uobičajenom rasporedu po fazama, u koje će se uključivati i drugi majstori.

  4.1. Šrafljenje profila

  Polazi se od profila za pregradne zidove, pošto konstrukcija prvo treba da se tačno i precizno postavi prema nacrtu. Prvo ide šrafljenje profila u plafon i bočne zidove da se napravi okvir. Pri tom se na podu postavlja izolir-traka koja treba da priguši zvuke. Ako znate kuda prolaze instalacije, obavezno to naglasite majstorima, da ne bi došlo do eventualnih oštećenja ni curenja.

  Potom sledi šrafljenje horizontalnih i vertikalnih veza - profila u koje će se postavljati table, na određenim razmacima. Majstori će oko prozora napraviti špaletne od profila i pripremiti konstrukcije za otvore vrata ili ugraditi kasete u kojima će biti klizna vrata.

  Konstrukcija plafona se radi posle postavljanja osnove za pregradne zidove i to tako što se šrafi direktno u noseću konstrukciju. Sledi učvršćivanje profila, nivelisanje i završno fiksiranje. 

  4.2. Vodovod, kanalizacija, struja i druge instalacije

  Posle štrafljenja profila, vodoinstalater može da razvede cevi za vodovod i kanalizaju, montira ugradni kotlić ili konzolne kutije za podno grejanje. U istoj fazi gradnje, električar treba da razvede cevi za svoje instalacije. Savetujemo da dobro razmislite o tome gde će vam utičnice i prekidači biti najdostupniji, pošto kasnije prepravke iziskuju i dodatne troškove.

  4.3. Zatvaranje knaufom

  U ovoj fazi se gipsano-kartonske ploče šrafe u potkonstrukciju. Najpre se zatvori jedna strana zida, tako da električar može da postavi štek-dozne i prekidače na predviđena mesta. Potom ide zatvaranje druge strane. U ovo vreme električar i montažer rade zajedno.

  Kada se ploče učvrste u pregradne zidove, zatvara se plafon.

  Monter će na ćoškovima i nosećim stubovima montirati aluminijumske profile za knauf.

  4.4. Bandažiranje i gletovanje stubova

  Spoj gipsanih ploča je uvek opterećen te se cela konstrukcija pomalo pomera. Da ne bi došlo do pucanja, spojevi se moraju zaštititi bandažiranjem. Po sredini spoja se prvo lepi bandažna mrežica. Onda se spojevi izgletuju. Kada se sve osuši, potrebno je nanošenje još jednog sloja. Kada se gletovanje završi, površina mora biti ravna; naročito se pazi na to da se pregletuju mesta na kojima su zavrtnji. Profili takođe treba da budu izgletovani tako da se uopšte ne vide.

  Spušten plafon od knaufa
  Spušten plafon od knaufa daje skoro neograničene mogućnosti ugradnje LED rasvete
  Tražite dobre izvođače radova za područje Gipsarski radovi?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Izolacija novog potkrovlja

  Potrebna termoizolacija potkrovlja sa gipsarskim radovima. 370440 € do 617400 €

  ........

  Oblaganje zidova gipsom, preglradni gipsani zidovi, pregrade

  Potrebno oblaganje zidova stana od 80 m2 gipsom, kao i pravljenje nekih pregradnih zidova od gipsa u stanovima na 1 i 2. spratu. 169344 € do 282240 €

  ........

  Oblaganje betonskih stubova gipsom

  Imamo na terasi okrugle nosece stubove koje želimo obloziti gipsanim pločama da budu pravougaonog oblika cca 12m2. 26460 € do 44100 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Gipsanje kuće unutrašnji deo, cca 384m2
  Gipsarski radovi, Bačka Topola

  4500 € do 7500 €

  Cena, Pregradni gipsani zid, sirina 80-90, visina 260 cm
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  315 € do 525 €

  Cena, Krecenje, gletovanje i uraditi spušten plafon, 104 m2
  Gipsarski radovi, Loznica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Postavljanje gipsa, 100 m2
  Gipsarski radovi, Pivnice

  1350 € do 2250 €

  Cena, Ponuda za konkurs energetske efikasnosti termoizolacija potkrovlja- krova, 65 m2
  Gipsarski radovi, Smederevo

  720 € do 1200 €

  Cena, Pregradni zidovi suvomontažne konstrukcije sa gips kartonskim pločama, 5 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Napraviti zid od gipsa, 5 novih uticnica, ukloniti plocice u kuhinji,
  Gipsarski radovi, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Termoizolacija potkrovlja, 100 m2
  Gipsarski radovi, Požarevac

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zvučna izolacija zida u stanu, 14 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  315 € do 525 €

  Cena, Pregradni zid, 8m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Unutrašna izolacija, cca 10m2
  Gipsarski radovi, Veternik

  270 € do 450 €

  Cena, Unutrašnje presvlačenje zidova gips pločama sa postavljanjem staklene vune, 60 m2 zidova
  Gipsarski radovi, Stara Pazova

  1620 € do 2700 €

  Cena, Potrebno zatvaranje predsoblja, 7-9m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Pregrađivanje sobe zidom od knaufa i prekrivanje plafona od lamperije, 150m2
  Gipsarski radovi, Beočin

  1350 € do 2250 €

  Cena, Pregradni zid od gipsa, cca 4m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Spuštanje plafona u kupatilu, oko 6 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  225 € do 375 €

  Cena, Uredjenje potkrovlja i kupatila, cca 80 m2
  Gipsarski radovi, Niš

  5400 € do 9000 €

  Cena, Zvučna izolacija zida do komšijskog stana, zid 7 m2 visine 2.5 širine 2.8
  Gipsarski radovi, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Pregradni zid od rigipsa, cca 9 m2
  Gipsarski radovi, Kragujevac

  315 € do 525 €

  Cena, Izrada spuštenog plafona i gipsarski radovi na zidovima prostorije, cca 45 m2
  Gipsarski radovi, Pančevo

  1620 € do 2700 €

  Cena, Popravka karatavana u holu zgrade, oko 4 m2
  Gipsarski radovi, Beli Potok (Beograd)

  1350 € do 2250 €

  Cena, Podizvođači za pregradni zid od gipsa i termo panela - Kraljevo, cca 2100 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  28350 € do 47250 €

  Cena, Rigips iznad kuhinje, 4 m2
  Gipsarski radovi, Kragujevac

  135 € do 225 €

  Cena, Dekoracija zidova i plafona gipsanim lajsnama, cca 40 m2
  Gipsarski radovi, Kragujevac

  270 € do 450 €

  Cena, Moler traži posao,
  Gipsarski radovi, Beograd

  90 € do 150 €

  Cena, Postavka rigipsa sa staklenom vunom, cca 250 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  3600 € do 6000 €

  Cena, Konstrukcija u T za kamin, cca 2.5 x 3.5 m
  Gipsarski radovi, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Postavka pregradnih zidova, 23 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Izolacija kosog krova, cca 70 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  1620 € do 2700 €

  Cena, Spušteni plafoni sa knauf izolacijom, gletovanje i krečenje, cca 90m2-gips cca 370m2-krečenje
  Gipsarski radovi, Sopot

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izolacija kosog krova, cca 100m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Pokrivanje gipsom zidovi i plofan stepeništa i krečenje, cca 160m2
  Gipsarski radovi, Ugrinovci (Zemun)

  2700 € do 4500 €

  Cena, Spušteni plafon sala za svadbe, cca 300m2
  Gipsarski radovi, Kraljevo

  5400 € do 9000 €

  Cena, Postavljanje rigipsa u dve prostorije, pod: cca 30 m2, zid 280 cm
  Gipsarski radovi, Šabac

  1440 € do 2400 €

  Cena, Izrada plafona i postavljanje gips ploča na konstrukciji sa izolacijom, oko 700-800 kvadrata
  Gipsarski radovi, Beograd

  9000 € do 15000 €

  Cena, Gipsarski radovi gletovanje i krečenje restorana, cca 120 m2
  Gipsarski radovi, Čačak

  1080 € do 1800 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Gipsarski radovi cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  3324+ Preduzeća za Gipsarski radovi
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana