Za područje

  Gipsarski radovi, cena

  Koliko košta suva gradnja? Gipsarski radovi spadaju u tzv. poslove suve gradnje koji su različiti po vrsti i tipu. Postavljanje pregradnog zida je jednostavno i brzo te cena može da raste najviše zbog debljine zida i eventualne zvučne izolacije. Cena običnog pregradnog zida se kreće između 15 i 25 EUR/m2, a dvostrukog do 35 EUR/m2. Spušteni knauf-plafon monter može da napravi za oko 20 EUR/m2.

  Kome poveriti izvođenje gipsarskih radova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za suvogradnju u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Detaljnije cene za Gipsarski radovi

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena nabavke i ugradnje izolacije od kamene vune debljine 30 cm s parnom barijerom


  m2

  €/m2

  Izolacija poda, EPS stiropor 70, 5 cm

  Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 70, sa PE folijom.


  m2

  €/m2

  Izolacija poda, EPS stiropor 100, 5 cm

  Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 100, sa PE folijom.


  m2

  €/m2

  Dvostruki pregradni zid debljine:

  Izrada dvostrukog pregradnog zida, izolacije od mineralne vune, pocinkovane podkonstrukcije, zatvarača sa dvostrukom Knauf / Rigips pločom 12,5 mm sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Jednostruki pregradni zid debljine:

  Izrada jednostrukog pregradnog zida, izolacija od mineralne vune, pocinkovana podkonstrukcija, 12,5 mm Knauf / Rigips zatvarač panela sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Knauf spušteni plafon za:

  Spušteni plafon sa pocinkovanom podkonstrukcijom, zatvaranje vatrootpornim Knauf / Rigips gips pločama od 12,5 mm sa trakama i kitom. Zglobovi su ojačani i 2 puta fugovani. Zajedno sa nabavkom materijala.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Oblaganje zidova vodonepropusnim gipsanim pločama

  Izrada jednostrane zidne obloge od vodootpornih gips kartonskih ploča, zidni profil 100.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Zidna obloga gipsanim pločama:

  Izrada jednostrane zidne obloge od gips kartonskih ploča, zidni profil 100.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Celulozna izolacija


  Koliko košta izolacija uduvavanjem? Cena uduvavanja celulozne izolacije najviše zavisi od količine p...

  Proverite i: Celulozna izolacija, cena

  Suvi estrih


  Koliko košta suvi estrih? Suvi estrih je 2 puta skuplji od mokrog, ali nudi i brojne prednosti: mont...

  Proverite i: Suvi estrih, cena

  Izolacija potkrovlja


  Koliko može da košta izolacija potkrovlja? Uopšteno govoreći, krov mora biti vrlo dobro izolovan jer...

  Proverite i: Izolacija potkrovlja, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Suva gradnja - sve što treba da znate

  1. Suva gradnja - šta sve treba da znate?

  1.1. Brza gradnja uz usklađivanje poslova

  Postavljanje knauf-ploča je brz i efikasan način rada, pošto su moguće prepravke i pre samog nameštanja. Ipak, potrebno je pridržavati se određenog plana i načina rada. Izvođač radova vas može posavetovati oko većine stvari no, mi smo ipak pripremili neke savete na tu temu.

  Budući da se suva gradnja uvek prepliće s poslovima postavljanja instalacija, gletovanja, krečenja ili lepljenja tapeta, za izvođenje celog projekta biće neophodna i određena koordinacija.

  1.2. Treba li vam plan suve gradnje?

  Uvek je preporučljivo imati plan. S vašim arhitektom možete napraviti nacrte i skice mansarde, potkrovlja ili uređenja stana, pa da to bude osnova za popis poslova i materijala, tzv. predmer. Na taj način će i izvođači radova lakše sastavljati svoje ponude, a vi ćete moći da ih poredite po stavkama i ravnate se prema tim informacijama. Postojanje dobrog plana uvek znači izbegavanje problema i iznenađenja.

  Suva gradnja
  I za postavljanje knaufa je potreban dobar plan

  1.3. U kom delu projekta je suva gradnja?

  Odlično je kada se zna u kakvom je stanju nekretnina, jer se prema tome određuje vrsta i redosled obavljanja poslova. Recimo, zvuk se prenosi kroz potkonstrukciju i može da bude poprilično jak. Da bi se to izbeglo, pri ugradnji estriha, vrlo je važno da zidovi budu postavljeni direktno na betonsku ploču, a da se ispod knauf-profila postavi guma. Takođe, kod jednostavne ugradnje estriha bitno je to da knauf-ploče budu najmanje 10 mm iznad ivice poda. Kada se postavlja podno grejanje, treba ga raditi nakon postavljanja potkonstrukcije jer može da se desi da se prilikom njenog šrafljenja probije cev za grejanje.

  Naravno, pregradni zidovi se mogu postaviti i na gotove podove s parketom ili keramičkim pločicama, samo se mora voditi računa da se ne oštete postojeće instalacije.

  1.4. Ne zaboravite na instalacije

  Cevi za prozračivanje i kanalizaciju uglavnom su velikog prečnika, pa i do 20 cm. No, i konzolne kutije za podno grejanje su takvih dimenzija da se ne mogu zanemariti. Stoga se, pri određivanju debljine pregradnih zidova, mora voditi računa da budu pokriveni svi kablovi i cevi, jer bi se u protivnom naknadno morale praviti kanalice i maske, što bi svakako narušilo već osmišljen izgled prostora. Dobro planiranje bi vas i u ovom slučaju poštedelo mnogih problema.

  suva-gradnja.jpg
  Suva gradnja je ključna za renoviranje stambenog prostora

  2. Suva gradnja - izbor izvođača radova

  2.1. Kako naći dobrog majstora za knauf?

  Suva gradnja je relativno jednostavan posao i zato je se prihvataju mnogi izvođači radova. Zbog brzine rada, mnogi se čak odlučuju na to da rade sami, a u poslednje vreme je i sve više molera koji nude gipsarske usluge. Ipak, to što ih na tržištu ima mnogo ne znači da svi rade kvalitetno. Savetujemo da kontaktirate samo one izvođače kojima je suva gradnja, odnosno, gipsarski radovi specijalnost i imaju određene reference, a mogu vam pokazati i ranije projekte.

  2.2. Kada tražiti majstora?

  Pravo vreme za traženje majstora zavisi od toga u kakvom je stanju vaša nekretnina i koliki je obim planiranih radova. Ako vam treba samo zatvaranje nekoliko kvadrata, možete se dogovoriti da vam se majstori jave kada budu imali slobodan termin. Ako je u pitanju postavljanje knaufa u celom stanu, odziv će biti daleko veći. U tom slučaju, majstori mogu da dođu do vas već iste sedmice.

  Tokom leta, kada su aktuelni građevinski radovi, izvođači su uglavnom vrlo zauzeti i cene suve gradnje su više. Toga radi, preporučujemo vam da radove zakažete za sam početak ili kraj leta. Postavljanje knaufa u kući od oko 150 m2 može da potraje i do tri sedmice.

  3. Projekti: gde se sve koriste gipsane ploče?

  Pošto su vrlo jednostavne i fleksibilne, gipsano-kartonske ploče u potkonstrukciji se upotrebljavaju u najrazličitijim projektima novogradnje, adaptacije i sanacije.

  Suva gradnja je naročito primerena za gradnju pregradnih zidova i tavanica u montažnim objektima. Odlična je za sanaciju vlage i zidne obloge u svim vrstama renoviranja, pošto se ne poseže u noseću konstrukciju niti se pri zidanju koristi voda.

  3.1. Knauf i gipsane ploče

  Gipsano-kartonske ploče su osnova suve gradnje. Same ploče se prave kao sendvič od gipsa i dve kartonske table; vrlo lako se seku i šrafe. Standardne dimenzije su im 200x125 cm i debljina 12,5 cm.

  Postoji nekoliko verzija ploča u zavisnosti od proizvođača, ali su ploče najčešće „obične“ ili sive, pogodne za prostorije bez vlage. Zelene knauf-ploče su vodootporne i koriste se za kupatila i krovove. Vatrootporne gips-ploče se najčešće postavljaju u kotlarnice, a u ponudi se mogu naći i ploče debljine 25 mm koje u sebi imaju dodatna vlakna različitih materijala da bi bile čvršće.

  Knauf - zelene gipsane ploče
  Zelene gipsane ploče su za kupatila, jer su vodootporne

  3.2. Knauf-profili

  Potkonstrukcija je osnova svake suve gradnje. Nekada se ta konstrukcija pravila od drvenih greda, i one su imale određenih prednosti, budući da su slabije prenosile zvuk i bile masivnije. Aluminijumski profili za knauf, s druge strane, omogućavaju brzo sečenje i spajanje, mnogo su lakši i jeftiniji, pa se većina izvođača sada radije odlučuje za njih. Ima ih različitih dimenzija i veličina te mogu poslužiti u svaku svrhu.

  Knauf-profili su osnova svake suve gradnje
  Knauf-profili su osnova svake suve gradnje

  3.3. Knauf-zidovi, pregradni zidovi

  Pregradni zidovi od gipsano-kartonskih ploča su odlično rešenje za uređenje prostora prilikom renoviranja i u novogradnji. U odnosu na ono što vam treba, možete se opredeliti za više različitih načina ugradnje, različite osnove i profile, s pločama u jednom sloju ili više njih.

  Najtanji pregradni zid je oko 7,5 cm, a zidovi u kojima su instalacije su između 15 i 20 cm; međutim, izbor uglavnom pada na deblje ploče, jer u njih staju i kanalizacione vertikale od Ø125 mm. Preporučljivo je da se i ovakvi pregradni zidovi izoluju, i to najbolje mekom kamenom vunom. Za pregradne zidove koji će nositi izvesno opterećenje, kao što su, recimo, kuhinjski viseći elementi, preporučuje se da budu dupli, odnosno, od dva sloja knauf-tabli, da bi bili izdržljiviji.

  Zatvaranje tavanice knaufom
  Zatvaranje tavanice knaufom; šrafljenje gipsanih ploča u konstrukciju

  3.4. Knauf-tavanica

  Zatvaranje tavanice ili ravnanje plafona se skoro uvek može rešiti tzv. spuštenim plafonom. Na aluminijumske profile koji se pažljivo iznivelišu, ušrafe se gipsano-kartonske ploče i dobili ste nov plafon.

  Knauf-plafon je brz i jednostavan, a vrlo efikasan način da se sakriju instalacije za prozračivanje, struju ili vodovod.

  Spušten plafon napravljen ovakvim montiranjem idealan je i pri stilskim preuređenjima, pošto se u njemu mogu postaviti nosači rasvete (LED svetiljke ili trake), zastora ili zavesa.

  Pregradni zidovi
  Pri postavljanju gipsanih ploča montiraju se i štek-dozne

  3.5. Knauf kao zidna obloga

  Kada se radi renoviranje, najčešće se nailazi na neravne i vlažne zidove. Odlično rešenje u takvim slučajevima je postavljanje obloga od knaufa u profilima. Vrlo često premeštanje instalacija nije izvodljivo čak ni uz pomoć štemovanja, odnosno, dubljenja i obijanja zidova, jer su oni od betona ili je kuća montažna. Obloge se šrafe direktno na zid kada se, na primer, sanira malterisan zid koji se kruni.

  Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina
  Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina

  4. Postupak: pravilna suva gradnja

  Premda je izvođenje suve gradnje jednostavno i brzo, ne preporučujemo da se posla prihvatite sami; uvek je dobro da se takvim stvarima pozabavi profesionalac. Da biste što bolje razumeli ceo proces, evo kako treba da izgledaju koraci postavljanja knaufa u uobičajenom rasporedu po fazama, u koje će se uključivati i drugi majstori.

  4.1. Šrafljenje profila

  Polazi se od profila za pregradne zidove, pošto konstrukcija prvo treba da se tačno i precizno postavi prema nacrtu. Prvo ide šrafljenje profila u plafon i bočne zidove da se napravi okvir. Pri tom se na podu postavlja izolir-traka koja treba da priguši zvuke. Ako znate kuda prolaze instalacije, obavezno to naglasite majstorima, da ne bi došlo do eventualnih oštećenja ni curenja.

  Potom sledi šrafljenje horizontalnih i vertikalnih veza - profila u koje će se postavljati table, na određenim razmacima. Majstori će oko prozora napraviti špaletne od profila i pripremiti konstrukcije za otvore vrata ili ugraditi kasete u kojima će biti klizna vrata.

  Konstrukcija plafona se radi posle postavljanja osnove za pregradne zidove i to tako što se šrafi direktno u noseću konstrukciju. Sledi učvršćivanje profila, nivelisanje i završno fiksiranje. 

  4.2. Vodovod, kanalizacija, struja i druge instalacije

  Posle štrafljenja profila, vodoinstalater može da razvede cevi za vodovod i kanalizaju, montira ugradni kotlić ili konzolne kutije za podno grejanje. U istoj fazi gradnje, električar treba da razvede cevi za svoje instalacije. Savetujemo da dobro razmislite o tome gde će vam utičnice i prekidači biti najdostupniji, pošto kasnije prepravke iziskuju i dodatne troškove.

  4.3. Zatvaranje knaufom

  U ovoj fazi se gipsano-kartonske ploče šrafe u potkonstrukciju. Najpre se zatvori jedna strana zida, tako da električar može da postavi štek-dozne i prekidače na predviđena mesta. Potom ide zatvaranje druge strane. U ovo vreme električar i montažer rade zajedno.

  Kada se ploče učvrste u pregradne zidove, zatvara se plafon.

  Monter će na ćoškovima i nosećim stubovima montirati aluminijumske profile za knauf.

  4.4. Bandažiranje i gletovanje stubova

  Spoj gipsanih ploča je uvek opterećen te se cela konstrukcija pomalo pomera. Da ne bi došlo do pucanja, spojevi se moraju zaštititi bandažiranjem. Po sredini spoja se prvo lepi bandažna mrežica. Onda se spojevi izgletuju. Kada se sve osuši, potrebno je nanošenje još jednog sloja. Kada se gletovanje završi, površina mora biti ravna; naročito se pazi na to da se pregletuju mesta na kojima su zavrtnji. Profili takođe treba da budu izgletovani tako da se uopšte ne vide.

  Spušten plafon od knaufa
  Spušten plafon od knaufa daje skoro neograničene mogućnosti ugradnje LED rasvete

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Izolacija potkrovlja kamenom vunom

  Potrebna termo izolacija potkrovlja cca 95m2. 211680 € do 352800 €

  ........

  Pregradni zid

  Pregradni zid oko 10 m2m dimenzije tačnije cca 3,3 m sa 3 m visine. 21168 € do 35280 €

  ........

  Oblaganje potkrovlja gipskarton, spušten plafon

  Potrebno oblaganje potkrovlja GK spušten plafon cca 30m2.

  Slika u prilogu.

  Stranka priča ruski. 31752 € do 52920 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Postavljanje gipsanih tabli, 1000m2
  Gipsarski radovi, Zaječar

  2700 € do 4500 €

  Cena, Postavljanje kamene vune i gips ploča na unutrašnji zid, cca 12m2
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  540 € do 900 €

  Cena, Zvučna izolacija stana, cca 25m2
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje lajsni od gipsa u spavacoj sobi, cca 6m
  Gipsarski radovi, Novi Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Gipsani unutrašnji radovi, cca 250 m2
  Gipsarski radovi, Futog

  1350 € do 2250 €

  Cena, Pregradni zid, cca 3 m2
  Gipsarski radovi, Niš

  360 € do 600 €

  Cena, Gipsarski radovi, cca 70m2
  Gipsarski radovi, Meljak

  1350 € do 2250 €

  Cena, Postavljanje unutrašnje izolacije zidova, cca 20m2
  Gipsarski radovi, Zrenjanin

  900 € do 1500 €

  Cena, Postavljanje izolacije u krov i montiranje gipsa, oko 150m2 ukupno. Tavanice i krova po 75m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Pregradni zidovi u stanu, 16 m2
  Gipsarski radovi, Surčin

  450 € do 750 €

  Cena, Opšivanje zida sa gipsom, cca 20m2
  Gipsarski radovi, Ugrinovci (Zemun)

  360 € do 600 €

  Cena, Spušteni plafoni u novom objektu, cca 40m2
  Gipsarski radovi, Sopot

  900 € do 1500 €

  Cena, Pregradnibzid sa otvorom za pregradna vrata, cca 8m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Gips, zidovi, plafon, cca 55m2
  Gipsarski radovi, Surčin

  900 € do 1500 €

  Cena, Gipsarski radovi u stanu,
  Gipsarski radovi, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izolacija gips kartonom, cca 80 m2
  Gipsarski radovi, Novi Slankamen

  1800 € do 3000 €

  Cena, Postavljanje ukrasnih poliuretanskih lajsni na zid, cca 12.75 m2
  Gipsarski radovi, Kragujevac

  180 € do 300 €

  Cena, Lepljenje ukrasnih lasjni na zid, Zid je velicine 4,78 x 2.65, lepi se 17-20 lajsni
  Gipsarski radovi, Kragujevac

  90 € do 150 €

  Cena, Unutrašnja izolacija, cca 20m2
  Gipsarski radovi, Kragujevac

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje knaufa na dva zida,gletovanje,krečenje, 16
  Gipsarski radovi, Niš

  270 € do 450 €

  Cena, Spušteni plafon, cca 4m2
  Gipsarski radovi, Ugrinovci (Zemun)

  360 € do 600 €

  Cena, Skidanje starih izolacionih ploča sa poda potkrovnog prostora, 30 stepeni
  Gipsarski radovi, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Pregradni zidovi i spušteni plafon, 27 m2, 36 m2
  Gipsarski radovi, Šimanovci

  900 € do 1500 €

  Cena, Sređivanje plafona, 2,5 m + 5 m2 malterisanja
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  540 € do 900 €

  Cena, Izolacija krova, dim. kuće je 12 x 11 m
  Gipsarski radovi, Užice

  630 € do 1050 €

  Cena, Plafon od gipsa u potkrovlju, cca 70m2
  Gipsarski radovi, Novi Slankamen

  1080 € do 1800 €

  Cena, Ugradnja gipsanih zidova, cca 16 m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Unutrašnja obrada oko krovnog prozora, Velicina prozora : oko 150cm duzine , Sirina oko 60cm
  Gipsarski radovi, Inđija

  180 € do 300 €

  Cena, Gletovanje , krečenje i gipsarski radovi, cca 150m2
  Gipsarski radovi, Ćuprija

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada pregradnog zida, cca 1,5 x 2,75m
  Gipsarski radovi, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Lepljenje lajsni na zid, 115
  Gipsarski radovi, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Podizvođači za bandažiranje stanova i lepljenje gipsa, cca 10000m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  13500 € do 22500 €

  Cena, Obrada nakon ugradnje prozora, 2kom
  Gipsarski radovi, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Obrada zida nakon PVC stolarije, 9kom prozora 2kom vrata
  Gipsarski radovi, Užice

  720 € do 1200 €

  Cena, Pokrivanje zida gipsom, cca 9m2
  Gipsarski radovi, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Pregradni zid w 115 i zatvaranje prozora sa nezapaljivim gips pločama, Oko 700m2 - w115 i oko 200m2 zat.prozora
  Gipsarski radovi, Obrenovac

  5400 € do 9000 €  Pogledajte druge završene projekte i cene
  Tražite dobre izvođače radova za područje Gipsarski radovi?

  Gipsarski radovi cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  3016+ Preduzeća za Gipsarski radovi
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana