Kalkulator > Molersko, fasaderski radovi > Gipsarski radovi, cena

Gipsarski radovi cena

Koliko košta suva gradnja? Postavljanje pregradnog zida je jednostavno i brzo te cena može da raste najviše zbog debljine zida i eventualne zvučne izolacije. Cena običnog pregradnog zida se kreće između 15 i 25 EUR/m2, a dvostrukog do 35 EUR/m2. Spušteni knauf-plafon monter može da napravi za oko 20 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu možete se poslužiti našim kalkulatorom ili pošaljite upit našim najiskusnijim monterima suve gradnje, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o suvoj gradnji.

Zatražite ponudu:
Gipsarski radovi cena

DETALJNIJE CENE ZA GIPSARSKI RADOVI

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Izolacija poda, EPS stiropor 70, 5 cm

Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 70, sa PE folijom.€/m2

m2
potražnja>

Izolacija poda, EPS stiropor 100, 5 cm

Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 100, sa PE folijom.€/m2

m2
potražnja>

Cena nabavke i ugradnje izolacije od kamene vune debljine 30 cm s parnom barijerom€/m2

m2
potražnja>

Jednostruki pregradni zid debljine:

Izrada jednostrukog pregradnog zida, izolacija od mineralne vune, pocinkovana podkonstrukcija, 12,5 mm Knauf / Rigips zatvarač panela sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Dvostruki pregradni zid debljine:

Izrada dvostrukog pregradnog zida, izolacije od mineralne vune, pocinkovane podkonstrukcije, zatvarača sa dvostrukom Knauf / Rigips pločom 12,5 mm sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Knauf spušteni plafon za:

Spušteni plafon sa pocinkovanom podkonstrukcijom, zatvaranje vatrootpornim Knauf / Rigips gips pločama od 12,5 mm sa trakama i kitom. Zglobovi su ojačani i 2 puta fugovani. Zajedno sa nabavkom materijala.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Zidna obloga gipsanim pločama:

Izrada jednostrane zidne obloge od gips kartonskih ploča, zidni profil 100.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Oblaganje zidova vodonepropusnim gipsanim pločama

Izrada jednostrane zidne obloge od vodootpornih gips kartonskih ploča, zidni profil 100.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Celulozna izolacija


Koliko košta izolacija uduvavanjem? Cena uduvavanja celulozne izolacije zavisi najviše od količine p...

Proverite i: Celulozna izolacija cena

Suvi estrih


Koliko košta suvi estrih? Suvi estrih je 2 puta skuplji od vlažnog, ali nudi i brojne prednosti: mon...

Proverite i: Suvi estrih cena

Izolacija potkrovlja


Koliko košta izolacija mansarde? Uopšteno govoreći, krov mora biti vrlo dobro izolovan jer će se, u ...

Proverite i: Izolacija potkrovlja Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Suva gradnja – sve što treba da znate

1. Suva gradnja – šta sve treba da znate?

1.1. Brza gradnja uz usklađivanje poslova

Postavljanje knauf-ploča je brz i efikasan način rada, pošto su moguće prepravke i pre samog nameštanja. Ipak, potrebno je pridržavati se određenog plana i načina rada. Izvođač radova vas može posavetovati oko većine stvari no, mi smo ipak pripremili neke savete na te teme.

Budući da se suva gradnja uvek prepliće s poslovima postavljanja instalacija, gletovanja, krečenja ili lepljenja tapeta, za izvođenje celog projekta biće neophodna i određena koordinacija.

1.2. Treba li vam plan?

Uvek je preporučljivo imati plan. S vašim arhitektom možete napraviti nacrte i skice mansarde, potkrovlja ili uređenja stana, pa da to bude osnova za popis poslova i materijala, tzv. predmer. Na taj će način i izvođači radova lakše sastavljati svoje ponude, a vi ćete moći da ih poredite po stavkama i ravnate se prema tim informacijama. Postojanje dobrog plana uvek znači izbegavanje problema i iznenađenja.

knauf-1.jpg
I za postavljanje knaufa je potreban dobar plan

1.3. U kom delu projekta je suva gradnja?

Odlično je kada se zna u kakvom je stanju nekretnina, jer se prema tome određuje vrsta i redosled obavljanja poslova. Recimo, zvuk se prenosi kroz potkonstrukciju i može da bude poprilično jak. Da bi se to izbeglo, pri ugradnji estriha, vrlo je važno da zidovi budu postavljeni direktno na betonsku ploču, a da se ispod knauf-profila postavi guma. Takođe, kod jednostavne ugradnje estriha bitno je to da knauf-ploče budu najmanje 10 cm iznad ivice poda. Kada se postavlja podno grejanje, treba ga raditi nakon postavljanja potkonstrukcije jer može da se desi da se prilikom njenog šrafljenja probije cev za grejanje.

Naravno, pregradni zidovi se mogu postaviti i na gotove podove s parketom ili keramičkim pločicama, samo se mora voditi računa da se ne oštete postojeće instalacije.

1.4. Ne zaboravite na instalacije

Cevi za prozračivanje i kanalizaciju uglavnom su velikog prečnika, pa i do 20 cm. No, i konzolne kutije za podno grejanje su takvih dimenzija da se ne mogu zanemariti. Stoga se, pri određivanju debljine pregradnih zidova, mora računati s tim da budu pokriveni svi kablovi i cevi, jer bi se u protivnom naknadno morale praviti kanalice i maske, što bi svakako narušilo već osmišljen izgled prostora. Dobro planiranje bi vas i u ovom slučaju poštedelo mnogih problema.

knauf-2.jpg
Suva gradnja je ključna za renoviranje stambenog prostora   

2. Izbor izvođača radova

2.1. Kako naći dobrog majstora za knauf?

Suva gradnja je relativno jednostavan posao i zato je se prihvataju mnogi izvođači radova. Zbog brzine rada, mnogi se čak odlučuju na to da rade sami, a u poslednje vreme je i sve više molera koji nude gipsarske usluge. Ipak, to što ih na tržištu ima mnogo ne znači da svi rade kvalitetno. Savetujemo da kontaktirate samo one izvođače kojima je suva gradnja, odnosno, gipsarski radovi, specijalnost i imaju određene reference, a mogu vam pokazati i ranije projekte.

2.2. Kada tražiti majstora?

Pravo vreme za traženje majstora zavisi od toga u kakvom je stanju vaša nekretnina i koliki je obim planiranih radova. Treba li vam samo zatvaranje nekoliko kvadrata, možete se dogovoriti da vam se majstori jave kada budu imali slobodan termin. Ako je u pitanju postavljanje knaufa u celom stanu, odziv će biti daleko veći. U tom slučaju, majstori mogu da dođu do vas već iste sedmice.

Tokom leta, kada su aktuelni građevinski radovi, izvođači su uglavnom vrlo zauzeti i cene suve gradnje su više. Toga radi, preporučujemo vam da radove zakažete za sam početak ili kraj leta. Postavljanje knaufa u kući od oko 150 m2 može da potraje i do tri sedmice.

3. Projekti: gde se sve koriste gipsane ploče?

Pošto su vrlo jednostavne i fleksibilne, gipsano-kartonske ploče u potkonstrukciji se upotrebljavaju u najrazličitijim projektima novogradnje, adaptacije i sanacije.

Suva gradnja je naročito primerena za gradnju pregradnih zidova i tavanica u montažnim objektima. Odlična je za sanaciju vlage i zidne obloge u svim vrstama renoviranja, pošto se ne poseže u noseću konstrukciju niti se pri zidanju koristi voda.

3.1. Knauf i gipsane ploče

Gipsano-kartonske ploče su osnova suve gradnje. Same ploče se prave kao sendvič od gipsa i dve kartonske table; vrlo lako se seku i šrafe. Standardne dimenzije su im 200x125 cm i debljina 12,5 mm.

Postoji nekoliko verzija ploča u zavisnosti od proizvođača, ali su ploče najčešće „obične“ ili sive, pogodne za prostorije bez vlage. Zelene knauf-ploče su vodootporne i koriste se za kupatila i krovove. Vatrootporne gips-ploče se najčešće postavljaju u kotlarnice, a u ponudi se mogu naći i ploče debljine 25 mm koje u sebi imaju dodatna vlakna različitih materijala da bi bile čvršće.

knauf-3.jpg
Zelene gipsane ploče su za kupatila, jer su vodootporne

3.2. Knauf-profili

Potkonstrukcija je osnova svake suve gradnje. Nekada se ta konstrukcija pravila od drvenih greda, i one su imale određenih prednosti, budući da su slabije prenosile zvuk i bile masivnije. Aluminijumski profili za knauf, s druge strane, omogućavaju brzo sečenje i spajanje, mnogo su lakši i jeftiniji, pa se većina izvođača sada radije odlučuje za njih. Ima ih različitih dimenzija i veličina te mogu poslužiti u svaku svrhu.

knauf-4.jpg
Knauf-profili su osnova svake suve gradnje

3.3. Knauf-zidovi, pregradni zidovi

Pregradni zidovi od gipsano-kartonskih ploča su odlično rešenje za uređenje prostora prilikom renoviranja i u novogradnji. U odnosu na ono što vam treba, možete se opredeliti za više različitih načina ugradnje, različite osnove i profile, s pločama u jednom sloju ili više njih.

Najtanji pregradni zid je oko 75 mm, zidovi u kojima su instalacije su između 15 i 20 cm; međutim, izbor uglavnom pada na ploče debljine 12,5 mm jer u njih staju i kanalizacione vertikale. Preporučljivo je da se i ovakvi pregradni zidovi izoluju, i to najbolje mekom kamenom vunom. Za pregradne zidove koji će nositi izvesno opterećenje, kao što su, recimo, kuhinjski viseći elementi, preporučuje se da budu dupli, odnosno, od dva sloja knauf-tabli, da bi bili izdržljiviji.

knauf-5.jpg
Zatvaranje tavanice knaufom; šrafljenje gipsanih ploča u konstrukciju

3.4. Knauf-tavanica

Zatvaranje tavanice ili ravnanje plafona se skoro uvek mogu rešiti tzv. spuštenim plafonom. Na aluminijumske profile koji se pažljivo iznivelišu, ušrafe se gipsano-kartonske ploče i dobili ste nov plafon.

Knauf-plafon je brz i jednostavan, a vrlo efikasan način da se sakriju instalacije za prozračivanje, struju ili vodovod.

Spušten plafon napravljen ovakvim montiranjem idealan je i pri stilskim preuređenjima, pošto se u njemu mogu postaviti nosači rasvete (LED svetiljke ili trake), zastora ili zavesa.

knauf-6.jpg
Pri postavljanju gipsanih ploča montiraju se i štek-dozne

3.5. Knauf kao zidna obloga

Kada se radi renoviranje, najčešće se nailazi na neravne i vlažne zidove. Odlično rešenje u takvim slučajevima je postavljanje obloga od knaufa u profilima. Vrlo često premeštanje instalacija nije izvodljivo čak ni uz pomoć štemovanja, odnosno, dubljenja i obijanja zidova, jer su oni od betona ili je kuća montažna. Obloge se šrafe direktno na zid kada se, na primer, sanira malterisan zid koji se kruni.

knauf-7.jpg
Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina

4. Postupak: pravilna suva gradnja

Premda je izvođenje suve gradnje jednostavno i brzo, ne preporučujemo da se posla prihvatite sami; uvek je dobro da se takvim stvarima pozabavi profesionalac. Da biste što bolje razumeli ceo proces, evo kako treba da izgledaju koraci postavljanja knaufa u uobičajenom rasporedu po fazama, u koje će se uključivati i drugi majstori.

4.1. Šrafljenje profila

Polazi se od profila za pregradne zidove, pošto konstrukcija prvo treba da se tačno i precizno postavi prema nacrtu. Prvo ide šrafljenje profila u plafon i bočne zidove da se napravi okvir. Pri tom se na podu postavlja izolir-traka koja treba da priguši zvuke. Ako znate kuda prolaze instalacije, obavezno to naglasite majstorima, da ne bi došlo do eventualnih oštećenja ni curenja.

Potom sledi šrafljenje horizontalnih i vertikalnih veza – profila u koje će se postavljati table, na određenim razmacima. Majstori će oko prozora napraviti špaletne od profila i pripremiti konstrukcije za otvore vrata ili ugraditi kasete u kojima će biti klizna vrata.

Konstrukcija plafona se radi posle postavljanja osnove za pregradne zidove i to tako što se šrafi direktno u noseću konstrukciju. Sledi učvršćivanje profila, nivelisanje i završno fiksiranje. 

4.2. Vodovod, kanalizacija, struja i druge instalacije

Posle štrafljenja profila, vodoinstalater može da razvede cevi za vodovod i kanalizaju, montira ugradni kotlić ili konzolne kutije za podno grejanje. U istoj fazi gradnje, električar treba da razvede cevi za svoje instalacije. Savetujemo da dobro razmislite o tome gde će vam utičnice i prekidači biti najdostupniji, pošto kasnije prepravke iziskuju i dodatne troškove.

4.3. Zatvaranje knaufom

U ovoj se fazi gipsano-kartonske ploče šrafe u potkonstrukciju. Najpre se zatvori jedna strana zida, tako da električar može da postavi štek-dozne i prekidače na predviđena mesta. Potom ide zatvaranje druge strane. U ovo vreme električar i montažer rade zajedno.

Kada se ploče učvrste u pregradne zidove, zatvara se plafon.

Monter će na ćoškovima i nosećim stubovima montirati aluminijumske profile za knauf.

4.4. Bandažiranje i gletovanje stubova

Spoj gipsanih ploča je uvek opterećen te se cela konstrukcija pomalo pomera. Da ne bi došlo do pucanja, spojevi se moraju zaštititi bandažiranjem. Po sredini spoja se prvo lepi bandažna mrežica. Onda se spojevi izgletuju. Kada se sve osuši, potrebno je nanošenje još jednog sloja. Kada se gletovanje završi, površina mora biti ravna; naročito se pazi na to da se pregletuju mesta na kojima su zavrtnji. Profili takođe treba da budu izgletovani tako da se uopšte ne vide.

knauf-8.jpg
Spušten plafon od knaufa daje skoro neograničene mogućnosti ugradnje LED rasvete  

 

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMGIPSARSKI RADOVI

Poštovani,

potrebno mi je formiranje pregradno gipsarskog zida površine 50m2.


Hvala 1440 € do 2400 €


........

SKINUTI ZID OD GIPSA I KREČENJE

Poštovani,

potrebno je skinuti zid od gipsa i prekrečiti mesto gde je bio zid.


Hvala 63 € do 105 €


........

IZOLACIJA POTKROVLJA

Poštovani,

potrebna mi je izolacija potkrovlja, postavljanje rigips ploča i zidova od rigips ploča.


Hvala 2340 € do 3900 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, IZOLACIJA POTKROVLJA, 10M2
Gipsarski radovi, Beograd

135 € do 225 €

CENA, PREGRADNI ZID OD GIPSA, PREGRADNI ZID 180×245 SA 2 PLOCE
Gipsarski radovi, Beograd

135 € do 225 €

CENA, PREGRADNI ZID OD GIPSA, CCA 30M2
Gipsarski radovi, Šabac

540 € do 900 €

CENA, POSTAVLJANJE GIPS PLOČA , CCA 105M2, POVRŠINA PLAFONA 55M2
Gipsarski radovi, Beograd

2520 € do 4200 €

CENA, KREČENJE, GLETOVANJE, SPUŠTENI PLAFON, CCA 40M2
Gipsarski radovi, Novi Sad

90 € do 150 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI NA NOVOIZGRAĐENOJ ZGRADI, CCA 800M2
Gipsarski radovi, Novi Sad

9000 € do 15000 €

CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, 20M2
Gipsarski radovi, Valjevo

360 € do 600 €

CENA, SPUŠTENI PLAFONI,PREGRADNI ZIDOVI, CCA 90M2
Gipsarski radovi, Mladenovac

1620 € do 2700 €

CENA, OBLAGANJE ZIDOVA SA GIPSOM, CCA 100M2
Gipsarski radovi, Kaluđerica

1800 € do 3000 €

CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, KREČENJE, CCA 3X3
Gipsarski radovi, Valjevo

270 € do 450 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI -SPUŠTENI PLAFON, 30M2
Gipsarski radovi, Temerin

450 € do 750 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI , CCA 4M2
Gipsarski radovi, Beograd

45 € do 75 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI-OBLAGANJE GIPSOM, SPUŠTENI PLAFON, CCA 40M2
Gipsarski radovi, Novi Sad

810 € do 1350 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI, SARADNICI, ZIDOVI 4000M2 ; PLAFONI 3000M2
Gipsarski radovi, Kraljevo

13500 € do 22500 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI , CCA 60M2
Gipsarski radovi, Beli Potok (Beograd)

1080 € do 1800 €

CENA, POSTAVLJANJE GIPSANIH PLOČA, 27M2
Gipsarski radovi, Smederevska Palanka

270 € do 450 €

CENA, SPUŠTANJE PLAFONA, CCA 50M2
Gipsarski radovi, Leskovac

900 € do 1500 €

CENA, SPUŠTANJE PLAFONA, CCA 50M2
Gipsarski radovi, Majur (Jagodina)

900 € do 1500 €

CENA, PREGRADNI ZID, 7M2
Gipsarski radovi, Kruševac

45 € do 75 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI I KREČENJE, 50 M2 PLAFON I OKO 300M2 KREČENJA
Gipsarski radovi, Valjevo

1080 € do 1800 €

CENA, PREGRADNI ZID I SKRIVAČI OD GIPSA, 7M2
Gipsarski radovi, Pančevo

108 € do 180 €

CENA, OBLAGANJE ZIDOVA GIPSOM, 100M2
Gipsarski radovi, Aleksandrovac

1350 € do 2250 €

CENA, SPUŠTEN PLAFON, 25M2
Gipsarski radovi, Beograd

450 € do 750 €

CENA, OBLAGANJE PLAFONA I ZIDOVA RIGIPSOM, 101M2
Gipsarski radovi, Šabac

1845 € do 3075 €

CENA, PREGRADNI ZID, CCA 30 M2
Gipsarski radovi, Novi Sad

135 € do 225 €

CENA, PODIZANJE PLAFONA, 21,5M2
Gipsarski radovi, Čelarevo

360 € do 600 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI , KREČENJE, 80M2
Gipsarski radovi, Šabac

720 € do 1200 €

CENA, POSTAVKA GIPSA NA PLAFON I ZIDOVE, 30M2 PLAFON, OKO 60M2 ZIDOVI
Gipsarski radovi, Beograd

2250 € do 3750 €

CENA, GIPSARSKI RADOVI, 35 M2
Gipsarski radovi, Ribare

180 € do 300 €

CENA, SPUŠTENI PLAFONI , GIPS JE POVUCEN 45 CM U PROSTOR I VISINA SKRIVACA JE 11CM
Gipsarski radovi, Beograd

225 € do 375 €

CENA, KREČENJE, GIPSARSKI RADOVI, 100M2
Gipsarski radovi, Beograd

306 € do 510 €

CENA, IZOLACIJA KROVA, 20 M2
Gipsarski radovi, Beograd

540 € do 900 €

CENA, IZOLACIJA KROVA I GIPSANE PLOČE, 30M2
Gipsarski radovi, Beograd

630 € do 1050 €

CENA, KREČENJE , SPUŠTENI PLAFONI, CCA 54M2 , 300M2
Gipsarski radovi, Tomaševac

1530 € do 2550 €

CENA, SPUŠTANJE PLAFONA, IZRADA GIPS OBLOGA, POLICA ZA TV, CAA 40M2
Gipsarski radovi, Beograd

1080 € do 1800 €

CENA, RENOVIRANJE LOKALA, CCA 80M2
Gipsarski radovi, Svilajnac

1440 € do 2400 €Pogledajte druge završene projekte i cene

GIPSARSKI RADOVI CENOVNIK

SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 2305 PREDUZEĆA ZA GIPSARSKI RADOVI


BESPLATNA PRETRAGA
TRAŽIMO LOKALNO
BEZ PROVIZIJE
PRIDOBIJ PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE GIPSARSKI RADOVI?

Serbia
DAIBAU.RS

Železnička 9
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

KONTAKTI

Potražnje: 00381 114 300 340
Preduzeća: 00381 114 300 340

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana