Gipsarski radovi cena

  Koliko košta suva gradnja? Postavljanje pregradnog zida je jednostavno i brzo te cena može da raste najviše zbog debljine zida i eventualne zvučne izolacije. Cena običnog pregradnog zida se kreće između 15 i 25 EUR/m2, a dvostrukog do 35 EUR/m2. Spušteni knauf-plafon monter može da napravi za oko 20 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu možete se poslužiti našim kalkulatorom ili pošaljite upit našim najiskusnijim monterima suve gradnje, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o suvoj gradnji.

  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >
  Gipsarski radovi cena

  DETALJNIJE CENE ZA GIPSARSKI RADOVI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Izolacija poda, EPS stiropor 70, 5 cm

  Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 70, sa PE folijom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Izolacija poda, EPS stiropor 100, 5 cm

  Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 100, sa PE folijom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Cena nabavke i ugradnje izolacije od kamene vune debljine 30 cm s parnom barijerom  €/m2

  m2
  potražnja>

  Jednostruki pregradni zid debljine:

  Izrada jednostrukog pregradnog zida, izolacija od mineralne vune, pocinkovana podkonstrukcija, 12,5 mm Knauf / Rigips zatvarač panela sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2
  potražnja>

  Dvostruki pregradni zid debljine:

  Izrada dvostrukog pregradnog zida, izolacije od mineralne vune, pocinkovane podkonstrukcije, zatvarača sa dvostrukom Knauf / Rigips pločom 12,5 mm sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2
  potražnja>

  Knauf spušteni plafon za:

  Spušteni plafon sa pocinkovanom podkonstrukcijom, zatvaranje vatrootpornim Knauf / Rigips gips pločama od 12,5 mm sa trakama i kitom. Zglobovi su ojačani i 2 puta fugovani. Zajedno sa nabavkom materijala.  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2
  potražnja>

  Zidna obloga gipsanim pločama:

  Izrada jednostrane zidne obloge od gips kartonskih ploča, zidni profil 100.  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2
  potražnja>

  Oblaganje zidova vodonepropusnim gipsanim pločama

  Izrada jednostrane zidne obloge od vodootpornih gips kartonskih ploča, zidni profil 100.  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Celulozna izolacija


  Koliko košta izolacija uduvavanjem? Cena uduvavanja celulozne izolacije zavisi najviše od količine p...

  Proverite i: Celulozna izolacija cena

  Suvi estrih


  Koliko košta suvi estrih? Suvi estrih je 2 puta skuplji od vlažnog, ali nudi i brojne prednosti: mon...

  Proverite i: Suvi estrih cena

  Izolacija potkrovlja


  Koliko košta izolacija mansarde? Uopšteno govoreći, krov mora biti vrlo dobro izolovan jer će se, u ...

  Proverite i: Izolacija potkrovlja Cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin sa svežim idejama i savetima naših autora za uređenje Vašeg stambenog prostora.

  Suva gradnja – sve što treba da znate

  1. Suva gradnja – šta sve treba da znate?

  1.1. Brza gradnja uz usklađivanje poslova

  Postavljanje knauf-ploča je brz i efikasan način rada, pošto su moguće prepravke i pre samog nameštanja. Ipak, potrebno je pridržavati se određenog plana i načina rada. Izvođač radova vas može posavetovati oko većine stvari no, mi smo ipak pripremili neke savete na te teme.

  Budući da se suva gradnja uvek prepliće s poslovima postavljanja instalacija, gletovanja, krečenja ili lepljenja tapeta, za izvođenje celog projekta biće neophodna i određena koordinacija.

  1.2. Treba li vam plan?

  Uvek je preporučljivo imati plan. S vašim arhitektom možete napraviti nacrte i skice mansarde, potkrovlja ili uređenja stana, pa da to bude osnova za popis poslova i materijala, tzv. predmer. Na taj će način i izvođači radova lakše sastavljati svoje ponude, a vi ćete moći da ih poredite po stavkama i ravnate se prema tim informacijama. Postojanje dobrog plana uvek znači izbegavanje problema i iznenađenja.

  knauf-1.jpg
  I za postavljanje knaufa je potreban dobar plan

  1.3. U kom delu projekta je suva gradnja?

  Odlično je kada se zna u kakvom je stanju nekretnina, jer se prema tome određuje vrsta i redosled obavljanja poslova. Recimo, zvuk se prenosi kroz potkonstrukciju i može da bude poprilično jak. Da bi se to izbeglo, pri ugradnji estriha, vrlo je važno da zidovi budu postavljeni direktno na betonsku ploču, a da se ispod knauf-profila postavi guma. Takođe, kod jednostavne ugradnje estriha bitno je to da knauf-ploče budu najmanje 10 cm iznad ivice poda. Kada se postavlja podno grejanje, treba ga raditi nakon postavljanja potkonstrukcije jer može da se desi da se prilikom njenog šrafljenja probije cev za grejanje.

  Naravno, pregradni zidovi se mogu postaviti i na gotove podove s parketom ili keramičkim pločicama, samo se mora voditi računa da se ne oštete postojeće instalacije.

  1.4. Ne zaboravite na instalacije

  Cevi za prozračivanje i kanalizaciju uglavnom su velikog prečnika, pa i do 20 cm. No, i konzolne kutije za podno grejanje su takvih dimenzija da se ne mogu zanemariti. Stoga se, pri određivanju debljine pregradnih zidova, mora računati s tim da budu pokriveni svi kablovi i cevi, jer bi se u protivnom naknadno morale praviti kanalice i maske, što bi svakako narušilo već osmišljen izgled prostora. Dobro planiranje bi vas i u ovom slučaju poštedelo mnogih problema.

  knauf-2.jpg
  Suva gradnja je ključna za renoviranje stambenog prostora   

  2. Izbor izvođača radova

  2.1. Kako naći dobrog majstora za knauf?

  Suva gradnja je relativno jednostavan posao i zato je se prihvataju mnogi izvođači radova. Zbog brzine rada, mnogi se čak odlučuju na to da rade sami, a u poslednje vreme je i sve više molera koji nude gipsarske usluge. Ipak, to što ih na tržištu ima mnogo ne znači da svi rade kvalitetno. Savetujemo da kontaktirate samo one izvođače kojima je suva gradnja, odnosno, gipsarski radovi, specijalnost i imaju određene reference, a mogu vam pokazati i ranije projekte.

  2.2. Kada tražiti majstora?

  Pravo vreme za traženje majstora zavisi od toga u kakvom je stanju vaša nekretnina i koliki je obim planiranih radova. Treba li vam samo zatvaranje nekoliko kvadrata, možete se dogovoriti da vam se majstori jave kada budu imali slobodan termin. Ako je u pitanju postavljanje knaufa u celom stanu, odziv će biti daleko veći. U tom slučaju, majstori mogu da dođu do vas već iste sedmice.

  Tokom leta, kada su aktuelni građevinski radovi, izvođači su uglavnom vrlo zauzeti i cene suve gradnje su više. Toga radi, preporučujemo vam da radove zakažete za sam početak ili kraj leta. Postavljanje knaufa u kući od oko 150 m2 može da potraje i do tri sedmice.

  3. Projekti: gde se sve koriste gipsane ploče?

  Pošto su vrlo jednostavne i fleksibilne, gipsano-kartonske ploče u potkonstrukciji se upotrebljavaju u najrazličitijim projektima novogradnje, adaptacije i sanacije.

  Suva gradnja je naročito primerena za gradnju pregradnih zidova i tavanica u montažnim objektima. Odlična je za sanaciju vlage i zidne obloge u svim vrstama renoviranja, pošto se ne poseže u noseću konstrukciju niti se pri zidanju koristi voda.

  3.1. Knauf i gipsane ploče

  Gipsano-kartonske ploče su osnova suve gradnje. Same ploče se prave kao sendvič od gipsa i dve kartonske table; vrlo lako se seku i šrafe. Standardne dimenzije su im 200x125 cm i debljina 12,5 mm.

  Postoji nekoliko verzija ploča u zavisnosti od proizvođača, ali su ploče najčešće „obične“ ili sive, pogodne za prostorije bez vlage. Zelene knauf-ploče su vodootporne i koriste se za kupatila i krovove. Vatrootporne gips-ploče se najčešće postavljaju u kotlarnice, a u ponudi se mogu naći i ploče debljine 25 mm koje u sebi imaju dodatna vlakna različitih materijala da bi bile čvršće.

  knauf-3.jpg
  Zelene gipsane ploče su za kupatila, jer su vodootporne

  3.2. Knauf-profili

  Potkonstrukcija je osnova svake suve gradnje. Nekada se ta konstrukcija pravila od drvenih greda, i one su imale određenih prednosti, budući da su slabije prenosile zvuk i bile masivnije. Aluminijumski profili za knauf, s druge strane, omogućavaju brzo sečenje i spajanje, mnogo su lakši i jeftiniji, pa se većina izvođača sada radije odlučuje za njih. Ima ih različitih dimenzija i veličina te mogu poslužiti u svaku svrhu.

  knauf-4.jpg
  Knauf-profili su osnova svake suve gradnje

  3.3. Knauf-zidovi, pregradni zidovi

  Pregradni zidovi od gipsano-kartonskih ploča su odlično rešenje za uređenje prostora prilikom renoviranja i u novogradnji. U odnosu na ono što vam treba, možete se opredeliti za više različitih načina ugradnje, različite osnove i profile, s pločama u jednom sloju ili više njih.

  Najtanji pregradni zid je oko 75 mm, zidovi u kojima su instalacije su između 15 i 20 cm; međutim, izbor uglavnom pada na ploče debljine 12,5 mm jer u njih staju i kanalizacione vertikale. Preporučljivo je da se i ovakvi pregradni zidovi izoluju, i to najbolje mekom kamenom vunom. Za pregradne zidove koji će nositi izvesno opterećenje, kao što su, recimo, kuhinjski viseći elementi, preporučuje se da budu dupli, odnosno, od dva sloja knauf-tabli, da bi bili izdržljiviji.

  knauf-5.jpg
  Zatvaranje tavanice knaufom; šrafljenje gipsanih ploča u konstrukciju

  3.4. Knauf-tavanica

  Zatvaranje tavanice ili ravnanje plafona se skoro uvek mogu rešiti tzv. spuštenim plafonom. Na aluminijumske profile koji se pažljivo iznivelišu, ušrafe se gipsano-kartonske ploče i dobili ste nov plafon.

  Knauf-plafon je brz i jednostavan, a vrlo efikasan način da se sakriju instalacije za prozračivanje, struju ili vodovod.

  Spušten plafon napravljen ovakvim montiranjem idealan je i pri stilskim preuređenjima, pošto se u njemu mogu postaviti nosači rasvete (LED svetiljke ili trake), zastora ili zavesa.

  knauf-6.jpg
  Pri postavljanju gipsanih ploča montiraju se i štek-dozne

  3.5. Knauf kao zidna obloga

  Kada se radi renoviranje, najčešće se nailazi na neravne i vlažne zidove. Odlično rešenje u takvim slučajevima je postavljanje obloga od knaufa u profilima. Vrlo često premeštanje instalacija nije izvodljivo čak ni uz pomoć štemovanja, odnosno, dubljenja i obijanja zidova, jer su oni od betona ili je kuća montažna. Obloge se šrafe direktno na zid kada se, na primer, sanira malterisan zid koji se kruni.

  knauf-7.jpg
  Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina

  4. Postupak: pravilna suva gradnja

  Premda je izvođenje suve gradnje jednostavno i brzo, ne preporučujemo da se posla prihvatite sami; uvek je dobro da se takvim stvarima pozabavi profesionalac. Da biste što bolje razumeli ceo proces, evo kako treba da izgledaju koraci postavljanja knaufa u uobičajenom rasporedu po fazama, u koje će se uključivati i drugi majstori.

  4.1. Šrafljenje profila

  Polazi se od profila za pregradne zidove, pošto konstrukcija prvo treba da se tačno i precizno postavi prema nacrtu. Prvo ide šrafljenje profila u plafon i bočne zidove da se napravi okvir. Pri tom se na podu postavlja izolir-traka koja treba da priguši zvuke. Ako znate kuda prolaze instalacije, obavezno to naglasite majstorima, da ne bi došlo do eventualnih oštećenja ni curenja.

  Potom sledi šrafljenje horizontalnih i vertikalnih veza – profila u koje će se postavljati table, na određenim razmacima. Majstori će oko prozora napraviti špaletne od profila i pripremiti konstrukcije za otvore vrata ili ugraditi kasete u kojima će biti klizna vrata.

  Konstrukcija plafona se radi posle postavljanja osnove za pregradne zidove i to tako što se šrafi direktno u noseću konstrukciju. Sledi učvršćivanje profila, nivelisanje i završno fiksiranje. 

  4.2. Vodovod, kanalizacija, struja i druge instalacije

  Posle štrafljenja profila, vodoinstalater može da razvede cevi za vodovod i kanalizaju, montira ugradni kotlić ili konzolne kutije za podno grejanje. U istoj fazi gradnje, električar treba da razvede cevi za svoje instalacije. Savetujemo da dobro razmislite o tome gde će vam utičnice i prekidači biti najdostupniji, pošto kasnije prepravke iziskuju i dodatne troškove.

  4.3. Zatvaranje knaufom

  U ovoj se fazi gipsano-kartonske ploče šrafe u potkonstrukciju. Najpre se zatvori jedna strana zida, tako da električar može da postavi štek-dozne i prekidače na predviđena mesta. Potom ide zatvaranje druge strane. U ovo vreme električar i montažer rade zajedno.

  Kada se ploče učvrste u pregradne zidove, zatvara se plafon.

  Monter će na ćoškovima i nosećim stubovima montirati aluminijumske profile za knauf.

  4.4. Bandažiranje i gletovanje stubova

  Spoj gipsanih ploča je uvek opterećen te se cela konstrukcija pomalo pomera. Da ne bi došlo do pucanja, spojevi se moraju zaštititi bandažiranjem. Po sredini spoja se prvo lepi bandažna mrežica. Onda se spojevi izgletuju. Kada se sve osuši, potrebno je nanošenje još jednog sloja. Kada se gletovanje završi, površina mora biti ravna; naročito se pazi na to da se pregletuju mesta na kojima su zavrtnji. Profili takođe treba da budu izgletovani tako da se uopšte ne vide.

  knauf-8.jpg
  Spušten plafon od knaufa daje skoro neograničene mogućnosti ugradnje LED rasvete  

   

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  SPUŠTANJE PLAFONA, IZRADA GIPS OBLOGA, POLICA ZA TV

  Poštovani,


  potrebno je spuštanje plafona nad celim stanom od 40 m2 - zatvaranje prostora iznad američkog plakara, izrada zastora za TV na zidu, lepljenje gips lajsni, spuštanje plafona u kupatilu do nivoa keramike.


  Hvala 1080 € do 1800 €


  ........

  POSTAVLJANJE GIPSANOG ZIDA

  Poštovani,


  potrebno mi je postavljanje gipsanog zida.


  Hvala 54 € do 90 €


  ........

  GIPSARSKI RADOVI

  Poštovani,


  potrebno je da se postave gipsane police čija je visine 230cm x širina 100cm, kao i postavljanje dekorativnog kamena na zid 230x300cm.


  Hvala 540 € do 900 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, POSTAVLJANJE I OBRADA GIPSANIH PLOČA, 13,5M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  360 € do 600 €

  CENA, OBRADA SPALETNI, 2 KOM
  Gipsarski radovi, Beograd

  90 € do 150 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 30-40M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  900 € do 1500 €

  CENA, PREGRADNI ZID, 8M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  216 € do 360 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI , 1KOM
  Gipsarski radovi, Beograd

  180 € do 300 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI , PREGRADNI ZID ("T" IZGLEDA) 3,12 JEDAN DEO I 3,38 DRUGI DEO (UKUPNO 6,5); ZATVARANJE VRATA DIMENZIJA Š:83, V:208, D:17; SPUŠTANJE PLAFONA 9,36 SA NAST
  Gipsarski radovi, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, GIPSANI RADOVI, CCA 50M2
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  360 € do 600 €

  CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, CCA 25-30M2
  Gipsarski radovi, Krajišnik

  675 € do 1125 €

  CENA, SPUŠTENI PLAFONI, CCA 10M2
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  270 € do 450 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 150 M2
  Gipsarski radovi, Novi Banovci

  2700 € do 4500 €

  CENA, UREĐENJE POTKROVLJA, CCA 54M2
  Gipsarski radovi, Ivanjica

  900 € do 1500 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, 16.8M
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  306 € do 510 €

  CENA, GIPSANE UKRASNE LAJSNE, CCA 100M
  Gipsarski radovi, Kaluđerica

  405 € do 675 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI OKO PROZOTA, CCA 6KOM
  Gipsarski radovi, Ugrinovci (Zemun)

  45 € do 75 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 46M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  675 € do 1125 €

  CENA, OBLAGANJE ZIDOVA GIPS PLOČAMA, CCA 40M2
  Gipsarski radovi, Mala Plana

  585 € do 975 €

  CENA, GIPSANE PLOČE, CCA 20M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 100M2
  Gipsarski radovi, Mladenovac

  1800 € do 3000 €

  CENA, SPUSTENI PLAFON I GIPS ZID, 20M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, POSTAVLJANJE GIPS PANELA-IZRADA PLAFONA, 42M2
  Gipsarski radovi, Pančevo

  360 € do 600 €

  CENA, PREGRADNI ZID SA KLIZNIM VRATIMA, 392CM X 20 CM X 260CM
  Gipsarski radovi, Beograd

  1350 € do 2250 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, DIMENZIJE 2X0,5 I 3X1 DEBLJINA 12
  Gipsarski radovi, Beograd

  90 € do 150 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 10M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  225 € do 375 €

  CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, CCA 40M2
  Gipsarski radovi, Niš

  675 € do 1125 €

  CENA, UREĐENJE SPA CENTRA, CCA 50M2
  Gipsarski radovi, Veternik

  765 € do 1275 €

  CENA, KREČENJE, GLETOVANJE, SKIDANJE KNAUFA, CCA 30M2
  Gipsarski radovi, Niš

  450 € do 750 €

  CENA, OBLAGANJE STUBA GIPS PLOČAMA, CCA 2.5M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  135 € do 225 €

  CENA, PREGRADNI ZID OD GIPSA, CCA 13.5M
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  135 € do 225 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, 9M2
  Gipsarski radovi, Užice

  270 € do 450 €

  CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, 50M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  900 € do 1500 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 10M2
  Gipsarski radovi, Mladenovac

  270 € do 450 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, CCA 5M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  180 € do 300 €

  CENA, GIPSARSKI RADOVI, 60 M2
  Gipsarski radovi, Beograd

  405 € do 675 €

  CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, 2.6 M2PLAFON, 4.5 M2 PREGRADNI ZID
  Gipsarski radovi, Novi Sad

  270 € do 450 €

  CENA, GIPSANI RADOVI – SPUŠTENI PLAFONI, 60M2
  Gipsarski radovi, Zmajevo

  450 € do 750 €

  CENA, UNUTRAŠNJA IZOLACIJA ZIDOVA, 60M2
  Gipsarski radovi, Pančevo

  2250 € do 3750 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  GIPSARSKI RADOVI CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 2234 PREDUZEĆA ZA GIPSARSKI RADOVI


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE GIPSARSKI RADOVI?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana