Gipsarski radovi cena

Koliko košta suva gradnja? Gipsarski radovi spadaju u tzv. poslove suve gradnje koji su različiti po vrsti i tipu. Postavljanje pregradnog zida je jednostavno i brzo te cena može da raste najviše zbog debljine zida i eventualne zvučne izolacije. Cena običnog pregradnog zida se kreće između 15 i 25 EUR/m2, a dvostrukog do 35 EUR/m2. Spušteni knauf-plafon monter može da napravi za oko 20 EUR/m2.

Kome poveriti izvođenje gipsarskih radova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za suvogradnju u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit
Gipsarski radovi cena

DETALJNIJE CENE ZA Gipsarski radovi

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Izolacija poda, EPS stiropor 70, 5 cm

Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 70, sa PE folijom.€/m2

m2
potražnja>

Izolacija poda, EPS stiropor 100, 5 cm

Cena nabavke i postavljanja izolacije od belog EPS stiropora, tvrdoće 100, sa PE folijom.€/m2

m2
potražnja>

Cena nabavke i ugradnje izolacije od kamene vune debljine 30 cm s parnom barijerom€/m2

m2
potražnja>

Jednostruki pregradni zid debljine:

Izrada jednostrukog pregradnog zida, izolacija od mineralne vune, pocinkovana podkonstrukcija, 12,5 mm Knauf / Rigips zatvarač panela sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Dvostruki pregradni zid debljine:

Izrada dvostrukog pregradnog zida, izolacije od mineralne vune, pocinkovane podkonstrukcije, zatvarača sa dvostrukom Knauf / Rigips pločom 12,5 mm sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Knauf spušteni plafon za:

Spušteni plafon sa pocinkovanom podkonstrukcijom, zatvaranje vatrootpornim Knauf / Rigips gips pločama od 12,5 mm sa trakama i kitom. Zglobovi su ojačani i 2 puta fugovani. Zajedno sa nabavkom materijala.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Zidna obloga gipsanim pločama:

Izrada jednostrane zidne obloge od gips kartonskih ploča, zidni profil 100.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>

Oblaganje zidova vodonepropusnim gipsanim pločama

Izrada jednostrane zidne obloge od vodootpornih gips kartonskih ploča, zidni profil 100.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Celulozna izolacija


Koliko košta izolacija uduvavanjem? Cena uduvavanja celulozne izolacije najviše zavisi od količine p...

Proverite i: Celulozna izolacija cena

Suvi estrih


Koliko košta suvi estrih? Suvi estrih je 2 puta skuplji od mokrog, ali nudi i brojne prednosti: mont...

Proverite i: Suvi estrih cena

Izolacija potkrovlja


Koliko može da košta izolacija potkrovlja? Uopšteno govoreći, krov mora biti vrlo dobro izolovan jer...

Proverite i: Izolacija potkrovlja Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Suva gradnja - sve što treba da znate

1. Suva gradnja - šta sve treba da znate?

1.1. Brza gradnja uz usklađivanje poslova

Postavljanje knauf-ploča je brz i efikasan način rada, pošto su moguće prepravke i pre samog nameštanja. Ipak, potrebno je pridržavati se određenog plana i načina rada. Izvođač radova vas može posavetovati oko većine stvari no, mi smo ipak pripremili neke savete na tu temu.

Budući da se suva gradnja uvek prepliće s poslovima postavljanja instalacija, gletovanja, krečenja ili lepljenja tapeta, za izvođenje celog projekta biće neophodna i određena koordinacija.

1.2. Treba li vam plan suve gradnje?

Uvek je preporučljivo imati plan. S vašim arhitektom možete napraviti nacrte i skice mansarde, potkrovlja ili uređenja stana, pa da to bude osnova za popis poslova i materijala, tzv. predmer. Na taj način će i izvođači radova lakše sastavljati svoje ponude, a vi ćete moći da ih poredite po stavkama i ravnate se prema tim informacijama. Postojanje dobrog plana uvek znači izbegavanje problema i iznenađenja.

Suva gradnja
I za postavljanje knaufa je potreban dobar plan

1.3. U kom delu projekta je suva gradnja?

Odlično je kada se zna u kakvom je stanju nekretnina, jer se prema tome određuje vrsta i redosled obavljanja poslova. Recimo, zvuk se prenosi kroz potkonstrukciju i može da bude poprilično jak. Da bi se to izbeglo, pri ugradnji estriha, vrlo je važno da zidovi budu postavljeni direktno na betonsku ploču, a da se ispod knauf-profila postavi guma. Takođe, kod jednostavne ugradnje estriha bitno je to da knauf-ploče budu najmanje 10 mm iznad ivice poda. Kada se postavlja podno grejanje, treba ga raditi nakon postavljanja potkonstrukcije jer može da se desi da se prilikom njenog šrafljenja probije cev za grejanje.

Naravno, pregradni zidovi se mogu postaviti i na gotove podove s parketom ili keramičkim pločicama, samo se mora voditi računa da se ne oštete postojeće instalacije.

1.4. Ne zaboravite na instalacije

Cevi za prozračivanje i kanalizaciju uglavnom su velikog prečnika, pa i do 20 cm. No, i konzolne kutije za podno grejanje su takvih dimenzija da se ne mogu zanemariti. Stoga se, pri određivanju debljine pregradnih zidova, mora voditi računa da budu pokriveni svi kablovi i cevi, jer bi se u protivnom naknadno morale praviti kanalice i maske, što bi svakako narušilo već osmišljen izgled prostora. Dobro planiranje bi vas i u ovom slučaju poštedelo mnogih problema.

suva-gradnja.jpg
Suva gradnja je ključna za renoviranje stambenog prostora

2. Suva gradnja - izbor izvođača radova

2.1. Kako naći dobrog majstora za knauf?

Suva gradnja je relativno jednostavan posao i zato je se prihvataju mnogi izvođači radova. Zbog brzine rada, mnogi se čak odlučuju na to da rade sami, a u poslednje vreme je i sve više molera koji nude gipsarske usluge. Ipak, to što ih na tržištu ima mnogo ne znači da svi rade kvalitetno. Savetujemo da kontaktirate samo one izvođače kojima je suva gradnja, odnosno, gipsarski radovi specijalnost i imaju određene reference, a mogu vam pokazati i ranije projekte.

2.2. Kada tražiti majstora?

Pravo vreme za traženje majstora zavisi od toga u kakvom je stanju vaša nekretnina i koliki je obim planiranih radova. Ako vam treba samo zatvaranje nekoliko kvadrata, možete se dogovoriti da vam se majstori jave kada budu imali slobodan termin. Ako je u pitanju postavljanje knaufa u celom stanu, odziv će biti daleko veći. U tom slučaju, majstori mogu da dođu do vas već iste sedmice.

Tokom leta, kada su aktuelni građevinski radovi, izvođači su uglavnom vrlo zauzeti i cene suve gradnje su više. Toga radi, preporučujemo vam da radove zakažete za sam početak ili kraj leta. Postavljanje knaufa u kući od oko 150 m2 može da potraje i do tri sedmice.

3. Projekti: gde se sve koriste gipsane ploče?

Pošto su vrlo jednostavne i fleksibilne, gipsano-kartonske ploče u potkonstrukciji se upotrebljavaju u najrazličitijim projektima novogradnje, adaptacije i sanacije.

Suva gradnja je naročito primerena za gradnju pregradnih zidova i tavanica u montažnim objektima. Odlična je za sanaciju vlage i zidne obloge u svim vrstama renoviranja, pošto se ne poseže u noseću konstrukciju niti se pri zidanju koristi voda.

3.1. Knauf i gipsane ploče

Gipsano-kartonske ploče su osnova suve gradnje. Same ploče se prave kao sendvič od gipsa i dve kartonske table; vrlo lako se seku i šrafe. Standardne dimenzije su im 200x125 cm i debljina 12,5 cm.

Postoji nekoliko verzija ploča u zavisnosti od proizvođača, ali su ploče najčešće „obične“ ili sive, pogodne za prostorije bez vlage. Zelene knauf-ploče su vodootporne i koriste se za kupatila i krovove. Vatrootporne gips-ploče se najčešće postavljaju u kotlarnice, a u ponudi se mogu naći i ploče debljine 25 mm koje u sebi imaju dodatna vlakna različitih materijala da bi bile čvršće.

Knauf - zelene gipsane ploče
Zelene gipsane ploče su za kupatila, jer su vodootporne

3.2. Knauf-profili

Potkonstrukcija je osnova svake suve gradnje. Nekada se ta konstrukcija pravila od drvenih greda, i one su imale određenih prednosti, budući da su slabije prenosile zvuk i bile masivnije. Aluminijumski profili za knauf, s druge strane, omogućavaju brzo sečenje i spajanje, mnogo su lakši i jeftiniji, pa se većina izvođača sada radije odlučuje za njih. Ima ih različitih dimenzija i veličina te mogu poslužiti u svaku svrhu.

Knauf-profili su osnova svake suve gradnje
Knauf-profili su osnova svake suve gradnje

3.3. Knauf-zidovi, pregradni zidovi

Pregradni zidovi od gipsano-kartonskih ploča su odlično rešenje za uređenje prostora prilikom renoviranja i u novogradnji. U odnosu na ono što vam treba, možete se opredeliti za više različitih načina ugradnje, različite osnove i profile, s pločama u jednom sloju ili više njih.

Najtanji pregradni zid je oko 7,5 cm, a zidovi u kojima su instalacije su između 15 i 20 cm; međutim, izbor uglavnom pada na deblje ploče, jer u njih staju i kanalizacione vertikale od Ø125 mm. Preporučljivo je da se i ovakvi pregradni zidovi izoluju, i to najbolje mekom kamenom vunom. Za pregradne zidove koji će nositi izvesno opterećenje, kao što su, recimo, kuhinjski viseći elementi, preporučuje se da budu dupli, odnosno, od dva sloja knauf-tabli, da bi bili izdržljiviji.

Zatvaranje tavanice knaufom
Zatvaranje tavanice knaufom; šrafljenje gipsanih ploča u konstrukciju

3.4. Knauf-tavanica

Zatvaranje tavanice ili ravnanje plafona se skoro uvek može rešiti tzv. spuštenim plafonom. Na aluminijumske profile koji se pažljivo iznivelišu, ušrafe se gipsano-kartonske ploče i dobili ste nov plafon.

Knauf-plafon je brz i jednostavan, a vrlo efikasan način da se sakriju instalacije za prozračivanje, struju ili vodovod.

Spušten plafon napravljen ovakvim montiranjem idealan je i pri stilskim preuređenjima, pošto se u njemu mogu postaviti nosači rasvete (LED svetiljke ili trake), zastora ili zavesa.

Pregradni zidovi
Pri postavljanju gipsanih ploča montiraju se i štek-dozne

3.5. Knauf kao zidna obloga

Kada se radi renoviranje, najčešće se nailazi na neravne i vlažne zidove. Odlično rešenje u takvim slučajevima je postavljanje obloga od knaufa u profilima. Vrlo često premeštanje instalacija nije izvodljivo čak ni uz pomoć štemovanja, odnosno, dubljenja i obijanja zidova, jer su oni od betona ili je kuća montažna. Obloge se šrafe direktno na zid kada se, na primer, sanira malterisan zid koji se kruni.

Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina
Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina

4. Postupak: pravilna suva gradnja

Premda je izvođenje suve gradnje jednostavno i brzo, ne preporučujemo da se posla prihvatite sami; uvek je dobro da se takvim stvarima pozabavi profesionalac. Da biste što bolje razumeli ceo proces, evo kako treba da izgledaju koraci postavljanja knaufa u uobičajenom rasporedu po fazama, u koje će se uključivati i drugi majstori.

4.1. Šrafljenje profila

Polazi se od profila za pregradne zidove, pošto konstrukcija prvo treba da se tačno i precizno postavi prema nacrtu. Prvo ide šrafljenje profila u plafon i bočne zidove da se napravi okvir. Pri tom se na podu postavlja izolir-traka koja treba da priguši zvuke. Ako znate kuda prolaze instalacije, obavezno to naglasite majstorima, da ne bi došlo do eventualnih oštećenja ni curenja.

Potom sledi šrafljenje horizontalnih i vertikalnih veza - profila u koje će se postavljati table, na određenim razmacima. Majstori će oko prozora napraviti špaletne od profila i pripremiti konstrukcije za otvore vrata ili ugraditi kasete u kojima će biti klizna vrata.

Konstrukcija plafona se radi posle postavljanja osnove za pregradne zidove i to tako što se šrafi direktno u noseću konstrukciju. Sledi učvršćivanje profila, nivelisanje i završno fiksiranje. 

4.2. Vodovod, kanalizacija, struja i druge instalacije

Posle štrafljenja profila, vodoinstalater može da razvede cevi za vodovod i kanalizaju, montira ugradni kotlić ili konzolne kutije za podno grejanje. U istoj fazi gradnje, električar treba da razvede cevi za svoje instalacije. Savetujemo da dobro razmislite o tome gde će vam utičnice i prekidači biti najdostupniji, pošto kasnije prepravke iziskuju i dodatne troškove.

4.3. Zatvaranje knaufom

U ovoj fazi se gipsano-kartonske ploče šrafe u potkonstrukciju. Najpre se zatvori jedna strana zida, tako da električar može da postavi štek-dozne i prekidače na predviđena mesta. Potom ide zatvaranje druge strane. U ovo vreme električar i montažer rade zajedno.

Kada se ploče učvrste u pregradne zidove, zatvara se plafon.

Monter će na ćoškovima i nosećim stubovima montirati aluminijumske profile za knauf.

4.4. Bandažiranje i gletovanje stubova

Spoj gipsanih ploča je uvek opterećen te se cela konstrukcija pomalo pomera. Da ne bi došlo do pucanja, spojevi se moraju zaštititi bandažiranjem. Po sredini spoja se prvo lepi bandažna mrežica. Onda se spojevi izgletuju. Kada se sve osuši, potrebno je nanošenje još jednog sloja. Kada se gletovanje završi, površina mora biti ravna; naročito se pazi na to da se pregletuju mesta na kojima su zavrtnji. Profili takođe treba da budu izgletovani tako da se uopšte ne vide.

Spušten plafon od knaufa
Spušten plafon od knaufa daje skoro neograničene mogućnosti ugradnje LED rasvete

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Šmirglanje zidova (stari glet), postavljanje lepka i mrežice, gletovanje i krečenje

Poštovani,

Potrebno je šmirglanjem/struganjem skinuti staru glet masu sa zidova, uraditi podlogu, presvući zidove lepkom i mrežicom i gletovati i okrečiti zidove poludisperzijom oko 170 m2.

Hvala. 63504 € do 105840 €

........

Gipsana polica za TV

Poštovani,

potreba izgrada police sa slike za TV dimenzija 200cm(duzina) x 220cm(visina) samo bez rasvete.

Hvala 42336 € do 70560 €

........

Pregradni zid sa otvorom za vrata

Poštovani,

potreban pregradni zid sa ispunom debljine 12.5cm bandažiranje, gletovanje i krečenje i postavljanje traka na pod i zid zbog bolje apsorpcije zvuka. Zid će biti 4,3 m dug, h=2.7. u njemu ostaviti otvor za vrata 0,9x2,1m.

Hvala. 84672 € do 141120 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Pregradni zidovi i spuštani plafon, oko 50m2 plafona i 30m2 zida
Gipsarski radovi, Srbobran

720 € do 1200 €

Cena, Potrebni su gipsarski radovi , cca 60 m2 plafona i 30 m2 zida
Gipsarski radovi, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Izrada rigips zida, cca 52 m2
Gipsarski radovi, Novi Pazar

140.4 € do 234 €

Cena, Izrada pregradnih zidova , cca 45 m2
Gipsarski radovi, Vrčin

1822.5 € do 3037.5 €

Cena, Postavljanje spuštenog plafona visine između 5-7 cm sa izolacijom (mineralna vuna), cca 69 m2
Gipsarski radovi, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Gipsarsko-molerski radovi, cca 47 m2
Gipsarski radovi, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Spušteni plafona sa rasvetlom, cca 28m2
Gipsarski radovi, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Gipssarski radovi, krečenje i gletovanje, cca 100m2
Gipsarski radovi, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Adaptacija unutrašnjosti kuće, cca 50m2
Gipsarski radovi, Subotica

4500 € do 7500 €

Cena, Postavljanje gipsa , cca 60 m2
Gipsarski radovi, Nova Pazova

180 € do 300 €

Cena, Uredjenje potkrovlja , cca 104m2
Gipsarski radovi, Futog

5400 € do 9000 €

Cena, Kamena vuna 12 cm-tavan, cca 75 m2
Gipsarski radovi, Beli Potok (Beograd)

1080 € do 1800 €

Cena, Spušteni plafon sa led lampama, cca 15m2
Gipsarski radovi, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Rušenje manjeg zida, izolacija i krečenje, garsonjera 29m2
Gipsarski radovi, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Spuštanje plafona cca 20m2, unutrašnja izolacija na 1 zidu, krečenje 40m2, kompletno renoviranje kupatila , krečenje 40m2, gips 20m2, kupatilo cca 6m2
Gipsarski radovi, Novi Sad

5400 € do 9000 €

Cena, Oblaganje sa unutrašnje strane spoljnih zidova u kući, oko 400 kvadrata
Gipsarski radovi, Deč

3600 € do 6000 €

Cena, Adaptacija potkrovlja komplet, cca 60m2
Gipsarski radovi, Čačak

7200 € do 12000 €

Cena, postavljanje gips lampionki, 2 kom
Gipsarski radovi, Novi Sad

135 € do 225 €

Cena, Majstori za suvu gradnju, Plafoni 240m2, zidovi 800m2
Gipsarski radovi, Sremska Kamenica

2250 € do 3750 €

Cena, Oblaganje plafona i zidova, cca 150m2
Gipsarski radovi, Sopot

1350 € do 2250 €

Cena, Pregradni zid , cca 10 m2
Gipsarski radovi, Novi Beograd

90 € do 150 €

Cena, Pregradni zidovi za kancelarije, cca 500m2
Gipsarski radovi, Beograd

9000 € do 15000 €

Cena, Gips zid dupli , cca 13m2
Gipsarski radovi, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Plafon da se spusti i okreči , cca 25m2
Gipsarski radovi, Padinska Skela

540 € do 900 €

Cena, Rušenje i gradnja pregradnih zidova, krečenje stana, Cc 25m2 gips, kečenje 120m2
Gipsarski radovi, Novi Sad

900 € do 1500 €

Cena, Izrada spuštenog plafona, cca 150 m2
Gipsarski radovi, Novi Sad

3375 € do 5625 €

Cena, Malterisanje, gletovanje, krečenje i postavljanje gipsa u garažu, cca 11m2
Gipsarski radovi, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Izolacija krova, cca 65m2
Gipsarski radovi, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Komplet gipsarski radovi, cca 6 x 8m
Gipsarski radovi, Sivac

432 € do 720 €

Cena, Podaščavanje krova i izolacija potkrovlja sa 30 cm kamene i staklene vune, cca 100m2
Gipsarski radovi, Temerin

1350 € do 2250 €

Cena, Imamo tender, potrebni izvođači za gipsarske i molerske radove, cca 800m2
Gipsarski radovi, Beograd

1800 € do 3000 €

Cena, Zvučna izolacija plafona poslovnog prostora, cca 85m2
Gipsarski radovi, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Gipsane police, 270 x 120
Gipsarski radovi, Stari Banovci

180 € do 300 €

Cena, Postavljanje gips tabli, cca 70 m2
Gipsarski radovi, Deč

135 € do 225 €

Cena, Spuštanje plafona sa staklenom vunom uz postavljanje LED kanalića, cca 90 m2, 5 cm debljine
Gipsarski radovi, Beli Potok (Beograd)

900 € do 1500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Gipsarski radovi cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

2889+ PREDUZEĆA ZA Gipsarski radovi
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Gipsarski radovi?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana