x

  Metalne nastrešnice za terasu, automobile cena

  Koliko koštaju metalne nastrešnice? Cena metalne nastrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno nameni, delimo ih na čelične nastrešnice za kola, terase, ulaze, pergole i slično. Što je veći raspon konstrukcije (razmak između stubova) to će biti veće opterećenje krova, pa će biti potrebna i jača, odnosno, skuplja konstrukcija. Konstrukcija može biti samostalna ili konzolna. Tačne dimenzije treba da tačno proračuna inženjer-statičar. Cenu povećava i antikorozivna zaštita: čelik se štiti vrućim pocinkovanjem ili farbanjem prahom ili s oboje. Cena obične čelične nastrešnice površine 25 m2 izlazi oko 5.000 EUR. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima metalnih nastrešnica, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o metalnim nastrešnicama.

  CENA ZA METALNU NADSTREŠNICU


  Cena metalne nadstrešnice. Cena za dobavku i montažu metalne nadstrešnice veličine 4x4, pokrivene polikarbonatnim pokrovom

  9000 RSD/kom

  VEOMA NISKA CENA
  RSD/kom

  SREDNJA CENA
  33000 RSD/kom

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Metalne nastrešnice za terasu, automobile cena

  DRUGE CENE ZA METALNE NASTREŠNICE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  Metalne nastrešnice – sve što treba da znate

  1. Metalne nastrešnice – šta sve treba da znate?

  nastresnica.jpg
  Metalne nastrešnice su odlična zaštita od vremenskih prilika i neprilika!

   

  1.1. Cena nastrešnica

  Postavljanje metalne nastrešnice nije zanemarljiva investicija i zato treba dobro promisliti o njoj. Proizvođači, odnosno, ponuđači metalnih nastrešnica mogu da daju preciznu ponudu shodno vašim zahtevima te je vrlo važno da bar imate okvirnu ideju o onome šta želite i kako biste da izgleda finalni proizvod. Dobar majstor će vam uvek prvo ponuditi proveru na terenu, za kojom će slediti detaljniji razgovor i dogovor prema kome će i sastaviti ponudu. Osim poštovanja dogovorene cene i ukupnih troškova, treba dobro paziti i na kvalitet konačnog rešenja da ne biste prekoračili granice smislenog kompromisa između cene i kvaliteta. Metalna nastrešnica treba vrlo dugo da služi svojoj svrisi, pa i vi isto toliko dugo treba da budete zadovoljni time što se investicija sasvim isplatila!

  1.2. Izdržljivost je ključna karakteristika

  U ovom slučaju, kada se govori o kvalitetu, prvenstveno se misli na izdržljivost metalne nastrešnice. Pri tom, mora se itekako povesti računa o više različitih činilaca – pre svega, o uticaju vremenskih prilika i drugih faktora sredine koji su itekako značajni za vek trajanja nastrešnice. Pri tom, čelične i aluminijumske konstrukcije koje jesu najizdržljivije, nisu neuništive, kao ni nastrešnice od drugih materijala. Metalne konstrukcije najbolje odolevaju vlazi, UV zračenju i temperaturnim kolebanjima, ali tu su i druge stvari poput faktora koji proističu iz načina upotrebe; na primer, urin kućnih ljubimaca uveliko pospešuje koroziju i tako dalje – primera ima vrlo mnogo.

  1.3. Nosivost metalne nastrešnice

  Druga važna karakteristika nastrešnica je njihova nosivost, a prema njoj, najveću pažnju treba obratiti na opterećenje snegom. Ako se u proračunu pogreši, posledice mogu biti katastrofalne! Vrlo je važno da se zna kolike su prosečne snežne padavine u mestu gde će nastrešnica biti postavljena. Ako živite u području gde su snežne padavine obilne svake godine, i konstrukcija i krovni pokrivač moraju biti primereni tome. Nastrešnica treba da se isplanira tako da noseći stubovi budu od većih i jačih profila i da budu brojniji i gušće postavljeni.

  1.4. Dimenzije?

  Dimenzije nastrešnice se određuju prema nameni i raspoloživom prostoru. Odluku o tome obično donosi naručilac. Želite li da ima mesta za parkiranje 2 automobila, nastrešnica treba da je 550 cm x 550 cm; tako će na svakoj strani ostati po pola metra za otvaranje vrata. Ako su vaša vozila veća i mere se moraju povećati. Računa se da je minimalna visina nastrešnice između 210 cm i 270 cm i tu je moguće parkirati obična, terenska i kombi vozila kao i ona s krovnim prtljažnikom. Za jedan auto, dovoljna je nastrešnica 320-400 cm x 500 cm, dok za tri, mora biti najmanje 750 cm x 550 cm. Bolje je kada je nastrešnica niža, jer je tako bolje zaštićeno sve pod njom – zaštita od sunca traje duži deo dana, a kiša i sneg koji padaju ukoso zbog vetra, praviće manje nanose. Preporučujemo vam stoga da, naposletku, dobro procenite svoje potrebe i raspoloživ prostor da kasnije ne biste žalili ako ispadne premala ili prevelika.

  2. Izbor ponuđača i izvođača radova

  2.1. Planiranje i izradu prepustite stručnjacima

  Ovo je ključna stvar! Čak i kada se radi o najjednostavnijem natkrivanju ulaznih vrata ili parkirnog mesta, preporučujemo da se posavetujete sa stručnjakom. Iskusan majstor znaće da vam ponudi najbolje rešenje za bilo kakav zahtev. Njegovo iskustvo je neprocenjive vrednosti. Previše često se događa da se „domaći majstori“ late posla, a da se potom sve propadne pri prvim padavinama. Nesumnjivo je da se isplati uložiti više sredstava prvi put i dobiti kvalitetetan i dugotrajan proizvod, nego da budete prisiljeni da više puta plaćate isto.

  2.2. Značaj montaže i servisa

  Na tržištu ćete naći mnogo ponuđača, odnosno, proizvođača nastrešnica. Preporučujemo da kontaktirate samo one koji nude kompletnu uslugu - dakle, one koji pored izrade i postavljanja, dolaze prvo na merenje i dogovor, a posle i na eventualne popravke ili prepravke. Pravilna i kvalitetna montaža je presudna za kvalitet i dugovečnost same nastrešnice. Ima mnogo ponuđača koje zanima isključivo prodaja, a postavljanje prepuštaju spoljnim saradnicima na koje, sledstveno tome, padaju i sve reklamacije. Rečju, kada se pojavi problem odgovornosti, dolazi i do međusobnih optuživanja i beskrajnih odlaganja. Uz to, podizvođači su najčešće i loše plaćeni, pa sami povećavaju cene materijala ne bi li nešto zaradili, a i da ne bi propustili ni jedan posao, rade brže i samim tim lošije. Naravno, nemaju nikakav interes ni u tome da dolaze na popravke koje ne mogu da naplate. Svega ovoga radi, preporučujemo da dobro proverite ponuđače, i to da li mogu da pruže kompletnu uslugu s vlastitim majstorima.

  2.3. Proverite korisničko iskustvo

  Proverite reference ponuđača – ako gledate na internetu, obavezno pročitajte i komentare ranijih klijenata ili se s ponuđačem dogovorite da posetite njegove prethodne mušterije i vidite radove, a možda i popričate s njima o tome koliko su zadovoljni uslugom i da li su dobili tražene postprodajne usluge.

  3. Različite vrste nastrešnica

  3.1. Gotove ili rađene po meri?

  Metalne nastrešnice se proizvode serijski ali i izrađuju po meri. One koje se prave fabrički, zapravo su gotove konstrukcije određenih karakteristika. Veličina nastrešnice i materijali koji se pri koriste, unapred su određeni i nepromenljivi. Montažu tako kupljene nastrešnice možete izvesti i u vlastitoj režiji ili možete angažovati stručnjake. Međutim, kada naručujete izradu po meri to onda uključuje pripremu (temelj ili popločavanje), postavljanje, eventualne prepravke ili dorade na licu mesta kao i dobijanje građevinske ili neke druge, neophodne dozvole.

  3.2. Prema nameni

  Metalne nastrešnice mogu imati višestruku namenu. Ako je u pitanju nastrešnica balkona, terase ili pergola pod kojom provodimo vreme izvan kuće ili stana, ona štiti i od sunca i od padavina. Ima nastrešnica za kola ili ulaz u kuću. Metalna nastrešnica je i ukrasni element jer ulepšava izgled ulaza ili okućnice. Njome može da se zaštiti i letnja kuhinja, kante za otpad ili prostor neke druge namene.

  3.3. Prema materijalu

  3.3.1. Čelik

  Čelične nastrešnice mogu biti vrlo elegantne, a obezbeđuju maksimalnu funkcionalnost. Čelik je višenamenski materijal, vrlo kvalitetan i dugotrajan, a upotrebni vek mu se procenjuje na 30 godina. Postavljanje čelične nastrešnice je brzo i jednostavno. Pripremljeni elementi se donose na mesto postavljanja i sastavljaju u roku od nekoliko sati. Način sastavljanja je takav da se, ako nekada u budućnosti rešite da je uklonite ili premestite, za isto vreme može rastaviti i odneti. Moguće je i naknadno dodavanje elemenata kojima joj možete menjati izgled, veličinu ili namenu. Čelik ne rđa jer se u procesu proizvodnje radi i vruće pocinkovanje, a kasnije se sama konstrukcija može naknadno zaštiti ili ulepšati farbanjem bojom u prahu, tkz. peskarenjem. Prednost ovog postupka je ta da se boja peče na 200°C i zato je dugotrajna i ne ljušti se. S druge strane, boja i nijansi ima toliko da ćete sigurno naći neku koja vam u potponosti odgovara. Održavanje nije potrebno tako da je odnos cene i kvaliteta nesumnjiv. 

  3.3.2. Aluminijum

  Aluminijum kao materijal za konstrukciju je najbolji za manje nastrešnice jer, u poređenju s čelikom i drvetom, dopušta manje raspone. Najčešće se od aluminijuma prave nastrešnice za terase, balkone i manje bazene. Aluminijumska konstrukcija je poprilično otporna na atmosferske i druge spoljne uticaje, a lako se sastavlja i prilagođava po potrebi. Glavna prednost im je odličan odnos cene i kvaliteta, trajnosti, čvrstine i jednostavno održavanje. Krovna kosina nastrešnice obično je između 5° i 30° i podnosi opterećenje od 220 kg/m2. Montaža i demontaža takve nastrešnice je vrlo jednostavna i brza zbog lakoće materijala.

  3.4. Samostojeće ili kotvljene

  Samostojeće metalne nastrešnice su one koje se postavljaju na stubove, dok su kotvljene one koje se čeličnim konzolama vezuju za drugi objekt. Obično se kotvljene nastrešnice koriste onda kada noseći objekt nema izolaciju. Ako je ima, onda se ona i završni sloj zida moraju proseći tamo gde će biti konzole, a to znači i da će termoizolacija fasade biti oštećena.

  3.5. Različite vrste krovova i krovnih pokrivača

  Nastrešnice mogu imati ravan krov (minimalni pad mora da je 2%) ili krov na jednu, dve ili više voda. Polikarbonski ili stakleni krovni pokrivači su vrlo popularni, jer propuštaju svetlost a ipak su dovoljno čvrsti. Naročito su dobri za natkrivanje prozora jer se količina svetlosti u prostoriji tako ne menja. A ako nema potrebe za osvetljenjem, možete se odlučiti i za druge vrste kao što su lim, opeka, tegola i drugi.

  4. Postupak pre montaže

  4.1. Priprema terena

  Za postavljanje nastrešnice obično su potrebne izvesne pripremne radnje i radovi na terenu. Dobro bi bilo, ako ste u prilici, da planirate nastrešnicu u sklopu planova za uređenje okućnice. Naravno, to je izvodljivo u novogradnji. Kako se onda priprema teren? Kakvi će biti temelji, i da li će nastrešnica podneti sva opterećenja? Odgovor ne može biti precizan. Za konzolnu, kotvljenu nastrešnicu potreban je poseban pojasni temelj od armiranog betona, zato što najveći deo opterećenja nosi samo jedna strana. Za samostojeće nastrešnice, na tri ili četiri stuba, najverovatnije će biti dovoljni tačkasti betonski temelji. Veličina temelja zavisi od veličine konstrukcije. U svakom slučaju, biće bolje da vam to izračunaju i izgrade stručnjaci. Za nastrešnicu koja je jednom ili dvema stranama vezana za drugi objekt, preporučuje se postavljanje konzola pre završetka fasade. Tako će se izbeći kasnije bušenje koje može da uzrokuje i gubljenje toplote. U tom smislu, sprečava se pojava tkz. toplotnih mostova. Manje nastrešnice iznad ulaznih vrata ili na balkonu se konzolama drže za kuću i nemaju stubove.

  4.2. Potrebne dozvole

  Važno je samo da pri planiranju imate u vidu i to da, po najnovijem Zakonu o planiranju i izgradnji iz 2018. građevinska dozvola nije potrebna samo za nastrešnice do 10 m2.  Međutim, uopšteno govoreći, lokalne samouprave imaju pravo da na svojoj teritoriji donose i propise, posebno prilagođene svojim specifičnim uslovima, iz raznih oblasti, a stim u vezi su i građevinske i upotrebne dozvole kao i rešenja za montažne, privremene ili posebne objekte koje, takođe, morate imati. U svakom slučaju, preporučujemo da se uvek dobro raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbegli neprijatnosti.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  METALNA NASTREŠNICA

  Poštovani,

  terasa mi je na poslednjem spratu, otvorena i kad pada sneg, kisa, ne mogu da otvorim ni prozor ni vrata, jer ulazi unutra u stan. Potrebna mi je izrada metalne nastrešnice.

  Šaljem sliku terase.

  Hvala. 450 RSD do 750 RSD


  ........

  ZAMENA LEKSANA SA METALNE NASTREŠNICE

  Poštovani,

  nastrešnica se nalazi na 5. spratu (zadnji sprat) i pokrivena je leksanom, na metalnoj konstrukciji. Potrebno je zameniti leksan drugim pokrovom, na Vaš predlog (možda rebrasti lim sa nekom izolacijom). Dimenzije su 2m x 2m.

  Hvala. 270 RSD do 450 RSD


  ........

  METALNE NASTREŠNICE

  Poštovani,


  potrebna nastrešnica za terasu koju planiram da proširim, ispred ulaznih vrata na prvom spratu, do koje idu spoljne stepenice. Dimenzije 4×3 m sa padom i nosećim kosim stubovima.  Hvala 1350 RSD do 2250 RSD


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, NASTREŠNICA ZA KOLA,
  Metalne nastrešnice, Kraljevo

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, NASTREČNICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Kikinda

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, NASTREŠNICA IZNAD BALKONA ,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  225 RSD do 375 RSD

  CENA, NADSTREŠNICA ZA TERASU ,
  Metalne nastrešnice, Bačka Palanka

  495 RSD do 825 RSD

  CENA, METALNA NASTREŠNICA POKRIVENA LEKSANOM ,
  Metalne nastrešnice, Turija (Srbobran)

  495 RSD do 825 RSD

  CENA, METALNA NASTREŠNICA,
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, ZAMENA LEKSANA NADSTREŠNICE NA TERASI,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, IZRADA NADSTREŠNICE OD KROVNIH PANELA 25-30MM,
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  450 RSD do 750 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA IZNAD PODRUMSKIH VRATA ,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  450 RSD do 750 RSD

  CENA, NADSTREŠNICA SA LIMOM,
  Metalne nastrešnice, Sremska Mitrovica

  4500 RSD do 7500 RSD

  CENA, NADSTREŠNICA ZA TERASU NA VIKEND KUĆI,
  Metalne nastrešnice, Golubac

  720 RSD do 1200 RSD

  CENA, NADSTREŠNICA ZA AUTO,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  630 RSD do 1050 RSD

  CENA, METALNA TERASA I AUTO NADSTRESNICA,
  Metalne nastrešnice, Kraljevo

  3600 RSD do 6000 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  630 RSD do 1050 RSD

  CENA, NATKRIVANJE TERASE STANA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  450 RSD do 750 RSD

  CENA, NADSTRESNICA ZA KLIMA UREDJAJE BEZ STUBOVA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  360 RSD do 600 RSD

  CENA, NADSTREŠNICA KOSE TERASE,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  765 RSD do 1275 RSD

  CENA, NASTREŠNICA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, METALNE NASTREŠNICE,
  Metalne nastrešnice, Mladenovac

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, METALNA NASTREŠNICE IZNAD KAMP PRIKOLICE,
  Metalne nastrešnice, Bela Crkva

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, KONZOLNA LUČNA NADSTREŠNICA ,
  Metalne nastrešnice, Valjevo

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, NASTREŠICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Loznica

  765 RSD do 1275 RSD

  CENA, NASTREŠNICA ZA BALKON,
  Metalne nastrešnice, Kragujevac

  900 RSD do 1500 RSD

  CENA, NASTREŠNICA,
  Metalne nastrešnice, Blace

  4050 RSD do 6750 RSD

  CENA, METALNA NASTREŠNICA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, NASTREŠNICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  765 RSD do 1275 RSD

  CENA, NASTREŠNICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  990 RSD do 1650 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  900 RSD do 1500 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA OD LEKSANA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1800 RSD do 3000 RSD

  CENA, METALNA NASTREŠNICA SA REBRASTIM LIMOM,
  Metalne nastrešnice, Niš

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, METALNA NASTREŠNICE SA LEXANOM,
  Metalne nastrešnice, Sombor

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, NASTREŠNICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA NA JEDNU VODU,
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  900 RSD do 1500 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA,
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1395 RSD do 2325 RSD

  CENA, METALNA NADSTREŠNICA ZA TERASU,
  Metalne nastrešnice, Kragujevac

  495 RSD do 825 RSD

  CENA, LIMENI KROV,
  Metalne nastrešnice, Kikinda

  450 RSD do 750 RSD  Pogledaj druge završene projekte i cene

  METALNE NASTREŠNICE CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 2576 PREDUZEĆA ZA METALNE NASTREŠNICE


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE METALNE NASTREŠNICE?

 • Metalne nastrešnice Aleksinac
 • Metalne nastrešnice Apatin
 • Metalne nastrešnice Aranđelovac
 • Metalne nastrešnice Bačka Palanka
 • Metalne nastrešnice Bačka Topola
 • Metalne nastrešnice Bečej
 • Metalne nastrešnice Beograd
 • Metalne nastrešnice Bor
 • Metalne nastrešnice Bujanovac
 • Metalne nastrešnice Čačak
 • Metalne nastrešnice Ćuprija
 • Metalne nastrešnice Gornji Milanovac
 • Metalne nastrešnice Inđija
 • Metalne nastrešnice Ivanjica
 • Metalne nastrešnice Jagodina
 • Metalne nastrešnice Kikinda
 • Metalne nastrešnice Knjaževac
 • Metalne nastrešnice Kovin
 • Metalne nastrešnice Kragujevac
 • Metalne nastrešnice Kraljevo
 • Metalne nastrešnice Kruševac
 • Metalne nastrešnice Kula
 • Metalne nastrešnice Kuršumlija
 • Metalne nastrešnice Leskovac
 • Metalne nastrešnice Loznica
 • Metalne nastrešnice Negotin
 • Metalne nastrešnice Niš
 • Metalne nastrešnice Novi Pazar
 • Metalne nastrešnice Novi Sad
 • Metalne nastrešnice Pančevo
 • Metalne nastrešnice Paraćin
 • Metalne nastrešnice Pirot
 • Metalne nastrešnice Požarevac
 • Metalne nastrešnice Preševo
 • Metalne nastrešnice Prijepolje
 • Metalne nastrešnice Prokuplje
 • Metalne nastrešnice Ruma
 • Metalne nastrešnice Šabac
 • Metalne nastrešnice Senta
 • Metalne nastrešnice Šid
 • Metalne nastrešnice Sjenica
 • Metalne nastrešnice Smederevo
 • Metalne nastrešnice Smederevska Palanka
 • Metalne nastrešnice Sombor
 • Metalne nastrešnice Sremska Mitrovica
 • Metalne nastrešnice Stara Pazova
 • Metalne nastrešnice Subotica
 • Metalne nastrešnice Temerin
 • Metalne nastrešnice Trstenik
 • Metalne nastrešnice Užice
 • Metalne nastrešnice Valjevo
 • Metalne nastrešnice Velika Plana
 • Metalne nastrešnice Vranje
 • Metalne nastrešnice Vrbas
 • Metalne nastrešnice Vršac
 • Metalne nastrešnice Zaječar
 • Metalne nastrešnice Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana