Za područje

  Metalne nastrešnice za terasu, automobile, cena

  Koliko koštaju metalne nastrešnice? Cena metalne nastrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno nameni, dele se na čelične nastrešnice za kola, terase, ulaze, pergole i slično. Što je veći raspon konstrukcije (razmak između stubova) to će biti veće opterećenje krova, pa će biti potrebna i jača, odnosno, skuplja konstrukcija. Konstrukcija može biti samostalna ili konzolna. Tačne dimenzije najpreciznije će proračunati inženjer-statičar. Cenu povećava i antikorozivna zaštita: čelik se štiti vrućim pocinkovanjem ili farbanjem prahom ili s oboje. Cena obične čelične nastrešnice površine 25 m2 izlazi oko 2.000 EUR.

  Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje metalne nastrešnice? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim bravarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena metalnih nastrešnica


  Cena metalne nastrešnice. Cena nabavke i postavljanja metalne nastrešnice veličine 4x4 m čiji je krov od polikarbonatskih ploča.

  110.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  160.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  192.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Metalne nastrešnice (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Čelična nastrešnica širine 250 cm

  Cena metalne nastrešnice širine 250 cm, vruće pocinkovana konstrukcija s krovom od polikarbonatskih ploča zajedno s nabavkom i montiranjem na određenoj lokaciji te prevozom do 100 km.


  m2

  €/m2

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Drvene nastrešnice


  Koliko košta drvena nastrešnica? Cene ovakvih nastrešnica zavise od konstrukcije, veličine, materija...

  Proverite i: Drvene nastrešnice, cena

  Prohromske nastrešnice


  Koliko koštaju prohromske nastrešnice? Prohrom je mnogo skuplji od pocinkovanog čelika. Cena prohrom...

  Proverite i: Prohromske nastrešnice, cena

  Metalne nastrešnice


  Koliko koštaju metalne nastrešnice? Cena metalne nastrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno nameni...

  Proverite i: Metalne nastrešnice za terasu, automobile, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Metalne nastrešnice - sve što treba da znate

  1. Metalne nastrešnice - šta sve treba da znate?

  Metalne nastrešnice su najbolja zaštita od vremenskih prilika i neprilika. Međutim, pre izbora tipa nastrešnice, obavezno se posavetujte sa stručnjakom.

  Metalne nastrešnice
  Metalne nastrešnice su odlična zaštita od vremenskih prilika i neprilika!

  1.1. Cena metalnih nastrešnica

  Postavljanje metalne nastrešnice nije zanemarljiva investicija i zato treba dobro promisliti o njoj. Proizvođači, odnosno, ponuđači metalnih nastrešnica mogu da daju preciznu ponudu shodno vašim zahtevima te je vrlo važno da bar imate okvirnu ideju o onome šta želite i kako biste želeli da izgleda finalni proizvod. Dobar majstor će vam uvek prvo ponuditi proveru na terenu, za kojom će slediti detaljniji razgovor i dogovor prema kome će i sastaviti ponudu. Osim poštovanja dogovorene cene i ukupnih troškova, treba dobro paziti i na kvalitet konačnog rešenja da ne biste prekoračili granice smislenog kompromisa između cene i kvaliteta. Metalna nastrešnica treba vrlo dugo da služi svojoj svrisi, pa i vi isto toliko dugo treba da budete zadovoljni time što se investicija sasvim isplatila!

  1.2. Izdržljivost je ključna karakteristika

  U ovom slučaju, kada se govori o kvalitetu, prvenstveno se misli na izdržljivost metalne nastrešnice. Pri tom, mora se itekako povesti računa o više različitih činilaca - pre svega, o uticaju vremenskih prilika i drugih faktora sredine koji su itekako značajni za vek trajanja nastrešnice. Pri tom, čelične i aluminijumske konstrukcije koje jesu najizdržljivije, nisu neuništive, kao ni nastrešnice od drugih materijala. Metalne konstrukcije najbolje odolevaju vlazi, UV zračenju i temperaturnim kolebanjima, ali tu su i druge stvari poput faktora koji proističu iz načina upotrebe; na primer, urin kućnih ljubimaca uveliko pospešuje koroziju i tako dalje - primera ima mnogo.

  1.3. Nosivost metalne nastrešnice

  Druga važna karakteristika nastrešnica je njihova nosivost, a prema njoj, najveću pažnju treba obratiti na opterećenje snegom. Ako se u proračunu pogreši, posledice mogu biti katastrofalne! Vrlo je važno da se zna kolike su prosečne snežne padavine u mestu gde će nastrešnica biti postavljena. Ako živite u području gde su snežne padavine obilne svake godine, i konstrukcija i krovni pokrivač moraju biti primereni tome. Nastrešnica treba da se isplanira tako da noseći stubovi budu od većih i jačih profila i da budu brojniji i gušće postavljeni.

  1.4. Dimenzije?

  Dimenzije nastrešnice se određuju prema nameni i raspoloživom prostoru. Odluku o tome obično donosi naručilac. Ako želite da ima mesta za parkiranje 2 automobila, nastrešnica treba da je 550 cm x 550 cm; tako će na svakoj strani ostati po pola metra za otvaranje vrata. Ako su vaša vozila veća i mere se moraju povećati. Računa se da je minimalna visina nastrešnice između 210 cm i 270 cm i tu je moguće parkirati obična, terenska i kombi vozila kao i ona s krovnim prtljažnikom. Za jedan auto, dovoljna je nastrešnica 320-400 cm x 500 cm, dok za tri, mora biti najmanje 750 cm x 550 cm. Bolje je kada je nastrešnica niža, jer je tako više zaštićeno sve pod njom - zaštita od sunca traje duži deo dana, a kiša i sneg koji padaju ukoso zbog vetra, praviće manje nanose. Preporučujemo vam stoga da, naposletku, dobro procenite svoje potrebe i raspoloživ prostor da kasnije ne biste žalili ako ispadne premala ili prevelika.

  2. Metalne nastrešnice - izbor ponuđača

  2.1. Planiranje i izradu prepustite stručnjacima

  Ovo je ključna stvar! Čak i kada se radi o najjednostavnijem natkrivanju ulaznih vrata ili parkirnog mesta, preporučujemo da se posavetujete sa stručnjakom. Iskusan majstor znaće da vam ponudi najbolje rešenje za bilo kakav zahtev. Njegovo iskustvo je od neprocenjive vrednosti. Previše često se događa da se „domaći majstori“ late posla, a da potom sve propadne pri prvim padavinama. Nesumnjivo je da se isplati uložiti više sredstava prvi put i dobiti kvalitetan i dugotrajan proizvod, nego da budete prisiljeni da više puta plaćate isto.

  2.2. Značaj montaže i servisa

  Na tržištu ćete naći mnogo ponuđača, odnosno, proizvođača nastrešnica. Preporučujemo da kontaktirate samo one koji nude kompletnu uslugu - dakle, one koji pored izrade i postavljanja, dolaze prvo na merenje i dogovor, a posle i na eventualne popravke ili prepravke. Pravilna i kvalitetna montaža je presudna za kvalitet i dugovečnost same nastrešnice. Ima mnogo ponuđača koje zanima isključivo prodaja, a postavljanje prepuštaju spoljnim saradnicima na koje, sledstveno tome, padaju i sve reklamacije. Rečju, kada se pojavi problem odgovornosti, dolazi i do međusobnih optuživanja i beskrajnih odlaganja. Uz to, podizvođači su najčešće i loše plaćeni, pa sami povećavaju cene materijala ne bi li nešto zaradili, a i da ne bi propustili ni jedan posao rade brže i samim tim lošije. Naravno, nemaju nikakav interes ni u tome da dolaze na popravke koje ne mogu da naplate. Svega ovoga radi, preporučujemo da dobro proverite ponuđače, i to da li mogu da pruže kompletnu uslugu s vlastitim majstorima.

  2.3. Proverite korisničko iskustvo

  Proverite reference ponuđača - ako gledate na internetu, obavezno pročitajte i komentare ranijih klijenata ili se s ponuđačem dogovorite da posetite njegove prethodne mušterije i vidite radove, a možda i popričate s njima o tome koliko su zadovoljni uslugom i da li su dobili tražene postprodajne usluge.

  3. Različite vrste metalnih nastrešnica

  3.1. Gotove ili rađene po meri?

  Metalne nastrešnice se proizvode serijski ali i izrađuju po meri. One koje se prave fabrički, zapravo su gotove konstrukcije određenih karakteristika. Veličina nastrešnice i materijali koji se koriste, unapred su određeni i nepromenljivi. Montažu tako kupljene nastrešnice možete izvesti i u vlastitoj režiji ili možete angažovati stručnjake. Međutim, kada naručujete izradu po meri to onda uključuje pripremu (temelj ili popločavanje), postavljanje, eventualne prepravke ili dorade na licu mesta kao i dobijanje građevinske ili neke druge, neophodne dozvole.

  3.2. Prema nameni

  Metalne nastrešnice mogu imati višestruku namenu. Ako je u pitanju nastrešnica balkona, terase ili pergola pod kojom provodimo vreme izvan kuće ili stana, ona štiti i od sunca i od padavina. Ima nastrešnica za kola ili ulaz u kuću. Metalna nastrešnica je i ukrasni element jer ulepšava izgled ulaza ili okućnice. Njome može da se zaštiti i letnja kuhinja, kante za otpad ili prostor neke druge namene.

  3.3. Metalne nastrešnice prema materijalu

  3.3.1. Čelik

  Čelične nastrešnice mogu biti vrlo elegantne, a obezbeđuju maksimalnu funkcionalnost. Čelik je višenamenski materijal, vrlo kvalitetan i dugotrajan, a upotrebni vek mu se procenjuje na 30 godina. Postavljanje čelične nastrešnice je brzo i jednostavno. Pripremljeni elementi se donose na mesto postavljanja i sastavljaju u roku od nekoliko sati. Način sastavljanja je takav da se, ako nekada u budućnosti rešite da je uklonite ili premestite, za isto vreme može rastaviti i odneti. Moguće je i naknadno dodavanje elemenata kojima joj možete menjati izgled, veličinu ili namenu. Čelik ne rđa jer se u procesu proizvodnje radi i vruće pocinkovanje, a kasnije se sama konstrukcija može naknadno zaštiti ili ulepšati farbanjem bojom u prahu, tkz. peskarenjem. Prednost ovog postupka je ta da se boja peče na 200°C i zato je dugotrajna i ne ljušti se. S druge strane, boja i nijansi ima toliko da ćete sigurno naći neku koja vam u potpunosti odgovara. Održavanje nije potrebno tako da je odnos cene i kvaliteta nesumnjiv. 

  3.3.2. Aluminijum

  Aluminijum kao materijal za konstrukciju je najbolji za manje nastrešnice jer, u poređenju s čelikom i drvetom, dopušta manje raspone. Najčešće se od aluminijuma prave nastrešnice za terase, balkone i manje bazene. Aluminijumska konstrukcija je poprilično otporna na atmosferske i druge spoljne uticaje, a lako se sastavlja i prilagođava po potrebi. Glavna prednost joj je odličan odnos cene i kvaliteta, trajnosti, čvrstine i jednostavno održavanje. Krovna kosina nastrešnice obično je između 5° i 30° i podnosi opterećenje od 220 kg/m2. Montaža i demontaža takve nastrešnice je vrlo jednostavna i brza zbog lakoće materijala.

  3.4. Samostojeće ili kotvljene

  Samostojeće metalne nastrešnice su one koje se postavljaju na stubove, dok su kotvljene one koje se čeličnim konzolama vezuju za drugi objekat. Obično se kotvljene nastrešnice koriste onda kada noseći objekat nema izolaciju. Ako je ima, onda se ona i završni sloj zida moraju proseći tamo gde će biti konzole, a to znači i da će termoizolacija fasade biti oštećena.

  3.5. Različite vrste krovova i krovnih pokrivača

  Nastrešnice mogu imati ravan krov (minimalni pad mora da je 2%) ili krov na jednu, dve ili više voda. Polikarbonski ili stakleni krovni pokrivači su vrlo popularni, jer propuštaju svetlost a ipak su dovoljno čvrsti. Naročito su dobri za natkrivanje prozora jer se količina svetlosti u prostoriji tako ne menja. A ako nema potrebe za osvetljenjem, možete se odlučiti i za druge vrste kao što su lim, opeka, tegola i drugi.

  4. Pripreme za montažu metalne nastrešnice

  4.1. Priprema terena

  Za postavljanje nastrešnice obično su potrebne izvesne pripremne radnje i radovi na terenu. Dobro bi bilo, ako ste u prilici, da planirate nastrešnicu u sklopu planova za uređenje okućnice. Naravno, to je izvodljivo u novogradnji. Kako se onda priprema teren? Kakvi će biti temelji, i da li će nastrešnica podneti sva opterećenja? Odgovor ne može biti precizan. Za konzolnu, kotvljenu nastrešnicu potreban je poseban pojasni temelj od armiranog betona, zato što najveći deo opterećenja nosi samo jedna strana. Za samostojeće nastrešnice, na tri ili četiri stuba, najverovatnije će biti dovoljni tačkasti betonski temelji. Veličina temelja zavisi od veličine konstrukcije. U svakom slučaju, biće bolje da vam to izračunaju i izgrade stručnjaci. Za nastrešnicu koja je jednom ili dvema stranama vezana za drugi objekat, preporučuje se postavljanje konzola pre završetka fasade. Tako će se izbeći kasnije bušenje koje može da uzrokuje i gubljenje toplote. U tom smislu, sprečava se pojava tkz. toplotnih mostova. Manje nastrešnice iznad ulaznih vrata ili na balkonu se konzolama drže za kuću i nemaju stubove.

  4.2. Potrebne dozvole

  Važno je samo da pri planiranju imate u vidu i to da, po najnovijem Zakonu o planiranju i izgradnji iz 2018. građevinska dozvola nije potrebna samo za nastrešnice do 10 m2.  Međutim, uopšteno govoreći, lokalne samouprave imaju pravo da na svojoj teritoriji donose i propise, posebno prilagođene svojim specifičnim uslovima, iz raznih oblasti, a s tim u vezi su i građevinske i upotrebne dozvole kao i rešenja za montažne, privremene ili posebne objekte koje, takođe, morate imati. U svakom slučaju, preporučujemo da se uvek dobro raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbegli neprijatnosti.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Metalne nastrešnice?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Izrada metalne nadstešnice za dva auta

  Potrebna izrada metalne nadstrešnice za dva auta sa providnim krovom na 4 stuba,
  cca 600 x 500 x 220 cm.

  Molim kontakt putem vibera. 190512 € do 317520 €

  ........

  Izrada i natkrivanje terase leksan i aluminijum

  Potrebno terasa od 4 x 1,5 m da se pokrije aluminijumskom konstrukcijom i leksanom. 169344 € do 282240 €

  ........

  Nadstrešnica za kola

  Potrebna nadstrešnica koja se naslanja na zid prostorije ,dušina 6m.širina 3,5 m i visina 3m. 142884 € do 238140 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Nadstresnica ,leksan,konstrukcija, 4m duzina 3 širina 2,5 ili 3m
  Metalne nastrešnice, Kraljevo

  1080 € do 1800 €

  Cena, Metalna nastrešnica, cca 63m2 6 x 4.6m6*2.5m9*2.3m
  Metalne nastrešnice, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Metalna nadstrešnica za terasu, cca 10 x 5 x 2 m
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  1440 € do 2400 €

  Cena, Natkrivanje terase sendvič panelima, 5 m2
  Metalne nastrešnice, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Metalna nadstresnica, cca 12 m2
  Metalne nastrešnice, Trupale

  1800 € do 3000 €

  Cena, Pokrivena nastrešnica za garažu na jednu vodu, cca 6 x 3 x 2.4 m
  Metalne nastrešnice, Kula

  1350 € do 2250 €

  Cena, Garaza za auto tipa nastresnice, cca 8m x 6 m x 2,5m
  Metalne nastrešnice, Ribarska Banja

  1215 € do 2025 €

  Cena, Izrada metalne nadstrešnice za terasu, cca 7 x 2 m
  Metalne nastrešnice, Ćuprija

  1440 € do 2400 €

  Cena, Izrada metalne nadstrešnice za auto, cca 3 x 3 x 5 m
  Metalne nastrešnice, Čerević

  1800 € do 3000 €

  Cena, Metalna nastresnica, cca 9 x 4m
  Metalne nastrešnice, Novo Selo (Niš)

  1080 € do 1800 €

  Cena, Nadstresnica, cca 2 x 1m
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  720 € do 1200 €

  Cena, Nadstrešnica za stepeniste, 2,3 x 2, 8 + 2,5 x 1.60 m
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada metalne nadstresnice sa stubovima, cca 4.5 x 1.5 m
  Metalne nastrešnice, Mionica

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada metalne nastrešnice, cca 10 x 5 x 5 m
  Metalne nastrešnice, Subotica

  1440 € do 2400 €

  Cena, Metalna konstrukcija za baštu kafića, 13 m2
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1440 € do 2400 €

  Cena, Izrada metalne nadstrešnice za auto, cca 9 x 3.5 m
  Metalne nastrešnice, Vrnjačka Banja

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada metalne nadstrešnice na terasi, cca 6 x 2 m
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  1800 € do 3000 €

  Cena, Metalna nastrešnica, cca 3 x 6 x 2.5m
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zamena leksana na terasi, cca 6 x 4m
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada nadstrešnice polukružna, cca 4 x 4m
  Metalne nastrešnice, Niš

  720 € do 1200 €

  Cena, Nadstrešnica za auto, cca 3 x 6m
  Metalne nastrešnice, Borča

  1170 € do 1950 €

  Cena, Nastrešnica na krovnoj terasi, cca 5 x 3m
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  Cena, Metalna nadstrešnica za terasu, cca 4m×4m
  Metalne nastrešnice, Niška Banja

  1080 € do 1800 €

  Cena, Metalna nadstrešnica sa krovom koji ima izolaciju, cca 6 x 4 m
  Metalne nastrešnice, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Metalna nadstrešnica za terasu, cca 2.5 x 2 m
  Metalne nastrešnice, Pančevo

  1080 € do 1800 €

  Cena, Nadstrešnica za auto, cca 5 x 2 x 6m
  Metalne nastrešnice, Gornji Milanovac

  1080 € do 1800 €

  Cena, Metalna nastrešnica pokrivena limom, cca 350 x 150 x 210-190 (kosina)
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1170 € do 1950 €

  Cena, Auto nadstrešnica, cca 5 x 2,5m
  Metalne nastrešnice, Niš

  1215 € do 2025 €

  Cena, Izrada metalne pergole za terasu, 15 m2
  Metalne nastrešnice, Niš

  720 € do 1200 €

  Cena, Izrada metalne pokretne pergole, cca 6 × 4 m
  Metalne nastrešnice, Subotica

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada terase, cca 3 x 6 m
  Metalne nastrešnice, Gornja Sabanta

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izrada metalne nadstrešnice, cca 2.70 x 3.70 m
  Metalne nastrešnice, Niš

  450 € do 750 €

  Cena, Metalna nadstresnica sa leksanom na terasama, cca 6 x 0,4m za 4 terase
  Metalne nastrešnice, Novi Sad

  1620 € do 2700 €

  Cena, Izrada metalne konstrukcije za nadstrešnicu, cca 2 × 4 m
  Metalne nastrešnice, Beograd

  720 € do 1200 €

  Cena, Metalna nadstrešnica za auto, cca 4.5 x 2 x 4.7 m
  Metalne nastrešnice, Beograd

  1170 € do 1950 €

  Cena, Izrada pergole, 9 m2
  Metalne nastrešnice, Borča

  900 € do 1500 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Metalne nastrešnice cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  2885+ Preduzeća za Metalne nastrešnice
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana