Metalne nastrešnice za terasu, automobile cena

Koliko koštaju metalne nastrešnice? Cena metalne nastrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno nameni, dele se na čelične nastrešnice za kola, terase, ulaze, pergole i slično. Što je veći raspon konstrukcije (razmak između stubova) to će biti veće opterećenje krova, pa će biti potrebna i jača, odnosno, skuplja konstrukcija. Konstrukcija može biti samostalna ili konzolna. Tačne dimenzije najpreciznije će proračunati inženjer-statičar. Cenu povećava i antikorozivna zaštita: čelik se štiti vrućim pocinkovanjem ili farbanjem prahom ili s oboje. Cena obične čelične nastrešnice površine 25 m2 izlazi oko 2.000 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje metalne nastrešnice? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim bravarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena metalnih nastrešnica


Cena metalne nastrešnice. Cena nabavke i postavljanja metalne nastrešnice veličine 4x4 m čiji je krov od polikarbonatskih ploča.

110.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
192.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Metalne nastrešnice za terasu, automobile cena

DETALJNIJE CENE ZA Metalne nastrešnice

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Čelična nastrešnica širine 250 cm

Cena metalne nastrešnice širine 250 cm, vruće pocinkovana konstrukcija s krovom od polikarbonatskih ploča zajedno s nabavkom i montiranjem na određenoj lokaciji te prevozom do 100 km.€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Drvene nastrešnice


Koliko košta drvena nastrešnica? Cene ovakvih nastrešnica zavise od konstrukcije, veličine, materija...

Proverite i: Drvene nastrešnice cena

Prohromske nastrešnice


Koliko koštaju prohromske nastrešnice? Prohrom je mnogo skuplji od pocinkovanog čelika. Cena prohrom...

Proverite i: Prohromske nastrešnice Cena

Metalne nastrešnice


Koliko koštaju metalne nastrešnice? Cena metalne nastrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno nameni...

Proverite i: Metalne nastrešnice za terasu, automobile cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Metalne nastrešnice - sve što treba da znate

1. Metalne nastrešnice - šta sve treba da znate?

Metalne nastrešnice su najbolja zaštita od vremenskih prilika i neprilika. Međutim, pre izbora tipa nastrešnice, obavezno se posavetujte sa stručnjakom.

Metalne nastrešnice
Metalne nastrešnice su odlična zaštita od vremenskih prilika i neprilika!

1.1. Cena metalnih nastrešnica

Postavljanje metalne nastrešnice nije zanemarljiva investicija i zato treba dobro promisliti o njoj. Proizvođači, odnosno, ponuđači metalnih nastrešnica mogu da daju preciznu ponudu shodno vašim zahtevima te je vrlo važno da bar imate okvirnu ideju o onome šta želite i kako biste želeli da izgleda finalni proizvod. Dobar majstor će vam uvek prvo ponuditi proveru na terenu, za kojom će slediti detaljniji razgovor i dogovor prema kome će i sastaviti ponudu. Osim poštovanja dogovorene cene i ukupnih troškova, treba dobro paziti i na kvalitet konačnog rešenja da ne biste prekoračili granice smislenog kompromisa između cene i kvaliteta. Metalna nastrešnica treba vrlo dugo da služi svojoj svrisi, pa i vi isto toliko dugo treba da budete zadovoljni time što se investicija sasvim isplatila!

1.2. Izdržljivost je ključna karakteristika

U ovom slučaju, kada se govori o kvalitetu, prvenstveno se misli na izdržljivost metalne nastrešnice. Pri tom, mora se itekako povesti računa o više različitih činilaca - pre svega, o uticaju vremenskih prilika i drugih faktora sredine koji su itekako značajni za vek trajanja nastrešnice. Pri tom, čelične i aluminijumske konstrukcije koje jesu najizdržljivije, nisu neuništive, kao ni nastrešnice od drugih materijala. Metalne konstrukcije najbolje odolevaju vlazi, UV zračenju i temperaturnim kolebanjima, ali tu su i druge stvari poput faktora koji proističu iz načina upotrebe; na primer, urin kućnih ljubimaca uveliko pospešuje koroziju i tako dalje - primera ima mnogo.

1.3. Nosivost metalne nastrešnice

Druga važna karakteristika nastrešnica je njihova nosivost, a prema njoj, najveću pažnju treba obratiti na opterećenje snegom. Ako se u proračunu pogreši, posledice mogu biti katastrofalne! Vrlo je važno da se zna kolike su prosečne snežne padavine u mestu gde će nastrešnica biti postavljena. Ako živite u području gde su snežne padavine obilne svake godine, i konstrukcija i krovni pokrivač moraju biti primereni tome. Nastrešnica treba da se isplanira tako da noseći stubovi budu od većih i jačih profila i da budu brojniji i gušće postavljeni.

1.4. Dimenzije?

Dimenzije nastrešnice se određuju prema nameni i raspoloživom prostoru. Odluku o tome obično donosi naručilac. Ako želite da ima mesta za parkiranje 2 automobila, nastrešnica treba da je 550 cm x 550 cm; tako će na svakoj strani ostati po pola metra za otvaranje vrata. Ako su vaša vozila veća i mere se moraju povećati. Računa se da je minimalna visina nastrešnice između 210 cm i 270 cm i tu je moguće parkirati obična, terenska i kombi vozila kao i ona s krovnim prtljažnikom. Za jedan auto, dovoljna je nastrešnica 320-400 cm x 500 cm, dok za tri, mora biti najmanje 750 cm x 550 cm. Bolje je kada je nastrešnica niža, jer je tako više zaštićeno sve pod njom - zaštita od sunca traje duži deo dana, a kiša i sneg koji padaju ukoso zbog vetra, praviće manje nanose. Preporučujemo vam stoga da, naposletku, dobro procenite svoje potrebe i raspoloživ prostor da kasnije ne biste žalili ako ispadne premala ili prevelika.

2. Metalne nastrešnice - izbor ponuđača

2.1. Planiranje i izradu prepustite stručnjacima

Ovo je ključna stvar! Čak i kada se radi o najjednostavnijem natkrivanju ulaznih vrata ili parkirnog mesta, preporučujemo da se posavetujete sa stručnjakom. Iskusan majstor znaće da vam ponudi najbolje rešenje za bilo kakav zahtev. Njegovo iskustvo je od neprocenjive vrednosti. Previše često se događa da se „domaći majstori“ late posla, a da potom sve propadne pri prvim padavinama. Nesumnjivo je da se isplati uložiti više sredstava prvi put i dobiti kvalitetan i dugotrajan proizvod, nego da budete prisiljeni da više puta plaćate isto.

2.2. Značaj montaže i servisa

Na tržištu ćete naći mnogo ponuđača, odnosno, proizvođača nastrešnica. Preporučujemo da kontaktirate samo one koji nude kompletnu uslugu - dakle, one koji pored izrade i postavljanja, dolaze prvo na merenje i dogovor, a posle i na eventualne popravke ili prepravke. Pravilna i kvalitetna montaža je presudna za kvalitet i dugovečnost same nastrešnice. Ima mnogo ponuđača koje zanima isključivo prodaja, a postavljanje prepuštaju spoljnim saradnicima na koje, sledstveno tome, padaju i sve reklamacije. Rečju, kada se pojavi problem odgovornosti, dolazi i do međusobnih optuživanja i beskrajnih odlaganja. Uz to, podizvođači su najčešće i loše plaćeni, pa sami povećavaju cene materijala ne bi li nešto zaradili, a i da ne bi propustili ni jedan posao rade brže i samim tim lošije. Naravno, nemaju nikakav interes ni u tome da dolaze na popravke koje ne mogu da naplate. Svega ovoga radi, preporučujemo da dobro proverite ponuđače, i to da li mogu da pruže kompletnu uslugu s vlastitim majstorima.

2.3. Proverite korisničko iskustvo

Proverite reference ponuđača - ako gledate na internetu, obavezno pročitajte i komentare ranijih klijenata ili se s ponuđačem dogovorite da posetite njegove prethodne mušterije i vidite radove, a možda i popričate s njima o tome koliko su zadovoljni uslugom i da li su dobili tražene postprodajne usluge.

3. Različite vrste metalnih nastrešnica

3.1. Gotove ili rađene po meri?

Metalne nastrešnice se proizvode serijski ali i izrađuju po meri. One koje se prave fabrički, zapravo su gotove konstrukcije određenih karakteristika. Veličina nastrešnice i materijali koji se koriste, unapred su određeni i nepromenljivi. Montažu tako kupljene nastrešnice možete izvesti i u vlastitoj režiji ili možete angažovati stručnjake. Međutim, kada naručujete izradu po meri to onda uključuje pripremu (temelj ili popločavanje), postavljanje, eventualne prepravke ili dorade na licu mesta kao i dobijanje građevinske ili neke druge, neophodne dozvole.

3.2. Prema nameni

Metalne nastrešnice mogu imati višestruku namenu. Ako je u pitanju nastrešnica balkona, terase ili pergola pod kojom provodimo vreme izvan kuće ili stana, ona štiti i od sunca i od padavina. Ima nastrešnica za kola ili ulaz u kuću. Metalna nastrešnica je i ukrasni element jer ulepšava izgled ulaza ili okućnice. Njome može da se zaštiti i letnja kuhinja, kante za otpad ili prostor neke druge namene.

3.3. Metalne nastrešnice prema materijalu

3.3.1. Čelik

Čelične nastrešnice mogu biti vrlo elegantne, a obezbeđuju maksimalnu funkcionalnost. Čelik je višenamenski materijal, vrlo kvalitetan i dugotrajan, a upotrebni vek mu se procenjuje na 30 godina. Postavljanje čelične nastrešnice je brzo i jednostavno. Pripremljeni elementi se donose na mesto postavljanja i sastavljaju u roku od nekoliko sati. Način sastavljanja je takav da se, ako nekada u budućnosti rešite da je uklonite ili premestite, za isto vreme može rastaviti i odneti. Moguće je i naknadno dodavanje elemenata kojima joj možete menjati izgled, veličinu ili namenu. Čelik ne rđa jer se u procesu proizvodnje radi i vruće pocinkovanje, a kasnije se sama konstrukcija može naknadno zaštiti ili ulepšati farbanjem bojom u prahu, tkz. peskarenjem. Prednost ovog postupka je ta da se boja peče na 200°C i zato je dugotrajna i ne ljušti se. S druge strane, boja i nijansi ima toliko da ćete sigurno naći neku koja vam u potpunosti odgovara. Održavanje nije potrebno tako da je odnos cene i kvaliteta nesumnjiv. 

3.3.2. Aluminijum

Aluminijum kao materijal za konstrukciju je najbolji za manje nastrešnice jer, u poređenju s čelikom i drvetom, dopušta manje raspone. Najčešće se od aluminijuma prave nastrešnice za terase, balkone i manje bazene. Aluminijumska konstrukcija je poprilično otporna na atmosferske i druge spoljne uticaje, a lako se sastavlja i prilagođava po potrebi. Glavna prednost joj je odličan odnos cene i kvaliteta, trajnosti, čvrstine i jednostavno održavanje. Krovna kosina nastrešnice obično je između 5° i 30° i podnosi opterećenje od 220 kg/m2. Montaža i demontaža takve nastrešnice je vrlo jednostavna i brza zbog lakoće materijala.

3.4. Samostojeće ili kotvljene

Samostojeće metalne nastrešnice su one koje se postavljaju na stubove, dok su kotvljene one koje se čeličnim konzolama vezuju za drugi objekat. Obično se kotvljene nastrešnice koriste onda kada noseći objekat nema izolaciju. Ako je ima, onda se ona i završni sloj zida moraju proseći tamo gde će biti konzole, a to znači i da će termoizolacija fasade biti oštećena.

3.5. Različite vrste krovova i krovnih pokrivača

Nastrešnice mogu imati ravan krov (minimalni pad mora da je 2%) ili krov na jednu, dve ili više voda. Polikarbonski ili stakleni krovni pokrivači su vrlo popularni, jer propuštaju svetlost a ipak su dovoljno čvrsti. Naročito su dobri za natkrivanje prozora jer se količina svetlosti u prostoriji tako ne menja. A ako nema potrebe za osvetljenjem, možete se odlučiti i za druge vrste kao što su lim, opeka, tegola i drugi.

4. Pripreme za montažu metalne nastrešnice

4.1. Priprema terena

Za postavljanje nastrešnice obično su potrebne izvesne pripremne radnje i radovi na terenu. Dobro bi bilo, ako ste u prilici, da planirate nastrešnicu u sklopu planova za uređenje okućnice. Naravno, to je izvodljivo u novogradnji. Kako se onda priprema teren? Kakvi će biti temelji, i da li će nastrešnica podneti sva opterećenja? Odgovor ne može biti precizan. Za konzolnu, kotvljenu nastrešnicu potreban je poseban pojasni temelj od armiranog betona, zato što najveći deo opterećenja nosi samo jedna strana. Za samostojeće nastrešnice, na tri ili četiri stuba, najverovatnije će biti dovoljni tačkasti betonski temelji. Veličina temelja zavisi od veličine konstrukcije. U svakom slučaju, biće bolje da vam to izračunaju i izgrade stručnjaci. Za nastrešnicu koja je jednom ili dvema stranama vezana za drugi objekat, preporučuje se postavljanje konzola pre završetka fasade. Tako će se izbeći kasnije bušenje koje može da uzrokuje i gubljenje toplote. U tom smislu, sprečava se pojava tkz. toplotnih mostova. Manje nastrešnice iznad ulaznih vrata ili na balkonu se konzolama drže za kuću i nemaju stubove.

4.2. Potrebne dozvole

Važno je samo da pri planiranju imate u vidu i to da, po najnovijem Zakonu o planiranju i izgradnji iz 2018. građevinska dozvola nije potrebna samo za nastrešnice do 10 m2.  Međutim, uopšteno govoreći, lokalne samouprave imaju pravo da na svojoj teritoriji donose i propise, posebno prilagođene svojim specifičnim uslovima, iz raznih oblasti, a s tim u vezi su i građevinske i upotrebne dozvole kao i rešenja za montažne, privremene ili posebne objekte koje, takođe, morate imati. U svakom slučaju, preporučujemo da se uvek dobro raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbegli neprijatnosti.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Nadstrešnica na terasi

Poštovani,

potrebna nadstrešnica na terasi. U pitanju je 5. sprat. Terasa je dugačka 6m, široka 80 cm.
Krov zgrade je u dva nivoa, nezgodno za natkrivanje jer je oluk od krova u visini glave kada se stoji na terasi.
Nadstrešnica bi trebalo da zakloni od kiše, da estetski izgleda lepo, da konstrukcija bude takva da može da se stavi zaštitna mreža na nju (mreža za životinje), a da i dalje ne zaklanja pogled previše. Slike u prilogu.

Hvala.
105840 € do 176400 €

........

Nadstrešnica

Poštovani,

potrebna konzolna nadstrešnica, ako može bez stubava. Sa tri strane su zidovi.

Hvala 127008 € do 211680 €

........

Izrada nastrešnica na terasi i na spoljnom stepeništu i ugradnja oluka

Poštovani,

Potrebna je izrada nastešnice i spoljnog stepeništa od lima, površine cca 40 m2. Potrebna je i ugradnja oluka 17 m.

Hvala. 687960 € do 1146600 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Metalna nastrešnica za dva auta, cca 750 x 300 x 750cm
Metalne nastrešnice, Kladovo

2700 € do 4500 €

Cena, Metalna konstrukcija kao krov na terasi i oblaganje terase polikarbonatom, cca 180 x 220 cm
Metalne nastrešnice, Kraljevo

900 € do 1500 €

Cena, Metalna nastrešnica na terasi pokrivka lim, cca 4m²
Metalne nastrešnice, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Metalna nastrešnica, cca 3 x 3 m
Metalne nastrešnice, Niš

1350 € do 2250 €

Cena, Garaža montažna, cca 3 x 5m
Metalne nastrešnice, Novo Selo (Niš)

1350 € do 2250 €

Cena, Prepravka postojeće metalne nastrešnice u dvorištu, cca 10 m x 2 m x 3 m
Metalne nastrešnice, Kraljevo

1080 € do 1800 €

Cena, Nastrešnica,čelik i aluminiumski nosač pokriven staklom , cca 300 x 150cm
Metalne nastrešnice, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Letnjikovac od metala, cca 8m x 4m
Metalne nastrešnice, Smederevo

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna nastrešnica pokrivena leksanom, cca 4 x 3 x 3m
Metalne nastrešnice, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Nastrsnica, cca 6m x 2m x 2m
Metalne nastrešnice, Niš

1350 € do 2250 €

Cena, Kontejner za stanovanje, cca 60 kvm
Metalne nastrešnice, Novi Slankamen

13500 € do 22500 €

Cena, Metalna nastrešnica sa imitacijom crepa , cca 6 x 3 x 3 m
Metalne nastrešnice, Merošina

270 € do 450 €

Cena, Zatvaranje terase, cca 3.8 × 2.4 × 2.7m
Metalne nastrešnice, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Metalna nastrešnica, 7m x1.2, visina u odnosu na pod terase oko 2.75m
Metalne nastrešnice, Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Nastrešnica za dva automobila , cca 6 x 5 m
Metalne nastrešnice, Lazarevac

3600 € do 6000 €

Cena, Pokrivanje nadstrešnice leksanom, cca 20m2
Metalne nastrešnice, Subotica

540 € do 900 €

Cena, Nastrešnica i oluk, 6 metara nastrešnica i 2m oluk
Metalne nastrešnice, Leskovac

1080 € do 1800 €

Cena, Letnjikovac od metala, cca 9m2
Metalne nastrešnice, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Nadstrešnica, cca 160x160cm
Metalne nastrešnice, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Nadstrešnica za auto da može u budućnosti da se pretvori u hladnjaču, cca 10m x 3m x 5m
Metalne nastrešnice, Novo Selo (Niš)

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna šupa, cca 5m x 2.5m x10m
Metalne nastrešnice, Deliblato

1080 € do 1800 €

Cena, Nastrešnica za terasu, cca 120x95cm
Metalne nastrešnice, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, cca 7 x 11 x 4m
Metalne nastrešnice, Dobanovci

7200 € do 12000 €

Cena, Zamena pleksiglasa, cca 10 m2, oko 20 stepeni
Metalne nastrešnice, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Popravka leksan krova na terasi, cca 15m2
Metalne nastrešnice, Novi Sad

270 € do 450 €

Cena, Nastrešnica, cca 1,50 x 2,50m
Metalne nastrešnice, Ivanjica

720 € do 1200 €

Cena, Metalna nadstrešnica spratna, cca 4m2, 10 x 6m
Metalne nastrešnice, Loznica

540 € do 900 €

Cena, Kompletna izrada nastrešnice, cca 10 x 2 x 3m
Metalne nastrešnice, Lazarevac

900 € do 1500 €

Cena, Nastrešnica sa crvenim limom oblik crepa, Cca 6 x 2 m
Metalne nastrešnice, Barajevo

540 € do 900 €

Cena, Nastrešnica za auto, cca 15m2
Metalne nastrešnice, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Nadstresnica, metalni stubovi, jednostavna konstrukcija,12m x 2 m, cca 12 x 2m
Metalne nastrešnice, Ub

540 € do 900 €

Cena, Metalna nastrešnica za terasu i pokrivanje čardaka, Oko 20m2 i čardak 20m2
Metalne nastrešnice, Sremski Karlovci

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna nastrešnica, 14 m dužina 3,5 m visina 6m širina
Metalne nastrešnice, Roćevići

9000 € do 15000 €

Cena, Ojačavanje terase i izrada nadstrešnice, cca 3m2
Metalne nastrešnice, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Nadstrešnica iznad ulaznih vrata , cca 2,4m x 1,25m
Metalne nastrešnice, Omoljica

540 € do 900 €

Cena, Nadstrešnica za biciklove, Dužina 4 m , širina 1,5
Metalne nastrešnice, Novi Sad

900 € do 1500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Metalne nastrešnice cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

2780+ PREDUZEĆA ZA Metalne nastrešnice
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Metalne nastrešnice?

 • Metalne nastrešnice Beograd
 • Metalne nastrešnice Novi Sad
 • Metalne nastrešnice Kragujevac
 • Metalne nastrešnice Niš
 • Metalne nastrešnice Čačak
 • Metalne nastrešnice Kraljevo
 • Metalne nastrešnice Pančevo
 • Metalne nastrešnice Zrenjanin
 • Metalne nastrešnice Novi Pazar
 • Metalne nastrešnice Smederevo
 • Metalne nastrešnice Subotica
 • Metalne nastrešnice Aleksinac
 • Metalne nastrešnice Apatin
 • Metalne nastrešnice Aranđelovac
 • Metalne nastrešnice Bačka Palanka
 • Metalne nastrešnice Bačka Topola
 • Metalne nastrešnice Bečej
 • Metalne nastrešnice Bor
 • Metalne nastrešnice Bujanovac
 • Metalne nastrešnice Ćuprija
 • Metalne nastrešnice Gornji Milanovac
 • Metalne nastrešnice Inđija
 • Metalne nastrešnice Ivanjica
 • Metalne nastrešnice Jagodina
 • Metalne nastrešnice Kikinda
 • Metalne nastrešnice Knjaževac
 • Metalne nastrešnice Kovin
 • Metalne nastrešnice Kruševac
 • Metalne nastrešnice Kula
 • Metalne nastrešnice Kuršumlija
 • Metalne nastrešnice Leskovac
 • Metalne nastrešnice Loznica
 • Metalne nastrešnice Negotin
 • Metalne nastrešnice Paraćin
 • Metalne nastrešnice Pirot
 • Metalne nastrešnice Požarevac
 • Metalne nastrešnice Preševo
 • Metalne nastrešnice Prijepolje
 • Metalne nastrešnice Prokuplje
 • Metalne nastrešnice Ruma
 • Metalne nastrešnice Šabac
 • Metalne nastrešnice Senta
 • Metalne nastrešnice Šid
 • Metalne nastrešnice Sjenica
 • Metalne nastrešnice Smederevska Palanka
 • Metalne nastrešnice Sombor
 • Metalne nastrešnice Sremska Mitrovica
 • Metalne nastrešnice Stara Pazova
 • Metalne nastrešnice Temerin
 • Metalne nastrešnice Trstenik
 • Metalne nastrešnice Užice
 • Metalne nastrešnice Valjevo
 • Metalne nastrešnice Velika Plana
 • Metalne nastrešnice Vranje
 • Metalne nastrešnice Vrbas
 • Metalne nastrešnice Vršac
 • Metalne nastrešnice Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana