Laminati, postavljanje laminata cena

Koliko košta laminat? Cena postavljanja laminata je vrlo povoljna. Laminat se, pre svega, preporučuje za prostorije koje se ne koriste mnogo i zato je sasvim zgodno rešenje podnih obloga. Cena zavisi od kvaliteta i teksture laminata, pripreme podloge i, svakako, ponuđača usluge. Laminat se postavlja isključivo na čvrstu, ravnu, suvu i čistu podlogu. Cena nabavke i postavljanja laminata „klik“ sistemom, zajedno s materijalom izlazi između 10 i 15 EUR/m2.

Kome poveriti nabavku i postavljanje laminata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za podne obloge u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA LAMINATA


Cena postavljanja laminata. Cena nabavke i postavljanja laminata.

10.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
14.40 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Laminati, postavljanje laminata cena

DETALJNIJE CENE ZA LAMINATI

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Postavljanje laminata

Cena postavljanja laminata.€/m2

m2
potražnja>

Postavljanje plivajućeg laminata

Cena postavljanja plivajućeg laminata - priprema podloge, postavljanje podloge i postavljanje laminata.€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Laminati - sve što treba da znate

Laminati - šta sve treba da znate?

Laminati

1. Laminatni pod

Ako želite da zamenite pod u svome domu, laminat smatramo odličnim izborom. Vrlo je izdržljiv, proizvodi se u bezbroj boja, nijansi, dezena i razreda kvaliteta. Pre nego što se upustite u poduhvat zamene poda u svom stanu ili kući, neće biti loše da se upoznate s karakteristikama podnih obloga, pa i laminata, kako biste znali u šta se upuštate i za šta da se odlučite.

1.1. Šta je laminat?

Laminat je kompozitna podna obloga što znači da se pravi od više različitih sirovina. Obično je troslojni te ima podlogu od iverice, sloj s nekim dezenom i zaštitni premaz ili foliju. Takva podna obloga odgovara svakoj prostoriji u domu, a može se postaviti i bez vidnih prelaza tako da u celom prostoru izgleda kao jedinstven komad. Laminat je počeo da se proizvodi 1977. godine i od tada je skoro jednako popularan i tražen.

1.2. Prednosti i slabosti laminata

Koliko i za bilo koji drugi materijal tako i za laminat važi da ima prednosti i slabosti. Razmotrićemo ih podrobnije da biste dobili što jasniju sliku i mogli da procenite odgovara li vam.

Prednosti laminata

Laminat se proizvodi u obliku dasaka i ploča tako da se što lakše složi u određen izgled poda. U proizvodnji laminatnih podova ne koristi se pravo drvo što je ekološki vrlo poželjno, jer se smanjuje potreba za sečom šuma. Laminat ne ispušta ni isparljiva organska jedinjenja (IOJ) i zato nema potrebe ni za lepljenjem. Ako vas brine zaštita okoline, znajte da zaštitni sloj laminata nije biorazgradiv. Što se same ugradnje tiče, jednostavno i brzo se postavlja jer se duž dužih ivica svake daske ili ploče nalaze s jedne strane tzv. pera koja ulaze u proreze na suprotnoj strani sledeće daske ili ploče. To je, zapravo, popularan „klik“ sistem - kada pero jedne daske uđe u prorez druge, obe se pritisnu na dole i čuje se jasan zvuk koji znači da su se dva dela spojila, pa se nastavi s ređanjem do kraja na isti način. Najbolje je to što za ovakvo postavljanje nije potreban niti lepak niti bilo koje drugo vezivno sredstvo. Tanak sloj podloge od pene ili gume omogućava da laminat bude tih i udoban kada se po njemu hoda. Osim toga, vrlo je izdržljiv, pa se smatra idealnim za porodice s malom decom i kućnim ljubimcima. Održava se vrlo jednostavno, redovnim metenjem i brisanjem.

Slabosti laminata

Premda su laminatne podne obloge i vrlo pristupačne cene, nisu uvek dobar izbor za stanove koji imaju puno drvo ili keramičke pločice. Laminat je osetljiv na vlagu i nije podesan za prostorije ili područja s većom vlagom. Ako želite ipak laminat u kupatilu, morate se postarati za to da se sve ivice polepe tako da postanu vodonepropusne.

2. Laminat - pronađite kvalitetnog ponuđača

Razume se da je vrlo važno da za svoj dom pronađete najkvalitetniji laminat kako biste bili zadovoljni i konačnim rezultatom. Bez obzira na dezen, debljinu ili boju, čuveni brendovi nude sasvim kvalitetne, izdržljive i otporne podne laminate koji će trajati godinama. Pri kupovini, postoji više faktora na koje treba da obratite pažnju i to su:

2.1. Postavljanje laminata

Tražite laminat koji se postavlja „na klik“ jer taj sistem sprečava prodor vode u daske. Postavljanje takvog poda je jednostavno i brzo, samo dok „uđete u štos“.

2.2. Gornji zaštitni sloj laminata

Najbolje vrste laminatnih podova imaju i vrlo izdržljiv vodootporan sloj koji se nanosi preko gornje površine za dodatnu zaštitu.

2.3. Trajnost laminata

Najveći broj laminata je vrlo otporan, ali tražite one s oznakom AC4 koja označava da takav laminat sme da se postavlja i na vrlo prometna mesta, bez bojazni od oštećenja bilo koje vrste.

2.4. Vodootpornost laminata

Kvalitetni laminati su otporni i na prosute tečnosti i nečistoće. Primereni su i za prostorije kakve su kupatila i kuhinje, bez bojazni da će ih voda oštetiti.

2.5. Raznolikost laminata

Vodeći proizvođači laminata nude brojne vrste, stilove, boje i modele. Pažljivo tražite i sigurno ćete naći čak i nijansu koja se sasvim slaže s vašim pokućstvom.

2.6. Mat ili sjajni laminat

Bez obzira na to volite li visok sjaj ili mat površine, izaberite najkvalitetniji laminat.

2.7. Garancija za laminat

Svaki ozbiljan proizvođač nudi jasne uslove garancije. Izaberite onaj laminat čiji proizvođač nudi 10 i više godina garancije.

3. Vrste i dizajn laminata

Laminatne podne obloge ćete naći u najrazličitijim bojama, dezenima, veličinama i stilovima. Nevezano za to kupujete li laminat samo za jednu prostoriju ili čitav dom, obratite pažnju na ključne karakteristike da biste izabrali pravi materijal za svoje potrebe.

3.1. Drveni ili plastični laminat

Drveni laminatni podovi su napravljeni tako da se više puta mogu obnavljati hoblovanjem i lakiranjem ili premazivanjem. Plastični laminat na taj način ne može da se obrađuje i zato je jeftiniji. I jedan i drugi izgledaju kao pravi drveni pod, s tim što plastični zahteva minimalno održavanje. Za razliku od poda od punog drveta, laminatne podne obloge ne treba štiti premazima. Ima ih u debljinama između 6 i 12 mm. Razlika je u debljini srednjeg sloja - što je deblja daska ili ploča to je otpornija na udarce. Deblji laminat bolje upija zvuk, pa je idealan za potkrovlja. Laminata ima i u veličinama dasaka za brodski ili seljački pod čime se postiže da pod izgleda kao da je od pravog drveta, ali ima i laminatnih podnih pločica. One se sjajno slažu s kamenim i keramičkim pločicama. Naposletku, birate i da li će laminat biti mat ili visokog sjaja.

3.2. Laminat za kuhinju

Ako nameštate laminat u kuhinji, izaberite boju koja se slaže s kuhinjskim elementima. Ne zaboravite da pre laminata mora biti položen sloj za zaštitu podloge od vlage i oštećenja. Ako želite da laminat što duže izgleda kao nov, ako nešto prolijete ili prospete, odmah to i očistite. Redovnim čišćenjem, metenjem, usisavanjem ili pranjem sprečićete stvaranje naslaga prašine ili nečistoća, pa će i zaštitni sloj duže potrajati.

3.3. Sivi laminat

Ukoliko ste ljubitelj trendova, možemo reći da je siva ovih godina vrlo popularna. Sivog laminata ima u više nijansi, svetlijih i tamnijih, ali i onih koji deluju rustičnije ili svedeneje. Sivi pod će vašem domu dodati posebnu eleganciju, a odličan je i za pokrivanje nedostataka enterijera. Izaberite sivu koja se slaže s bojom zidova, pokućstvom i ostalim elementima. Većina sivih laminata deluje kao da je u pitanju pravo drvo lakirano sivim. Time se dobija toplija, rustična atmosfera, jer svaka prostorija deluje klasičnije.

3.4. Laminat u kupatilu

Ako želite laminat i u kupatilu, potražite vodootporan. Izaberite onaj sa kvalitetnim zaštitnim slojem koji neće dozvoliti da voda prodre u pod. Ima proizvođača koji nude impresivne garancije na svoje podove, pa se potrudite da nađete one koji nude minimalno 10 godina ili više. Ako je laminat previše gladak, dodajte prostirke kako biste izbegli proklizavanje na vlažnom podu.

3.5. Laminat za zidove

Možda ćete se iznenaditi, ali laminat se koristi i za oblaganje zidova. Izaberite neki autentičnog dezena ili s imitacijom drveta. Postavićete ga pomoću lepljenja ili pištolja za eksere. Izmerite i izrežite laminatne daske na potrebnu dužinu, pa ih fiksirajte. Neka između dasaka ostane malo razmaka, pošto se materijal širi i skuplja, kako se ne bi deformisao.

3.6. Vodootporan laminat

Ako rešite da laminat postavite u kuhinju, kupatilo ili oboje, obavezno izaberite vodootporan. Ima proizvođača koji svoj laminat deklarišu kao vodootporan iako je on uistinu samo nepromočiv. Najbolji laminat za ove prostorije je onaj koji ne samo da ne upija vodu, već joj i nedozvoljava da prođe u dubinu. Postarajte se da takav i kupite, jer će u suprotnom trajna oštećenja brzo postati vidljiva. Ako želite da laminat za svaki slučaj i dodatno izolujete, možete silikonom za hidroizolaciju zatvoriti sve spojeve i ivice. To je najjednostavniji način da dobijete laminat koji želite, a da i vi i on budete zaštićeni.

4. Načini postavljanja laminata            

Ako biste se posla rađe prihvatili sami, ali imate nedoumica, evo šta bismo vam mi mogli posavetovati:

4.1. Postavljanje laminata

Prvo izračunajte kvadraturu poda koji ćete oblagati i na to dodajte 10-15% više, pošto uvek bude toliko otpadaka pri ukrajanju. Postavljanje se uvek počinje od zida najudaljenijeg od vrata, a daske se seku na dužinu tog zida i polažu paralelno s njim. Pre postavljanja svake daske postavljajte i drvene distancere kako bi materijal prirodno mogao da se širi i skuplja. Svaku dasku postavite do prethodne pod kosim uglom tako da pero uđe u prorez i položite. Komad drveta postavite uz dasku i gumenim čekićem udarite nekoliko puta kako bi daska, odnosno, pero sasvim naleglo u prorez. Pre postavljanja sledeće, proverite da li je sve dobro naleglo na svoje mesto. Već postavljene daske treba da leže jedna uz drugu ujednačeno i bez praznina. Kada dođete do kraja, oko spoljnih ivica, između poda i zidova, ubrizgajte providan silikon kako bi podloga ostala zaštićena.

4.1.1. Kako se seče laminat

Laminatne daske se seku stonom, kružnom ili ručnom testerom. Da bi ivice bile ravne i da se ne bi rascvetale, najbolje je dijamantsko sečivo. Daske se seku okrenute naopako - ono što će biti lice kada ih poređate, pri rezanju treba da je okrenuto nadole. Nemojte žuriti kako bi svaki rez bio ravan i precizan.

4.1.2. Kako se pravi pod

Pre postavljanja laminata, obavezno uklonite sve stare podne obloge ako ih ima i dobro očistite i usisajte svu prašinu i trunje. Uklonite i ivične lajsne koje kasnije možete i da vratite, po potrebi. Ako ste kupili laminat bez podloge, onda treba da je uzmete zasebno i položite preko celog poda na koji će doći laminat. Pre nego što počnete s rezanjem laminatnih dasaka ili ploča, rasporedite ih po podu da vidite kako će najbolje izgledati - ako imaju neki dezen ili su imitacija drveta, da sve linije idu u istom smeru, na primer. S dasaka koje će ići uza sam zid izrežite pera. Prvi red uz najdalji zid se postavlja prvi i to s desna na levo. Između svake dve daske treba da ostane neki milimetar razmaka koji održavaju distanceri. Postavljanje nastavite dok ne završite pod.

4.2. Kako popraviti naprsline u laminatu

Potražite i kupite komplet za popravku laminata u boji onog koji imate. To može biti git u boji ili vosak i njima se sitnije naprsline sasvim lepo mogu sanirati. Git ili vosak polako razmažite preko naprsline da je potpuno popunite. Git je bolji za nešto krupnija oštećenja, a vosak za sitnija. U kompletu ćete dobiti nož za gitovanje i njime popunjavajte prazninu držeći ga pod uglom od 45° i blago pritiskajući. Ostavite git da se dobro osuši i za to vreme nemojte hodati preko tog dela poda. Ako je oštećenje veće, možda ćete morati tu dasku ili pločicu i da zamenite, ako ovaj metod popravke ne uspe.

4.3. Kako se skida boja s laminatnog poda

Ceo pod usisajte i temeljno očistite, a to mesto obrišite krpom od mikrofibera ili onom za prašinu. Nanesite, odnosno, utapkajte razređivač za farbu ISKLJUČIVO na umazano mesto i to pamučnom krpom. Ostavite da razređivač nekoliko minuta deluje. Fleku potom obrišite suvom krpom, a po potrebi, postupak ponovite. Pročitajte uputstva na sredstvu za čišćenje ili razređivaču i striktno ih se pridržavajte; u nekim se slučajevima može upotrebiti i sredstvo za pranje prozora na bazi amonijaka. Ostatke farbe možete skinuti i odstranjivačem laka za nokte s acetonom. Naposletku, laminatni pod operite toplom vodom i dobro osušite.

4.4. Kako se laminat postavlja preko betona (estriha)

Skinite ivične lajsne i stare podne obloge, pa ogoljenu površinu očistite i poravnajte ravnajućom masom kako biste dobili ujednačenu i ravnu podlogu. Parnu membranu postavite prema uputstvima proizvođača. Laminatni pod postavljajte prema uputstvima koja važe i za druge podne obloge. Ako nameštate laminat preko tek urađenog estriha, ostavite dovoljno vremena da se sve osuši (najmanje 30 dana).

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMUGRADNJA LAMINATA + LAJSNE

Poštovani,

potrebna ugradnja laminata površine oko 16m2 +lajne. Laminat se postavlja na postojeći parket.

Hvala 31752 1 do 52920 €


........

POSTAVITI LAMINAT I LAJSNE

Poštovani,

potrebno postaviti laminat i lajsne u prostoriji od 16m2, sve spremno za ugradnju: prazna prostorija, sunđer folija od 2mm, laminat od 8mm (Krono), medijapan lajsne, 2 tube Moment fix expres-a. Po mogućnosti, u narednih 15-ak dana.

Hvala 21168 1 do 35280 €


........

POSTAVLJANJE LAMINATA U JEDNOJ SOBI

Poštovani,

potrebno postavljanje laminata na brodski pod površine 20m2.

Hvala 21168 1 do 35280 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, LAMINAT NA STARI PARKET, 30M2
Laminati, Banoštor

360 € do 600 €

CENA, POSTAVKA LAMINATA, 18.5M2
Laminati, Novi Sad

270 € do 450 €

CENA, UGRADNJA POSTOJEĆEG LAMINATA, CCA 60M2
Laminati, Sjenica

540 € do 900 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 160 M2
Laminati, Rača Kragujevačka

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVKA LAMINATA, 13M2
Laminati, Gornji Milanovac

225 € do 375 €

CENA, POSTAVITI LAMINAT I ZIDNE LAJSNE , 40 M2
Laminati, Buđanovci

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 24M2
Laminati, Štitar

405 € do 675 €

CENA, UGRADNJA LAMINATA, CCA 40M2
Laminati, Novi Banovci

630 € do 1050 €

CENA, VAĐENJE PODNIGNUTOG PARKETA I POSTAVLJANJE LAMINATA, 5M2
Laminati, Kraljevo

135 € do 225 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, POSTAVLJANJE STIROPRA PO PLAFONU, KREČENJE I GLETOVANJE, 20M2 LAMINAT, 4X4M SOBA GLETOVANJE I KREČENJE
Laminati, Divci

675 € do 1125 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 67M2
Laminati, Niš

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, OKO 35M2
Laminati, Novi Sad

585 € do 975 €

CENA, NABAVKA LAMINATA TREĆA KLASA , 70M2
Laminati, Kruševac

765 € do 1275 €

CENA, HOBLOVANJE PARKETA I POSTAVLJANJE LAMINATA, 40M2
Laminati, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA , 90-100 M2
Laminati, Užice

1350 € do 2250 €

CENA, UGRADNJA LAMINATA, 38M2
Laminati, Beograd

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 80M2
Laminati, Brežđe

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 40M2
Laminati, Prolom Banja

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE SA USECANJEM OKO ŠTOKOVA, 38M2
Laminati, Beograd

540 € do 900 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA , 35M2
Laminati, Beograd

585 € do 975 €

CENA, NABAVKA I POSTAVLJANJE LAMINATA, 36 M2
Laminati, Dobra

585 € do 975 €

CENA, UGRADNJA KUPLJENOG LAMINATA, 144M2
Laminati, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA SA PODLOGOM, 50M2
Laminati, Beograd

675 € do 1125 €

CENA, UGRADNJA LAMINATA, 130M2, HABAJUĆI SLOJ 33 DEBLJINE 10MM
Laminati, Čačak

2250 € do 3750 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 3 SOBE, 40-45M2
Laminati, Subotica

612 € do 1020 €

CENA, UGRADNJA LAMINATA, 40M2
Laminati, Kruševac

540 € do 900 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA , 12M2
Laminati, Beli Potok (Beograd)

315 € do 525 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA NA PARKET, 40M2
Laminati, Beograd

450 € do 750 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA GLETOVANJE SOBE, 50 M2
Laminati, Adaševci

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA I IZRAVNAVANJE PODA, 115-120M2
Laminati, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, LAMINAT SA UGRADNJOM, 36M2
Laminati, Stubline

585 € do 975 €

CENA, NABAVKA I POSTAVLJANJE LAMINATA PREKO POSTOJEĆEG PARKETA, 60M2
Laminati, Ugrinovci (Zemun)

900 € do 1500 €

CENA, LAMINAT NA STEPENICAMA, 3 SPRATA, SVAKI IMA PO 12 STEPENIKA I SIRINE SU 1M
Laminati, Beograd

585 € do 975 €

CENA, POSLATVLJENJE LAMINATA, 37M2
Laminati, Beograd

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA 12MM PREKO LAMELNOG PARKETA 8MM , 17.50M2
Laminati, Beograd

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE LAMINATA, 50M2
Laminati, Torak

585 € do 975 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Laminati CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1415+ PREDUZEĆA ZA LAMINATI
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE LAMINATI?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

+381 11 430 0 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana