Za područje

  Laminati, postavljanje laminata, cena

  Koliko košta laminat? Cena postavljanja laminata je vrlo povoljna. Laminat se, pre svega, preporučuje za prostorije koje se ne koriste mnogo i zato je sasvim zgodno rešenje podnih obloga. Cena zavisi od kvaliteta i teksture laminata, pripreme podloge i, svakako, ponuđača usluge. Laminat se postavlja isključivo na čvrstu, ravnu, suvu i čistu podlogu. Cena nabavke i postavljanja laminata „klik“ sistemom, zajedno s materijalom izlazi između 10 i 15 EUR/m2.

  Kome poveriti nabavku i postavljanje laminata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za podne obloge u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena laminata


  Cena postavljanja laminata. Cena nabavke i postavljanja laminata.

  10.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  12.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  14.40 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Laminati

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Postavljanje laminata

  Cena postavljanja laminata.


  m2

  €/m2

  Postavljanje plivajućeg laminata

  Cena postavljanja plivajućeg laminata - priprema podloge, postavljanje podloge i postavljanje laminata.


  m2

  €/m2

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Laminati - sve što treba da znate

  Laminati - šta sve treba da znate?

  Laminati

  1. Laminatni pod

  Ako želite da zamenite pod u svome domu, laminat smatramo odličnim izborom. Vrlo je izdržljiv, proizvodi se u bezbroj boja, nijansi, dezena i razreda kvaliteta. Pre nego što se upustite u poduhvat zamene poda u svom stanu ili kući, neće biti loše da se upoznate s karakteristikama podnih obloga, pa i laminata, kako biste znali u šta se upuštate i za šta da se odlučite.

  1.1. Šta je laminat?

  Laminat je kompozitna podna obloga što znači da se pravi od više različitih sirovina. Obično je troslojni te ima podlogu od iverice, sloj s nekim dezenom i zaštitni premaz ili foliju. Takva podna obloga odgovara svakoj prostoriji u domu, a može se postaviti i bez vidnih prelaza tako da u celom prostoru izgleda kao jedinstven komad. Laminat je počeo da se proizvodi 1977. godine i od tada je skoro jednako popularan i tražen.

  1.2. Prednosti i slabosti laminata

  Koliko i za bilo koji drugi materijal tako i za laminat važi da ima prednosti i slabosti. Razmotrićemo ih podrobnije da biste dobili što jasniju sliku i mogli da procenite odgovara li vam.

  Prednosti laminata

  Laminat se proizvodi u obliku dasaka i ploča tako da se što lakše složi u određen izgled poda. U proizvodnji laminatnih podova ne koristi se pravo drvo što je ekološki vrlo poželjno, jer se smanjuje potreba za sečom šuma. Laminat ne ispušta ni isparljiva organska jedinjenja (IOJ) i zato nema potrebe ni za lepljenjem. Ako vas brine zaštita okoline, znajte da zaštitni sloj laminata nije biorazgradiv. Što se same ugradnje tiče, jednostavno i brzo se postavlja jer se duž dužih ivica svake daske ili ploče nalaze s jedne strane tzv. pera koja ulaze u proreze na suprotnoj strani sledeće daske ili ploče. To je, zapravo, popularan „klik“ sistem - kada pero jedne daske uđe u prorez druge, obe se pritisnu na dole i čuje se jasan zvuk koji znači da su se dva dela spojila, pa se nastavi s ređanjem do kraja na isti način. Najbolje je to što za ovakvo postavljanje nije potreban niti lepak niti bilo koje drugo vezivno sredstvo. Tanak sloj podloge od pene ili gume omogućava da laminat bude tih i udoban kada se po njemu hoda. Osim toga, vrlo je izdržljiv, pa se smatra idealnim za porodice s malom decom i kućnim ljubimcima. Održava se vrlo jednostavno, redovnim metenjem i brisanjem.

  Slabosti laminata

  Premda su laminatne podne obloge i vrlo pristupačne cene, nisu uvek dobar izbor za stanove koji imaju puno drvo ili keramičke pločice. Laminat je osetljiv na vlagu i nije podesan za prostorije ili područja s većom vlagom. Ako želite ipak laminat u kupatilu, morate se postarati za to da se sve ivice polepe tako da postanu vodonepropusne.

  2. Laminat - pronađite kvalitetnog ponuđača

  Razume se da je vrlo važno da za svoj dom pronađete najkvalitetniji laminat kako biste bili zadovoljni i konačnim rezultatom. Bez obzira na dezen, debljinu ili boju, čuveni brendovi nude sasvim kvalitetne, izdržljive i otporne podne laminate koji će trajati godinama. Pri kupovini, postoji više faktora na koje treba da obratite pažnju i to su:

  2.1. Postavljanje laminata

  Tražite laminat koji se postavlja „na klik“ jer taj sistem sprečava prodor vode u daske. Postavljanje takvog poda je jednostavno i brzo, samo dok „uđete u štos“.

  2.2. Gornji zaštitni sloj laminata

  Najbolje vrste laminatnih podova imaju i vrlo izdržljiv vodootporan sloj koji se nanosi preko gornje površine za dodatnu zaštitu.

  2.3. Trajnost laminata

  Najveći broj laminata je vrlo otporan, ali tražite one s oznakom AC4 koja označava da takav laminat sme da se postavlja i na vrlo prometna mesta, bez bojazni od oštećenja bilo koje vrste.

  2.4. Vodootpornost laminata

  Kvalitetni laminati su otporni i na prosute tečnosti i nečistoće. Primereni su i za prostorije kakve su kupatila i kuhinje, bez bojazni da će ih voda oštetiti.

  2.5. Raznolikost laminata

  Vodeći proizvođači laminata nude brojne vrste, stilove, boje i modele. Pažljivo tražite i sigurno ćete naći čak i nijansu koja se sasvim slaže s vašim pokućstvom.

  2.6. Mat ili sjajni laminat

  Bez obzira na to volite li visok sjaj ili mat površine, izaberite najkvalitetniji laminat.

  2.7. Garancija za laminat

  Svaki ozbiljan proizvođač nudi jasne uslove garancije. Izaberite onaj laminat čiji proizvođač nudi 10 i više godina garancije.

  3. Vrste i dizajn laminata

  Laminatne podne obloge ćete naći u najrazličitijim bojama, dezenima, veličinama i stilovima. Nevezano za to kupujete li laminat samo za jednu prostoriju ili čitav dom, obratite pažnju na ključne karakteristike da biste izabrali pravi materijal za svoje potrebe.

  3.1. Drveni ili plastični laminat

  Drveni laminatni podovi su napravljeni tako da se više puta mogu obnavljati hoblovanjem i lakiranjem ili premazivanjem. Plastični laminat na taj način ne može da se obrađuje i zato je jeftiniji. I jedan i drugi izgledaju kao pravi drveni pod, s tim što plastični zahteva minimalno održavanje. Za razliku od poda od punog drveta, laminatne podne obloge ne treba štiti premazima. Ima ih u debljinama između 6 i 12 mm. Razlika je u debljini srednjeg sloja - što je deblja daska ili ploča to je otpornija na udarce. Deblji laminat bolje upija zvuk, pa je idealan za potkrovlja. Laminata ima i u veličinama dasaka za brodski ili seljački pod čime se postiže da pod izgleda kao da je od pravog drveta, ali ima i laminatnih podnih pločica. One se sjajno slažu s kamenim i keramičkim pločicama. Naposletku, birate i da li će laminat biti mat ili visokog sjaja.

  3.2. Laminat za kuhinju

  Ako nameštate laminat u kuhinji, izaberite boju koja se slaže s kuhinjskim elementima. Ne zaboravite da pre laminata mora biti položen sloj za zaštitu podloge od vlage i oštećenja. Ako želite da laminat što duže izgleda kao nov, ako nešto prolijete ili prospete, odmah to i očistite. Redovnim čišćenjem, metenjem, usisavanjem ili pranjem sprečićete stvaranje naslaga prašine ili nečistoća, pa će i zaštitni sloj duže potrajati.

  3.3. Sivi laminat

  Ukoliko ste ljubitelj trendova, možemo reći da je siva ovih godina vrlo popularna. Sivog laminata ima u više nijansi, svetlijih i tamnijih, ali i onih koji deluju rustičnije ili svedeneje. Sivi pod će vašem domu dodati posebnu eleganciju, a odličan je i za pokrivanje nedostataka enterijera. Izaberite sivu koja se slaže s bojom zidova, pokućstvom i ostalim elementima. Većina sivih laminata deluje kao da je u pitanju pravo drvo lakirano sivim. Time se dobija toplija, rustična atmosfera, jer svaka prostorija deluje klasičnije.

  3.4. Laminat u kupatilu

  Ako želite laminat i u kupatilu, potražite vodootporan. Izaberite onaj sa kvalitetnim zaštitnim slojem koji neće dozvoliti da voda prodre u pod. Ima proizvođača koji nude impresivne garancije na svoje podove, pa se potrudite da nađete one koji nude minimalno 10 godina ili više. Ako je laminat previše gladak, dodajte prostirke kako biste izbegli proklizavanje na vlažnom podu.

  3.5. Laminat za zidove

  Možda ćete se iznenaditi, ali laminat se koristi i za oblaganje zidova. Izaberite neki autentičnog dezena ili s imitacijom drveta. Postavićete ga pomoću lepljenja ili pištolja za eksere. Izmerite i izrežite laminatne daske na potrebnu dužinu, pa ih fiksirajte. Neka između dasaka ostane malo razmaka, pošto se materijal širi i skuplja, kako se ne bi deformisao.

  3.6. Vodootporan laminat

  Ako rešite da laminat postavite u kuhinju, kupatilo ili oboje, obavezno izaberite vodootporan. Ima proizvođača koji svoj laminat deklarišu kao vodootporan iako je on uistinu samo nepromočiv. Najbolji laminat za ove prostorije je onaj koji ne samo da ne upija vodu, već joj i nedozvoljava da prođe u dubinu. Postarajte se da takav i kupite, jer će u suprotnom trajna oštećenja brzo postati vidljiva. Ako želite da laminat za svaki slučaj i dodatno izolujete, možete silikonom za hidroizolaciju zatvoriti sve spojeve i ivice. To je najjednostavniji način da dobijete laminat koji želite, a da i vi i on budete zaštićeni.

  4. Načini postavljanja laminata            

  Ako biste se posla rađe prihvatili sami, ali imate nedoumica, evo šta bismo vam mi mogli posavetovati:

  4.1. Postavljanje laminata

  Prvo izračunajte kvadraturu poda koji ćete oblagati i na to dodajte 10-15% više, pošto uvek bude toliko otpadaka pri ukrajanju. Postavljanje se uvek počinje od zida najudaljenijeg od vrata, a daske se seku na dužinu tog zida i polažu paralelno s njim. Pre postavljanja svake daske postavljajte i drvene distancere kako bi materijal prirodno mogao da se širi i skuplja. Svaku dasku postavite do prethodne pod kosim uglom tako da pero uđe u prorez i položite. Komad drveta postavite uz dasku i gumenim čekićem udarite nekoliko puta kako bi daska, odnosno, pero sasvim naleglo u prorez. Pre postavljanja sledeće, proverite da li je sve dobro naleglo na svoje mesto. Već postavljene daske treba da leže jedna uz drugu ujednačeno i bez praznina. Kada dođete do kraja, oko spoljnih ivica, između poda i zidova, ubrizgajte providan silikon kako bi podloga ostala zaštićena.

  4.1.1. Kako se seče laminat

  Laminatne daske se seku stonom, kružnom ili ručnom testerom. Da bi ivice bile ravne i da se ne bi rascvetale, najbolje je dijamantsko sečivo. Daske se seku okrenute naopako - ono što će biti lice kada ih poređate, pri rezanju treba da je okrenuto nadole. Nemojte žuriti kako bi svaki rez bio ravan i precizan.

  4.1.2. Kako se pravi pod

  Pre postavljanja laminata, obavezno uklonite sve stare podne obloge ako ih ima i dobro očistite i usisajte svu prašinu i trunje. Uklonite i ivične lajsne koje kasnije možete i da vratite, po potrebi. Ako ste kupili laminat bez podloge, onda treba da je uzmete zasebno i položite preko celog poda na koji će doći laminat. Pre nego što počnete s rezanjem laminatnih dasaka ili ploča, rasporedite ih po podu da vidite kako će najbolje izgledati - ako imaju neki dezen ili su imitacija drveta, da sve linije idu u istom smeru, na primer. S dasaka koje će ići uza sam zid izrežite pera. Prvi red uz najdalji zid se postavlja prvi i to s desna na levo. Između svake dve daske treba da ostane neki milimetar razmaka koji održavaju distanceri. Postavljanje nastavite dok ne završite pod.

  4.2. Kako popraviti naprsline u laminatu

  Potražite i kupite komplet za popravku laminata u boji onog koji imate. To može biti git u boji ili vosak i njima se sitnije naprsline sasvim lepo mogu sanirati. Git ili vosak polako razmažite preko naprsline da je potpuno popunite. Git je bolji za nešto krupnija oštećenja, a vosak za sitnija. U kompletu ćete dobiti nož za gitovanje i njime popunjavajte prazninu držeći ga pod uglom od 45° i blago pritiskajući. Ostavite git da se dobro osuši i za to vreme nemojte hodati preko tog dela poda. Ako je oštećenje veće, možda ćete morati tu dasku ili pločicu i da zamenite, ako ovaj metod popravke ne uspe.

  4.3. Kako se skida boja s laminatnog poda

  Ceo pod usisajte i temeljno očistite, a to mesto obrišite krpom od mikrofibera ili onom za prašinu. Nanesite, odnosno, utapkajte razređivač za farbu ISKLJUČIVO na umazano mesto i to pamučnom krpom. Ostavite da razređivač nekoliko minuta deluje. Fleku potom obrišite suvom krpom, a po potrebi, postupak ponovite. Pročitajte uputstva na sredstvu za čišćenje ili razređivaču i striktno ih se pridržavajte; u nekim se slučajevima može upotrebiti i sredstvo za pranje prozora na bazi amonijaka. Ostatke farbe možete skinuti i odstranjivačem laka za nokte s acetonom. Naposletku, laminatni pod operite toplom vodom i dobro osušite.

  4.4. Kako se laminat postavlja preko betona (estriha)

  Skinite ivične lajsne i stare podne obloge, pa ogoljenu površinu očistite i poravnajte ravnajućom masom kako biste dobili ujednačenu i ravnu podlogu. Parnu membranu postavite prema uputstvima proizvođača. Laminatni pod postavljajte prema uputstvima koja važe i za druge podne obloge. Ako nameštate laminat preko tek urađenog estriha, ostavite dovoljno vremena da se sve osuši (najmanje 30 dana).

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Postavljanje laminata

  Potrebno samo postavljanje laminata sistem na klik, cca 300 m2. 105840 € do 176400 €

  ........

  Ugradnja laminata

  Potrebna samo ugradnja laminata u sobi, 8 kvadrata. 15876 € do 26460 €

  ........

  Postavljanje laminata

  Potrebno je da se postavi laminat na povrsini od oko 19m2.
  Stavlja se preko parketa.
  Laminat, lajsne i podloga je vec kupljena. 21168 € do 35280 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Uklanjanje starog i postavljanje novog laminata, cca 14m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata, 32 m2
  Laminati, Ugrinovci (Zemun)

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata, cca 13m2
  Laminati, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Postavka laminata, cca 20m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata na drveni patos, 160 m2
  Laminati, Glogovac

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje laminata, cca 15m2
  Laminati, Kruševac

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata u sobi, cca 12m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Nabavka i postavljanje laminata, 40 m2
  Laminati, Kremna

  450 € do 750 €

  Cena, Postavljanje laminata i lajsni, cca 35m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata na pod, cca 10m2
  Laminati, Kanjiža

  180 € do 300 €

  Cena, Postavljanje laminata preko pločica u dnevnoj sobi i predsoblju, cca 45 m2
  Laminati, Vrdnik

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata i košuljice, 16 m2
  Laminati, Bečmen

  180 € do 300 €

  Cena, Postavljanje laminata i lajsni, cca 24 m2
  Laminati, Vršac

  135 € do 225 €

  Cena, Nabavka i postavljanje laminata u dve sobe i hodniku, cca 30 m2
  Laminati, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Laminat na unutrašnje stepenište, cca 2 x 8stepenika
  Laminati, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata, cca 37 m2
  Laminati, Negotin

  180 € do 300 €

  Cena, Postavljanje nabavljenog laminata, 12m2
  Laminati, Pančevo

  180 € do 300 €

  Cena, Plutani laminat na klik, Oko 13m2
  Laminati, Lajkovac

  720 € do 1200 €

  Cena, Postavljanje laminata preko parketa, cca 30m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata u dve sobe, cca 28m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavka laminata u dnevnoj sobi u stanu., cca 15m2
  Laminati, Novi Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Zamena parketa laminatom, cca 35m2
  Laminati, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Zamena laminata oštećenog od vode, 4 - 5 m2
  Laminati, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Postavka laminata, cca 18m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata preko postojećeg parketa, cca 60 m2
  Laminati, Beograd

  225 € do 375 €

  Cena, Nabavka i ugradnja laminata, cca 35 m2
  Laminati, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Postavka laminata, cca 18 m2
  Laminati, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Postavka laminata, 40 m2
  Laminati, Čerević

  225 € do 375 €

  Cena, Postavljanje laminata, cca 50 m2
  Laminati, Gajdobra

  153 € do 255 €

  Cena, Nabavka i ugradnja laminata, 90 m2
  Laminati, Novi Sad

  630 € do 1050 €

  Cena, Postavka laminata iznad podnog grejanja, cca 25 kvm
  Laminati, Subotica

  360 € do 600 €

  Cena, Postavljanje laminata, cca 30m2
  Laminati, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje kupljenog laminata, 40 m2
  Laminati, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje laminata, cca 30m2
  Laminati, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Zidni paneli i postavka laminata, cca 35 m2
  Laminati, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Nabavka i postavljanje laminata preko parketa i pločica, 20 m2
  Laminati, Beograd

  360 € do 600 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Laminati cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1630+ Preduzeća za Laminati
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana