Sigurnosna vrata cena

  Cena sigurnosnih ulaznih vrata zavisi od materijala, dodataka i zaštitne opreme. Tako mogu koštati između 1.000 i 1.700 EUR, a uz razne dodatke čak i 2.200 EUR. Cene sigurnosnih ulaznih vrata u nivou su onih za drvena (koja se kreću oko 400 EUR) ili metalna (koja se kreću oko 600 EUR) te izgleda da se u takvom odnosu ona sasvim isplate. Šta više, deluju još isplativije u odnosu na to da su prva linija zaštite doma. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima sigurnosnih vrata, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o sigurnosnim vratima.

  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >

  CENA SIGURNOSNIH VRATA


  Cena sigurnosnih vrata. Cena sigurnosnih vrata otpornih na promene temperature i požar i sa zvučnom izolacijom.

  1000.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  1680.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Sigurnosna vrata cena

  DETALJNIJE CENE ZA SIGURNOSNA VRATA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Protivprovalna vrata – sve što treba da znate

  1. Protivprovalna vrata – šta sve treba da znate?

  Protivprovalna, odnosno, zaštitna ulazna vrata neophodna su svakom domu. Kakav stepen zaštite će pružati zavisi od materijala i načina na koje su napravljena. S druge strane, važno je i da li živite u stanu ili kući, u kakvom komšiluku, ali i to koliko novca možete da odvojite. Najbolja sigurnosna vrata su ona koja odgovaraju i vašim potrebama i vašim željama. Pri kupovini ulaznih, odnosno protivprovalnih vrata, treba biti naročito obazriv. Na tržištu su ponudi brojni proizvodi niskih cena koji se reklamiraju kao sigurnosna, a zapravo su obična ulazna vrata. Isključivo kvalitetna protivprovalna vrata s odgovarajućim sertifikatima obezbeđuju adekvatnu zaštitu doma.

  Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja
  Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja

  1.1. Odgovarajući standardi

  Kada birate sigurnosna vrata treba da obratite posebnu pažnju na sigurnosne standarde koji se nude. Protivprovalna vrata za stambene objekte moraju ispunjavati najmanje 3. stepen sigurnosti.

  1.2. Zaštitna vrata – sastav

  Protivprovalna vrata moraju imati zadovoljavajući kvalitet čelične konstrukcije vratnih krila koliko i okvira otpornih na pokušaj loma. Konstrukcija može biti obložena panelima od drveta ili drugih materijala, s ugrađenom toplotnom i/ili zvučnom izolacijom. Sigurnosna vrata najvišeg kvaliteta uglavnom se prave u visokotehnološkim pogonima gde su roboti varioci, a odstupanja mere laserski. Svakako je vrlo važno i to da imaju punu zaštitnu opremu kakva je brava u više tačaka i sigurnosne okove i šarke. Pri pokušaju obijanja, takva se brava blokira, a cilindar joj je takav da se ne može probušiti niti slomiti. Važni dodaci sigurnosnim vratima su širokougaone špijunke, graničnici otvaranja i slično.

  1.3. Toplotna i zvučna izolacija

  Imajte u vidu da su toplotna i zvučna izolacija vrata obavezne. Više slojeva termo i zvučne izolacije zatvorenih kvalitetnim zaptivačima obezbeđuje zadržavanje toplote u prostoru i manji uticaj spoljnih faktora, bilo da je u pitanju prodor hladnog vazduha ili vlage.

  1.4. Sertifikati

  Uz svaka kvalitetna sigurnosna vrata dolaze određeni sertifikati i oznaka CE, kojima se garantuje usklađenost s propisima i standardima. Recimo, sigurnosna ulazna vrata za kuće koja su izložena i direktnom uticaju atmosferskih prilika i neprilika, moraju biti zaštićena na odgovarajući način, odnosno, bolje zaštićena u tom smislu od ulaznih vrata u stan.

  2. Kako da izaberete najbolja ulazna vrata?

  Svako ko ima svoj dom želi i da ga zaštiti. Jedan od najbitnijih sigurnosnih faktora sigurno su i protiprovalna vrata. Osim što su prva, treba da budu i najteža prepreka provalnicima, ali i svim drugim nepovoljnim uticajima, pa bili oni i samo prirodni, kakvi su vrućina ili mraz. Kako da se odlučite za ona koja će vam najbolje služiti? Pre nego što pođete u kupovinu, razmislite o sledećem:

  2.1. Analizirajte svoje potrebe

  Prvi i najbitniji korak jeste sagledavanje sopstvenih potreba zaštite da biste mogli da odredite ostale. Živite li u sigurnom okruženju, onda će biti dovoljna vrata s osnovnom zaštitom koja su i jeftinija. Nasuprot tome, živite li u manje bezbednom kraju, razmislite o kupovini najboljih sigurnosnih vrata.

  2.2. Važan je i kvalitetan ponuđač

  Izbor kvalitetnog i pouzdanog prodavca vrata je, takođe, važna stavka. Sigurnost i zaštitu svog doma sigurno ne biste hteli da poverite firmi koja je sasvim nepriznata i nepoznata na tržištu. Raspitajte se vrlo detaljno o mišljenjima i iskustvima prethodnih kupaca kao i o referencama. Proverite i da li su vrata koja nude rađena po odgovarajućim standardima.

  2.3. Aluminijum ili čelik

  Najkvalitetnija zaštitna vrata su od aluminijuma i čelika. Brojni se stručnjaci slažu u oceni da su čelična sigurnosna vrata najpouzdaniji i najbolji izbor iako su mnogo skuplja i od aluminiujumskih. Ako je tako visoka cena upitna, odlučite se onda za aluminijumska ulazna vrata – ona su mnogo pristupačnije cene, a odlikuju ih, takođe, odlične karakteristike.

  2.4. Ispuna protivprovalnih vrata

  Ispuna vrata je jednako važno merilo kvaliteta i efikasnosti sigurnosnih vrata te je preporučljivo i to proveriti pre kupovine. Ova ispuna može biti struktura, odnosno, rešetka od aluminijuma, čeličnih šipki ili mreže. Najbolje su perforirana aluminijumska ploča ili čelična mreža.

  2.5. Protivprovalna brava

  Izbor kvalitetne brave je jednako značajan činilac zaštite doma. Odlučite se za bravu koja ima najmanje tri tačke zatvaranja. Obična brava se vrlo lako obija.

  2.6. Šarke

  Uverite se da vrata koja uzimate imaju sve tri šarke koje se ne mogu lako ni brzo skinuti. Što su šarke masivnije, vaš je dom sigurniji. Najbolje će biti ako izaberete vrata koja imaju pokrivene šarke kojima se ne može lako prići.

  2.7. Cena protivprovalnih vrata

  Poslednja, ali ne manje bitna stavka je cena vrata koje nameravate da kupite. Ako živite u bezbednijem komšiluku, možete birati ulazna vrata samo s osnovnim zaštitnim elementima koja su ujedno i jeftinija, osim ako ne odlučite da nećete štedeti i uzmete ona najsigurnija.

  2.8. Protivprovalna vrata po meri

  Potražite ponuđače koji po narudžbini prave sigurnosna vrata. Tako možete izabrati materijale za svaki element vrata – osim što će vas štititi onda će biti i stilski usklađena s ostatkom doma. Tako ćete imati potpunu kontrolu i izbor onoga što plaćate.

  3. Sigurnosna vrata od metala ili drveta?

  Vrlo često se ljudi dvoume između sigurnosnih vrata od punog drveta ili neke vrste metala. Svaki tip ima svoje prednosti i slabosti.

  3.1. Prednosti metalnih sigurnosnih vrata

  Sa stanovišta zaštite metalna su vrata robusnija i pružaju veću sigurnost od drvenih. Većina metalnih sigurnosnih vrata zaključava se u 5 tačaka. Istraživanja su pokazala da provalnici najčešće biraju starije tipove ulaznih vrata koji imaju običnu bravu, odnosno, zaključavanje u jednoj tački. Novija vrata sa komplikovanijim vratima ili protivprovalnim sistemima su im i veća prepreka i veći rizik.

  3.2. Prednosti drvenih sigurnosnih vrata

  Dešava se da visok stepen zaštite ulaznih vrata postane i veliki problem. Neretko stanari izgube ključeve, mehanizam se pokvari ili se u samom domaćinstvu dogodi nešto treće. Jedini način da vlasnik uđe u svoj dom u takvim slučajevima je taj da zove vatrogasce koji imaju opremu i znanje za otvaranje takvih vrata, budući da se moraju lomiti, u zavisnosti od vrste ili vrata ili okvir ili zidovi oko vrata. U tom su smislu drvena sigurnosna vrata nešto bolje rešenje.

  4. Postupak ugradnje i održavanje sigurnosnih vrata 

  Najbolje će biti da za zamenu starih ili postavljanje novih ulaznih vrata angažujete stručne izvođače. Ponuđači i prodavci kvalitetnih sigurnosnih vrata montažu nude besplatno.

  Majstori koji budu na licu mesta uzimali mere, savetovaće vam i koji tip vrata bi bio odgovarajući situaciji kao i dodatna oprema. Kada vrata budu gotova, dostaviće vam ih. Naravno, prvo će skinuti stara i razmontirati okvire, pa ugraditi nova. Kada završe ceo posao, njihovo je i da svu ambalažu i stara vrata odvezu na deponiju. Ako su stara ulazna vrata bila drvena, oni će odstraniti i dovratke. Neka protiprovalna vrata su napravljena tako da, ako renovirate ili krečite dom ili uopšteno govoreći, radite neke građevinske radove, ne morate da menjate i cela vratna krila (ako vam se više ne sviđaju ili ne odgovaraju). Majstori mogu zameniti samo drvene obloge i vrata će izgledati kao nova.

  Montaža protivprovalnih vrata nije jednostavan posao i zahteva koliko znanja toliko veštine i iskustva. Da bi vrata ispunjavala svoju svrhu i štitila dom, svakako moraju biti postavljena na odgovarajući način, onako kako je to proizvođač propisao. Preporučujemo stoga da se ugradnje ne prihvatate sami. Isto tako, servisiranje prepustite ponuđaču ili prodavcu od koga ste vrata i uzeli. To kakvu vrstu postprodajnih usluga prodavac nudi, proverite još pre kupovine. Možda nude i usluge hitnih intervencija i u tom slučaju treba da su na raspolaganju non-stop.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  UGRADNJA SIGURNOSNIH VRATA

  Poštovani,


  Potrebni majstori za ugradnju 53 sigurnosnih vrata na novoizgrađenoj zgradi u Novom Sadu
  Vrata su jednokrilna, dimenzije 102/208 cm, debljina zida iznosi 20 cm
  Za sva dodatna pitanja, možete me kontaktirati pozivom na broj.


  Hvala 1170 € do 1950 €


  ........  Pogledajte druge završene projekte i cene

  SIGURNOSNA VRATA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 6 PREDUZEĆA ZA SIGURNOSNA VRATA


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE SIGURNOSNA VRATA?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana