Sigurnosna vrata cena

Cena sigurnosnih ulaznih vrata zavisi od materijala, dimenzija, dodataka i zaštitne opreme. Tako mogu koštati između 1.000 i 1.700 EUR, a uz razne dodatke čak i 2.200 EUR. Cene sigurnosnih ulaznih vrata u nivou su onih za obična, drvena (koja se kreću do oko 1.000 EUR) ili metalna (koja se kreću do oko 1.500 EUR) te izgleda da se u takvom odnosu ona sasvim isplate. Šta više, deluju još isplativije u odnosu na to da su prva linija zaštite vašeg doma.

Kome poveriti izradu ili nabavku sigurnosnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima sigurnosnih vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cena sigurnosnih vrata


Cena sigurnosnih vrata. Cena sigurnosnih vrata otpornih na promene temperature i požar i sa zvučnom izolacijom.

1000.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
1680.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Sigurnosna vrata cena

DETALJNIJE CENE ZA Sigurnosna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Sigurnosna vrata - sve što treba da znate

1. Sigurnosna vrata - šta sve treba da znate?

Sigurnosna, odnosno, protivprovalna ulazna vrata neophodna su svakom domu. Kakav stepen zaštite će pružati zavisi od materijala i načina na koji su napravljena. S druge strane, važno je i da li živite u stanu ili kući, u kakvom komšiluku, ali i to koliko novca možete da odvojite. Najbolja sigurnosna vrata su ona koja odgovaraju i vašim potrebama i vašim željama. Pri kupovini ulaznih, odnosno protivprovalnih vrata, treba biti naročito obazriv. Na tržištu su u ponudi brojni proizvodi niskih cena koji se reklamiraju kao sigurnosna, a zapravo su obična ulazna vrata. Isključivo kvalitetna protivprovalna vrata s odgovarajućim sertifikatima obezbeđuju adekvatnu zaštitu doma.

Sigurnosna vrata
Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja

1.1. Odgovarajući standardi

Kada birate sigurnosna vrata treba da obratite posebnu pažnju na sigurnosne standarde koji se nude. Protivprovalna vrata za stambene objekte moraju ispunjavati najmanje 3. stepen sigurnosti.

1.2. Zaštitna vrata - sastav

Protivprovalna vrata moraju imati zadovoljavajući kvalitet čelične konstrukcije vratnih krila koliko i okvira otpornih na pokušaj loma. Konstrukcija može biti obložena panelima od drveta ili drugih materijala, s ugrađenom toplotnom i/ili zvučnom izolacijom. Sigurnosna vrata najvišeg kvaliteta uglavnom se prave u visokotehnološkim pogonima gde su roboti varioci, a odstupanja se mere laserski. Svakako je vrlo važno i to da imaju punu zaštitnu opremu kakva je brava u više tačaka i sigurnosni okove i šarke. Pri pokušaju obijanja, takva se brava blokira, a cilindar joj je takav da se ne može probušiti niti slomiti. Važni dodaci sigurnosnim vratima su širokougaone špijunke, graničnici otvaranja i slično.

1.3. Toplotna i zvučna izolacija ulaznih vrata

Imajte u vidu da su toplotna i zvučna izolacija vrata obavezne. Više slojeva termo i zvučne izolacije zatvorenih kvalitetnim zaptivačima obezbeđuje zadržavanje toplote u prostoru i manji uticaj spoljnih faktora, bilo da je u pitanju prodor hladnog vazduha ili vlage.

1.4. Sertifikati za ulazna vrata

Uz svaka kvalitetna sigurnosna vrata dolaze određeni sertifikati i oznaka CE, kojima se garantuje usklađenost s propisima i standardima. Recimo, sigurnosna ulazna vrata za kuće koja su izložena i direktnom uticaju atmosferskih prilika i neprilika, moraju biti zaštićena na odgovarajući način, odnosno, bolje zaštićena u tom smislu od ulaznih vrata u stan.

2. Kako da izaberete najbolja ulazna vrata?

Svako ko ima svoj dom želi i da ga zaštiti. Jedan od najbitnijih sigurnosnih faktora sigurno su i protivprovalna vrata. Osim što su prva, treba da budu i najteža prepreka provalnicima, ali i svim drugim nepovoljnim uticajima, pa bili oni i samo prirodni, kakvi su vrućina ili mraz. Kako da se odlučite za ona koja će vam najbolje služiti? Pre nego što pođete u kupovinu, razmislite o sledećem:

2.1. Analizirajte svoje potrebe

Prvi i najbitniji korak jeste sagledavanje sopstvenih potreba zaštite da biste mogli da odredite ostale. Ako živite u sigurnom okruženju, onda će biti dovoljna vrata s osnovnom zaštitom koja su i jeftinija. Nasuprot tome, ako živite u manje bezbednom kraju, razmislite o kupovini najboljih sigurnosnih vrata.

2.2. Važan je i kvalitetan ponuđač

Izbor kvalitetnog i pouzdanog prodavca vrata je, takođe, važna stavka. Sigurnost i zaštitu svog doma sigurno ne biste hteli da poverite firmi koja je sasvim nepriznata i nepoznata na tržištu. Raspitajte se vrlo detaljno o mišljenjima i iskustvima prethodnih kupaca kao i o referencama. Proverite i da li su vrata koja nude rađena po odgovarajućim standardima.

2.3. Aluminijum ili čelik

Najkvalitetnija zaštitna vrata su od aluminijuma i čelika. Brojni stručnjaci se slažu u oceni da su čelična sigurnosna vrata najpouzdaniji i najbolji izbor iako su mnogo skuplja i od aluminiujumskih. Ako je tako visoka cena upitna, odlučite se onda za aluminijumska ulazna vrata - ona su mnogo pristupačnije cene, a odlikuju ih, takođe, odlične karakteristike.

2.4. Ispuna protivprovalnih vrata

Ispuna vrata je jednako važno merilo kvaliteta i efikasnosti sigurnosnih vrata te je preporučljivo i to proveriti pre kupovine. Ova ispuna može biti struktura, odnosno, rešetka od aluminijuma, čeličnih šipki ili mreže. Najbolje su perforirana aluminijumska ploča ili čelična mreža.

2.5. Protivprovalna brava

Izbor kvalitetne brave je jednako značajan činilac zaštite doma. Odlučite se za bravu koja ima najmanje tri tačke zatvaranja. Obična brava se vrlo lako obija.

2.6. Šarke

Uverite se da vrata koja uzimate imaju sve tri šarke koje se ne mogu lako ni brzo skinuti. Što su šarke masivnije, vaš je dom sigurniji. Najbolje će biti ako izaberete vrata koja imaju pokrivene šarke kojima se ne može lako prići.

2.7. Cena protivprovalnih vrata

Poslednja, ali ne manje bitna stavka je cena vrata koje nameravate da kupite. Ako živite u bezbednijem komšiluku, možete birati ulazna vrata samo s osnovnim zaštitnim elementima koja su ujedno i jeftinija, osim ako ne odlučite da nećete štedeti i uzmete ona najsigurnija.

2.8. Protivprovalna vrata po meri

Potražite ponuđače koji po narudžbini prave sigurnosna vrata. Tako možete izabrati materijale za svaki element vrata - osim što će vas štititi onda će biti i stilski usklađena s ostatkom doma. Tako ćete imati potpunu kontrolu i izbor onoga što plaćate.

3. Sigurnosna vrata od metala ili drveta?

Vrlo često se ljudi dvoume između sigurnosnih vrata od punog drveta ili neke vrste metala. Svaki tip ima svoje prednosti i slabosti.

3.1. Prednosti metalnih sigurnosnih vrata

Sa stanovišta zaštite metalna vrata su robusnija i pružaju veću sigurnost od drvenih. Većina metalnih sigurnosnih vrata zaključava se u 5 tačaka. Istraživanja su pokazala da provalnici najčešće biraju starije tipove ulaznih vrata koji imaju običnu bravu, odnosno, zaključavanje u jednoj tački. Novija vrata sa komplikovanijim protivprovalnim sistemima su im i veća prepreka i veći rizik.

3.2. Prednosti drvenih sigurnosnih vrata

Dešava se da visok stepen zaštite ulaznih vrata postane i veliki problem. Neretko stanari izgube ključeve, mehanizam se pokvari ili se u samom domaćinstvu dogodi nešto treće. Jedini način da vlasnik uđe u svoj dom u takvim slučajevima je taj da zove vatrogasce koji imaju opremu i znanje za otvaranje takvih vrata, budući da se moraju lomiti, u zavisnosti od vrste - ili vrata ili okvir ili zidovi oko vrata. U tom su smislu drvena sigurnosna vrata nešto bolje rešenje.

4. Postupak ugradnje i održavanje sigurnosnih vrata 

Najbolje će biti da za zamenu starih ili postavljanje novih ulaznih vrata angažujete stručne izvođače. Ponuđači i prodavci kvalitetnih sigurnosnih vrata montažu nude besplatno.

Majstori koji budu na licu mesta uzimali mere, savetovaće vam i koji tip vrata bi bio odgovarajući situaciji kao i dodatna oprema. Kada vrata budu gotova, dostaviće vam ih. Naravno, prvo će skinuti stara i razmontirati okvire, pa ugraditi nova. Kada završe ceo posao, njihovo je i da svu ambalažu i stara vrata odvezu na deponiju. Ako su stara ulazna vrata bila drvena, oni će odstraniti i dovratke. Neka protiprovalna vrata su napravljena tako da, ako renovirate ili krečite dom ili uopšteno govoreći, radite neke građevinske radove, ne morate da menjate i cela vratna krila (ako vam se više ne sviđaju ili ne odgovaraju). Majstori mogu zameniti samo drvene obloge i vrata će izgledati kao nova.

Montaža protivprovalnih vrata nije jednostavan posao i zahteva koliko znanja toliko veštine i iskustva. Da bi vrata ispunjavala svoju svrhu i štitila dom, svakako moraju biti postavljena na odgovarajući način, onako kako je to proizvođač propisao. Preporučujemo stoga da se ugradnje ne prihvatate sami. Isto tako, servisiranje prepustite ponuđaču ili prodavcu od koga ste vrata i uzeli. To kakvu vrstu postprodajnih usluga prodavac nudi, proverite još pre kupovine. Možda nude i usluge hitnih intervencija i u tom slučaju treba da su na raspolaganju non-stop.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Sigurnosna ulazna vrata

Poštovani,

potrebna sigurnosna ulazna vrata za dva stana.

Hvala 296352 € do 493920 €

........

Sigurnosna vrata

Poštovani,

potrebna sigurnosa vrata 90x200cm.

Hvala 127008 € do 211680 €

........

Ugradnja sigurnosnih ulaznih vrata u stanu

Poštovani,

potrebna nabavka i ugradnja sigurnosnih vrata.

Hvala 95256 € do 158760 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Ulazna vrata za kuću, za ulaz u posebnu stambenu jedinicu iz hodnika., 1 vrata, dimenzije 100 x 2200cm
Sigurnosna vrata, Niš

1080 € do 1800 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata, cca 90 x 203cm
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1080 € do 1800 €

Cena, Sigurnosna vrata, cca 205 x 96cm
Sigurnosna vrata, Mladenovac

1260 € do 2100 €

Cena, Sigurnisna ulazna vrata sa dve brave, cca 205 x 95cm
Sigurnosna vrata, Vladimirci

1260 € do 2100 €

Cena, Sigurnosna vrata, cca 2 x 90 cm
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1260 € do 2100 €

Cena, Sobna i sigurnosna vrata, cca 20kom
Sigurnosna vrata, Beočin

4500 € do 7500 €

Cena, sigurnosna, čelična vrata debljine 7 cm, 1 kom-210x100cm
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1260 € do 2100 €

Cena, Sigurnosna ulazna vrata za stan, može i protivpožarna, 1 kom, 90x203cm
Sigurnosna vrata, Niš

1350 € do 2250 €

Cena, Sigurnosna ALU vrata sa ugradnjom, 1 kom 202x96cm
Sigurnosna vrata, Zlatibor

1350 € do 2250 €

Cena, Sigurnosna ulazna vrata, 220cm
Sigurnosna vrata, Stara Pazova

1350 € do 2250 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata za stan, 2000 x 900mm
Sigurnosna vrata, Valjevo

1800 € do 3000 €

Cena, Nabavka i ugradnja sigurnosnih vrata, 1kom
Sigurnosna vrata, Arilje

1350 € do 2250 €

Cena, Drvena ulazna vrata, 1kom
Sigurnosna vrata, Čortanovci

1350 € do 2250 €

Cena, Protivprovalna sigurnosna vrata za spoljnu montažu, 205 x 90cm
Sigurnosna vrata, Leskovac

1350 € do 2250 €

Cena, PVC sigurosna ulazna vrata, 90x205cm
Sigurnosna vrata, Panonija

900 € do 1500 €

Cena, Sobna vrata, 1 kom sigurnosna, 3 kom sobna
Sigurnosna vrata, Svilajnac

2250 € do 3750 €

Cena, Sigurnosna vrata bele boje, 1 kom standardne dumenzije
Sigurnosna vrata, Brus

1350 € do 2250 €

Cena, Sigurnosna ulazna vrata sa zvučnom izolacijom, 1kom
Sigurnosna vrata, Lučani

1350 € do 2250 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata sa montažom, 1kom
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1800 € do 3000 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata, 1kom
Sigurnosna vrata, Brus

1350 € do 2250 €

Cena, Ulazna drvena vrata sa dobrom toplotnom izolacijom, 1kom
Sigurnosna vrata, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Sigurnosna vrata, Balkonska vrata i prozori, Vrata -90 x 205cm, prozori 7kom ,116cm x 243cm, 66cm × 97cm, 73cm x 243cm ; Balkonska vrata175cmx242cm
Sigurnosna vrata, Vrnjačka Banja

4500 € do 7500 €

Cena, ALU proziri, ALU vrata , sigurnosna vrata, sobna vrata, svetlarnik, balkonsak vrata 2-kom ,prozori u sobama -6kom, kupatilski prozor-2kom, sigurnosta vrata 2kom, svetlarnik
Sigurnosna vrata, Niš

7200 € do 12000 €

Cena, Zamena starih ulaznih vrata sigurnosnim, 1 vrata
Sigurnosna vrata, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Zvučno izolovana sigurnosna vrata, Ca 202x90 I 202x80cm, 1 - 4 kom
Sigurnosna vrata, Novi Sad

3150 € do 5250 €

Cena, Aluminijumska ulazna vrata sa sigurnosnom bravom, 1kom
Sigurnosna vrata, Čačak

1350 € do 2250 €

Cena, Sigurnosna vrata, toplotna, zvučna izolacija, Jedna vrata ulazna za stan
Sigurnosna vrata, Valjevo

1350 € do 2250 €

Cena, Ulazna sigurnosna ALU vrata, 90x210cm 2 kom
Sigurnosna vrata, Zrenjanin

1800 € do 3000 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata za stan, 1 vrata 90cm 200cm
Sigurnosna vrata, Bačka Palanka

1800 € do 3000 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata, 90x200cm
Sigurnosna vrata, Čačak

1350 € do 2250 €

Cena, Ulazna vrata aluminijumom drvo, protivpozarna i sigurnosna, 210x109
Sigurnosna vrata, Valjevo

1800 € do 3000 €

Cena, Sigurnosna ulazna vrata za kuću jednokrilna bez stakla, 1 vrata, 93x213 cm
Sigurnosna vrata, Brzeće

1350 € do 2250 €

Cena, Izrada i montaža dvokrilnih, sigurnosnih ulaznih vrata, 2430 x 1250 cm
Sigurnosna vrata, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada i montaža sigurnosnih ulaznih vrata za stan, 101 x 209cm
Sigurnosna vrata, Požega

1260 € do 2100 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata za stan, potrebno uzeti mere, proveriti stok ,iznad vrata postoji staklo
Sigurnosna vrata, Banja koviljača

1350 € do 2250 €

Cena, Aluminijumska sigurnosna ulazna vrata za kuću braon boje, 200×210cm
Sigurnosna vrata, Stara Pazova

1350 € do 2250 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Sigurnosna vrata cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

70+ PREDUZEĆA ZA Sigurnosna vrata
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Sigurnosna vrata?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana