Sigurnosna vrata cena

Cena sigurnosnih ulaznih vrata zavisi od materijala, dimenzija, dodataka i zaštitne opreme. Tako mogu koštati između 1.000 i 1.700 EUR, a uz razne dodatke čak i 2.200 EUR. Cene sigurnosnih ulaznih vrata u nivou su onih za obična, drvena (koja se kreću do oko 1.000 EUR) ili metalna (koja se kreću do oko 1.500 EUR) te izgleda da se u takvom odnosu ona sasvim isplate. Šta više, deluju još isplativije u odnosu na to da su prva linija zaštite vašeg doma.

Kome poveriti izradu ili nabavku sigurnosnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima sigurnosnih vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA SIGURNOSNIH VRATA


Cena sigurnosnih vrata. Cena sigurnosnih vrata otpornih na promene temperature i požar i sa zvučnom izolacijom.

1000.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
1680.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Sigurnosna vrata cena

DETALJNIJE CENE ZA SIGURNOSNA VRATA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Protivprovalna vrata – sve što treba da znate

1. Protivprovalna vrata – šta sve treba da znate?

Protivprovalna, odnosno, zaštitna ulazna vrata neophodna su svakom domu. Kakav stepen zaštite će pružati zavisi od materijala i načina na koje su napravljena. S druge strane, važno je i da li živite u stanu ili kući, u kakvom komšiluku, ali i to koliko novca možete da odvojite. Najbolja sigurnosna vrata su ona koja odgovaraju i vašim potrebama i vašim željama. Pri kupovini ulaznih, odnosno protivprovalnih vrata, treba biti naročito obazriv. Na tržištu su ponudi brojni proizvodi niskih cena koji se reklamiraju kao sigurnosna, a zapravo su obična ulazna vrata. Isključivo kvalitetna protivprovalna vrata s odgovarajućim sertifikatima obezbeđuju adekvatnu zaštitu doma.

Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja
Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja

1.1. Odgovarajući standardi

Kada birate sigurnosna vrata treba da obratite posebnu pažnju na sigurnosne standarde koji se nude. Protivprovalna vrata za stambene objekte moraju ispunjavati najmanje 3. stepen sigurnosti.

1.2. Zaštitna vrata – sastav

Protivprovalna vrata moraju imati zadovoljavajući kvalitet čelične konstrukcije vratnih krila koliko i okvira otpornih na pokušaj loma. Konstrukcija može biti obložena panelima od drveta ili drugih materijala, s ugrađenom toplotnom i/ili zvučnom izolacijom. Sigurnosna vrata najvišeg kvaliteta uglavnom se prave u visokotehnološkim pogonima gde su roboti varioci, a odstupanja mere laserski. Svakako je vrlo važno i to da imaju punu zaštitnu opremu kakva je brava u više tačaka i sigurnosne okove i šarke. Pri pokušaju obijanja, takva se brava blokira, a cilindar joj je takav da se ne može probušiti niti slomiti. Važni dodaci sigurnosnim vratima su širokougaone špijunke, graničnici otvaranja i slično.

1.3. Toplotna i zvučna izolacija

Imajte u vidu da su toplotna i zvučna izolacija vrata obavezne. Više slojeva termo i zvučne izolacije zatvorenih kvalitetnim zaptivačima obezbeđuje zadržavanje toplote u prostoru i manji uticaj spoljnih faktora, bilo da je u pitanju prodor hladnog vazduha ili vlage.

1.4. Sertifikati

Uz svaka kvalitetna sigurnosna vrata dolaze određeni sertifikati i oznaka CE, kojima se garantuje usklađenost s propisima i standardima. Recimo, sigurnosna ulazna vrata za kuće koja su izložena i direktnom uticaju atmosferskih prilika i neprilika, moraju biti zaštićena na odgovarajući način, odnosno, bolje zaštićena u tom smislu od ulaznih vrata u stan.

2. Kako da izaberete najbolja ulazna vrata?

Svako ko ima svoj dom želi i da ga zaštiti. Jedan od najbitnijih sigurnosnih faktora sigurno su i protiprovalna vrata. Osim što su prva, treba da budu i najteža prepreka provalnicima, ali i svim drugim nepovoljnim uticajima, pa bili oni i samo prirodni, kakvi su vrućina ili mraz. Kako da se odlučite za ona koja će vam najbolje služiti? Pre nego što pođete u kupovinu, razmislite o sledećem:

2.1. Analizirajte svoje potrebe

Prvi i najbitniji korak jeste sagledavanje sopstvenih potreba zaštite da biste mogli da odredite ostale. Živite li u sigurnom okruženju, onda će biti dovoljna vrata s osnovnom zaštitom koja su i jeftinija. Nasuprot tome, živite li u manje bezbednom kraju, razmislite o kupovini najboljih sigurnosnih vrata.

2.2. Važan je i kvalitetan ponuđač

Izbor kvalitetnog i pouzdanog prodavca vrata je, takođe, važna stavka. Sigurnost i zaštitu svog doma sigurno ne biste hteli da poverite firmi koja je sasvim nepriznata i nepoznata na tržištu. Raspitajte se vrlo detaljno o mišljenjima i iskustvima prethodnih kupaca kao i o referencama. Proverite i da li su vrata koja nude rađena po odgovarajućim standardima.

2.3. Aluminijum ili čelik

Najkvalitetnija zaštitna vrata su od aluminijuma i čelika. Brojni se stručnjaci slažu u oceni da su čelična sigurnosna vrata najpouzdaniji i najbolji izbor iako su mnogo skuplja i od aluminiujumskih. Ako je tako visoka cena upitna, odlučite se onda za aluminijumska ulazna vrata – ona su mnogo pristupačnije cene, a odlikuju ih, takođe, odlične karakteristike.

2.4. Ispuna protivprovalnih vrata

Ispuna vrata je jednako važno merilo kvaliteta i efikasnosti sigurnosnih vrata te je preporučljivo i to proveriti pre kupovine. Ova ispuna može biti struktura, odnosno, rešetka od aluminijuma, čeličnih šipki ili mreže. Najbolje su perforirana aluminijumska ploča ili čelična mreža.

2.5. Protivprovalna brava

Izbor kvalitetne brave je jednako značajan činilac zaštite doma. Odlučite se za bravu koja ima najmanje tri tačke zatvaranja. Obična brava se vrlo lako obija.

2.6. Šarke

Uverite se da vrata koja uzimate imaju sve tri šarke koje se ne mogu lako ni brzo skinuti. Što su šarke masivnije, vaš je dom sigurniji. Najbolje će biti ako izaberete vrata koja imaju pokrivene šarke kojima se ne može lako prići.

2.7. Cena protivprovalnih vrata

Poslednja, ali ne manje bitna stavka je cena vrata koje nameravate da kupite. Ako živite u bezbednijem komšiluku, možete birati ulazna vrata samo s osnovnim zaštitnim elementima koja su ujedno i jeftinija, osim ako ne odlučite da nećete štedeti i uzmete ona najsigurnija.

2.8. Protivprovalna vrata po meri

Potražite ponuđače koji po narudžbini prave sigurnosna vrata. Tako možete izabrati materijale za svaki element vrata – osim što će vas štititi onda će biti i stilski usklađena s ostatkom doma. Tako ćete imati potpunu kontrolu i izbor onoga što plaćate.

3. Sigurnosna vrata od metala ili drveta?

Vrlo često se ljudi dvoume između sigurnosnih vrata od punog drveta ili neke vrste metala. Svaki tip ima svoje prednosti i slabosti.

3.1. Prednosti metalnih sigurnosnih vrata

Sa stanovišta zaštite metalna su vrata robusnija i pružaju veću sigurnost od drvenih. Većina metalnih sigurnosnih vrata zaključava se u 5 tačaka. Istraživanja su pokazala da provalnici najčešće biraju starije tipove ulaznih vrata koji imaju običnu bravu, odnosno, zaključavanje u jednoj tački. Novija vrata sa komplikovanijim vratima ili protivprovalnim sistemima su im i veća prepreka i veći rizik.

3.2. Prednosti drvenih sigurnosnih vrata

Dešava se da visok stepen zaštite ulaznih vrata postane i veliki problem. Neretko stanari izgube ključeve, mehanizam se pokvari ili se u samom domaćinstvu dogodi nešto treće. Jedini način da vlasnik uđe u svoj dom u takvim slučajevima je taj da zove vatrogasce koji imaju opremu i znanje za otvaranje takvih vrata, budući da se moraju lomiti, u zavisnosti od vrste ili vrata ili okvir ili zidovi oko vrata. U tom su smislu drvena sigurnosna vrata nešto bolje rešenje.

4. Postupak ugradnje i održavanje sigurnosnih vrata 

Najbolje će biti da za zamenu starih ili postavljanje novih ulaznih vrata angažujete stručne izvođače. Ponuđači i prodavci kvalitetnih sigurnosnih vrata montažu nude besplatno.

Majstori koji budu na licu mesta uzimali mere, savetovaće vam i koji tip vrata bi bio odgovarajući situaciji kao i dodatna oprema. Kada vrata budu gotova, dostaviće vam ih. Naravno, prvo će skinuti stara i razmontirati okvire, pa ugraditi nova. Kada završe ceo posao, njihovo je i da svu ambalažu i stara vrata odvezu na deponiju. Ako su stara ulazna vrata bila drvena, oni će odstraniti i dovratke. Neka protiprovalna vrata su napravljena tako da, ako renovirate ili krečite dom ili uopšteno govoreći, radite neke građevinske radove, ne morate da menjate i cela vratna krila (ako vam se više ne sviđaju ili ne odgovaraju). Majstori mogu zameniti samo drvene obloge i vrata će izgledati kao nova.

Montaža protivprovalnih vrata nije jednostavan posao i zahteva koliko znanja toliko veštine i iskustva. Da bi vrata ispunjavala svoju svrhu i štitila dom, svakako moraju biti postavljena na odgovarajući način, onako kako je to proizvođač propisao. Preporučujemo stoga da se ugradnje ne prihvatate sami. Isto tako, servisiranje prepustite ponuđaču ili prodavcu od koga ste vrata i uzeli. To kakvu vrstu postprodajnih usluga prodavac nudi, proverite još pre kupovine. Možda nude i usluge hitnih intervencija i u tom slučaju treba da su na raspolaganju non-stop.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMSIGURNOSNA ULAZNA VRATA ZA KUĆU JEDNOKRILNA BEZ STAKLA

Poštovani,

potrebna izrada i montaža sigurnosnih vrata. Dimenzije 93x213cm braon boje.

Molim kontakt putem Vibera.

Hvala
1350 € do 2250 €


........

IZRADA I MONTAŽA DVOKRILNIH, SIGURNOSNIH ULAZNIH VRATA

Poštovani,

potrebna izrada i montaža drvenih ulaznih vrata sa sigurnosnom bravom. Vrata da budu slonova kost boje. Dimenzije 2430 x 1250 cm. Slika u prilogu.

Hvala 1080 € do 1800 €


........

IZRADA I MONTAŽA SIGURNOSNIH ULAZNIH VRATA ZA STAN

Poštovani,

potrebna izrada i montaža sigurnosnih ulaznih vrata za stan bele boje. Dimenzije 101 x 209cm.

Hvala 1260 € do 2100 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, ULAZNA SIGURNOSNA VRATA ZA STAN, POTREBNO UZETI MERE, PROVERITI STOK ,IZNAD VRATA POSTOJI STAKLO
Sigurnosna vrata, Banja koviljača

1350 € do 2250 €

CENA, ALUMINIJUMSKA SIGURNOSNA ULAZNA VRATA ZA KUĆU BRAON BOJE, 200×210CM
Sigurnosna vrata, Stara Pazova

1350 € do 2250 €

CENA, SIGURNOSNA ULAZNA VRATA, 1 KOM
Sigurnosna vrata, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, ULAZNA VRATA, 196,8 X 82,2
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, DEMONTAŽA STARIH I UGRADNJA NOVIH VRATA, 1KOM
Sigurnosna vrata, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, DRVENA SIGURNOSNA ULAZNA VRATA , 1 KOM
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, SIGURONOSNA DVOKRILNA VRATA, 140X218
Sigurnosna vrata, Niš

1620 € do 2700 €

CENA, SIGURNOSNA ULAZNA VRATA , STANDARD
Sigurnosna vrata, Pančevo

1530 € do 2550 €

CENA, SIGURNOSNA ULAZNA VRATA, 265, 110
Sigurnosna vrata, Sopot

1260 € do 2100 €

CENA, UGRADNJA SIGURNOSNIH VRATA, 53KOM
Sigurnosna vrata, Novi Sad

1170 € do 1950 €Pogledajte druge završene projekte i cene

SIGURNOSNA VRATA CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

31+ PREDUZEĆA ZA SIGURNOSNA VRATA
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE SIGURNOSNA VRATA?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana