Za područje

  Sigurnosna vrata, cena

  Cena sigurnosnih ulaznih vrata zavisi od materijala, dimenzija, dodataka i zaštitne opreme. Tako mogu koštati između 1.000 i 1.700 EUR, a uz razne dodatke čak i 2.200 EUR. Cene sigurnosnih ulaznih vrata u nivou su onih za obična, drvena (koja se kreću do oko 1.000 EUR) ili metalna (koja se kreću do oko 1.500 EUR) te izgleda da se u takvom odnosu ona sasvim isplate. Šta više, deluju još isplativije u odnosu na to da su prva linija zaštite vašeg doma.

  Kome poveriti izradu ili nabavku sigurnosnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima sigurnosnih vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena sigurnosnih vrata


  Cena sigurnosnih vrata. Cena sigurnosnih vrata otpornih na promene temperature i požar i sa zvučnom izolacijom.

  1000.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  1680.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Sigurnosna vrata

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Sigurnosna vrata - sve što treba da znate

  1. Sigurnosna vrata - šta sve treba da znate?

  Sigurnosna, odnosno, protivprovalna ulazna vrata neophodna su svakom domu. Kakav stepen zaštite će pružati zavisi od materijala i načina na koji su napravljena. S druge strane, važno je i da li živite u stanu ili kući, u kakvom komšiluku, ali i to koliko novca možete da odvojite. Najbolja sigurnosna vrata su ona koja odgovaraju i vašim potrebama i vašim željama. Pri kupovini ulaznih, odnosno protivprovalnih vrata, treba biti naročito obazriv. Na tržištu su u ponudi brojni proizvodi niskih cena koji se reklamiraju kao sigurnosna, a zapravo su obična ulazna vrata. Isključivo kvalitetna protivprovalna vrata s odgovarajućim sertifikatima obezbeđuju adekvatnu zaštitu doma.

  Sigurnosna vrata
  Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja

  1.1. Odgovarajući standardi

  Kada birate sigurnosna vrata treba da obratite posebnu pažnju na sigurnosne standarde koji se nude. Protivprovalna vrata za stambene objekte moraju ispunjavati najmanje 3. stepen sigurnosti.

  1.2. Zaštitna vrata - sastav

  Protivprovalna vrata moraju imati zadovoljavajući kvalitet čelične konstrukcije vratnih krila koliko i okvira otpornih na pokušaj loma. Konstrukcija može biti obložena panelima od drveta ili drugih materijala, s ugrađenom toplotnom i/ili zvučnom izolacijom. Sigurnosna vrata najvišeg kvaliteta uglavnom se prave u visokotehnološkim pogonima gde su roboti varioci, a odstupanja se mere laserski. Svakako je vrlo važno i to da imaju punu zaštitnu opremu kakva je brava u više tačaka i sigurnosni okove i šarke. Pri pokušaju obijanja, takva se brava blokira, a cilindar joj je takav da se ne može probušiti niti slomiti. Važni dodaci sigurnosnim vratima su širokougaone špijunke, graničnici otvaranja i slično.

  1.3. Toplotna i zvučna izolacija ulaznih vrata

  Imajte u vidu da su toplotna i zvučna izolacija vrata obavezne. Više slojeva termo i zvučne izolacije zatvorenih kvalitetnim zaptivačima obezbeđuje zadržavanje toplote u prostoru i manji uticaj spoljnih faktora, bilo da je u pitanju prodor hladnog vazduha ili vlage.

  1.4. Sertifikati za ulazna vrata

  Uz svaka kvalitetna sigurnosna vrata dolaze određeni sertifikati i oznaka CE, kojima se garantuje usklađenost s propisima i standardima. Recimo, sigurnosna ulazna vrata za kuće koja su izložena i direktnom uticaju atmosferskih prilika i neprilika, moraju biti zaštićena na odgovarajući način, odnosno, bolje zaštićena u tom smislu od ulaznih vrata u stan.

  2. Kako da izaberete najbolja ulazna vrata?

  Svako ko ima svoj dom želi i da ga zaštiti. Jedan od najbitnijih sigurnosnih faktora sigurno su i protivprovalna vrata. Osim što su prva, treba da budu i najteža prepreka provalnicima, ali i svim drugim nepovoljnim uticajima, pa bili oni i samo prirodni, kakvi su vrućina ili mraz. Kako da se odlučite za ona koja će vam najbolje služiti? Pre nego što pođete u kupovinu, razmislite o sledećem:

  2.1. Analizirajte svoje potrebe

  Prvi i najbitniji korak jeste sagledavanje sopstvenih potreba zaštite da biste mogli da odredite ostale. Ako živite u sigurnom okruženju, onda će biti dovoljna vrata s osnovnom zaštitom koja su i jeftinija. Nasuprot tome, ako živite u manje bezbednom kraju, razmislite o kupovini najboljih sigurnosnih vrata.

  2.2. Važan je i kvalitetan ponuđač

  Izbor kvalitetnog i pouzdanog prodavca vrata je, takođe, važna stavka. Sigurnost i zaštitu svog doma sigurno ne biste hteli da poverite firmi koja je sasvim nepriznata i nepoznata na tržištu. Raspitajte se vrlo detaljno o mišljenjima i iskustvima prethodnih kupaca kao i o referencama. Proverite i da li su vrata koja nude rađena po odgovarajućim standardima.

  2.3. Aluminijum ili čelik

  Najkvalitetnija zaštitna vrata su od aluminijuma i čelika. Brojni stručnjaci se slažu u oceni da su čelična sigurnosna vrata najpouzdaniji i najbolji izbor iako su mnogo skuplja i od aluminiujumskih. Ako je tako visoka cena upitna, odlučite se onda za aluminijumska ulazna vrata - ona su mnogo pristupačnije cene, a odlikuju ih, takođe, odlične karakteristike.

  2.4. Ispuna protivprovalnih vrata

  Ispuna vrata je jednako važno merilo kvaliteta i efikasnosti sigurnosnih vrata te je preporučljivo i to proveriti pre kupovine. Ova ispuna može biti struktura, odnosno, rešetka od aluminijuma, čeličnih šipki ili mreže. Najbolje su perforirana aluminijumska ploča ili čelična mreža.

  2.5. Protivprovalna brava

  Izbor kvalitetne brave je jednako značajan činilac zaštite doma. Odlučite se za bravu koja ima najmanje tri tačke zatvaranja. Obična brava se vrlo lako obija.

  2.6. Šarke

  Uverite se da vrata koja uzimate imaju sve tri šarke koje se ne mogu lako ni brzo skinuti. Što su šarke masivnije, vaš je dom sigurniji. Najbolje će biti ako izaberete vrata koja imaju pokrivene šarke kojima se ne može lako prići.

  2.7. Cena protivprovalnih vrata

  Poslednja, ali ne manje bitna stavka je cena vrata koje nameravate da kupite. Ako živite u bezbednijem komšiluku, možete birati ulazna vrata samo s osnovnim zaštitnim elementima koja su ujedno i jeftinija, osim ako ne odlučite da nećete štedeti i uzmete ona najsigurnija.

  2.8. Protivprovalna vrata po meri

  Potražite ponuđače koji po narudžbini prave sigurnosna vrata. Tako možete izabrati materijale za svaki element vrata - osim što će vas štititi onda će biti i stilski usklađena s ostatkom doma. Tako ćete imati potpunu kontrolu i izbor onoga što plaćate.

  3. Sigurnosna vrata od metala ili drveta?

  Vrlo često se ljudi dvoume između sigurnosnih vrata od punog drveta ili neke vrste metala. Svaki tip ima svoje prednosti i slabosti.

  3.1. Prednosti metalnih sigurnosnih vrata

  Sa stanovišta zaštite metalna vrata su robusnija i pružaju veću sigurnost od drvenih. Većina metalnih sigurnosnih vrata zaključava se u 5 tačaka. Istraživanja su pokazala da provalnici najčešće biraju starije tipove ulaznih vrata koji imaju običnu bravu, odnosno, zaključavanje u jednoj tački. Novija vrata sa komplikovanijim protivprovalnim sistemima su im i veća prepreka i veći rizik.

  3.2. Prednosti drvenih sigurnosnih vrata

  Dešava se da visok stepen zaštite ulaznih vrata postane i veliki problem. Neretko stanari izgube ključeve, mehanizam se pokvari ili se u samom domaćinstvu dogodi nešto treće. Jedini način da vlasnik uđe u svoj dom u takvim slučajevima je taj da zove vatrogasce koji imaju opremu i znanje za otvaranje takvih vrata, budući da se moraju lomiti, u zavisnosti od vrste - ili vrata ili okvir ili zidovi oko vrata. U tom su smislu drvena sigurnosna vrata nešto bolje rešenje.

  4. Postupak ugradnje i održavanje sigurnosnih vrata 

  Najbolje će biti da za zamenu starih ili postavljanje novih ulaznih vrata angažujete stručne izvođače. Ponuđači i prodavci kvalitetnih sigurnosnih vrata montažu nude besplatno.

  Majstori koji budu na licu mesta uzimali mere, savetovaće vam i koji tip vrata bi bio odgovarajući situaciji kao i dodatna oprema. Kada vrata budu gotova, dostaviće vam ih. Naravno, prvo će skinuti stara i razmontirati okvire, pa ugraditi nova. Kada završe ceo posao, njihovo je i da svu ambalažu i stara vrata odvezu na deponiju. Ako su stara ulazna vrata bila drvena, oni će odstraniti i dovratke. Neka protiprovalna vrata su napravljena tako da, ako renovirate ili krečite dom ili uopšteno govoreći, radite neke građevinske radove, ne morate da menjate i cela vratna krila (ako vam se više ne sviđaju ili ne odgovaraju). Majstori mogu zameniti samo drvene obloge i vrata će izgledati kao nova.

  Montaža protivprovalnih vrata nije jednostavan posao i zahteva koliko znanja toliko veštine i iskustva. Da bi vrata ispunjavala svoju svrhu i štitila dom, svakako moraju biti postavljena na odgovarajući način, onako kako je to proizvođač propisao. Preporučujemo stoga da se ugradnje ne prihvatate sami. Isto tako, servisiranje prepustite ponuđaču ili prodavcu od koga ste vrata i uzeli. To kakvu vrstu postprodajnih usluga prodavac nudi, proverite još pre kupovine. Možda nude i usluge hitnih intervencija i u tom slučaju treba da su na raspolaganju non-stop.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Ulazna sigurnosna vrata za vikendicu

  Potrebna izrada i ugradnja sigurnosnih ulaznih vrata za vikendicu, da se spolja ka unutra otvaraju na desno.

  Paragovo, Sremska Kamenica. 148176 € do 246960 €

  ........

  Ugradnja blindiranih vrata

  Uklonite stara ulazna vrata (PVC), kupite i ugradite nova blindirana vrata.
  Stranka govori ruski. 148176 € do 246960 €

  ........

  Sigurnosna vrata za stan po meri

  Potrebna ulazna sigurnosna vrata za stan po meri. Dimenzije otvora: cca 89 x 223 cm 148176 € do 246960 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata za stan, cca 202 x 87cm
  Sigurnosna vrata, Valjevo

  1260 € do 2100 €

  Cena, Sigurnosna vrata, 1kom,širina vrata 96cm,bele boje
  Sigurnosna vrata, Kragujevac

  1260 € do 2100 €

  Cena, Zamena stolarije u jednosobnom stanu, 1.Sigurnosna vrata 3kom- prozori
  Sigurnosna vrata, Niš

  1800 € do 3000 €

  Cena, Sigurnosna vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Čajetina

  630 € do 1050 €

  Cena, Ugradnja sigurnosnih vrata, cca 202 x 90cm
  Sigurnosna vrata, Subotica

  270 € do 450 €

  Cena, Sigurnosna vrata sa pametnom bravom i ključem, cca 120 x 200cm
  Sigurnosna vrata, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada i ugradnja sigurnosnih vrata stana, cca 200 x 90 cm
  Sigurnosna vrata, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Montaža sigurnosnih vrata, cca 205 x 95cm
  Sigurnosna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Sigurnosna i sobna vrata, 3kom
  Sigurnosna vrata, Novi Sad

  1350 € do 2250 €

  Cena, Sigurnosna vrata za stan, cca 210 x 105 cm
  Sigurnosna vrata, Vrnjačka Banja

  1260 € do 2100 €

  Cena, Sigurnosna vrata, cca 91.5 x 203cm
  Sigurnosna vrata, Borča

  810 € do 1350 €

  Cena, Izrada i ugradnja sigurnosnih vrata, cca 200 x 95 cm
  Sigurnosna vrata, Zrenjanin

  1350 € do 2250 €

  Cena, Brava i prihvatnik za sigurnosna vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Valjevo

  135 € do 225 €

  Cena, Ugradanja vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Lazarevac

  180 € do 300 €

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata na kući, cca 3m2
  Sigurnosna vrata, Bogovađa

  1260 € do 2100 €

  Cena, Ulazna sigurnosna vrata bele boje, cca 200 x 80 cm
  Sigurnosna vrata, Zaječar

  1260 € do 2100 €

  Cena, Popravka sigurnosnih vrata, cca 90 x 200 cm
  Sigurnosna vrata, Zlatibor

  180 € do 300 €

  Cena, Zamena starih prozora za PVC ili ALU, 8 kom
  Sigurnosna vrata, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Sigurnosna vrata za stana po meri, 1 kom - 223cm x 97cm
  Sigurnosna vrata, Beograd

  1260 € do 2100 €

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata, cca 167 x 250cm
  Sigurnosna vrata, Niš

  720 € do 1200 €

  Cena, Dvokrilna ulazna sigurnosna bela, cca 205 x 120cm
  Sigurnosna vrata, Belušić

  1260 € do 2100 €

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata, 1kom- 90 x 200cm
  Sigurnosna vrata, Čačak

  810 € do 1350 €

  Cena, Ugradnja spoljnih sigurnosnih vrata, cca 90x215cm
  Sigurnosna vrata, Crna Trava

  810 € do 1350 €

  Cena, Ulazna sigurnosna vrata u stambenoj zgradi, cca 100 x 210cm
  Sigurnosna vrata, Zrenjanin

  540 € do 900 €

  Cena, Demontaza i motaža sigurnosnih vrata, cca 100 x 202cm
  Sigurnosna vrata, Smederevo

  90 € do 150 €

  Cena, Sigurnosna kvalitetna vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Novi Bečej

  810 € do 1350 €

  Cena, Ulazna vrata za stan, cca 205 x 210 x 90cm
  Sigurnosna vrata, Beograd

  720 € do 1200 €

  Cena, Sigurnosna crna vrata za stan, cca 1 x 2m
  Sigurnosna vrata, Šabac

  1260 € do 2100 €

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata, 2 kom
  Sigurnosna vrata, Kragujevac

  2520 € do 4200 €

  Cena, Sigurnosna vrata ulazna u dtan, Normalna velicina
  Sigurnosna vrata, Ruma

  1260 € do 2100 €

  Cena, Sigurnosna vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada i montaža protivpožarnih vrata za halu, cca 210 x 90 cm, i da protivpožarnost bude 120 minuta
  Sigurnosna vrata, Dobanovci

  2700 € do 4500 €

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata, 2 komada
  Sigurnosna vrata, Krčedin

  2700 € do 4500 €

  Cena, Ugradnja sigurnosnih ulaznih vrata u stanu, standardne
  Sigurnosna vrata, Novi Sad

  810 € do 1350 €

  Cena, Ulazna vrata za kuću, za ulaz u posebnu stambenu jedinicu iz hodnika., 1 vrata, dimenzije 100 x 2200cm
  Sigurnosna vrata, Niš

  1080 € do 1800 €

  Cena, Ulazna sigurnosna vrata, cca 90 x 203cm
  Sigurnosna vrata, Novi Sad

  1080 € do 1800 €  Tražite dobre izvođače radova za područje Sigurnosna vrata?
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Sigurnosna vrata cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  101+ Preduzeća za Sigurnosna vrata
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana