Za područje

  Štampani beton, cena

  Koliko košta štampani beton? U zavisnosti od kvadrature i sastava betona, složenosti dezena te različitih dodataka i premaza, a svakako i majstora, cene mogu da se razlikuju. Primarni faktor je kompleksnost dezena i debljina betona. Dvobojan beton je otprilike 30 do 40 EUR/m2.

  Kome poveriti izradu štampanog betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim izvođačima betonskih radova u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena štampanog betona
  30.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  35.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  42.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Štampani beton

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Dvobojno štampan beton


  m2

  €/m2

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Štampani beton - sve što treba da znate

  1. Štampani beton - šta sve treba da znate?

  1.1. Šta je štampani beton?

  Najverovatnije da ste već negde u svojoj okolini naišli na takvu površinu, samo što niste znali da je to štampani beton. On je mešavina cementa i betona koja se koristi za tlo, dok se mešavina cementa i gipsa koristi za vertikalne elemente, kakvi su zidovi ili škarpe. Štampani beton karakteriše dvostruki učinak: dekorativnost, odnosno, željeni estetski izgled i neophodna zaštita materijala. Prepoznatljiva karakteristika ovakvog betona je, zapravo, način njegove obrade: posebnim gumenim šablonima utiskuju se dezeni u svežu smesu, pa se tako dobijaju konačna struktura, tekstura, oblik i boja (na primer, imitacija kamena, opeke itd.). Po izgledu, štampani beton može da liči na stenu, ali u stvarnosti to nije kamen, već beton sa reljefima - otuda i naziv štampani beton. Ovaj način betoniranja ima odlične estetske i tehničke karakteristike i pogodan je za praktično svako dvorište. Ako ste umorni od monotonih betonskih pločnika ili asfalta, štampani beton je odlično rešenje koje će ukrasiti i ulepšati vašu okućnicu. Ovakav beton može da imitira razne materijale, od kamena i cigle, pa sve do mermera pa čak i drveta, a uz to je i po ceni veoma pristupačno rešenje.

  Štampani beton
  Štampani beton je dekorativni, reljefni materijal kojim se često imitiraju prirodni elementi poput kamena, opeke i drveta

  1.2. Štampani beton i betonske ploče

  Štampani beton se radi u dve verzije - može se ulivati iu oplatu na isti način kao i klasičan beton. Ovom metodom se dobija ujednačena površina koju prekidaju, ali ne nužno, samo dilatacione linije. Dakle, uglavnom se izvode manje podne površine, škarpe i zidovi. Međutim, postoje i fabrički proizvedene štampane betonske ploče koje se slažu jedna do druge ili jedne na druge, pa se tako dobijaju popločane staze ili prilazi kao i zidovi.  

  1.3. Upotreba štampanog betona

  Štampani beton se koristi za izgradnju prilaza, staza ili parkinga u dvorištima, za izradu stepeništa, škarpi, odnosno, potpornih i upornih zidova kao i običnih zidova, ali se može koristiti i za pultove u restoranima, fasade kuća ili čak kao dekoracija - kao veštačke stene u bašti. Osim toga, majstorima na raspolaganju stoje i brojni tretmani za površinsku obradu, samo je potreban odgovarajući gumeni šablon i završna obrada. Naposletku, svi načini obrade betona su jeftiniji od originalnih, prirodnih materijala, pa time i isplativiji.

  1.4. Prednosti štampanog betona

  Štampani beton ima mnogo prednosti. Jedna od najvećih je svakako niska cena, što je i razlog njegove sve veće popularnosti. Za mnogo manji iznos dobićete imitaciju čak i vrlo skupih materijala, kakvi su kamen i drvo. Neosporna prednost ovakvog tipa betona je i ta da je praktično neuništiv i da izdržava čak i najteže vremenske uslove. Štampani beton je pogodan za površine dvorišta, staza i prilaza, ali se može koristiti i za škarpe, dvorišne ograde i zidove, ali i kao površinski ukras. Povrh svega, ovako obrađen beton ne zahteva posebno pripremljenu, vrlo tvrdu i sabijenu podlogu kao asfalt, što umnogome pojednostavljuje celokupni posao, a svakako štedi novac i vreme. Velikom prednošću se smatra i to što je izbor boja i dezena praktično neograničen.

  1.5. Slabosti štampanog betona

  Može se reći da fabrički proizvedene ploče štampanog betona mogu izazvati izvesne neugodnosti, u smislu zahtevnijeg održavanja. Zapravo, pošto se ploče ređaju jedna do druge, među njima uvek ostaje nešto razmaka u koji vetar može da nanese seme korova. Iako se same ploče lako održavaju, neophodno je redovno uklanjanje tih izdanaka. Drugom slabošću se smatra njihova hrapava površina, na kojoj, ako se zanemari, može da se pojavi mahovina, pa će i same ploče početi da menjaju boju i postati zelenkaste i biti nešto klizavije. Ipak, postoje vrlo kvalitetni čistači u tzv. hobi-programima mašina i uređaja za održavanje dvorišta koji najčešće rade na principu pumpi pod visokim pritiskom, a kojima se takve naslage vrlo lako uklanjaju. S druge strane, oko površina koje se prave izlivanjem, bilo da su podovi ili zidovi, uglavnom ima vrlo malo posla. Sa takvim površinama štampanog betona nema ni rada na održavanju, pošto nemaju fugne, odnosno, dilatacije.

  2. Izvođenje štampanog betona

  2.1. Iskop građevinske jame i sabijanje površine

  Radovi na postavljanju štampanog betona počinju kopanjem građevinske jame. Zapravo, to i nije „jama“ u pravom smislu reči već određena površina s koje je uklonjen sloj zemlje debljine 0,3 m. Kada se ta podloga dimenzionira i pripremi, počinje se izlivanje običnog betona. Za staze, prilaze i parking to podrazumeva nasipanje šljunka različite granulacije i njegovo sabijanje (vibro-pločom ili valjanje valjkom) da bi se dobila tvrda, kompaktna i nepropusna površina. Teoretski, štampani beton se može izliti ili postaviti u vidu ploča i preko postojećeg betona i asfalta, ali se ipak mora obezbediti potrebna dubina od 0,3 m.

  2.2. Izlivanje betona

  Kada se površina sabije i učvrsti, postavlja se armaturna mreža, pa se zatim može pristupiti izlivanju betona i nivelaciji. Dok se to radi, mora se voditi računa da novonastala površina bude pod nagibom od najmanje 2°, pošto u suprotnom voda neće moći da se sliva i otiče prema ivicama i dalje u slivnik.

  2.3. Reljefna tekstura i boje

  Dok je beton još svež i dovoljno mekan da se preoblikuje, počinje stvaranje reljefne teksture. Površinski izgled zavisi od toga šta želite da bude konačni rezultat - neki oblik, struktura, mozaik ili imitacija raznih prirodnih materijala kao što su kamen, drvo ili nešto slično. Bez obzira na to šta hoćete, reljef se pravi gumenim šablonom, koji se utiskuje u betonsku podlogu. Ako želite da promenite i boju betona, površina se može i ručno posuti pigmentima.

  2.4. Dilatacije

  Isto tako, dok je beton još mekan, mogu se urezati dilatacione linije na odgovarajućim rastojanjima. Ovo se može uraditi ručno, urezivanjem u delimično osušen beton ili pomoću gotovih dilatacionih traka. Dilatacioni spojevi omogućavaju da se materijal rasteže i skuplja usled temperaturnih razlika tokom leta i zime. Dilatacije omogućavaju materijalu da "radi", kako se to popularno kaže, bez pucanja, jer ostavljaju dovoljno mesta za takve prirodne promene u materijalu. Na kraju se betonska površina očisti i premaže zaštitnim premazima.

  2.5. Obrada postojećih površina

  Štampani beton može biti pogodan i kao metoda tretiranja postojećih površina. Kupci se najčešće odlučuju za ovakav način rada kada su u pitanju kosine ili zidovi koje žele da ulepšaju. Postojeće površine se mogu tretirati na dva načina. Prvi je uobičajeniji, a radi se o nanošenju nekoliko centimetara betona preko postojećeg materijala. U taj se sloj, dok je svež, utiskuje dezen, a posle sušenja dalje obrađuje. Drugi metod je zahtevniji i nije pogodan za sve teksture već samo za one pliće. Ova metoda podrazumeva izlivanje tankog sloja betona - samo oko 1 cm.

  3. Održavanje štampanog betona

  Površina štampanog betona je vrlo laka za održavanje. Sasvim brzo i uspešno se pere jakim mlazom vode iz nekog modela čistača pod pritiskom, čime se istovremeno uz nečistoće uklanjaju i mahovine i alge. Ukoliko su postavljene ploče od štampanog betona, potrebno je redovno čistiti i fugne između njih i uklanjati korov.

  4. Boje i šare na štampanom betonu

  Štampani beton nudi mnoge varijante boja i dezena. Izbor vrste, tipa, oblika i boje površinskih tekstura kojima se imitiraju različiti materijali - od kamena, cigle, drveta, granitnih, mermernih ili porfirnih ploča i kocki, keramike i drugih - zaista je neograničen i zavisi samo od mašte, htenja i novca naručioca. Vešti i iskusni majstori mogu učiniti da štampani beton bukvalno izgleda bilo kako; uz to što se može postići struktura i tekstura svakog prirodnog materijala i to po mnogo povoljnijoj ceni od originala, može se uraditi kao površina iz komada ili sa fugnama, mat ili sjajna. Dakle, dobićete okućnicu u svakom pogledu usklađenu sa kućom.

  5. Štampani beton - cena

  U zavisnosti od kvadrature i sastava betona, složenosti dezena te različitih dodataka i premaza, a svakako i majstora, cene mogu da se razlikuju. Primarni faktor je kompleksnost dezena i debljina betona. Dvobojan beton je otprilike 30 do 40 EUR/m2.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Štampani beton?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Štampani beton

  U dvoristu do 40m2 stampani beton dezen kamen jedna boja.Izrada trotoara uz temelje objekta u dvoristu u centru Novog Sada.. mogu poslati video i slike dvorista.. radovi u maju mesecu. 148176 € do 246960 €

  ........

  Staza oko kuće od štampanog betona

  Potrebna izrada staze oko kuće od štampanog betona, trenutno je zemlja cca 30 m2. 111132 € do 185220 €

  ........

  Štampani beton

  Štampani beton,terasa,hodnik,dnevna soba u brvnari na Belim Vodama 185220 € do 308700 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada štampanog betona u dvorištu, 600 m2
  Štampani beton, Majur (Šabac)

  13500 € do 22500 €

  Cena, Štampani beton ispred ulaza, cca 6m2
  Štampani beton, Šabac

  189 € do 315 €

  Cena, Izrada ukrasnog betona na terasi, 40 m2
  Štampani beton, Kovilj

  1170 € do 1950 €

  Cena, Izrada staza od štampanog betona, cca 35 m2
  Štampani beton, Sremska Mitrovica

  1170 € do 1950 €

  Cena, Štampani beton, cca 70m2
  Štampani beton, Lazarevac

  2205 € do 3675 €

  Cena, Štampanoi beton, cca 100 m2
  Štampani beton, Rakovac

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton terasa i stepenice, cca 25m2
  Štampani beton, Gornja Trnava

  787.5 € do 1312.5 €

  Cena, Postaviti štampani beton u boji, cca 120 m2
  Štampani beton, Smederevo

  3780 € do 6300 €

  Cena, Postaviti štampani beton, cca 100 m2
  Štampani beton, Beograd

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton, 50 m2
  Štampani beton, Mladenovac

  1440 € do 2400 €

  Cena, Štanpani beton za dvorište, cca 25m x 4m
  Štampani beton, Beograd

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton za kućne stepenice, cca 10m2
  Štampani beton, Kaluđerica

  315 € do 525 €

  Cena, Postavljanje štampanog betona, cca 80 m2
  Štampani beton, Novo Selo (Niš)

  2520 € do 4200 €

  Cena, Štampani beton, cca 80m2
  Štampani beton, Bečej

  2520 € do 4200 €

  Cena, Popločavanje dvorišta, cca 100 m2
  Štampani beton, Bošnjace

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton, 50 m
  Štampani beton, Zrenjanin

  1575 € do 2625 €

  Cena, Štampani beton podloga zemlja, 100m2 - 150m2
  Štampani beton, Beli Potok (Beograd)

  4050 € do 6750 €

  Cena, Štampani beton na stepeništu, cca 30 m2
  Štampani beton, Rača Kragujevačka

  720 € do 1200 €

  Cena, Štampani beton, cca 35m2
  Štampani beton, Surčin

  1102.5 € do 1837.5 €

  Cena, Štampani beton dvorišta i staza oko kuće, cca 50m2
  Štampani beton, Beograd

  1575 € do 2625 €

  Cena, Štampani beton dezen drveni, cca 15 x 20m
  Štampani beton, Boljevci

  4500 € do 7500 €

  Cena, Postavka štampanog betona na kružnoj ploči površine 30m2, cca 30 m2
  Štampani beton, Novi Sad

  675 € do 1125 €

  Cena, Štampani beton, cca 24m2
  Štampani beton, Petrovac

  756 € do 1260 €

  Cena, Betoniranje štampanim betonom između kolovoza i trotoara, cca 50 m2
  Štampani beton, Vršac

  1440 € do 2400 €

  Cena, Štampani beton za dvorište, cca 40m2
  Štampani beton, Barič

  1260 € do 2100 €

  Cena, Postaviti štampani beton prilaz kuci, cca 60m2
  Štampani beton, Ugrinovci (Zemun)

  1890 € do 3150 €

  Cena, Štampani beton na terasama, 35 m2
  Štampani beton, Beograd

  1260 € do 2100 €

  Cena, Štampani beton staze i terasa, 40m2
  Štampani beton, Kraljevo

  1260 € do 2100 €

  Cena, Štampan beton, 50 m2
  Štampani beton, Korman (Kragujevac)

  1575 € do 2625 €

  Cena, Betoniranje garaže, štampani beton, cca 100m2
  Štampani beton, Pančevo

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton, cca 120m2
  Štampani beton, Šid

  3780 € do 6300 €

  Cena, Štampani beton, 70m2+stepenište
  Štampani beton, Beograd

  2205 € do 3675 €

  Cena, Štampani beton, 40m2
  Štampani beton, Pančevo

  1260 € do 2100 €

  Cena, Dorada trotoara štampanim betonom, cca 8 m2
  Štampani beton, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Ugradnja štampanog betona, 200 m2
  Štampani beton, Jagodina

  6300 € do 10500 €

  Cena, Uraditi zidove kupatila od mikrocementa., cca 22m2
  Štampani beton, Beograd

  270 € do 450 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Štampani beton cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  59+ Preduzeća za Štampani beton
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana