Za područje

  Štampani beton, cena

  Koliko košta štampani beton? U zavisnosti od kvadrature i sastava betona, složenosti dezena te različitih dodataka i premaza, a svakako i majstora, cene mogu da se razlikuju. Primarni faktor je kompleksnost dezena i debljina betona. Dvobojan beton je otprilike 30 do 40 EUR/m2.

  Kome poveriti izradu štampanog betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim izvođačima betonskih radova u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena štampanog betona
  30.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  42.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Štampani beton

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Dvobojno štampan beton


  m2

  €/m2

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Štampani beton - sve što treba da znate

  1. Štampani beton - šta sve treba da znate?

  1.1. Šta je štampani beton?

  Najverovatnije da ste već negde u svojoj okolini naišli na takvu površinu, samo što niste znali da je to štampani beton. On je mešavina cementa i betona koja se koristi za tlo, dok se mešavina cementa i gipsa koristi za vertikalne elemente, kakvi su zidovi ili škarpe. Štampani beton karakteriše dvostruki učinak: dekorativnost, odnosno, željeni estetski izgled i neophodna zaštita materijala. Prepoznatljiva karakteristika ovakvog betona je, zapravo, način njegove obrade: posebnim gumenim šablonima utiskuju se dezeni u svežu smesu, pa se tako dobijaju konačna struktura, tekstura, oblik i boja (na primer, imitacija kamena, opeke itd.). Po izgledu, štampani beton može da liči na stenu, ali u stvarnosti to nije kamen, već beton sa reljefima - otuda i naziv štampani beton. Ovaj način betoniranja ima odlične estetske i tehničke karakteristike i pogodan je za praktično svako dvorište. Ako ste umorni od monotonih betonskih pločnika ili asfalta, štampani beton je odlično rešenje koje će ukrasiti i ulepšati vašu okućnicu. Ovakav beton može da imitira razne materijale, od kamena i cigle, pa sve do mermera pa čak i drveta, a uz to je i po ceni veoma pristupačno rešenje.

  Štampani beton
  Štampani beton je dekorativni, reljefni materijal kojim se često imitiraju prirodni elementi poput kamena, opeke i drveta

  1.2. Štampani beton i betonske ploče

  Štampani beton se radi u dve verzije - može se ulivati iu oplatu na isti način kao i klasičan beton. Ovom metodom se dobija ujednačena površina koju prekidaju, ali ne nužno, samo dilatacione linije. Dakle, uglavnom se izvode manje podne površine, škarpe i zidovi. Međutim, postoje i fabrički proizvedene štampane betonske ploče koje se slažu jedna do druge ili jedne na druge, pa se tako dobijaju popločane staze ili prilazi kao i zidovi.  

  1.3. Upotreba štampanog betona

  Štampani beton se koristi za izgradnju prilaza, staza ili parkinga u dvorištima, za izradu stepeništa, škarpi, odnosno, potpornih i upornih zidova kao i običnih zidova, ali se može koristiti i za pultove u restoranima, fasade kuća ili čak kao dekoracija - kao veštačke stene u bašti. Osim toga, majstorima na raspolaganju stoje i brojni tretmani za površinsku obradu, samo je potreban odgovarajući gumeni šablon i završna obrada. Naposletku, svi načini obrade betona su jeftiniji od originalnih, prirodnih materijala, pa time i isplativiji.

  1.4. Prednosti štampanog betona

  Štampani beton ima mnogo prednosti. Jedna od najvećih je svakako niska cena, što je i razlog njegove sve veće popularnosti. Za mnogo manji iznos dobićete imitaciju čak i vrlo skupih materijala, kakvi su kamen i drvo. Neosporna prednost ovakvog tipa betona je i ta da je praktično neuništiv i da izdržava čak i najteže vremenske uslove. Štampani beton je pogodan za površine dvorišta, staza i prilaza, ali se može koristiti i za škarpe, dvorišne ograde i zidove, ali i kao površinski ukras. Povrh svega, ovako obrađen beton ne zahteva posebno pripremljenu, vrlo tvrdu i sabijenu podlogu kao asfalt, što umnogome pojednostavljuje celokupni posao, a svakako štedi novac i vreme. Velikom prednošću se smatra i to što je izbor boja i dezena praktično neograničen.

  1.5. Slabosti štampanog betona

  Može se reći da fabrički proizvedene ploče štampanog betona mogu izazvati izvesne neugodnosti, u smislu zahtevnijeg održavanja. Zapravo, pošto se ploče ređaju jedna do druge, među njima uvek ostaje nešto razmaka u koji vetar može da nanese seme korova. Iako se same ploče lako održavaju, neophodno je redovno uklanjanje tih izdanaka. Drugom slabošću se smatra njihova hrapava površina, na kojoj, ako se zanemari, može da se pojavi mahovina, pa će i same ploče početi da menjaju boju i postati zelenkaste i biti nešto klizavije. Ipak, postoje vrlo kvalitetni čistači u tzv. hobi-programima mašina i uređaja za održavanje dvorišta koji najčešće rade na principu pumpi pod visokim pritiskom, a kojima se takve naslage vrlo lako uklanjaju. S druge strane, oko površina koje se prave izlivanjem, bilo da su podovi ili zidovi, uglavnom ima vrlo malo posla. Sa takvim površinama štampanog betona nema ni rada na održavanju, pošto nemaju fugne, odnosno, dilatacije.

  2. Izvođenje štampanog betona

  2.1. Iskop građevinske jame i sabijanje površine

  Radovi na postavljanju štampanog betona počinju kopanjem građevinske jame. Zapravo, to i nije „jama“ u pravom smislu reči već određena površina s koje je uklonjen sloj zemlje debljine 0,3 m. Kada se ta podloga dimenzionira i pripremi, počinje se izlivanje običnog betona. Za staze, prilaze i parking to podrazumeva nasipanje šljunka različite granulacije i njegovo sabijanje (vibro-pločom ili valjanje valjkom) da bi se dobila tvrda, kompaktna i nepropusna površina. Teoretski, štampani beton se može izliti ili postaviti u vidu ploča i preko postojećeg betona i asfalta, ali se ipak mora obezbediti potrebna dubina od 0,3 m.

  2.2. Izlivanje betona

  Kada se površina sabije i učvrsti, postavlja se armaturna mreža, pa se zatim može pristupiti izlivanju betona i nivelaciji. Dok se to radi, mora se voditi računa da novonastala površina bude pod nagibom od najmanje 2°, pošto u suprotnom voda neće moći da se sliva i otiče prema ivicama i dalje u slivnik.

  2.3. Reljefna tekstura i boje

  Dok je beton još svež i dovoljno mekan da se preoblikuje, počinje stvaranje reljefne teksture. Površinski izgled zavisi od toga šta želite da bude konačni rezultat - neki oblik, struktura, mozaik ili imitacija raznih prirodnih materijala kao što su kamen, drvo ili nešto slično. Bez obzira na to šta hoćete, reljef se pravi gumenim šablonom, koji se utiskuje u betonsku podlogu. Ako želite da promenite i boju betona, površina se može i ručno posuti pigmentima.

  2.4. Dilatacije

  Isto tako, dok je beton još mekan, mogu se urezati dilatacione linije na odgovarajućim rastojanjima. Ovo se može uraditi ručno, urezivanjem u delimično osušen beton ili pomoću gotovih dilatacionih traka. Dilatacioni spojevi omogućavaju da se materijal rasteže i skuplja usled temperaturnih razlika tokom leta i zime. Dilatacije omogućavaju materijalu da "radi", kako se to popularno kaže, bez pucanja, jer ostavljaju dovoljno mesta za takve prirodne promene u materijalu. Na kraju se betonska površina očisti i premaže zaštitnim premazima.

  2.5. Obrada postojećih površina

  Štampani beton može biti pogodan i kao metoda tretiranja postojećih površina. Kupci se najčešće odlučuju za ovakav način rada kada su u pitanju kosine ili zidovi koje žele da ulepšaju. Postojeće površine se mogu tretirati na dva načina. Prvi je uobičajeniji, a radi se o nanošenju nekoliko centimetara betona preko postojećeg materijala. U taj se sloj, dok je svež, utiskuje dezen, a posle sušenja dalje obrađuje. Drugi metod je zahtevniji i nije pogodan za sve teksture već samo za one pliće. Ova metoda podrazumeva izlivanje tankog sloja betona - samo oko 1 cm.

  3. Održavanje štampanog betona

  Površina štampanog betona je vrlo laka za održavanje. Sasvim brzo i uspešno se pere jakim mlazom vode iz nekog modela čistača pod pritiskom, čime se istovremeno uz nečistoće uklanjaju i mahovine i alge. Ukoliko su postavljene ploče od štampanog betona, potrebno je redovno čistiti i fugne između njih i uklanjati korov.

  4. Boje i šare na štampanom betonu

  Štampani beton nudi mnoge varijante boja i dezena. Izbor vrste, tipa, oblika i boje površinskih tekstura kojima se imitiraju različiti materijali - od kamena, cigle, drveta, granitnih, mermernih ili porfirnih ploča i kocki, keramike i drugih - zaista je neograničen i zavisi samo od mašte, htenja i novca naručioca. Vešti i iskusni majstori mogu učiniti da štampani beton bukvalno izgleda bilo kako; uz to što se može postići struktura i tekstura svakog prirodnog materijala i to po mnogo povoljnijoj ceni od originala, može se uraditi kao površina iz komada ili sa fugnama, mat ili sjajna. Dakle, dobićete okućnicu u svakom pogledu usklađenu sa kućom.

  5. Štampani beton - cena

  U zavisnosti od kvadrature i sastava betona, složenosti dezena te različitih dodataka i premaza, a svakako i majstora, cene mogu da se razlikuju. Primarni faktor je kompleksnost dezena i debljina betona. Dvobojan beton je otprilike 30 do 40 EUR/m2.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Štampani beton

  Potrebna ugradnja štampanog betona na terasi, spoljašnjem stepeništu i stazama cca 25m2. 92610 € do 154350 €

  ........

  Štampani beton

  Potrebno betoniranje stampanim betonom, oko 50m2. 179928 € do 299880 €

  ........

  Postavljanje štampanog betona na terasu i stepenište

  Postavljanje štampanog betona na terasu i stepenište. 92610 € do 154350 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada štampanog betona, cca 100 m2
  Štampani beton, Pećinci

  3150 € do 5250 €

  Cena, Stampani beton, cca 30m2
  Štampani beton, Velika Grabovnica

  1350 € do 2250 €

  Cena, Štampani beton za staze, stepenice i terase, cca 30 m2
  Štampani beton, Valjevo

  945 € do 1575 €

  Cena, Priprema terena i štampani beton, cca 45m2
  Štampani beton, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Postavljanje štampanog betona, cca 25 m2
  Štampani beton, Beograd

  787.5 € do 1312.5 €

  Cena, Štampani beton za stazu i trotoar oko montažne kuće u Jakovu, cca 46,52m2
  Štampani beton, Jakovo

  1440 € do 2400 €

  Cena, Izrada štampanog betona na gotovoj podlozi u dvorište, cca 100m2
  Štampani beton, Ćuprija

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton, cca 50m2
  Štampani beton, Niš

  1575 € do 2625 €

  Cena, Štampani beton oko kuće, cca 60m2
  Štampani beton, Barajevo

  1890 € do 3150 €

  Cena, Štampani beton preko hidroizolacije na kići kao završni sloj, cca 60 m²
  Štampani beton, Ledinci

  1890 € do 3150 €

  Cena, Štampani beton oko bazena, cca 60 m2
  Štampani beton, Novi Sad

  1890 € do 3150 €

  Cena, Štampani beton, terasa i dvorište, cca 100m
  Štampani beton, Mihajlovac (Smederevo)

  3150 € do 5250 €

  Cena, Dekorativni beton za spoljne stepenice, cca 36kom
  Štampani beton, Vranje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Štampani beton, dvorište, cca 80m2
  Štampani beton, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Štampani beton na postojeći beton, cca 30m2
  Štampani beton, Veternik

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada stepeništa i trotoara, cca 40 m2
  Štampani beton, Rušanj

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada štampanog betona u dvorištu, 80m2
  Štampani beton, Kragujevac

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada štampanog betona na terasi, 20 m2
  Štampani beton, Zlatibor

  630 € do 1050 €

  Cena, Štampa i beton na tvrdoj podlozi, 50 m2
  Štampani beton, Novi Slankamen

  900 € do 1500 €

  Cena, Lupanje starog betona i stampani, 33 m2
  Štampani beton, Ugrinovci (Zemun)

  450 € do 750 €

  Cena, Štampani beton, 50m2
  Štampani beton, Kaluđerica

  360 € do 600 €

  Cena, Štampani beton, cca 10 m2
  Štampani beton, Novi Banovci

  450 € do 750 €

  Cena, Štampani beton, 40 m2
  Štampani beton, Čačak

  720 € do 1200 €

  Cena, Štampani beton, 60 m2
  Štampani beton, Beograd

  1620 € do 2700 €

  Cena, Štampani beton terasa, staze, cca 60m2
  Štampani beton, Mladenovac

  1890 € do 3150 €

  Cena, Štampani beton, cca 65m2
  Štampani beton, Subotica

  2047.5 € do 3412.5 €

  Cena, Štampani beton, Око 100м²
  Štampani beton, Preljina

  3150 € do 5250 €

  Cena, Štampani beton, cca 75m²
  Štampani beton, Beli Potok (Beograd)

  2362.5 € do 3937.5 €

  Cena, Štampani beton, cca 100 m2
  Štampani beton, Užice

  2250 € do 3750 €

  Cena, Štampani beton, cca 60m2
  Štampani beton, Loznica

  1890 € do 3150 €

  Cena, Izrada štampanog betona, cca 15 m2
  Štampani beton, Gornji Milanovac

  540 € do 900 €

  Cena, Štampani beton, cca 30m2
  Štampani beton, Jabuka (Pančevo)

  630 € do 1050 €

  Cena, Izrada stepenica - štampani beton, 40m2
  Štampani beton, Pančevo

  900 € do 1500 €

  Cena, Štampani beton ispred stambene zgrade, oko 20m2
  Štampani beton, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Štampani beton, cca 55m2
  Štampani beton, Jazak

  900 € do 1500 €

  Cena, Štanpani beton, 60m
  Štampani beton, Donja Ljubata

  1890 € do 3150 €  Pogledajte druge završene projekte i cene

  Štampani beton cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  50+ Preduzeća za Štampani beton
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana