Štampani beton Cena

Koliko košta štampani beton? U zavisnosti od kvadrature i sastava betona, složenosti dezena te različitih dodataka i premaza, a svakako i majstora, cene mogu da se razlikuju. Primarni faktor je kompleksnost dezena i debljina betona. Dvobojan beton je otprilike 30 do 40 EUR/m2.

Kome poveriti izradu štampanog betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim izvođačima betonskih radova u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA ŠTAMPANOG BETONA
30.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
42.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Štampani beton Cena

DETALJNIJE CENE ZA ŠTAMPANI BETON

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Dvobojno štampan beton€/m2

m2
potražnja>
Okupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Štampani beton - sve što treba da znate

1. Štampani beton - šta sve treba da znate?

1.1. Šta je štampani beton?

Najverovatnije da ste već negde u svojoj okolini naišli na takvu površinu, samo što niste znali da je to štampani beton. On je mešavina cementa i betona koja se koristi za tlo, dok se mešavina cementa i gipsa koristi za vertikalne elemente, kakvi su zidovi ili škarpe. Štampani beton karakteriše dvostruki učinak: dekorativnost, odnosno, željeni estetski izgled i neophodna zaštita materijala. Prepoznatljiva karakteristika ovakvog betona je, zapravo, način njegove obrade: posebnim gumenim šablonima utiskuju se dezeni u svežu smesu, pa se tako dobijaju konačna struktura, tekstura, oblik i boja (na primer, imitacija kamena, opeke itd.). Po izgledu, štampani beton može da liči na stenu, ali u stvarnosti to nije kamen, već beton sa reljefima - otuda i naziv štampani beton. Ovaj način betoniranja ima odlične estetske i tehničke karakteristike i pogodan je za praktično svako dvorište. Ako ste umorni od monotonih betonskih pločnika ili asfalta, štampani beton je odlično rešenje koje će ukrasiti i ulepšati vašu okućnicu. Ovakav beton može da imitira razne materijale, od kamena i cigle, pa sve do mermera pa čak i drveta, a uz to je i po ceni veoma pristupačno rešenje.

Štampani beton
Štampani beton je dekorativni, reljefni materijal kojim se često imitiraju prirodni elementi poput kamena, opeke i drveta

1.2. Štampani beton i betonske ploče

Štampani beton se radi u dve verzije - može se ulivati iu oplatu na isti način kao i klasičan beton. Ovom metodom se dobija ujednačena površina koju prekidaju, ali ne nužno, samo dilatacione linije. Dakle, uglavnom se izvode manje podne površine, škarpe i zidovi. Međutim, postoje i fabrički proizvedene štampane betonske ploče koje se slažu jedna do druge ili jedne na druge, pa se tako dobijaju popločane staze ili prilazi kao i zidovi.  

1.3. Upotreba štampanog betona

Štampani beton se koristi za izgradnju prilaza, staza ili parkinga u dvorištima, za izradu stepeništa, škarpi, odnosno, potpornih i upornih zidova kao i običnih zidova, ali se može koristiti i za pultove u restoranima, fasade kuća ili čak kao dekoracija - kao veštačke stene u bašti. Osim toga, majstorima na raspolaganju stoje i brojni tretmani za površinsku obradu, samo je potreban odgovarajući gumeni šablon i završna obrada. Naposletku, svi načini obrade betona su jeftiniji od originalnih, prirodnih materijala, pa time i isplativiji.

1.4. Prednosti štampanog betona

Štampani beton ima mnogo prednosti. Jedna od najvećih je svakako niska cena, što je i razlog njegove sve veće popularnosti. Za mnogo manji iznos dobićete imitaciju čak i vrlo skupih materijala, kakvi su kamen i drvo. Neosporna prednost ovakvog tipa betona je i ta da je praktično neuništiv i da izdržava čak i najteže vremenske uslove. Štampani beton je pogodan za površine dvorišta, staza i prilaza, ali se može koristiti i za škarpe, dvorišne ograde i zidove, ali i kao površinski ukras. Povrh svega, ovako obrađen beton ne zahteva posebno pripremljenu, vrlo tvrdu i sabijenu podlogu kao asfalt, što umnogome pojednostavljuje celokupni posao, a svakako štedi novac i vreme. Velikom prednošću se smatra i to što je izbor boja i dezena praktično neograničen.

1.5. Slabosti štampanog betona

Može se reći da fabrički proizvedene ploče štampanog betona mogu izazvati izvesne neugodnosti, u smislu zahtevnijeg održavanja. Zapravo, pošto se ploče ređaju jedna do druge, među njima uvek ostaje nešto razmaka u koji vetar može da nanese seme korova. Iako se same ploče lako održavaju, neophodno je redovno uklanjanje tih izdanaka. Drugom slabošću se smatra njihova hrapava površina, na kojoj, ako se zanemari, može da se pojavi mahovina, pa će i same ploče početi da menjaju boju i postati zelenkaste i biti nešto klizavije. Ipak, postoje vrlo kvalitetni čistači u tzv. hobi-programima mašina i uređaja za održavanje dvorišta koji najčešće rade na principu pumpi pod visokim pritiskom, a kojima se takve naslage vrlo lako uklanjaju. S druge strane, oko površina koje se prave izlivanjem, bilo da su podovi ili zidovi, uglavnom ima vrlo malo posla. Sa takvim površinama štampanog betona nema ni rada na održavanju, pošto nemaju fugne, odnosno, dilatacije.

2. Izvođenje štampanog betona

2.1. Iskop građevinske jame i sabijanje površine

Radovi na postavljanju štampanog betona počinju kopanjem građevinske jame. Zapravo, to i nije „jama“ u pravom smislu reči već određena površina s koje je uklonjen sloj zemlje debljine 0,3 m. Kada se ta podloga dimenzionira i pripremi, počinje se izlivanje običnog betona. Za staze, prilaze i parking to podrazumeva nasipanje šljunka različite granulacije i njegovo sabijanje (vibro-pločom ili valjanje valjkom) da bi se dobila tvrda, kompaktna i nepropusna površina. Teoretski, štampani beton se može izliti ili postaviti u vidu ploča i preko postojećeg betona i asfalta, ali se ipak mora obezbediti potrebna dubina od 0,3 m.

2.2. Izlivanje betona

Kada se površina sabije i učvrsti, postavlja se armaturna mreža, pa se zatim može pristupiti izlivanju betona i nivelaciji. Dok se to radi, mora se voditi računa da novonastala površina bude pod nagibom od najmanje 2°, pošto u suprotnom voda neće moći da se sliva i otiče prema ivicama i dalje u slivnik.

2.3. Reljefna tekstura i boje

Dok je beton još svež i dovoljno mekan da se preoblikuje, počinje stvaranje reljefne teksture. Površinski izgled zavisi od toga šta želite da bude konačni rezultat - neki oblik, struktura, mozaik ili imitacija raznih prirodnih materijala kao što su kamen, drvo ili nešto slično. Bez obzira na to šta hoćete, reljef se pravi gumenim šablonom, koji se utiskuje u betonsku podlogu. Ako želite da promenite i boju betona, površina se može i ručno posuti pigmentima.

2.4. Dilatacije

Isto tako, dok je beton još mekan, mogu se urezati dilatacione linije na odgovarajućim rastojanjima. Ovo se može uraditi ručno, urezivanjem u delimično osušen beton ili pomoću gotovih dilatacionih traka. Dilatacioni spojevi omogućavaju da se materijal rasteže i skuplja usled temperaturnih razlika tokom leta i zime. Dilatacije omogućavaju materijalu da "radi", kako se to popularno kaže, bez pucanja, jer ostavljaju dovoljno mesta za takve prirodne promene u materijalu. Na kraju se betonska površina očisti i premaže zaštitnim premazima.

2.5. Obrada postojećih površina

Štampani beton može biti pogodan i kao metoda tretiranja postojećih površina. Kupci se najčešće odlučuju za ovakav način rada kada su u pitanju kosine ili zidovi koje žele da ulepšaju. Postojeće površine se mogu tretirati na dva načina. Prvi je uobičajeniji, a radi se o nanošenju nekoliko centimetara betona preko postojećeg materijala. U taj se sloj, dok je svež, utiskuje dezen, a posle sušenja dalje obrađuje. Drugi metod je zahtevniji i nije pogodan za sve teksture već samo za one pliće. Ova metoda podrazumeva izlivanje tankog sloja betona - samo oko 1 cm.

3. Održavanje štampanog betona

Površina štampanog betona je vrlo laka za održavanje. Sasvim brzo i uspešno se pere jakim mlazom vode iz nekog modela čistača pod pritiskom, čime se istovremeno uz nečistoće uklanjaju i mahovine i alge. Ukoliko su postavljene ploče od štampanog betona, potrebno je redovno čistiti i fugne između njih i uklanjati korov.

4. Boje i šare na štampanom betonu

Štampani beton nudi mnoge varijante boja i dezena. Izbor vrste, tipa, oblika i boje površinskih tekstura kojima se imitiraju različiti materijali - od kamena, cigle, drveta, granitnih, mermernih ili porfirnih ploča i kocki, keramike i drugih - zaista je neograničen i zavisi samo od mašte, htenja i novca naručioca. Vešti i iskusni majstori mogu učiniti da štampani beton bukvalno izgleda bilo kako; uz to što se može postići struktura i tekstura svakog prirodnog materijala i to po mnogo povoljnijoj ceni od originala, može se uraditi kao površina iz komada ili sa fugnama, mat ili sjajna. Dakle, dobićete okućnicu u svakom pogledu usklađenu sa kućom.

5. Štampani beton - cena

U zavisnosti od kvadrature i sastava betona, složenosti dezena te različitih dodataka i premaza, a svakako i majstora, cene mogu da se razlikuju. Primarni faktor je kompleksnost dezena i debljina betona. Dvobojan beton je otprilike 30 do 40 EUR/m2.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMŠTAMPANI BETON U LETNJIKOVCU

Poštovani,

sazidali smo letnjikovac, izbetonirali pod. Pod je oko 22m2. Želimo da nam neko da ponudu, kad moze početi sa radovima i koliko novca bi trebali da izdvojimo za štampani beton.

Hvala 720 € do 1200 €


........

ŠTAMPANI BETON U DEZENU I BOJE SVETLE DASKE

Poštovani,

terasa salasa ie 10x5m. Želeo bih stampani beton etno tipa, dezen daske, i boja svetla npr bez ili svetla boja daske sa plićim konturama drveta ili neki savet od izvodjaca takodje prihvatamo.

Hvala 1620 € do 2700 €


........

ŠTAMPANI BETON

Poštovani,

potrebna izrada štampanog betona 2 terase prizemlje i staze.

Hvala 3150 € do 5250 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 100 M2
Štampani beton, Šabac

3150 € do 5250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 20M2
Štampani beton, Ježevica (Požega)

900 € do 1500 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA , 20M2
Štampani beton, Jabuka (Pančevo)

900 € do 1500 €

CENA, ŠTAMPANI BETON, 38M2
Štampani beton, Leskovac

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA 20M2 NOVOG I 46M2 PRELIVANJE ŠTAMPANOG BETONA PREKO POSTOJEĆEG, 20M2 OBALE OKO BAZENA NOVI BETON I 46M2 SAMO PRELIVANJE POSTOJEĆE BETONSKE PLOČE
Štampani beton, Gornji Milanovac

2250 € do 3750 €

CENA, ŠTAMPANI BETON OKO BAZENA, 60M2
Štampani beton, Beška

2250 € do 3750 €

CENA, UGRADNJA ŠTAMPANOG BETONA OKO BAZENA, OKO 40M2
Štampani beton, Sopot

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA , 300M2
Štampani beton, Vršac

9450 € do 15750 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 35 M2
Štampani beton, Užice

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 200M2
Štampani beton, Batočina

6300 € do 10500 €

CENA, ŠTAMPANI BETON ZA DVORIŠTE, 200 M2
Štampani beton, Leštane

7200 € do 12000 €

CENA, ŠTAMPANI BETON-FASADA NA KUĆI, 70M2
Štampani beton, Sremski Karlovci

2250 € do 3750 €

CENA, ŠTAMPANI BETON , 100 M2
Štampani beton, Požega

3150 € do 5250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 50 M2
Štampani beton, Požarevac

1800 € do 3000 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA NA STAZAMA OKO KUĆE, 130 M2
Štampani beton, Rogača

4050 € do 6750 €

CENA, ŠTAMPANI BETON NA POSTOJEĆU TERASU I STEPENICE, TERASA 20 M2, 20 STEPENIKA 1 M ŠIRINE
Štampani beton, Lazarevac

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVLJANJE ŠTAMPANOG BETONA ISPRED KUĆE , 30M2
Štampani beton, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA NA SUDOPERU I PULT NA TERASI, 2M2
Štampani beton, Beograd

135 € do 225 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 40M2
Štampani beton, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA OKO KUĆE , 100 M2
Štampani beton, Brodarevo

3150 € do 5250 €

CENA, POSTAVKA ŠTAMPANOG BETONA PREKO POSTOJEĆE BETONSKE STAZE , 75-100M2
Štampani beton, Beočin

3150 € do 5250 €

CENA, BETONSKA STAZA OD KUĆE DO KAPIJE, 30M2
Štampani beton, Mladenovac

900 € do 1500 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA NA DVE TERASE OKO 40M STAZE OKO KUĆE I 8 STEPENIKA, 33+40+5M
Štampani beton, Beograd

2700 € do 4500 €

CENA, IZLIVANJE ŠTAMPANOG BETONA, 40 M2
Štampani beton, Donja Šatornja

1260 € do 2100 €

CENA, ŠTAMPANI BETON, 20M2
Štampani beton, Požarevac

630 € do 1050 €

CENA, KOLSKI ULAZ SA GARAZOM, 100M2
Štampani beton, Žitište

3150 € do 5250 €

CENA, ŠTAMPANI BETON ZA ULAZ U DVORIŠTE, 100 M2
Štampani beton, Šajkaš

3150 € do 5250 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 120M2
Štampani beton, Šabac

3780 € do 6300 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA , 3M2
Štampani beton, Beograd

135 € do 225 €

CENA, IZRADA ŠTAMPANOG BETONA, 530M2
Štampani beton, Novi Slankamen

18000 € do 30000 €

CENA, ZAMENA DOTRAJALOG TERACA ISPRED KUĆE SA ŠTAMPANIM BETONOM, 10M2
Štampani beton, Lajkovac

405 € do 675 €

CENA, ŠTAMPANI BETON , 70M2
Štampani beton, Kraljevo

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA STAMPANOG BETONA, 550M2
Štampani beton, Rudnik

18000 € do 30000 €

CENA, POSTAVLJANJE ŠTAMPANOG BETONA U DVORIŠTU, 70 M2
Štampani beton, Jagodina

2250 € do 3750 €

CENA, ŠTAMPANI BETON, 4M2
Štampani beton, Beograd

225 € do 375 €

CENA, ŠTAMPANI BETON, 50-60M2
Štampani beton, Lazarevac

2250 € do 3750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

ŠTAMPANI BETON CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

46+ PREDUZEĆA ZA ŠTAMPANI BETON
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE ŠTAMPANI BETON?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana