Za područje

  Klizna vrata, cena

  Koliko koštaju klizna vrata? Klizna vrata za sobe mogu biti vrlo različita i po veličini i po broju krila, po pokretačkom mehanizmu, materijalima i završnoj obradi. Krilo kliznih vrata može se po želji i doraditi, može se otvoriti okno u njima li napraviti nešto slično, mada svaki naknadni rad podrazumeva i veći trošak. Cene se kreću od 70 EUR/m2 pa naviše, bez montaže. To znači da bi cena sobnih staklenih kliznih vrata sa šinama, okovima i ugradnjom bila između 250 i 420 EUR.

  Kome poveriti izradu ili nabavku kliznih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena za sobna staklena klizna vrata


  Cena staklenih kliznih vrata. Cena sobnih staklenih kliznih vrata sa šinama i okovima.

  250.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  420.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Klizna vrata

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Postavljanje staklenih kliznih vrata

  Postavljanje staklenih kliznih vrata.


  kom

  €/kom

  Staklo za klizna vrata

  Staklo za klizna sobna vrata. Staklo za sobna vrata 100x200 cm, debljine 10 mm.


  kom

  €/kom

  Vođice za klizna vrata

  Vođice za klizna staklena vrata. Cena vođica za klizna staklena vrata.


  kom

  €/kom

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Klizna vrata - sve što treba da znate

  1. Zašto baš klizna vrata?

  Lepa, prilagodljiva i funkcionalna klizna sobna vrata su lako rešenje, ako takvo tražite. U modernoj arhitekturi vrlo se često govori o transparetnosti, otvorenosti i fluidnosti prostora, a klizna vrata upravo to obezbeđuju. Ostavljaju utisak slobodnog i bestežinskog kretanja kroz prostor što s običnim vratima nije slučaj. Privlačna i elegantna, ne zauzimaju mnogo mesta, a opet vrše svoju funkciju prema potrebi.

  Klizna vrata
  Klizna vrata su odlično rešenje za skučene prostore i manjak prirodnog svetla

  1.1. Dozvoljavaju fleksibilnost

  Savremeni domovi osmišljeni kao koncept otvorenog prostora odgovaraju istom takvom načinu života, premda i odvajanje prostorija ima svojih prednosti. Klizna vrata omogućavaju i jedno i drugo - da zatvorite i odvojite, po potrebi, kuhinju, trpezariju ili dnevni boravak od ostatka kuće ili pak da sve otvorite. Ako imate goste, recimo, a deca treba da spavaju ili imate tinejdžere kojima ni preglasno nije dovoljno glasno, kada vi sami žudite za malo mira i tišine.

  1.2. Štede prostor

  Bez obzira na to o kom tipu se radi - vratima koja se preklapaju ili ulaze u zid (kolenasta ili džepna) - najvažnije je da ne morate razmišljati o tome koliko se slobodnog mesta mora ostaviti za njihovo kretanje. Sobna vrata koja klize uporedo sa spoljnim vratima, otvaraju ili zatvaraju prolaz između unutrašnjeg i vanjskog. Zato su odlična za manje domove - klizna vrata između dve prostorije, sobe i balkona ili terase ili umesto pregrade u jednoj, omogućavaju otvaranje ili zatvaranje prostora, prema trenutnoj potrebi. Kliznim vratima, recimo, možete odvojiti radni deo u dnevnom boravku i tako osigurati sebi ili nekom od ukućana koncentraciju potrebnu za učenje ili rad.

  1.3. Uspostavljaju protok

  Budući da se kliznim vratima otvara prostor onako kako klasičnim vratima nije moguće, obezbeđuje se i komunikacija bez prepreka. Vrata mogu biti široka koliko i otvor između prostorija. Okovi za vrata mogu se ugraditi u otvor tako da se ne vide, pa da sve izgleda kao jedinstvena celina bez ikakvih ograničenja. Naravno, ne sme se izgubiti iz vida to da vrata moraju biti montirana na odgovarajući način da bi se bezbedno koristila. Okovi mogu biti i na zidu, tik ispod plafona ili na plafonu, pa šina u podu po kojoj bi klizila nije neophodna. Ako izaberete velika i teška vrata ona moraju biti i pravilno osigurana, a okovi dovoljne nosivosti. Preporučujemo da se oko takvih pitanja posavetujete sa stručnjakom.

  1.4. Propuštaju svetlost

  Osim što se kliznim vratima ne ograničava niti sprečava komunikacija, njima se može zatvoriti prostorija ili njen deo, a da se time ne prekine prodor svetlosti i toplote. To je moguće pomoću staklenih vrata; međutim, ako želite da vratima ne zatamnite prostor, ali da očuvate privatnost, staklo može biti mat, zrnasto ili peskirano. Takva veza je idealna između kuhinje, trpezarije i dnevne sobe ili svake pojedinačno, tako da niste prinuđeni da stalno otvarate i zatvarate vrata, a da prirodnog osvetljenja ipak bude. Tako, recimo, možete uživati u druženju s gostima, a ne brinuti o tome da li je kuhinja sređena ili ne.

  1.5. Stilski efekat koji ne škodi okolini

  Postoji bezbroj stilskih i dizajnerskih modela vrata. Ona su pri tom i odličan način za upotrebu recikliranih materijala. Obična stara ili stilska, stolar može prepraviti u unikatna klizna vrata koja će vašem domu dodati poseban pečat ekskluzivnog, tradicionalnog i vrednog.

  1.6. Materijali za klizna vrata

  Klizna vrata su poseban tip vrata namenjenih stambenim prostorima. Mogu da se postave za svaku prostoriju umesto klasičnih, krilnih vrata, ali i kao vrata plakara i garderobera. Možete, na primer, uzeti klizna vrata, kolenasta ili džepna za kupatilo ili garderober, šođi (japanska klizna vrata od pirinčanog papira u drvenom ramu) ili francuska vrata za odvajanje stambenih elemenata i jedinica. Ovakva se vrata prave od najrazličitijih materijala - zapravo - i njih ima koliko i modela; vrata od peskiranog, zrnastog ili mat stakla na kupatilu propuštaju svetlost, ali osiguravaju i privatnost. Vrata mogu biti i od punog drveta, sa šupljim jezgrom, od kompozitnih smesa, PVC i vinila. U zavisnosti od dimenzija i toga kako želite da izgledaju vrata, zavisiće i izbor materijala. Možete da se odlučite za lakirana ili farbana, premda za neke materijale postoji ograničen broj boja, zavisno od proizvođača i tehnologije koju koristi.

  2. Izaberite kvalitetna klizna vrata

  Kada birate klizna vrata neka vam vodilja budu stil i starost vašeg doma, osvetljenost, zahtevnost održavanja i, svakako, budžet. Jasno je da neće biti u pitanju isti tip za selo, primorje ili urbanu sredinu. Zamenom vrata ćete osvežiti i stolariju i enterijer, ali gledajte da se sve skladno uklopi s postojećim pokućstvom. Nastojte da pronađete ponuđača koji nudi kompletnu uslugu zamene ili postavljanja stolarije. To uključuje i savetovanje sa njihovim stručnjakom, pregled na licu mesta, merenje, izradu, montažu i servisne postprodajne usluge. Obratite pažnju i na garancije koje nude za svoje proizvode. Važno je da ponuđač preuzme odgovornost za nacrte, izradu i montažu, da koristi najkvalitetniji materijal bilo da je u pitanju drvo, staklo, metal, laminat, plastika ili kompoziti ili kombinacije nabrojanih koliko i da garantuje za svoj rad. Dobar ponuđač će nastojati da što tačnije i preciznije odgovori na sva pitanja kako biste bili sigurni da ste u dobrim rukama i da ćete biti zadovoljni uslugom. Sve ove preduslove najčešće ispunjavaju oni s dužim poslovnim iskustvom i kontinuiranim prisustvom na tržištu.  

  3. Vrste kliznih vrata

  3.1. Džepna klizna vrata

  Ovaj tip vrata je takav da se, kada se otvaraju, ulaze u „džep“, odnosno posebno napravljeno udubljenje u zidu ili u pregradu i tako postaju nevidljiva. Ovakva klizna vrata treba planirati još pri projektovanju novogradnje ili renoviranja kako bi se ugradili odgovarajuća aluminijumska kaseta, šine i vođice; naknadna ugradnja bi zahtevala građevinske radove. Vratno krilo se postavlja na vođice, a zid se zatvara oblogama ili lajsnama.

  3.2. Klizna vrata na zidu

  Ovakva vrata se kreću pored sasvim završenog, obrađenog i okrečenog zida i svi elementi su vidni. Na zid ili plafon iznad prolaza se postavlja drvena ili aluminijumska šina po kojoj se vrata kreću na vođicama.  

  3.3. Klizna vrata na dovratku

  U zidni otvor se montira dovratak, a preko njega drvena ili aluminijumska šina po kojoj vratno krilo klizi na vođicama.  

  4. Montaža i održavanje kliznih vrata    

  Sobna klizna vrata svakom prostoru dodaju notu zanimljivog i neobičnog, budući da nisu samo arhitektonski već i stilski element enterijera. Ona nude funkcionalnu i ambijentalnu sigurnu zamenu za klasična vrata. Pošto su sve traženija i sve se više proizvode, sve je više rešenja za laku i jednostavnu montažu.

  4.1. Montaža kliznih vrata

  Samo postavljanje kliznih vrata nije težak posao, ali mora biti urađen tako da njihovo korišćenje bude bezbedno i dugotrajno. Sama vrata izgledaju i funkcionišu najbolje kada je otvor za njih dovoljno velik da im je kretanje slobodno. Dvokrilnim kliznim vratima je neophodan prostor s obe strane. Obratite pažnju na to da na zidovima uz koje će se vrata otvarati i zatvarati ne bude prepreka kao što su svetiljke, utičnice ili nešto slično. Ako ih ima, moraju se premestiti. Krilo kliznih vrata treba da je nešto šire i više od samog prolaza u koji se postavlja kako bi ga potpuno zatvorio. Isto tako, vođice za vrata moraju biti na visini koja će, kada se vrata postave, ostaviti svega 1 cm prostora do poda.

  Napomena: Ako izaberete neka teža i veća vrata od punog drveta, na primer, pozovite nekoga da vam pomogne pri postavljanju, pošto ćete njima teško baratati sami.

  4.1.1. Viseća klizna vrata

  Različiti ponuđači i proizvođači nude različite vrste i modele vrata, a samim tim i načine vešanja. Jedan od načina postavljanja kliznih vrata je vešanje - na zid iznad otvora ili na plafon fiksira se drvena ili metalna šina po kojoj se vrata kreću, a u podu je druga šina po kojoj idu točkići da se vrata ne bi klatila.

  4.1.2. Klizna vrata na točkićima

  Drugi način otvaranja i zatvaranja kliznih vrata je kretanje na točkovima. Ovakav sistem je naročito pogodan za prostorije čiji zidovi nisu dovoljne nosivosti te ne mogu da trpe težinu vrata (suvomontažna gradnja). U tom slučaju se u pod ili na pod ugrađuje šina po kojoj će se točkići vrata kretati, a i s gornje strane postoji ista takva šina. U ovakvim situacijama je odlično ako postoje podne obloge u koje podna šina može da se fiksira. Na ovaj način najveći deo težine vrata nose donji točkići, a gornji služe samo za uravnoteženje.

  4.1.3. Ugrađena podna šina za vrata

  Može li se donja šina za klizna vrata ugraditi u pod? Može, naravno. Ako je na podu parket, kroz njega se proseče kanal i postavi šina. Ako su u pitanju keramičke pločice, najbolje je da se šina postavi pre pločica, a ako ne i kroz njih se može proseći kanal. Kada su na podu tekstilne podne obloge kakvi su tepisoni i etisoni, šina se postavlja između njih i poda. U svim ovim primerima najvažnije je to da je šina poravnana s podnom površinom, pošto je tako bezbednije, a i lepše nego da viri iznad poda.

  4.2. Održavanje kliznih vrata

  Kada uspešno završite s postavljanjem vrata, važno je da ih održavate čistim i u dobrom stanju. Pošto nisu izložena atmosferskim uticajima zaštićena su pa i ne zahtevaju veliko održavanje, osim običnog čišćenja. Za ćišćenje i održavanje okova pratite uputstva proizvođača. Ono što možemo da dodamo je sledeće: okove i vođice čistite mekom krpom uz dodatak blagog sredstva za čišćenje. Za sama vrata koristite sredstvo prema materijalu - za održavanje drveta, plastike i drugog. Ako ima staklenih površina perite ih sredstvom za prozore. Nikako ne koristite oštre predmete, četke, staklenu vunu niti abrazivna, jaka sredstva za čišćenje ni izbeljivače. Ako se okovi olabave zategnite ih ili, po potrebi, zamenite.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Klizna vrata sa skrivenom vođicom

  Potrebna klizna vrata od drveta ili medijapana sa skrivenom vođicom. 31752 € do 52920 €

  ........

  Izrada i ugradnja kliznih staklenih vrata

  Potrebna izrada i ugradnja kliznih staklenih vrata 270 x 270 cm. Dva fiksna krila, dva klizna krila. 63504 € do 105840 €

  ........

  Klizna vrata

  Klizna vrata izmedju soba, materijal zavisi od ponude. 31752 € do 52920 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Zamena jednog prozora I nova sobna klizna vrata sa ugradnjom, 1+1
  Klizna vrata, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Bela zidna klizna vrata sa staklom, 1 kom, 75 x 200 cm
  Klizna vrata, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Sobna klizna vrata pvc, cca 260 x 195cm
  Klizna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Klizna vrata za sobu, cca 90 x 200cm
  Klizna vrata, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Klizno preklopna unutrašnja vrata od deblje iverice, 1kom
  Klizna vrata, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Ugradnja kliznih vrata, cca 200cm × 190cm
  Klizna vrata, Ugrinovci (Zemun)

  270 € do 450 €

  Cena, Providna harmonika vrata, 2m2
  Klizna vrata, Begeč

  540 € do 900 €

  Cena, Harmonika vrata, cca 88 x 203cm
  Klizna vrata, Preševo

  270 € do 450 €

  Cena, Trebaju mi jedna klizna vrata, 1 kom
  Klizna vrata, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada kliznih vrata za kuhinju, cca 90 x 200 cm
  Klizna vrata, Beočin

  180 € do 300 €

  Cena, Nabavka i montaža PVC armonika vrata, 2 kom
  Klizna vrata, Orlovat

  360 € do 600 €

  Cena, Klizna vrata od dnevne sobe, ka spavaćoj (2 prolaza)., 2kom, oko 60cm
  Klizna vrata, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Dvoja klizna vrata, jefna pored drugih, razmak oko 1m., 2 kom - 205 x 80cm
  Klizna vrata, Subotica

  540 € do 900 €

  Cena, Potrebna klizna vrata za pregradni gipsani zid, sa staklom, cca 220 x 90cm
  Klizna vrata, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Klizna vrata sa ogledalom, cca 205 x 90 cm
  Klizna vrata, Raška

  180 € do 300 €

  Cena, Klizna ulazna vrata za stan, cca 90 x 210 1 vrata
  Klizna vrata, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Pregradna klizna vrata, cca 2.10 x 2.10 m
  Klizna vrata, Golubac

  450 € do 750 €

  Cena, Montaza štoka i plota dvokrilnih vrata, cca 165 x 205 cm
  Klizna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Klizna vrata, cca 227 x 130 cm
  Klizna vrata, Kikinda

  135 € do 225 €

  Cena, Klizna PVC kapija, cca 400 x 160 cm
  Klizna vrata, Surdulica

  450 € do 750 €

  Cena, Balkonska klizna vrata, 2
  Klizna vrata, Dušanovac

  630 € do 1050 €

  Cena, Klizna staklena vrata u džepu, cca 80 x 210 cm
  Klizna vrata, Kragujevac

  270 € do 450 €

  Cena, Servis kliznih vrata, cca 280cm
  Klizna vrata, Sremska Mitrovica

  270 € do 450 €

  Cena, Klizna sobna vrata sa ogledalom, 1kom - 64 x 204cm
  Klizna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada kliznih i sobnih vrata, 4 kom standardnih, 2 kom kliznih, 1 kom kliznih staklenih
  Klizna vrata, Novi Sad

  1350 € do 2250 €

  Cena, Klizna i klasična sobna vrata, 4 kom
  Klizna vrata, Mladenovac

  720 € do 1200 €

  Cena, Izrada drvenih kliznih vrata, cca 200 x 60 cm
  Klizna vrata, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Izrada i montaža sobnih pregradnih visećih kliznih vrata, 1 kom, cca 118 x 220 cm
  Klizna vrata, Beograd

  315 € do 525 €

  Cena, Pleksiglas klizna vrata po meri, cca 70cm-190cm
  Klizna vrata, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Klizna vrata, 1 kom - 1.54 m2
  Klizna vrata, Subotica

  270 € do 450 €

  Cena, Dvokrilna klizna vrata za kuhinju, cca 2 x 2.3 m
  Klizna vrata, Leskovac

  360 € do 600 €

  Cena, Salonska klizna vrata dnevna soba, cca 2 x 2m
  Klizna vrata, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Klizna vrata, dvostrana, cca 140 cm širine
  Klizna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Klizna vrata od leksana, cca 1,5 x 2 m
  Klizna vrata, Niš

  270 € do 450 €

  Cena, Pvc klizna vrata u stanu, cca 220cm x 200cm
  Klizna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Klizna vrata, cca 80 x 200cm
  Klizna vrata, Beograd

  270 € do 450 €  Pogledajte druge završene projekte i cene

  Klizna vrata cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  96+ Preduzeća za Klizna vrata
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana