Klizna vrata cena

Koliko koštaju klizna vrata? Klizna vrata za sobe mogu biti vrlo različita i po veličini i po broju krila, po pokretačkom mehanizmu, materijalima i završnoj obradi. Krilo kliznih vrata može se po želji i doraditi, može se otvoriti okno u njima li napraviti nešto slično, mada svaki naknadni rad podrazumeva i veći trošak. Cene se kreću od 70 EUR/m2 pa naviše, bez montaže. To znači da bi cena sobnih staklenih kliznih vrata sa šinama, okovima i ugradnjom bila između 250 i 420 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku kliznih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA ZA SOBNA STAKLENA KLIZNA VRATA


Cena staklenih kliznih vrata. Cena sobnih staklenih kliznih vrata sa šinama i okovima.

250.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
420.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Klizna vrata cena

DETALJNIJE CENE ZA KLIZNA VRATA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Staklo za klizna vrata

Staklo za klizna sobna vrata. Staklo za sobna vrata 100x200 cm, debljine 10 mm.€/kom

kom
potražnja>

Postavljanje staklenih kliznih vrata

Postavljanje staklenih kliznih vrata.€/kom

kom
potražnja>

Vođice za klizna vrata

Vođice za klizna staklena vrata. Cena vođica za klizna staklena vrata.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Klizna vrata - sve što treba da znate

1. Zašto baš klizna vrata?

Lepa, prilagodljiva i funkcionalna klizna sobna vrata su lako rešenje, ako takvo tražite. U modernoj arhitekturi vrlo se često govori o transparetnosti, otvorenosti i fluidnosti prostora, a klizna vrata upravo to obezbeđuju. Ostavljaju utisak slobodnog i bestežinskog kretanja kroz prostor što s običnim vratima nije slučaj. Privlačna i elegantna, ne zauzimaju mnogo mesta, a opet vrše svoju funkciju prema potrebi.

Klizna vrata
Klizna vrata su odlično rešenje za skučene prostore i manjak prirodnog svetla

1.1. Dozvoljavaju fleksibilnost

Savremeni domovi osmišljeni kao koncept otvorenog prostora odgovaraju istom takvom načinu života, premda i odvajanje prostorija ima svojih prednosti. Klizna vrata omogućavaju i jedno i drugo - da zatvorite i odvojite, po potrebi, kuhinju, trpezariju ili dnevni boravak od ostatka kuće ili pak da sve otvorite. Ako imate goste, recimo, a deca treba da spavaju ili imate tinejdžere kojima ni preglasno nije dovoljno glasno, kada vi sami žudite za malo mira i tišine.

1.2. Štede prostor

Bez obzira na to o kom tipu se radi - vratima koja se preklapaju ili ulaze u zid (kolenasta ili džepna) - najvažnije je da ne morate razmišljati o tome koliko se slobodnog mesta mora ostaviti za njihovo kretanje. Sobna vrata koja klize uporedo sa spoljnim vratima, otvaraju ili zatvaraju prolaz između unutrašnjeg i vanjskog. Zato su odlična za manje domove - klizna vrata između dve prostorije, sobe i balkona ili terase ili umesto pregrade u jednoj, omogućavaju otvaranje ili zatvaranje prostora, prema trenutnoj potrebi. Kliznim vratima, recimo, možete odvojiti radni deo u dnevnom boravku i tako osigurati sebi ili nekom od ukućana koncentraciju potrebnu za učenje ili rad.

1.3. Uspostavljaju protok

Budući da se kliznim vratima otvara prostor onako kako klasičnim vratima nije moguće, obezbeđuje se i komunikacija bez prepreka. Vrata mogu biti široka koliko i otvor između prostorija. Okovi za vrata mogu se ugraditi u otvor tako da se ne vide, pa da sve izgleda kao jedinstvena celina bez ikakvih ograničenja. Naravno, ne sme se izgubiti iz vida to da vrata moraju biti montirana na odgovarajući način da bi se bezbedno koristila. Okovi mogu biti i na zidu, tik ispod plafona ili na plafonu, pa šina u podu po kojoj bi klizila nije neophodna. Ako izaberete velika i teška vrata ona moraju biti i pravilno osigurana, a okovi dovoljne nosivosti. Preporučujemo da se oko takvih pitanja posavetujete sa stručnjakom.

1.4. Propuštaju svetlost

Osim što se kliznim vratima ne ograničava niti sprečava komunikacija, njima se može zatvoriti prostorija ili njen deo, a da se time ne prekine prodor svetlosti i toplote. To je moguće pomoću staklenih vrata; međutim, ako želite da vratima ne zatamnite prostor, ali da očuvate privatnost, staklo može biti mat, zrnasto ili peskirano. Takva veza je idealna između kuhinje, trpezarije i dnevne sobe ili svake pojedinačno, tako da niste prinuđeni da stalno otvarate i zatvarate vrata, a da prirodnog osvetljenja ipak bude. Tako, recimo, možete uživati u druženju s gostima, a ne brinuti o tome da li je kuhinja sređena ili ne.

1.5. Stilski efekat koji ne škodi okolini

Postoji bezbroj stilskih i dizajnerskih modela vrata. Ona su pri tom i odličan način za upotrebu recikliranih materijala. Obična stara ili stilska, stolar može prepraviti u unikatna klizna vrata koja će vašem domu dodati poseban pečat ekskluzivnog, tradicionalnog i vrednog.

1.6. Materijali za klizna vrata

Klizna vrata su poseban tip vrata namenjenih stambenim prostorima. Mogu da se postave za svaku prostoriju umesto klasičnih, krilnih vrata, ali i kao vrata plakara i garderobera. Možete, na primer, uzeti klizna vrata, kolenasta ili džepna za kupatilo ili garderober, šođi (japanska klizna vrata od pirinčanog papira u drvenom ramu) ili francuska vrata za odvajanje stambenih elemenata i jedinica. Ovakva se vrata prave od najrazličitijih materijala - zapravo - i njih ima koliko i modela; vrata od peskiranog, zrnastog ili mat stakla na kupatilu propuštaju svetlost, ali osiguravaju i privatnost. Vrata mogu biti i od punog drveta, sa šupljim jezgrom, od kompozitnih smesa, PVC i vinila. U zavisnosti od dimenzija i toga kako želite da izgledaju vrata, zavisiće i izbor materijala. Možete da se odlučite za lakirana ili farbana, premda za neke materijale postoji ograničen broj boja, zavisno od proizvođača i tehnologije koju koristi.

2. Izaberite kvalitetna klizna vrata

Kada birate klizna vrata neka vam vodilja budu stil i starost vašeg doma, osvetljenost, zahtevnost održavanja i, svakako, budžet. Jasno je da neće biti u pitanju isti tip za selo, primorje ili urbanu sredinu. Zamenom vrata ćete osvežiti i stolariju i enterijer, ali gledajte da se sve skladno uklopi s postojećim pokućstvom. Nastojte da pronađete ponuđača koji nudi kompletnu uslugu zamene ili postavljanja stolarije. To uključuje i savetovanje sa njihovim stručnjakom, pregled na licu mesta, merenje, izradu, montažu i servisne postprodajne usluge. Obratite pažnju i na garancije koje nude za svoje proizvode. Važno je da ponuđač preuzme odgovornost za nacrte, izradu i montažu, da koristi najkvalitetniji materijal bilo da je u pitanju drvo, staklo, metal, laminat, plastika ili kompoziti ili kombinacije nabrojanih koliko i da garantuje za svoj rad. Dobar ponuđač će nastojati da što tačnije i preciznije odgovori na sva pitanja kako biste bili sigurni da ste u dobrim rukama i da ćete biti zadovoljni uslugom. Sve ove preduslove najčešće ispunjavaju oni s dužim poslovnim iskustvom i kontinuiranim prisustvom na tržištu.  

3. Vrste kliznih vrata

3.1. Džepna klizna vrata

Ovaj tip vrata je takav da se, kada se otvaraju, ulaze u „džep“, odnosno posebno napravljeno udubljenje u zidu ili u pregradu i tako postaju nevidljiva. Ovakva klizna vrata treba planirati još pri projektovanju novogradnje ili renoviranja kako bi se ugradili odgovarajuća aluminijumska kaseta, šine i vođice; naknadna ugradnja bi zahtevala građevinske radove. Vratno krilo se postavlja na vođice, a zid se zatvara oblogama ili lajsnama.

3.2. Klizna vrata na zidu

Ovakva vrata se kreću pored sasvim završenog, obrađenog i okrečenog zida i svi elementi su vidni. Na zid ili plafon iznad prolaza se postavlja drvena ili aluminijumska šina po kojoj se vrata kreću na vođicama.  

3.3. Klizna vrata na dovratku

U zidni otvor se montira dovratak, a preko njega drvena ili aluminijumska šina po kojoj vratno krilo klizi na vođicama.  

4. Montaža i održavanje kliznih vrata    

Sobna klizna vrata svakom prostoru dodaju notu zanimljivog i neobičnog, budući da nisu samo arhitektonski već i stilski element enterijera. Ona nude funkcionalnu i ambijentalnu sigurnu zamenu za klasična vrata. Pošto su sve traženija i sve se više proizvode, sve je više rešenja za laku i jednostavnu montažu.

4.1. Montaža kliznih vrata

Samo postavljanje kliznih vrata nije težak posao, ali mora biti urađen tako da njihovo korišćenje bude bezbedno i dugotrajno. Sama vrata izgledaju i funkcionišu najbolje kada je otvor za njih dovoljno velik da im je kretanje slobodno. Dvokrilnim kliznim vratima je neophodan prostor s obe strane. Obratite pažnju na to da na zidovima uz koje će se vrata otvarati i zatvarati ne bude prepreka kao što su svetiljke, utičnice ili nešto slično. Ako ih ima, moraju se premestiti. Krilo kliznih vrata treba da je nešto šire i više od samog prolaza u koji se postavlja kako bi ga potpuno zatvorio. Isto tako, vođice za vrata moraju biti na visini koja će, kada se vrata postave, ostaviti svega 1 cm prostora do poda.

Napomena: Ako izaberete neka teža i veća vrata od punog drveta, na primer, pozovite nekoga da vam pomogne pri postavljanju, pošto ćete njima teško baratati sami.

4.1.1. Viseća klizna vrata

Različiti ponuđači i proizvođači nude različite vrste i modele vrata, a samim tim i načine vešanja. Jedan od načina postavljanja kliznih vrata je vešanje - na zid iznad otvora ili na plafon fiksira se drvena ili metalna šina po kojoj se vrata kreću, a u podu je druga šina po kojoj idu točkići da se vrata ne bi klatila.

4.1.2. Klizna vrata na točkićima

Drugi način otvaranja i zatvaranja kliznih vrata je kretanje na točkovima. Ovakav sistem je naročito pogodan za prostorije čiji zidovi nisu dovoljne nosivosti te ne mogu da trpe težinu vrata (suvomontažna gradnja). U tom slučaju se u pod ili na pod ugrađuje šina po kojoj će se točkići vrata kretati, a i s gornje strane postoji ista takva šina. U ovakvim situacijama je odlično ako postoje podne obloge u koje podna šina može da se fiksira. Na ovaj način najveći deo težine vrata nose donji točkići, a gornji služe samo za uravnoteženje.

4.1.3. Ugrađena podna šina za vrata

Može li se donja šina za klizna vrata ugraditi u pod? Može, naravno. Ako je na podu parket, kroz njega se proseče kanal i postavi šina. Ako su u pitanju keramičke pločice, najbolje je da se šina postavi pre pločica, a ako ne i kroz njih se može proseći kanal. Kada su na podu tekstilne podne obloge kakvi su tepisoni i etisoni, šina se postavlja između njih i poda. U svim ovim primerima najvažnije je to da je šina poravnana s podnom površinom, pošto je tako bezbednije, a i lepše nego da viri iznad poda.

4.2. Održavanje kliznih vrata

Kada uspešno završite s postavljanjem vrata, važno je da ih održavate čistim i u dobrom stanju. Pošto nisu izložena atmosferskim uticajima zaštićena su pa i ne zahtevaju veliko održavanje, osim običnog čišćenja. Za ćišćenje i održavanje okova pratite uputstva proizvođača. Ono što možemo da dodamo je sledeće: okove i vođice čistite mekom krpom uz dodatak blagog sredstva za čišćenje. Za sama vrata koristite sredstvo prema materijalu - za održavanje drveta, plastike i drugog. Ako ima staklenih površina perite ih sredstvom za prozore. Nikako ne koristite oštre predmete, četke, staklenu vunu niti abrazivna, jaka sredstva za čišćenje ni izbeljivače. Ako se okovi olabave zategnite ih ili, po potrebi, zamenite.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMKLIZNA VRATA KOJA DELE SPAVAĆU OD DNEVNE SOBE, OBIČNA, BELA

Poštovani,

potrebna jednostavnija bela klizna vtara koja će da zatvore spavaću sobu i odvoje je od dnevne.

Hvala 42336 1 do 70560 €


........

KLIZNA PVC VRATA DUPLA, STAKLENA, KAO AMER. PLAKAR

Poštovani,

potrebno dvosmerno zatvaranje/otvaranje kliznih 2-krilnih vrata za stepenište na sprat i garažu. Sistem rada kao u amer. plakar, samo su klizna vrata potrebna u staklu. Klizna vrata su pvc sa izo- staklom, sa toplotnom izolacijom.

Hvala 68796 1 do 114660 €


........

TANKA KLIZNA VRATA OD STAKLA ILI OD PLESIGLASA

Poštovani,

potrebna klizna vrata od stakla ili plesiglasa sa tankim okvirom i klizacima. Dimenzije otvora su 50x172cm.

Hvala 47628 1 do 79380 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, DRVENA KLIZNA VRATA SA MONTAŽOM, HRAST 100X900CM
Klizna vrata, Beograd

585 € do 975 €

CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 1 KOM,
Klizna vrata, Srbobran

405 € do 675 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, 1KOM 160X260CM
Klizna vrata, Tutin

405 € do 675 €

CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 1 VRATA CCA 200 X70CM
Klizna vrata, Beograd

405 € do 675 €

CENA, PVC KLIZNA VRATA ZA KUPTILO, 70CM
Klizna vrata, Novi Sad

135 € do 225 €

CENA, NABAVKA I UGRADNJA KLIZNIH VRATA, 2 KOM
Klizna vrata, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, POPRAVKA ILI ZAMENA MEHANIZMA NA KLIZNIM VRATA, 1KOM
Klizna vrata, Beograd

135 € do 225 €

CENA, KLIZNA VRATA OD ALU PROFILA, 1KOM
Klizna vrata, Novi Sad

585 € do 975 €

CENA, DUPLA KLIZNA VRATA ZA ZID OD RIGIPSA, 2 KRILA, UKUPNO 160 X 250
Klizna vrata, Borča

585 € do 975 €

CENA, KLIZNA VRATA, CCA 2 X 80 CM
Klizna vrata, Beograd

450 € do 750 €

CENA, KLIZNA PVC BALKONSKA VRATA, 3M SIRINE, VISINA STANDARDNA
Klizna vrata, Novi Sad

900 € do 1500 €

CENA, SOBNA KLIZNA VRATA PO MERI, 60X205CM
Klizna vrata, Novi Sad

585 € do 975 €

CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 1KOM
Klizna vrata, Beograd

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA SOBNA VRATA SA MONTAŽOM, 1. VISINA 223CM, DUZINA 94CM
Klizna vrata, Beograd

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA VRATA, 2 KOM, ŠIRINA OTVORA 150, VISINA 200
Klizna vrata, Beograd

855 € do 1425 €

CENA, POPRAVKA KLIZNIH VRATA BLOKIRANA SU , 1.50 X 200CM
Klizna vrata, Novi Sad

90 € do 150 €

CENA, IZRADA PVC KLIZNIH VRATA , 200X117 CM, SISTEM KAO KOD REGALA, ALI JEDNO KRILO
Klizna vrata, Niš

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA VRATA DA SE OTVARAJU NA RAZLICITE STRANE, 235X202 TROKRILNA VRATA
Klizna vrata, Beograd

585 € do 975 €

CENA, KLIZNA VRATA ZA ORMAN U ZIDU , 1KOM, 1X2,2M
Klizna vrata, Stojnik

405 € do 675 €

CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 1 KOMAD, 160X240, CCA 4M2
Klizna vrata, Beograd

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA VRATA , 2,35 Š X 2,50 V
Klizna vrata, Kuršumlija

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA VRATA ZA KUPATILO, CCA 70X200CM -1 KOM
Klizna vrata, Pirot

540 € do 900 €

CENA, IZRADA HARMONIKA MODERNIH VRATA, 95X205CM
Klizna vrata, Beograd

315 € do 525 €

CENA, PREGRADNI ZID -KLIZNA VRATA , JEDNA 3,90X2M
Klizna vrata, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, KLIZNA PUNA VRATA, 2M2
Klizna vrata, Novi Sad

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA VRATA SA MONTAŽOM, JEDNA VRATA, 82X198CM
Klizna vrata, Beograd

405 € do 675 €

CENA, KLIZNA SOBNA VRATA, CCA 90 X 2,10 M
Klizna vrata, Beograd

450 € do 750 €

CENA, STAKLENA KLIZNA VRATA ZA WALK IN PLAKAR, DIMENZIJA 220CM/60CM
Klizna vrata, Beograd

585 € do 975 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, 276X250CM
Klizna vrata, Beograd

585 € do 975 €

CENA, KLIZNA DRVENA VRATA, 90X2M
Klizna vrata, Beograd

450 € do 750 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, 3KOM, 90X250CM
Klizna vrata, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENIH KLIZNIH VRATA, 1KOM, OTVOR JE 220 X 160 CM
Klizna vrata, Beograd

540 € do 900 €

CENA, KLIZNA PVC BALKONSKA VRATA, 2700X2400MM I 2400X2200MM
Klizna vrata, Kragujevac

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH SOBNIH VRATA, 1KOM, 150X205CM
Klizna vrata, Sonta

450 € do 750 €

CENA, IZRADA KLIZNIH SOBNIH VRATA SA MONTAŽOM, 1 KOM, 80X205CM
Klizna vrata, Subotica

405 € do 675 €

CENA, PREKLOPNA VRATA, 1 KOM 120×220CM
Klizna vrata, Beograd

585 € do 975 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Klizna vrata CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

63+ PREDUZEĆA ZA KLIZNA VRATA
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KLIZNA VRATA?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

+381 11 430 0 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana