x

  MALTERISANJE: RUČNO ILI MAŠINSKO?

  Članak je koristilo čak 2130+ korisnika
  Malter je idealan završni sloj za vašu novogradnju ili renoviranje doma. Prostoru daje završni izgled. Prednost je u tome da malter sakriva sve instalace. Njime možete prekriti vodovodne cevi, kablove, kanalizaciju. Žbukom također možete izravnati nepravilnosti na zidu ili sakriti manje greške koje su nastale prilikom gradnje. Više puta se pojavi pitanje treba li izabrati mašinsko ili ručno malterisanje. U stvarnosti nema preterane razlike.
  Stručni članak 2130
  Nanošenje mašinskog maltera @MojMojster
  Nanošenje mašinskog maltera @MojMojster
  Imamo čak 133 izvođača radova za područje Malterisanje:  Ručno malterisanje

  Ručno malterisanje je najstarija tehnika za izravnavanje zida. Tradicionalni postupci malterisanja krečom danas su već malo promenjeni dodavanjem cementa. Materijal za ručno malterisanje priprema se u mešalici. Ručno malterisanje je malo zahtevnija tehnika koju ne zna svaki majstor. Prednosti ručnog malterisanja su u mogućnosti izrade tekstura, grubih uzoraka i rustikalnog ambijenta. Nedostatak je u daljem izvođenju. Zato što se materijal priprema kontinuisano, smesa nije uvek jednaka, pa se pri ručnom malterisanju mogu pojaviti razlike u tvrdoći.

  Mašinsko malterisanje


  Ručno malterisanje je još uvek korisna tehnika @ConstructorsTalk
  Ručno malterisanje je još uvek korisna tehnika @ConstructorsTalk


  Tehniku ručnog malterisanja je sa pojavom kompresorskih pumpi zamenio postupak mašinskog brizganja maltera. Prednost mašinskog malterisanja je u tome što je malter tako brže ugrađen. Zbog konstantnog mešanja, materijal je homogen, pa je u istoj razmeri i jednakomerno raspoređen. Velika prednost je u tome što su mašinski malteri bez fuga, rupa ili tragova krpljenja. Na raspolaganju imamo četiri vrste mašinskih maltera koje se razlikuju po tvrdoći i izolaciji.

  Krečno-cementni mašinski malter je tvrđi i sličan ručnom malteru. Zbog sastava daje izgled grubog maltera. Prednost je da bolje podnosi opterećenja i otporan je na udarce, a i ugradnja je takođe brza. Zbog grubog izgleda, treba ga još dodatno obraditi.

  Krečno-cementni mašinski malter je mekši, osetljiviji i na pogled glađi. Završna obrada nije potrebna, pa možete da izbegnete kitanje. Primerena je za prostore koji nisu vlažni, dakle za vašu dnevnu ili spavaću sobu. Toplotno-izolacijski mašinski malter je malter sa dužim toplotno-izolacijskim trajanjem, u koji se umešaju glinopor ili druge izolacijske supstance.

  Glineni malter, kog je takođe moguće ugrađivati mašinsko, je mekši i manje otporan na udarce. Njegova glavna prednost je prirodnost materijala koji odlično uravnotežuje klimu prostora.

  Cena

  Cena mašinskog i ručnog malterisanja je praktički jednaka i kreće se između 7 do 10 EUR/m2. Do manjih odstupanja – od 5 do 10 % cene – dolazi zbog neravnih površina ili zahtevne ugradnje, kao na primer između rogova (greda) ili na kosoj podlozi. Sprat od 100 m2, koji obično ima oko 300-400 m2 maltera, oduzeo bi oko 2000 do 3000 EUR za mašinsko malterisanje.

  Stručni članak 2130
  Avtor: DaiBau.rs
  Imamo čak 133 izvođača radova za područje Malterisanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE MALTERISANJE
  Imamo čak 133 izvođača radova za područje Malterisanje:  + BESPLATNO
  + BEZ PROVIZIJE
  + OCENJENI IZVOĐAČI RADOVA
  + TRAŽIMO LOKALNO
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE MALTERISANJE?

  vapneno cementno strojno žbukanje
  zidar za strojno žbukanje
  SLOVENIA, HQ
  SLOVENIA, HQ
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  AUSTRIA
  AUSTRIA
  DAIBAU.AT

  Pestalozzistraße 1/II/12
  8010 Graz

  0043 676 5205 325

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.at
  www.daibau.rs
  www.daibau.com
  © 2018 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana