Pokrivanje krova Cena - Izrada krova

  Koliko košta pokrivanje krova? Cene krovopokrivačkih radova mogu znatno da se razlikuju. Najvažniji su veličina krova ili nastrešnice, konstrukcije krova, krovišta i, svakako, krovopokrivač. U kalkulatoru ćete naći cenovnik, pa ćete lako doći sami do cifre za sanaciju krova ili novogradnju. Da biste dobili tačnu cenu pošaljite upit našim najiskusnijim krovopolagačima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o krovopolagačkim radovima.

  Proverite i:
  Slameni krovovi, cena
  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >

  CENA RADOVA NA KROVU


  Cena krovopokrivačkih radova. Cena pravljenja celog klasičnog krova, sa svim tesarskim, limarskim i krovopokrivačkim radovima, kao i nabavke i ugradnje metalnog krovnog pokrivača.

  16.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  24.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Pokrivanje krova Cena - Izrada krova

  DETALJNIJE CENE ZA POKRIVANJE KROVA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Krov od crepa

  Izrada kompletnog krovnog pokrivača od crepa. Cena izrade klasičnog krova zajedno sa svim tesarskim, krovopolagačkim i limarskim radovima kao i nabavkom i postavljanjem crepa:

  - Nabavka oplate od drvenih dasaka debljine 2,4 cm,
  - Postavljanje sekundardnog krovišta,
  - Nabavka i postavljanje letvi i kontra-letvi,
  - Nabavka i postavljanje vetrobrana,
  - Pokrivanje krova crepom,
  - Nabavka i postavljanje crepova za ventilaciju i snegobrana,
  - Nabavka i postavljanje PVC vetrobranske mrežice,
  - Pokrivanje slemena slemenskim žljebnjacima,
  - Nabavka i postavljanje završnih žljebnjaka.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Postavljanje oplate

  Daščana oplata. Cena za postavljanje oplate od dasaka debljine 2,5 cm.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Zaptivanje krova

  Cena nabavke i postavljanja sekundarnog krovišta, vodonepropusne barijere s gornje i paronepropusne barijere s donje strane – Tyvek HD Plus folje ili Tondach Fol-S.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Letvanje krovišta

  Cena letvanja krovišta drvenim letvama; letve i kontra-letve, 5/8 cm i 5/4 komplet s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Tondach

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Tondach Carmen Engoba, granit sive boje, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Bramac

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Bramac Donau, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Tegola

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Tegola Canadese, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Creaton

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Creaton Harmony, sive boje, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Crepovi-žlebnjaci

  Cena nabavke i postavljanja žlebnjaka i slemenske trake kao i završnih žljebnjaka.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Skidanje starog krovnog pokrivača

  Cena za skidanje starog krovnog pokrivača, limenih elemenata i dotrajalih letvi s odvozom na deponiju.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Ventilaciona traka za krov

  Cena nabavke i postavljanja ventilacione trake – ventilacione mrežice i rešetke na ivici strehe.  €/m

  m
  potražnja>

  Crepovi za sanitarnu ventilaciju

  Cena nabavke i postavljanja crepova za sanitarnu ventilaciju.  €/kpl

  kpl
  potražnja>

  Crepovi za ventilaciju krova

  Cena nabavke i postavljanja crepova za ventilaciju krova.  €/kpl

  kpl
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Slameni krovovi


  Koliko košta slameni krov? Krov pokriven slamom nije najbolje rešenje zato što zahteva mnogo ručnog ...

  Proverite i: Slameni krovovi Cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Krov, gradnja krova – sve što treba da znate

  1. Šta sve treba da znate o gradnji krova i krovnim pokrivačima?

  Krovni pokrivač štiti i kuću i vas od uticaja vremenskih neprilika i prilika; krovni pokrivač sprečava prodor toplote, vetra, vode i vlage u potkrovlje i konstrukciju, čime se onemogućava i stvaranje plesni i gljivica koje bi vremenom razjele i uništile materijale. Krov mora biti vodootporan, odnosno, sa kosinama koje odvode vodu. Pored krovišta i krovnog pokrivača, krov čine i elementi od lima – zarubnice, spojevi, račve, diletacije, snegobrani i drugo – te sistem za odvod atmosferske vode – oluci i olučne cevi. Vodootpornost krova se postiže određenim materijalima koji ne propuštaju vodu i ugrađeni su bez spojeva ili s vodootpornim spojevima. Samo krovište se pravi pod određenom kosinom tako da se formiraju slemena i uvale (pravougaoni, trapezni ili polukružni) preko kojih se voda brže sliva s krova i cevima odvodi do tla. Ne treba naglašavati da svi dodatni elementi, proboji i spojevi takođe moraju biti vodootporni.

  krovska-dela.jpg
  Krovopokrivač je majstor kome je osnovni zadatak postavljanje krovnog pokrivača na objektu

  1.1. Izbor krovnog pokrivača

  Pri biranju krovnog pokrivača najvažnije je izabrati onaj koji odgovara obliku i stepenu kosine te elastičnosti krovišta. Svakako, vrlo je važno i to u kom se podneblju kuća nalazi i kakve su prosečne lokalne meteorološke prilike te arhitektonska tipologija. Krovni pokrivač se bira i prema nameni objekta – porodična kuća, industrijski objekt ili pomoćna zgrada, šupa – ali i prema tome da li je u pitanju novogradnja ili starogradnja. Za novogradnju dolaze u obzir svi postojeći materijali, dok se za obnovu starih ili zaštićenih kulturnih dobara, moraju koristiti tačno određeni materijali i način rada. Dakako, nisu zanemarljivi ni cena niti zakonske odredbe. Stariji objekti ili zaštićena kulturna dobra su uglavnom takvi da se za njih moraju tražiti kameni, drveni ili slameni materijali. Drvena šindra se ručno pravi još na nekoliko mesta na Balkanu, ali se kamena vrlo teško nalazi. Ima je u Nemačkoj, ali se ponekad koriste i zamene. Ipak, za spomenike kulture nije dozvoljena upotreba zamene. 

  2. Građenje krova i izbor majstora

  Krovopokrivač je majstor kome je osnovni zadatak postavljanje krovnog pokrivača na različitim objektima. Objekti mogu biti novoizgrađeni, a može biti u pitanju i saniranje starih. Na nova krovišta krovopokrivač postavlja najrazličitije krovne pokrivače – po obliku, veličini, materijalu – od opeke i metala do crepa i sličnog. Kada je u pitanju sanacija, prvo je obavezna provera krova – kvaliteta i stanja konstrukcije i potkonstrukcije. Na osnovu procene, majstor se odlučuje za vrstu i način obnove. Posao počinje skidanjem oštećenih delova i njihovom zamenom. Na kraju, celo krovište ili samo zamenjeni deo, pokriva pokrivačem. Sve su to manji radovi na krov i majstor ih može obaviti sam. Kada je u pitanju nov krov, pak, u izgradnju su uključeni razni stručnjaci kao što su tesari, stolari i limari. Budući da je danas preplitanje ovih zanatski radova sve izraženije, obično jedno preduzeće ima okupljene sve te ljude i nudi kompletna rešenja izvođenja radova.

  Majstora, odnosno, izvođača radova birajte s najvećom pažnjom. Kvalitetnog, odgovarajuće osposobljenog i opremljenog kadra je sve manje, naročito za složenije poslove. Ima proizvođača koji organizuju obuke, ali one uglavnom nisu sasvim adekvatne ni potpune; sistemskih, višegodišnjih obuka retko gde ima. Pri tom, proizvođači ne kontrolišu niti prate izvođače radova. Vrlo pažljivo proverite, stoga, sve reference, sertifikate ili potvrde o iskustvu i kvalitetu rada. Nikako ne preporučujemo da se odlučite na samostalno bavljenje ovim radovima, prvenstveno zbog sopstvene bezbednosti. Radi se na visini, u otežanim uslovima i sami poslovi su komplikovani. Šteta koju mogu da prouzrokuju loše izvedeni radovi može biti velika, kao i posledice.

  3. Najčešće vrste krovnog pokrivača

  Vrlo je važno da majstor, krovopolagač, koga izaberete zna da radi sa različitim materijalima. On mora da poznaje karakteristike svakog od njih, kada se i kako koriste, a svakako, i kako se održavaju.

  3.1. Metalne ploče

  Jedna od najboljih karakteristika metala kao krovnog pokrivača je mala težina. Pokrivač za krov površine oko 150m2 može da teži oko 1000 kg. Novije vrste metalnih krovnih pokrivača posute su specijalnim prahom (premazi u prahu) zbog koga deluju lepše, a on je istovremeno i zvučni izolator. Krovni pokrivač se za krov pričvršćuje na ivicama čime se sprečava klizanje s kosine. Ima i pokrivača od metala koji su iz komada, tj. tabli velikih toliko da idu od vrha do ivice krova. To u mnogome pojednostavljuje i ubrzava postavljanje i pričvršćivanje jer nema poprečnih spojeva te se tako ne buši ni krovište. Jedna od manje dobrih karakteristika metalnog krovnog pokrivača jeste njegova osetljivost na promene temperature i stvaranje kondenzacije. Međutim, proizvođači su našli rešenje – prave sendvič-ploče od lima sa izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i slično) koje sprečavaju nastanak i zadržavanje vlage, a s druge strane, deluju kao termo i zvučna izolacija. Ipak, mora se reći i da su metalni krovni pokrivači najskuplji materijal.

  3.2. Bitumenski krovni pokrivač ili tegola

  Pri oblikovanju zahtevnijih, razlomljenijih krovova najčešće se koristi bitumenski pokrivač koji za postavljanje ne treba nikakve dodatne elemente. Prednost mu je vrlo mala težina – kvadratni metar je težak oko 10 kg. Pokrivač su zapravo bitumenske ploče koje imaju osnovni, noseći sloj od bitumena ili staklenih vlakana i sloja kvarcnog premaza s gornje strane. Kvarcni premaz može biti različito obojen i on je, istovremeno, i UV zaštita. Bitumenski krovni pokrivač može da se koristi za svaku vrstu objekta kao i kosinu slemena. Ima i bitumenskih krovnih pokrivača čiji je površinski sloj premazan bakrom.

  3.3. Vlaknasti cement

  Krovni pokrivači od vlaknastog cementa imaju najpristupačniju cenu. Prednost im je i to što se proizvode u dimenzijama nekadašnjih azbestnih ploča koje su danas zabranjene. Tako da je sada, kada azbestni krovni pokrivači moraju da se zamene, najpraktičnije kupiti ove od vlaksnastog cementa, pošto onda ne moraju da se menjaju ni noseće grede ni poprečne letve krovišta. Ipak, pošto je od zabrane azbestnih ploča prošlo već dvadesetak godina, sada je na red došla i zamena tih prvobitno postavljenih ploča od vlaknastog cementa. Troškovi sanacije krova su mnogo niži pošto ne mora da se menja i celo krovište. Krovni pokrivač od vlaknastog cementa je ujedno i jedan od najlakših prirodnih krovova (oko 19 kg po m2) i može se upotrebiti za sve vrste objekata i kosine slemena veće od 7°. Ne manje važno je i to da nije potrebno praviti ni sekundarno krovište, jer je materijal prirodan i propušta vazduh pa se na njemu ne može pojaviti kondenzacija.

  3.4. Beton

  Betonski krovni pokrivač najbolje podnosti kolebanja temperature koja su karakteristična za naše podneblje. Zbog posebne tehnologije izrade i površinskih zaštitnih slojeva, betonski krovni pokrivač je otporan i na smrzavanje i na vlagu. Pored toga, površinski sloj se često obrađuje kvarcnim oksidom koji štiti od UV zračenja kao i stvaranja algi i mahovina. Betonski krovni pokrivač je i sasvim pristupačne cene. Odgovaraju svim vrstama krova koji imaju kosinu od 15° pa naviše. Za kosine slemena između 15° i 22° mora se postaviti i sekundarno krovište i to tako da spojevi materijali imaju veće preklope.  

  3.5. Opeka

  Krovni pokrivač od opeke je najprirodniji jer se pravi od gline. Glina se meša s vodom i suši vazduhu, a potom peče u peći. Glina je 100% reciklažni materijal i uz to vrlo izdržljiva, uz to dugotrajna i vrlo pristupačne cene. Otporna je na UV zračenje, kiseline, baze, mehanička oštećenja, vatru i mraz. Danas ima i takvih vrsta krovnih pokrivača od opeke da se mogu postavljati i na krovove od 15° pa naviše.

  4. Postupak

  4.1. Pregled i merenje

  Krovopolagač će doći kod vas, pregledati i izmeriti krov. Reći će vam šta misli, posavetovaće vas i informisati. Na osnovu svih podataka daće vam i preliminarnu ponudu postavljanja ili zamene krovnog pokrivača.

  4.2. Dogovoren termin

  Ako prihvatite ponudu, uobičajeno je avansna uplata 50% iznosa i dogovor oko termina, odnosno, početka i kraja rada. Pri tom, imajte na umu da ti termini i ne moraju biti striktni jer sasvim zavise od vremenskih prilika. Najvažnije je da, međutim, sve detalje dogovora stavite na papir i potpišete ugovor ili predračun kako biste bili sigurni u to šta ste se tačno pogodili.   

  4.3. Izvođenje radova

  Postavljanje krovnog pokrivača na prosečnoj porodičnoj kući obično traje oko nedelju dana. Poslovi se rade sledećim redosledom:

  1.    Prvo se postave skele i zaštite ivice krova.

  2.    Ako se radi o sanaciji, prvo se skida stari pokrivač i odnosi na otpad.

  3.    Cela krovna konstrukcija mora pažljivo da se pregleda i ispita te da se eventualna oštećenja poprave i pripremi površina, odnosno, noseće grede.

  4.    Postavljanje novog krovnog pokrivača i svih dodatnih i veznih elemenata obično traje jedan dan.

  5.    Na kraju se ceo krov ponovo pregleda i očisti.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  ZAMENA ETERNIT PLOČA

  Poštovani,


  potrebna zamena dotrajalih eternit ploča. Samo pokrivanje sa demontažom starih ploča  Hvala 1800 € do 3000 €


  ........

  REKONSTRUKCIJA KROVA

  Poštovani,


  potrebna je :- demontaža krova ( skidanje letvanje crepa i letve )
  - kupovina i podascavanje krova sa montazom podletve i stafne
  - kupovina i postavljanje folije
  - pokrivanje krova profilisanim limom ( ter lim 4 )
  - opsivka dimnjaka, ventilacija, sleme snegobrani


  Hvala
  3600 € do 6000 €


  ........

  OBNOVA KROVA

  Poštovani,


  potrebno mi je postavljanje novih greda pored starih, izolacija vunom, stavljanje osb ploca i folije i crepa.


  Hvala 1800 € do 3000 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, OBNOVA KROVA, 35M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  1080 € do 1800 €

  CENA, KROV, KROVNA KONSTRUKCIJA, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Aranđelovac

  2700 € do 4500 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 70M2
  Pokrivanje krova, Subotica

  1260 € do 2100 €

  CENA, LIMENI KROV, NEKIH 60M2
  Pokrivanje krova, Vlasina Okruglica

  540 € do 900 €

  CENA, KROV, KROVNA KONSTRUKCIJA, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Kaluđerica

  3150 € do 5250 €

  CENA, REKONSTRUKCIJA KROVA, 60M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  3060 € do 5100 €

  CENA, ZAMENA STAROG CREPA, 140M2
  Pokrivanje krova, Futog

  1800 € do 3000 €

  CENA, PRETRESANJE KROVA, CCA 80M2
  Pokrivanje krova, Kula

  900 € do 1500 €

  CENA, SKIDANJE STAROG KROVA I POSTAVLJANJE NOVOG KROVA, 500M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  13500 € do 22500 €

  CENA, KROV-NASTREŠNICA, 40-50M2
  Pokrivanje krova, Beočin

  1350 € do 2250 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM , CCA 60M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  1620 € do 2700 €

  CENA, KROV, KROVNA KONSTRUKCIJA, 120M2
  Pokrivanje krova, Sremska Mitrovica

  3240 € do 5400 €

  CENA, DEMONTAŽA I MONTAŽA NOVOG KROVA, 90 M2
  Pokrivanje krova, Kruševac

  3600 € do 6000 €

  CENA, REKONSTRUKCIJA KROVA, 100 M2
  Pokrivanje krova, Omoljica

  2700 € do 4500 €

  CENA, PRETRES KROVA SA PODAŠČAVANJEM, 40M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  CENA, ZAMENA OŠTEĆENE TEGOLE, OŠTEĆENO OKO 30 M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  270 € do 450 €

  CENA, OBNOVA KROVA, KROV JE 10,5 M X 9,5M NA DVE VODE, OKO 100M2
  Pokrivanje krova, Zrenjanin

  2700 € do 4500 €

  CENA, POSTAVLJANJE REBRASTOG LIMA , 400M2
  Pokrivanje krova, Požarevac

  6300 € do 10500 €

  CENA, SANACIJA KROVA, CCA 50M2
  Pokrivanje krova, Obrenovac

  1350 € do 2250 €

  CENA, LIMENI KROV, 50 M2
  Pokrivanje krova, Gložan

  900 € do 1500 €

  CENA, PROMENA KROVA,
  Pokrivanje krova, Crvenka

  3060 € do 5100 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 50M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  1800 € do 3000 €

  CENA, OBNOVA KROVA, 5 M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  90 € do 150 €

  CENA, IZRADA KROVA, 100M2
  Pokrivanje krova, Bošnjace

  3600 € do 6000 €

  CENA, SANACIJA KROVA, 4M2
  Pokrivanje krova, Irig

  180 € do 300 €

  CENA, LIM UMESTO CREPA, 45 M2,OKO 25 STEP. NAGIB
  Pokrivanje krova, Vršac

  2700 € do 4500 €

  CENA, ZAMENA STAROG KROVA, OKO 80 M2 OKO 40 STEPENI
  Pokrivanje krova, Darosava

  2520 € do 4200 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA ZGRADE LIMOM , CCA 420M2
  Pokrivanje krova, Lazarevac

  8100 € do 13500 €

  CENA, IZRADA KROVA, KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Takovo

  2700 € do 4500 €

  CENA, IZRADA KROVA, KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 400M2
  Pokrivanje krova, Sremski Karlovci

  8100 € do 13500 €

  CENA, OBNOVA KROVA, 16M X 4M X 2,5M
  Pokrivanje krova, Beograd

  1980 € do 3300 €

  CENA, SANACIJA DELA KROVA, 5-10M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  90 € do 150 €

  CENA, POKRIVKA ZA STAMBENI KONTEJNER - VIKENDICU, OSNOVA 6X4,80, DVE STRANE KROVA OD PO 4,25X5,35, VISINA 2M.
  Pokrivanje krova, Beli Potok (Beograd)

  900 € do 1500 €

  CENA, OBNOVA KOSOG KROVA SA CREPOM, CCA 300M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  3060 € do 5100 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 150 M2
  Pokrivanje krova, Bačka Topola

  3600 € do 6000 €

  CENA, IZRADA KROVA, KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 120M2
  Pokrivanje krova, Ugrinovci (Zemun)

  3060 € do 5100 €  Pogledajte druge završene projekte i cene

  POKRIVANJE KROVA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 386 PREDUZEĆA ZA POKRIVANJE KROVA


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE POKRIVANJE KROVA?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana