Pokrivanje krova Cena - Izrada krova

  Koliko košta pokrivanje krova? Cene krovopokrivačkih radova mogu znatno da se razlikuju. Najvažniji su veličina krova ili nastrešnice, konstrukcije krova, krovišta i, svakako, krovopokrivač. U kalkulatoru ćete naći cenovnik, pa ćete lako doći sami do cifre za sanaciju krova ili novogradnju. Da biste dobili tačnu cenu pošaljite upit našim najiskusnijim krovopolagačima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o krovopolagačkim radovima.

  Proverite i:
  Slameni krovovi, cena

  CENA RADOVA NA KROVU


  Cena krovopokrivačkih radova. Cena pravljenja celog klasičnog krova, sa svim tesarskim, limarskim i krovopokrivačkim radovima, kao i nabavke i ugradnje metalnog krovnog pokrivača.

  16.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  24.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Pokrivanje krova Cena - Izrada krova

  DETALJNIJE CENE ZA POKRIVANJE KROVA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Krov od crepa

  Izrada kompletnog krovnog pokrivača od crepa. Cena izrade klasičnog krova zajedno sa svim tesarskim, krovopolagačkim i limarskim radovima kao i nabavkom i postavljanjem crepa:

  - Nabavka oplate od drvenih dasaka debljine 2,4 cm,
  - Postavljanje sekundardnog krovišta,
  - Nabavka i postavljanje letvi i kontra-letvi,
  - Nabavka i postavljanje vetrobrana,
  - Pokrivanje krova crepom,
  - Nabavka i postavljanje crepova za ventilaciju i snegobrana,
  - Nabavka i postavljanje PVC vetrobranske mrežice,
  - Pokrivanje slemena slemenskim žljebnjacima,
  - Nabavka i postavljanje završnih žljebnjaka.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Postavljanje oplate

  Daščana oplata. Cena za postavljanje oplate od dasaka debljine 2,5 cm.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Zaptivanje krova

  Cena nabavke i postavljanja sekundarnog krovišta, vodonepropusne barijere s gornje i paronepropusne barijere s donje strane – Tyvek HD Plus folje ili Tondach Fol-S.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Letvanje krovišta

  Cena letvanja krovišta drvenim letvama; letve i kontra-letve, 5/8 cm i 5/4 komplet s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Tondach

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Tondach Carmen Engoba, granit sive boje, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Bramac

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Bramac Donau, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Tegola

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Tegola Canadese, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Krovni pokrivač Creaton

  Cena za nabavku i postavljanje krovnog pokrivača Creaton Harmony, sive boje, zajedno s potrošnim materijalom.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Crepovi-žlebnjaci

  Cena nabavke i postavljanja žlebnjaka i slemenske trake kao i završnih žljebnjaka.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Skidanje starog krovnog pokrivača

  Cena za skidanje starog krovnog pokrivača, limenih elemenata i dotrajalih letvi s odvozom na deponiju.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Ventilaciona traka za krov

  Cena nabavke i postavljanja ventilacione trake – ventilacione mrežice i rešetke na ivici strehe.  €/m

  m
  potražnja>

  Crepovi za sanitarnu ventilaciju

  Cena nabavke i postavljanja crepova za sanitarnu ventilaciju.  €/kpl

  kpl
  potražnja>

  Crepovi za ventilaciju krova

  Cena nabavke i postavljanja crepova za ventilaciju krova.  €/kpl

  kpl
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Slameni krovovi


  Koliko košta slameni krov? Krov pokriven slamom nije najbolje rešenje zato što zahteva mnogo ručnog ...

  Proverite i: Slameni krovovi Cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin sa svežim idejama i savetima naših autora za uređenje Vašeg stambenog prostora.

  Metalni krov – sve što treba da znate

  1. Metalni krovni pokrivač – šta sve treba da znate?

  Metalni krovni pokrivači postaju sve dostupniji, a samim tim i sve traženiji za skoro sve oblike krovova, naročito ravnih. Sada pored metalnih ravnih i zakrivljenih ploča postoje i metalni crepovi koje je vrlo teško razlikovati od tradicionalnih krovnih pokrivača od opeke, betona i drugih materijala. Ako se pitate kakvi benefiti su tu u pitanju, možemo navesti neke nove činjenice:

  Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite
  Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite

  1.1. Metalni krovovi su sve traženiji

  Sve do skora metalne krovove mogli ste videti samo na vrhunski rađenim građevinama, kompletnim arhitektonskim zdanjima. Sada je to sasvim drugačije. Zbog boljih, jeftinijih i lakših procesa proizvodnje metalni krovni pokrivači su postali dostupniji, pa ih sve češće srećemo i na privatnim kućama. Po postojećim statističkim podacima iz građevinske industrije, tržišni udeo metalnih krovnih pokrivača se zadnjih godina povećava po stopi od 3% godišnje i trenutno iznosi 15%. Nasuprot tome, tržišni udeo betonskih krovnih pokrivača i onih od opeke opada skoro istim tempom i sada iznosi oko 59% svih postavljenih krovova.

  1.2. Metalni krov se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača

  Metalni krovni pokrivač se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača koji ne mora da se skida, ako to izričito ne zahtevaju lokalni građevinski propisi. Istinu govoreći, uklanjanje starog materijala je uvek poželjno, ali je povezano i sa većim troškovima. Osim toga, dešava se da se između starog i novog metalnog pokrivača stvori vodena para koja kasnije može prouzrokovati plesan i truljenje krovišta. Ta potencijalna opasnost se može izbeći izvođenjem pojasnih kanala za prozračivanje.

  1.3. Metalni krov nije bučniji od klasičnog

  Čini se da postoji i uvrežena predrasuda da su metalni krovovi bučniji, odnosno da udarci kiše ili grada o metalnu površinu jače odjekuju u poređenju s običnim, ali to nije tačno ukoliko se pokrivač postavi kako treba. Metalni pokrivač se ugrađuje na tvrdu podlogu, a sem toga krovište i izolacija stvaraju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti objekta. U unutrašnjosti kuće se ta buka ne registruje kao pojačana.

  1.4. Metalni krov ne privlači munje

  Postoji još jedna predrasuda u vezi s metalnim krovovima: da više privlače munje mada to eksperimentalno ni statistički nije potvrđeno. Metalni krovovi ni na koji način ne povećavaju rizik od udara munja. Sem toga, ako grom i udari u krov pokriven metalom, on je manje zapaljiv od konvencionalnih krovnih pokrivača. Budući da je metalni krovni pokrivač istovremeno električni provodnik i nezapaljiv materijal, može se reći da je jedan od najsigurnijih trenutno dostupnih izbora. Razlog zbog kog metalni krovovi ne privlače udare groma je jednostavan: grom traži najbliži i najdirektniji put do zemlje, pa su drveće, telefonski stubovi i slične strukture po pravilu mnogo bolje mete. Metalni krov je po svojoj konstrukciji izolovani strukturni element koji nema direktnu vezu sa tlom, stoga i ne postoji naučni razlog češćeg udara u metalni krov u odnosu na onaj od cigle, betona ili bitumena.

  1.5. Metalni je krov, dugoročno gledano, manji trošak od drugih

  Istina je da ponuđači metalnih krovnih pokrivača nude garancije jednake onima za najbolje bitumenske krovne materijale (oko 30 godina), premda se iz prakse zna da metalni krovovi mogu da traju i više od 50 godina. Toga radi se bezmalo nikad ne dešava da krov ponovo mora da se menja u jednoj generaciji stanara, dok bitumenski mora najmanje dvaput. S druge strane, metalni pokrivač je skoro dvaput skuplji od bitumenskog tako da ušteda sigurno stoji, ali gledano na duži rok.

  1.6. Metalni krov je vatrootporan, ne truli i ne jede ga žižak

  Jedan od razloga velike potražnje metalnih krovova je sigurno i to što je sasvim vatrootporan. Usled sve veće gradnje, naročito u urbanim sredinama, objekti su sve bliži jedni drugima te je i opasnost od prenošenja požara sve izvesnija. Stoga ne čudi sve veća potražnja, a ako se tome doda da insekti ne napadaju metal kao i to da je opasnost od bilo kakvih fizičkih i hemijskih oštećenja minimalna – isplativost ovakve investicije je neupitna.

  1.7. Metalni krov odbija toplotu

  Studije pokazuju da metalni krovni pokrivači odbijaju sunčevo zračenje i toplotu, što može da smanji godišnje troškove grejanja i hlađenja između 10 i 25%. U podnebljima gde su troškovi za hlađenje veći nego za grejanje, metalni se pokrivač može presvući svetlucavim ili granuliranim premazima čime se povećava refleksivnost krova i poboljšava energetska efikasnost.

  1.8. Minimalna kosina metalnog krova

  Može se reći da je prilično uvreženo mišljenje i da metalni krov može biti samo onaj veće kosine, premda talasasti metalni pokrivač odlično funkcioniše i na ravnim krovovima. Ta vrsta krovnog pokrivača ima izdignute vodonepropusne spojeve i da bi voda mogla sasvim lako da otiče dovoljan je nagib od oko 8%.

  1.9. Jak grad može da ošteti metalni krov

  Iako je neosporna činjenica da su metalni krovni pokrivači otporniji i izdržljiviji od drugih, oni nisu neuništivi. Za njih je najopsniji jak grad. Najosetljiviji su aluminijum i bakar, dok je nerđajući čelik tvrđi i otporniji na udarce. Sitniji grad retko kad može da napravi problem, ali krupniji je i opasniji.

  1.10. Postavljanje i popravak metalnog pokrivača

  Ugradnja metalnog krovnog pokrivača u sopstvenoj režiji se nikako ne preporučuje; to je stručan i zahtevan zadatak koji traži tehničko znanje, iskustvo i poseban alat. Isto tako, u slučaju nastanka oštećenja, što je zaista redak slučaj, uvek će biti bolje da angažujete stručnjaka.

  1.11. Metalni krov se može reciklirati

  Premda je metalni krov vrlo postojan, doći će vreme kada će morati da se zameni i tada ćete moći da ga prodate kao reciklažnu sirovinu.

  2. Kako naći pravog majstora?  

  Kvalitet metalnog krova u najvećoj meri zavisi od stručnosti, iskustva i veštine majstora. Traganje za takvim zanatlijom možete početi na internetu ili pitati ponuđače metalnih krovnih pokrivača za preporuku nekog lokalnog krovopokrivača. Svakako, takvog majstora možete potražiti i na našem sajtu, Daibau.rs, pa stupiti u kontakt s nekim od proverenih preduzeća ili pojedinaca s kojima sarađujemo. Kada pošaljete upit putem našeg portala, dobićete odgovore više njih, a na istom mestu možete proveriti reference i preporuke te komentare prethodnih mušterija na svakom profilu. Preporučujemo da se opredelite za one izvođače radova koji nude najmanje petogodišnju garanciju na svoj rad. Ako u tom roku ne bude nikakvih problema s krovom, malo je verovatno da će ih biti kasnije.

  3. Različite vrste metalnih krovnih pokrivača

  Svaki metal ima određenih prednosti i slabosti, poput trajnosti, boje i troškova. Odlučite se za onaj koji je primeren podneblju u kom živite, konstrukciji kuće, a naravno i budžetu kojim raspolažete.

  3.1. Čelični krov

  Čelični krovni pokrivač je nesumnjivo najtvrđi, najpopularniji, ali i najjeftiniji izbor. Da bi se sprečilo rđanje, čelik koji se koristi za ovaj krovni pokrivač se pocinkuje vrućim postupkom (pocinkovani čelik) ili oblaže legurom aluminijuma i cinka. Pocinkovani čelik može biti srebrnkaste boje, a može se i ofarbati da bi se dodatno zaštitio i tako mu se produžio vek trajanja. Takav krov može trajati 30 do 50 godina.

  3.2. Aluminijumski krov

  Lakši, mekši i skuplji metal za krov je aluminijum koji se proizvodi u više istih reljefnih modela; ispod sloja boje – a aluminijum se skoro uvek farba – teško se može razlikovati koji je materijal u pitanju. Aluminijum je bolji izbor za primorska područja i ona gde ima kiselih kiša, pošto ne rđa. Takav krov takođe može da traje 30 do 50 godina.

  3.3. Bakarni krov

  Bakar je najstarija vrsta metala koja se kopristi za oblaganje krovova još od davnina do danas. Bakarni krovni pokrivač je najtrajniji i zato najskuplji od svih materijala. Pogodan je zato što se lako seče i obrađuje. Za bakarni pokrivač je vrlo važno i to što vremenom dobija patinu svetle, plavo-zelene boje koja izgleda naročito lepo. Za razliku od drugih metala, kod kojih su važni debljina ili profil, za bakar je bitna težina po kvadratnom metru. Zvuči neverovatno, ali bakarni krov može potrajati oko 200 godina.

  3.4. Nerđajući čelični krov

  Prvobitni gvozdeni krovni pokrivač koji je u Evropi upotrebljavan u 18. veku, bio je presvučen limom i olovom. Današnja varijanta bez olova – nerđajući čelik između dva sloja lima – otporna je na sve vrste atmosferskih uticaja i bez zaštitnog sloja boje. Nebojen nerđajući čelik je ujednačene mat-sive boje i vek trajanja mu je oko 100 godina.

  3.5. Pocinkovan krov

  Slično bakru i cink je prirodno otporan na rđu i druge atmosferske faktore i ne mora da se farba radi zaštite. Vrlo često se kombinuje u leguru s titanijumom zbog čvrstine i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno se oblikuje i obrađuje. Cink vremenom isto kao i bakar dobija patinu prelepe modrosive boje – pogledajte samo čuvene pariske krovove! Doduše, kraće traje – „svega“ 80-100 godina.

  4. Održavanje metalnih krovova

  Metalni krovni pokrivač bezmalo ne zahteva nikakvo održavanje i jednostavno se čisti. Međutim, lako se izgrebe. U slučaju da je krov farban, vremenom će boja početi da puca i da se ljušti, pa je treba obnoviti. Metalni krovovi su po pravilu vodonepropusni, ali se može dogoditi da procure na spojevima. Dođe li do toga, znajte da se to ne dešava zato što krov pušta već zbog kondenzacije koja nastaje usled nepravilnog postavljanja krovnog pokrivača, odnosno, zbog loše izvedenih kanala za prozračivanje. Toga radi je od ključnog značaja da majstor ili majstori koje angažujete budu visokoosposobljeni, vešti i vrlo iskusni. Metal je vrlo specifičan materijal za krovni pokrivač i da bi bio dobro postavljen majstor mora da poznaje njegove fizičke i hemijske karakteristike i to kako će se ponašati u određenom trenutku i pod određenim uslovima; u tom smislu predviđanje skupljanja i širenja je najbitnije.

        

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  OBNOVA KROVA

  Poštovani,


  potreban izvođač radi obnove krova pokrivenog ternit pločama, ako je moguće i prepakivanje istih na pojedinim delovima.


  Hvala 1215 € do 2025 €


  ........

  PRETRESANJE KROVA

  Poštovani,  potrebno pretresanje krova, želimo da pogledamo sta je ispod crepa, po potrebi se zameniti, konstrukcija koja nije dobra, staviti paropropusnu foliju i podaščati.Krov prokišnjava.  Hvala 1440 € do 2400 €


  ........

  POKRIVANJE RAVNE PLOČE

  Poštovani,


  potreban je izvođač radi pokrivanje krova, reč je o ravnoj ploči sa crepom.  Hvala 1350 € do 2250 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, OBNOVA KROVA, 11×4M
  Pokrivanje krova, Jakovo

  792 € do 1320 €

  CENA, POSTAVLJANJE TEGOLE (ZAMENA STARE), CCA 50M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  900 € do 1500 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 50M2
  Pokrivanje krova, Smederevo

  1350 € do 2250 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 55 M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  990 € do 1650 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Niš

  810 € do 1350 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 185M2
  Pokrivanje krova, Zlatibor

  3060 € do 5100 €

  CENA, SANACIJA KROVA, CCA 16M2
  Pokrivanje krova, Kragujevac

  450 € do 750 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 65M2
  Pokrivanje krova, Banja

  1170 € do 1950 €

  CENA, ZAMENA KROVA, 100M2
  Pokrivanje krova, Smederevo

  1080 € do 1800 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 278 M2, KROVA OKO 300 M2
  Pokrivanje krova, Kula

  4050 € do 6750 €

  CENA, ZAMENA KROVNOG POKRIVACA, 60 M2
  Pokrivanje krova, Aranđelovac

  720 € do 1200 €

  CENA, RENOVIRANJE KROVA, 100M2
  Pokrivanje krova, Gadžin han

  1350 € do 2250 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 240M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  3600 € do 6000 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 230M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  3600 € do 6000 €

  CENA, KROVNA KONSTRUKCIJA ZA KUĆU, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Smederevo

  1800 € do 3000 €

  CENA, OBNOVA KROVA, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Čonoplja

  2250 € do 3750 €

  CENA, KRPLJENJE KROVA RADI SANACIJE VLAGE, CCA 40M2
  Pokrivanje krova, Zrenjanin

  720 € do 1200 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 230M2
  Pokrivanje krova, Vinča

  4500 € do 7500 €

  CENA, POKRIVANJE RAVNOG KROVA SA SENDVIČ PANELIMA , CCA 181M2
  Pokrivanje krova, Ub

  3600 € do 6000 €

  CENA, POKRIVANJE GARAŽE LIMOM , CCA 20 M2
  Pokrivanje krova, Niš

  405 € do 675 €

  CENA, LIMARSKI RADOVI, 12X14M
  Pokrivanje krova, Niš

  900 € do 1500 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 200M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  3600 € do 6000 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 110M2
  Pokrivanje krova, Lazarevac

  3240 € do 5400 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, 120M2
  Pokrivanje krova, Dobra

  3240 € do 5400 €

  CENA, KROVNI POKRIVAČ I ZIDARSKI RADOVI, 8X5M VISINA 2,20M
  Pokrivanje krova, Vladimirci

  1440 € do 2400 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 100M2
  Pokrivanje krova, Ćuprija

  3240 € do 5400 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, 130M2
  Pokrivanje krova, Apatin

  3150 € do 5250 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 120M2
  Pokrivanje krova, Mladenovac

  3240 € do 5400 €

  CENA, POSTAVLJANJE TEGOLE , CCA 50M2
  Pokrivanje krova, Novi Sad

  900 € do 1500 €

  CENA, POPRAVKA KROVA, CCA 20M2
  Pokrivanje krova, Bavanište

  360 € do 600 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, CCA 200M
  Pokrivanje krova, Martonoš

  3060 € do 5100 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, 300 M2
  Pokrivanje krova, Vršac

  2700 € do 4500 €

  CENA, NATKRIVANJE TERASE U POTKROVLJU, 8 M2
  Pokrivanje krova, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 60M2
  Pokrivanje krova, Vršac

  1350 € do 2250 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 140M2
  Pokrivanje krova, Crvenka

  2520 € do 4200 €

  CENA, REKONSTRUKCIJA KROVA, 300M2, 45-50%
  Pokrivanje krova, Subotica

  4500 € do 7500 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  POKRIVANJE KROVA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 358 PREDUZEĆA ZA POKRIVANJE KROVA


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE POKRIVANJE KROVA?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana