Kalkulator > Prozori, vrata > Ulazna vrata, cena > PVC ulazna vrata, cena

PVC ulazna vrata Cena

Koliko koštaju PVC ulazna vrata? Cene PVC ulaznih vrata se razlikuju prema tome imaju li ili nemaju termo i zvučnu izolaciju, po dimenzijama, zastakljenim delovima, raznim dodacima kao što su elektronsko otvaranje, osvetljenje ili s prozorom iznad (tzv. nadsvetlom) itd. te proizvođaču. Cena jednostavnih PVC vrata se kreće između 250 i 750 EUR. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima PVC vrata, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o PVC ulaznim vratima.

Zatražite ponudu:

CENA PVC ULAZNIH VRATA


Cena PVC ulaznih vrata. Cena PVC ulaznih vrata s klasičnim okovima i prohromskom kvakom, niskim aluminijumskim pragom i termozaštitom, 100x210 cm. Cena ugradnje vrata, bez stakla.

250.00 €/kpl

VEOMA NISKA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
750.00 €/kpl

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
PVC ulazna vrata Cena

DETALJNIJE CENE ZA PVC ULAZNA VRATA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

PVC ulazna vrata – sve što treba da znate

1. PVC ulazna vrata – šta sve treba da znate?

1.1. Zašto je važno kako ulazna vrata izgledaju

Ulazna vrata su prva tačka susreta s nekom kućom. Istovremeno, ona su i vrlo uočljiv građevinski element fasade, što uveliko utiče na celokupni utisak o domu. Osim što treba da se slažu sa fasadom i tako upotpunjuju celovit izgled kuće, njen koncept i stil, treba da ih odlikuju i druge karakteristike nevezane za estetiku, kao što su kvalitet, čvrstina i dugotrajnost što u praktičnom smislu predstavljaju protivprovalna i zaštita od požara, termo i zvučna izolacija – rečju, zaštita od spoljnih uticaja kojima su ona itekako izložena.

PVC ulazna vrata su najjeftinija na svakom tržištu
PVC ulazna vrata su najjeftinija na svakom tržištu

1.2. Prednosti koje nude ulazna PVC vrata

Najveća prednost PVC vrata definitivno je njihova cena. PVC su najjeftinija ulazna vrata na svakom tržištu. Suprotno od očekivanog, to što su najjeftinija nikako ne znači da su najlošija – naprotiv – brojne karakteristike im samo idu u prilog: protivprovalna su, protivpožararna, odlikuje ih izuzetna rezistentnost na vremenske uslove, lako se čiste i održavaju, a savremene verzije su otporne i na UV zrake, pa više ne žute na svetlosti niti im se boja s godinama menja. Povrh toga, kao i druge plastike i PVC se može ofarbati bilo kojom bojom iz RAL palete tako da se uvek mogu uklopiti u eksterijer kakav ste zamislili. Zbog svih navedenih svojstava, ona su najčešća alternativa aluminijumu i drvetu.

1.3. Slabosti PVC ulaznih vrata

PVC vrata su od plastičnih profila, naravno, ali na sam pomen plastike mnogi odmah odmahnu rukom. Plastika je neekološki materijal koji pored negativnog uticaja na životnu sredinu već na prvi pogled deluje veštački. Obe činjenice su nesporne, ali treba imati u vidu da su se tehnologije i tehnike proizvodnje usavršile i da se dalje usavršavaju, što u krajnjem slučaju znači da samo treba pažljivije razmotriti za koje je objekte takav izbor primeren. Recimo, uprkos tome što ovakvih vrata sada ima i u imitacijama drveta, definitivno ne bi bila odgovarajuća starijoj zgradi koju okružuje svojevrsna aura i čiji materijali odišu patinom.

2. Dizajn PVC ulaznih vrata

PVC ulazna vrata, kao i sva druga, dostupna su u različitim varijantama - od klasičnih, punih do vrata sa staklenim površinama koje propuštaju svjetlost. Ova druga se smatraju jednom od najpopularnijih verzija PVC vrata koja se uglavnom nalaze na porodičnim kućama, premda se neretko sreću i na ulazima u stambene zgrade.

2.1. Puna PVC ulazna vrata

Ovakva se vrata smatraju klasičnim PVC ulaznim vratima. Karakteriše ih ujednačena glatka površina za koju možete birati različite boje. Moguće su sve nijanse date u RAL karti, a ima ih na stotine. Klasičan dizajn je dobar izbor za objekte kojima manjak svetla ne predstavlja problem, a akcent je na izgledu i estetici vrata, pošto se kod takvih najlakše postiže elegantan, minimalistički izgled.

2.2. PVC ulazna vrata sa staklom

To je najčešći i najpopularniji tip PVC ulaznih vrata. Ova varijanta rešava problem lošeg osvetljenja prilaza, predvorja ili ulaznih hodnika, koji obično nemaju prozore, pa do njih dolazi vrlo malo prirodnog svetla. Vrata sa jednom ili više staklenih površina (kao svetlarnik iznad vrata ili okna na bočnim stranama) uneće nešto dnevne svetlosti u prostor. U PVC ulazna vrata mogu biti integrisani različiti oblici - od klasičnih, pravougaonih do polukružnih, ovalnih, okruglih ili višeugaonih. Zatim je tu mnogo opcija pri izboru vrste stakla, koje može biti potpuno prozirno, mlečno, gravirano, šrafirano, peskirano ili prozirno sa naizmeničnim trakama od matiranog stakla, pa čak i mozaik. Mogućnosti su zaista brojne, premda u svakom slučaju to staklo mora biti protivprovalno, odnosno, višeslojno i kaljeno. Kombinacijom staklenih površina mogu se stvoriti dezeni na površini vrata, čak vrlo posebni u estetskom ili umetničkom smislu.

2.3. PVC ulazna vrata s oknom

PVC ulazna vrata s oknom odlično su rešenje za malo šira predvorja i ulazne hodnike. U ovom slučaju, okno je zapravo staklo na jednoj, drugoj ili s obe bočne strane, sa fiksnim okvirom koji se ne otvara zajedno sa vratima, već je njegova primarna svrha osvetljenje. Takav dizajn omogućava mnogo više prirodnog svetla od PVC ulaznih vrata s integrisanim staklenim površinama, jer je sama transparentna površina mnogo veća. I ovde vam stoji na raspolaganju mnogo raznih kombinacija staklenih površina, od potpuno providnog do matiranog stakla.

2.4. Dvokrilna PVC ulazna vrata

Dvokrilna PVC ulazna vrata su najređi tip od svih. To je uglavnom zbog njihove velike ukupne širine, koju većina predvorja i hodnika porodičnih kuća nema, ali se zato mogu videti na ulazima stambenih zgrada. Ova verzija je sklop dva krila, koja mogu da se otvaraju pojedinačno ili zajedno (kao jednokrilna ili dvokrilna); kada se otvore oba krila dobija se širok prolaz. Najčešće se u svakodnevnoj upotrebi otvara samo jedno, a pri unošenju ili iznošenju gabaritnijih i kabastijih stvari kojima nije dovoljno 90-100 cm širine, oba. Takva vrata su vrlo korisna i u slučaju da ima stanara u invalidskim kolicima.

2.5. PVC ulazna vrata od imitacije materijala

Na tržištu su dostupna i PVC vrata koja svojim izgledom i teksturom imitiraju izgled drugih, najčešće prirodnih materijala. Za takve varijante dizajna imitacija drveta je sasvim uobičajena, ali se mora napomenuti da svako podražavanje uvek deluje pomalo izveštačeno - ako ništa drugo, neautentičnost će se otkriti kada dodirnete površinu.

3. Komponente PVC vrata

3.1. Profili i ojačanje krila

Za ulazna PVC vrata koriste se 5 ili 6 komorni profili. Petokomorno krilo je debljine 7 cm, a šestokomorno 8,5 cm i dodatno su ispunjeni penom. Za PVC vrata, osim plastičnih profila, koriste se i dodatna čelična ojačanja, koja osiguravaju statičku stabilnost krila i ne dozvoljavaju da vrata spadnu.

3.2. Ispune, zaptivke, šarke i brave

PVC okvir vrata zatvara se ispunom. Punjenje PVC ulaznih vrata može biti PVC ili HPL ili staklo debljine 2-5 cm, dok debljina stakla zavisi od modela vrata. Za izolaciju su na raspolaganju dve vrste trajno elastičnih zaptivki (EPDM), a za zaključavanje se najčešće bira brava u tri tačke, koja po želji može biti automatska ili mehanička. Zbog toga što su ova vrata teža od sobnih, a moraju biti i čvršća, šarke za njih su metalne (prohrom ili nerđajući čelik), premda mogu imati PVC masku u boji vrata tako da se ne vide.

3.3. Prag i kvaka

U principu, sva ulazna vrata imaju bar minimalni prag, jer to obezbeđuje bolju zvučnu i toplotnu izolaciju. PVC vrata karakteriše niskoprofilni aluminijumski prag visine do 2 cm. Pored smanjenja gubitka toplote, prag je važan i za nesmetanu upotrebu vrata, a koristi i protiv smrzavanja. Izbor kvake nije uslovljen materijalom ulaznih vrata, pa možete izabrati bilo koju vrstu i model - aluminijumsku, drvenu ili plastičnu, važno je samo da njen mehanizam odgovara modelu vrata. Standardna ALU kvaka dostupna je u beloj, bronzanoj ili metalik boji.

3.4. Pribor

Pored navedenih elemenata koji su osnova svakih ulaznih vrata, PVC vratima se mogu dodati i razni funkcionalni ili ukrasni elementi. To uključuje špijunku, spoljni držač, zvono, automatsko otvaranje, osvetljenje ili svetlarnik, alarm, kameru i slično.

4. PVC ulazna vrata - cena

Cena PVC ulaznih vrata može znatno da varira u zavisnosti od kvaliteta i vrste ulaznih vrata. PVC ulazna vrata sa svetlarnikom biće skuplja od klasičnih. Prosečna cena PVC vrata se kreće između 250-750 EUR. PVC vrata u kombinaciji sa aluminijumom ili drvetom su najskuplja.

 

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMALUMINIJUMSKA ILI PVC ULAZNA VRATA

Poštovani,

potrebna ALU ili PVC ulazna vrata za kuću nekog modernijeg dizajna.


Hvala 630 € do 1050 €


........

PVC ULAZNA VRATA

Poštovani,


potrebna su mi PVC ulazna vrata za kuću.


Hvala 360 € do 600 €


........

PVC ULAZNA VRATA

Poštovani,


potrebna su mi PVC dvokrilna vrata bez stakla.


Hvala 360 € do 600 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, PVC DVOKRILNA ULAZNA VRATA, 1KOM
PVC ulazna vrata, Vrnjačka Banja

450 € do 750 €

CENA, PVC ILI ALUMINIJUMSKA ULAZNA VRATA, OKO 2M I VIŠE
PVC ulazna vrata, Gornji Stupanj

1350 € do 2250 €

CENA, ZAMENA DRVENE STOLARIJE PVC STOLARIJOM, 5 PROZORA (12 KRILA + BALKONSKA VRATA)
PVC ulazna vrata, Niš

1440 € do 2400 €

CENA, UGRADNJA PVC PROZORA I VRATA, 3 DVOKRILNA DIMENZIJE 160X140CM,2 DVOKRILNA DIMENZIJE 120X130,2 JEDNOKRILNA DIMENZIJE 60X60CM,1 DVOKRILNI DIMENZIJE 140X130CM SA 1 BALKONSIM VRATIMA D
PVC ulazna vrata, Velika Moštanica

1260 € do 2100 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, CCA 130X200CM
PVC ulazna vrata, Trstenik

360 € do 600 €

CENA, PVC STOLARIJA, 10 PROZORA , 2 KOM VRATA
PVC ulazna vrata, Čoka

2250 € do 3750 €

CENA, PVC STOLARIJA, 205 X 100CM VRATA, A PROZOR 60 X 60CM
PVC ulazna vrata, Inđija

504 € do 840 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 200X140CM
PVC ulazna vrata, Bačka Palanka

450 € do 750 €

CENA, ULAZNA DVOKRILNA KAROLAJ VRATA, 2400 MM X 1630MM
PVC ulazna vrata, Resavica

450 € do 750 €

CENA, PVC STOLARIJA, 8KOM
PVC ulazna vrata, Novi Slankamen

1170 € do 1950 €

CENA, PVC PROZORI, 7KOM
PVC ulazna vrata, Boljevac

1620 € do 2700 €

CENA, ZAMENA STOLARIJE U CELOM STANU, 7KOM
PVC ulazna vrata, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA DVODELNA, 230CM X 250CM
PVC ulazna vrata, Smederevo

630 € do 1050 €

CENA, ULAZNA VRATA ZA TAVAN, CCA 100X185CM
PVC ulazna vrata, Beli Potok (Beograd)

270 € do 450 €

CENA, PVC STOLARIJA, 4 PROZORA, 1 VRATA
PVC ulazna vrata, Vršac

90 € do 150 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 2M X 94CM
PVC ulazna vrata, Arilje

1080 € do 1800 €

CENA, DVOKRILNA ULAZNA VRATA, 2KOM, 2330-1400 , 2070-1450
PVC ulazna vrata, Jasika

720 € do 1200 €

CENA, PVC PROZORI, 4KOM
PVC ulazna vrata, Vajska

594 € do 990 €

CENA, PVC PROZORI I VRATA, VRATA 900MM X 2020MM, BALKONAC 770MM X 2270MM
PVC ulazna vrata, Čačak

1170 € do 1950 €

CENA, PVC STOLARIJA, 7KOM
PVC ulazna vrata, Vrnjačka Banja

900 € do 1500 €

CENA, PVC PROZORI I BALKONSKA VRATA, 4KOM
PVC ulazna vrata, Mršinci

630 € do 1050 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 1KOM
PVC ulazna vrata, Donji Milanovac

450 € do 750 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 200X95CM
PVC ulazna vrata, Beograd

405 € do 675 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 190 X100CM
PVC ulazna vrata, Jasika

450 € do 750 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, VISINA 2,10M, ŠIRINA 1.10 M
PVC ulazna vrata, Trstenik

450 € do 750 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, CCA 100 X 200CM
PVC ulazna vrata, Šabac

405 € do 675 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, CCA 210 X130XCM
PVC ulazna vrata, Bačka Topola

405 € do 675 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 2 M X 1,3M
PVC ulazna vrata, Bečej

405 € do 675 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 245X105CM
PVC ulazna vrata, Novi Kneževac

450 € do 750 €

CENA, PVC VRATA I PROZORI,
PVC ulazna vrata, Ribare

1260 € do 2100 €

CENA, ULAZNA VRATA, 1KOM
PVC ulazna vrata, Kraljevo

540 € do 900 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 200X100CM
PVC ulazna vrata, Užice

450 € do 750 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 160 X 200CM
PVC ulazna vrata, Sremski Karlovci

360 € do 600 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 1000X1950
PVC ulazna vrata, Lece

540 € do 900 €

CENA, PVC VRATA, 1970X2030MM
PVC ulazna vrata, Sremska Mitrovica

450 € do 750 €

CENA, PVC BALKONSKA VRATA, 214CMX73CM
PVC ulazna vrata, Ralja

270 € do 450 €Pogledajte druge završene projekte i cene

PVC ULAZNA VRATA CENOVNIK

SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 870 PREDUZEĆA ZA PVC ULAZNA VRATA


BESPLATNA PRETRAGA
TRAŽIMO LOKALNO
BEZ PROVIZIJE
PRIDOBIJ PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PVC ULAZNA VRATA?

Serbia
DAIBAU.RS

Železnička 9
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

KONTAKTI

Potražnje: 00381 114 300 340
Preduzeća: 00381 114 300 340

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana