Montažne kuće cena

Koliko košta montažna gradnja? Cena montažne kuće se razlikuje pre svega od proizvođača do proizvođača montažnih kuća, a svakako zavisi od veličine, oblika, tipa montaže i vrste konstrukcije. Prosečna cena montažne kuće spremne za useljenje kao „ključ u ruke“ je negde između 400 do 800 EUR/m2. Sve u svemu, nema prevelikih razlika u ceni različitih ponuđača, i tu postoje dve grupe – standardne montažne kuće su u proseku 400 do 800 EUR/m2 dok su one skuplje oko 1.000 EUR/m2. Ako, pak, želite montažnu kuću po meri, ona će u startu biti 15% skuplja.

Kome poveriti gradnju montažne kuće? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim ponuđačima montažnih kuća u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA MONTAŽNE KUĆE „NA KLJUČ“


Cena montažne porodične kuće „na ključ u ruke“. Cena standardne drvene montažne kuće od 120 m2, prizemlje i potkrovlje s krovom na dve vode.

500.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
780.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Montažne kuće cena

DETALJNIJE CENE ZA MONTAŽNE KUĆE

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Cena nezavršene montažne kuće „na ključ“

Cena nezavršene montažne porodične kuće do 4. faze gradnje. Cena standardne drvene montažne kuće od 120 m2, prizemlje i potkrovlje s krovom na dve vode.€/m2

m2
potražnja>

Cena gotove montažne kuće

Cena montažne porodične kuće do 3. faze gradnje. Cena standardne drvene montažne kuće od 120 m2, prizemlje i potkrovlje s krovom na dve vode.€/m2

m2
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Montažna kuća – sve što treba da znate

1. Montažna kuća – šta sve treba da znate?

Kada je u pitanju klasična stambena izgradnja, odnosno, mokro zidanje, objekt se podiže na građevinskoj parceli prema redosledu faza izgradnje. S druge strane, montažna gradnja se takođe odvija po fazama, ali se one podudaraju samo do postavljanja temelja. Nakon toga, montažna kuća se sastavlja na pripremljenoj podlozi od elemenata koji se na parcelu dopremaju teretnim vozilima kao gotovi fabrički proizvodi. Takva vrsta izgradnje naziva se još i suvom gradnjom.

Montažne kuće se sastavljaju na lokaciji od delova napravljenih u fabrici
Montažne kuće se sastavljaju na lokaciji od delova napravljenih u fabrici

1.1. Koliko traje gradnja?

U zavisnosti od veličine i zahtevnosti, podizanje montažne kuće traje oko tri meseca. Kompletiranje ovakvih kuća obično traje pola godine, što je mnogo brže u poređenju sa zidanjem koje može da se protegne na godinu ili dve. Zbog čega je montažna gradnja toliko brža? Prvi razlog je to što se svi elementi kuće prave u fabričkim halama, gde su svi materijali, alati i posebne mašine u kontrolisanim uslovima, nezavisni od vremenskih prilika i uticaja. Sama organizacija poslovanja je daleko efikasnija i učinkovitija, pošto cela proizvodnja ima svoju organizaciju, raspored i plan. U fabrici nema problema s koordinacijom radova i radnika niti mora da se čeka na ispunjenje bilo kakvih preduslova. Ipak, faza projektovanja i čekanja na građevinsku dozvolu i određena rešenja državnih organa ni ovde se ne mogu izbeći niti ubrzati. Uz to treba dodati vreme neophodno za pripremu gradilišta, iskop građevinske jame te izlivanje temelja, odnosno, podruma ukoliko je predviđen, kao i kod klasične gradnje. Morate imati u vidu i to da preduzeće od koga naručujete montažnu kuću ima sopstvene rokove isporuke, a možda i listu čekanja, pa će biti potrebno da se eventualno strpite nekoliko meseci pre nego što dođete na red.

1.2. Da li je montažna kuća ekološki primerenija i trajnija od zidane?

Istina je da montažne kuće važe za objekte koji su manje štetni po prirodnu sredinu od zidanih. Samim načinom gradnje nastaje manje otpada – umesto da brojni izvođači radova donose najrazličitije materijale i opremu kojom će raditi te viškovima i ambalažom stvaraju otpad, elementi kuće su već završeni, gotovi proizvodi. Sastavljanje, montaža i dorada tih elemenata na licu mesta se odvija pomoću materijala čije su količine unapred proračunate, a otpad koji pri tom nastane uglavnom se vraća u pogon na reciklažu. Nadalje, građevinski elementi su takođe u fabrici izolovani i zaptiveni te su, kada se sklope, mnogo energetski efikasniji, pa su i gubici prilikom grejanja i hlađenja manji. S druge strane, i sami ponuđači i proizvođači montažnih kuća prateći savremene trendove idu na to da nude proizvode koji su što manje škodljivi. Tako uz montažne kuće, „u paketu“ nude i ekološke, najnovije uređaje i opremu za grejanje, hlađenje, reciklažu, a ima i onih koji idu i dalje, pa kupcima nude elemente pokućstva od ekološki prihvatljivijih i trajnijih materijala iz obnovljivih izvora (recimo, podne obloge od bambusa i slično). Ima primera udruživanja preduzeća kako bi imali jedinstvenu ponudu – montažna kuća, plus solarni paneli, plus sistemi za sakupljanje kišnice. U svakom slučaju, ovih godina postaje sve evidentnije da će klimatske promene i uslovi života u različitim podnebljima postavljati sve više izazova pred graditelje montažnih kuća te će od njihovih rešenja zavisiti i poslovanje.

1.3. Montažna kuća po meri?

Možda ne zvuči tako, ali moguće je naručiti montažnu kuću po meri. Montažne kuće su tipske i kao takve se uglavnom i prodaju. Najveći broj ponuđača i proizvođača u ponudi ima izvestan broj modela montažnih kuća i nadgrdanji, kao i „paketa“ koji uz njih mogu da idu, uz izvesna prilagođavanja i konfiguracije po meri. Međutim, ima i onih koji su voljni da izađu u susret kupcima te načine sve izmene koje traže. Ukoliko se odlučite na takve zahteve, imajte u vidu da će oni znatno poskupeti ceo projekt.

2. Uključite ponuđača kuće što ranije u planiranje projekta

Proizvođači montažnih kuća svakodnevno se sreću s različitim teškoćama te su navikli i da ih rešavaju, naročito kada su u pitanju nacrti, logistika, montaža na gradilištu ili vođenje projekta. Kada potpišete ugovor s pravim profesionalcima to ne znači samo da ste kupili svoju kuću već i da ste dobili stručnog savetnika velikog iskustva koji će biti s vama tokom cele realizacije, pa zar onda ne bi bilo mudro iskoristiti takav potencijal? Daćemo vam neke ideje u vezi s tim.

2.1. Detalji gradnje

Arhitekte su ti koji se prevashodno bave geometrijom, prostornim planiranjem, estetikom i sličnim dok su proizvođači montažnih kuća stručnjaci kojima su najvažniji detalji gradnje konstrukcije. Kada prvi put budete razgovarali o svom projektu s proizvođačem, postaviće vam niz konkretnih pitanja. Zašto je to toliko važno? Jednostavno zato što arhitekta vidi ideju, ima viziju životnog prostora, a graditelj je taj koji od raznoraznih materijala, elemenata, poluproizvoda i proizvoda treba da sastavi čvrstu, samostalanu, trajnu građevinu koja će odolevati silama prirode, upotrebe i vremena. Toga radi, treba da budete svesni svih tih činilaca da biste znali da procenite i cenu kuće koju tražite. Ako se budete raspitivali u više firmi, svaki će vam proizvođač ponuditi svoje uslove koji mogu ali ne moraju biti isti ili slični, pa i različite cene. Savetovali bismo vam da prvo detaljno proučite sve modele kuća koji se nude, odlučite eventualno da li biste i šta biste dodavali ili menjali, pa da tek onda na osnovu takvog plana i trošnovnika investicije tražite i izvođača radova.   

2.2. Pomoć oko tehničkih pitanja

Ponuđač, proizvođač ili izvođač montažne gradnje uvek može biti vrlo koristan pri rešavanju tehničkih izazova. Tipične situacije koje zahtevaju njegovo angažovanje su, recimo, energetska efikasnost kuće, instalacije (vrste grejanja, hlađenja, vodovod, kanalizacija, struja, itd.), planiranje temelja i slično. Što pre ponuđač montažne kuće stupi u kontakt s ostalim izvođačima radova to će svima biti lakše.

2.3. Uštedite vreme

Što bolji budu svi planovi, nacrti i pripremna dokumentacija, manje će biti zamešateljstva kada izgradnja počne. Što više vremena uložite u planiranje, gradnja će ići brže i jednostavnije. Ukoliko ponuđača montažne kuće kasno uključite u pripremne radove biće neophodno više revizija i naknadnih prilagođavanja projektne dokumentacije.

3. Faze ili vrste gradnje

3.1. Montažna kuća do 3. ili produžene faze gradnje

Ovo je faza u kojoj se spoljni elementi objekta sasvim završavaju. Kuća tada spolja izgleda kao kuća. Ipak, unutrašnjost je prazna - nema instalacija, vodova, ni grejanja ni hlađenja, vode, struje, podnih i zidnih obloga niti elemenata suve gradnje. Samo goli, neomalterisani i neokrečeni noseći zidovi i krov.

3.2.  Montažna kuća do 4. faze 

Objekt završen do četvrte faze ima pored spoljnih elemenata – konstrukcije, fasade, krova, stolarije i delova pokućstva, balkona i prozorskih dasaka – i unutrašnje: sasvim završene podove, pregradne zidove, plafone što bi trebalo da znači i da su sve instalacije postavljene. Međutim, imajte u vidu da to treba pažljivo proveriti – koji sve radovi i u kom obimu ulaze u ovu fazu jer nije nužno da svi izvođači radova podrazumevaju iste vrste poslova u svakoj fazi.

3.3. „Ključ u ruke“

Najskuplja varijanta je svakako potpuno završena montažna kuća, „ključ u ruke“, u koju se useljavate samo s nameštajem i ličnim stvarima. Ipak, i ovde cene mogu varirati u zavisnosti od ugrađenih materijala i opreme te načina rada. U konačnu cenu može biti uključeno sve što ulazi u 4. fazu gradnje, ali ne po vašem izboru – podne i zidne obloge, pokućstvo i rasveta. Imajte na umu da je montažna kuća "ključ u ruke" u potpunosti predefinisan tipski projekat i da se prodaje kao bilo koji drugi gotov proizvod.

4. Proces izgradnje

4.1. Ideja

Uvek sve počinje nekom idejom. Jednog dana ćete se možda probuditi s mišlju da bi vašoj porodici bio potreban sopstveni životni prostor i tog trenutka će početi premišljanje o kući iz snova. Ako se koncentrišete na osnovne stvari, brzo i lako ćete doći do toga koliko soba i pomoćnih prostorija bi trebalo da bude shodno vašim potrebama, navikama i željama. Sledeće je svakako istraživanje na internetu, odnosno, potraga za slikama kuća koje vam se dopadaju.

4.2. Izrada arhitektonskog nacrta

Nacrti, skice, fotografije i grub proračun troškova je ono od čega se uvek počinje. Naravno, treba da angažujete i arhitektu koji će od svega onoga što vam se sviđa napraviti projekt. Angažovanje arhitekte odmah na početku, preporučujemo iz sledećih razloga:

- on/ona zna sve savezne i lokalne propise te način rada upravnih jedinica i organa vlasti, što se itekako može razlikovatri od opštine do opštine. Prihvatanje saveta vam može uštedeti mnogo novca, vremena i živaca;

- predložiće vam prostorna i stilska rešenja prema željama i htenjima, a shodno onome što je realno izvodljivo, kako bi vaš dom bio što funkcionalniji i lepši – nemojte se mnogo pouzdati u vlastiti talenat, ako niste iz struke;

- u svakom slučaju, građevinsku dozvolu ne možete dobiti bez arhitekte i

- zbog svega rečenog – što pre nađete arhitektu - to bolje!

4.3. Finansijska konstrukcija

Nikako se nemojte pouzdati u to da će vam prodavac montažne kuće isporučiti sve završeno i rešeno tako da samo uselite. Istina je da postoji jedva šačica tako sposobnih i preduzimljivih ponuđača; ostali će vam napraviti i sastaviti kuću, ali ne i završiti sve radove. To u praksi znači gomilu stvari s kojima ćete biti prisiljeni da se suočite sami, a svaka od njih je dodatni trošak. Osim što postavljanju i sastavljanju montažne kuće mora da prethodi postavljanje gradilišta, iskop građevinske jame i izgradnja temelja, sami se morate postarati i za sve priključke i razvod instalacija – rečju, sve ono što se računa u faze grube gradnje. Nadalje, na vama će biti i obezbeđenje unutrašnjih instalacija nakon 3. faze gradnje, što zapravo znači da ćete morati da pregovarate s izvođačima radova i nadzirete njihov rad koliko i utrošak materijala sve dok i poslednji priključak u kući ne bude gotov. Naravno, ne smete smetnuti s uma ni kasnije zanatske radove i opremanje kuće.

4.4. Izbor glavnog ponuđača

Izbor pravog ponuđača, odnosno proizvođača i izvođača radova uglavnom je vrlo kompleksan. Kupac uvek ima mnogobrojna pitanja, naročito zato što ga svaki prodavac zaspe novom salvom informacija, a među njima je nemalo kontradiktornih. Uprkos svemu što vas zbunjuje, dobro bi bilo da se što pre opredelite kako bi onaj koga izaberete mogao da vas usmerava i pomaže.

4.5. Izbor ostalih izvođača radova

U slučaju da se ne odlučite za montažnu kuću „ključ u ruke“, savetujemo da izaberete jednog izvođača koji će biti glavni i koji će se pobrinuti za sve one poslove koji ne ulaze u ono što ponuđač montažne kuće nudi. Kada imate nekog pouzdanog ko zna šta treba i kako treba da se radi, opasnosti od grešaka, propusta i novih raskoda smanjiće se na minimum. Tako će i prodavcu kuće i vama biti lakše. Prodavcu montažne kuće biće od koristi da na gradilištu ima kontakt osobu od poverenja te će protok informacija biti brži, pouznaniji i efikasniji. Imajte na umu da je na gradilištu, kao i u bilo kom drugom poslu, dobra komunikacija ne samo zlata vredna već i presudna za uspeh projekta. Jednom rečju, osnovni je cilj da se mogućnost pojave problema svede na minimum, a efikasnost poveća do maksimuma.    

4.6. Izvođački planovi

Kada se svi zainteresovani nađu na jednom mestu, vreme je da se počne inžinjerski deo posla. Inžinjerski plan montažne kuće (proizvodni nacrti, koje obezbeđuje proizvođač kuće) vrlo je važan deo procedure koji oduzima poprilično vremena, a neizbežan je korak izgradnje. U odnosu na to koliko je velika kuća i koliko je arhitektonski zahtevna, ova faza može da potraje i do 12 sedmica. U toj se fazi kuća rastavlja na sastavne delove kao u trodimenzionalnim maketama. Svaka komponenta se potom pažljivo razmatra i razrađuje. Pri planiranju sastavnih delova, projektanti treba da se drže postavki svih vrsta instalacija i njihovog tačnog razvođenja po kući, a zato je vrlo važno da svi budu pravovremeni i usklađeni. Kada se faza završi, to znači da su svi sastavni elementi razrađeni do kraja i da je pripremljen plan i raspored montaže na lokaciji.

4.7. Priprema terena i temelj

Istovremeno s izvođačkim planovima u fabrici, na gradilištu se rade pripreme terena. Formira se gradilište i radi utvrđivanje terena, iskop temeljne jame te izlivanje temelja.

4.8. Izrada sastavnih delova kuće

Ova faza je jedna od kraćih u toku izgradnje, dok je transport najkraći. Izrada delova montažne kuće za prosečnu porodicu u fabrici traje oko dve nedelje. To je vrlo brzo, a da bi prošlo bez problema, izvođački planovi moraju biti besprekorno napravljeni. To je ujedno i razlog zašto je pripremna faza projektovanja toliko bitna i dugotrajna. Posebna pažnja koja se posvećuje detaljima je jedna od glavnih razlika u odnosu na zidane kuće. Dobar dizajn i kvalitetna realizacija rezultira i vrhunskim sastavnim delovima.

4.9. Transport

Kada se u fabričkom pogonu svi delovi montažne kuće završe, isporučuju se na gradilište.

4.10. Montaža na lokaciji

Vreme potrebno za sastavljanje elemenata se razlikuje prema veličini i zahtevnosti kuće, ali obično nije duže od dve nedelje.

4.11. Instalacije

Kada se objekt postavi, monteri odlaze i rad prepuštaju glavnom izvođaču čiji je zadatak da uskladi i kontroliše izvođenje svih zanatskih radova. U te poslove ubraja se ugradnja vodovodnih i kanalizacionih linija, struje, rasvete, uređaja i opreme za grejanje, hlađenje i ventilaciju te alarmnih i drugih sistema. To može da potraje više sedmica.

4.12. Enterijer

U poslednjoj fazi gradnje glavni izvođač (ili pojedinačni majstori i zanatlije) rade unutrašnje, završne radove. To može da traje oko petnest dana, shodno veličini kuće i zahtevnosti dizajna. Vrlo je važno da zanatlije svoje poslove obave precizno i bez žurbe. Premda su konstrukcija i struktura kuće završeni, loše izvedeni zanatski radovi mogu prouzrokovati pucanje zidova ili podova ili neke druge štete što bi vodilo daljim nevoljama.

4.13. Primopredaja kuće

Kada se sve završi, glavni izvođač radova i vlasnik treba još jednom da prekontrolišu celu kuću i uvere se da je sve urađeno prema planovima i očekivanjima. Svaka primedba u vezi kvaliteta radova ili količine materijala mora da se evidentira u zapisniku koji se overava njihovim potpisima. Popravak eventualnih manjkavosti mora da se uradi u garantnom roku koji daje proizvođač montažne kuće kao i ostali izvođači radova, svaki za svoj deo posla.

Montažna kuća je tada spremna za primopredaju.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMMONTAŽNA TIPSKA KUĆA KLJUČ U RUKE

Poštovani,

potrebna izgradnja tipske montažne kuće ključ u ruke. Tri spavaće sobe, kuhinja, kupatilo, wc, dnevna soba.

Hvala 54000 € do 90000 €


........

MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE

Poštovani,

potrebna izrada montažne kuće TIP 68 DOMETRA.

Hvala 36000 € do 60000 €


........

MONTAŽNA TIPSKA KUĆA KLJUČ U RUKE

Poštovani,

potrebna izgradnja ključ u ruke sa temeljom, klasična kuća do 70m2.

Hvala 45000 € do 75000 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, TIP 30
Montažne kuće, Barajevo

27000 € do 45000 €

CENA, PRIZEMNA MONTAŽNA KUĆA, 60M2 NETO STAMBENOG PROSTORA, PLUS 2 TERASE OD UKUPNO 20M2
Montažne kuće, Beograd

54000 € do 90000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 100 M2
Montažne kuće, Kaluđerica

58500 € do 97500 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 140 M2
Montažne kuće, Novi Sad

81900 € do 136500 €

CENA, GRADNJA MONTAŽNE TIPSKE KUĆE, CCA 65 M2
Montažne kuće, Novi Sad

38700 € do 64500 €

CENA, GRADNJA KUĆE SIP PANELIMA, 55M2
Montažne kuće, Novi Sad

27000 € do 45000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, 80-100M2
Montažne kuće, Pančevo

58500 € do 97500 €

CENA, VIKENDICA, 30M2
Montažne kuće, Niš

18000 € do 30000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, DO 40M2
Montažne kuće, Rakovac

27000 € do 45000 €

CENA, IZGRADNJA MONTAŽNE VIKENDICE , 25M2
Montažne kuće, Bela Palanka

18000 € do 30000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 80M2
Montažne kuće, Banatski Karlovac

49500 € do 82500 €

CENA, MODERNA VIKENDICA NA FRUŠKOJ GORI , 80-100 M2
Montažne kuće, Čortanovci

54000 € do 90000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 80 M2
Montažne kuće, Banoštor

49500 € do 82500 €

CENA, DRVENA KUĆICA -BRVNARA ZA ČUVARA, 18M2
Montažne kuće, Kruševac

9450 € do 15750 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 70M2
Montažne kuće, Kruševac

58500 € do 97500 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA GOLIJA 40, 62M2
Montažne kuće, Vlasina Okruglica

40500 € do 67500 €

CENA, PRIZEMNA MONTAŽNA KUĆA , 100 M2
Montažne kuće, Beograd

6750 € do 11250 €

CENA, IZGRADNJA MONTAŽNE KUĆE, 80-90 M2
Montažne kuće, Zaječar

54000 € do 90000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, 75 M2
Montažne kuće, Kragujevac

45000 € do 75000 €

CENA, KUĆA NOVOGRADNJA ZAJEDNO SA PLACOM, 100-200 M2
Montažne kuće, Novi Sad

180000 € do 300000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 60M2
Montažne kuće, Kosjerić

40500 € do 67500 €

CENA, SPRATNA MONTAŽNA KUĆA, 50 M2
Montažne kuće, Ledinci

31500 € do 52500 €

CENA, IZRADA PRIZEMNE KUĆE SA KROVOM NA DVE VODE, 40 M2 8X5M
Montažne kuće, Sopot

18000 € do 30000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 70M2
Montažne kuće, Jagodina

40500 € do 67500 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA , 140M2
Montažne kuće, Ledinci

63000 € do 105000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, 70M2
Montažne kuće, Ostružnica

41400 € do 69000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 140M2
Montažne kuće, Vinča

63000 € do 105000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, 70 M2
Montažne kuće, Mrčajevci

40500 € do 67500 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA SIVA FAZA ILI KLJUČ U RUKE BEZ TEMELJA, 70M2
Montažne kuće, Sokobanja

36000 € do 60000 €

CENA, PRIZEMNA MONTAŽNA KUĆA, 50 M2
Montažne kuće, Ugrinovci (Zemun)

31500 € do 52500 €

CENA, MONTAZNA KUCA, 90M2
Montažne kuće, Aradac

25200 € do 42000 €

CENA, KUĆA TIP 30,
Montažne kuće, Barajevo

18000 € do 30000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA NA VEĆ POSTOJEĆEM OBJEKTU PRIZEMLJE SA PLOČOM, 150M2
Montažne kuće, Beočin

13500 € do 22500 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA, 63 M2
Montažne kuće, Beograd

40500 € do 67500 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA SA PUNO PORTALA ZBOG SVETLOSTI, 90M2
Montažne kuće, Niš

54000 € do 90000 €

CENA, MONTAŽNA KUĆA KLUČ U RUKE, 70 M2
Montažne kuće, Sokobanja

41400 € do 69000 €Pogledajte druge završene projekte i cene

MONTAŽNE KUĆE CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

596+ PREDUZEĆA ZA MONTAŽNE KUĆE
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE MONTAŽNE KUĆE?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana