Za područje

  Montažne kuće, cena

  Koliko košta montažna gradnja? Cena montažne kuće se razlikuje pre svega od proizvođača do proizvođača montažnih kuća, a svakako zavisi od veličine, oblika, tipa montaže i vrste konstrukcije. Prosečna cena montažne kuće spremne za useljenje kao „ključ u ruke“ je negde između 400 do 800 EUR/m2. Sve u svemu, nema prevelikih razlika u ceni različitih ponuđača, i tu postoje dve grupe – standardne montažne kuće su u proseku 400 do 800 EUR/m2 dok su one skuplje oko 1.000 EUR/m2. Ako, pak, želite montažnu kuću po meri, ona će u startu biti 15% skuplja.

  Kome poveriti gradnju montažne kuće? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim ponuđačima montažnih kuća u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena montažne kuće „na ključ“


  Cena montažne porodične kuće „na ključ u ruke“. Cena standardne drvene montažne kuće od 120 m2, prizemlje i potkrovlje s krovom na dve vode.

  500.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  650.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  780.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Montažne kuće (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena gotove montažne kuće

  Cena montažne porodične kuće do 3. faze gradnje. Cena standardne drvene montažne kuće od 120 m2, prizemlje i potkrovlje s krovom na dve vode.


  m2

  €/m2

  Cena nezavršene montažne kuće „na ključ“

  Cena nezavršene montažne porodične kuće do 4. faze gradnje. Cena standardne drvene montažne kuće od 120 m2, prizemlje i potkrovlje s krovom na dve vode.


  m2

  €/m2

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Montažna kuća - sve što treba da znate

  1. Montažna kuća - šta sve treba da znate?

  Kada je u pitanju klasična stambena izgradnja, odnosno, mokro zidanje, objekat se podiže na građevinskoj parceli prema redosledu faza izgradnje. S druge strane, montažna gradnja se takođe odvija po fazama, ali se one podudaraju samo do postavljanja temelja. Nakon toga, montažna kuća se sastavlja na pripremljenoj podlozi od elemenata koji se na parcelu dopremaju teretnim vozilima kao gotovi fabrički proizvodi. Takva vrsta izgradnje naziva se još i suvom gradnjom.

  Montažna kuća
  Montažne kuće se sastavljaju na licu mesta od delova napravljenih u fabrici

  1.1. Koliko traje gradnja montažne kuće?

  U zavisnosti od veličine i zahtevnosti, podizanje montažne kuće traje oko tri meseca. Kompletiranje ovakvih kuća obično traje pola godine, što je mnogo brže u poređenju sa zidanjem koje može da se protegne na godinu ili dve. Zbog čega je montažna gradnja toliko brža? Prvi razlog je to što se svi elementi kuće prave u fabričkim halama, gde su svi materijali, alati i posebne mašine u kontrolisanim uslovima, nezavisni od vremenskih prilika i uticaja. Sama organizacija poslovanja je daleko efikasnija i delotvornija, pošto cela proizvodnja ima svoju organizaciju, raspored i plan. U fabrici nema problema s koordinacijom radova i radnika niti mora da se čeka na ispunjenje bilo kakvih preduslova.

  Ipak, faza projektovanja i čekanja na građevinsku dozvolu i određena rešenja državnih organa ni ovde se ne mogu izbeći niti ubrzati. Uz to treba dodati vreme neophodno za pripremu gradilišta, iskop građevinske jame te izlivanje temelja, odnosno, podruma ukoliko je predviđen, kao i kod klasične gradnje. Morate imati u vidu i to da preduzeće od koga naručujete montažnu kuću ima sopstvene rokove isporuke, a možda i listu čekanja, pa će biti potrebno da se eventualno strpite nekoliko meseci pre nego što dođete na red.

  1.2. Da li je montažna kuća ekološki primerenija i trajnija od zidane?

  Istina je da montažne kuće važe za objekte koji su manje štetni po prirodnu sredinu od zidanih. Samim načinom gradnje nastaje manje otpada - umesto da brojni izvođači radova donose najrazličitije materijale i opremu kojom će raditi te viškovima i ambalažom stvaraju otpad, elementi montažne kuće su već završeni, gotovi proizvodi. Sastavljanje, montaža i dorada tih elemenata na licu mesta se odvija pomoću materijala čije su količine unapred proračunate, a otpad koji pri tom nastane uglavnom se vraća u pogon na reciklažu. Nadalje, građevinski elementi su takođe u fabrici izolovani i zaptiveni te su, kada se sklope, energetski mnogo efikasniji, pa su i gubici prilikom grejanja i hlađenja manji.

  S druge strane, i sami ponuđači i proizvođači montažnih kuća prateći savremene trendove idu na to da nude proizvode koji su što manje škodljivi. Tako uz montažne kuće, „u paketu“ nude i ekološke, najnovije uređaje i opremu za grejanje, hlađenje, reciklažu, a ima i onih koji idu i dalje, pa kupcima nude elemente pokućstva od ekološki prihvatljivijih i trajnijih materijala iz obnovljivih izvora (recimo, podne obloge od bambusa i slično). Ima primera udruživanja preduzeća kako bi imali jedinstvenu ponudu - montažna kuća, plus solarni paneli, plus sistemi za sakupljanje kišnice. U svakom slučaju, poslednjih godina postaje sve evidentnije da će klimatske promene i uslovi života u različitim podnebljima postavljati sve više izazova pred graditelje montažnih kuća te će od njihovih rešenja zavisiti i poslovanje.

  1.3. Montažna kuća po meri?

  Možda ne zvuči tako, ali moguće je naručiti montažnu kuću po meri. Montažne kuće su tipske i kao takve se uglavnom i prodaju. Najveći broj ponuđača i proizvođača u ponudi ima izvestan broj modela montažnih kuća i nadogradnji, kao i „paketa“ koji uz njih mogu da idu, uz izvesna prilagođavanja i konfiguracije po meri. Međutim, ima i onih koji su voljni da izađu u susret kupcima te načine sve izmene koje traže. Ukoliko se odlučite na takve zahteve, imajte u vidu da će oni znatno poskupeti ceo projekat.

  2. Uključite ponuđača kuće što ranije u planiranje projekta

  Proizvođači montažnih kuća svakodnevno se sreću s različitim teškoćama te su navikli i da ih rešavaju, naročito kada su u pitanju nacrti, logistika, montaža na gradilištu ili vođenje projekta. Kada potpišete ugovor s pravim profesionalcima to ne znači samo da ste kupili svoju kuću već i da ste dobili stručnog savetnika velikog iskustva koji će biti s vama tokom cele realizacije, pa zar onda ne bi bilo mudro iskoristiti takav potencijal? Daćemo vam neke ideje u vezi s tim.

  2.1. Detalji gradnje montažnih kuća

  Arhitekte su ti koji se prevashodno bave geometrijom, prostornim planiranjem, estetikom i sličnim dok su proizvođači montažnih kuća stručnjaci kojima su najvažniji detalji gradnje konstrukcije. Kada prvi put budete razgovarali o svom projektu s proizvođačem, postaviće vam niz konkretnih pitanja. Zašto je to toliko važno? Jednostavno zato što arhitekta vidi ideju, ima viziju životnog prostora, a graditelj je taj koji od raznoraznih materijala, elemenata, poluproizvoda i proizvoda treba da sastavi čvrstu, samostalanu, trajnu građevinu koja će odolevati silama prirode, upotrebe i vremena. Toga radi, treba da budete svesni svih tih činilaca da biste znali da procenite i cenu kuće koju tražite.

  Ako se budete raspitivali u više firmi, svaki će vam proizvođač ponuditi svoje uslove koji mogu ali ne moraju biti isti ili slični, pa i različite cene. Savetovali bismo vam da prvo detaljno proučite sve modele kuća koji se nude, odlučite eventualno da li biste i šta biste dodavali ili menjali, pa da tek onda na osnovu takvog plana i troškovnika investicije tražite i izvođača radova.   

  2.2. Pomoć oko tehničkih pitanja

  Ponuđač, proizvođač ili izvođač montažne gradnje uvek može biti vrlo koristan pri rešavanju tehničkih izazova. Tipične situacije koje zahtevaju njegovo angažovanje su, recimo, energetska efikasnost kuće, instalacije (vrste grejanja, hlađenja, vodovod, kanalizacija, struja, itd.), planiranje temelja i slično. Što pre ponuđač montažne kuće stupi u kontakt s ostalim izvođačima radova to će svima biti lakše.

  2.3. Uštedite vreme

  Što bolji budu svi planovi, nacrti i pripremna dokumentacija, manje će biti neprijatnosti kada izgradnja počne. Što više vremena uložite u planiranje, gradnja će ići brže i jednostavnije. Ukoliko ponuđača montažne kuće kasno uključite u pripremne radove biće neophodno više revizija i naknadnih prilagođavanja projektne dokumentacije.

  3. Faze ili vrste gradnje montažnih objekata

  3.1. Montažna kuća do 3. ili produžene faze gradnje

  Ovo je faza u kojoj se spoljni elementi objekta sasvim završavaju. Kuća tada spolja izgleda kao kuća. Ipak, unutrašnjost je prazna - nema instalacija, vodova, ni grejanja ni hlađenja, vode, struje, podnih i zidnih obloga niti elemenata suve gradnje. Samo goli, neomalterisani i neokrečeni noseći zidovi i krov.

  3.2.  Montažna kuća do 4. faze 

  Objekat završen do četvrte faze ima pored spoljnih elemenata - konstrukcije, fasade, krova, stolarije i delova pokućstva, balkona i prozorskih dasaka - i unutrašnje: sasvim završene podove, pregradne zidove, plafone što bi trebalo da znači i da su sve instalacije postavljene. Međutim, imajte u vidu da to treba pažljivo proveriti - koji sve radovi i u kom obimu ulaze u ovu fazu jer nije nužno da svi izvođači radova podrazumevaju iste vrste poslova u svakoj fazi.

  3.3. „Ključ u ruke“

  Najskuplja varijanta je svakako potpuno završena montažna kuća, „ključ u ruke“, u koju se useljavate samo s nameštajem i ličnim stvarima. Ipak, i ovde cene mogu varirati u zavisnosti od ugrađenih materijala i opreme te načina rada. U konačnu cenu može biti uključeno sve što ulazi u 4. fazu gradnje, ali ne po vašem izboru - podne i zidne obloge, pokućstvo i rasveta. Imajte na umu da je montažna kuća "ključ u ruke" u potpunosti predefinisan tipski projekat i da se prodaje kao bilo koji drugi gotov proizvod.

  4. Proces izgradnje montažnih objekata

  4.1. Ideja

  Uvek sve počinje nekom idejom. Jednog dana ćete se možda probuditi s mišlju da bi vašoj porodici bio potreban sopstveni životni prostor i tog trenutka će početi premišljanje o kući iz snova. Ako se koncentrišete na osnovne stvari, brzo i lako ćete doći do toga koliko soba i pomoćnih prostorija bi trebalo da bude shodno vašim potrebama, navikama i željama. Sledeće je svakako istraživanje na internetu, odnosno, potraga za slikama kuća koje vam se dopadaju.

  4.2. Izrada arhitektonskog nacrta

  Nacrti, skice, fotografije i grub proračun troškova je ono od čega se uvek počinje. Naravno, treba da angažujete i arhitektu koji će od svega onoga što vam se sviđa napraviti projekat. Angažovanje arhitekte odmah na početku, preporučujemo iz sledećih razloga:

  • on/ona zna sve savezne i lokalne propise te način rada upravnih jedinica i organa vlasti, što se itekako može razlikovati od opštine do opštine. Prihvatanje saveta vam može uštedeti mnogo novca, vremena i živaca;
  • predložiće vam prostorna i stilska rešenja prema željama i htenjima, a shodno onome što je realno izvodljivo, kako bi vaš dom bio što funkcionalniji i lepši -nemojte se mnogo pouzdati u vlastiti talenat, ako niste iz struke;
  • u svakom slučaju, građevinsku dozvolu ne možete dobiti bez arhitekte i
  • zbog svega rečenog - što pre nađete arhitektu - to bolje!

  4.3. Finansijska konstrukcija

  Nikako se nemojte pouzdati u to da će vam prodavac montažne kuće isporučiti sve završeno i rešeno tako da se samo uselite. Istina je da postoji jedva šačica tako sposobnih i preduzimljivih ponuđača; ostali će vam napraviti i sastaviti kuću, ali ne i završiti sve radove. To u praksi znači gomilu stvari s kojima ćete biti prisiljeni da se suočite sami, a svaka od njih je dodatni trošak. Osim što postavljanju i sastavljanju montažne kuće mora da prethodi postavljanje gradilišta, iskop građevinske jame i izgradnja temelja, sami se morate postarati i za sve priključke i razvod instalacija - rečju, sve ono što se računa u faze grube gradnje. Nadalje, na vama će biti i obezbeđenje unutrašnjih instalacija nakon 3. faze gradnje, što zapravo znači da ćete morati da pregovarate s izvođačima radova i nadzirete njihov rad koliko i utrošak materijala sve dok i poslednji priključak u kući ne bude gotov. Naravno, ne smete smetnuti s uma ni kasnije zanatske radove i opremanje kuće.

  4.4. Izbor glavnog ponuđača

  Izbor pravog ponuđača, odnosno proizvođača i izvođača radova uglavnom je vrlo kompleksan. Kupac uvek ima mnogobrojna pitanja, naročito zato što ga svaki prodavac zaspe novom salvom informacija, a među njima je nemalo kontradiktornih. Uprkos svemu što vas zbunjuje, dobro bi bilo da se što pre opredelite kako bi onaj koga izaberete mogao da vas usmerava i pomaže.

  4.5. Izbor ostalih izvođača radova

  U slučaju da se ne odlučite za montažnu kuću „ključ u ruke“, savetujemo da izaberete jednog izvođača koji će biti glavni i koji će se pobrinuti za sve one poslove koji ne ulaze u ono što ponuđač montažne kuće nudi. Kada imate nekog pouzdanog ko zna šta treba i kako treba da se radi, opasnosti od grešaka, propusta i novih rashoda smanjiće se na minimum. Tako će i prodavcu kuće i vama biti lakše. Prodavcu montažne kuće biće od koristi da na gradilištu ima kontakt osobu od poverenja te će protok informacija biti brži, pouznaniji i efikasniji. Imajte na umu da je na gradilištu, kao i u bilo kom drugom poslu, dobra komunikacija ne samo zlata vredna već i presudna za uspeh projekta. Jednom rečju, osnovni je cilj da se mogućnost pojave problema svede na minimum, a efikasnost poveća do maksimuma.    

  4.6. Izvođački planovi

  Kada se svi zainteresovani nađu na jednom mestu, vreme je da se počne inžinjerski deo posla. Inžinjerski plan montažne kuće (proizvodni nacrti, koje obezbeđuje proizvođač kuće) vrlo je važan deo procedure koji oduzima poprilično vremena, a neizbežan je korak izgradnje. U odnosu na to koliko je velika kuća i koliko je arhitektonski zahtevna, ova faza može da potraje i do 12 sedmica. U toj se fazi kuća rastavlja na sastavne delove kao u trodimenzionalnim maketama. Svaka komponenta se potom pažljivo razmatra i razrađuje. Pri planiranju sastavnih delova, projektanti treba da se drže postavki svih vrsta instalacija i njihovog tačnog razvođenja po kući, a zato je vrlo važno da svi budu pravovremeni i usklađeni. Kada se faza završi, to znači da su svi sastavni elementi razrađeni do kraja i da je pripremljen plan i raspored montaže na lokaciji.

  4.7. Priprema terena i temelj

  Istovremeno s izvođačkim planovima u fabrici, na gradilištu se rade pripreme terena. Formira se gradilište i radi utvrđivanje terena, iskop temeljne jame te izlivanje temelja.

  4.8. Izrada sastavnih delova kuće

  Ova faza je jedna od kraćih u toku izgradnje, dok je transport najkraći. Izrada delova montažne kuće za prosečnu porodicu u fabrici traje oko dve nedelje. To je vrlo brzo, a da bi prošlo bez problema, izvođački planovi moraju biti besprekorno napravljeni. To je ujedno i razlog zašto je pripremna faza projektovanja toliko bitna i dugotrajna. Posebna pažnja koja se posvećuje detaljima je jedna od glavnih razlika u odnosu na zidane kuće. Dobar dizajn i kvalitetna realizacija rezultira i vrhunskim sastavnim delovima.

  4.9. Transport

  Kada se u fabričkom pogonu svi delovi montažne kuće završe, isporučuju se na gradilište.

  4.10. Montaža na lokaciji

  Vreme potrebno za sastavljanje elemenata se razlikuje prema veličini i zahtevnosti kuće, ali obično nije duže od dve nedelje.

  4.11. Instalacije

  Kada se objekat postavi, monteri odlaze i rad prepuštaju glavnom izvođaču čiji je zadatak da uskladi i kontroliše izvođenje svih zanatskih radova. U te poslove ubraja se ugradnja vodovodnih i kanalizacionih linija, struje, rasvete, uređaja i opreme za grejanje, hlađenje i ventilaciju te alarmnih i drugih sistema. To može da potraje više sedmica.

  4.12. Enterijer

  U poslednjoj fazi gradnje glavni izvođač (ili pojedinačni majstori i zanatlije) rade unutrašnje, završne radove. To može da traje oko petnaest dana, shodno veličini kuće i zahtevnosti dizajna. Vrlo je važno da zanatlije svoje poslove obave precizno i bez žurbe. Premda su konstrukcija i struktura kuće završeni, loše izvedeni zanatski radovi mogu prouzrokovati pucanje zidova ili podova ili neke druge štete što bi vodilo daljim nevoljama.

  4.13. Primopredaja kuće

  Kada se sve završi, glavni izvođač radova i vlasnik treba još jednom da prekontrolišu celu kuću i uvere se da je sve urađeno prema planovima i očekivanjima. Svaka primedba u vezi kvaliteta radova ili količine materijala mora da se evidentira u zapisniku koji se overava njihovim potpisima. Popravak eventualnih manjkavosti mora da se uradi u garantnom roku koji daje proizvođač montažne kuće kao i ostali izvođači radova, svaki za svoj deo posla.

  Montažna kuća je tada spremna za primopredaju.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Montažne kuće?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Pomoćna montažna kuća sa radionicom i letnjom kuhinjom

  Potrebna mi je pomoćna kuća sa 2 sobe. Jedna soba dužine 10 a širine 5 metara a druga kao letnja kuhinja 5m sirina, 4 m dužina. Tipska, ključ u ruke. 1587600 € do 2646000 €

  ........

  Motažna kuća

  Montažna kuća od cca100m2 sa velikim dnevnim boravkom i kuhinjom otvoren prostor i dve tri sobe sa natkrivenom terasom pod jednim krovom cele kuće. 3175200 € do 5292000 €

  ........

  A frame vikendica

  Potrebna A frame vikendica, napred staklo, pozadi poluoblica, krov do poda. Pokrivka lim. Dimrnzije 7x6m. 2593080 € do 4321800 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Montažna kuća, cca 55m2
  Montažne kuće, Niš

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća, cca 60m2
  Montažne kuće, Aranđelovac

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća, cca 35 m2
  Montažne kuće, Niška Banja

  18000 € do 30000 €

  Cena, Montažna kuća, cca 120m2
  Montažne kuće, Ostružnica

  27000 € do 45000 €

  Cena, Proširenje montažne kuće, cca 20m2
  Montažne kuće, Loznica

  9000 € do 15000 €

  Cena, Tipska montažna kuća sa garažom ključ u ruke, 130 m2
  Montažne kuće, Sombor

  37800 € do 63000 €

  Cena, Izgradnja montažne kuće ključ u ruke, 30 m2
  Montažne kuće, Beljina

  16200 € do 27000 €

  Cena, Montažna kuća - siva faza, cca 60m2
  Montažne kuće, Beograd

  27000 € do 45000 €

  Cena, Tipska montažna kuća, cca 60 m2
  Montažne kuće, Kruševac

  25200 € do 42000 €

  Cena, Montažna kuća u dvorištu postojeće kuće, cca 50m2
  Montažne kuće, Sombor

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montaža kuća, cca 140m2
  Montažne kuće, Subotica

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća na planini, cca 45 m2
  Montažne kuće, Stara Moravica

  26325 € do 43875 €

  Cena, Izgradnja montažne kuće ključ u ruke, cca 120 m2
  Montažne kuće, Sopot

  27000 € do 45000 €

  Cena, Dogradnja montažne kuće uz postojeću sa temeljom, 20 m2
  Montažne kuće, Ljig

  13500 € do 22500 €

  Cena, Montazna kuća kljuć u ruke, cca 100m2
  Montažne kuće, Čačak

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća - vikendica, cca 80m2
  Montažne kuće, Apatin

  27000 € do 45000 €

  Cena, Prizemna montažna kuća ključ u ruke, 50 m2
  Montažne kuće, Kruševac

  18000 € do 30000 €

  Cena, Moderna montažna kuća, 120 m2
  Montažne kuće, Paraćin

  32400 € do 54000 €

  Cena, Izrada montažnog objekta za prodajni prostor, cca 30m2
  Montažne kuće, Lajkovac

  9000 € do 15000 €

  Cena, Montažna kuća, cca 80 m2
  Montažne kuće, Metlić

  43200 € do 72000 €

  Cena, Montažna kuća kljuć u ruke, cca 50m2
  Montažne kuće, Subotica

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća, Temelj bruto 150 m2
  Montažne kuće, Paraćin

  31500 € do 52500 €

  Cena, Montažna kuća ključ u ruke, 110 m2
  Montažne kuće, Stara Pazova

  45000 € do 75000 €

  Cena, Izgradnja tipskih montažnih kuća, Po kuci cca 70 m2. Ukupno oko 200m2
  Montažne kuće, Donji Milanovac

  117000 € do 195000 €

  Cena, Montažna prizemna kuća ključ u ruke, cca 110 m2
  Montažne kuće, Beograd

  59400 € do 99000 €

  Cena, Prizemna montažna kuća sa galerijom, cca 36m2
  Montažne kuće, Kraljevo

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća po projektu, cca 230m2
  Montažne kuće, Beograd

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća ,ključ u ruke, cca 120 m2
  Montažne kuće, Lebane

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuca, cca 100m2
  Montažne kuće, Borča

  27000 € do 45000 €

  Cena, Izrada tipske montažne kuće, cca 40 m2
  Montažne kuće, Obrenovac

  27000 € do 45000 €

  Cena, Izgradnja tipske montažne kuće, cca 50 m2
  Montažne kuće, Čačak

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montazna kuća - ključ u ruke, 60 m2
  Montažne kuće, Surdulica

  35100 € do 58500 €

  Cena, Izrada tipske montažne kuće, cca 50 m2
  Montažne kuće, Mladenovac

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća, A-frame brvnara, cca 55 m2
  Montažne kuće, Zlatibor

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća, cca 90m2
  Montažne kuće, Rača Kragujevačka

  27000 € do 45000 €

  Cena, Montažna kuća po projektu ključ u ruke, cca 135 m2
  Montažne kuće, Temerin

  63000 € do 105000 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Montažne kuće cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  684+ Preduzeća za Montažne kuće
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana