PVC prozori, PVC stolarija Cena

Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačnija vrsta i tip, pogotovu u poređenju s aluminijumskim ili drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizma i okova. Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR/m2.

Kome poveriti izradu ili nabavku PVC prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI ODMAH UPIT

CENA PVC PROZORA


Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

85.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
156.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
PVC prozori, PVC stolarija Cena

DETALJNIJE CENE ZA PVC PROZORI

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC balkonska vrata

Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC fiksni prozor 120x100 cm

Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 80x180 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 60x100 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x90 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 140x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

PVC - plastični prozori – sve što treba da znate

1. PVC prozori – šta sve treba da znate?

1.1. Prednosti PVC prozora

Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

pvc-okna-1.jpg
Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

Plastični prozori su odlični termoizolatori

Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede troškova grejanja – nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw – što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

Plastični prozori i lako održavanje

PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokvalitnetnim mašinskim uljem.

Plastični prozori dobro izgledaju

Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

Dugotrajnost

PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

Sigurnost i protivprovalna zaštita

To da su prozori sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

1.2. Slabosti PVC prozora

Deformisanje na vrućini

PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

Boja vremenom može da se promeni

Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

Nerazgradiv materijal

Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

2. Izbor ponuđača

Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

pvc-okna-2.jpg
PVC prozori su najčešći izbor kupaca

2.1. Garancija

Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez mankavosti – i estetskih i funkcionalnih – a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo – tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

2.3. Potvrde kvaliteta

Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

3. Ugradnja prozora

3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

3.2. Postupak ugradnje

1)    Prozori se dostavljaju određenog dana.

2)    Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.

3)    Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.

4)    Skidaju se postojeći prozori.

5)    Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.

6)    Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

Klasična montaža

Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

Eko-montaža

Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ – rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

RAL montaža

RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenje toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

7)     Poslednji su pregled i provera urađenog posla.

8)    Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMŠTELOVANJE STOLARIJE

Poštovani,

potrebno štelovanje stolarije, novi prozori schuco profili.

Hvala 54 € do 90 €


........

PVC STOLARIJA

Poštovani,

potrebna zamena tri trokilna prozora, jednokrilna terasnih vrata i prozor uz ta.
Prozori klasicni i balkonski.

Hvala 1350 € do 2250 €


........

ZAMENA STOLARIJE UZ SUBVENCIJE PALILULE

Poštovani,

potrebna 4 klasični pvc prozora uz subvencije Palilule

Hvala 585 € do 975 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, UGRADNJA PVC PROZORA I ROLETNE, 9 KOM
PVC prozori, Beograd

2700 € do 4500 €

CENA, PVC PROZORI, 3 VRATA I 5 PROZORA KOJI SU RAZLIČITE VELIČINE
PVC prozori, Beograd

1620 € do 2700 €

CENA, PVC STOLARIJA, 28KOM
PVC prozori, Vrčin

3960 € do 6600 €

CENA, PVC PROZOR, 2 KOM
PVC prozori, Kuršumlija

225 € do 375 €

CENA, SKIDANJE STARE STOLARIJE I POSTAVLJANJE NOVE, 9KOM
PVC prozori, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, PVC STOLARIJA, 3 DVOKRILNA, 2 JEDNOKRILNA, 1 BALKONSKA VRATA, 1 DRVENA VRATA
PVC prozori, Bačko Dobro Polje

900 € do 1500 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA, 4+BALKONSKA VRATA
PVC prozori, Donji Milanovac

630 € do 1050 €

CENA, PVC PROZORI I VRATA SA ALU KLIPOM,
PVC prozori, Zrenjanin

22500 € do 37500 €

CENA, PONUDA ZA IZRADU I UGRADNJU PVC STOLARIJE, 10 POZICIJA (VRATA I PROZORI)
PVC prozori, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, PVC PROZORI SA UGRADNJOM, 4X 100X140 1X KOMARNIK ZA BALKONSKA VRATA
PVC prozori, Beograd

810 € do 1350 €

CENA, PVC PROZORI PO MERI, 2 KOM
PVC prozori, Kraljevo

315 € do 525 €

CENA, PVC PROZORI,,KOMARNICI, AL.ROLETNE, 10 KOM+2 KOM
PVC prozori, Kragujevac

2250 € do 3750 €

CENA, PVC PROZORI , 2KOM 270CMX150CM
PVC prozori, Ostružnica

405 € do 675 €

CENA, PVC I ALU STOLARIJA,
PVC prozori, Lajkovac

3150 € do 5250 €

CENA, UGRADNJA PVC PROZORA, 4 KOM
PVC prozori, Apatin

630 € do 1050 €

CENA, PVC PROZORI I HARMONIKA BALKONSKA VRATA, 5 KOM
PVC prozori, Vrčin

1800 € do 3000 €

CENA, BALKONSKA VRATA , 180 X 210
PVC prozori, Novi Sad

252 € do 420 €

CENA, PVC PROZORI, 3 KOM
PVC prozori, Kačarevo

450 € do 750 €

CENA, ULAZNA VRATA,DVOKRILNA, ²
PVC prozori, Čenta

405 € do 675 €

CENA, HARMONIKA PROZOR , 2000X1100
PVC prozori, Kula

450 € do 750 €

CENA, KROVNI PVC PROZOR, 110CM X 72CM
PVC prozori, Beograd

225 € do 375 €

CENA, KROVNI PROZOR, 3KOM
PVC prozori, Vrnjačka Banja

630 € do 1050 €

CENA, PVC STOLARIJA, STAKLENE PREGRADE ZA MAGACIN, CCA 400M2
PVC prozori, Barajevo

8100 € do 13500 €

CENA, PROZORI SA ROLETNOM I KOMARNIKOM, 14KOM
PVC prozori, Prnjavor

1980 € do 3300 €

CENA, DVOKRILNI PVC PROZOR , 2 KOM. 145X125CM I 146 124CM
PVC prozori, Skorenovac

720 € do 1200 €

CENA, ZAMENA PROZORA I TERASNIH VRATA, 4KOM
PVC prozori, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, BALKONSKA DVOKRILNA VRATA, 2KOM
PVC prozori, Bačka Palanka

360 € do 600 €

CENA, PVC PROZORI, 4+4KOM
PVC prozori, Novi Beograd

900 € do 1500 €

CENA, PVC STOLARIJA, 155CM X 205,5CM 150 CM X 300CM
PVC prozori, Zrenjanin

1080 € do 1800 €

CENA, PVC DVOKRILNA PROZOR , 2, 160X120CM
PVC prozori, Novi Kneževac

360 € do 600 €

CENA, PVC STOLARIJA, 230X160CM
PVC prozori, Pranjani

540 € do 900 €

CENA, PVC VRATA I PROZOR, 100X190CM I 85X105 SA ROLETNAMA
PVC prozori, Cerovac

540 € do 900 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA, 130 ×200CM
PVC prozori, Negotin

405 € do 675 €

CENA, ALU KOMARNIK ZA VRATA, 1KOM
PVC prozori, Vrčin

135 € do 225 €

CENA, PVC PROZOR SA ROLETNOM I KOMARNIKOM, 4KOM
PVC prozori, Kragujevac

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENA PROZORA I VRATA, 5KOM
PVC prozori, Rumenka

675 € do 1125 €Pogledajte druge završene projekte i cene

PVC PROZORI CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1439+ PREDUZEĆA ZA PVC PROZORI
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PVC PROZORI?

Serbia
DAIBAU.RS

Svetozara Miletića 28
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

KONTAKTI

Potražnje: 00381 114 300 340
Preduzeća: 00381 114 300 340

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana