Za područje

  PVC prozori, PVC stolarija, cena

  Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačnija vrsta i tip, pogotovu u poređenju s aluminijumskim ili drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizma i okova. Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR.

  Kome poveriti izradu ili nabavku PVC prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena PVC prozora


  Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

  85.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  156.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za PVC prozori

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  PVC balkonska vrata

  Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).


  kom

  €/kom

  PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

  Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).


  kom

  €/kom

  PVC fiksni prozor 120x100 cm

  Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

  Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

  Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 120x140 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 120x90 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 140x140 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 60x100 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 80x180 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  PVC - plastični prozori - sve što treba da znate

  1. PVC -plastični prozori - šta sve treba da znate?

  1.1. Prednosti PVC prozora

  PVC plastični prozori
  Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

  Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

  PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

  Plastični prozori su odlični termoizolatori

  Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede kod troškova grejanja - nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

  Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

  Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw - što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

  Plastični prozori i lako održavanje

  PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokokvalitnetnim mašinskim uljem.

  Plastični prozori dobro izgledaju

  Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

  Dugotrajnost

  PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

  Sigurnost i protivprovalna zaštita

  To da prozori budu sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

  1.2. Slabosti PVC prozora

  Deformisanje na vrućini

  PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

  Boja vremenom može da se promeni

  Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

  Nerazgradiv materijal

  Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

  2. Izbor ponuđača

  Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

  PVC prozori
  PVC prozori su najčešći izbor kupaca

  2.1. Garancija za prozore

  Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

  2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

  Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

  2.3. Potvrde kvaliteta PVC prozora

  Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

  3. Ugradnja PVC prozora

  3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

  Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

  3.2. Postupak ugradnje PVC prozora

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

  Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

  Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

  RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  1. Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  2. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  PVC prozor

  Potreban PVC prozor, dvoslojno staklo dimenzija 120 x 60 cm. 42336 € do 70560 €

  ........

  PVC za dnevnu sobu sa balkonskim vratima

  Potrebni PVC prozori za dnevnu sobu:
  2kom fixna - 145 x 125cm
  1kom jednokrilni - 78 x 125cm
  I komarniok.
  Balkonsak vrata 75 x 210cm. 127008 € do 211680 €

  ........

  Izrada i montaža PVC stolarije

  Potrebna izrada i montaža PVC stolarije:
  Prozori: 8 x dvokrilni okvirno 140x140, 1 x balkonska vrata dvokrilna 140x200 ili trokrilna cca 210x200, dva mala kupatilska prozora (prema standardu, nisam siguran za dimenzije). 264600 € do 441000 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Zamena drvene stolarije pvc stolarijom, 4kom prozara ; 2kom vrata
  PVC prozori, Bečej

  2250 € do 3750 €

  Cena, PVC vrata i prozora, 2kom
  PVC prozori, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, PVC stolarija za vikendicu ako moze u boji Antracit ili sivomaslinasta, 7 kom
  PVC prozori, Bačko gradište

  2700 € do 4500 €

  Cena, Pvc stolarija - subvencije, 8kom
  PVC prozori, Novi Sad

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, 6 prozora,4 vrata
  PVC prozori, Blace

  3150 € do 5250 €

  Cena, Konkurišemo za subvencije za stolariju, 10 kom
  PVC prozori, Novi Sad

  4500 € do 7500 €

  Cena, Dvokrilni prozor sa balkonskim vratima, 3 kom
  PVC prozori, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 5 kom
  PVC prozori, Čortanovci

  900 € do 1500 €

  Cena, PVC dvokrilni prozori, 3 kom
  PVC prozori, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zamena spoljašnje stolarije u stanu - Javni konkurs grada Šapca, 7 prozora, 3 vrata
  PVC prozori, Šabac

  3600 € do 6000 €

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora sa komarnicima i roletnama, Trenutno 2 prozora... a nešto kasnije još 3 prozora
  PVC prozori, Smederevska Palanka

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada i montaža PVC vrata i prozora, 8 kom
  PVC prozori, Čitluk (Kruševac)

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, cca 4 kom
  PVC prozori, Novi Slankamen

  1080 € do 1800 €

  Cena, PVC spoljna stolarija (vrata i prozori), 4 kom prozora , 1 kom balkonska vrata
  PVC prozori, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, 6 kom
  PVC prozori, Stepojevac

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izrada i montaža dvokrilnih PVC prozora, 2 kom
  PVC prozori, Podgorac

  450 € do 750 €

  Cena, Zamena jednog prozora I nova sobna klizna vrata sa ugradnjom, 1+1
  PVC prozori, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora i komarnika, cca 120 x 144 cm
  PVC prozori, Smederevska Palanka

  405 € do 675 €

  Cena, Ugradnja podprozorskih dasaka, cca 5m
  PVC prozori, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Štelovanje pvc prozora, cca 6 prozora i 1 vrata od terase
  PVC prozori, Niš

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 7 kom
  PVC prozori, Bačka Topola

  1260 € do 2100 €

  Cena, Pvc prozori i vrata, 3kom + vrata
  PVC prozori, Gornja Trnava

  1350 € do 2250 €

  Cena, PVC prozori, 4kom
  PVC prozori, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  Cena, PVC prozori i ulazna vrata, 5kom; 1kom vrata
  PVC prozori, Klenje (Bogatić)

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izrada PVC prozora i ulaznih vrata, 6 kom
  PVC prozori, Raška

  2250 € do 3750 €

  Cena, PVC prozori, 4kom
  PVC prozori, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada i montaža balkonskih vrata i dvoje roletni, balkonska vrata cca 212 x 154 cm; roletne cca 155 x 145 cm
  PVC prozori, Beograd

  720 € do 1200 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora, 6 kom
  PVC prozori, Sonta

  1350 € do 2250 €

  Cena, Demontaža starih i nabavka i montaža novih PVC prozora, 4 kom, 160 x 140 cm
  PVC prozori, Bela voda

  720 € do 1200 €

  Cena, PVC prozori, 2 prozora 3300×1600 i 2000×1600mm
  PVC prozori, Kruševac

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora - za subvenciju, 3 kom 160 x 180 cm i 1 kom 160 x 140 cm
  PVC prozori, Kraljevo

  720 € do 1200 €

  Cena, Providna harmonika vrata, 2m2
  PVC prozori, Begeč

  540 € do 900 €

  Cena, Vertiklano klizni prozor ( drvo/aliminijum/pvc), cca 115x120cm
  PVC prozori, Ugrinovci (Zemun)

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 1 kom
  PVC prozori, Čoka

  180 € do 300 €

  Cena, Ugradnja prozori i vrata, kuća - novogradnja, cca 30m2
  PVC prozori, Žagubica

  540 € do 900 €  Pogledajte druge završene projekte i cene

  PVC prozori cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1620+ Preduzeća za PVC prozori
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana