x

  PVC prozori, PVC stolarija Cena

  Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačniji u poređenju s aluminijumskim i drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno). Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 130 i 300 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima panoramskih prozora, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o panoramskim prozorima.

  CENA ZA PVC PROZORE


  Cena PVC prozora. Cena za PVC prozor sa dvoslojnim staklom

  10500 RSD/m2

  VEOMA NISKA CENA
  RSD/m2

  SREDNJA CENA
  22500 RSD/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  PVC prozori, PVC stolarija Cena

  DRUGE CENE ZA PVC PROZORI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  PVC - plastični prozori – sve što treba da znate

  1. PVC prozori – šta sve treba da znate?

  1.1. Prednosti PVC prozora

  Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

  PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

  pvc-okna-1.jpg
  Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

   

  Plastični prozori su odlični termoizolatori

  Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede troškova grejanja – nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

  Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

  Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw – što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

  Plastični prozori i lako održavanje

  PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokvalitnetnim mašinskim uljem.

  Plastični prozori dobro izgledaju

  Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

  Dugotrajnost

  PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

  Sigurnost i protivprovalna zaštita

  To da su prozori sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

  1.2. Slabosti PVC prozora

  Deformisanje na vrućini

  PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

  Boja vremenom može da se promeni

  Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

  Nerazgradiv materijal

  Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

  2. Izbor ponuđača

  Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

  pvc-okna-2.jpg
  PVC prozori su najčešći izbor kupaca

   

  2.1. Garancija

  Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez mankavosti – i estetskih i funkcionalnih – a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

  2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

  Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo – tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

  2.3. Potvrde kvaliteta

  Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

  3. Ugradnja prozora

  3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

  Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

  3.2. Postupak ugradnje

  1)    Prozori se dostavljaju određenog dana.

  2)    Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.

  3)    Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.

  4)    Skidaju se postojeći prozori.

  5)    Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.

  6)    Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

  Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

  Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ – rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

  RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenje toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  7)     Poslednji su pregled i provera urađenog posla.

  8)    Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  PVC PROZORI I VRATA

  Poštovani,


  potrebna pvc stolarija. Svi detalji sa slikama u prilogu.  Hvala 4050 RSD do 6750 RSD


  ........

  PVC STOLARIJA

  Poštovani,


  potrebnoi pvc prozori nagibno okretni 90x 135cm 3 kom sa roletnama i komarnicima
  3 kom samo sa roletnama bez komarnika .
  balkonska vrata 140x230cm sa roletnom i komarnikom,
  ulazna vrata dvokrilna 130x230cm .


  Hvala 2250 RSD do 3750 RSD


  ........

  PVC PROZORI

  Poštovani,  potrebni pvc prozori sa dvoslojnim staklom i pvc maskom, dimenzija 100*140cm komada 3.

  Hvala 405 RSD do 675 RSD


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Novo Miloševo

  405 RSD do 675 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Apatin

  315 RSD do 525 RSD

  CENA, PVC STOLARIJA,
  PVC prozori, Pirot

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, UGRADNJA PVC STOLARIJE,
  PVC prozori, Velika Greda

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC STOLARIJA,
  PVC prozori, Subotica

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Novi Sad

  225 RSD do 375 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Svrljig

  1530 RSD do 2550 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Obrenovac

  585 RSD do 975 RSD

  CENA, PVC DVOKRILNI PROZORI,
  PVC prozori, Baranda

  270 RSD do 450 RSD

  CENA, PVC PROZORI, ROLETNE, KOMARNICI,
  PVC prozori, Pančevo

  450 RSD do 750 RSD

  CENA, PVC PROZOR,
  PVC prozori, Pančevo

  225 RSD do 375 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Priboj

  1620 RSD do 2700 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Beograd

  495 RSD do 825 RSD

  CENA, PVC STOLARIJA,
  PVC prozori, Bečmen

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Ruski Krstur

  900 RSD do 1500 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Subotica

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC BALKONSKA VRATA,
  PVC prozori, Temerin

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, ZAMENA PROZORA ,
  PVC prozori, Lebane

  1575 RSD do 2625 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Niš

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC PROZORI I VRATA,
  PVC prozori, Zlatibor

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, UGRADNJA PVC PROZORA,
  PVC prozori, Niš

  10800 RSD do 18000 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Kanjiža

  314.1 RSD do 523.5 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Ostojićevo

  675 RSD do 1125 RSD

  CENA, PVC PORTALI (STOK PROZOR BEZ OTVARANJA),
  PVC prozori, Jagodina

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Beočin

  5400 RSD do 9000 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Rudovci

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, PROZORI PVC,
  PVC prozori, Čurug

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC PROZORI I VRATA,
  PVC prozori, Novi Sad

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Pirot

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Novi Sad

  360 RSD do 600 RSD

  CENA, PVC PROZORI ,
  PVC prozori, Veliki Gaj

  405 RSD do 675 RSD

  CENA, PROZOR SA KOMARNIKOM,
  PVC prozori, Kostolac

  180 RSD do 300 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Veternik

  765 RSD do 1275 RSD

  CENA, PVC PROZORI,
  PVC prozori, Merošina

  495 RSD do 825 RSD

  CENA, PVC PROZORI I VRATA,
  PVC prozori, Niš

  3150 RSD do 5250 RSD

  CENA, PVC PROZOR,
  PVC prozori, Niš

  135 RSD do 225 RSD  Pogledaj druge završene projekte i cene

  PVC PROZORI CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1127 PREDUZEĆA ZA PVC PROZORI


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PVC PROZORI?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana