PVC prozori, PVC stolarija Cena

Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačnija vrsta i tip, pogotovu u poređenju s aluminijumskim ili drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizma i okova. Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR/m2.

Kome poveriti izradu ili nabavku PVC prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA PVC PROZORA


Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

85.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
156.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
PVC prozori, PVC stolarija Cena

DETALJNIJE CENE ZA PVC PROZORI

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC balkonska vrata

Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC fiksni prozor 120x100 cm

Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 80x180 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 60x100 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x90 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 140x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

PVC - plastični prozori - sve što treba da znate

1. PVC prozori - šta sve treba da znate?

1.1. Prednosti PVC prozora

Plastični prozori
Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

Plastični prozori su odlični termoizolatori

Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede kod troškova grejanja - nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw - što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

Plastični prozori i lako održavanje

PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokokvalitnetnim mašinskim uljem.

Plastični prozori dobro izgledaju

Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

Dugotrajnost

PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

Sigurnost i protivprovalna zaštita

To da prozori budu sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

1.2. Slabosti PVC prozora

Deformisanje na vrućini

PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

Boja vremenom može da se promeni

Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

Nerazgradiv materijal

Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

2. Izbor ponuđača

Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

PVC prozori
PVC prozori su najčešći izbor kupaca

2.1. Garancija za prozore

Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

2.3. Potvrde kvaliteta PVC prozora

Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

3. Ugradnja PVC prozora

3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

3.2. Postupak ugradnje PVC prozora

  • 1)    Prozori se dostavljaju određenog dana.
  • 2)    Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  • 3)    Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  • 4)    Skidaju se postojeći prozori.
  • 5)    Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  • 6)    Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

Klasična montaža

Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

Eko-montaža

Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

RAL montaža

RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  • 7)     Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  • 8)    Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMZASTAKLJIVANJE TERASE

POštovani,

potrebno pvc zastakljivanje cele terase i komarnik.

Hvala 158760 1 do 264600 €


........

PVC PROZOR

Poštovani,

potreban PVC prozor za kupatilo.

Hvala 21168 1 do 35280 €


........

PVC STOLARIJA

Poštovani,

potrebna nabavka i ugradnja PVC stolarije dimenzija:
140x140-6kom
120x140- 4kom
80x120- 1kom
120x90- 1kom
80x220- 2kom balkonska vrat
140x220- 1kom balkonska vrat.

Hvala 423360 1 do 705600 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, ZATVARANJE TERASE PVC PROVIDNIM FOLIJAMA, CA 20M2
PVC prozori, Beograd

540 € do 900 €

CENA, ALUMINIJUMSKA VRATA I PROZORI, OVO SU OKVIRNE MERE: 8 PROZORA 140X120 2 PROZORA 60X60 2 PROZORA 80X80 1 PROZOR 140X140 1 PROZOR 90X110 VRATA: 198X210 110X215 90X200 198X205 140X205
PVC prozori, Bor

6660 € do 11100 €

CENA, ZASTAKLJIVANJE TERASE PVC PROZORIMA, 190 JEDNA STRANA, 130 DRUGA STRANA, 150CM VISINA. (TERASA JE OTVORENA SAMO U "L" OBLIKU)
PVC prozori, Niš

1080 € do 1800 €

CENA, ZATVARANJE TERASE HARMONIKA SISTEM, CCA 3M×1,5M
PVC prozori, Novi Pazar

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA SA ROLETNAMA, 3 KOM
PVC prozori, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, SOBNA PVC HARMONIKA VRATA, CCA 240 × 233CM
PVC prozori, Vrnjačka Banja

270 € do 450 €

CENA, PVC PROZORI, DVOKRILNI, 2KOM- CCA 205X160CM
PVC prozori, Prijepolje

540 € do 900 €

CENA, PVC STOLARIJA, 3 PROZORA,1 VRATA DIMENZIJE-250×200
PVC prozori, Ogar

1800 € do 3000 €

CENA, ZAMENA DRVENE STOLARIJE U PVC, 5 KOM
PVC prozori, Surčin

1800 € do 3000 €

CENA, PREGRADNI ZIDOVI OD LEKSANA ILI PVC-A SA KLIZNIM VRATIMA 5KOM U POSLOVNOM PROSTORU PO PROJEKTU, CCA 180M2
PVC prozori, Svrljig

9000 € do 15000 €

CENA, PVC DVOKRILNA ULAZNA VRATA I PVC PROZORI 3KOM, VRATA (DVOKRILNA)- 206X160CM; 1 PROZOR -100X120CM , 2 PROZORA -50X69CM
PVC prozori, Osečina

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE , 8KOM PROZORA , DVA OTVORA KLIZNA , VISINE 274X340CM
PVC prozori, Ugrinovci (Zemun)

2700 € do 4500 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA SA DEMONTAŽOM STARIH, 5 KOM
PVC prozori, Zrenjanin

1800 € do 3000 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, 7 KOM
PVC prozori, Vrbas

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, 7 KOMADA, (6 PROZORA 100X100 I 1 MALI ZA KUPATILO)
PVC prozori, Kanjiža

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA, 2 KOM, OKO 66X118CM
PVC prozori, Požarevac

855 € do 1425 €

CENA, ZATVARANJE TERASE, ŠIRINA 230 CM.X VISINA 160 CM.
PVC prozori, Novi Pazar

1800 € do 3000 €

CENA, ZAMENA PROZORA ZA PVC , 6KOM
PVC prozori, Beograd

2250 € do 3750 €

CENA, PVC ULAZNA VRATA BEZ MONTAŽE, 210X110CM
PVC prozori, Kovačevac

585 € do 975 €

CENA, PROZORI KAO SVETLARNIK, 23KOM, 210X80CM
PVC prozori, Vršac

4500 € do 7500 €

CENA, KLIZNA PVC VRATA DUPLA, STAKLENA, KAO AMER. PLAKAR, 2600X1800CM
PVC prozori, Novi Sad

585 € do 975 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, 3KOM
PVC prozori, Kragujevac

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENA DRVENOD PROZORA ZA PVC PROZOR, 2KOM CCA 1,5M X 1,8M
PVC prozori, Novi Sad

540 € do 900 €

CENA, ZASTAKLJIVANJE TERASE, 6M2
PVC prozori, Pančevo

1800 € do 3000 €

CENA, PVC SOBNA VRATA, 1 KOMAD 90X200CM
PVC prozori, Negotin

225 € do 375 €

CENA, PVC HARMONIKA VRATA, 195 X 63 CM
PVC prozori, Beograd

315 € do 525 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC TROKRILNOG PROZORA, 1KOM
PVC prozori, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA SA ROLETNOM I KOMARNIKOM, 1KOM, 1,6X1,5M
PVC prozori, Draževac (Obrenovac)

585 € do 975 €

CENA, PVC PROZORI SA ROLETNAMA , 2 KOM, 90×90 CM
PVC prozori, Beograd

270 € do 450 €

CENA, NABAVKA I MONTAŽA PVC PROZORA , 2KOM, 118 X 119CM
PVC prozori, Kremna

765 € do 1275 €

CENA, PVC STOLARIJA SA MONTAŽOM, 4KOM
PVC prozori, Niš

1800 € do 3000 €

CENA, IZRADA I UGRADNJA PVC PROZORA, 1KOM, 140X140CM
PVC prozori, Beograd

315 € do 525 €

CENA, ZASTAKLJIVANJE TERASE , 2,3X4,5M
PVC prozori, Kragujevac

2250 € do 3750 €

CENA, PVC KLIZNA VRATA ZA KUPTILO, 70CM
PVC prozori, Novi Sad

135 € do 225 €

CENA, PVC KUPATILSKI PROZOR, 1KOM, 60X43CM
PVC prozori, Mali Iđoš

135 € do 225 €

CENA, KOMPLET STOLARIJA ZA KUĆU, 7KOM
PVC prozori, Novi Sad

3150 € do 5250 €Pogledajte druge završene projekte i cene

PVC prozori CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1568+ PREDUZEĆA ZA PVC PROZORI
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PVC PROZORI?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

+381 11 430 0 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana