PVC prozori, PVC stolarija Cena

Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačnija vrsta i tip, pogotovu u poređenju s aluminijumskim ili drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizma i okova. Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR/m2.

Kome poveriti izradu ili nabavku PVC prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA PVC PROZORA


Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

85.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
156.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
PVC prozori, PVC stolarija Cena

DETALJNIJE CENE ZA PVC PROZORI

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC balkonska vrata

Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC fiksni prozor 120x100 cm

Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 80x180 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 60x100 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x90 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 140x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>
Okupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

PVC - plastični prozori - sve što treba da znate

1. PVC prozori - šta sve treba da znate?

1.1. Prednosti PVC prozora

Plastični prozori
Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

Plastični prozori su odlični termoizolatori

Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede kod troškova grejanja - nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw - što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

Plastični prozori i lako održavanje

PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokokvalitnetnim mašinskim uljem.

Plastični prozori dobro izgledaju

Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

Dugotrajnost

PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

Sigurnost i protivprovalna zaštita

To da prozori budu sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

1.2. Slabosti PVC prozora

Deformisanje na vrućini

PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

Boja vremenom može da se promeni

Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

Nerazgradiv materijal

Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

2. Izbor ponuđača

Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

PVC prozori
PVC prozori su najčešći izbor kupaca

2.1. Garancija za prozore

Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

2.3. Potvrde kvaliteta PVC prozora

Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

3. Ugradnja PVC prozora

3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

3.2. Postupak ugradnje PVC prozora

  • 1)    Prozori se dostavljaju određenog dana.
  • 2)    Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  • 3)    Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  • 4)    Skidaju se postojeći prozori.
  • 5)    Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  • 6)    Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

Klasična montaža

Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

Eko-montaža

Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

RAL montaža

RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  • 7)     Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  • 8)    Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMZASTAKLJIVANJE TERASE

Poštovani,

potrebno zastakljivanje terase sa otvaranjem PVC, stakla sa zastitom od sunca.

Hvala 2250 € do 3750 €


........

DEMONTAŽA DRVENIH, IZRADA I MONTAŽA PVC SOBNIH VRATA

Poštovani,

potrebna demontaža drvenih, izrada i montaža PVC sobnih vrata PVC 70cm x 250cm

Hvala 315 € do 525 €


........

ZAMENA PROZORA ZA PVC

Poštovani,

potrebna zamena drvene stolarije:
1. otvor prozora 215x165
2. otvor prozora 200x185
3. balkonska vrata 80x265

4. Zamena zastakljenja terase 400x205 (metalni okvir)

Hvala 3150 € do 5250 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, PVC PROZORI I VRATA, 4 KOM
PVC prozori, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA , 2 DUPLA I 3 OBIČNA
PVC prozori, Novi Sad

2250 € do 3750 €

CENA, PVC TROKRILNI PROZOR, 1KOM, 240X160CM
PVC prozori, Zrenjanin

540 € do 900 €

CENA, UGRADNJA STOLARIJE , 1 VRATA , 2 PROZORA
PVC prozori, Kula

180 € do 300 €

CENA, PVC PROZORI , 4 KOM
PVC prozori, Zrenjanin

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, 1 KOM, 140X140CM
PVC prozori, Beograd

270 € do 450 €

CENA, ZASTAKLJIVANJE TERASE, 3×4M
PVC prozori, Novi Pazar

2250 € do 3750 €

CENA, PVC PROZORI , 3 KOM
PVC prozori, Zrenjanin

585 € do 975 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, 276X250CM
PVC prozori, Beograd

585 € do 975 €

CENA, PVC PROZOR SA MONTAŽOM, 1KOM, 190X165CM
PVC prozori, Novo Miloševo

315 € do 525 €

CENA, IZRADA JEDNOKRILNIH PVC PROZORA TROSLOJNO STAKLO, 4 KOM
PVC prozori, Svilajnac

1350 € do 2250 €

CENA, ZAMENA/POPRAVKA ŠPALETNE NA TERASI OKO PVC STOLARIJE , 2.4M X 2.5M
PVC prozori, Beograd

135 € do 225 €

CENA, PVC PROZORI SA ROLETNOM, 6 KOM 210 X 140 CM
PVC prozori, Temerin

3600 € do 6000 €

CENA, ZAMENA STOLARIJE ZA PVC, 8 PROZORA , 3 VRATA, 5 ROLETNI , 5 KOMARNIKA
PVC prozori, Feketić

2700 € do 4500 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA I ULAZNIH VRATA, 6 KOM PROZORA, 2 KOM VARAT, 1 KOM SVETLARNIK
PVC prozori, Belosavci

2700 € do 4500 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC VRATA ZA TERASU I PROZORA, 3 KOM
PVC prozori, Banja koviljača

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZOR PO MERI, 1KOM , 140X110CM
PVC prozori, Beograd

405 € do 675 €

CENA, PVC PROZORI SA MONTAŽOM, 4 + VRATA TERASE
PVC prozori, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, PVC PROZORI , 5 KOM
PVC prozori, Novi Sad

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC DVOKRILNIH PROZORA ROLETNA I KOMARNIKA, 4 KOM
PVC prozori, Orlovat

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA I MONTAZA PVC PROZORA, 4 KOM
PVC prozori, Subotica

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC KROVNOG PROZORA, 140X90CM
PVC prozori, Bačko gradište

405 € do 675 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC ULAZNIH VRATA I PROZORA, 1KOM PROZOR 100X100CM , 1 KOM ULAZNA VRATA 100X200CM
PVC prozori, Golubac

900 € do 1500 €

CENA, PVC FIKSNI PROZOR SA MONTAŽOM, 1 KOM, 170X130CM
PVC prozori, Novi Bečej

270 € do 450 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA U DVE PROSTORIJE, 5 KOM
PVC prozori, Kraljevo

1350 € do 2250 €

CENA, DEMONTAŽA STARIH I UGRADNJA NOVIH PVC PROZORA, 2 KOM
PVC prozori, Selenča

585 € do 975 €

CENA, JEDNOKRILNI PVC PROZOR, 1KOM, 1200X1200MM
PVC prozori, Ečka

270 € do 450 €

CENA, ZAIZRADA PVC PROZORA SA MONTAŽOM, 3 KOM
PVC prozori, Novi Sad

900 € do 1500 €

CENA, PONUDA ZA IZRADU PVC STOLARIJE ZA SUBVENCIJU, 6 + ULAZNA VRATA
PVC prozori, Subotica

2700 € do 4500 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC DVOKRILNOG PROZORA, 1KOM
PVC prozori, Prolom Banja

270 € do 450 €

CENA, IZRADA PVC STOLARIJE SA MONTAŽOM, OD 8 POLJA 4 SE OTVARAJU , A 4 FIKSNA , 260/220CM
PVC prozori, Beograd

3150 € do 5250 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA I BALKON VRATA, 2 PROZORA I 2 BALKON VRATA
PVC prozori, Stepanovićevo

1350 € do 2250 €

CENA, AMERIČKI PROZOR, BELA 1.2X1,2M
PVC prozori, Sremska Kamenica

450 € do 750 €

CENA, PVC BALKONSKA VRATA I PROZORI, 3 BALKONSKA PROZORA DIMENZIJE 140×200, PROZOR DVOKRILNI 160×140, DVOKRILNI PROZOR 120×100, JEDNOKRILNI PROZOR 60×80, 2 JEDNOKRILNA PROZORA 60×60
PVC prozori, Priboj

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA PVC PROZORA SA MONTAŽOM, 2 KOM ILI 1 DVOKRILNI
PVC prozori, Debeljača

270 € do 450 €

CENA, IZRADA SPOLJNE PVC STOLARIJE + KOMARNICI, 4 KOM PROZORI, 1 KOM BALKONSKA VRATA
PVC prozori, Pančevo

2700 € do 4500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

PVC PROZORI CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1533+ PREDUZEĆA ZA PVC PROZORI
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PVC PROZORI?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana