PVC prozori, PVC stolarija Cena

Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačnija vrsta i tip, pogotovu u poređenju s aluminijumskim ili drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizma i okova. Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR/m2.

Kome poveriti izradu ili nabavku PVC prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena PVC prozora


Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

85.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
156.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
PVC prozori, PVC stolarija Cena

DETALJNIJE CENE ZA PVC prozori

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC balkonska vrata

Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC fiksni prozor 120x100 cm

Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 80x180 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 60x100 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x90 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 120x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>

PVC prozor 140x140 cm cena/kom

Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

PVC - plastični prozori - sve što treba da znate

1. PVC -plastični prozori - šta sve treba da znate?

1.1. Prednosti PVC prozora

PVC plastični prozori
Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

Plastični prozori su odlični termoizolatori

Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede kod troškova grejanja - nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw - što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

Plastični prozori i lako održavanje

PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokokvalitnetnim mašinskim uljem.

Plastični prozori dobro izgledaju

Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

Dugotrajnost

PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

Sigurnost i protivprovalna zaštita

To da prozori budu sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

1.2. Slabosti PVC prozora

Deformisanje na vrućini

PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

Boja vremenom može da se promeni

Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

Nerazgradiv materijal

Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

2. Izbor ponuđača

Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

PVC prozori
PVC prozori su najčešći izbor kupaca

2.1. Garancija za prozore

Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

2.3. Potvrde kvaliteta PVC prozora

Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

3. Ugradnja PVC prozora

3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

3.2. Postupak ugradnje PVC prozora

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

Klasična montaža

Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

Eko-montaža

Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

RAL montaža

RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  1. Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  2. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Izrada roletni za balkon

Poštovani,

potrebna izrada imontaža roletni za balkon sledećih dimenzija:

cca 250 x 150cm
cca 100 x 150 cm

Hvala. 127008 € do 211680 €

........

Zatvaranje terase sa rolo providnim pvc folijama

Poštovani,

potrebno je zatvaranje terase kada su loši vremenski uslovi po potrebi i zimi stalno. Voleli bi da zimi možemo koristiti terasu stalno a da leti spuštamo zavese samo po potrebi (po mogućstvu da se rola kurblom). I uz sve to da folija izgleda normalno estetski, da se ne gužva.

Hvala 42336 € do 70560 €

........

PVc prozori, nabavka i montaža

Poštovani,

potrebna dva PVC prozora dimenzija 130 x 170 cm i 95 x 170 cm.

Hvala 63504 € do 105840 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, PVc prozori i alu roletne, 2 kom -120 x 60cm i 2kom- 60 x 60cm
PVC prozori, Vranje

1080 € do 1800 €

Cena, Roletne i komarnici, 16 kom - 6m2
PVC prozori, Sopot

1800 € do 3000 €

Cena, Braon pvc prozor, 1 kom - 120 × 140cm
PVC prozori, Crna Bara (Bogatić)

270 € do 450 €

Cena, PVC prozor kupatila, 1 kom
PVC prozori, Zrenjanin

270 € do 450 €

Cena, Prozori, vrata, portal, 7 kom
PVC prozori, Vrdnik

4500 € do 7500 €

Cena, Zamena prozora , 3 kom - visina 2,20 x 65cm
PVC prozori, Beograd

810 € do 1350 €

Cena, PVC ograda za terasu, 20 metara i visina 1 metar
PVC prozori, Čačak

810 € do 1350 €

Cena, Pvc prozori, roletna ,komarnik, 1 kom - 120 x 130cm 2kom - 100 x 120cm
PVC prozori, Grocka

1080 € do 1800 €

Cena, ALU - PVC troslojni prozor, 3 prozora 120 X 140 cm
PVC prozori, Apatin

1080 € do 1800 €

Cena, Pvc prozori, 8 kom, 8kom
PVC prozori, Zrenjanin

2160 € do 3600 €

Cena, Izrada i montaža PVC vrata i prozora za kuću, 2 kom prozora, 1 kom vrata
PVC prozori, Ribnica

540 € do 900 €

Cena, Izrada i montaža PVC prozora sa spoljašnjim rolo zastorima i komarnicima, 4 kom dvokrilnih prozora 2 x 150 cm, 1 kom 2 x 185 cm
PVC prozori, Gložan

1080 € do 1800 €

Cena, Pvc stolarija, 6kom - 100x120cm; 140x120cm; 160x120cm; 60x120cm; 80x120cm
PVC prozori, Surčin

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada PVC prozora i zamena stare stolarije za novu, 8 kom
PVC prozori, Stara Pazova

1800 € do 3000 €

Cena, Pvc dvokrilni prozor sa balkonskim vratima i veliki dvokrilni prozor, 5kom - 180x128 cm, vrata 92x220 cm bez roletni ili sa roletnama prozor 180x165cm a vrata sa roletnom 92x255cm
PVC prozori, Novi Sad

1575 € do 2625 €

Cena, Dvokrilni prozori, 2 kom 1360 x 1370 cm
PVC prozori, Kruševac

720 € do 1200 €

Cena, Zastakljivanje terase , cca 700 × 140 × 160cm
PVC prozori, Apatin

1350 € do 2250 €

Cena, Izvaditi stare drvene prozore i ugraditi PVC, 3 kom - 220š x 140v 140 x 140 60š x 100v
PVC prozori, Subotica

1080 € do 1800 €

Cena, Balkonska vrata 110x210, 2 kom
PVC prozori, Bečej

360 € do 600 €

Cena, Izrada PVC stolarije tri prozora i dva balkonska vrata, prozori: 140 x 140 2 kom, 80 x 140 1 kom, vrata: 80 x 220 x 2 kom
PVC prozori, Surduk

900 € do 1500 €

Cena, Izrada i montaža PVC balkonska dvokrilna vrata sa kapcima, 1 kom ~ 138 x 220 cm
PVC prozori, Ćuprija

270 € do 450 €

Cena, Bioklimatska pergola sa motornim krovom, cca 3.80x10.5 m
PVC prozori, Laćarak

4500 € do 7500 €

Cena, Izrada i montaža prozora, 2 kom
PVC prozori, Bečej

360 € do 600 €

Cena, Tri komarnika, 1 - 123/83cm. 2 - 123/67. 3 - 123/62
PVC prozori, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Spoljne pvc bele roletne za 3 prozora, jedan je dupli., 4kom-135 x135cm
PVC prozori, Novi Sad

1080 € do 1800 €

Cena, Dva rolo komarnika za prozore i jedan za vrata, 3kom - 100x140cm
PVC prozori, Vranjska Banja

540 € do 900 €

Cena, 2 pvc prozora, 2kom - 120 x 140cm i 140 x 120
PVC prozori, Parunovac

900 € do 1500 €

Cena, Popravka dve brave na balkonskim vratima, 2 komada
PVC prozori, Sombor

135 € do 225 €

Cena, Spoljne roletne sa komarnicima, 160*140 4 -kom 220*140- 2 kom
PVC prozori, Požarevac

1080 € do 1800 €

Cena, PVC dvokrilni prozor sa rolentom i komarnikom, 1 kom - 170 x 130cm
PVC prozori, Banatsko Karađorđevo

540 € do 900 €

Cena, PVC prozori, vrata, portali, 9kom- 2 prozora š 1450, v 1250 , roletnom , sa komarnikom 1 prozor š 840 , v 1250 1 prozor š 730 , v 850sa 1 prozor š 1420, v 1430 Balko
PVC prozori, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Zamena starih prozora, 2 kom
PVC prozori, Subotica

450 € do 750 €

Cena, Panoramski sistem prozora od poda do plafona, 2kom- 3,6 x 2,6m
PVC prozori, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Spoljne roletna sa motorom, 2kom - 140 x 160cm
PVC prozori, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Montaža PVC stolarije, Balkonska vrata: 220x70cm; Dvokrilni balkonski prozor: 135x157cm; Trokrilni prozor: 210x157cm
PVC prozori, Šabac

1350 € do 2250 €

Cena, Zamena postojećih starih prozora i balkonskih vrata , 2 balkonska vrata dimenzije 0,7x2,35m
PVC prozori, Šabac

1800 € do 3000 €Pogledajte druge završene projekte i cene

PVC prozori cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1588+ PREDUZEĆA ZA PVC prozori
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje PVC prozori?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana