Za područje

  PVC prozori, PVC stolarija, cena

  Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačnija vrsta i tip, pogotovu u poređenju s aluminijumskim ili drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizma i okova. Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR.

  Kome poveriti izradu ili nabavku PVC prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena PVC prozora


  Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

  85.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  156.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za PVC prozori

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  PVC balkonska vrata

  Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).


  kom

  €/kom

  PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

  Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).


  kom

  €/kom

  PVC fiksni prozor 120x100 cm

  Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

  Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).


  kom

  €/kom

  PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

  Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 120x140 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 120x90 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 140x140 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 60x100 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  PVC prozor 80x180 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je


  kom

  €/kom

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  PVC - plastični prozori - sve što treba da znate

  1. PVC -plastični prozori - šta sve treba da znate?

  1.1. Prednosti PVC prozora

  PVC plastični prozori
  Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

  Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

  PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

  Plastični prozori su odlični termoizolatori

  Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede kod troškova grejanja - nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

  Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

  Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw - što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

  Plastični prozori i lako održavanje

  PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokokvalitnetnim mašinskim uljem.

  Plastični prozori dobro izgledaju

  Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

  Dugotrajnost

  PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

  Sigurnost i protivprovalna zaštita

  To da prozori budu sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

  1.2. Slabosti PVC prozora

  Deformisanje na vrućini

  PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

  Boja vremenom može da se promeni

  Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

  Nerazgradiv materijal

  Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

  2. Izbor ponuđača

  Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

  PVC prozori
  PVC prozori su najčešći izbor kupaca

  2.1. Garancija za prozore

  Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

  2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

  Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

  2.3. Potvrde kvaliteta PVC prozora

  Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

  3. Ugradnja PVC prozora

  3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

  Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

  3.2. Postupak ugradnje PVC prozora

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

  Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

  Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

  RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  1. Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  2. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Prozor, roletne, komarnici

  Potrebna dva prozora 160x140cm sa roletnama i komarnicima. 84672 € do 141120 €

  ........

  PVC prozori

  Potrebni PVC prozori tri dvokrilna i 2 jednokrilna.
  Prozori:
  Dvokrilni 140x110cm
  Cetvorokrilni 140x240cm (ili 2 dvokrilna jedan uz drugi)
  Trokrilni 140x180cm
  Jednokrilni 60x60cm
  jednokrilni 80x80cm
  Ispravka za roletne, umesto njih rolo zastori rucni
  I komarnici na svakom prozoru na jednom krilu 211680 € do 352800 €

  ........

  PVC prozori za zatvorenu terasu

  Potrebna izrada i ugradnja pet dvokrilnih pvc prozora za zatvorenu terasu.

  Jjedan fiksni, ostali se otvaraju klasicno, jedan i na kant, i tu i komarnik- moze kasnije, sad su metalni, koji se skidaju.

  Dimenzije terase 4,75 x 1,40 sa okapnicom

  Sem okapnice i unutrasnja daska treba. 105840 € do 176400 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Pvc stolarija za stan dvosoban, 4kom prozora; 2kom balkonsa vrata; 1ulazna; 2kom sobna vrata
  PVC prozori, Bački Petrovac

  2700 € do 4500 €

  Cena, Balkanska vrata, jednokrilni i dvokrilni prozori, ulazna vrata, izlozi, 10+
  PVC prozori, Beograd

  3600 € do 6000 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora, 4 kom
  PVC prozori, Kragujevac

  720 € do 1200 €

  Cena, Balkonska klizna vrata i prozori, 2kom prozori, klizna vrata
  PVC prozori, Šabac

  1800 € do 3000 €

  Cena, Zamena i ugradnja pvc stolarije, 2prozora 1vrata
  PVC prozori, Pančevo

  900 € do 1500 €

  Cena, Klizni prozor za terasu, 1kom 170x150
  PVC prozori, Novi Sad

  720 € do 1200 €

  Cena, Nabavka i ugradnja PVC stolarije, 20 otvora (7 vrata, 13 prozora)
  PVC prozori, Vranić

  5400 € do 9000 €

  Cena, Izrada i montaža pvc prozora, 11 kom
  PVC prozori, Knjaževac

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora, 4 kom
  PVC prozori, Niška Banja

  1350 € do 2250 €

  Cena, Prozori od pleksiglasa-akrilno staklo, 1 vrata i 5 prozora na letnjikovcu
  PVC prozori, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, PVC prozori, 5kom
  PVC prozori, Ogar

  1350 € do 2250 €

  Cena, PVC prozor, cca 128 x 173cm
  PVC prozori, Bigrenica

  270 € do 450 €

  Cena, Zastakljivanje terase, cca 115š x 240d x 268v cm
  PVC prozori, Novi Sad

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora, 6 kom
  PVC prozori, Novi Banovci

  1440 € do 2400 €

  Cena, PVC dvokrilni prozori, 2 kom -180 x 140cm
  PVC prozori, Ražanj

  540 € do 900 €

  Cena, Zastakljivanje terasu u stanu, cca 125 x 245cm
  PVC prozori, Niš

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada i montaža PVC dvokrilnog prozora, cca 140 x 100 cm
  PVC prozori, Kraljevo

  270 € do 450 €

  Cena, Klizna balkonska vrata, cca 360 x 220 cm
  PVC prozori, Sremska Mitrovica

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 3 kom
  PVC prozori, Prokuplje

  540 € do 900 €

  Cena, PVC stolarija, 19 kom
  PVC prozori, Negotin

  3600 € do 6000 €

  Cena, Pvc prozori, 4 kom
  PVC prozori, Sremski Karlovci

  1800 € do 3000 €

  Cena, PVC prozori, 3kom
  PVC prozori, Ralja

  1080 € do 1800 €

  Cena, Trokrilni prozor pvc sa roletnama i komarnicima, cca 210 x 140 cm
  PVC prozori, Temerin

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada i ugrdnja pvc prozora i vrata, 7kom - prozori 3kom-vrata
  PVC prozori, Beočin

  2700 € do 4500 €

  Cena, PVC prozori, balkonska vrata, ulazna vrata, cca 5 + 4 + 1
  PVC prozori, Kovačica

  2250 € do 3750 €

  Cena, Demontaza starih i montaza novih prozora i balkonskih vrata, 4kom - prozori 1kom- balkonsak vrata
  PVC prozori, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada i montaža PVC vrata i prozora, 2 kom
  PVC prozori, Zrenjanin

  630 € do 1050 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora i balkonskih vrata, Prozor 128 x 120 cm; vrata 80 x 197 cm
  PVC prozori, Bačko Novo Selo

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada i montažna PVC prozora, 3 kom
  PVC prozori, Jarkovac

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora i vrata za terasu, prozori: 2 kom; vrata terase: 1 kom
  PVC prozori, Mataruška Banja

  540 € do 900 €

  Cena, Alu ili PVC stplarija, 18kom
  PVC prozori, Čačak

  4500 € do 7500 €

  Cena, Balkonska vrata, 2 kom
  PVC prozori, Kragujevac

  360 € do 600 €

  Cena, Zamena prozora za PVC u celoj kuci, 6 kom
  PVC prozori, Belegiš

  2250 € do 3750 €

  Cena, Pvc prozori, 5 kom
  PVC prozori, Paraćin

  1800 € do 3000 €

  Cena, PVC prozori, 2kom 180 x 160cm
  PVC prozori, Sevojno

  540 € do 900 €

  Cena, PVC dvokrilna balkonska vrata i dva dpla prozora, 3kom
  PVC prozori, Novi Beograd

  1800 € do 3000 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  PVC prozori cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1657+ Preduzeća za PVC prozori
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana