PVC prozori, PVC stolarija Cena

  Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačniji u poređenju s aluminijumskim i drvenim. Cena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno). Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 85 i 160 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima panoramskih prozora, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o panoramskim prozorima.

  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >

  CENA PVC PROZORA


  Cena PVC prozora. Cena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

  85.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  156.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  PVC prozori, PVC stolarija Cena

  DETALJNIJE CENE ZA PVC PROZORI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  PVC fiksni prozor 100x100 cm cena/kom

  Cena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  potražnja>

  PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cena/kom

  Cena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  potražnja>

  PVC balkonska vrata

  Cena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  potražnja>

  PVC fiksni prozor 120x100 cm

  Cena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

  Cena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC prozor 80x180 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC prozor 60x100 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC prozor 120x90 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC prozor 120x140 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>

  PVC prozor 140x140 cm cena/kom

  Cena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je  €/kom

  kom
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  PVC - plastični prozori – sve što treba da znate

  1. PVC prozori – šta sve treba da znate?

  1.1. Prednosti PVC prozora

  Jednostavna izrada po povoljnoj ceni

  PVC prozori su u poslednje vreme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

  pvc-okna-1.jpg
  Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

  Plastični prozori su odlični termoizolatori

  Prozori, koliko i drugi delovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost celog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede troškova grejanja – nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

  Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

  Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obeležava se oznakom Rw – što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

  Plastični prozori i lako održavanje

  PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih delova visokvalitnetnim mašinskim uljem.

  Plastični prozori dobro izgledaju

  Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i celokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rešenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

  Dugotrajnost

  PVC prozori imaju očekivan vek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

  Sigurnost i protivprovalna zaštita

  To da su prozori sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomeranje prozorskih krila.

  1.2. Slabosti PVC prozora

  Deformisanje na vrućini

  PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo retko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

  Boja vremenom može da se promeni

  Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

  Nerazgradiv materijal

  Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vreme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

  2. Izbor ponuđača

  Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda pre nego što se odlučite.

  pvc-okna-2.jpg
  PVC prozori su najčešći izbor kupaca

  2.1. Garancija

  Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez mankavosti – i estetskih i funkcionalnih – a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

  2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

  Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo – tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

  2.3. Potvrde kvaliteta

  Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

  3. Ugradnja prozora

  3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?  

  Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

  3.2. Postupak ugradnje

  1)    Prozori se dostavljaju određenog dana.

  2)    Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.

  3)    Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.

  4)    Skidaju se postojeći prozori.

  5)    Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.

  6)    Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

  Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-penom.

  Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom na bazi vode koja stalno „radi“ – rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.    

  RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenje toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  7)     Poslednji su pregled i provera urađenog posla.

  8)    Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  PVC STOLARIJA

  Poštovani,

  potreban je PVC jednokrilni prozor i vrata od terase u istoj prostoriji.

  Hvala 450 € do 750 €


  ........

  ZAMENA STOLARIJE U CELOM STANU

  Poštovani,


  potrebna mi je zamena stolarije u celom stanu, pvc prozori sa roletnama, komarnicima. Potrebna su mi i jedna pvc vrata standardnih dimenzija.Sve dimenzije su u prilogu na slikama.


  Hvala 1800 € do 3000 €


  ........

  PVC PROZOR

  Poštovani,


  potreban mi je jednokrilni prozor dimenzija 100 x 140 cm.


  Hvala 270 € do 450 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, PVC PROZORI I BALKONSKA VRATA , 10KOM
  PVC prozori, Novi Bečej

  1620 € do 2700 €

  CENA, PVC STOLARIJA, 4 PROZORA, 1 VRATA
  PVC prozori, Vršac

  90 € do 150 €

  CENA, PVC PROZORI, 4 KOM
  PVC prozori, Bečej

  720 € do 1200 €

  CENA, PVC STOLARIJA, 4KOM ,100X200, 140X140, 80X140, 80X80
  PVC prozori, Šabac

  630 € do 1050 €

  CENA, PVC PROZORI, 2 PROZORA 3300×1600 I 2000×1600MM
  PVC prozori, Kruševac

  360 € do 600 €

  CENA, PVC PROZORI, 4KOM
  PVC prozori, Knjaževac

  540 € do 900 €

  CENA, PVC PROZORI, 4KOM
  PVC prozori, Vajska

  594 € do 990 €

  CENA, PVC PROZORI, 3KOM
  PVC prozori, Vraćevšnica

  432 € do 720 €

  CENA, UGRADNJA PVC PROZORA, 1 ( 1700X1480 DVOKRILNI ) + 1 ( 2370X1480 TROKRILNI)
  PVC prozori, Beograd

  306 € do 510 €

  CENA, PVC PROZOR, 1KOM
  PVC prozori, Beograd

  144 € do 240 €

  CENA, PVC PROZORI, 120 X 90CM
  PVC prozori, Surčin

  144 € do 240 €

  CENA, PVC PROZOR, 1KOM
  PVC prozori, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, PVC PROZOR, VXS 120CMX100CM
  PVC prozori, Gruža

  135 € do 225 €

  CENA, PVC PROZORI, 6KOM
  PVC prozori, Beograd

  810 € do 1350 €

  CENA, PVC PROZORI, 1. PVC BALKONAC 80 CM X 210 2. PVC PROZOR 100 X 132 3. PVC PROZOR 75 X 125 4. PVC PROZOR 298 X 118 TROKRILNI 5. PVC BALKONAC 75 CM X 215 6. PVC
  PVC prozori, Šabac

  1440 € do 2400 €

  CENA, PVC PROZORI, 2 KOM, 140X140 ; 140X160
  PVC prozori, Beograd

  288 € do 480 €

  CENA, PVC STOLARIJA, 7KOM
  PVC prozori, Vrnjačka Banja

  900 € do 1500 €

  CENA, PVC PROZORI I BALKONSKA VRATA, 4KOM
  PVC prozori, Mršinci

  630 € do 1050 €

  CENA, PVC STOLARIJA, 6KOM
  PVC prozori, Raška

  810 € do 1350 €

  CENA, PVC PROZORI, 2 KOM, 100CM X 120CM, 60CM X 60 CM
  PVC prozori, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, PVC PROZORI , 3 PROZORA, 1 VRATA ZA TERASU I ROLETNE ZA SVE
  PVC prozori, Crepaja

  405 € do 675 €

  CENA, PVC PROZORI, 160CM X 240CM X 2, 160CM X 120CM
  PVC prozori, Subotica

  540 € do 900 €

  CENA, PVC PROZORI I BALKONSKA VRATA, 5KOM
  PVC prozori, Pirot

  720 € do 1200 €

  CENA, PVC PROZOR, 1250ŠX1630V+ROLETNE SPOLJA
  PVC prozori, Bač

  270 € do 450 €

  CENA, PVC PROZORI, 3KOM 80X120CM, 140X210CM,50X80CM
  PVC prozori, Malča

  450 € do 750 €

  CENA, PVC PROZORI, 4* 140×160 CM
  PVC prozori, Sečanj

  810 € do 1350 €

  CENA, PVC PROZORI, 3KOM
  PVC prozori, Subotica

  405 € do 675 €

  CENA, PVC PROZOR, 1KOM
  PVC prozori, Mionica

  270 € do 450 €

  CENA, PVC PROZORI, 4KOM
  PVC prozori, Irig

  540 € do 900 €

  CENA, PROZORI SA KOMARNICIMA, 2 KOM
  PVC prozori, Pančevo

  306 € do 510 €

  CENA, PVC PROZORI, 4 X 180CM X 140CM , 2 X 140CM X 120CM -DVOKRILNI SA PVC ROLETNOM , 2 X 60X 80 , 2 X 50X50 JEDNOKRILNI
  PVC prozori, Šabac

  1800 € do 3000 €

  CENA, PVC STOLARIJA, 8 KOM
  PVC prozori, Vrnjačka Banja

  1800 € do 3000 €

  CENA, PVC STOLARIJA, PROZOR 2 X 100CMX100CM, BALKONSKA VRATA 200CM X 70 CM
  PVC prozori, Beograd

  540 € do 900 €

  CENA, PVC PROZORI, 2 KOM, 120CM X 130 CM, 50CM X 100CM
  PVC prozori, Novi Sad

  306 € do 510 €

  CENA, PVC STOLARIJA, 2 JEDNOKRILNA, 3 DVOKRILNA
  PVC prozori, Beograd

  1260 € do 2100 €

  CENA, PVC PROZORI, 3 KOM
  PVC prozori, Šabac

  450 € do 750 €  Pogledajte druge završene projekte i cene

  PVC PROZORI CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1419 PREDUZEĆA ZA PVC PROZORI


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PVC PROZORI?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana