Krovni prozori Cena

Koliko koštaju krovni prozori? Cena krovnih prozora zavisi od njihove veličine, materijala za okvire, broja stakala, načina otvaranja (nisko, srednje ili visoko) i, svakako, od ponuđača radova. Kod krovnih prozora najvažnija je montaža, odnosno, postavljanje koje uključuje poslove suve montaže i malterisanje špaletne. Rok isporuke je obično 7 do 30 dana, a cene se kreću između 150 i 400/m2, tako da biste za prozor veličine 80x160 cm platili oko 300 EUR. Za dovoz i postavljanje prozora treba dodatnih 45-72 EUR, plus za eventualne radove naknadne obrade.

Kome poveriti krovne prozore? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim ponuđačima krovnih prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena krovnog prozora


Cena krovnog prozora. Cena nabavke i ugradnje krovnog prozora 80x160 cm.

250.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
420.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Krovni prozori Cena

DETALJNIJE CENE ZA Krovni prozori

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Krovni prozor, ugradnja u ravan krov

Cena RAL ugradnje prozora po standardu i s odgovarajućim materijalom za dihtovanje i šrafljenje u grede, Bramac, Decra.€/kpl

kpl
potražnja>

Krovni prozor, postavljanje šrafljenjem u grede

Cena RAL ugradnje prozora po standardu i s odgovarajućim materijalom za šrafljenje u grede, Bramac, Decra.€/kpl

kpl
potražnja>

Krovni prozor, skidanje

Cena uklanjanja krovnog prozora šrafljenog u grede, Bramac, Decra.€/kpl

kpl
potražnja>

Cena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

Cena klasičnog drvenog krovnog prozora s otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; kaljeno spoljno staklo Thermo Plus s ventilacionim otvorom.€/kom

kom
potražnja>

Cena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

Cena klasičnog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; kaljeno spoljno staklo Thermo Plus s ventilacionim otvorom.€/kom

kom
potražnja>

Cena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

Cena klasičnog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; standardno zaštitno staklo Safety Plus s ventilacionim otvorom.€/kom

kom
potražnja>

Cena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

Cena klasičnog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; trostruko staklo Energy Star s ventilacionim otvorom.€/kom

kom
potražnja>

Cena standardnog panoramskog drvenog krovnog prozora

Cena troslojnog panoramskog drvenog krovnog prozora s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; standardno zaštitno staklo Safety Plus.€/kom

kom
potražnja>

Cena troslojnog panoramskog drvenog krovnog prozora

Cena troslojnog panoramskog drvenog krovnog prozora s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; trostruko staklo Energy Star.€/kom

kom
potražnja>

Cena panoramskog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

Cena troslojnog panoramskog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; standardno zaštitno staklo Safety Plus.€/kom

kom
potražnja>

Cena panoramskog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

Cena troslojnog panoramskog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; trostruko staklo Energy Star.€/kom

kom
potražnja>

Cena krovnog prozora na strmom krovu

Cena krovnog prozora fiksiranog na strmom krovu, pod nagibom od 35-45°, TLR, Ø14.€/kpl

kpl
potražnja>

Cena krovnog prozora na ravnom krovu

Cena krovnog prozora fiksiranog na ravnom krovu, pod nagibom od 0-15°, TCR, Ø14.€/kpl

kpl
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Krovni prozori - sve što treba da znate

1. Krovni prozori - šta sve treba da znate?

Bez obzira na to da li na mansardi želite da ugradite nove krovne prozore ili menjate stare, oni će itekako uticati na opšti utisak o prostoru, energetsku efikasnost kao i na ukupnu vrednost doma. Toga radi je važno da znate kakve vam sve mogućnosti stoje na raspolaganju.

 Krovni prozori
Krovni prozori propuštaju i do 30% više svetlosti od običnih!

1.1. Kosina krova

U odnosu na veći ili manji nagib vašeg krova, biće potrebno da se upotrebe različiti elementi i okovi za ugradnju i načini rada. Takozvani komplet za ugradnju osigurava nepropusnost krovnih prozora ugrađenih u krovnu kosinu. Izvođač radova koga izaberete znaće koji komplet i kakvi prozori će biti potrebni u odnosu na to kakvi su krov, konstrukcija i krovni pokrivač te koji će način ugradnje primeniti.

1.2. Položaj krovnih prozora

Kada se bira mesto za krovni prozor, prvo se gledaju položaj i putanja Sunca tokom dana. U slučaju da prosto nemate takav izbor i da prozor ili prozori mogu biti samo na jednom mestu, onda će najvažnija biti vrsta prozora, kako bi se obezbedila dovoljna osvetljenost prostora.

Prozori okrenuti severu nikada nisu dovoljno osvetljeni, pa gledajte da budu što veći kako bi ugrabili što više dnevne svetlosti i toplote. Prozori okrenuti istoku, ujutru će biti izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti što može biti odlično za kuhinju ili spavaću sobu, zavisno od toga šta više volite. One prema zapadu, Sunce će grejati popodne i predveče, pa su tako idealni za dnevnu sobu. Prozori okrenuti jugu biće osvetljeni tokom čitavog dana što je najbolje za prostorije u kojima provodite najviše vremena.

1.3. Izolacija i prozračivanje sa krovnim prozorima

Najnovije modele krovnih prozora odlikuju inovativni načini prozračivanja koji omogućavaju da uživate u svežem vazduhu čak i kada je prozor zatvoren. Na nekim vrstama prozora postoje otvori/kanali za prozračivanje koji omogućavaju kruženje vazduha kroz filtere, a da se pri tom prozor ne otvara. Tu se nalazi i poseban filter koji pomaže i u odbrani od insekata naročito leti, kada ih je bezbroj. Različite varijante zastakljivanja prozora utiču i na termoizolovanost prozora. Slovo „U“ je oznaka toplotne efikasnosti, pa ne zaboravite da je potražite kada birate prozore. Što je niži broj pored „U“ to je termoizolacija bolja te će bolje štititi i unutrašnjost prostora.

1.4. Senila, venecijaneri, žaluzine

Krovni prozori u prostoriju propuštaju i do 30% svetlosti više od običnih. To je uglavnom fantastična stvar, međutim, ponekad je potrebno i zamračenje, odnosno, senčenje unutrašnjosti da bi boravak u takvoj prostoriji bio prijatniji. Većina proizvođača krovnih prozora uz njih nudi i senila koja im tačno odgovaraju po tipu i vrsti. Ima i žaluzina koje smanjuju energetske gubitke za 20-ak posto. Postoje i tzv. „black out“ senila koja potpuno zamrače prostoriju što je idealno za, recimo, spavaće sobe.

2. Angažujte stručnjake za krovne prozore

Postavljenje novih ili zamena starih krovnih prozora nije posao koga se možete latiti sami. Radovi zahtevaju stručno znanje, veštine i iskustvo, ali i više pari ruku tako da će vam pomoć biti potrebna u svakom slučaju. Eventualni samostalni eksperiment bi mogao da vas košta skupo koliko materijalno toliko i emocionalno. Ipak, nije loše da se pre upuštanja u ceo poduhvat dobro informišete o svim aspektima i mogućnostima koje vam mogu biti na raspolaganju; tako ćete i mnogo lakše postići dogovor s izvođačima radova.

3. Vrste krovnih prozora

Kada birate krovne prozore, najvažnije je da izaberete tačno one koje odgovaraju i krovu i vašim potrebama. Da biste odluku doneli lakše, upoznaćemo vas s vrstama prozora i njihovim karakteristikama.

3.1. Klasičan krovni prozor

Klasičan krovni prozor ima ručku za otvaranje i zatvaranje na gornjoj ili donjoj strani. Ako je ručka gore, pod prozor se mogu postaviti komadi nameštaja a da ostane dovoljno mesta za rukovanje i čišćenje. Ovaj tip prozora se okreće oko svoje ose, tako da ga možete prevrnuti i oprati.

3.2. Panoramski krovni prozor

Ovakvi prozori se otvaraju nagore i zato mora biti oslobođen pristup. Radi sigurnosti, donja ivica prozora mora biti na najmanje 110 cm, ali ne ni više od 150 cm od poda, da biste mogli bez problema da ga otvarate. Panoramski prozori propuštaju obilje svetlosti i toplote kao i svežeg vazduha te su i energetski efikasni. Ovakvi prozori unose u potkrovlje utisak prozračnosti i komocije, a svakako i lep vidik.

3.3. Grupisanje krovnih prozora

Da bi se dobio utisak što većeg prostora, prozračnosti i lakoće, može se sastaviti više manjih prozora. Oni se mogu postaviti jedan uz drugi ili jedan iznad drugog. Prozori i inače u arhitekturi služe kao elementi otvaranja i spajanja enterijera i eksterijera koliko i postizanja efekta što veće prirodnosti i nesputanosti. Ako je tavanica u vašem domu visoka ili bar viša od proseka, onda biste iznad običnih mogli postaviti i neki krovni prozor i sigurni smo da bi razlika odmah postala lako uočljiva.

3.4. Krovni balkon ili terasa

Čak i u potkrovlju mogu da se naprave ispusti u vidu balkona ili terase koji bi taj prostor zasigurno učinili prostranijim i manje klaustofobičnim te vam omogućili da uživate u Suncu i opuštanju. Za ovakve zahvate najprimerenije je otvaranje krovnog prozora koji na donjoj strani ima vratanca; ta vratanca se otvaraju u polje do sigurnosne ograde, a gornji deo prozora ide nagore. Krovni balkon obezbeđuje zasigurno veću osvetljenost, više svežeg vazduha ali i neposredan kontakt sa spoljnom sredinom. Za terasu ili balkon se skoro uvek može iskoristiti neki neiskorišćen deo krova.

3.5. Posebni krovni prozori

Na tržištu se mogu naći i posebni krovni prozori, kakvi su na primer:

  • linije za nestambene delove potkrovlja,
  • revizioni krovni prozori za izlazak na krov,
  • prozori s otvorima/kanalima za prozračivanje stambenih prostora koji istovremeno služe za izlazak na krov,
  • prozori s kupolama za ravan krov,
  • okna za odvod dima iz zgrade, koji ispunjavaju bezbednosne zahteve,
  • svetlarnici za ravne i talasaste krovne pokrivače i svetlosni tuneli za ravne krovove.

4. Materijali za krovne prozore

4.1. Lakirani drveni okviri

Lakirano i impregnirano drvo je sigurno najzastupljeniji materijal za krovne prozore. Za ove se prozore najviše koriste borovina i hrastovina, dubinski impregnirani pre sastavljanja okvira, a potom premazani akrilnim lakom koji ne škodi prirodnoj sredini. Drveni prozori su najbolji za suve prostorije i uvek je bolje da su manjih dimenzija. Sa spoljne strane drveni okviri su najčešće zaštićeni aluminijumskim profilom.

4.2. Drveni okviri s poliuretanskim premazom

Za vlažne prostorije uvek su bolji drveni prozori s poliuretanskim premazom, pošto su otporni i na vlagu i na UV zračenje. Ovi se prozori prave od bukovine i hrastovine i malo su skuplji od lakiranih, jer su dugotrajniji.

4.3. PVC okviri prozora

Vrlo popularni i traženi su PVC prozori, napravljeni od PVC profila i sastavljeni od više komora koje ne dozvoljavaju nastanak tzv. toplotnih mostova. Ovi prozori mogu biti većih dimenzija, jer su lakši od drvenih, premda se ojačavaju aluminijumskom ili čeličnom armaturom. Odlični su tamo gde ima vlage kakva su kupatila, kuhinje ili pomoćne prostorije. Ima ih i različitih boja i dezena te se sigurno može naći nešto ukoliko postoje kakvi specijalni zahtevi.

4.4. Aluminijumski okviri

Aluminijum se koristi za krovne prozore većih dimenzija ili one koji su na neki način specifični (pokretna balkonska vrata, izvlačni balkoni i slično). Najvažnije je da je aluminijumski krovni prozor takav da nema toplotne mostove.

5. Zastakljenje krovnih prozora

5.1. Dvostruka stakla

Krovni prozori s dvostrukim staklom i vazdušnom komorom su odlično rešenje po vrlo povoljnoj ceni. Možete izabrati i varijantu ovog prozora sa spoljnim zaštitnim staklom koje ga štiti od grada i provale. Termoprovodljivost takvih stakala je Ug=1.0 W/m2K.

5.2. Trostruka stakla

Između triju stakala su dva sloja vazduha ili gasa (argona ili kriptona). To je danas najzastupljeniji tip zastakljivanja. Termoprovodljivost takvih stakala je Ug=0,5 W/m2K.  

5.3. Četvorostruka stakla

Ovakvo zastakljenje je vrlo sigurno i ekonomično, pošto su komore ispunjene plemenitim gasom. Istina, to je i najskuplja vrsta prozora, ali samo inicijalno, budući da oni s godinama uštede prilikom zagrevanja i hlađenja prostora, oni isplate sami sebe. Ovakvi prozori su po standardu pasivnih i niskoenergetskih kuća. Termoprovodljivost takvih stakala je samo Ug=0,3 W/m2K.

6. Ugradnja krovnih prozora

Za postavljanje krovnih prozora neverovatno je bitna stručna ugradnja, čak više nego kod običnih, jer su oni još izloženiji apsolutno svim atmosferskim uticajima. Osim toga, zbog probijanja krova gubici energije su takođe vrlo upitni. Budući da je krov vrlo specifična konstrukcija ne može se iskoristiti RAL tip ugradnje prozora koji sprečava toplotne gubitke. Međutim, ako se ceo posao izvede stručno i kvalitetno, gubici toplote se mogu svesti na minimum. Da bi se to postiglo, koristi se spoljni izolacioni okvir, sekundarne opšivke vodonepropusnog načina gradnje te postavljanje parne barijere s unutrašnje strane koja služi za to da zapuši sve otvore i zaštiti konstrukciju od prodora vlage.

6.1. Mesto ugradnje krovnih prozora

Preporučuje se da se krovni prozori postavljaju na visini između 90 i 200 cm od poda. Visina na kojoj će prozor biti najviše zavisi od parapetnog zida, visine samog potkrovlja, ali i stanara. Opšte je pravilo da se svaki prozor postavlja tako da se njime lako rukuje, pa ni krovni nisu izuzetak. Nije manje važno ni to da prozor dopušta neometan pogled, bilo da se u prostoriji stoji ili sedi. Širina krovnog prozora prilagođava se razmaku nosećih stubova i tome da se u krovnu konstrukciju poseže što manje. Na kosom krovu prozor se postavlja na letvice, na zadnjoj ravni krovne konstrukcije, a ako je u pitanju ravan krov, prozor se postavlja na grede.

6.2. Komplet za ugradnju krovnih prozora

Kako bi se predupredili loša ugradnja krovnih prozora i problemi najrazličitijih vrsta, uvek se preporučuje korišćenje posebnog kompleta za ugradnju. Taj komplet se sastoji od izolacionog okvira koji se radi po meri i ugrađuje neposredno pre postavljanja prozora u već napravljen otvor. Na taj način je izolacija između prozora i krovne konstrukcije optimalna, a gubici toplote minimalni. Krovni prozor se tada samo postavi u već pripremljen izolacioni okvir. U kompletu za ugradnju su i sekundarne opšivke, takođe napravljene po tačnoj meri prozora, i one služe da spreče prodor vode. Osim toga, štite prozor od kondenzacije koja se najčešće zadržava ispod ivice krova. Opšivke se fiksiraju za okvir prozora, a okolo se postavi paropropusna folija. Treći deo u kompletu je parna brana. Ona se jednostavno postavlja oko prozora s unutrašnje strane kako bi sprečavala prodiranje vlage i pare u konstrukciju i tako štitila i izolaciju i konstrukciju krova. Parna brana se takođe pravi po meri.

6.3. Obrada unutrašnje strane krovnih prozora

Kada se završi postavljanje i zaštita krovnog prozora sa spoljne strane, treba da se završi i unutrašnja strana konstrukcije krova. Osim krova, moraju se izolovati i špaletne, čime se završava obrada celog krovnog otvora i prozora. S donje strane špaletna treba da stoji vertikalno, a s gornje, horizontalno. Ovim se dobija optimalna cirkulacija vazduha i, istovremeno, maksimalna iskorišćenost svetlosti. Za špaletne se uglavnom koriste drvene daske ili gipsano-kartonske ploče.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Ugradnja novog krovnog prozora

Poštovani,

potrebno skidanje i odnošenje starog krovnog prozora. Ugradnja novog krovnog prozora.
Slike u prilogu.

Hvala 31752 € do 52920 €

........

Krovni prozor

Poštovani,

potrebna demontaža starog prozora od drveta i ugradnja novog krovnog prozora veličine 138 × 99 cm.

Molim kontakt putem Vibera.

Hvala 31752 € do 52920 €

........

Montaža 2 prozora

Poštovani,

potrebna samo montaža 2 drvena krovna prozora cca 80 x 130cm.

Hvala. 15876 € do 26460 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Nabavka i ugradnja krovnih prozora, 2kom - 120x80cm
Krovni prozori, Rakovac

540 € do 900 €

Cena, Demontaža starog i montaža novog krovnog prozora, cca 60 x 80 cm
Krovni prozori, Grocka

108 € do 180 €

Cena, Pretres krova,saniranje oštećenja, vraćanje starih crepova , Oko 149m2
Krovni prozori, Subotinac

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada i montaža osam krovnih prozora, cca 70 x 120 cm
Krovni prozori, Beograd

864 € do 1440 €

Cena, Krovni prozor, cca 60 ×100cm
Krovni prozori, Vrnjačka Banja

270 € do 450 €

Cena, Izrada i montaža krovnih prozora, 2 kom, cca 111 × 72 cm
Krovni prozori, Novi Sad

360 € do 600 €

Cena, Krovni ptozori, 8 kom - dimenzije 66 x 110cm
Krovni prozori, Beograd

2160 € do 3600 €

Cena, Kupovina krovnih prozora bez ugradnje, 160x80 - 3kom, 140 x 78 - 1 kom , 70 x 55 - 1 kom
Krovni prozori, Umka

1080 € do 1800 €

Cena, Nabavka i ugradnja 2 krovna prozora, cca 94x118cm i 66x118cm
Krovni prozori, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Krovni prozori, 8kom- 66 x 118cm
Krovni prozori, Novi Sad

2160 € do 3600 €

Cena, Krovni prozori pvc zlatni hrast, 2 kom-55×78 cm
Krovni prozori, Feketić

540 € do 900 €

Cena, Krovni Pvc prozor , cca 51x102cm
Krovni prozori, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Zamena krovnih prozora, 10 kom
Krovni prozori, Kruševac

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada i montaža krovnih prozora, 2 kom, oko 66x118cm
Krovni prozori, Požarevac

855 € do 1425 €

Cena, Krovni prozor i ugradnja, 1 kom 80x60cm
Krovni prozori, Valjevo

450 € do 750 €

Cena, Ugradnja dva krovna prozora, 2kom
Krovni prozori, Pančevo

315 € do 525 €

Cena, Zamena drvenog krovnog prozor , 1 kom, 95 x 64 cm
Krovni prozori, Šabac

585 € do 975 €

Cena, Nabavka i montaža krovnog prozora, 66x118
Krovni prozori, Jagodina

585 € do 975 €

Cena, Gradnja krovnog prozora na zgradi, 51x46cm
Krovni prozori, Čačak

765 € do 1275 €

Cena, Popravka - ram krovni drivenih prozoria, 2kom
Krovni prozori, Kikinda

405 € do 675 €

Cena, Krovni prozor sa ugradnjom, 60x120cm
Krovni prozori, Krupanj

585 € do 975 €

Cena, Zamena krovnih prozora, 2 komada, 78x98cm
Krovni prozori, Pančevo

810 € do 1350 €

Cena, Nabavka i montaža krovnog prozora na kosini, 80x160cm
Krovni prozori, Rušanj

405 € do 675 €

Cena, Demontaža starog, izrada i montaža novog PVC krovnog prozora, 1kom , 70x100cm
Krovni prozori, Novi Sad

585 € do 975 €

Cena, Nabavka i montaža krovnih prozora, 3kom
Krovni prozori, Novi Sad

1170 € do 1950 €

Cena, Krovni PVC prozor za potkrovlje sa montažom, 1-2kom 110x66 cm
Krovni prozori, Pančevo

900 € do 1500 €

Cena, Zamena dva krovna prozora, 2kom
Krovni prozori, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Izrada i montaža krovnog prozora , kosi krov, 1kom
Krovni prozori, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Zamena starih krovnih prozora, 70x110cm 2 kom
Krovni prozori, Sombor

810 € do 1350 €

Cena, Izrada PVC krovnog prozora , 66x110cm
Krovni prozori, Pančevo

405 € do 675 €

Cena, Izrada i montaža dva krovna prozora , 2 kom, 96x66cm
Krovni prozori, Beograd

810 € do 1350 €

Cena, Zamena postojećih krovnih prozora, 1x1m - 2kom
Krovni prozori, Vrnjačka Banja

720 € do 1200 €

Cena, Krovni prozor sa opšivkom, 107x70cm
Krovni prozori, Kruševac

405 € do 675 €

Cena, Krovni prozori za kosi krov sa ugradnjom, 3 kom raspon izmedju greda je 70 cm visina 118
Krovni prozori, Ostružnica

1800 € do 3000 €

Cena, Zamena starog krovnog prozora, 1 kom, 113x74cm
Krovni prozori, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Krovni prozori, 4 kom
Krovni prozori, Ugrinovci (Zemun)

1080 € do 1800 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Krovni prozori cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

374+ PREDUZEĆA ZA Krovni prozori
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Krovni prozori?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana