x

  Krečenje Cena

  Koliko košta krečenje? Cena krečenja, zavisna je, pre svega od veličine i složenosti površine koja treba da se radi, a nju može da poskupi i upotreba više različitih boja ili izrada posebnih dekorativnih elemenata – recimo, obruba oko prozora i vrata. Najjednostavnije beljenje zidova i plafona u 2 sloja s materijalom i radom koštalo bi između 0,80 i 1.5 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim molerima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o krečenju.

  CENA ZA BOJENJE ZIDOVA I PLAFONA


  Cena bojanja zidova i plafona. Cena za bojenje sa bijelom bojom, 2x premaz, materijal i rad.

  150 RSD/m2

  VEOMA NISKA CENA
  RSD/m2

  SREDNJA CENA
  270 RSD/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Krečenje Cena

  DRUGE CENE ZA KREČENJE, MOLER

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  Krečenje – sve što treba da znate

  1. Krečenje – da li da angažujete majstora ili da radite sami?

  Pri odlučivanju o tome da li ćete se krečenja prihvatiti sami ili ćete zvati majstora, treba obratiti pažnju na nekoliko činilaca. Ma koliko da vas entuzijazam i želja ponesu da sve uradite svojeručno, postoje okolnosti zbog kojih će biti svakako bolje da angažujete majstora.

  pleskanje-stanovanja.jpg
  Kako je beljenje kuće obiman i zahtevan posao, radije to prepustite stručnjaku

   

  1.1. Obim posla

  Obim radova je skoro odlučujuća stavka pri odlučivanju da li ćete zvati majstore ili se posla prihvatiti sami. Ako želite da izbelite, odnosno, ceo stan ili možda dvospratnu kuću okrečite samo u belo, prvo realno razmislite imate li za to vremena. Nemojte smetnuti s uma ni vreme potrebno za neophodne pripreme te da se boja nanosi u više slojeva itd. Beljenje jedne ili dve prostorije je izvodljivo, pod uslovom da tome posvetite sve svoje slobodno vreme.  Ako je, pak, u pitanju veći prostor i obimniji rad, možda će najbolje biti da sve prepustite stručnjaku.

  1.2. Stanje podloge

  Beljenje sasvim nove kuće glatkih površina umnogome skraćuje vreme i smanjuje obim neophodnih priprema te čini krečenje jednostavnijim. Međutim, kada je u pitanju beljenje starih zidova, s kojih se ljušte tapete ili malter,  posao će biti daleko zahtevniji, teži i dugotrajniji. Za guljenje, gitovanje, gletovanje, brušenje i sve druge načine pripreme zidova i plafona, mora se imati znanja, iskustva i alata. Ako mislite da niste vični takvim poslovima, bolje potražite pomoć majstora.

  1.3. Farbanje fasade i drugih spoljnih površina

  Ne treba posebno nalašavati da je farbanje spoljnih površina komplikovanije. U zatvorenom prostoru ne morate brinuti o vremenskim prilikama i neprilikama, vlazi, promenama temperature. Pri tom, plafoni nisu toliko teško dostupni pošto su niži. Farbanje fasade je zahtevno, jer ima teže dostupnih mesta, a mora se voditi računa i o spoljnim prilikama. Ukoliko želite da ofarbate ulazna vrata, verujemo da biste u tome uspeli. S druge strane, razmišljate li o totalnoj transformaciji spoljnih površina biće vam neophodna stručna pomoć.  

  2. Kako izabrati pravog molera?

  Ako znate da nemate dovoljno vremena ni stručnog znanja da samostalno okrečite svoj dom, i rešite da angažujete molera, evo nekoliko saveta u vezi s tim:

  2.1. Gde da potražite molera?

  Najpre se raspitajte među prijateljima i poznanicima. Možda je neko od njih nedavno krečio ili poznaje dobrog majstora. Ako ste za unutrašnje opremanje svog doma imali arhitektu ili stručnjaka za unutrašnje uređenje, možete od njega/nje zatražiti kontakt, jer oni sigurno poznaju i angažuju proverene saradnike različitih struka. Svakako, uvek na našem portalu, Daibau sistem, možete ostaviti upit ili pogledati preduzeća koja nude takvu vrstu usluga, a registrovani su negde u vašem komnšiluku. Na toj veb-stranici ćete videti i kako su korisnici ocenili njihove radove.  

  2.2. Potražite više ponuda!

  Preporučujemo da idete na najmanje tri ponude različitih molera. Tako ćete biti sigurni i da je cena koju traže realna i konkurentna. Na našem portalu Daibau sistem možete ostaviti upit na koji će se javiti više majstora, pa ćete time uštedeti poprilično vremena i energije.

  2.3. Pojedinosti ponude

  Kada se odlučite za majstora, a pre nego što radovi počnu, treba da utanačite i pisani dogovor. U njemu detaljno i po stavkama treba da bude navedeno šta i kako će se raditi, koliko košta koji materijal i kolika je potrebna količina, kao i rok završetka radova. Moler treba da se izjasni i o tome da li se putni troškovi računaju posebno i da li su zaštita prostorija i nameštaja kao i čišćenje po završetku radova uračunati u cenu. Što ponuda bude preciznija, time će biti bolja, jer će biti manje mogućnosti da se kasnije pojave problemi.

  2.4. Dozvole za rad/osiguranje i garancija

  Kada tražite molera za svoj dom (naročito ako su u pitanju veće kvadrature, fasada itd.), ne bi bilo loše i da proverite ima li on/ona sve potrebne dozvole za rad, registrovanu delatnost i drugo, naročito, osiguranje. Ako se dogodi povreda na radu ili vam ošteti imovinu, osiguranje je siguran način obeštećenja.

  2.5. Pripremni poslovi

  Ako angažujete majstora, onda će vaš udeo u celom poslu biti manji. Biće potrebno da rasklonite nameštaj i zaštitite ga, skinete prekidače, utičnice i rasvetu. Možda želite da sve to uradite sami kao i čišćenje po završetku posla, a možda se pogodite s majstorom da on/ona to uradi. U svakom slučaju, dogovorite se s molerom šta je vaš deo posla.

  2.6. Uslovi plaćanja

  Opšte je pravilo da majstore koji traže stopostotni avans treba izbegavati u širokom luku. Međutim, sasvim je uobičajeno da se pri sklapanju ugovora plati 20-30% cene, onoliko koliko pokriva nabavku materijala. U tom slučaju, ostatak plaćate po završetku radova. Savetujemo da avans platite tek onog dana kada majstor dođe u vaš dom i donese alat. Svi detalji plaćanja treba da budu unapred određeni u pisanoj formi ponude i ugovora.  

  3. Vrste radova

  Pored krečenja zidova i plafona, moler može da uradi još mnogo drugih stvari. Lepi tapete, popravlja fasadu kao i druge spoljne delove objekta, radi različite vrste premaza, raznim alatkama može da pravi različite dezene (valjkom, šablonom itd.), postavlja letvice, bordure, može i da naslika različite oblike ili figure, radi plastiku, ornamente, imitacije, različite koristi dekorativne tehnike gletovanja, bojenja ili lepljenja, malteriše unutrašnje ili spoljne površine pa ih obrađuje na različite načine, može da farba razne delove stolarije, pokućstva kao i sve druge elemente od drveta ili metala. Ima i vrlo veštih majstora koji se bave restauracijom i obnavljanjem spomenika kulture ili vrlo vrednih komada, pravljenjem oglasnih panoa ili bilborda te različitih natpisa. Na osnovu svog iskustva i znanja može da vam bude i savetnik za uređenje prostora.

  4. Postupak beljenja unutrašnjih zidova

  4.1. Priprema prostora, zaštita površina

  Pre početka krečenja treba nameštaj odmaći od zida, razmontirati rasvetu, prekidače i utičnice. Potom treba zaštiti sve površine koje bi mogle doći u dodir s bojama. To obično znači da se sve stvari i podovi prekriju plastičnom folijom. Preporučujemo da pod bude zaštićen i nekom debljom folijom kako, recimo, merdevine koje moler koristi ne bi izgrebale parket ili neku drugu podnu oblogu.

  4.2. Priprema podloge

  Način na koji će moler pripremiti podlogu (zidove i plafone), umnogome zavisi od stanja koje zatekne kao i od rezultata koje želite da postigne. Ako postoje stare tapete, one se moraju oljuštiti, a za njima i stari sloj maltera koji je sigurno oštećen i dotrajao. Skinuće i sve stare premaze koristeći različita hemijska i termička sredstva za obradu površina. Postaraće se, eventualno, i za buđ ukoliko na nju naiđe. Moguće je da će biti potrebni i sitniji zidarski radovi kao što su gletovanje udubljenja ili brušenje površina. Rečju – učiniće sve potrebno da dobije sasvim ravne, ujednačene i čiste površine koje će na kraju impregnirati zaštitnim sredstvima da bi se dobila dobra podloga za boju.  

  4.3. Krečenje

  Pre samog početka krečenja, kada završi sve pripremne poslove, moler će zaštitnom trakom oblepiti sve ivice i okvire zidova, prozora i vrata te podove i ćoškove. Samolepljivom trakom će obeležiti granice između boja. Naposletku, sledi krečenje u belo ili u boji i to obično u više slojeva, pri čemu se između nanošenja slojeva mora ostaviti dovoljno vremena za sušenje. Moler će se postarati i za to da boja bude postojana te da štiti površine pomoću različitih funkcionalnih rešenja, odnosno, sredstava koja sprečavaju nastanak buđi i sličnog.

  4.4. Čišćenje   

  Kada sve bude gotovo, majstor će poskidati zaštitne trake i pokupiti najlone koji su štitili pokućnstvo i podove. Očistiće sve površine te, eventualne, tragove ako je boja negde kapnula. Uobičajeno je da se moler postara i za odnošenje otpadnog materijala (tapeta, maltera, iskorišćenih folija,traka itd.).

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  MALTERISANJE, GLETOVANJE I KREČENJE

  Poštovani,


  potrebno mašinsko malterisanje, gletovanje i krečenje. Svi detalji sa slikama u prilogu.  Hvala 900 RSD do 1500 RSD


  ........

  KREČENJE STANA

  Poštovani,


  potrebno gletovanje zida na dva mesta, mali rez u zidu.
  Krečenje dnevnog boravka i male spavaće sobe.


  Hvala 495 RSD do 825 RSD


  ........

  GLETOVANJE I KREČENJE SOBE

  Poštovani,


  Potrebno mi je gletovanje i krečenje sobe, naravno pre toga guljenje postojećeg gleta i kreča. U belu boju.  Hvala 225 RSD do 375 RSD


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, MOLERSKI RADOVI,
  Krečenje, moler, Futog

  405 RSD do 675 RSD

  CENA, MOLERSKI RADOVI,
  Krečenje, moler, Guberevac (Leskovac)

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, GLETOVANJE I KREČENJE,
  Krečenje, moler, Beograd

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, GLETOVANJE I KREČENJE OIKIS BOJAMA,
  Krečenje, moler, Kruševac

  225 RSD do 375 RSD

  CENA, KREČENJE KUĆE,
  Krečenje, moler, Prijepolje

  675 RSD do 1125 RSD

  CENA, KREČENJE, GLETOVANJE,
  Krečenje, moler, Zrenjanin

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, MOLERSKI RADOVI,
  Krečenje, moler, Beograd

  855 RSD do 1425 RSD

  CENA, KREČENJE STANA,
  Krečenje, moler, Pančevo

  765 RSD do 1275 RSD

  CENA, KREČENJE STANA,
  Krečenje, moler, Vrbas

  855 RSD do 1425 RSD

  CENA, SANACIJA ZIDOVA U STANU,
  Krečenje, moler, Kraljevo

  315 RSD do 525 RSD

  CENA, GLETOVANJE I KREČENJE PLAFONA,
  Krečenje, moler, Boljevci

  855 RSD do 1425 RSD

  CENA, KRECENJE SOBE,
  Krečenje, moler, Novi Sad

  135 RSD do 225 RSD

  CENA, GLETOVANJE,
  Krečenje, moler, Mladenovac

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, KREČENJE ZGRADE,
  Krečenje, moler, Beograd

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, UKLANJANJE KREČENJE ,
  Krečenje, moler, Sombor

  900 RSD do 1500 RSD

  CENA, KREČENJE I GLETOVANJE OBJEKTA,
  Krečenje, moler, Padinska Skela

  990 RSD do 1650 RSD

  CENA, KRECENJE + FASADA ,
  Krečenje, moler, Novi Sad

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, KREČENJE I GLETOVANJE,
  Krečenje, moler, Niš

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, KREČENJE KUPATILA,
  Krečenje, moler, Kragujevac

  450 RSD do 750 RSD

  CENA, KREČENJE STANA,
  Krečenje, moler, Vrnjačka Banja

  810 RSD do 1350 RSD

  CENA, KRECENJE PLAFONA I FARBANJE STOLARIJE ,
  Krečenje, moler, Kikinda

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, KREČENJE,
  Krečenje, moler, Beograd

  360 RSD do 600 RSD

  CENA, KREČENJE I GLETOVANJE ,
  Krečenje, moler, Niš

  180 RSD do 300 RSD

  CENA, KREČENJE,
  Krečenje, moler, Futog

  90 RSD do 150 RSD

  CENA, KREČENJA STANA ,
  Krečenje, moler, Zrenjanin

  135 RSD do 225 RSD

  CENA, IZRADA FASADE, GLETOVANJE I KREČENJE,
  Krečenje, moler, Jasikovo

  7650 RSD do 12750 RSD

  CENA, KREČENJE TRI PROSTORIJE,
  Krečenje, moler, Leskovac

  108 RSD do 180 RSD

  CENA, KREČENJE DNEVNE SOBE,
  Krečenje, moler, Niš

  180 RSD do 300 RSD

  CENA, MOLERSKI RADOVI,
  Krečenje, moler, Novi Sad

  630 RSD do 1050 RSD

  CENA, KREČENJE FASADE,
  Krečenje, moler, Novi Sad

  270 RSD do 450 RSD

  CENA, KRECENJE I GLETOVANJE SPRATA ,
  Krečenje, moler, Čortanovci

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, KREČENJE,
  Krečenje, moler, Beograd

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, KREČENJE,
  Krečenje, moler, Beograd

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, RIGIPS TABLE ,
  Krečenje, moler, Irig

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, MOLERI,
  Krečenje, moler, Novi Pazar

  1080 RSD do 1800 RSD

  CENA, KREČENJE, MOLER,
  Krečenje, moler, Čurug

  585 RSD do 975 RSD  Pogledaj druge završene projekte i cene

  KREČENJE, MOLER CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1731 PREDUZEĆA ZA KREČENJE, MOLER


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KREČENJE, MOLER?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana