Cisterne za vodu Cena

  Koliko koštaju cisterne za vodu? O cenama betonskih delova teško može da se govori uopšteno; ima ih toliko različitih koliko su im i namene različite - betonske cisterne, betonske podne obloge, finišeri, ivičnjaci, parapeti, cevi, šahtovi i kanali; vezni ili potporni elementi za stolariju, terase, stubovi, kosine i tome slično; unutrašnji elementi kao što su kamini, žardinjere, stolovi, klupe, korita, umivaonici, stalci za bicikle – rečju, i ovde su mogućnosti skoro neograničene, ali delovi pravljeni po narudžbini su skuplji od fabrički proizvodenih delova. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima betonskih delova, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o betonskim elementima.

  Cisterne za vodu Cena

  DRUGE CENE ZA CISTERNE ZA VODU

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Kišni kolektori i cisterne – sve što treba da znate

  1. Kišni kolektori i cisterne – šta sve treba da znate?

  Skupljanje kišnice može biti jednostavno, poput skupljanja vode u posudama, ali i složeno, što zapravo predstavlja čitave sisteme i konstrukcije sa šahtovima, cevovodima, podzemnim cisternama i ostalom opremom za snabdevanje domaćinstava ili većih objekata.

  1.1. Šta je skupljanje atmosferske vode?

  To znači sakupljanje kišnice s krova ili drugih nepropusnih površina i njeno čuvanje za kasniju upotrebu. Kiša će se slivati niz oluke s krova do šahtova ili odvoda, i dalje, u neku vrstu rezervoara ili cisterni. Sistemi za prikupljanje kišnice mogu biti sasvim jednostavni poput punjenja buradi kišnicom ili vrlo sofisticirani, kakvo je skupljanje kišnice u velike automatizovane rezervoare za sve potrebe vašeg domaćinstva za vodom. U stvari, sakupljanje kišnice postaje održiva i sve traženija alternativa ustaljenom infrastrukturnom snabdevanju vodom domaćinstava i preduzeća. Ovi sistemi su davno prerasli upotrebnu funkciju individualnih gazdinstava. U velikom broju zemalja, poput Nemačke i Australije, sakupljanje kišnice je već prilično uobičajena praksa. Skupljanje kišnice je takođe izvodljivo u urbanim sredinama. Sve što je potrebno da biste iskoristili ovaj resurs jeste da uhvatite besplatnu vodu koja padne na vaš krov i usmerite je u kišni kolektor. Time ćete doći i u priliku da preuzmete kontrolu nad snabdevanjem i zadovoljite sve ili barem znatan deo vaših potreba za vodom. Sistemi za sakupljanje kišnice mogu da obezbede vodosnabdevanje cele kuće i/ili samo za potrebe zalivanja bašte.

  1.2. Koje su prednosti skupljanja kišnice?

  Evo nekih dobrobiti:

  - kišnica je relativno čist i potpuno besplatan izvor vode;

  - pruža potpunu kontrolu nad vodosnabdevanjem, što je posebno važno za mesta s ograničenim resursima;

  - to je društveno prihvatljivo i odgovorno prema životnoj sredini;

  - promoviše samodovoljnost i pomaže u uštedi vode;

  - kišnica je bolja za biljni svet jer nije hlorisana;

  - smanjuje pritisak na oticanje vode tokom oluja;

  - može rešiti probleme s odvodnjavanjem na vašem imanju, a istovremeno dobijate besplatnu vodu;

  - koristi se jednostavne i jeftine tehnologije koje se lako održavaju;

  - može se koristiti kao glavni izvor vode ili kao rezervni izvor za komunalno snabdevanje ili bunar;

  - sistem se lako može prilagoditi postojećem objektu ili postaviti tokom novogradnje;

  - sistem je vrlo fleksibilan i može biti modularan, omogućavajući proširenje, preoblikovanje ili premeštanje, po potrebi;

  - pruža odličan rezervni izvor vode u hitnim slučajevima.

  1.3. Zašto je skupljanje kišnice važno?

  Skupljanje atmosferske vode je važno iz više razloga od kojih su najvažnija dva – manje troškova i zaštita okoline.

  1.4. Kako se koristi kišnica?

  Kišnicu možete koristiti za sve ono za šta danas koristite vodu iz vodovoda. Ideja upotrebe vode za piće za ispiranje toaleta i zalivanje travnjaka rasipna je i neodgovorna, posebno u svetlu rasta svetske populacije i nestašice vode širom sveta. Sakupljanje kišnice je tehnika za ozelenjavanje vašeg doma i smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu. Tri su glavne oblasti upotrebe kišnice: navodnjavanje ili zalivanje i korišćenje pijaće ili tehničke vode u objektima. Evo nekoliko ideja o tome kako možete koristiti kišnicu:

  - za zalivanje bašte (trava, ukrasne biljke, začinsko bilje, voće i povrće); sistem za prikupljanje kišnice možete povezati sa sistemom za navodnjavanje;

  - možete oprati kola kišnicom;

  - možete okupati kućne ljubimce;

  - napuniti fontane i ribnjake;

  - napuniti bazen;

  - oprati prilaze i trotoare umesto pijaćom vodom;

  - za sve zatvorene uređaje za pranje (toalete i veš);

  - kao pijaću vodu ako se pravilno filtrira i dezinfikuje;

  - za industrijske procese umesto komunalne vode.

  1.5. Kako može da se skuplja kišnica?

  Dakle, ako smo vas ubedili da koristite kišnicu u svom domaćinstvu samo nastavite s čitanjem. Ovde ćete pronaći informacije o najboljim metodama sakupljanja kišnice. Tnaći ćete, takođe, sve o osnovnim komponentama sistema. Iako je sakupljanje kišnice stara tehnologija, vremenom je došlo do mnogih poboljšanja uz inovacije proizvoda.

  Koje sve metode sakupljanja kišnice postoje? Jedina stvar koja se razlikuje kod metoda o kojima govorimo je veličina sistema. Svi slede iste principe, ali se razlikuju po estetskim merilima i stvarnoj efikasnosti očuvanja vode.

  1.5.1. Čuvanje u rezervoarima

  Ova metoda je najčešća. Podrazumeva ugradnju cevi koje se povezuju s olucima ili odvodnim kanalima za kišnicu. Rezervoar ili cisterna mogu biti reciklirano plastično bure, ali i sasvim nov kolektor namenjen samo sakupljanju kišnice.

  Prednosti:

  Svako ga može lako koristi, na bilo kom mestu. Plastična burad su dostupna u raznim prodavnicama i na internetu. Ne zauzimaju puno mesta i mogu se uklopiti bilo gde.

  Slabosti:

  Zapremina im je obično samo 50 do 200 litara. Kada se prepuni, voda otiče neiskorišćena.

  1.5.2. Suvi sistem

  Ova metoda je svojevrsna verzija sakupljanja kišnice u rezervoarima, ali podrazumeva više prostora za skladištenje. U suštini, crevo se „suši“ nakon svake kiše, dok se voda iz njega sliva direktno na vrh rezervoara.

  Prednosti:

  Može da uskladišti veliku količinu kišnice. Odlično je za podnevlja gde su padavine ređe, i obično su olujne. Cena sistema i postavljanja je vrlo povoljna. S obzirom da sistem nije komplikovan, održavanje je lako.

  Slabosti:

  Rezervoar se mora postaviti odmah pored kuće.

  1.5.3. Mokri sistem

  Ovaj metod podrazumeva postavljanje sabirnih cevi pod zemlju tako da se može povezati nekoliko dovodnih cevi iz različitih oluka. Kišnica puni podzemni cevovod i voda se kroz vertikalne cevi podiže dok se ne prelije u rezervoar. Drenažni kanali i cevovodi za podzemno sakupljanje moraju imati vodonepropusne spojeve. Visina ulaza u rezervoar mora biti ispod najnižeg oluka na kući.

  Prednosti:

  Mogućnost sakupljanja vode s cele površine. Mogućnost sakupljanja iz više oluka i odvoda. Rezervoar se može nalaziti dalje od kuće.

  Slabosti:

  Postavljanje ovog sistema je skuplje zbog podzemnih cevovoda. Mora biti obezbeđena dovoljna visinska razlika između oluka i ulaza u rezervoar.

  2. Kišni kolektor – izaberite pouzdanog ponuđača

  Izbor pravog ponuđača može biti težak zadatak. Osmišljavanje pravog rešenja za svakog kupca ponaosob, zahteva pravog majstora svog zanata. Pronađite ponuđača koji nudi integrisani pristup. Takav ponuđač će vaš projekt sagledati iz različitih perspektiva ne bi li došao do odgovarajućeg, jedinstvenog i unikatog rešenja, prilagođenog baš vašoj situaciji. Takvi stružnjaci žele da pruže kompletno rešenje, a ne samo da prodaju određeni sistem. To su obično ljudi koji probleme vide kao mogućnosti i izazove. Okrenuti su inovircijama i posvećeni profesionalnosti, izvrsnosti i integritetu. Daju garancije za sve proizvode i usluge i imaju odlične reference.

  3. Vrste kišnih kolektora

  3.1. Nadzemni kolektori kišnice od polietilena

  Ekonomičan izbor za skladištenje kišnice. Polietilen visoke gustine najčešće se koristi za izradu rezervoara za vodu. Premda na tržištu postoje različiti oblici rezervoara, tradicionalne cilindrične cisterne sa kupolastim vrhom su najbolji izbor. To je ujedno i ekonomično rešenje za skladištenje vode. Otporni su na udarce i relativno dobro zaštićen od propadanja zbog sunčeve svetlosti. Ima ih različitih veličina i boja. Nadzemni kolektor odgovara propisima za čuvanje pijaće vode. PE rezervoari su, uopšteno rečeno, lakši za premeštanje i ručno instaliranje, jer su čvrsti, a lagani. Manja težina može značiti i niže troškove isporuke u poređenju s rezervoarima od drugih materijala. Rezervoari od polietilena vremenom ne rđaju. Ako se s takvim rezervoarom slučajno nešto desi, u većini slučajeva se i lako popravi.

  Slabosti:

  Ovim rezervoarima funkcija je mnogo bitnija od estetike. Na kraju krajeva, svaki će vremenom početi da se deformiše zbog UV zračenja, čak i kada je zaštićen UV inhibitorima. Iako se rezervoari proizvode u raznim veličinama, određenih veličina nema. Toga radi, želite li da čuvate mnogo kišnice na ovaj način, moraćete da uzmete više PE rezervoara. Slabost im je i to što su zapaljivi i što proces izrade plastike od nafte zagađuje okolinu.

  3.2. Nadzemni kolektori kišnice od pocinkovanog lima

  Ovi rezervoari i estetski deluju dobro. Uz to, vrlo su isplativo rešenje za skladištenje vode. Potpuno su otporni na UV zračenje. Pogodni su za skladištenje vode za piće ako se u njemu nalazi odgovarajući sistem. Pocinkovani metalni rezervoari mogu se lako premeštati i instalirati ručno, zbog njihove čvrstine i male težine, ali se mora voditi računa da se ne oštete tokom postavljanja.

  Slabosti:

  Prilikom ugradnje rezervoara mora se strogo voditi računa o tome da mogu da se probuše. Osim toga, iako su pocinkovani, mogu zarđati. Pocinkovani metalni rezervoari dostupni su u različitim veličinama, ali ako treba puno prostora za skladištenje, moraćete da kupite više komada što iziskuje i veću investiciju.

  3.3. Podzemni betonski rezervoari

  Odlična opcija za velike podzemne rezervoare. To može biti ekonomično rešenje za skladištenje velikih količina vode. Same cisterne imaju veoma dug vek trajanja. Iskop za temelje ili podrume u ​​novogradnji može se iskoristiti za postavljanje rezervoara. Zahvaljujući nosivosti betona, može se ugraditi ispod prilaza ili parkinga. Obezbeđuje konstantnu temperaturu uskladištene vode tokom cele godine. Može se konfigurisati u bilo kojem obliku, dubini, rasporedu - sve po meri. Može neutralisati blago kiselu kišu. Pogodan je za čuvanje vode za piće ako se obloži odgovarajućim materijalom (liner). Ako se pojavi pukotina, može se popraviti.

  Slabosti:

  Ova vrsta rezervoara može biti veoma skupa, posebno oni manje zapremine. Iskop rezervoara i pristup mogu biti otežani na nekim projektnim lokacijama. Kretanje tla može prouzrokovati pukotine u betonskoj cisterni (najbolja praksa je postavljanje obloga unutar rezervoara) Trajnost: Portlandski cement koji se koristi za izradu betona zahteva mnogo energije.

  3.4. Podzemni polietilenski rezervoari

  Ovo je jeftinija varijanta podzemnih rezervoara. To može biti ekonomično rešenje za podzemno skladištenje vode. Potpuno je zaštićen od bilo kakve razgradnje zbog delovanja sunčeve svetlosti tokom vremena. Ovakvi modeli se prave različitih zapremina. Jednostavni su za transport i ugradnju. Dovoljno su otporni i izdržljivi da mogu trajati godinama. Sigurni su za skladištenje vode za piće prema postojećim propisima.

  Slabosti:

  Rezervoari su dostupni samo do oko 2.500 litara, što znači da ako želite prostor za skladištenje većih količina vode, moraćete da ugradite više komada, što će povećati troškove. Iskop i uklanjanje zemlje za ukopavanje rezervoara mogu znatno da povećaju izdatke, a pri tom strukturno nisu dovoljno jaki da nose saobraćaj.

  3.5. Podzemni rezervoari od staklenih vlakana

  Savršeno rešenje za zahtevne terene koliko i ekonomično za podzemno skladištenje velikih količina vode. Potpuno su zaštićeni od dezintegracije zbog višegodišnjeg UV zračenja. Ima ih različitih zapremina. Dovoljno su otporni i izdržljivi da mogu trajati godinama. Obezbeđuju konstantnu temperaturu uskladištene vode tokom cele godine. Staklena vlakna su inertna prema jedinjenjima koja mogu razgraditi rezervoare od drugih materijala.

  Slabosti:

  Primena može biti veoma skupa i ne isplati se za domaćinstva. Samo iskopavanje jame i ukopavanje rezervoara može na nekim terenima biti problematično.

  3.6. Podzemni modularni rezervoari

  Veoma fleksibilna varijanta podzemnog rezervoara. To može biti ekonomično podzemno skladište za veće količine vode. Troškovi isporuke (po ukupnoj zapremini rezervoara) su niži u poređenju s drugim opcijama podzemnih rezervoara. Mogu biti fleksibilnog oblika, što omogućava različite rasporede i dubine. Dugotrajni su i izdržljivi.

  Slabosti:

  Da bi bili dugotrajni, moraju se ukopati. Unutrašnje čišćenje nije moguće, pa je vrsta i oprema za filtraciju na ulazu u sistem izuzetno važna.

  4. Kako se uspostavlja ceo sistem za skupljanje kišnice?

  Sve počinje na površini krova. Gotovo sve krovne površine pogodne su za sakupljanje kišnice. Oluci treba da imaju zaštitne poklopce kako bi sprečili prolazak krupnijih komada koje voda ili vetar mogu da nanesu. Kišnica se može sakupljati iz bilo koje vrste i oblika oluka. Za sakupljanje kišnice nije potreban poseban oluk. Dodatna opcija filtriranja je instaliranje posebnih filtera koji omogućavaju delimično samočišćenje. Postoji i poseban uređaj koji je povezan s olukom, a koji sprečava da prva i najprljavija kišnica uđe u rezervoar. Druga opcija za filtriranje je membrana instalirana na ulazu u rezervoar. Ta memrana štiti i od insekata i štetočina, a u istu svrhu može da se postavi i ventil na kraju prelivne cevi. Sami rezervoari i cisterne za kišnicu su od raznih materijala i mogu biti različitih veličina. Može se instalirati i sistem automatskog punjenja za automatsko održavanje minimalne količine vode u rezervoaru. Ovo je veoma važno za rezervoare povezane na sisteme za automatsko navodnjavanje kako bi se sprečilo isušivanje pumpi. Izaberite crpni sistem da biste obezbedili dotok kišnice pod pritiskom radi lakše distribucije ili za povezivanje s podzemnim sistemom navodnjavanja. Iza pumpe može da se postavi i irigacioni filter koji će sprečiti prodor krupnijih nečistoća. Pokazatelj nivoa vode takođe može biti koristan u praćenju potrošnje vode, a na raspolaganju su sasvim jednostavni ili bežični, digitalni modeli.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  IZRADA CISTERNE ZA VODU

  Poštovani,


  potrebna cisterna 10-12m2, urađen mašinski iskop zemlje. Treba da se izradi po svim standardima.


  Hvala 450 € do 750 €


  ........

  METALNA CISTERNA ZA VODU

  Poštovani,


  potrebna cisterna za vodu sa debljinom lima 4mm. visina 2.5m, širina 1,25m dužina 1,25m.


  Hvala 1350 € do 2250 €


  ........

  ICEO SISTEM ZA SAKUPLANJE KIŠNICE

  Poštovani,

  imamo vikendicu na Bovanskom jezeru međutim nemamo rešenu vodu. Pored vikendice je iskopana rupa, postoji kupatilo i sve cevi koje su sprovedene do podrumskih prostorija. Potrebno je da nam neko namesti cisternu i napravi nam da to funkcioniše, da možemo da sakupljamo kišnicu ili da od vodovoda kupimo tehničku vodu.


  Hvala
  2250 € do 3750 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA  Pogledaj druge završene projekte i cene

  CISTERNE ZA VODU CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 19 PREDUZEĆA ZA CISTERNE ZA VODU


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE CISTERNE ZA VODU?

  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana