Kalkulator > Krov > Limarski radovi, cena > Limeni krovovi, lim za krov, cena

Limeni krov, lim za krov Cena

Koliko košta limeni krov? Cena metalnog krovišta i pokrivača, zavisi od kvaliteta čelika, tipa zaštite (bakar, cink, aluminijum-cink) i vrste premaza te, svakako, ponuđača. Cena metalnog pokrivača bez izolacije se kreće od 5 do 10 EUR/m2. Troškove gradnje možete umanjiti pažljivim planiranjem. Krovište će limar prekriti metalnim pokrivačem. Međutim, dobri majstori uvek imaju posla te gledajte da im ponudu zatražite što pre. Da biste dobili tačnu cenu pošaljite upit našim najiskusnijim majstorima za metalne krovove, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o metalnim krovovima.

Zatražite ponudu:

CENA METALNIH KROVNIH POKRIVAČA


Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
9.60 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Limeni krov, lim za krov Cena

DETALJNIJE CENE ZA LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Polikarbonski krovni pokrivači

Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.€/m2

m2
potražnja>

Talasaste providne ploče

Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.€/kom

kom
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Metalni krov – sve što treba da znate

1. Metalni krovni pokrivač – šta sve treba da znate?

Metalni krovni pokrivači postaju sve dostupniji, a samim tim i sve traženiji za skoro sve oblike krovova, naročito ravnih. Sada pored metalnih ravnih i zakrivljenih ploča postoje i metalni crepovi koje je vrlo teško razlikovati od tradicionalnih krovnih pokrivača od opeke, betona i drugih materijala. Ako se pitate kakvi benefiti su tu u pitanju, možemo navesti neke nove činjenice:

Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite
Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite

1.1. Metalni krovovi su sve traženiji

Sve do skora metalne krovove mogli ste videti samo na vrhunski rađenim građevinama, kompletnim arhitektonskim zdanjima. Sada je to sasvim drugačije. Zbog boljih, jeftinijih i lakših procesa proizvodnje metalni krovni pokrivači su postali dostupniji, pa ih sve češće srećemo i na privatnim kućama. Po postojećim statističkim podacima iz građevinske industrije, tržišni udeo metalnih krovnih pokrivača se zadnjih godina povećava po stopi od 3% godišnje i trenutno iznosi 15%. Nasuprot tome, tržišni udeo betonskih krovnih pokrivača i onih od opeke opada skoro istim tempom i sada iznosi oko 59% svih postavljenih krovova.

1.2. Metalni krov se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača

Metalni krovni pokrivač se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača koji ne mora da se skida, ako to izričito ne zahtevaju lokalni građevinski propisi. Istinu govoreći, uklanjanje starog materijala je uvek poželjno, ali je povezano i sa većim troškovima. Osim toga, dešava se da se između starog i novog metalnog pokrivača stvori vodena para koja kasnije može prouzrokovati plesan i truljenje krovišta. Ta potencijalna opasnost se može izbeći izvođenjem pojasnih kanala za prozračivanje.

1.3. Metalni krov nije bučniji od klasičnog

Čini se da postoji i uvrežena predrasuda da su metalni krovovi bučniji, odnosno da udarci kiše ili grada o metalnu površinu jače odjekuju u poređenju s običnim, ali to nije tačno ukoliko se pokrivač postavi kako treba. Metalni pokrivač se ugrađuje na tvrdu podlogu, a sem toga krovište i izolacija stvaraju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti objekta. U unutrašnjosti kuće se ta buka ne registruje kao pojačana.

1.4. Metalni krov ne privlači munje

Postoji još jedna predrasuda u vezi s metalnim krovovima: da više privlače munje mada to eksperimentalno ni statistički nije potvrđeno. Metalni krovovi ni na koji način ne povećavaju rizik od udara munja. Sem toga, ako grom i udari u krov pokriven metalom, on je manje zapaljiv od konvencionalnih krovnih pokrivača. Budući da je metalni krovni pokrivač istovremeno električni provodnik i nezapaljiv materijal, može se reći da je jedan od najsigurnijih trenutno dostupnih izbora. Razlog zbog kog metalni krovovi ne privlače udare groma je jednostavan: grom traži najbliži i najdirektniji put do zemlje, pa su drveće, telefonski stubovi i slične strukture po pravilu mnogo bolje mete. Metalni krov je po svojoj konstrukciji izolovani strukturni element koji nema direktnu vezu sa tlom, stoga i ne postoji naučni razlog češćeg udara u metalni krov u odnosu na onaj od cigle, betona ili bitumena.

1.5. Metalni je krov, dugoročno gledano, manji trošak od drugih

Istina je da ponuđači metalnih krovnih pokrivača nude garancije jednake onima za najbolje bitumenske krovne materijale (oko 30 godina), premda se iz prakse zna da metalni krovovi mogu da traju i više od 50 godina. Toga radi se bezmalo nikad ne dešava da krov ponovo mora da se menja u jednoj generaciji stanara, dok bitumenski mora najmanje dvaput. S druge strane, metalni pokrivač je skoro dvaput skuplji od bitumenskog tako da ušteda sigurno stoji, ali gledano na duži rok.

1.6. Metalni krov je vatrootporan, ne truli i ne jede ga žižak

Jedan od razloga velike potražnje metalnih krovova je sigurno i to što je sasvim vatrootporan. Usled sve veće gradnje, naročito u urbanim sredinama, objekti su sve bliži jedni drugima te je i opasnost od prenošenja požara sve izvesnija. Stoga ne čudi sve veća potražnja, a ako se tome doda da insekti ne napadaju metal kao i to da je opasnost od bilo kakvih fizičkih i hemijskih oštećenja minimalna – isplativost ovakve investicije je neupitna.

1.7. Metalni krov odbija toplotu

Studije pokazuju da metalni krovni pokrivači odbijaju sunčevo zračenje i toplotu, što može da smanji godišnje troškove grejanja i hlađenja između 10 i 25%. U podnebljima gde su troškovi za hlađenje veći nego za grejanje, metalni se pokrivač može presvući svetlucavim ili granuliranim premazima čime se povećava refleksivnost krova i poboljšava energetska efikasnost.

1.8. Minimalna kosina metalnog krova

Može se reći da je prilično uvreženo mišljenje i da metalni krov može biti samo onaj veće kosine, premda talasasti metalni pokrivač odlično funkcioniše i na ravnim krovovima. Ta vrsta krovnog pokrivača ima izdignute vodonepropusne spojeve i da bi voda mogla sasvim lako da otiče dovoljan je nagib od oko 8%.

1.9. Jak grad može da ošteti metalni krov

Iako je neosporna činjenica da su metalni krovni pokrivači otporniji i izdržljiviji od drugih, oni nisu neuništivi. Za njih je najopsniji jak grad. Najosetljiviji su aluminijum i bakar, dok je nerđajući čelik tvrđi i otporniji na udarce. Sitniji grad retko kad može da napravi problem, ali krupniji je i opasniji.

1.10. Postavljanje i popravak metalnog pokrivača

Ugradnja metalnog krovnog pokrivača u sopstvenoj režiji se nikako ne preporučuje; to je stručan i zahtevan zadatak koji traži tehničko znanje, iskustvo i poseban alat. Isto tako, u slučaju nastanka oštećenja, što je zaista redak slučaj, uvek će biti bolje da angažujete stručnjaka.

1.11. Metalni krov se može reciklirati

Premda je metalni krov vrlo postojan, doći će vreme kada će morati da se zameni i tada ćete moći da ga prodate kao reciklažnu sirovinu.

2. Kako naći pravog majstora?  

Kvalitet metalnog krova u najvećoj meri zavisi od stručnosti, iskustva i veštine majstora. Traganje za takvim zanatlijom možete početi na internetu ili pitati ponuđače metalnih krovnih pokrivača za preporuku nekog lokalnog krovopokrivača. Svakako, takvog majstora možete potražiti i na našem sajtu, Daibau.rs, pa stupiti u kontakt s nekim od proverenih preduzeća ili pojedinaca s kojima sarađujemo. Kada pošaljete upit putem našeg portala, dobićete odgovore više njih, a na istom mestu možete proveriti reference i preporuke te komentare prethodnih mušterija na svakom profilu. Preporučujemo da se opredelite za one izvođače radova koji nude najmanje petogodišnju garanciju na svoj rad. Ako u tom roku ne bude nikakvih problema s krovom, malo je verovatno da će ih biti kasnije.

3. Različite vrste metalnih krovnih pokrivača

Svaki metal ima određenih prednosti i slabosti, poput trajnosti, boje i troškova. Odlučite se za onaj koji je primeren podneblju u kom živite, konstrukciji kuće, a naravno i budžetu kojim raspolažete.

3.1. Čelični krov

Čelični krovni pokrivač je nesumnjivo najtvrđi, najpopularniji, ali i najjeftiniji izbor. Da bi se sprečilo rđanje, čelik koji se koristi za ovaj krovni pokrivač se pocinkuje vrućim postupkom (pocinkovani čelik) ili oblaže legurom aluminijuma i cinka. Pocinkovani čelik može biti srebrnkaste boje, a može se i ofarbati da bi se dodatno zaštitio i tako mu se produžio vek trajanja. Takav krov može trajati 30 do 50 godina.

3.2. Aluminijumski krov

Lakši, mekši i skuplji metal za krov je aluminijum koji se proizvodi u više istih reljefnih modela; ispod sloja boje – a aluminijum se skoro uvek farba – teško se može razlikovati koji je materijal u pitanju. Aluminijum je bolji izbor za primorska područja i ona gde ima kiselih kiša, pošto ne rđa. Takav krov takođe može da traje 30 do 50 godina.

3.3. Bakarni krov

Bakar je najstarija vrsta metala koja se kopristi za oblaganje krovova još od davnina do danas. Bakarni krovni pokrivač je najtrajniji i zato najskuplji od svih materijala. Pogodan je zato što se lako seče i obrađuje. Za bakarni pokrivač je vrlo važno i to što vremenom dobija patinu svetle, plavo-zelene boje koja izgleda naročito lepo. Za razliku od drugih metala, kod kojih su važni debljina ili profil, za bakar je bitna težina po kvadratnom metru. Zvuči neverovatno, ali bakarni krov može potrajati oko 200 godina.

3.4. Nerđajući čelični krov

Prvobitni gvozdeni krovni pokrivač koji je u Evropi upotrebljavan u 18. veku, bio je presvučen limom i olovom. Današnja varijanta bez olova – nerđajući čelik između dva sloja lima – otporna je na sve vrste atmosferskih uticaja i bez zaštitnog sloja boje. Nebojen nerđajući čelik je ujednačene mat-sive boje i vek trajanja mu je oko 100 godina.

3.5. Pocinkovan krov

Slično bakru i cink je prirodno otporan na rđu i druge atmosferske faktore i ne mora da se farba radi zaštite. Vrlo često se kombinuje u leguru s titanijumom zbog čvrstine i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno se oblikuje i obrađuje. Cink vremenom isto kao i bakar dobija patinu prelepe modrosive boje – pogledajte samo čuvene pariske krovove! Doduše, kraće traje – „svega“ 80-100 godina.

4. Održavanje metalnih krovova

Metalni krovni pokrivač bezmalo ne zahteva nikakvo održavanje i jednostavno se čisti. Međutim, lako se izgrebe. U slučaju da je krov farban, vremenom će boja početi da puca i da se ljušti, pa je treba obnoviti. Metalni krovovi su po pravilu vodonepropusni, ali se može dogoditi da procure na spojevima. Dođe li do toga, znajte da se to ne dešava zato što krov pušta već zbog kondenzacije koja nastaje usled nepravilnog postavljanja krovnog pokrivača, odnosno, zbog loše izvedenih kanala za prozračivanje. Toga radi je od ključnog značaja da majstor ili majstori koje angažujete budu visokoosposobljeni, vešti i vrlo iskusni. Metal je vrlo specifičan materijal za krovni pokrivač i da bi bio dobro postavljen majstor mora da poznaje njegove fizičke i hemijske karakteristike i to kako će se ponašati u određenom trenutku i pod određenim uslovima; u tom smislu predviđanje skupljanja i širenja je najbitnije.

      

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMDEMONTAŽA STAROG I POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA

Poštovani,

zamenila bi stari krov limenim, a majstori će videti šta sve treba da se popravi.


Hvala 1440 € do 2400 €


........

LIMENI KROV

Poštovani,

potrebna mi je zamena crepa na kosoj betonskoj ploči iznad stambenog dela kuće nagiba manjeg od 15%,pov.40 m.kv.odgovarajućim limom uz hidro i toplotnu izolaciju.Opšivka ivica i dimnjaka i zamena oluka.Dodatno zamena crepa limenim krovom nad terasom pov.25 m2.


Hvala 360 € do 600 €


........

SKIDANJE CREPA I POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA

Poštovani,


potrebno skidanje staring crepa. Podaščavanje krova, instalacija limenog krova imitacija crepa, vetar lajsne, postavljanje oluka i instalacija krovnog prozora. Posedujem krovnog prozora, OSB police I potrebnu gradju/ stafne, letve itd. Pokrivni lim oluci i ostala limarska galanterija treba biti ukljucena u cenu.

Hvala 1350 € do 2250 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, LIMENI KROV, SLEME JE OKO 5.5 M DUGO, NAGIB NE ZNAM, POVRŠINA JE OKO 70 KVADRATA
Limeni krovovi, lim za krov, Pančevo

630 € do 1050 €

CENA, LIMENI KROV, SLEME JE 12.5M, A KROV 135M2
Limeni krovovi, lim za krov, Borča

2250 € do 3750 €

CENA, LIMENI KROV, CCA 150M2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, LIMENI KROV ZA NADSTREŠNICU, 3MX1.7M, NAGIB MOŽDA 20 STEPENI
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

45 € do 75 €

CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM - IMITACIJA CREPA, POVRŠINA JE OKO 46M2, KROV NA JEDNU VODU
Limeni krovovi, lim za krov, Kać

900 € do 1500 €

CENA, LIMENI KROV, 96M2
Limeni krovovi, lim za krov, Ruma

900 € do 1500 €

CENA, SANACIJA LIMENOG KROVA, CCA 100M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

540 € do 900 €

CENA, DEMONTAŽA STAROG I POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, CCA 70M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1260 € do 2100 €

CENA, POKRIVANJE KROVA TEGOLOM, CCA 25M2
Limeni krovovi, lim za krov, Ljig

90 € do 150 €

CENA, LIMENI KROV, 10M*4.6M
Limeni krovovi, lim za krov, Niš

414 € do 690 €

CENA, LIMENI KROV, CCA 70M2
Limeni krovovi, lim za krov, Subotica

1260 € do 2100 €

CENA, LIMENI KROV, NEKIH 60M2
Limeni krovovi, lim za krov, Vlasina Okruglica

540 € do 900 €

CENA, LIMENI KROV, 80 M2 NAGIB 45 STEPENI
Limeni krovovi, lim za krov, Paraćin

1440 € do 2400 €

CENA, METALNA NADSTREŠNICA, 16M X 6M
Limeni krovovi, lim za krov, Sefkerin

1350 € do 2250 €

CENA, LIMENI KROV, D=14M /\=40° P=157M²
Limeni krovovi, lim za krov, Kokin brod

1800 € do 3000 €

CENA, LIMENI KROV, 80 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Kačarevo

1800 € do 3000 €

CENA, KROV OD FALCOVANOG LIMA, CCA 30M2
Limeni krovovi, lim za krov, Bujanovac

180 € do 300 €

CENA, POSTAVLJENJE LIMA NA KROV, CCA 300 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

5400 € do 9000 €

CENA, SKIDANJE STAROG KROVA I POSTAVLJANJE NOVOG KROVA, 500M2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

13500 € do 22500 €

CENA, LIMENI KROV, 15M2
Limeni krovovi, lim za krov, Subotica

360 € do 600 €

CENA, LIMENI KROV, 50 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1080 € do 1800 €

CENA, MONTAŽA LIMENOG KROVNOG POKRIVAČA , 25M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

540 € do 900 €

CENA, LIMENI KROV, 100 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Inđija

1800 € do 3000 €

CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM , CCA 60M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1620 € do 2700 €

CENA, LIMENI KROV, 15M,45,OKO 100M2
Limeni krovovi, lim za krov, Sivac

2250 € do 3750 €

CENA, DEMONTAŽA I MONTAŽA NOVOG KROVA, 90 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Kruševac

3600 € do 6000 €

CENA, LIMENI KROV I OPŠIVANJE., 150M2
Limeni krovovi, lim za krov, Sremska Kamenica

3060 € do 5100 €

CENA, LIMENI KROV, 60 M2, 30 STEPENI
Limeni krovovi, lim za krov, Kruševac

2250 € do 3750 €

CENA, LIMENI KROV, 160-200 KVADRATA. NAGIB 12%
Limeni krovovi, lim za krov, Boževac

3600 € do 6000 €

CENA, LIMENI KROV, 12M X 12 M
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

2520 € do 4200 €

CENA, LIMENI KROV, 230 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

4050 € do 6750 €

CENA, ZAMENA CREPA, 9 M X 6 M U OSNOVI
Limeni krovovi, lim za krov, Ugrinovci (Zemun)

2700 € do 4500 €

CENA, OLUK I LIM SANIRANJE PRKIŠNJAVANJA, 2 M
Limeni krovovi, lim za krov, Smederevo

135 € do 225 €

CENA, POKRIVANJE DELA KROVOM LIMOM, CCA 15M2
Limeni krovovi, lim za krov, Niš

135 € do 225 €

CENA, POSTAVLJANJE REBRASTOG LIMA , 400M2
Limeni krovovi, lim za krov, Požarevac

6300 € do 10500 €

CENA, LIMENI KROV, 50 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Gložan

900 € do 1500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV CENOVNIK

SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 391 PREDUZEĆA ZA LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV


BESPLATNA PRETRAGA
TRAŽIMO LOKALNO
BEZ PROVIZIJE
PRIDOBIJ PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV?

 • Limeni krovovi, lim za krov Aleksinac
 • Limeni krovovi, lim za krov Apatin
 • Limeni krovovi, lim za krov Aranđelovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Topola
 • Limeni krovovi, lim za krov Bečej
 • Limeni krovovi, lim za krov Beograd
 • Limeni krovovi, lim za krov Bor
 • Limeni krovovi, lim za krov Bujanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Čačak
 • Limeni krovovi, lim za krov Ćuprija
 • Limeni krovovi, lim za krov Gornji Milanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Inđija
 • Limeni krovovi, lim za krov Ivanjica
 • Limeni krovovi, lim za krov Jagodina
 • Limeni krovovi, lim za krov Kikinda
 • Limeni krovovi, lim za krov Knjaževac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kovin
 • Limeni krovovi, lim za krov Kragujevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kraljevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Kruševac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kula
 • Limeni krovovi, lim za krov Kuršumlija
 • Limeni krovovi, lim za krov Leskovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Loznica
 • Limeni krovovi, lim za krov Negotin
 • Limeni krovovi, lim za krov Niš
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Pazar
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Sad
 • Limeni krovovi, lim za krov Pančevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Paraćin
 • Limeni krovovi, lim za krov Pirot
 • Limeni krovovi, lim za krov Požarevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Preševo
 • Limeni krovovi, lim za krov Prijepolje
 • Limeni krovovi, lim za krov Prokuplje
 • Limeni krovovi, lim za krov Ruma
 • Limeni krovovi, lim za krov Šabac
 • Limeni krovovi, lim za krov Senta
 • Limeni krovovi, lim za krov Šid
 • Limeni krovovi, lim za krov Sjenica
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevska Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Sombor
 • Limeni krovovi, lim za krov Sremska Mitrovica
 • Limeni krovovi, lim za krov Stara Pazova
 • Limeni krovovi, lim za krov Subotica
 • Limeni krovovi, lim za krov Temerin
 • Limeni krovovi, lim za krov Trstenik
 • Limeni krovovi, lim za krov Užice
 • Limeni krovovi, lim za krov Valjevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Velika Plana
 • Limeni krovovi, lim za krov Vranje
 • Limeni krovovi, lim za krov Vrbas
 • Limeni krovovi, lim za krov Vršac
 • Limeni krovovi, lim za krov Zaječar
 • Limeni krovovi, lim za krov Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana