Limeni krov, lim za krov Cena

Koliko košta limeni krov? Cena metalnog krovišta i pokrivača, zavisi od kvaliteta materijala, tipa zaštite (bakar, cink, aluminijum-cink) i vrste premaza te, svakako, ponuđača. Cena metalnog pokrivača bez izolacije se kreće od 5 do 10 EUR/m2. Troškove gradnje možete umanjiti pažljivim planiranjem. Krovište će limar prekriti metalnim pokrivačem. Međutim, dobri majstori uvek imaju posla te gledajte da im ponudu zatražite što pre.

Kome poveriti postavljanje limenog krova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim limarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA METALNIH KROVNIH POKRIVAČA


Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
9.60 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Limeni krov, lim za krov Cena

DETALJNIJE CENE ZA LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Polikarbonski krovni pokrivači

Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.€/m2

m2
potražnja>

Talasaste providne ploče

Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.€/kom

kom
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Metalni krov – sve što treba da znate

1. Metalni krovni pokrivač – šta sve treba da znate?

Metalni krovni pokrivači postaju sve dostupniji, a samim tim i sve traženiji za skoro sve oblike krovova, naročito ravnih. Sada pored metalnih ravnih i zakrivljenih ploča postoje i metalni crepovi koje je vrlo teško razlikovati od tradicionalnih krovnih pokrivača od opeke, betona i drugih materijala. Ako se pitate kakvi benefiti su tu u pitanju, možemo navesti neke nove činjenice:

Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite
Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite

1.1. Metalni krovovi su sve traženiji

Sve do skora metalne krovove mogli ste videti samo na vrhunski rađenim građevinama, kompletnim arhitektonskim zdanjima. Sada je to sasvim drugačije. Zbog boljih, jeftinijih i lakših procesa proizvodnje metalni krovni pokrivači su postali dostupniji, pa ih sve češće srećemo i na privatnim kućama. Po postojećim statističkim podacima iz građevinske industrije, tržišni udeo metalnih krovnih pokrivača se zadnjih godina povećava po stopi od 3% godišnje i trenutno iznosi 15%. Nasuprot tome, tržišni udeo betonskih krovnih pokrivača i onih od opeke opada skoro istim tempom i sada iznosi oko 59% svih postavljenih krovova.

1.2. Metalni krov se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača

Metalni krovni pokrivač se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača koji ne mora da se skida, ako to izričito ne zahtevaju lokalni građevinski propisi. Istinu govoreći, uklanjanje starog materijala je uvek poželjno, ali je povezano i sa većim troškovima. Osim toga, dešava se da se između starog i novog metalnog pokrivača stvori vodena para koja kasnije može prouzrokovati plesan i truljenje krovišta. Ta potencijalna opasnost se može izbeći izvođenjem pojasnih kanala za prozračivanje.

1.3. Metalni krov nije bučniji od klasičnog

Čini se da postoji i uvrežena predrasuda da su metalni krovovi bučniji, odnosno da udarci kiše ili grada o metalnu površinu jače odjekuju u poređenju s običnim, ali to nije tačno ukoliko se pokrivač postavi kako treba. Metalni pokrivač se ugrađuje na tvrdu podlogu, a sem toga krovište i izolacija stvaraju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti objekta. U unutrašnjosti kuće se ta buka ne registruje kao pojačana.

1.4. Metalni krov ne privlači munje

Postoji još jedna predrasuda u vezi s metalnim krovovima: da više privlače munje mada to eksperimentalno ni statistički nije potvrđeno. Metalni krovovi ni na koji način ne povećavaju rizik od udara munja. Sem toga, ako grom i udari u krov pokriven metalom, on je manje zapaljiv od konvencionalnih krovnih pokrivača. Budući da je metalni krovni pokrivač istovremeno električni provodnik i nezapaljiv materijal, može se reći da je jedan od najsigurnijih trenutno dostupnih izbora. Razlog zbog kog metalni krovovi ne privlače udare groma je jednostavan: grom traži najbliži i najdirektniji put do zemlje, pa su drveće, telefonski stubovi i slične strukture po pravilu mnogo bolje mete. Metalni krov je po svojoj konstrukciji izolovani strukturni element koji nema direktnu vezu sa tlom, stoga i ne postoji naučni razlog češćeg udara u metalni krov u odnosu na onaj od cigle, betona ili bitumena.

1.5. Metalni je krov, dugoročno gledano, manji trošak od drugih

Istina je da ponuđači metalnih krovnih pokrivača nude garancije jednake onima za najbolje bitumenske krovne materijale (oko 30 godina), premda se iz prakse zna da metalni krovovi mogu da traju i više od 50 godina. Toga radi se bezmalo nikad ne dešava da krov ponovo mora da se menja u jednoj generaciji stanara, dok bitumenski mora najmanje dvaput. S druge strane, metalni pokrivač je skoro dvaput skuplji od bitumenskog tako da ušteda sigurno stoji, ali gledano na duži rok.

1.6. Metalni krov je vatrootporan, ne truli i ne jede ga žižak

Jedan od razloga velike potražnje metalnih krovova je sigurno i to što je sasvim vatrootporan. Usled sve veće gradnje, naročito u urbanim sredinama, objekti su sve bliži jedni drugima te je i opasnost od prenošenja požara sve izvesnija. Stoga ne čudi sve veća potražnja, a ako se tome doda da insekti ne napadaju metal kao i to da je opasnost od bilo kakvih fizičkih i hemijskih oštećenja minimalna – isplativost ovakve investicije je neupitna.

1.7. Metalni krov odbija toplotu

Studije pokazuju da metalni krovni pokrivači odbijaju sunčevo zračenje i toplotu, što može da smanji godišnje troškove grejanja i hlađenja između 10 i 25%. U podnebljima gde su troškovi za hlađenje veći nego za grejanje, metalni se pokrivač može presvući svetlucavim ili granuliranim premazima čime se povećava refleksivnost krova i poboljšava energetska efikasnost.

1.8. Minimalna kosina metalnog krova

Može se reći da je prilično uvreženo mišljenje i da metalni krov može biti samo onaj veće kosine, premda talasasti metalni pokrivač odlično funkcioniše i na ravnim krovovima. Ta vrsta krovnog pokrivača ima izdignute vodonepropusne spojeve i da bi voda mogla sasvim lako da otiče dovoljan je nagib od oko 8%.

1.9. Jak grad može da ošteti metalni krov

Iako je neosporna činjenica da su metalni krovni pokrivači otporniji i izdržljiviji od drugih, oni nisu neuništivi. Za njih je najopsniji jak grad. Najosetljiviji su aluminijum i bakar, dok je nerđajući čelik tvrđi i otporniji na udarce. Sitniji grad retko kad može da napravi problem, ali krupniji je i opasniji.

1.10. Postavljanje i popravak metalnog pokrivača

Ugradnja metalnog krovnog pokrivača u sopstvenoj režiji se nikako ne preporučuje; to je stručan i zahtevan zadatak koji traži tehničko znanje, iskustvo i poseban alat. Isto tako, u slučaju nastanka oštećenja, što je zaista redak slučaj, uvek će biti bolje da angažujete stručnjaka.

1.11. Metalni krov se može reciklirati

Premda je metalni krov vrlo postojan, doći će vreme kada će morati da se zameni i tada ćete moći da ga prodate kao reciklažnu sirovinu.

2. Kako naći pravog majstora?  

Kvalitet metalnog krova u najvećoj meri zavisi od stručnosti, iskustva i veštine majstora. Traganje za takvim zanatlijom možete početi na internetu ili pitati ponuđače metalnih krovnih pokrivača za preporuku nekog lokalnog krovopokrivača. Svakako, takvog majstora možete potražiti i na našem sajtu, Daibau.rs, pa stupiti u kontakt s nekim od proverenih preduzeća ili pojedinaca s kojima sarađujemo. Kada pošaljete upit putem našeg portala, dobićete odgovore više njih, a na istom mestu možete proveriti reference i preporuke te komentare prethodnih mušterija na svakom profilu. Preporučujemo da se opredelite za one izvođače radova koji nude najmanje petogodišnju garanciju na svoj rad. Ako u tom roku ne bude nikakvih problema s krovom, malo je verovatno da će ih biti kasnije.

3. Različite vrste metalnih krovnih pokrivača

Svaki metal ima određenih prednosti i slabosti, poput trajnosti, boje i troškova. Odlučite se za onaj koji je primeren podneblju u kom živite, konstrukciji kuće, a naravno i budžetu kojim raspolažete.

3.1. Čelični krov

Čelični krovni pokrivač je nesumnjivo najtvrđi, najpopularniji, ali i najjeftiniji izbor. Da bi se sprečilo rđanje, čelik koji se koristi za ovaj krovni pokrivač se pocinkuje vrućim postupkom (pocinkovani čelik) ili oblaže legurom aluminijuma i cinka. Pocinkovani čelik može biti srebrnkaste boje, a može se i ofarbati da bi se dodatno zaštitio i tako mu se produžio vek trajanja. Takav krov može trajati 30 do 50 godina.

3.2. Aluminijumski krov

Lakši, mekši i skuplji metal za krov je aluminijum koji se proizvodi u više istih reljefnih modela; ispod sloja boje – a aluminijum se skoro uvek farba – teško se može razlikovati koji je materijal u pitanju. Aluminijum je bolji izbor za primorska područja i ona gde ima kiselih kiša, pošto ne rđa. Takav krov takođe može da traje 30 do 50 godina.

3.3. Bakarni krov

Bakar je najstarija vrsta metala koja se kopristi za oblaganje krovova još od davnina do danas. Bakarni krovni pokrivač je najtrajniji i zato najskuplji od svih materijala. Pogodan je zato što se lako seče i obrađuje. Za bakarni pokrivač je vrlo važno i to što vremenom dobija patinu svetle, plavo-zelene boje koja izgleda naročito lepo. Za razliku od drugih metala, kod kojih su važni debljina ili profil, za bakar je bitna težina po kvadratnom metru. Zvuči neverovatno, ali bakarni krov može potrajati oko 200 godina.

3.4. Nerđajući čelični krov

Prvobitni gvozdeni krovni pokrivač koji je u Evropi upotrebljavan u 18. veku, bio je presvučen limom i olovom. Današnja varijanta bez olova – nerđajući čelik između dva sloja lima – otporna je na sve vrste atmosferskih uticaja i bez zaštitnog sloja boje. Nebojen nerđajući čelik je ujednačene mat-sive boje i vek trajanja mu je oko 100 godina.

3.5. Pocinkovan krov

Slično bakru i cink je prirodno otporan na rđu i druge atmosferske faktore i ne mora da se farba radi zaštite. Vrlo često se kombinuje u leguru s titanijumom zbog čvrstine i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno se oblikuje i obrađuje. Cink vremenom isto kao i bakar dobija patinu prelepe modrosive boje – pogledajte samo čuvene pariske krovove! Doduše, kraće traje – „svega“ 80-100 godina.

4. Održavanje metalnih krovova

Metalni krovni pokrivač bezmalo ne zahteva nikakvo održavanje i jednostavno se čisti. Međutim, lako se izgrebe. U slučaju da je krov farban, vremenom će boja početi da puca i da se ljušti, pa je treba obnoviti. Metalni krovovi su po pravilu vodonepropusni, ali se može dogoditi da procure na spojevima. Dođe li do toga, znajte da se to ne dešava zato što krov pušta već zbog kondenzacije koja nastaje usled nepravilnog postavljanja krovnog pokrivača, odnosno, zbog loše izvedenih kanala za prozračivanje. Toga radi je od ključnog značaja da majstor ili majstori koje angažujete budu visokoosposobljeni, vešti i vrlo iskusni. Metal je vrlo specifičan materijal za krovni pokrivač i da bi bio dobro postavljen majstor mora da poznaje njegove fizičke i hemijske karakteristike i to kako će se ponašati u određenom trenutku i pod određenim uslovima; u tom smislu predviđanje skupljanja i širenja je najbitnije.

      

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMOBNOVA KOSOG KROVA NA TERASI

Poštovani,

potrebna obnova krova na terasi. Osnovna podloga je OSB ploča a preko toga mi treba nešto čime bi prekrio te ploče, tipa lim. Gvozdena konstrukcija je vec postavljena.

Hvala 810 € do 1350 €


........

ZAMENA ONDULINA NA KROVU VIKENDICE LIMOM

Poštovani,

potrebna postavka limenog krova. Površina cca 100m2.

Hvala 1800 € do 3000 €


........

POKRIVANJE KROVA LIMENIM POKRIVAČEM

Poštovani,

potrebno demontiranje starog krovnog pokrivača od salonita i izrada novog od presovanih limenih panela.

Hvala 2700 € do 4500 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, SANACIJA KROVNE POVRŠINE NA ZGRADI, 100 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Valjevo

2250 € do 3750 €

CENA, POKRIVANJE TERASE LIMOM, OKO 20 M
Limeni krovovi, lim za krov, Sremska Mitrovica

585 € do 975 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA LIMENOG KROVA IZNAD GARAŽE, 30 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Inđija

900 € do 1500 €

CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, CCA 100M2
Limeni krovovi, lim za krov, Šid

1350 € do 2250 €

CENA, POKRIVANJE POSTOJEĆEG KROVA, 150 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Sjenica

3600 € do 6000 €

CENA, IZRADA LIMENOG KROVA, 200 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Slankamen

4950 € do 8250 €

CENA, IZRADA KROVA, 100 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Pančevo

4050 € do 6750 €

CENA, PREKRIVANJE ŠUPE SA LIMOM, 3,60 X 4,60M
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

855 € do 1425 €

CENA, LIMENI KROV , 50 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

5850 € do 9750 €

CENA, POPRAVKA, REKONSTRUKCIJA I ZAMENA POSTOJEĆEG KROVA ZA LIMENI, OKO 400M2 NAGIB OKO 38 STEPENI
Limeni krovovi, lim za krov, Banatsko Karađorđevo

6750 € do 11250 €

CENA, POKRITI KROV TERASE LIMOM, 350X650CM
Limeni krovovi, lim za krov, Vrnjačka Banja

585 € do 975 €

CENA, LIMARSKI RADOVI NA OBJEKTU , CCA 900 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

10350 € do 17250 €

CENA, IZRADA KROVA NA PRIZEMNOJ KUĆI, ŠIRI DEO KUĆE 7,2X4,3 I UZI 4,36X3,8M
Limeni krovovi, lim za krov, Belegiš

5850 € do 9750 €

CENA, LIMARSKI KROV SA OLUCIMA, 50M2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Bečej

4050 € do 6750 €

CENA, POKRIVANJE TERASE, TERASA JE NA ĆIRILIČNO G, 7X5M,ŠIRINE 2M,OKO 20M2
Limeni krovovi, lim za krov, Bare (Požarevac)

2250 € do 3750 €

CENA, NOVI LIMENI KROV, 8 M, NAGIB NE ZNAM, OKO 80 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beočin

2250 € do 3750 €

CENA, POPRAVKA KROVA, PROBLEM PROKIŠNJAVANJA, CREP/LIM
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

315 € do 525 €

CENA, ZAMENA KROVNOG POKRIVAČA, 270M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

4050 € do 6750 €

CENA, LIMARSKI RADIVI, 180M2 KUĆA , 45M2 GARAŽA
Limeni krovovi, lim za krov, Zrenjanin

5850 € do 9750 €

CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, 85M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beška

3150 € do 5250 €

CENA, POPRAVKA POSTOJEĆEG LIMENIG KROVA, KROV OKO 100M2
Limeni krovovi, lim za krov, Kraljevo

405 € do 675 €

CENA, ZAMENA ONDULIN KROVA LIMENIM, RAVAN KROV, BLAGI NAGIB, 38M2
Limeni krovovi, lim za krov, Barajevo

675 € do 1125 €

CENA, KRPLJENJE OLUKA NA ZGRADI, 1M
Limeni krovovi, lim za krov, Pančevo

45 € do 75 €

CENA, SANACIJA KROVA, 60M2
Limeni krovovi, lim za krov, Šabac

585 € do 975 €

CENA, RAPARACIJA KROVA, 4×4M2
Limeni krovovi, lim za krov, Priboj

2700 € do 4500 €

CENA, ZAMENA OLUKA I LIMA , 40M2
Limeni krovovi, lim za krov, Čačak

810 € do 1350 €

CENA, ZAMENA KROVNOG POKRIVAČA I REKONSTRUKCIJA, 1000 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

9000 € do 15000 €

CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, 7M, NAGIB MALI, 210M2
Limeni krovovi, lim za krov, Kragujevac

2700 € do 4500 €

CENA, SANACIJA KROVNOG POKRIVAČA, 200M2
Limeni krovovi, lim za krov, Majdanpek

900 € do 1500 €

CENA, PROŠIRENJE LIMENOG KROVA, 2M, 10°; 4M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

180 € do 300 €

CENA, KROV NA STAMBENOJ ZGRADI, 300 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

2250 € do 3750 €

CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, 7X3.5M
Limeni krovovi, lim za krov, Zrenjanin

2250 € do 3750 €

CENA, IZRADA LIMENOG KROVA NA ZGRADI, 315M2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

3150 € do 5250 €

CENA, NOV KROV SA OSB PLOČAMA I STOLICAMA + NATKRIVANJE 7 TERASA , DUŽINU NE ZNAM, 403M2
Limeni krovovi, lim za krov, Nova Pazova

8100 € do 13500 €

CENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, GARAŽA, 28 M2, BLAG NAGIB
Limeni krovovi, lim za krov, Apatin

225 € do 375 €

CENA, ZAMENA OBIČNOG CREPA ZA LIMENI KROV, 100 M2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

4050 € do 6750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

469+ PREDUZEĆA ZA LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV?

 • Limeni krovovi, lim za krov Aleksinac
 • Limeni krovovi, lim za krov Apatin
 • Limeni krovovi, lim za krov Aranđelovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Topola
 • Limeni krovovi, lim za krov Bečej
 • Limeni krovovi, lim za krov Beograd
 • Limeni krovovi, lim za krov Bor
 • Limeni krovovi, lim za krov Bujanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Čačak
 • Limeni krovovi, lim za krov Ćuprija
 • Limeni krovovi, lim za krov Gornji Milanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Inđija
 • Limeni krovovi, lim za krov Ivanjica
 • Limeni krovovi, lim za krov Jagodina
 • Limeni krovovi, lim za krov Kikinda
 • Limeni krovovi, lim za krov Knjaževac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kovin
 • Limeni krovovi, lim za krov Kragujevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kraljevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Kruševac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kula
 • Limeni krovovi, lim za krov Kuršumlija
 • Limeni krovovi, lim za krov Leskovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Loznica
 • Limeni krovovi, lim za krov Negotin
 • Limeni krovovi, lim za krov Niš
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Pazar
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Sad
 • Limeni krovovi, lim za krov Pančevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Paraćin
 • Limeni krovovi, lim za krov Pirot
 • Limeni krovovi, lim za krov Požarevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Preševo
 • Limeni krovovi, lim za krov Prijepolje
 • Limeni krovovi, lim za krov Prokuplje
 • Limeni krovovi, lim za krov Ruma
 • Limeni krovovi, lim za krov Šabac
 • Limeni krovovi, lim za krov Senta
 • Limeni krovovi, lim za krov Šid
 • Limeni krovovi, lim za krov Sjenica
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevska Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Sombor
 • Limeni krovovi, lim za krov Sremska Mitrovica
 • Limeni krovovi, lim za krov Stara Pazova
 • Limeni krovovi, lim za krov Subotica
 • Limeni krovovi, lim za krov Temerin
 • Limeni krovovi, lim za krov Trstenik
 • Limeni krovovi, lim za krov Užice
 • Limeni krovovi, lim za krov Valjevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Velika Plana
 • Limeni krovovi, lim za krov Vranje
 • Limeni krovovi, lim za krov Vrbas
 • Limeni krovovi, lim za krov Vršac
 • Limeni krovovi, lim za krov Zaječar
 • Limeni krovovi, lim za krov Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Svetozara Miletića 28
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana