Za područje

  Limeni krov, lim za krov, cena

  Koliko košta limeni krov? Cena metalnog krovišta i pokrivača, zavisi od kvaliteta materijala, tipa zaštite (bakar, cink, aluminijum-cink) i vrste premaza te, svakako, ponuđača. Cena metalnog pokrivača bez izolacije se kreće od 5 do 10 EUR/m2. Troškove gradnje možete umanjiti pažljivim planiranjem. Krovište će limar prekriti metalnim pokrivačem. Međutim, dobri majstori uvek imaju posla te gledajte da im ponudu zatražite što pre.

  Kome poveriti postavljanje limenog krova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim limarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena metalnih krovnih pokrivača


  Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

  23.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  33.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Limeni krovovi, lim za krov

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Polikarbonski krovni pokrivači

  Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.


  m2

  €/m2

  Talasaste providne ploče

  Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.


  kom

  €/kom

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Limeni krovovi - sve što treba da znate

  1. Limeni krovni pokrivač - šta sve treba da znate?

  Limeni krovovi
  Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite

  Metalni krovni pokrivači postaju sve dostupniji, a samim tim i sve traženiji za skoro sve oblike krovova, naročito ravnih. Sada pored limenih ravnih i zakrivljenih ploča postoje i metalni crepovi koje je vrlo teško razlikovati od tradicionalnih krovnih pokrivača od opeke, betona i drugih materijala. Ako se pitate kakvi benefiti su tu u pitanju, možemo navesti neke nove činjenice:

  1.1. Limeni krovovi su sve traženiji

  Sve do skoro metalne krovove mogli ste videti samo na vrhunski rađenim građevinama, kompletnim arhitektonskim zdanjima. Sada je to sasvim drugačije. Zbog boljih, jeftinijih i lakših procesa proizvodnje metalni krovni pokrivači su postali dostupniji, pa ih sve češće srećemo i na privatnim kućama. Po postojećim statističkim podacima iz građevinske industrije, tržišni udeo metalnih krovnih pokrivača se zadnjih godina povećava po stopi od 3% godišnje i trenutno iznosi 15%. Nasuprot tome, tržišni udeo betonskih krovnih pokrivača i onih od opeke opada skoro istim tempom i sada iznosi oko 59% svih postavljenih krovova.

  1.2. Metalni krov se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača

  Metalni krovni pokrivač se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača koji ne mora da se skida, ako to izričito ne zahtevaju lokalni građevinski propisi. Istinu govoreći, uklanjanje starog materijala je uvek poželjno, ali je povezano i sa većim troškovima. Osim toga, dešava se da se između starog i novog metalnog pokrivača stvori vodena para koja kasnije može prouzrokovati plesan i truljenje krovišta. Ta potencijalna opasnost se može izbeći izvođenjem pojasnih kanala za prozračivanje.

  1.3. Metalni krov nije bučniji od klasičnog

  Čini se da postoji i uvrežena predrasuda da su metalni krovovi bučniji, odnosno da udarci kiše ili grada o metalnu površinu jače odjekuju u poređenju s običnim, ali to nije tačno ukoliko se pokrivač postavi kako treba. Metalni pokrivač se ugrađuje na tvrdu podlogu, a sem toga krovište i izolacija stvaraju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti objekta. U unutrašnjosti kuće se ta buka ne registruje kao pojačana.

  1.4. Metalni krov ne privlači munje

  Postoji još jedna predrasuda u vezi s metalnim krovovima: da više privlače munje mada to eksperimentalno ni statistički nije potvrđeno. Metalni krovovi ni na koji način ne povećavaju rizik od udara munja. Sem toga, ako grom i udari u krov pokriven metalom, on je manje zapaljiv od konvencionalnih krovnih pokrivača. Budući da je metalni krovni pokrivač istovremeno električni provodnik i nezapaljiv materijal, može se reći da je jedan od najsigurnijih trenutno dostupnih izbora. Razlog zbog kog metalni krovovi ne privlače udare groma je jednostavan: grom traži najbliži i najdirektniji put do zemlje, pa su drveće, telefonski stubovi i slične strukture po pravilu mnogo bolje mete. Metalni krov je po svojoj konstrukciji izolovani strukturni element koji nema direktnu vezu sa tlom, stoga i ne postoji naučni razlog češćeg udara u metalni krov u odnosu na onaj od cigle, betona ili bitumena.

  1.5. Metalni je krov, dugoročno gledano, manji trošak od drugih

  Istina je da ponuđači metalnih krovnih pokrivača nude garancije jednake onima za najbolje bitumenske krovne materijale (oko 30 godina), premda se iz prakse zna da metalni krovovi mogu da traju i više od 50 godina. Toga radi se bezmalo nikad ne dešava da krov ponovo mora da se menja u jednoj generaciji stanara, dok bitumenski mora najmanje dvaput. S druge strane, metalni pokrivač je skoro dvaput skuplji od bitumenskog tako da ušteda sigurno stoji, ali gledano na duži rok.

  1.6. Metalni krov je vatrootporan, ne truli i ne jede ga žižak

  Jedan od razloga velike potražnje metalnih krovova je sigurno i to što je sasvim vatrootporan. Usled sve veće gradnje, naročito u urbanim sredinama, objekti su sve bliži jedni drugima te je i opasnost od prenošenja požara sve izvesnija. Stoga ne čudi sve veća potražnja, a ako se tome doda da insekti ne napadaju metal kao i to da je opasnost od bilo kakvih fizičkih i hemijskih oštećenja minimalna - isplativost ovakve investicije je neupitna.

  1.7. Metalni krov odbija toplotu

  Studije pokazuju da metalni krovni pokrivači odbijaju sunčevo zračenje i toplotu, što može da smanji godišnje troškove grejanja i hlađenja između 10 i 25%. U podnebljima gde su troškovi za hlađenje veći nego za grejanje, metalni se pokrivač može presvući svetlucavim ili granuliranim premazima čime se povećava refleksivnost krova i poboljšava energetska efikasnost.

  1.8. Minimalna kosina metalnog krova

  Može se reći da je prilično uvreženo mišljenje i da metalni krov može biti samo onaj veće kosine, premda talasasti metalni pokrivač odlično funkcioniše i na ravnim krovovima. Ta vrsta krovnog pokrivača ima izdignute vodonepropusne spojeve i da bi voda mogla sasvim lako da otiče dovoljan je nagib od oko 8%.

  1.9. Jak grad može da ošteti metalni krov

  Iako je neosporna činjenica da su metalni krovni pokrivači otporniji i izdržljiviji od drugih, oni nisu neuništivi. Za njih je najopasniji jak grad. Najosetljiviji su aluminijum i bakar, dok je nerđajući čelik tvrđi i otporniji na udarce. Sitniji grad retko kad može da napravi problem, ali krupniji je i opasniji.

  1.10. Postavljanje i popravka metalnog pokrivača

  Ugradnja metalnog krovnog pokrivača u sopstvenoj režiji se nikako ne preporučuje; to je stručan i zahtevan zadatak koji traži tehničko znanje, iskustvo i poseban alat. Isto tako, u slučaju nastanka oštećenja, što je zaista redak slučaj, uvek će biti bolje da angažujete stručnjaka.

  1.11. Metalni krov se može reciklirati

  Premda je metalni krov vrlo postojan, doći će vreme kada će morati da se zameni i tada ćete moći da ga prodate kao reciklažnu sirovinu.

  2. Kako naći pravog majstora za metalni krov?  

  Kvalitet metalnog krova u najvećoj meri zavisi od stručnosti, iskustva i veštine majstora. Traganje za takvim zanatlijom možete početi na internetu ili pitati ponuđače metalnih krovnih pokrivača za preporuku nekog lokalnog krovopokrivača. Svakako, takvog majstora možete potražiti i na našem sajtu, Daibau.rs, pa stupiti u kontakt s nekim od proverenih preduzeća ili pojedinaca s kojima sarađujemo. Kada pošaljete upit putem našeg portala, dobićete odgovore više njih, a na istom mestu možete proveriti reference i preporuke te komentare prethodnih mušterija na svakom profilu. Preporučujemo da se opredelite za one izvođače radova koji nude najmanje petogodišnju garanciju na svoj rad. Ako u tom roku ne bude nikakvih problema s krovom, malo je verovatno da će ih biti kasnije.

  3. Različite vrste metalnih krovnih pokrivača

  Svaki metal ima određenih prednosti i slabosti, poput trajnosti, boje i troškova. Odlučite se za onaj koji je primeren podneblju u kom živite, konstrukciji kuće, a naravno i budžetu kojim raspolažete.

  3.1. Čelični krov

  Čelični krovni pokrivač je nesumnjivo najtvrđi, najpopularniji, ali i najjeftiniji izbor. Da bi se sprečilo rđanje, čelik koji se koristi za ovaj krovni pokrivač se pocinkuje vrućim postupkom (pocinkovani čelik) ili oblaže legurom aluminijuma i cinka. Pocinkovani čelik može biti srebrnkaste boje, a može se i ofarbati da bi se dodatno zaštitio i tako mu se produžio vek trajanja. Takav krov može trajati 30 do 50 godina.

  3.2. Aluminijumski krov

  Lakši, mekši i skuplji metal za krov je aluminijum koji se proizvodi u više istih reljefnih modela; ispod sloja boje - a aluminijum se skoro uvek farba - teško se može razlikovati koji je materijal u pitanju. Aluminijum je bolji izbor za primorska područja i ona gde ima kiselih kiša, pošto ne rđa. Takav krov takođe može da traje 30 do 50 godina.

  3.3. Bakarni krov

  Bakar je najstarija vrsta metala koja se koristi za oblaganje krovova još od davnina do danas. Bakarni krovni pokrivač je najtrajniji i zato najskuplji od svih materijala. Pogodan je zato što se lako seče i obrađuje. Za bakarni pokrivač je vrlo važno i to što vremenom dobija patinu svetle, plavo-zelene boje koja izgleda naročito lepo. Za razliku od drugih metala, kod kojih su važni debljina ili profil, za bakar je bitna težina po kvadratnom metru. Zvuči neverovatno, ali bakarni krov može potrajati oko 200 godina.

  3.4. Nerđajući čelični krov

  Prvobitni gvozdeni krovni pokrivač koji je u Evropi upotrebljavan u 18. veku, bio je presvučen limom i olovom. Današnja varijanta bez olova - nerđajući čelik između dva sloja lima - otporna je na sve vrste atmosferskih uticaja i bez zaštitnog sloja boje. Nebojen nerđajući čelik je ujednačene mat-sive boje i vek trajanja mu je oko 100 godina.

  3.5. Pocinkovan krov

  Slično bakru i cink je prirodno otporan na rđu i druge atmosferske faktore i ne mora da se farba radi zaštite. Vrlo često se kombinuje u leguru s titanijumom zbog čvrstine i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno se oblikuje i obrađuje. Cink vremenom isto kao i bakar dobija patinu prelepe modrosive boje - pogledajte samo čuvene pariske krovove! Doduše, kraće traje - „svega“ 80-100 godina.

  4. Održavanje metalnih krovova

  Metalni krovni pokrivač bezmalo ne zahteva nikakvo održavanje i jednostavno se čisti. Međutim, lako se izgrebe. U slučaju da je krov farban, vremenom će boja početi da puca i da se ljušti, pa je treba obnoviti. Metalni krovovi su po pravilu vodonepropusni, ali se može dogoditi da procure na spojevima. Dođe li do toga, znajte da se to ne dešava zato što krov pušta već zbog kondenzacije koja nastaje usled nepravilnog postavljanja krovnog pokrivača, odnosno, zbog loše izvedenih kanala za prozračivanje. Toga radi je od ključnog značaja da majstor ili majstori koje angažujete budu visokoosposobljeni, vešti i vrlo iskusni. Metal je vrlo specifičan materijal za krovni pokrivač i da bi bio dobro postavljen majstor mora da poznaje njegove fizičke i hemijske karakteristike i to kako će se ponašati u određenom trenutku i pod određenim uslovima; u tom smislu predviđanje skupljanja i širenja je najbitnije.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Ugradnja oluka

  Potrebna postavka olika spratna kuća površine 12 x 10m. 42336 € do 70560 €

  ........

  Limeni krov

  Potreban limeni krov iznad stana u stambenoj zgradi na jednom delu ravnog krova stambene zgrade. 370440 € do 617400 €

  ........

  Sanacija krova, skidanje crepa postavka lima

  Potrebno eliminisati stari crep sanirati drvenu konstrukciju i pokriti limom u obliku crepa .Ukupna površina za pokrivanje 160m2. Opciono podaščati i staviti foliju pa pokriti, sanacija rogova. 476280 € do 793800 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Delimična izmena krova na zgradi, cca 17m2 oko 40 stepeni
  Limeni krovovi, lim za krov, Obrenovac

  900 € do 1500 €

  Cena, Popravka krova iznad stana na petom stratu,
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Ponuda za sanaciju limenog krova na zgradi, cca 200m2, na 4 vode
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Menjanj krva na dve garaži, cca 30 m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

  1260 € do 2100 €

  Cena, Zamena krova na zgradi, 120 m2, 45 stepeni.
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  4050 € do 6750 €

  Cena, Skinuti crep i postaviti lim, cca 120 m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Erdevik

  2160 € do 3600 €

  Cena, Ponuda za novi krovni pokrivač preko tegole na zgradi, 210 m2 nagib33
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

  5400 € do 9000 €

  Cena, Montaža oluka, okapnica, krova, cca 100m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  4050 € do 6750 €

  Cena, Pokrivanje terase limom, cca 11m x 2m
  Limeni krovovi, lim za krov, Vrnjačka Banja

  1350 € do 2250 €

  Cena, Limeni krov, cca 60m²
  Limeni krovovi, lim za krov, Obrenovac

  2700 € do 4500 €

  Cena, Reparacija krova, cca 200m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Inđija

  4050 € do 6750 €

  Cena, Trapezasti crni lim, cca 120m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Bajina Bašta

  720 € do 1200 €

  Cena, Prekrivanje terase, cca 3 x 2.5 m
  Limeni krovovi, lim za krov, Užice

  900 € do 1500 €

  Cena, Ponuda za sanaciju krova na stambenoj zgradi, cca 100 m2 krova
  Limeni krovovi, lim za krov, Beočin

  3600 € do 6000 €

  Cena, Renoviranje krova, oko 50 m2/ nagib oko 30%
  Limeni krovovi, lim za krov, Mali Jasenovac

  2700 € do 4500 €

  Cena, Pokrivanje krova limenim pločama, cca 7,5m
  Limeni krovovi, lim za krov, Grocka

  1800 € do 3000 €

  Cena, Pokrivanje pomoćne prostorije limom, cca 45m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Crepaja

  1800 € do 3000 €

  Cena, Postavljanje limenog krova, cca 240 m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Kraljevo

  5400 € do 9000 €

  Cena, Zamena postojećeg krova, cca 200m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Gornji Milanovac

  4050 € do 6750 €

  Cena, Kompletna iztrada krova, lim, cca 6 × 6 × 3.5m
  Limeni krovovi, lim za krov, Provo

  2700 € do 4500 €

  Cena, Opšivanje dve badže limom sa strana, cca 120cm x 60cm
  Limeni krovovi, lim za krov, Kraljevci

  630 € do 1050 €

  Cena, Izrada krova na zgradi, cca 60m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Knjaževac

  4050 € do 6750 €

  Cena, Zamena salonita limom na kući, cca 100 m2, 30nagib
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Ponuda za sanaciju limenog krova na zgradi, cca 600 m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Ruma

  13500 € do 22500 €

  Cena, Prekrivanje krova limenim pločama, 8 metara; 75m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Grocka

  4050 € do 6750 €

  Cena, Podizvođač za pokrivanje krova + limarski radovi 1000m2, cca 1054m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Nova Pazova

  5400 € do 9000 €

  Cena, Pokrivanje krova limom, 28 m2, nagib 25 stepeni.
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  3150 € do 5250 €

  Cena, Bakarni krov,romboidi ili crep, cca 450m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  3150 € do 5250 €

  Cena, Ponuda za pokrivanje krova na drugom spratu zgrade, cca 10m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Ponuda za popravku limenog krova na zgradi, cca 100m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Popravka limenog krova, cca 20m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Šabac

  1080 € do 1800 €

  Cena, Krov od lima, cca 1,5x1,5m
  Limeni krovovi, lim za krov, Šabac

  1350 € do 2250 €

  Cena, Uklanjanje ondulina, postavljanje trapezastog lima, cca 30, 15
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Pokrivanje terase limom, cca 6m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Požarevac

  540 € do 900 €

  Cena, Zamena krova i zidanje, 170 m2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  7200 € do 12000 €

  Cena, Zamena/popravka postojećeg krova, cca 40 kvm, nagib do 10 - 15°.
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

  4050 € do 6750 €  Tražite dobre izvođače radova za područje Limeni krovovi, lim za krov?
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Limeni krovovi, lim za krov cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  615+ Preduzeća za Limeni krovovi, lim za krov
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana