Limeni krov, lim za krov Cena

Koliko košta limeni krov? Cena metalnog krovišta i pokrivača, zavisi od kvaliteta materijala, tipa zaštite (bakar, cink, aluminijum-cink) i vrste premaza te, svakako, ponuđača. Cena metalnog pokrivača bez izolacije se kreće od 5 do 10 EUR/m2. Troškove gradnje možete umanjiti pažljivim planiranjem. Krovište će limar prekriti metalnim pokrivačem. Međutim, dobri majstori uvek imaju posla te gledajte da im ponudu zatražite što pre.

Kome poveriti postavljanje limenog krova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim limarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena metalnih krovnih pokrivača


Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
9.60 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Limeni krov, lim za krov Cena

DETALJNIJE CENE ZA Limeni krovovi, lim za krov

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Polikarbonski krovni pokrivači

Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.€/m2

m2
potražnja>

Talasaste providne ploče

Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Limeni krovovi - sve što treba da znate

1. Limeni krovni pokrivač - šta sve treba da znate?

Limeni krovovi
Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite

Metalni krovni pokrivači postaju sve dostupniji, a samim tim i sve traženiji za skoro sve oblike krovova, naročito ravnih. Sada pored limenih ravnih i zakrivljenih ploča postoje i metalni crepovi koje je vrlo teško razlikovati od tradicionalnih krovnih pokrivača od opeke, betona i drugih materijala. Ako se pitate kakvi benefiti su tu u pitanju, možemo navesti neke nove činjenice:

1.1. Limeni krovovi su sve traženiji

Sve do skoro metalne krovove mogli ste videti samo na vrhunski rađenim građevinama, kompletnim arhitektonskim zdanjima. Sada je to sasvim drugačije. Zbog boljih, jeftinijih i lakših procesa proizvodnje metalni krovni pokrivači su postali dostupniji, pa ih sve češće srećemo i na privatnim kućama. Po postojećim statističkim podacima iz građevinske industrije, tržišni udeo metalnih krovnih pokrivača se zadnjih godina povećava po stopi od 3% godišnje i trenutno iznosi 15%. Nasuprot tome, tržišni udeo betonskih krovnih pokrivača i onih od opeke opada skoro istim tempom i sada iznosi oko 59% svih postavljenih krovova.

1.2. Metalni krov se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača

Metalni krovni pokrivač se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača koji ne mora da se skida, ako to izričito ne zahtevaju lokalni građevinski propisi. Istinu govoreći, uklanjanje starog materijala je uvek poželjno, ali je povezano i sa većim troškovima. Osim toga, dešava se da se između starog i novog metalnog pokrivača stvori vodena para koja kasnije može prouzrokovati plesan i truljenje krovišta. Ta potencijalna opasnost se može izbeći izvođenjem pojasnih kanala za prozračivanje.

1.3. Metalni krov nije bučniji od klasičnog

Čini se da postoji i uvrežena predrasuda da su metalni krovovi bučniji, odnosno da udarci kiše ili grada o metalnu površinu jače odjekuju u poređenju s običnim, ali to nije tačno ukoliko se pokrivač postavi kako treba. Metalni pokrivač se ugrađuje na tvrdu podlogu, a sem toga krovište i izolacija stvaraju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti objekta. U unutrašnjosti kuće se ta buka ne registruje kao pojačana.

1.4. Metalni krov ne privlači munje

Postoji još jedna predrasuda u vezi s metalnim krovovima: da više privlače munje mada to eksperimentalno ni statistički nije potvrđeno. Metalni krovovi ni na koji način ne povećavaju rizik od udara munja. Sem toga, ako grom i udari u krov pokriven metalom, on je manje zapaljiv od konvencionalnih krovnih pokrivača. Budući da je metalni krovni pokrivač istovremeno električni provodnik i nezapaljiv materijal, može se reći da je jedan od najsigurnijih trenutno dostupnih izbora. Razlog zbog kog metalni krovovi ne privlače udare groma je jednostavan: grom traži najbliži i najdirektniji put do zemlje, pa su drveće, telefonski stubovi i slične strukture po pravilu mnogo bolje mete. Metalni krov je po svojoj konstrukciji izolovani strukturni element koji nema direktnu vezu sa tlom, stoga i ne postoji naučni razlog češćeg udara u metalni krov u odnosu na onaj od cigle, betona ili bitumena.

1.5. Metalni je krov, dugoročno gledano, manji trošak od drugih

Istina je da ponuđači metalnih krovnih pokrivača nude garancije jednake onima za najbolje bitumenske krovne materijale (oko 30 godina), premda se iz prakse zna da metalni krovovi mogu da traju i više od 50 godina. Toga radi se bezmalo nikad ne dešava da krov ponovo mora da se menja u jednoj generaciji stanara, dok bitumenski mora najmanje dvaput. S druge strane, metalni pokrivač je skoro dvaput skuplji od bitumenskog tako da ušteda sigurno stoji, ali gledano na duži rok.

1.6. Metalni krov je vatrootporan, ne truli i ne jede ga žižak

Jedan od razloga velike potražnje metalnih krovova je sigurno i to što je sasvim vatrootporan. Usled sve veće gradnje, naročito u urbanim sredinama, objekti su sve bliži jedni drugima te je i opasnost od prenošenja požara sve izvesnija. Stoga ne čudi sve veća potražnja, a ako se tome doda da insekti ne napadaju metal kao i to da je opasnost od bilo kakvih fizičkih i hemijskih oštećenja minimalna - isplativost ovakve investicije je neupitna.

1.7. Metalni krov odbija toplotu

Studije pokazuju da metalni krovni pokrivači odbijaju sunčevo zračenje i toplotu, što može da smanji godišnje troškove grejanja i hlađenja između 10 i 25%. U podnebljima gde su troškovi za hlađenje veći nego za grejanje, metalni se pokrivač može presvući svetlucavim ili granuliranim premazima čime se povećava refleksivnost krova i poboljšava energetska efikasnost.

1.8. Minimalna kosina metalnog krova

Može se reći da je prilično uvreženo mišljenje i da metalni krov može biti samo onaj veće kosine, premda talasasti metalni pokrivač odlično funkcioniše i na ravnim krovovima. Ta vrsta krovnog pokrivača ima izdignute vodonepropusne spojeve i da bi voda mogla sasvim lako da otiče dovoljan je nagib od oko 8%.

1.9. Jak grad može da ošteti metalni krov

Iako je neosporna činjenica da su metalni krovni pokrivači otporniji i izdržljiviji od drugih, oni nisu neuništivi. Za njih je najopasniji jak grad. Najosetljiviji su aluminijum i bakar, dok je nerđajući čelik tvrđi i otporniji na udarce. Sitniji grad retko kad može da napravi problem, ali krupniji je i opasniji.

1.10. Postavljanje i popravka metalnog pokrivača

Ugradnja metalnog krovnog pokrivača u sopstvenoj režiji se nikako ne preporučuje; to je stručan i zahtevan zadatak koji traži tehničko znanje, iskustvo i poseban alat. Isto tako, u slučaju nastanka oštećenja, što je zaista redak slučaj, uvek će biti bolje da angažujete stručnjaka.

1.11. Metalni krov se može reciklirati

Premda je metalni krov vrlo postojan, doći će vreme kada će morati da se zameni i tada ćete moći da ga prodate kao reciklažnu sirovinu.

2. Kako naći pravog majstora za metalni krov?  

Kvalitet metalnog krova u najvećoj meri zavisi od stručnosti, iskustva i veštine majstora. Traganje za takvim zanatlijom možete početi na internetu ili pitati ponuđače metalnih krovnih pokrivača za preporuku nekog lokalnog krovopokrivača. Svakako, takvog majstora možete potražiti i na našem sajtu, Daibau.rs, pa stupiti u kontakt s nekim od proverenih preduzeća ili pojedinaca s kojima sarađujemo. Kada pošaljete upit putem našeg portala, dobićete odgovore više njih, a na istom mestu možete proveriti reference i preporuke te komentare prethodnih mušterija na svakom profilu. Preporučujemo da se opredelite za one izvođače radova koji nude najmanje petogodišnju garanciju na svoj rad. Ako u tom roku ne bude nikakvih problema s krovom, malo je verovatno da će ih biti kasnije.

3. Različite vrste metalnih krovnih pokrivača

Svaki metal ima određenih prednosti i slabosti, poput trajnosti, boje i troškova. Odlučite se za onaj koji je primeren podneblju u kom živite, konstrukciji kuće, a naravno i budžetu kojim raspolažete.

3.1. Čelični krov

Čelični krovni pokrivač je nesumnjivo najtvrđi, najpopularniji, ali i najjeftiniji izbor. Da bi se sprečilo rđanje, čelik koji se koristi za ovaj krovni pokrivač se pocinkuje vrućim postupkom (pocinkovani čelik) ili oblaže legurom aluminijuma i cinka. Pocinkovani čelik može biti srebrnkaste boje, a može se i ofarbati da bi se dodatno zaštitio i tako mu se produžio vek trajanja. Takav krov može trajati 30 do 50 godina.

3.2. Aluminijumski krov

Lakši, mekši i skuplji metal za krov je aluminijum koji se proizvodi u više istih reljefnih modela; ispod sloja boje - a aluminijum se skoro uvek farba - teško se može razlikovati koji je materijal u pitanju. Aluminijum je bolji izbor za primorska područja i ona gde ima kiselih kiša, pošto ne rđa. Takav krov takođe može da traje 30 do 50 godina.

3.3. Bakarni krov

Bakar je najstarija vrsta metala koja se koristi za oblaganje krovova još od davnina do danas. Bakarni krovni pokrivač je najtrajniji i zato najskuplji od svih materijala. Pogodan je zato što se lako seče i obrađuje. Za bakarni pokrivač je vrlo važno i to što vremenom dobija patinu svetle, plavo-zelene boje koja izgleda naročito lepo. Za razliku od drugih metala, kod kojih su važni debljina ili profil, za bakar je bitna težina po kvadratnom metru. Zvuči neverovatno, ali bakarni krov može potrajati oko 200 godina.

3.4. Nerđajući čelični krov

Prvobitni gvozdeni krovni pokrivač koji je u Evropi upotrebljavan u 18. veku, bio je presvučen limom i olovom. Današnja varijanta bez olova - nerđajući čelik između dva sloja lima - otporna je na sve vrste atmosferskih uticaja i bez zaštitnog sloja boje. Nebojen nerđajući čelik je ujednačene mat-sive boje i vek trajanja mu je oko 100 godina.

3.5. Pocinkovan krov

Slično bakru i cink je prirodno otporan na rđu i druge atmosferske faktore i ne mora da se farba radi zaštite. Vrlo često se kombinuje u leguru s titanijumom zbog čvrstine i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno se oblikuje i obrađuje. Cink vremenom isto kao i bakar dobija patinu prelepe modrosive boje - pogledajte samo čuvene pariske krovove! Doduše, kraće traje - „svega“ 80-100 godina.

4. Održavanje metalnih krovova

Metalni krovni pokrivač bezmalo ne zahteva nikakvo održavanje i jednostavno se čisti. Međutim, lako se izgrebe. U slučaju da je krov farban, vremenom će boja početi da puca i da se ljušti, pa je treba obnoviti. Metalni krovovi su po pravilu vodonepropusni, ali se može dogoditi da procure na spojevima. Dođe li do toga, znajte da se to ne dešava zato što krov pušta već zbog kondenzacije koja nastaje usled nepravilnog postavljanja krovnog pokrivača, odnosno, zbog loše izvedenih kanala za prozračivanje. Toga radi je od ključnog značaja da majstor ili majstori koje angažujete budu visokoosposobljeni, vešti i vrlo iskusni. Metal je vrlo specifičan materijal za krovni pokrivač i da bi bio dobro postavljen majstor mora da poznaje njegove fizičke i hemijske karakteristike i to kako će se ponašati u određenom trenutku i pod određenim uslovima; u tom smislu predviđanje skupljanja i širenja je najbitnije.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Zamena postojećeg krovnog pokrivača

Poštovani,

potrebna zamena ondulina na postojećoj drvenoj konstrukciji, limom TR.

Hvala 370440 € do 617400 €

........

Pokrivanje limom porodične grobnice - kapele

Poštovani,

potrebno je pokrivanje betonskog krova kapele limom površine cca 20m2.

Hvala. 31752 € do 52920 €

........

Obnova celog krova

Poštovani,

potrebna je obnova celog krova površine cca 200m2.

Molim kontakt putem Vibera.

Hvala. 370440 € do 617400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Zamena starog dela krova limom, cca 30m 2, oko 15 stepeni
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Postavljanje limenog krova, cca 140m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Sanacija krove dela stambene zgrade, cca 10m
Limeni krovovi, lim za krov, Pančevo

1080 € do 1800 €

Cena, Izradna krovne konstrukcije pokrivka crep, cca 150m2
Limeni krovovi, lim za krov, Umka

3150 € do 5250 €

Cena, Rekonstrukcija krova, limarski i izolaterski radovi na krovu, 150m2, 30 °+60°
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

4500 € do 7500 €

Cena, Limeni krov,mediteran, cca 121m2
Limeni krovovi, lim za krov, Obrenovac

1530 € do 2550 €

Cena, Nadstrešnica, cca 30m2
Limeni krovovi, lim za krov, Ribnica

270 € do 450 €

Cena, Zamena krova u stambenom potkrovlju, cca 60m
Limeni krovovi, lim za krov, Vrnjačka Banja

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna nastrešnica na terasi pokrivka lim, cca 4m²
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Zameniti stari limeni krov novim, cca 50m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Zamena dela krova , cca 60m2
Limeni krovovi, lim za krov, Čerević

1080 € do 1800 €

Cena, Rušenje starog i izrada novog krova , cca 20m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Iksna gde su spojene kuće curi voda u sobu, 1 kom
Limeni krovovi, lim za krov, Požarevac

135 € do 225 €

Cena, Oluci na prizemnoj zgradi 30 m. Limovi na prozorima, cca18 m
Limeni krovovi, lim za krov, Šabac

1080 € do 1800 €

Cena, Postavljanje limenog krova valovanog, cca 8 x 5 x 2m nagib 30 posto
Limeni krovovi, lim za krov, Gardinovci

2700 € do 4500 €

Cena, Oluci za kucu, cca 42m
Limeni krovovi, lim za krov, Ratina

900 € do 1500 €

Cena, Postavljanje limenog krova na garažu, Garaža 24 m2
Limeni krovovi, lim za krov, Ruma

900 € do 1500 €

Cena, Zamena krova kuće, cca 60m2, nagib 30 stepeni
Limeni krovovi, lim za krov, Grocka

1350 € do 2250 €

Cena, Limeni krov imitacija crepa, cca 56 m2
Limeni krovovi, lim za krov, Sopot

900 € do 1500 €

Cena, Promena krovnog pokrivača (zamena limom) i oluci, 100m2, dužina slemena 13m
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Sanacija sljemena, cca 1 m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Skidanje postojećeg krovopokrivača pokivanje daskom i vraćanje istog, izolacija, cca 40m2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Zamena oluka na stambenoj zgradi, 2 horizontalna četvrtasta oluka po 5m
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Demontaža starog i postavljanje novog oluka, cca 60m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Pokrivanje hangara limom, cca 250 m2
Limeni krovovi, lim za krov, Vršac

2700 € do 4500 €

Cena, Pokrivanje krova plastificiran lim u obliku crepa, nagib 5 %, 120m
Limeni krovovi, lim za krov, Požarevac

4500 € do 7500 €

Cena, Zamena salonit ploca limom, zgrada, cca 80 kv m jedna voda
Limeni krovovi, lim za krov, Sremski Karlovci

2700 € do 4500 €

Cena, Pokrivanje krova, lim imitacija crepa, 100m2
Limeni krovovi, lim za krov, Stalać

1350 € do 2250 €

Cena, Sanacija krovnog pokrivača / Kosi krov ,
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Skidanje trenutnog crepa i postavka limenog krova, Slemen 8.5, nagib 31 stepen, ppvrsina oko 120m2
Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Postavljanje lima na krovnu konstrukciju, 120 kvadrata
Limeni krovovi, lim za krov, Sopot

1350 € do 2250 €

Cena, Zamena limenog krovnog pokrivača na stambenoj zgradi, cca 400m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

5400 € do 9000 €

Cena, Zamena krova, lim , cca 350m2
Limeni krovovi, lim za krov, Mol

2700 € do 4500 €

Cena, Popravka lima na bočnoj strani fasade, cca 5 m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Skidanje starog krova i postavljanje novog krova od lima, 80m2 15-20 stepeni
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Potrebno presvući krov limom , Krov je pod nagibom cca 35 stepeni, površine 65m2
Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

1350 € do 2250 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Limeni krovovi, lim za krov cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

559+ PREDUZEĆA ZA Limeni krovovi, lim za krov
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Limeni krovovi, lim za krov?

 • Limeni krovovi, lim za krov Beograd
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Sad
 • Limeni krovovi, lim za krov Kragujevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Niš
 • Limeni krovovi, lim za krov Čačak
 • Limeni krovovi, lim za krov Kraljevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Pančevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Zrenjanin
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Pazar
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Subotica
 • Limeni krovovi, lim za krov Aleksinac
 • Limeni krovovi, lim za krov Apatin
 • Limeni krovovi, lim za krov Aranđelovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Topola
 • Limeni krovovi, lim za krov Bečej
 • Limeni krovovi, lim za krov Bor
 • Limeni krovovi, lim za krov Bujanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Ćuprija
 • Limeni krovovi, lim za krov Gornji Milanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Inđija
 • Limeni krovovi, lim za krov Ivanjica
 • Limeni krovovi, lim za krov Jagodina
 • Limeni krovovi, lim za krov Kikinda
 • Limeni krovovi, lim za krov Knjaževac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kovin
 • Limeni krovovi, lim za krov Kruševac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kula
 • Limeni krovovi, lim za krov Kuršumlija
 • Limeni krovovi, lim za krov Leskovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Loznica
 • Limeni krovovi, lim za krov Negotin
 • Limeni krovovi, lim za krov Paraćin
 • Limeni krovovi, lim za krov Pirot
 • Limeni krovovi, lim za krov Požarevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Preševo
 • Limeni krovovi, lim za krov Prijepolje
 • Limeni krovovi, lim za krov Prokuplje
 • Limeni krovovi, lim za krov Ruma
 • Limeni krovovi, lim za krov Šabac
 • Limeni krovovi, lim za krov Senta
 • Limeni krovovi, lim za krov Šid
 • Limeni krovovi, lim za krov Sjenica
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevska Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Sombor
 • Limeni krovovi, lim za krov Sremska Mitrovica
 • Limeni krovovi, lim za krov Stara Pazova
 • Limeni krovovi, lim za krov Temerin
 • Limeni krovovi, lim za krov Trstenik
 • Limeni krovovi, lim za krov Užice
 • Limeni krovovi, lim za krov Valjevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Velika Plana
 • Limeni krovovi, lim za krov Vranje
 • Limeni krovovi, lim za krov Vrbas
 • Limeni krovovi, lim za krov Vršac
 • Limeni krovovi, lim za krov Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana