Limeni krov, lim za krov Cena

  Koliko košta limeni krov? Cena metalnog krovišta i pokrivača, zavisi od kvaliteta čelika, tipa zaštite (bakar, cink, aluminijum-cink) i vrste premaza te, svakako, ponuđača. Cena metalnog pokrivača bez izolacije se kreće od 5 do 10 EUR/m2. Troškove gradnje možete umanjiti pažljivim planiranjem. Krovište će limar prekriti metalnim pokrivačem. Međutim, dobri majstori uvek imaju posla te gledajte da im ponudu zatražite što pre. Da biste dobili tačnu cenu pošaljite upit našim najiskusnijim majstorima za metalne krovove, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o metalnim krovovima.

  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >

  CENA METALNIH KROVNIH POKRIVAČA


  Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

  5.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  9.60 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Limeni krov, lim za krov Cena

  DETALJNIJE CENE ZA LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Polikarbonski krovni pokrivači

  Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Talasaste providne ploče

  Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.  €/kom

  kom
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin sa svežim idejama i savetima naših autora za uređenje Vašeg stambenog prostora.

  Metalni krov – sve što treba da znate

  1. Metalni krovni pokrivač – šta sve treba da znate?

  Metalni krovni pokrivači postaju sve dostupniji, a samim tim i sve traženiji za skoro sve oblike krovova, naročito ravnih. Sada pored metalnih ravnih i zakrivljenih ploča postoje i metalni crepovi koje je vrlo teško razlikovati od tradicionalnih krovnih pokrivača od opeke, betona i drugih materijala. Ako se pitate kakvi benefiti su tu u pitanju, možemo navesti neke nove činjenice:

  Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite
  Metalni krovni pokrivači su sada sasvim dostupni i vlasnicima pružaju brojne benefite

  1.1. Metalni krovovi su sve traženiji

  Sve do skora metalne krovove mogli ste videti samo na vrhunski rađenim građevinama, kompletnim arhitektonskim zdanjima. Sada je to sasvim drugačije. Zbog boljih, jeftinijih i lakših procesa proizvodnje metalni krovni pokrivači su postali dostupniji, pa ih sve češće srećemo i na privatnim kućama. Po postojećim statističkim podacima iz građevinske industrije, tržišni udeo metalnih krovnih pokrivača se zadnjih godina povećava po stopi od 3% godišnje i trenutno iznosi 15%. Nasuprot tome, tržišni udeo betonskih krovnih pokrivača i onih od opeke opada skoro istim tempom i sada iznosi oko 59% svih postavljenih krovova.

  1.2. Metalni krov se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača

  Metalni krovni pokrivač se može postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača koji ne mora da se skida, ako to izričito ne zahtevaju lokalni građevinski propisi. Istinu govoreći, uklanjanje starog materijala je uvek poželjno, ali je povezano i sa većim troškovima. Osim toga, dešava se da se između starog i novog metalnog pokrivača stvori vodena para koja kasnije može prouzrokovati plesan i truljenje krovišta. Ta potencijalna opasnost se može izbeći izvođenjem pojasnih kanala za prozračivanje.

  1.3. Metalni krov nije bučniji od klasičnog

  Čini se da postoji i uvrežena predrasuda da su metalni krovovi bučniji, odnosno da udarci kiše ili grada o metalnu površinu jače odjekuju u poređenju s običnim, ali to nije tačno ukoliko se pokrivač postavi kako treba. Metalni pokrivač se ugrađuje na tvrdu podlogu, a sem toga krovište i izolacija stvaraju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti objekta. U unutrašnjosti kuće se ta buka ne registruje kao pojačana.

  1.4. Metalni krov ne privlači munje

  Postoji još jedna predrasuda u vezi s metalnim krovovima: da više privlače munje mada to eksperimentalno ni statistički nije potvrđeno. Metalni krovovi ni na koji način ne povećavaju rizik od udara munja. Sem toga, ako grom i udari u krov pokriven metalom, on je manje zapaljiv od konvencionalnih krovnih pokrivača. Budući da je metalni krovni pokrivač istovremeno električni provodnik i nezapaljiv materijal, može se reći da je jedan od najsigurnijih trenutno dostupnih izbora. Razlog zbog kog metalni krovovi ne privlače udare groma je jednostavan: grom traži najbliži i najdirektniji put do zemlje, pa su drveće, telefonski stubovi i slične strukture po pravilu mnogo bolje mete. Metalni krov je po svojoj konstrukciji izolovani strukturni element koji nema direktnu vezu sa tlom, stoga i ne postoji naučni razlog češćeg udara u metalni krov u odnosu na onaj od cigle, betona ili bitumena.

  1.5. Metalni je krov, dugoročno gledano, manji trošak od drugih

  Istina je da ponuđači metalnih krovnih pokrivača nude garancije jednake onima za najbolje bitumenske krovne materijale (oko 30 godina), premda se iz prakse zna da metalni krovovi mogu da traju i više od 50 godina. Toga radi se bezmalo nikad ne dešava da krov ponovo mora da se menja u jednoj generaciji stanara, dok bitumenski mora najmanje dvaput. S druge strane, metalni pokrivač je skoro dvaput skuplji od bitumenskog tako da ušteda sigurno stoji, ali gledano na duži rok.

  1.6. Metalni krov je vatrootporan, ne truli i ne jede ga žižak

  Jedan od razloga velike potražnje metalnih krovova je sigurno i to što je sasvim vatrootporan. Usled sve veće gradnje, naročito u urbanim sredinama, objekti su sve bliži jedni drugima te je i opasnost od prenošenja požara sve izvesnija. Stoga ne čudi sve veća potražnja, a ako se tome doda da insekti ne napadaju metal kao i to da je opasnost od bilo kakvih fizičkih i hemijskih oštećenja minimalna – isplativost ovakve investicije je neupitna.

  1.7. Metalni krov odbija toplotu

  Studije pokazuju da metalni krovni pokrivači odbijaju sunčevo zračenje i toplotu, što može da smanji godišnje troškove grejanja i hlađenja između 10 i 25%. U podnebljima gde su troškovi za hlađenje veći nego za grejanje, metalni se pokrivač može presvući svetlucavim ili granuliranim premazima čime se povećava refleksivnost krova i poboljšava energetska efikasnost.

  1.8. Minimalna kosina metalnog krova

  Može se reći da je prilično uvreženo mišljenje i da metalni krov može biti samo onaj veće kosine, premda talasasti metalni pokrivač odlično funkcioniše i na ravnim krovovima. Ta vrsta krovnog pokrivača ima izdignute vodonepropusne spojeve i da bi voda mogla sasvim lako da otiče dovoljan je nagib od oko 8%.

  1.9. Jak grad može da ošteti metalni krov

  Iako je neosporna činjenica da su metalni krovni pokrivači otporniji i izdržljiviji od drugih, oni nisu neuništivi. Za njih je najopsniji jak grad. Najosetljiviji su aluminijum i bakar, dok je nerđajući čelik tvrđi i otporniji na udarce. Sitniji grad retko kad može da napravi problem, ali krupniji je i opasniji.

  1.10. Postavljanje i popravak metalnog pokrivača

  Ugradnja metalnog krovnog pokrivača u sopstvenoj režiji se nikako ne preporučuje; to je stručan i zahtevan zadatak koji traži tehničko znanje, iskustvo i poseban alat. Isto tako, u slučaju nastanka oštećenja, što je zaista redak slučaj, uvek će biti bolje da angažujete stručnjaka.

  1.11. Metalni krov se može reciklirati

  Premda je metalni krov vrlo postojan, doći će vreme kada će morati da se zameni i tada ćete moći da ga prodate kao reciklažnu sirovinu.

  2. Kako naći pravog majstora?  

  Kvalitet metalnog krova u najvećoj meri zavisi od stručnosti, iskustva i veštine majstora. Traganje za takvim zanatlijom možete početi na internetu ili pitati ponuđače metalnih krovnih pokrivača za preporuku nekog lokalnog krovopokrivača. Svakako, takvog majstora možete potražiti i na našem sajtu, Daibau.rs, pa stupiti u kontakt s nekim od proverenih preduzeća ili pojedinaca s kojima sarađujemo. Kada pošaljete upit putem našeg portala, dobićete odgovore više njih, a na istom mestu možete proveriti reference i preporuke te komentare prethodnih mušterija na svakom profilu. Preporučujemo da se opredelite za one izvođače radova koji nude najmanje petogodišnju garanciju na svoj rad. Ako u tom roku ne bude nikakvih problema s krovom, malo je verovatno da će ih biti kasnije.

  3. Različite vrste metalnih krovnih pokrivača

  Svaki metal ima određenih prednosti i slabosti, poput trajnosti, boje i troškova. Odlučite se za onaj koji je primeren podneblju u kom živite, konstrukciji kuće, a naravno i budžetu kojim raspolažete.

  3.1. Čelični krov

  Čelični krovni pokrivač je nesumnjivo najtvrđi, najpopularniji, ali i najjeftiniji izbor. Da bi se sprečilo rđanje, čelik koji se koristi za ovaj krovni pokrivač se pocinkuje vrućim postupkom (pocinkovani čelik) ili oblaže legurom aluminijuma i cinka. Pocinkovani čelik može biti srebrnkaste boje, a može se i ofarbati da bi se dodatno zaštitio i tako mu se produžio vek trajanja. Takav krov može trajati 30 do 50 godina.

  3.2. Aluminijumski krov

  Lakši, mekši i skuplji metal za krov je aluminijum koji se proizvodi u više istih reljefnih modela; ispod sloja boje – a aluminijum se skoro uvek farba – teško se može razlikovati koji je materijal u pitanju. Aluminijum je bolji izbor za primorska područja i ona gde ima kiselih kiša, pošto ne rđa. Takav krov takođe može da traje 30 do 50 godina.

  3.3. Bakarni krov

  Bakar je najstarija vrsta metala koja se kopristi za oblaganje krovova još od davnina do danas. Bakarni krovni pokrivač je najtrajniji i zato najskuplji od svih materijala. Pogodan je zato što se lako seče i obrađuje. Za bakarni pokrivač je vrlo važno i to što vremenom dobija patinu svetle, plavo-zelene boje koja izgleda naročito lepo. Za razliku od drugih metala, kod kojih su važni debljina ili profil, za bakar je bitna težina po kvadratnom metru. Zvuči neverovatno, ali bakarni krov može potrajati oko 200 godina.

  3.4. Nerđajući čelični krov

  Prvobitni gvozdeni krovni pokrivač koji je u Evropi upotrebljavan u 18. veku, bio je presvučen limom i olovom. Današnja varijanta bez olova – nerđajući čelik između dva sloja lima – otporna je na sve vrste atmosferskih uticaja i bez zaštitnog sloja boje. Nebojen nerđajući čelik je ujednačene mat-sive boje i vek trajanja mu je oko 100 godina.

  3.5. Pocinkovan krov

  Slično bakru i cink je prirodno otporan na rđu i druge atmosferske faktore i ne mora da se farba radi zaštite. Vrlo često se kombinuje u leguru s titanijumom zbog čvrstine i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno se oblikuje i obrađuje. Cink vremenom isto kao i bakar dobija patinu prelepe modrosive boje – pogledajte samo čuvene pariske krovove! Doduše, kraće traje – „svega“ 80-100 godina.

  4. Održavanje metalnih krovova

  Metalni krovni pokrivač bezmalo ne zahteva nikakvo održavanje i jednostavno se čisti. Međutim, lako se izgrebe. U slučaju da je krov farban, vremenom će boja početi da puca i da se ljušti, pa je treba obnoviti. Metalni krovovi su po pravilu vodonepropusni, ali se može dogoditi da procure na spojevima. Dođe li do toga, znajte da se to ne dešava zato što krov pušta već zbog kondenzacije koja nastaje usled nepravilnog postavljanja krovnog pokrivača, odnosno, zbog loše izvedenih kanala za prozračivanje. Toga radi je od ključnog značaja da majstor ili majstori koje angažujete budu visokoosposobljeni, vešti i vrlo iskusni. Metal je vrlo specifičan materijal za krovni pokrivač i da bi bio dobro postavljen majstor mora da poznaje njegove fizičke i hemijske karakteristike i to kako će se ponašati u određenom trenutku i pod određenim uslovima; u tom smislu predviđanje skupljanja i širenja je najbitnije.

        

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  POKRIVANJE KROVA

  Poštovani,


  potreban izvođač koji bi postavio limeni krovni pokrivač.

  Hvala 1620 € do 2700 €


  ........

  SKIDANJE CREPA, POSTAVLJANJE LIMA

  Poštovani,


  potreban mi je izvođač radi skidanja crepa, te postavljanje novog krova , želimo da postavimo lim (da bude kao imitacija crepa).


  Hvala 3600 € do 6000 €


  ........

  ZAMENA PROFILISANOG LIMA NA OBJEKTU

  Poštovani,

  potrebno je na postojećem objektu, potrebno je zameniti profilisani lim.
  Postojeći limovi montirani su na čeličnu konstrukciju objekta. Horizontalni raspon između greda (po visini) je 2.3m. Širina segmenata između vertikala svetlarnika su. 5,6m; 10,6m; 2,5m; 2,5m; 5,6m. visina objekta 14,5m. Sadašnji lim je starog profila, zato je ideja da kompletne segmente zamenimo, sada dostupnim (standardnim) profilisanim limom.
  Postojeći lim potrebno je demontirati, isporučiti novi, isporučiti opšivke, šrafove... montirati nove limove.

  Hvala 3600 € do 6000 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, LIMENI KROV, 214M2 RAZVIJENE POVRŠINE
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

  4500 € do 7500 €

  CENA, LIMENI KROV, 7X6M 42M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Konarevo

  378 € do 630 €

  CENA, LIMENI KROV, VISINA SLEMENA 7*7 M NAGIB 14 STEPENI
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  900 € do 1500 €

  CENA, PROCENA STANJA I PREDLOG RADOVA NA LIMENOM KROVU, ŠKOLA
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  5850 € do 9750 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 120M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Surčin

  2160 € do 3600 €

  CENA, METALNA KONSTRUKCIJA, CCA 100M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Pazar

  3240 € do 5400 €

  CENA, POKRIVANJE RAVNOG KROVA, CCA 70M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Nova Pazova

  900 € do 1500 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 160M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  3060 € do 5100 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA, CCA 100M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Niš

  810 € do 1350 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 150M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Sjenica

  1350 € do 2250 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 65M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  720 € do 1200 €

  CENA, LIMARSKI RADOVI, 110M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  630 € do 1050 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 278 M2, KROVA OKO 300 M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Kula

  4050 € do 6750 €

  CENA, LIMENI KROV, 16 X36 M
  Limeni krovovi, lim za krov, Negotin

  4950 € do 8250 €

  CENA, POKRIVANJE LIMOM , 600M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  630 € do 1050 €

  CENA, OPŠIVANJE PLAFONA TERASE, CCA 7M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Paraćin

  90 € do 150 €

  CENA, POKRIVANJE TERASE , CCA 25M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Smederevo

  225 € do 375 €

  CENA, LIMENI KROV, 12 METARA 2% 65M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 50M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Vršac

  360 € do 600 €

  CENA, KROVNA KONSTRUKCIJA SA LIMENIM KROVOM, CCA 140M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Nova Varoš

  1350 € do 2250 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, 12M, 75°, CCA 60M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Smederevo

  900 € do 1500 €

  CENA, POKRIVANJE GARAŽE LIMOM , CCA 20 M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Niš

  405 € do 675 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 159 M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Kula

  1980 € do 3300 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 200M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Novi Sad

  3600 € do 6000 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 13X6M
  Limeni krovovi, lim za krov, Smoljinac

  630 € do 1050 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 35M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Rogačica

  270 € do 450 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, CCA 200M
  Limeni krovovi, lim za krov, Martonoš

  3060 € do 5100 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 60 M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  720 € do 1200 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, 300 M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Vršac

  2700 € do 4500 €

  CENA, KROV, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE, CCA 330M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Sopot

  5400 € do 9000 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA LIMOM, CCA 300M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  2700 € do 4500 €

  CENA, LIM ZA KROV I OLUCI, 4.5M, CCA 15%; 40M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Aranđelovac

  2250 € do 3750 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 208M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Prigrevica

  3240 € do 5400 €

  CENA, KROV, LIMENI KORV, CCA 90M2, ( 11M2 26% + 79M2 15%)
  Limeni krovovi, lim za krov, Beograd

  1800 € do 3000 €

  CENA, LIMENI KROV, CCA 32M2
  Limeni krovovi, lim za krov, Veliko Gradište

  495 € do 825 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 362 PREDUZEĆA ZA LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE LIMENI KROVOVI, LIM ZA KROV?

 • Limeni krovovi, lim za krov Aleksinac
 • Limeni krovovi, lim za krov Apatin
 • Limeni krovovi, lim za krov Aranđelovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Bačka Topola
 • Limeni krovovi, lim za krov Bečej
 • Limeni krovovi, lim za krov Beograd
 • Limeni krovovi, lim za krov Bor
 • Limeni krovovi, lim za krov Bujanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Čačak
 • Limeni krovovi, lim za krov Ćuprija
 • Limeni krovovi, lim za krov Gornji Milanovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Inđija
 • Limeni krovovi, lim za krov Ivanjica
 • Limeni krovovi, lim za krov Jagodina
 • Limeni krovovi, lim za krov Kikinda
 • Limeni krovovi, lim za krov Knjaževac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kovin
 • Limeni krovovi, lim za krov Kragujevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kraljevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Kruševac
 • Limeni krovovi, lim za krov Kula
 • Limeni krovovi, lim za krov Kuršumlija
 • Limeni krovovi, lim za krov Leskovac
 • Limeni krovovi, lim za krov Loznica
 • Limeni krovovi, lim za krov Negotin
 • Limeni krovovi, lim za krov Niš
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Pazar
 • Limeni krovovi, lim za krov Novi Sad
 • Limeni krovovi, lim za krov Pančevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Paraćin
 • Limeni krovovi, lim za krov Pirot
 • Limeni krovovi, lim za krov Požarevac
 • Limeni krovovi, lim za krov Preševo
 • Limeni krovovi, lim za krov Prijepolje
 • Limeni krovovi, lim za krov Prokuplje
 • Limeni krovovi, lim za krov Ruma
 • Limeni krovovi, lim za krov Šabac
 • Limeni krovovi, lim za krov Senta
 • Limeni krovovi, lim za krov Šid
 • Limeni krovovi, lim za krov Sjenica
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Smederevska Palanka
 • Limeni krovovi, lim za krov Sombor
 • Limeni krovovi, lim za krov Sremska Mitrovica
 • Limeni krovovi, lim za krov Stara Pazova
 • Limeni krovovi, lim za krov Subotica
 • Limeni krovovi, lim za krov Temerin
 • Limeni krovovi, lim za krov Trstenik
 • Limeni krovovi, lim za krov Užice
 • Limeni krovovi, lim za krov Valjevo
 • Limeni krovovi, lim za krov Velika Plana
 • Limeni krovovi, lim za krov Vranje
 • Limeni krovovi, lim za krov Vrbas
 • Limeni krovovi, lim za krov Vršac
 • Limeni krovovi, lim za krov Zaječar
 • Limeni krovovi, lim za krov Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana