Za područje

  IC grejni paneli – Kako da dodatno uštedite na grejanju?

  Članak je pregledalo čak 3749+ korisnika
  IC paneli su ekonomično i praktično rešenje za grejanje svakog doma: bilo da se radi o novoj zgradi ili postojećem, renoviranom objektu. Možete uštedeti do 60% na troškovima grejanja. Ekosen-ovi stručnjaci su nam dali više odličnih saveta kako da dodatno poboljšamo efikasnost IC grejanja.
  Stručni članak 3749
  ic grejni paneli
  Imamo čak 1887 izvođača radova za područje Grejanje:

  1. IC paneli i IC grejanje

  IC grejanje radi na principu elektromagnetnog zračenja u infracrvenom spektru svetlosti. Infracrveni talasi ne greju vazduh, već površinu poda, zidova i predmeta. Toplota koju emituju infracrveni talasi je izuzetno prijatna. Prostorije se brzo zagreju, a toplota se ravnomerno raspoređuje. Sprečava stvaranje vlage, plesni i kruženje prašine.

  Instalacija IC panela je sasvim jednostavna. Nije potrebna nikakva posebna oprema, rušenje zidova ili neke druge intervencije u samom prostoru; objasnili su stručnjaci firme Etaž. Paneli su najefikasniji kad se montiraju na plafon, a mogu se lako montirati i na zid. IC paneli su dostupni u različitim veličinama, bojama i od različitih materijala, kao i količine energije koju emituju. Predstavljaju prostorni element koji se dobro spaja s bilo kojim modernim enterijerom. Na raspolaganju su: ukrasni paneli od stakla, oni koji služe kao ogledalo, i paneli sa štampom po narudžbini.

  2. Pametni termostat - 25% dodatne uštede

  Podešavanje IC grejanja se može se obaviti pomoću daljinskog uspravljača ili putem pametnog telefona. Željena temperatura se može podesiti za svaku prostoriju pojedinačno. U kombinaciji sa pametnim termostatima, IC paneli obezbeđuju dodatnih 25% uštede energije i troškova. Klasični termostat održava temperaturu u prostoriji tako što se uključuje i isključuje punom snagom kada je soba ili pregrejana ili previše hladna. Ovo nije najbolji pristup, jer troši znatno više energije od pametnog regulatora koji predviđa pregrejavanje ili hlađenje i u skladu s tim prilagođava svoju snagu. U realnom vremenu vrlo precizno izračunava koliko toplote je potrebno za održavanje željene sobne temperature.

  3. Termoizolaciona boja

  Efikasnost IC grejnih panela se može povećati korišćenjem posebnih boja koje bolje akumuliraju toplotu. Termo-keramički premaz koji su razvili naučnici za svemirske letove je supstanca u boji koja nam omogućava uštedu dodatne energije. Sadrži šuplje keramičke mikročestice koje poboljšavaju ukupnu energetsku efikasnost građevinskog materijala. Pored toga, Thermosun premaz sprečava stvaranje mikro pukotina i mehurića, a otporan je i na UV zračenje i spoljna opterećenja.

  4. IC grejanje - cena

  Raspon cena za IC panele je velik s obzirom da cena zavisi od veličine panela, količine emitovane energije, izgleda (npr. staklo, ogledalo ili štampa) i, svakako, proizvođača. Najbolje će biti da se pre kupovine konsultujete sa stručnjakom koji će pomoći da odredite optimalni broj i lokaciju IC panela kao i optimalnu snagu uređaja, a u zavisnosti od veličine prostorija i toplotne efikasnosti vaše zgrade. Za savet se uvek možete obratiti stručnjacima iz Etaža.

  IC paneli koji izgledaju kao slike
  IC paneli koji izgledaju kao slike

  Ukoliko se odlučite za kupovinu i postavljanje IC panela, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovu temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  DaiBau.rs

   

  Stručni članak 3749
  Autor: DaiBau.rs
  Imamo čak 1887 izvođača radova za područje Grejanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1887 izvođača radova za područje Grejanje:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 1887 izvođača radova za područje Grejanje
  9.6
  0

  RADNJA ZA POSTAVLJANJE VODOVODNIH KANALIZACIONIH GREJNIH I KLIMATIZACIONIH SISTEMA TERMO-S


  9.8
  0

  NEBOJŠA ĐORĐEVIĆ PR SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA TERMO ART BEOGRAD (ZEMUN)


  9.4
  0

  DEJAN MANČIĆ PR POSTAVLJANJE INSTALACIJA DM INSTALACIJE V&K BEOČIN


  9.6
  0

  PR MONTAŽA I SERVIS KLIMATIZACIONIH SISTEMA KLIMA SERVIS PINGVIN


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE GREJANJE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  +381 11 430 0 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana