Za područje
    OTP banka

    Zašto su norveški radijatori idealan izbor za vaš dom

    Članak je pregledalo čak 577+ korisnika
    Norveški radijatori postaju sve popularniji zbog toga što se skoro neprimetno uklapaju u svaki moderan dom, istovremeno pružajući toplinu i udobnost. Detaljno smo pregledali sve ono što se smatra njihovim prednostima - jedinstvene elemente i funkcije te procene ukupnih troškova pa - evo naših zaključaka.
    Stručni članak 577
    norveski radijatori za vas dom
    Imamo čak 1996 izvođača radova za područje Grejanje:

    Šta su i kakvi su norveški radijatori?

    Trgovački naziv „norveški radijatori" je zapravo oznaka za sve popularniji sistem grejanja, poznat po izuzetnoj efikasnosti i modernom dizajnu. Može se reći da su prvobitno privukli pažnju kupaca zbog manjih dimenzija, jer su visoki do 40 cm, a što im omogućava da se lepo i gotovo neprimetno uklope u svaki enterijer. Snaga im je u rasponu od 400 W do 2.000 W, a projektovani su tako da zadovolje različite potrebe za grejanjem, koliko za manje prostorije toliko i za, takozvane, tlocrte otvorenog tipa.

    Jedan od njihovih najbitnijih tehnoloških aspekata je način na koji zagrevaju vazduh. Rade na principu blage konvekcije, što znači da topli vazduh kontinuirano izlazi iz otvora na gornjoj strani i ravnomerno se širi po prostoriji. Takav način zagrevanja obezbeđuje ravnomerniju distribuciju toplote pri čemu se najveći deo toplog vazduha zadržava pri tlu, a što je posebno važno u hladnijim mesecima.

    Norveški radijatori se proizvode od visokokvalitetnih materijala koji osiguravaju dug vek trajanja i jednako visoku efikasnost tokom celog tog perioda. Njihova tehnologija rada na niskim temperaturama ne samo da obezbeđuje efikasno grejanje, već i smanjuje potrošnju energije. To znači da su ovi radijatori, u ekološkom smislu, znatno prihvatljiviji i ekonomičniji u poređenju sa drugim, tradicionalnim sistemima grejanja.

    Jedinstvene karakteristike čine norveške radijatore idealnim izborom za one koji traže pouzdano, efikasno i estetsko rešenje za grejanje svog doma.

    Električni radijatori

    Prednosti norveških radijatora

    Norveški radijatori unose ne samo toplotu u vaš dom, već i estetsku vrednost. Njihov moderan i elegantan dizajn obezbeđuje to da se savršeno uklope u svako okruženje i tako postanu važan, integralni element enterijera, a ne problem. Raznolikost oblika i boja u kojima se danas proizvode omogućava da se prilagode svakom stilu - od minimalističkog do klasičnog.

    Što se efikasnosti tiče, ovi su radijatori dizajnirani za optimalne performanse u dobro izolovanim prostorijama. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji po kojoj se proizvode i funkcionišu koliko i metodi konvektivnog grejanja, osiguravaju ravnomernu distribuciju toplote po čitavom prostoru, poboljšavajući komfor i smanjujući potrebu za visokom potrošnjom energije. Toga radi su od velike koristi za smanjenje troškova grejanja.

    Još jedna ključna prednost ove vrste modela grejnih tela je jednostavnost ugradnje i nezavisnost od postojećih sistema grejanja. Ova karakteristika je posebno privlačna za one koji traže dodatne izvore grejanja ili rešenja za prostore gde tradicionalni sistemi grejanja nisu izvodljivi ili nisu ekonomični.

    Norveški radijatori nisu samo dodatak; u nekim slučajevima mogu poslužiti i kao glavni izvor grejanja, posebno za manje prostorije ili, recimo, u kupatilima. Zbog toga što im je jedno od preimućstava i to da obezbeđuju kontinuirano i ujednačeno zagrevanje, idealni su za prostorije u kojima je konstantna temperatura ključna.

    Uz sve prednosti, norveški radijatori su odličan izbor za svakoga ko želi da svoj dom opremi na način koji je udoban, energetski efikasan i estetski privlačan.

    Popularni brendovi i modeli

    Na tržištu norveških radijatora izdvajaju se dva brenda: Glamox i BEHA. Oba su poznata po svom kvalitetu, pouzdanosti i elegantnom dizajnu, koji se savršeno uklapa u moderne domove.

    Među popularnim modelima brenda Glamox su Glamox TPA 12 i TPA 15. Model TPA 12 nudi snagu od 1.200 W i ima termostat koji omogućava laku regulaciju temperature. TPA 15 je snage 1.500 W i njegov rad se, takođe, kontroliše termostatom. Oba modela osiguravaju efikasno grejanje pri čemu im je i dizajn takav da se mogu uklopiti u bukvalno svaki enterijer. Cena modela TPA 12 je oko 90 EUR, dok je model TPA 15 nešto jeftiniji - oko 70 EUR.

    BEHA P15 je još jedan vrhunski model snage 1.500 W. Taj je model je opremljen dodatnom funkcijom BEHA TP100 programabilnog termostata, koji automatski snižava temperaturu kada niste kod kuće ili tokom noći i na taj način obezbeđuje dodatnu uštedu energije. Cena tog modela se kreće oko 130 EUR.

    Oba proizvođača nude radijatore koji se ne razlikuju samo po svojoj funkcionalnosti, već i po izgledu. Moderan dizajn omogućava svim varijantama da se lepo uklope u svaku prostoriju, bez obzira na njene veličinu ili stil. Ta kombinacija funkcionalnosti i estetike čini ove proizvode idealnim za potpuno različita arhitektonska, enterijerska, ali i projektna rešenja - od garsonjera ili umetničkih studija do najvećih klasičnih vila.

    Zbog svih tih karakteristika, modeli kao što su GlamoxTPA 12, TPA 15 i BEHA P15 su izuzetno popularni među kupcima koji traže pouzdano, energetski efikasno i estetski prijatno rešenje za grejanje svog doma.

    Norveški radijatori

    Analiza troškova za norveške radijatore

    Prilikom izbora odgovarajućeg sistema grejanja, jedno od ključnih pitanja koje svako sebi postavlja jeste procena visine investicije i budućih rashoda. Razumevanje sklopa troškova povezanih sa norveškim radijatorima u poređenju sa drugim metodama grejanja je važno za donošenje dobrih odluka zasnovanih na pravim informacijama.

    Cena norveških radijatora

    Norveški radijatori su zapravo električni radijatori, ali ih od ostalih vrsta i tipova iz te kategorije najviše izdvaja to što su najprepoznatljiviji po svojoj energetskoj efikasnosti, što znači da troše manje električne energije u poređenju sa drugim, tradicionalnim sistemima grejanja. Međutim, mora se uzeti u obzir visina početne investicije, odnosno, kupovina i ugradnja. Na primer, cena modela kao što su Glamox TPA 12 ili BEHA P15 varira između 70 i 130 EUR/kom. Dodatni rashodi mogu biti povezani sa kupovinom termostata ili druge dodatne opreme.

    Poređenje sa drugim sistemima grejanja

    U poređenju sa centralnim grejanjem ili grejanjem na gas, norveški radijatori su obično jeftiniji jer ne zahtevaju opsežne radove na instalaciji, ugradnji i priključenju cevi ili bojlera. Sa centralnim grejanjem, rashodi vezani za održavanje i redovno servisiranje mogu biti prilično visoki, što kod norveških radijatora uglavnom nije neophodno.

    Procena troškova za prosečan stan

    Za prosečno izolovan stan ili kuću, cena grejanja norveškim radijatorima zavisi od broja i snage radijatora potrebnih za zagrevanje prostorija. Na primer, model od 750 W do 1.500 W može biti pogodan za grejanje kupatila, u zavisnosti od njegove veličine. Ako pretpostavimo da se kupatilo greje šest sati dnevno radijatorom od 1.000 W, dnevni utrošak električne energije (računajući prosečnu cenu struje) bio bi relativno nizak, pri čemu bi efikasnost bila neupitna.

    U tabeli su dati prosečni mesečni troškovi za grejanje norveškim radijatorima prema veličini prostorije, snazi radijatora, dnevnoj upotrebi po satima koliko i ceni električne energije po kWh.

    Veličina prostora (m2) Snaga radijatora (W) Dnevna upotreba (h) Utrošak struje (kWh/EUR) Dnevni rashod (EUR) Mesečni rashod (EUR)
    Do 10 m2 (kupatilo) 500 2 0.15 0.15 4.5
    Do 20 m2 (soba) 1.000 3 0.15 0.45 13.5
    Do 35 m2 (dnevna soba) 1.500 4 0.15 0.9 27
    Preko 35 m2 (otvoren dnevni boravak) 2.000 5 0.15 1.5 45

    Na kraju se može reći da su norveški radijatori, kada su u pitanju rashodi vezani za njih, vrlo efikasni, naročito ako se ima u vidu njihova dugotrajnost, nezahtevno održavanje i jednostavna ugradnja.

    Da biste dobili sasvim precizne i tačne informacije i sve detalje u vezi s ukupnom vrednošću investicije, ako se odlučite za kupovinu i ugradnju norveških radijatora, pomoć možete potražiti na daibau.rs i to potpuno besplatno, brzo i jednostavno. Potrebno je samo da popunite upit na našem sajtu i ubrzo će vam se javiti preduzeća s odgovarajućom ponudom.

    Stručni članak 577
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Grejanje?

    Imamo čak 1996 izvođača radova za područje Grejanje:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1996 izvođača radova za područje Grejanje
    10
    1

    MILAN PAVIĆ PR RADNjA ZA POSTAVLjANjE VODOVODNIH KANALIZACIONIH GREJNIH I KLIMATIZACIONIH SISTEMA PAVIĆ INSTALACIJE KUCU


    9.7
    0

    TERMOINŽENJERING DOO


    9
    0

    RADNJA ZA INSTALACIJU I ODRŽAVANJE GREJNIH KLIMATIZACIONIH VODOVODNIH I KANALIZACIONIH SISTEMA ICG MARKO MALOŠIŠTE


    9.8
    0

    BRANKO NOVAKOVIĆ PREDUZETNIK, SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA VODOSISTEM ŠABAC


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana