x

  Grejanje Cena

  Koliko košta sistem grejanja? Da bi troškovi grejanja bili što niži treba izabrati optimalan sistem grejanja. Pri tom, treba imati u vidu lokaciju kuće, njenu veličinu, debljinu izolacije, nepropustivost, dostupnost i cenu ergenata i, svakako, cene pojedinačnih sistema. Sve ove podatke najlakše ćete dobiti izradom energetskog pasoša. Na osnovu ocena u njemu lakše ćete odrediti šta je isplativije – peć na drva, toplotna pumpa ili IR paneli. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za grejne sisteme, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o sistemima grejanja.

  CENA ZA CENTRALNO GREJANJE KUĆE


  Cena grejanja za kuću. Cena za centralno grejanje sa plinskom peći i radijatorima u svim prostorijama.

  3750 RSD/m2

  VEOMA NISKA CENA
  RSD/m2

  SREDNJA CENA
  7500 RSD/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Grejanje Cena

  DRUGE CENE ZA GREJANJE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  Centralno grejanje – sve što treba da znate

  1. Centralno grejanje – šta sve treba da znate?

  termostat.jpg
  Moderne tehnologije grejanja promovišu uštedu energije i zaštitu životne sredine

   

  1.1. Koliko je toplote potrebno?

  Moderne tehnologije grejanja promovišu uštedu energije i zaštitu životne sredine. Stoga, pre nego što se odlučite za jedan od načina grejanja, zapitajte se koliko je toplote zaista potrebno? Toplota je sasvim subjektivna i lična kategorija opažanja i razlikuje se od čoveka do čoveka. Na istoj sobnoj temperaturi nekome je vruće, a neko se trese od zime. Na naša čula deluju mnogi faktori, pa tako i na osećanje toplote u prostoru utiču ugrađeni materijali, veličina prostora, relativna vlažnost itd. Uzima se da je optimalna temperatura za stambene prostore 19-23°C i da se ljudi najprijatnije osećaju na oko 22°C.  

  1.2. Kako funkcioniše sistem centralnog grejanja?

  Centralno grejanje je sistem koji se zasniva na zagrevanju vode u centralnom ložištu. Zagrevanjem voda postaje lakša te se cevima prenosi do radijatora ili drugih grejnih tela u prostorijama stana ili kuće. Prolazeći kroz cevi voda se hladi i ponovo dobija na specifičnoj težini, pa se kao takva vraća u centralno ložište i ponovo zagreva. Kada nije moguće obezbediti ovakvo prirodno kruženje vode zahvaljujući njenim fizičkim svojstvima, ugrađuje se protočna pumpa koja to kretanje podstiče. Sistem centralnog grejanja čine:

  - kotao, odnosno, peć kao centralno ložište,

  - grejna tela – radijatori, podne, zidne i plafonske cevi,

  - razvodni sistem - centralno ložište i cevi i   

  - ekspanziona posuda.

  1.3. Različiti ogrevi

  Peć ili kotao obezbeđuju odgovarajuću toplotnu energiju koja se razvedenim cevima prenosi do svih prostorija u stanu ili kući. Toplota se u peći ili kotlu stvara sagorevanjem različitih vrsta goriva. Najviše se koriste peći na lož-ulje, plin, struju i tvrda goriva (ugalj, drva, pelet...). Na tržištu se mogu naći i tzv. kombinovane peći koje imaju različita ložišta za različita goriva. Postoje i peći koje se priključuju na solarno grejanje.

  U našem regionu grejanje predstavlja veliki izdatak za svako domaćinstvo jer mora da se koristi 200-tinak dana godišnje. Korisnici energetski manje efikasnih energenata i sistema grejanja (lož-ulje, plin, električni radijatori, stare peći na drva ili strugotinu itd.) mogu ostvariti uštede i do 75% kada pređu na na toplotne pumpe ili neku drugu savremenu tehnologiju. Pored manjih troškova, novi sistemi su daleko jednostavniji i još važnije – stvaraju prijatniju mikroklimu i manje štete prirodnoj sredini.

  1.4. Pri korišćenju gasnih uređaja budite vrlo oprezni!

  Kada se za grejanje izabere gas, odnosno, plin mora se osigurati i odgovarujući odvod dima. Neophodna je ugradnja dimovodnih cevi od nerđajućeg čelika. U prostoriji u kojoj je plinsko ložište elektroinstalacije moraju biti postavljene na poseban način prema Pravilniku o korišćenju plinskih uređaja i uputstvima.

  1.5. Ekspanziona posuda

  Ovaj uređaj je jedan od elemenata sistema za grejanje. Njen je zadatak da spreči oštećenje sistema zbog povećanja pritiska vode u ložištu. Pri zagrevanju, voda se širi i višak vode se vodi u ekspanzione posude da bi se sprečio porast pritiska u sistemu. Nastali pritisak na neki način mora da se oslobodi i zato postoje sigurnosni ventili. Da bi ispuštali paru pravovremeno i na propisan način, moraju biti dovoljno veliki i pravilno montirani.

  1.6. Sekundarno grejanje

  Svakom primarnom sistemu grejanja može se dodati sekundarno u obliku solarnih kolektora ili toplotne pumpe. Snaga sekundarnog izvora toplote zavisi od veličine i potreba objekta za koji želite dogrevanje. Da biste napravili proračun, možete se poslužiti datim standardima (ISO 9001:2000 i SRPS.M.E6.100, 101 i 120): njima se izračunava koliko toplote mora biti proizvedeno da bi se objekat određene veličine zagrejao do 19°C pri minimalnim spoljnim temperaturama (u Srbiji je prosečna minimalna temperatura između -6°C i 0°C).

  2. Monteri centralnog grejanja

  Montažu centralnog grejanja svakako treba prepustiti iskusnim monterima. Oni koriste odgovarajuće sertifikovane materijale koji su prošli sva testiranja. Sistem centralnog grejanja koji je stručno i kvalitetno izveden retko se kvari te ne morate brinuti o njegovoj pouzdanosti. U suprotnom, može postati veliki problem. Kada birate izvođača radova, osim stručnosti i iskustva, treba da obratite pažnju i na to da li nudi garancije, redovno održavanje i servisiranje.

  3. Vrste centralnog grejanja

  3.1. Prema grejnim telima

  3.1.1. Radijatorsko grejanje

  Radijatorsko grejanje se ubraja u tzv. visokotemperaturne sisteme. To je jedan od najrasprostranjenijih načina grejanja. Radijatori greju dvojako: zračenjem toplote i kruženjem vazduha u prostoru (zagrejan vazduh se podiže do plafona, a hladan ostaje pri dnu). Toplota se prenosi termoizolovanim cevovodima koji su vidljivi ili ugrađeni u podove i zidove. Plinske peći, kotlovi na biomasu i lož-ulje ili neke vrste toplotnih pumpi se mogu priključiti na centralni sistem grejanja. Radijatori smešteni pod prozore su energetski najefikasniji. Prednosti radijatorskog grejanja su jednostavno regulisanje temperature, brzo i efikasno zagrevanje, mogućnost biranja režima rada i rasporeda radijatora različitih boja i oblika, niska cena kao i merenje te raspodela troškova u zajedničkim objektima.   

  3.1.2. Podno grejanje

  Podno grejanje je površinski sistem koji se postavlja u pod. Zagrejana voda širi toplotu celom površinom poda i tako greje prostor. Zbog veličine površine temperatura vode u cevima je niža (26°-28°C). Zato se podno grejanje ubraja u niskotemperaturne sisteme koje pokreće niskotemperaturna toplotna pumpa ili solarni kolektori. Troškovi ovakvog grejanja su do 15% niži od onih za radijatorsko grejanje. Prednosti podnog grejanja su više prostora, slobodni zidovi, prijatna toplota pod stopalima i niža temperatura i vlažnost vazduha ali zato veći osećaj zagrejanosti prostorija i, svakako, ušteda troškova. Može se reći da je jedina mana ovog sistema sporost – sistemu je potrebno više sati da optimalno zagreje prostor. 

  3.1.3. Zidno grejanje

  Zidno grejanje može biti samostalni ili sekundarni sistem grejanja, uz podno grejanje. Budući da ima brojne prednosti, slobodno se može reći da se za njega odlučuje sve više ljudi. Te prednosti su optimalna i ravnomerna distribucija toplote, niži troškovi, može se konvertovati i na hlađenje podešavanjem snage i temperature, ne podiže prašinu, nema korozije cevi jer su plastične, nema buđi niti kondenzacije s unutrašnje niti sa spoljne strane zidova; isto tako, hladnoća spoljnih zidova ne može da spušta temperaturu u unutrašnjosti. Ipak, zidno grejanje ima i manjkavosti – nameštaj postavljen uza zid smanjuje efikasnost grejanja, objekat mora biti potpuno termoizolovan, ugradnja zahteva obradu velikih površina i a zidovi se ne smeju bušiti ni zbog kačenja slika niti radi nečeg drugog.  Može se reći da je zbog brzine rada, zidno grejanje najbolje za montažne objekte koji imaju manju akumulaciju toplote.

  3.1.4. Toplovazdušno grejanje

  Ovaj sistem radi na principu uduvavanja toplog vazduha u prostor. Zato je najprimereniji za objekte građenje po standardima za pasivne kuće. Mreža ventilacionih cevi se razvodi po celom objektu i svaka prostorija ima svoj odvod. Sistem omogućava i rekuperaciju vazduha koja povećava stepen iskoristivosti toplote. Rekuperacija se vrši tako što svež vazduh preuzima toplotu već zagrejanog, iskorišćenog vazduha koji se izbacuje, ali tako da se oni međusobno ne mešaju. Prednost ovog toplovazdušnog grejanja je u tome što se grejanje i provetravanje vrše istovremeno. Sistem vrlo lako može da se prebaci u režim za hlađenje i tako bude centralni uređaj za klimatizaciju. Uduvavanjem zagrejanog ili ohlađenog vazduha prostorije se vrlo brzo greju ili hlade, ali je osnovni uslov da su odlično izolovani i nepropusni.

  3.2. Jednocevni i dvocevni sistem

  Od kotla ili peći do grejnih tela toplota se uglavnom distribuira cevovodom. Što je cevovod duži, toplotni gubici su veći i obrnuto. Ukoliko, pri tom, cevi prolaze kroz prostorije koje se ne greju, moraju se dobro izolovati.

  Postoje jednocevni i dvocevni sistemi centralnog grejanja. U dvocevnom sistemu, voda dolazi u grejno telo jednom cevi, a odlazi drugom. Cevi povezuju grejna tela u paralelnom sistemu koji omogućava da temperatura svuda bude jednaka. U jednocevnom sistemu, grejna tela su povezana serijski te svako sledeće dobija delimično hladniju vodu. Zato se prave petlje, odnosno, grane koje sprečavaju da se voda previše ohladi.

  3.3. Daljinsko grejanje ili vlastita kotlarnica

  U sistemu daljinskog centralnog grejanja toplotna energija se proizvodi u toplani ili industrijskoj kotlarnici. Veličinu tog sistema određuje veličina mreže potrošača, odnosno, veličina naseljenog mesta. Toplotna energija do kuća i zgrada dolazi preko toplovodne mreže. Svaki pojedinačni objekt ima svoju podstanicu preko koje teče snabdevanje iz mreže. Obračun utrošene toplote se dobija na osnovu merenja količine toplote, redovnog ili  paušalnog. U samom objektu sistem grejanja funkcioniše isto kao i kad je u pitanju vlastita kotlarnica. Razlika je samo u tome što daljinskim grejanjem upravlja neko od zaposlenih u toplovodu, a kotlarnicom sam vlasnik.   

  4. Postupak montaže

  Sposoban i profesionalan izvođač radova će vam na prvom mestu objasniti sve prednosti i mane različitih rešenja za grejanje i time pomoći da se odlučite. Kada se opredelite i kada se napravi detaljan nacrt, montaža može da počne. Izvođač radova će nabaviti uređaje i razvodne cevi, postaviti opremu i grejna tela. Instalacije mogu biti nevidljive (ugrađene u zidove) ili vidljive (samostojeće). U svakom slučaju, monteri će se pobrinuti i za izolaciju, naročito u prostorijama koje se ne greju. Isto tako, posebna pažnja mora se posvetiti i izolaciji cevi koje prolaze spoljnim zidovima, pogotovu u dvocevnom sistemu kako se ne bi gubilo suviše toplote. Cevi mogu biti metalne (čelične, bakarne) ili plastične, mada se u poslednje vreme sve više koriste tzv. aluplast cevi, koliko zbog jednostavnog i brzog postavljanja toliko i zbog cene i dugotrajnosti. Na kraju, dobar izvođač radova će uvek ponuditi održavanje i servis da bi cela usluga bila zaokružena a sistem funkcionisao baš kako treba. 

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  RENOVIRANJE I UGRADNJA GREJANJA NA PELET

  Poštovani,

  Potrebno mi je renoviranje unutrašnjosti kuće. U to spada:
  - Dva kupatila - kompletno renoviranje bez ugradnih elemenata, pločice, sanitarije i jedan bide.
  - 5 soba, da se postavi košuljica za laminat, da se odrade molerski radovi
  - Kuhinja - da se postave pločice po želji i da se odradi košuljica i krečenje.

  Pored toga me zanima ugradnja centralnog grejanja na pelet ili slično.

  Hvala 7650 RSD do 12750 RSD


  ........

  GREJANJE

  Poštovani,

  Imam postavljene radijatore po kući zato što koristim centralno grejanje. Treba mi toplotna pumpa i bunari.


  Hvala 2250 RSD do 3750 RSD


  ........

  BUŠENJE BUNARA I CENTRALNO GRIJANJE

  Poštovani,

  Trebalo bi mi grejanje u kući i plasteniku. Tražim savet i rešenje kao i okvirnu cenu.


  Hvala 3600 RSD do 6000 RSD


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, ZAVRŠETAK KOTLARNICE NA STRUJU,
  Grejanje, Sremska Mitrovica

  1800 RSD do 3000 RSD

  CENA, GREJANJE ZA KUĆU,
  Grejanje, Zrenjanin

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, POVEZIVANJE BOJLERA SA IZMENJIVAČEM ,
  Grejanje, Valjevo

  495 RSD do 825 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE,
  Grejanje, Smederevska Palanka

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE,
  Grejanje, Inđija

  4050 RSD do 6750 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE SA KOTLOM NA DRVA ,
  Grejanje, Niš

  1800 RSD do 3000 RSD

  CENA, INSTALACIJE GASNOG GREJANJA,
  Grejanje, Kragujevac

  3600 RSD do 6000 RSD

  CENA, PODNO GREJANJE,
  Grejanje, Paraćin

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, UVOĐENJE GREJANJA NA PELET,
  Grejanje, Padinska Skela

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, POSTAVLJANJE KOMPLET GREJANJA,
  Grejanje, Kruševac

  3150 RSD do 5250 RSD

  CENA, UVOĐENJE CENTRALNOG GREJANJA,
  Grejanje, Zrenjanin

  3150 RSD do 5250 RSD

  CENA, GREJANJE I KANALIZACIJA ZA SKLADIŠNI OBJEKAT,
  Grejanje, Surdulica

  36000 RSD do 60000 RSD

  CENA, GREJANJE ZA KUĆU - TOPLOTNA PUMPA,
  Grejanje, Beograd

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE,
  Grejanje, Pirot

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, UGRADNJA CENTRALNOG GREJANJA ,
  Grejanje, Zrenjanin

  3150 RSD do 5250 RSD

  CENA, CENA KAČENJA PANELNIH RADIJATORA ,
  Grejanje, Novi Sad

  225 RSD do 375 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE NA STRUJU,
  Grejanje, Prijepolje

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE I SANITARNA VODA NA GAS,
  Grejanje, Bečej

  3600 RSD do 6000 RSD

  CENA, UGRADNJA GREJANJA ,
  Grejanje, Pančevo

  1800 RSD do 3000 RSD

  CENA, ADAPTACIJA TROSPRATNE KUĆE (GREJANJE, FASADA I TERASA),
  Grejanje, Ljig

  7200 RSD do 12000 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE ZA STAMBENU ZGRADU,
  Grejanje, Despotovac

  9000 RSD do 15000 RSD

  CENA, UVODJENJE KOMPLET GREJANJA - KLJUČ U RUKE,
  Grejanje, Beograd

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, UVODJENJE GREJANJA NA PELET SA CELOKUPNIM INSTALACIJAMA,
  Grejanje, Beograd

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE NA GAS U KOMBINACIJI SA STRUJOM,
  Grejanje, Zrenjanin

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, GREJANJE NA GAS ZA STAN,
  Grejanje, Sombor

  1800 RSD do 3000 RSD

  CENA, INSTALACIJE GREJANJA,
  Grejanje, Požarevac

  900 RSD do 1500 RSD

  CENA, POSTAVLJANJE GREJNIH INSTALACIJA - KLJUČ U RUKE,
  Grejanje, Stara Pazova

  1350 RSD do 2250 RSD

  CENA, GREJANJE NA GAS,
  Grejanje, Čačak

  2250 RSD do 3750 RSD

  CENA, GREJANJE NA PELET ILI DRVA,
  Grejanje, Beograd

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, INSTALACIJA I IZRADA KOMPLETNOG SISTEMA NA GAS,
  Grejanje, Mol

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, CENTRALNO GREJANJE UPRAVNE ZGRADE,
  Grejanje, Niš

  4500 RSD do 7500 RSD

  CENA, GREJANJE NA PELET,
  Grejanje, Leskovac

  2700 RSD do 4500 RSD

  CENA, UGRADNJA CENTRALNOG GREJANJA SA KOTLOM NA STRUJU,
  Grejanje, Srbobran

  1800 RSD do 3000 RSD

  CENA, MONTAŽA SUŠAČA ZA PESKIR,
  Grejanje, Bačka Topola

  90 RSD do 150 RSD

  CENA, PREPRAVKA NA POSTOJEĆEM SISTEMU GREJANJA,
  Grejanje, Mladenovo

  270 RSD do 450 RSD

  CENA, POVEZIVANJE RADIJATORA NA KOTAO ,
  Grejanje, Leskovac

  900 RSD do 1500 RSD  Pogledaj druge završene projekte i cene

  GREJANJE CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1687 PREDUZEĆA ZA GREJANJE


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE GREJANJE?  postavljanje cijevi podnog grijanja
  montaža zidnog grijanja
  grijanje radijatorima
  stropno grijanje
  ugradnja plinskog kotla
  kotao na pelete
  kotao na loživo ulje
  povoljna montaža kotlovnice
  izvođač za strojne instalacije
  Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana