Za područje
    OTP banka

    9 dnevnih soba sa kaminom za zimsku idilu

    Kada zimske večeri postanu obavijene hladnom izmaglicom i krenu da se približavaju praznici, ništa ne donosi više domaće topline i udobnosti od kamina u centru dnevne sobe. U ovo predbožićno doba, kada se svi spremaju za magične trenutke sa porodicom i prijateljima, rešili smo da vas očaramo nekolicinom fotografija dnevnih soba u kojima glavnu ulogu ima kamin.
    Stručni članak 35
    moderan klasican dnevni boravak
    Imamo čak 1311 izvođača radova za područje Kamini:

    Tradicionalna dnevna soba u seoskom stilu

    Tradicionalan dnevni boravak u seoskom stilu

    Prostrana dnevna soba u seoskom stilu sa visokom, iskošenom, drvenom tavanicom na kojoj su vidljive grede. Prostor zrači rustičnom toplinom i autentičnom atmosferom seoske kuće. Bela obloga na zidu i bele grede na plafonu stvaraju čist i osvežavajući izgled, dok crn, gvozdeni luster unosi eleganciju i predstavlja fokusnu tačku u prostoriji koliko i ugrađen crni kamin. Čitav ambijent odiše jednostavnošću, udobnošću i prirodnom lepotom, čime se stvara prijatna atmosfera, nalik na one starinske, tradicionalne domove.  

    Moderan, a taman dnevni boravak

    Moderan, a taman dnevni boravak

    Moderan, a taman dnevni boravak uređen je u minimalističkom stilu, ali zahvaljujući prefinjenim detaljima izgleda izuzetno elegantno. Na jednoj strani prostora je velika ugaona sofa sa lenjivcem, presvučena tamnije sivim mikrofiberom čija tekstura i punoća odgovaraju pločama velikog formata na naspramnom zidu, dok se crn televizor i konzolna komoda ispod njega slažu sa istovetnim stočićima za kafu ispred sofe. Njihovi polirani metalni nogari su, pak, istovetni visokoj podnoj lampi modernog dizajna. Dakle - čitav enterijer je zamišljen kao spoj naspramnih parova. Na posletku, kamin dodaje notu luksuza svakom okruženju, pa i ovom. 

    Moderan, a rustičan boravak sa visećim kaminom

    Moderan, a rustičan dnevni boravak

    Moderan dnevni boravak je otvorenog tipa sa panoramskim prozorima, visokom tavanicom i vidljivim gredama od drveta od kog su zidne i podne obloge. Čitav prostor odiše prirodom, jednostavnošću i privlačnošću koje drvo unosi u svaki enterijer. Moderan minimalistički dizajn ugaone, bež sofe sa lenjivcem zaokružen je drvenim nogarima. Pored nje su još dva stočića za kafu, od kojih je jedan provizorna polica za knjige, a drugi ima crne metalne nogari istovetne sa tamnim tepihom i visećim kaminom neobičnog oblika. Vatra u njemu svojom toplinom greje prostor, ali i srce ukućana.

    Otvoreno prizemlje sa kaminom kao pregradom

    Moderan elegantan dnevni boravak

    Kuća čija je unutrašnjost zamišljena kao otvoren tlocrt, uređena je tako da joj prizemlje bude centralna, dnevna zona. Kuhinju i trpezariju od boravka deli veliki kamin koji greje i ulepšava čitav prostor, a povezuje ih više stepenica. Kamin je ozidan belim kamenom koji ste stapa sa belinom enterijera, ali ga od njega jasno izdvaja velika dimovodna cev, obojena hrabrom karmincrvenom bojom. Tu su beli dvosedi za uživanje, koliko i otvorene police ispunjene knjigama i umetničkim predmetima za razonodu i prijatniji ambijent. 

    Primer moderne dnevne sobe sa kaminom

    Moderan dnevni boravak sa kaminom

    Ova je soba ispunjena prirodnom svetlošću i toplotom zbog brojnih, velikih prozora, pa se čini komotnijom, prozračnijom i komfornijom. Kamin je fokusna tačka prostora, ozidan belom ciglom i okružen ugradnim policama. Ispred njega su paralelno postavljena dva troseda mrkih presvlaka i, možda, najinteresantnijim, šezlongom kao ležaljkom sa dva uzglavlja dok ih razdvajaju stočići sa mermernim pločama. Čitav enterijer odiše udobnošću i prijatnošću domaće atmosfere, ali i neospornim luksuzom savremene estetike.

    Savremeno opremljen dnevni boravak

    Savremeno opremljen dnevni boravak

    Prostran, komotan i modernistički uređen dnevni boravak karakteriše belina, čak i provizorno ograničena parketom koji je istovremeno koloristički akcent i kontrast u prostoru. Veliki zidni kamin obložen je belim mermernim pločama i predstavlja centralnu tačku kojoj gravitiraju ugaone bele sofe. Zidna polica, ispunjena fotografijama i uspomena sa putovanja posebne sentimentalne vrednosti, ugrađena u celu visinu zida, ima zlatan okvir koji se ponavlja na satu iznad kamina i nogarima stočića za kafu. Motiv crne boje ponavlja se na lusteru ogoljenih sijalicama, ložištu i garnišnama. Dakle, udoban ambijent osigurava ne samo estetsku zaokruženost već i komfor neophodan za pravo uživanje. 

    Klasična luksuzna dnevna soba

    Klasična luksuzna dnevna soba

    Već na prvi pogled se vidi da je klasično uređena dnevna soba vrlo luksuzna. Oko stočića za kafu sa mermernim pločama i pozlaćenim nogarima, raspoređeni su par belih beržera, par modrih sofa i šezlong, a svi okrenuti ka kaminu obloženom belom ciglom i okruženog ugrađenim policama. Kamin je klasičan element koji svakom enterijeru menja atmosferu i senzibilitet, čineći ga neprolaznim i večno modernim.

    Savremena dnevna soba u rustičnom stilu

    Savremena dnevna soba u rustičnom stilu

    Savremena, a prostrana dnevna soba uređena je jednostavno, u rustičnom stilu. U enterijeru ima puno drveta, zbog čega prostor sa više prozora i balkonskih vrata deluje još prirodnije, prozračnije i svetlije. Tamni kamin sa belo ozidanim dimnjakom je centralna tačka prostora kojoj su okrenuti kožni kauči. Ispred i iza su stočići za kafu u dve visine sa debelim drvenim pločama i metalnim nogarima. Sve u svemu, vrlo elegantno i privlačno sređen ambijent. 

    Moderna minimalistička dnevna soba 

    Moderna minimalistička dnevna soba 

    Enterijer je uređen pomoću tamnih tonova i sirovih materijala zbog kojih deluje savremeno i elegantno. Veliki prozori i visoka tavanica ispunjavaju prostor obiljem prirodne svetlosti zbog koje sve i deluje vedrije, komotnije i prozračnije. Minimalistička kožna sofa, a naročito stočići za kafu svedenih linija, odgovaraju modernom estetskom viđenju dizajna. Čitav boravak deluje vrlo zanimljivo, trendovski i sofisticirano - originalno i atraktivno baš kao i crni kamin u istom stilu.

    Svaki od ovih kamina nosi sobom jedinstven pečat, premda im je svima zajednički element toplina i opuštanje koje uvek podstiču u ljudima. Od klasičnih do modernih, od jednostavnih do raskošnih, oni su element koji uvek zajedničkom prostor udahnjuje živost i vedro raspoloženje, naročito u hladnim zimskim danima. Možda vas je neka od ovih ideja inspirisala na to da i sami poželite jedno takvo prijatno mesto i za sebe i za praznično uživanje.

    Ako je tako, najbolje bi bilo da to izvedu pećari. Na našem ćete sajtu naći firme i majstore sa kojima sarađujemo i koji će na vaš upit, ubrzo odgovoriti svojim ponudama.

    Stručni članak 35
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Kamini?

    Imamo čak 1311 izvođača radova za područje Kamini:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1311 izvođača radova za područje Kamini
    10
    1

    STEFAN PAVLIĆ PREDUZETNIK, ZANATSKA RADNJA KAMINI STEFAN, BEOGRAD (RAKOVICA)


    9.5
    0

    RADOJE PAVLOVIĆ PR, KAMENOREZAČKA RADNJA PP KAMEN PLUS BRAJKOVAC


    9.3
    0

    DOO TIHA SREMSKA KAMENICA


    8.7
    0

    PROFI TIM NS


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana