Za područje

  Drvene montažne kuće

  Članak je pregledalo čak 5394+ korisnika
  Urbane tendencije i sve naporniji način života idu na ruku tome da se ljudi sve više okreću udobnijim, mirnijim i po prirodnu okolinu neškodljivijim, a samim tim i zdravijim načinima življenja. Jedno od mogućih rešenja su montažne drvene kuće ili brvnare koje u sebi spajaju brojne prednosti savremene nauke, tehnike i tehnologije, ali i mnogo više od toga.
  Stručni članak 5394
  drvena vikendica
  Imamo čak 660 izvođača radova za područje Drvene kuće, brvnare:

  1. Montažne drvene kuće ili brvnare

  Ove kuće postaju sve popularnije i traženije, budući da su ekološki prihvatljivije i energetski vrlo efikasne – drvo je samo po sebi odličan građevinski materijal, prirodni termoizolator i stvara zdravu i prijatnu atmosferu regulišući vlažnost u prostorijama. Ne manje bitno je i to što je cena ovakvih kuća sasvim konkurentna zidanim. Najnovija saznanja o ekološkim materijalima te tehnikama i tehnologijama koje ih prate jesu dodatne prednosti za očuvanje prirodne sredine. Shodno najnovijim trendovima u arhitekturi, građevinarstvu i dizajnu sada se prave niskoenergetske, masivne, modularne i mobilne drvene kuće.

  Moderna drvena kuća s okućnicom
  Moderna drvena kuća s okućnicom

  Svaka drvena kuća se zbog modularne konstrukcije lako prilagođava terenu i prostornoj orjentaciji čime je i raspoloživ prostor maksimalno iskorišten. Manji su i troškovi transporta jer je kompaktna drvena struktura i osmišljena tako da može da se preveze do svake lokacije. Modularna osnova drvene kuće omogućava i to da raspored prostorija bude sasvim proizvoljan i po širini i po visini. I sama početna cena zbog te kompaktnosti i mogućnosti slaganja je niža, budući da se može početi od manjeg broja elemenata, a onda ih po želji i potrebi vremenom dokupljivati i dograđivati. Tako kuća može da „raste i širi se“ zajedno s vašom porodicom. Delove koji vam više ne trebaju, možete da preprodate ili im promenite mesto i namenu.

  Montažna drvena kuća može da raste i širi se, izvor: www.pillar.si
  Montažna drvena kuća može da raste i širi se, izvor: www.pillar.si

  Savet stručnjaka iz firme MONTAŽNE KUĆE DIA DOO BEOGRAD-VRAČAR

  1. Koliko je važna vrsta drveta od koje se pravi drvena kuća i šta biste savetovali našim korisnicima koji se tek odlučuju za izgradnju?

  Kao u svakom poslu, izbor materijala i priprema je najvažnija. U slučaju gradnje drvenih kuća, bilo koja tehnika gradnje da je u pitanju, izbor drveta je najbitniji (smreka, jela, bor…). Naravno, razne vrste drveta se koriste u izgradnji jedne kuće, ali najvažniji dio je sama njena konstrukcija i tretman, od kojih zavisi kako će se kuća ponašati kroz vrijeme. Najznačajniji faktor nije sam izbor vrste drveta, nego njegova vlažnost. Što je vlaga manja drvo je stabilnije, a time i cjelokupna konstrukcija. Najpoznatija i najkvalitetnija građa za drvene kuce je KVH građa (porijeklo Austrija i Njemačka) koja je garancija za najzahtjevnije konstrukcije drvenih kuća i koja sa svojom pratećom dokumentacijom kupcu garantuje kvalitet gradnje i miran san.

  Montažne kuće DIA
  Montažne kuće DIA

  2. Na tržištu postoje različite varijante drvenih kuća, od tradicionalnih do modernijih. Kakva drvena kuća bi bila Vaša preporuka?

  Kaže se da se o ukusima ne raspravlja, pa ni o željama kupca. Svaka kuća ima svoje prednosti, a koristi se ona koja najbolje odgovara podneblju gdje se gradi i osnovni zadatak naših arhitekata je da uklope sve te elemente u jedan prostor koji savršeno odgovara klijentu i njegovom okruženju.

  Mogućnosti su beskonačne i baš u toj beskonačnosti rad arhitekte je od ključnog značaja. Da li želite tradicionalnu kuću sa modernim izgledom ili modernu kuću koja je tradicionalna, je jedno od pitanja koje često susrećemo i orjentišemo klijenta ka konačnom izboru.

  Naša uloga nije samo da pravimo kuće, nego i da posavjetujemo kupce kako i na koji način će njihova kuća biti najoptimalnije urađena za njihove svakodnevne potrebe i naravno, mora da bude… najljepša.

  Montažne kuće DIA
  Montažne kuće DIA

  G-din Peđa Kesko, MONTAŽNE KUĆE DIA DOO BEOGRAD-VRAČAR

  2. Drvene vikendice, bungalovi

  Vrlo često svako od nas dobije želju da se isključi iz gradske vreve, pobegne od obaveza i stresa. Drvene vikendice ili bungalovi služe baš tome: mogu biti dodatak porodičnoj kući, kućica, zimski vrt, studentska garsonjera ili dodatan smeštajni prostor u kampovima, turističkim imanjima, banjama, vikend-naseljima ili bilo gde drugde, kada se ukaže takva potreba ili prilika.

  Drvene vikendice se obično prave od vrlo kvalitetne građe, čvrste su konstrukcije i imaju termoizolaciju. Svi su drveni delovi zaštićeni ekološki prihvatljivim premazima za zaštitu od meteoroloških uticaja, štetočina, gljiva i insekata. Vrlo često postoje terasa ili pergola ili obe, kao prelaz i spoj enterijera i eksterijera.

  Zbog manje težine i tvrdoće, drveni bungalov se može smestiti na bukvalno svaki teren, pa čak i plato-prikolicu. Budući da se drveni bungalov na lokaciju može dopremiti sastavljen u jednom komadu, ceo se pravi u radionici sa svim pokućstvom i instalacijama. Energetske potrebe ovakvog objekta su manje, pa su solarni paneli i kolektori sasvim dovoljni da se obezbedi dovoljno tople vode i struje kako bi kućica bila energetski samodovoljna.

  Moderna drvena vikendica koja prosto mami na odmor, www.pillar.si
  Moderna drvena vikendica koja prosto mami na odmor, www.pillar.si

  3. Drvena mobilna kućica

  Ponekad je zaista dovoljna samo jedna soba u koju može da se pobegne na dan ili dva. Zato mobilna drvena kućica pruža upravo takvu mogućnost smeštaja koliko u blizini doma toliko i na drugim mestima kao što su kamp i vikend naselja, banje ili mesto privremenog smeštaja u slučaju elementarnih nesreća. Mobilne se kućice lako dopremaju i postavljaju na bilo kakav teren ili plato-prikolicu. Fasada i krov su prekriveni fasadnom folijom i drvenim gredama i zaštićeni ekološki prihvatljivim sredstvima za zaštitu od štetočina i drugih uticaja. U slučaju potrebe, mobilna kućica može jednostavno i brzo da se rastavi i prebaci na drugo mesto.

  Mobilna drvena kućica se može dopremiti i brzo postaviti na bilo koje mesto, www.pillar.si
  Mobilna drvena kućica se može dopremiti i brzo postaviti na bilo koje mesto, www.pillar.si

  Drvene kuće omogućavaju savremen, prijatan i ekološki prihvatljiv način života, pa je moto većine proizvođača i korisnika „Napred u prirodu!“ sasvim odgovarajući.

  Stručni članak 5394
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene kuće, brvnare?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 660 izvođača radova za područje Drvene kuće, brvnare:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana