Za područje

  Masivne drvene kuće za zdrav život

  Članak je pregledalo čak 1455+ korisnika
  Efekti nezdravih, veštačkih građevinskih materijala sa kojim se ljudi svakodnevno susreću, često se potcenjuju. Želite li da živite u zdravom okruženju i bez posledica koliko po sopstveno zdravlje toliko i po prirodnu sredinu, trebalo bi da se opredelite za prirodne i ekološke materijale.
  Stručni članak 1455
  masivne drvene kuce
  Imamo čak 659 izvođača radova za područje Drvene kuće, brvnare:

  Drvna građa

  Među takve, prirodne i bezopasne materijale ubraja se i drvo, odnosno sva građa dobijena preradom drveta, zbog čega se i život u drvenim kućama smatra vrlo kvalitetnim i preporučljivim. Drvene kuće stvaraju zdravu životnu sredinu koja utiče na fizičko i psihičko blagostanje ukućana.

  U drvenim kućama je uvek postojan, odgovarajući nivo vlažnosti, budući da takva kuća „diše“. Osim toga, protok vazduha kroz zidove u oba smera je adekvatan, pa se i nivo čistoće održava u granicama optimalnog. Budući da kuća kao drveni predmet diše i stalno samu sebe provetrava, nema razvoja raznih bakterija, plesni niti buđi. Drvene kuće imaju još jednu dobru osobinu, a to je radioaktivno zračenje slično prirodnom, što nije opasno, jer se radi o manjim količinama, za razliku od betonskih i zidanih objekata.

  Osim što stvaraju zdravu atmosferu, drvene građevine dobro utiču i na naše psihičko blagostanje. Drvo je prirodan materijal, prirodnog sastava i teksture, pa svojom bojom, mirisom i strukturom stvara topao ambijent, tako privlačan, opuštajući i domaćinski, koji izuzetno povoljno deluje na ljude. Prirodno okruženje i komfor koji stvara drvo daje pozitivnu energiju i time dodatno utiče na osećanja spokojstva, raspoloženja i dobrostanja.

  Koje su prednosti drvenih kuća?

  Gradnja kuće od drveta je uglavnom brza, jer se svi elementi konstrukcije izrađuju u fabrici, odakle se zatim transportuju do gradilišta, gde se ugrađuju. Sa ovakvim načinom gradnje kuća se montira i završava za nekoliko dana. U sledećoj fazi, nakon ugradnje svih nosećih i nenosećih drvenih elemenata, sledi montaža i završna unutrašnja obrada. Pored brze montaže, ističu se izdržljivost, ekonomična konstrukcija, odlična protivpožarna i zemljotresna zaštita te energetska efikasnost ovakvog objekta. Podizanje brvnara je tehnički gledano drugačija vrsta izazova, ali takođe efikasnije i bolje od zidanja. Razlikuju se i tipovi hidro i termoizolacije, ali je to i dalje daleko bolji i isplativiji način gradnje.

  Koju vrstu drveta koristiti za gradnju?

  Za izgradnju montažnih kuća najviše se koristi puno nelepljeno četinarsko drvo, što dodatno doprinosi dobrobiti i zdravoj životnoj sredini. Treba napomenuti da se stabla za drvnu građu seku isključivo zimi i samim tim je ona najkvalitetnija. Međutim, ovo ne isključuje mogućnost upotrebe lepljenog drveta.

  Drvena kuća je, svakako, ekološka, jer je drvo prirodni materijal koji se može reciklirati. Naravno, isto je kada se koriste drugi prirodni materijali, kao recimo prirodna izolacija od drvenih vlakana, konoplje i sličnog. Kuća od drveta se gradi relativno brzo, tako da za samu izgradnju nije potrebno mnogo energije. Ovakav objekt je takođe vatrootporan, trajan i stabilan, otporan na zemljotrese i druge vrste vanjskih uticaja kada je pravilno izgrađen. Njegov vek, međutim, dostiže, u zavisnosti od načina izgradnje, oko 50 godina.

  Toplina i privlačnost prirodnosti enterijera drvene kuće
  Toplina i privlačnost prirodnosti enterijera drvene kuće
  Stručni članak 1455
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene kuće, brvnare?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 659 izvođača radova za područje Drvene kuće, brvnare:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana