Za područje
    b2c

    Izvori bakterija: ovo su najprljavija mesta u vašem domu

    Članak je pregledalo čak 1020+ korisnika
    Redovno i temeljno čišćenje doma je neophodno ne samo iz estetskih razloga - na taj način sprečavamo širenje mikroba koji su odgovorni za razne bolesti i infekcije. Prašina predstavlja alergen i stvara probleme onima sa respiratornim tegobama, pa je važno brisati je u što kraćim vremenskim razmacima. A da li znate koja mesta u vašem domu su najprljavija i smatraju se „leglom“ bakterija? Odgovori će vas zasigurno iznenaditi.
    Stručni članak 1020
    ciscenje doma
    Imamo čak 1045 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje:

    Sudopera

    Ukoliko mislite da je nakon pranja sudova vaša sudopera čista jer je bila u kontaktu sa deterdžentom, moraćemo da vas razočaramo. Na rubovima sudopere ostaju brojne bakterije, a verovali ili ne, samo u odvodu, na površini od šest kvadratnih centimetara, obitava pola miliona bakterija.

    Ovaj podatak ni malo ne iznenađuje imajući u vidu da je sudopera gotovo uvek vlažna i da se sa sudova u nju spiraju ostaci hrane, čime se stvara idealno okruženje za razmnožavanje bakterija, neretko salmonele i ešerihije koli. Stoga je vrlo bitno svakodnevno pranje sudopere, ali i česme dezinfekcionim sredstvom.

    Savet stručnjaka iz firme PRO Clean Service, Temerin

    1. Firma PRO Clean Service nudi usluge održavanje celokupnih zgrada, šta ovaj paket tačno obuhvata?

    Redovno održavanje zgrada obuhvata brigu o čistoći, kao što je redovno čišćenje zgrade, znači metlanje hodnika, otirača, međusprata, ulaza itd. kao i mokro pranje. Vodimo računa o paučini koja se hvata u ćoškovima, brišemo redovno utikače kao i poštanske sandučiće itd. Ulaz u zgradu je vizit-karta i treba da bude svež, mirišljav i čist. Ako zgrada ima parking mesto ili dvorište i to održavamo redovno. Čisti se i na jesen - tada čistimo lišće ,tj. skupljamo ga. Sve u dogovoru i po zahtevu stanara, kakav dogovor mi postignemo sa njima, jer je njihovo zadovoljstvo nama najvažnije.

    2. Što se tiče usluga čišćenja poslovnog prostora, šta sve ovaj paket obuhvata, da li ovde spadaju i neka manja održavanja biljaka/zelenih površina?

    Što se tiče poslovnog prostora, sve zavisi da li su to kancelarije ili privatne ordinacije. Svaki poslovni prostor zahteva drugi program održavanja. Da li dnevno ili povremeno.Tako i moramo da se prilagodimo što se tiče našeg čišćenja i održavanja tih prostorija. Održavanje uvek obuhvata usisavanje/čišćenje podova, sanitarnih čvorova, kuhinja, zajedničkih prostorija. Takođe redovno čišćenje/pranje prozora. Dubinsko pranje tepiha. Imamo razne pakete, tako da svakog klijenta možemo da ispoštujemo po njegovim potrebama. Radimo i održavanje zelenih površina.

    3. Šta tačno podrazumeva mašinsko čišćenje podova?

    Mašinsko pranje podova radi se mašinom predviđenom za održavanje tvrdih površina kao i odgovarajućim sredstvima. Svakaka površina ima svoje i nakon izlaska na teren i konsultacije sa klijentom, možemo da mu objasnimo šta radimo i kako i šta može da očekuje nakon završetka. Tu spada i poliranje podova, takođe u zavisnosti od čega je obloga, da li je mermer, kamen, pločica sa ili bez glazure.

    4. Koje još usluge nudi firma PRO Clean Service?

    Nudimo i program krečenja. To takođe nakon obilaska terena i konsultacije sa klijentom možemo da damo ponudu za radove, gde navodimo šta se tačno radi i koji je proces. Da li ide gletovanje, tj. popunjavanje ili popravke sitnih oštećenje, grundiranje, izbor farbe itd.

    G-đa Manuela Marković, PRO Clean Service, Temerin

    Međutim, nije samo sudopera izvor bakterija već i sunđeri, truleksi i krpe za brisanje sudova koji se nalaze u njenoj blizini. I ovi predmeti su takođe uvek mokri i u dodiru sa ostacima hrane i raznim drugim prljavštinama. Rupe na sunđeru otežavaju njegovu dezinfekciju.

    Kada je reč o krpama za brisanje posuđa, važno je istaći da se one smatraju jednim od najprljavijih predmeta u kuhinji - samo jednim korišćenjem na tkanini ostaju brojne bakterije prenesene hranom. Ukoliko je ona vlažna, što u najvećem broju slučajeva i jeste, ubrzava se razmnožavanje bakterija te one postaju leglo zaraze. Najbolje je da ih izbegavate, umesto njih koristite jednokratne papirne ubruse.

    Umivaonik

    Iako ste sigurno mislili da je najprljavije mestu u kupatilu wc-šolja, prevarili ste se, tačan odgovor je umivaonik. Razlog je očigledan - prvo što uradimo nakon korišćenja toaleta jeste da pustimo vodu kako bi oprali ruke. Bakterije se zadržavaju na slavini te je redovno čišćenje dezinfekcionim sredstvima, kao i celog umivaonika, neophodna higijenska mera.

    Ni čaše u kojima držimo četkice za zube ni malo ne zaostaju na ovoj neslavnoj listi. Dršku četkice svakodnevno držimo u ruci, prenosimo bakterije kojima pritom pogoduje vlažna sredina, a potom četkicu ostavljamo u čašu gde se one zadržavaju i dalje razmožavaju. Prilikom čišćenja umivaonika nikako ne treba zaboraviti čašu za četkice.

    Kada

    Kada je o kupatilu reč, ne smemo zaboraviti da ubrojimo kadu - zbog vlage koja se zadržava u njenim uglovima, neretko se javlja plesan. Stoga je važno da se ona redovno dezinfikuje odgovarajućim sredstvom, a uglovi kade održavaju suvim brisanjem krpom. Neretko se na dno kade stavljaju gumene prostirke radi sigurnosti - one sprečavaju da se okliznemo. Međutim, koliko god da su korisne, ne treba zaboraviti činjenicu da u njima obitava puno bakterija te je i njih, povremeno, potrebno očistiti uz pomoć dezinfekcionih sredstava.

    Prekidači

    Prilikom čišćenja doma retko ćemo se setiti prekidača, a oni su prepuni bakterija koje prenosimo svojim dlanovima - procenjuje se da na šest kvadratnih centimetara živi 217 bakterija. Razlog je očigledan - prva stvar koju uradimo prilikom ulaska u svoj dom jeste paljenje svetla, a to činimo pre pranja ruku. 

    Prekidači za svetlo
    Prilikom čišćenja doma retko ćemo se setiti prekidača, a oni su prepuni bakterija

    Zvono na vratima je takođe problematično jer ga dodiruju i poznati i nepoznati, pre pranja ruku. Važno je njihovo redovno čišćenje antibakterijskim sredstvom.

    Tastatura

    Pandemija korona virusa donela je dosta promena u ljudske živote - jedna od njih je sve učestaliji rad od kuće. Kućne kancelarije su takođe izvor zaraze, sa akcentom na tastaturu. Da li ste znali da su tastature prljavije od daske na wc-šolji?

    Neretko jedemo za računarom ostavljajući masnoće i bakterije koje nastavljaju da se razmnožavaju. Stoga je neophodno čišćenje kompresovanim vazduhom, nežnom tkaninom i blagim deterdžentom.

    Daljinski upravljač

    Kada smo već kod tehnologije, nije zgoreg da spomenemo još jedan predmet koji se nalazi na vrhu liste „inficiranih” predmeta - daljinski upravljač. Uz pomoć daljinskog upravljača se lako i brzo prenose bakterije i virusi, a činjenica da uz gledanje televizije često imamo običaj da nešto prezalogajimo te dodirujemo tipke masnim rukama, ovoj tvrdnji ide u prilog.

    Stručni članak 1020
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Agencija za čišćenje?

    Imamo čak 1045 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1045 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje
    8.6
    0

    Eden clean


    9.3
    0

    Agencija Hektor


    8.7
    0

    BUILDCORP doo


    10
    8

    DRAGAN PETROVIĆ PR USLUGE ČIŠĆENJA MIRA BLJESAK BEOČIN


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana