Za područje

  2022 Srbija - Trendovi i cene usluga agencija za čišćenje

  Članak je pregledalo čak 1259+ korisnika
  Na Daibau pratimo kretanje cena usluga na tržištu i u cilju povećanja transparentnosti i veće bezbednosti srpskih potrošača prilagođavamo naše informativne cenovnike i kalkulatore. Za vas pripremili smo izveštaj trenutnih cena usluga agencija za čišćenje.
  Drugo 1259
  SRB
  Imamo čak 1045 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje:

  Cene usluga agencija za čišćenje 

  Kao i kod ostalih usluga za koje smo sproveli istraživanje i cene usluga agencija za čišćenje mogu varirati u zavisnosti od mnogo faktora, neki od njih su veličina prostora koji se čisti, tip čišćenja, količina posla i vremenski period potreban za čišćenje. Većina agencija za čišćenje nudi različite pakete usluga, pa u skladu sa paketom kreiraju cenovnike. Redovno čišćenje obično uključuje osnovne usluge poput usisavanja, pranja podova i čišćenja sanitarija, dok generalno čišćenje uključuje dodatne usluge poput pranja prozora, čišćenja ormara i sl.

  Cene se takođe mogu razlikovati i u zavisnosti od toga gde se čišćenje obavlja. Konkretno, postoje razlike kada govorimo o cenama čišćenja stambenog prostora u odnosu na poslovne prostore. U većini slučajeva agencije za čišćenje ponudiće popuste ukoliko se potpiše dugoročni ugovor. Detaljnije cene usluga čišćenja možete pogledati u našem uporednom cenovniku agencija za čišćenje.

  Cene usluga agencija za čišćenje u Srbiji

  Kontaktirali smo agencije za čišćenje u Srbiji koje aktivno koriste Daibau platformu. Naše istraživanje je sprovedeno među agencijama za čišćenje koje se nalaze u Beogradu, Novom Sadu i na Zlatiboru

  Kada govorimo o uslugama agencija za čišćenje, u odnosu na druge građevinske usluge čije cene smo proveravali, ovde nema drastičnih razlika u cenama bez obzira koji deo Srbije posmatrate. Što se tiče održavanja stambenog prostora, agencije ovu uslugu, kao i održavanje poslovnog prostora naplaćuju po satu. Cene održavanja stambenog prostora kreću se između 6 € i 7 € po satu. U ovu cenu agencija uključuje upotrebu svojih hemikalija. Za poslovne prostore, cene su nešto veće i idu od 6 € do 10 € sa hemikalijama firme koja je agenciju angažovala. 

    SRBIJA
  ODRŽAVANJE STAMBENOG PROSTORA 6 - 7 € / po satu
  ODRŽAVANJE POSLOVNOG PROSTORA 6 - 10 € / po satu
  ČIŠĆENJE PROZORA 0,5 € po strani 
  ČIŠĆENJE TEKSTILNIH PODNIH OBLOGA (PRANJE TEPIHA) 2,5 € / m2
  DUBINSKO PRANJE 6 - 7 € / po sednom mestu 

  Dubinsko pranje kreće se od 6 € - 7 € po sednom mestu, što znači da će vas dubinsko pranje fotelje izaći oko 7 €, dok je dvosed oko 14 € itd. Čišćenje prozora je usluga koja se retko kada traži odvojeno, međutim ukoliko stranke žele samo čišćenje prozora cena je 0,5 €/m2 sa jedne strane, ukoliko su obe strane onda je cena 1 €. Usluge čišćenja tekstilnih podnih obloga uglavnom podrazumevaju čišćenje tepiha, agencije u većini slučajeva tepihe odvoze u posebno opremljene perionice i cena je 2,5 €/m2

  Kako se kreću cene usluga agencija za čišćenje u inostranstvu?

  Daibau platforma posluje na 12 tržišta, tako da smo cene proverili i u drugim državama kako bi naši čitaoci imali što jasniju sliku o situaciji u Srbiji i u inostranstvu. U ovom izveštaju prikazaćemo cene u Austriji, Švajcarskoj i Češkoj

  Agencije za šićenje su najskuplje u Švajcarskoj. Tamo će vas čišćenje stana izaći između 10 € i 16 €/m2 zavisno od toga koliko je stan prljav. Čišćenje prozora naplaćuje se u zavisnosti od toga da li se čisti samo staklo ili ceo prozora, zajedno sa ramovima i letvicama – cena je od 9 € do 12 € po prozoru. Čišćenje tekstilnih obloga je takođe dosta skuplje u odnosu na Srbiju i cena se kreće između 8 € i 12 €/m2.  Što se poslovnih prostora tiče, čišćenje se, za razliku od stanova, naplaćuje po satu i cena je 35-70 €.  Dubinsko pranje naplaćuje se po sofi i iznosi 90 €.

  Češka je slična Srbiji po cenama, čišćenje stambenog prostora je 6€ po satu, dok se održavanje poslovnog prostora kreće između 6 - 7€ po satu. Dubinsko pranje se kao u Srbiji naplaćuje po sednom mestu i iznosi 7€. Pranje prozora naplaćuje se po m2 i cena ove usluge je 0.8€ /m2, dok je čišćenje tekstilnih obloga skoro duplo skuplje nego u Srbiji i iznosi 4€/m2

  U Austriji se, kao u Švajcarskoj, čišćenje stambenog prostora naplaćuje po m2 i cena je 3,5-8€/m2, dok se poslovni prostori naplaćuju ili po m2 – cena je 3,5 €/m2, ili po satu i tada je cena 16 €. Čišćenje prozora ide od 5€ pa na više, dok je čišćenje tekstilnih podnih obloga 4,5 €/m2. Dubinsko pranje naplaćuje se po sofi i iznosi 80 €.

    ČEŠKA AUSTRIJA  ŠVAJCARSKA
  ODRŽAVANJE STAMBENOG PROSTORA 6 € / po satu 3,5 - 8 € / m2 10 - 16 € / m2
  ODRŽAVANJE POSLOVNOG PROSTORA 6 - 7 € / po satu

  3,5 € / m2

  16 € / po satu

  35 - 70 € / po satu
  ČIŠĆENJE PROZORA 0,80 € / m2 5 € / po prozoru 

  35 - 60 € / po satu

  9 - 12 € / po prozoru

  ČIŠĆENJE TEKSTILNIH PODNIH OBLOGA (PRANJE TEPIHA) 4 € / m2 4,5 € / m2 8 - 12 € / m2
  DUBINSKO PRANJE 7 € / po sednom mestu  80 € po sofi 90 € po sofi 

  Budući trendovi cena usluga agencija za čišćenje

  Ono o čemu se poslednjih par meseci uveliko priča jeste povećanje cena usluga i proizvoda. Vlasnici agencija za čišćenje sa kojima smo razgovarali najavili su povećanje svojih usluga od Nove godine s obzirom da su se njima povećale cene nabavke materijala, poslovanja i sl.tako da ćemo od Nove godine moći da očekujemo nove cenovnike usluga. 

  Drugo 1259
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Agencija za čišćenje?

  Imamo čak 1045 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 1045 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje
  9.4
  0

  EKO-JAZ


  9.6
  0

  NENAD JAKOVLJEVIĆ PREDUZETNIK RADNJA ZA INSTALACIONE I ZAVRŠNE RADOVE MILENIJUM INŽENJERING + BEOGRAD-BARAJEVO


  10
  0

  AGENCY BRILLIANT BEOGRAD


  10
  18

  Agencija Lave


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana