Za područje
    OTP banka

    2022 Srbija - Trendovi i cene usluga agencija za čišćenje

    Članak je pregledalo čak 1242+ korisnika
    Na Daibau pratimo kretanje cena usluga na tržištu i u cilju povećanja transparentnosti i veće bezbednosti srpskih potrošača prilagođavamo naše informativne cenovnike i kalkulatore. Za vas pripremili smo izveštaj trenutnih cena usluga agencija za čišćenje.
    Drugo 1242
    SRB
    Imamo čak 1042 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje:

    Cene usluga agencija za čišćenje 

    Kao i kod ostalih usluga za koje smo sproveli istraživanje i cene usluga agencija za čišćenje mogu varirati u zavisnosti od mnogo faktora, neki od njih su veličina prostora koji se čisti, tip čišćenja, količina posla i vremenski period potreban za čišćenje. Većina agencija za čišćenje nudi različite pakete usluga, pa u skladu sa paketom kreiraju cenovnike. Redovno čišćenje obično uključuje osnovne usluge poput usisavanja, pranja podova i čišćenja sanitarija, dok generalno čišćenje uključuje dodatne usluge poput pranja prozora, čišćenja ormara i sl.

    Cene se takođe mogu razlikovati i u zavisnosti od toga gde se čišćenje obavlja. Konkretno, postoje razlike kada govorimo o cenama čišćenja stambenog prostora u odnosu na poslovne prostore. U većini slučajeva agencije za čišćenje ponudiće popuste ukoliko se potpiše dugoročni ugovor. Detaljnije cene usluga čišćenja možete pogledati u našem uporednom cenovniku agencija za čišćenje.

    Cene usluga agencija za čišćenje u Srbiji

    Kontaktirali smo agencije za čišćenje u Srbiji koje aktivno koriste Daibau platformu. Naše istraživanje je sprovedeno među agencijama za čišćenje koje se nalaze u Beogradu, Novom Sadu i na Zlatiboru

    Kada govorimo o uslugama agencija za čišćenje, u odnosu na druge građevinske usluge čije cene smo proveravali, ovde nema drastičnih razlika u cenama bez obzira koji deo Srbije posmatrate. Što se tiče održavanja stambenog prostora, agencije ovu uslugu, kao i održavanje poslovnog prostora naplaćuju po satu. Cene održavanja stambenog prostora kreću se između 6 € i 7 € po satu. U ovu cenu agencija uključuje upotrebu svojih hemikalija. Za poslovne prostore, cene su nešto veće i idu od 6 € do 10 € sa hemikalijama firme koja je agenciju angažovala. 

      SRBIJA
    ODRŽAVANJE STAMBENOG PROSTORA 6 - 7 € / po satu
    ODRŽAVANJE POSLOVNOG PROSTORA 6 - 10 € / po satu
    ČIŠĆENJE PROZORA 0,5 € po strani 
    ČIŠĆENJE TEKSTILNIH PODNIH OBLOGA (PRANJE TEPIHA) 2,5 € / m2
    DUBINSKO PRANJE 6 - 7 € / po sednom mestu 

    Dubinsko pranje kreće se od 6 € - 7 € po sednom mestu, što znači da će vas dubinsko pranje fotelje izaći oko 7 €, dok je dvosed oko 14 € itd. Čišćenje prozora je usluga koja se retko kada traži odvojeno, međutim ukoliko stranke žele samo čišćenje prozora cena je 0,5 €/m2 sa jedne strane, ukoliko su obe strane onda je cena 1 €. Usluge čišćenja tekstilnih podnih obloga uglavnom podrazumevaju čišćenje tepiha, agencije u većini slučajeva tepihe odvoze u posebno opremljene perionice i cena je 2,5 €/m2

    Kako se kreću cene usluga agencija za čišćenje u inostranstvu?

    Daibau platforma posluje na 12 tržišta, tako da smo cene proverili i u drugim državama kako bi naši čitaoci imali što jasniju sliku o situaciji u Srbiji i u inostranstvu. U ovom izveštaju prikazaćemo cene u Austriji, Švajcarskoj i Češkoj

    Agencije za šićenje su najskuplje u Švajcarskoj. Tamo će vas čišćenje stana izaći između 10 € i 16 €/m2 zavisno od toga koliko je stan prljav. Čišćenje prozora naplaćuje se u zavisnosti od toga da li se čisti samo staklo ili ceo prozora, zajedno sa ramovima i letvicama – cena je od 9 € do 12 € po prozoru. Čišćenje tekstilnih obloga je takođe dosta skuplje u odnosu na Srbiju i cena se kreće između 8 € i 12 €/m2.  Što se poslovnih prostora tiče, čišćenje se, za razliku od stanova, naplaćuje po satu i cena je 35-70 €.  Dubinsko pranje naplaćuje se po sofi i iznosi 90 €.

    Češka je slična Srbiji po cenama, čišćenje stambenog prostora je 6€ po satu, dok se održavanje poslovnog prostora kreće između 6 - 7€ po satu. Dubinsko pranje se kao u Srbiji naplaćuje po sednom mestu i iznosi 7€. Pranje prozora naplaćuje se po m2 i cena ove usluge je 0.8€ /m2, dok je čišćenje tekstilnih obloga skoro duplo skuplje nego u Srbiji i iznosi 4€/m2

    U Austriji se, kao u Švajcarskoj, čišćenje stambenog prostora naplaćuje po m2 i cena je 3,5-8€/m2, dok se poslovni prostori naplaćuju ili po m2 – cena je 3,5 €/m2, ili po satu i tada je cena 16 €. Čišćenje prozora ide od 5€ pa na više, dok je čišćenje tekstilnih podnih obloga 4,5 €/m2. Dubinsko pranje naplaćuje se po sofi i iznosi 80 €.

      ČEŠKA AUSTRIJA  ŠVAJCARSKA
    ODRŽAVANJE STAMBENOG PROSTORA 6 € / po satu 3,5 - 8 € / m2 10 - 16 € / m2
    ODRŽAVANJE POSLOVNOG PROSTORA 6 - 7 € / po satu

    3,5 € / m2

    16 € / po satu

    35 - 70 € / po satu
    ČIŠĆENJE PROZORA 0,80 € / m2 5 € / po prozoru 

    35 - 60 € / po satu

    9 - 12 € / po prozoru

    ČIŠĆENJE TEKSTILNIH PODNIH OBLOGA (PRANJE TEPIHA) 4 € / m2 4,5 € / m2 8 - 12 € / m2
    DUBINSKO PRANJE 7 € / po sednom mestu  80 € po sofi 90 € po sofi 

    Budući trendovi cena usluga agencija za čišćenje

    Ono o čemu se poslednjih par meseci uveliko priča jeste povećanje cena usluga i proizvoda. Vlasnici agencija za čišćenje sa kojima smo razgovarali najavili su povećanje svojih usluga od Nove godine s obzirom da su se njima povećale cene nabavke materijala, poslovanja i sl.tako da ćemo od Nove godine moći da očekujemo nove cenovnike usluga. 

    Drugo 1242
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Agencija za čišćenje?

    Imamo čak 1042 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1042 izvođača radova za područje Agencija za čišćenje
    10
    7

    Ivan Filipović pr usluge ostalih završnih radova u građevinarstvu Užice


    10
    5

    Mitra Đurić pr MM INVEST GRADNJA


    8.7
    0

    NENAD CVETKOVIC PR Postavljanje podnih I zidnih obloga ČEKIČIĆ CVETKOVIC


    10
    18

    Agencija Lave


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana