x

  CENA NAMEŠTAJA ZA DNEVNU SOBU

  Članak je koristilo čak 1415+ korisnika
  Dnevna soba je, pored trpezarije, centralni prostor prosečne porodične kuće, koji je sa razvijem modernih arhitektonskih trendova u većini slučajeva povezan sa trpezarijom i kuhinjom, bez nepotrebnih pregradnih zidova. Na taj način se sve poveže u celovit dnevni prostor koji je sastavljen iz prostora koji su prethodno bili ograničene. Iz te perspektive je jako važno da se nameštaj dnevne sobe što više slaže sa nameštajem u trpezariji i kuhinji. U nastavku članka moći ćete da pročitate šta sve spada u osnovni nameštaj i koji je najbolji raspored. Cena nameštaja za dnevnu sobu, naravno, zavisi od same količine i vrste nameštaja u sobi. Cena nameštaja može brzo dostići par hiljada eura, zato je potrebno dobro razmisliti šta od nameštaja Vam zaista treba u dnevnoj sobi. U ovom članku smo za Vas sakupili neke od cena nameštaja za dnevnu sobu, koje imaju dosta veliki raspon jer prvenstveno zavise od materijala i kvaliteta, proizvođača i dimenzija. Više o tome možete pročitati u članku ispod.
  Stručni članak 1415
  dnevna soba je centralni prostor većine stambenih objekata
  dnevna soba je centralni prostor većine stambenih objekata
  Imamo čak 1005 izvođača radova za područje Dnevne sobe:  ŠTA SPADA U OSNOVNI NAMEŠTAJ ZA DNEVNU SOBU?

  U osnovni nameštaj dnevne sobe spadaju sledeći elementi: TV regal (element), klubski sto (stočić), police i komode, vitrine, police za knjige i različite zidne police. Neizostavan element svake dnevne sobe je svakako garnitura za sedenje, koja spada u unutrašnji dekor tj. Opremu. Pa ipak, garnitura za sedenje je ključni element, koji na kraju najviše utiče na izgled cele dnevne sobe, zato je bitno pažljivo razmisliti o odgovarajućem izboru.

  TV regal

  Elementi za TV odnosno TV regali spadaju među neizostavne komade nameštaja u dnevnoj sobi. U skladu sa razvojem tehnologije je televizor postao jedan od centralnih elemenata odnosno središta jednog doma. Upravo zbog toga je jako bitno da TV regal dobro izgleda jer privlači pažnju. TV regal se uglavnom sastoji iz gornje police, namenjene TV-u i donje police ili fijoka, koji služe prvenstveno za TV i internetne priključke kao i ostale manje dekorne elemente.

  Za TV regal ćete morati da izdvojite u proseku 150EUR. Cene takvih TV regala spadaju u srednji razred kvaliteta. Ako želite kvalitetniji TV regal iz višeg cenovnog razreda, moraćete da izdvojite dosta više novca, jer cene TV regala mogu biti i preko 600EUR.


  klub stolovi modernog dizajna mogu jednostavgno oplemeniti prostor
  klub stolovi modernog dizajna mogu jednostavgno oplemeniti prostor


  Klub stočić

  Klub stočić je komad nameštaja u dnevnoj sobi koji obično postavljamo blizu garniture za sedenje. Taj komad nameštaja služi kao element za odlaganje različitih stvari i dekor. Zanimljiv stočić može biti jednostavan način da osvežimo ceo prostor. Ako je ostali nameštaj dnevne sobe ravan, moderan i minimalističan, stočić može biti slobodnijeg dizajna i tako biti centralni estetski element dnevne sobe.

  Iako se radi o relativno malom komadu nameštaja, cene klub stolova mogu da dostignu visoke vrednosti. Za klub stočić srednjeg cenovnog razreda ćete u proseku morati da odvojite oko 200e, a klub stolovi višeg razreda mogu preći i 800e.

  Police i komode

  Police i komode su koristan komad nameštaja dnevne sobe, jer su prvenstveno namenjeni čuvanju različitih stvari za koje nemamo mesta u drugim sobama. Svakako doprinose samom izgledu prostora i tokom dizajna težimo da se slažu sa ostalim komadima nameštaja dnevne sobe.

  Cene polica i komoda variraju i zavise od dimenzija, materijala itd. Za police srednjeg kvaliteta moraćete da odvojite isto kao za jedan TV regal. Kao i kod TV regala, i ovde cene imaju veliki raspon, čak i do 800EUR.

  Vitrine


  za celokupan nameštaj morali biste da izdvojite oko 2000EUR
  za celokupan nameštaj morali biste da izdvojite oko 2000EUR


  Vitrina je komad nameštaja u dnevnoj sobi koji odlikuju police i staklena vrata. Vitrina služi kao neka vrsta izložbenog komada nameštaja, gde postavljate vaše dragocene predmete, dekor i ostale stvari. Uglavnom se u vitrinama drže kolekcije vina, čaše, porcelan, uspomene i ostali sitni dekor. Dnevni prostor mogu posebno oplemeniti vitrine sa ugrađenim svetlom.

  Prosečna cena vitrine se kreće oko 350EUR, tako da u poređenju sa TV regalom i policama važi za skuplji komad nameštaja. Za vitrinu srednjeg kvaliteta morate odvojiti oko 350EUR, a cene mogu dostići i 2000EUR.

  Police za knjige

  Različite police za knjige ne spadaju u osnovne i potrebne delove dnevne sobe. Prisutnost tog komada nameštaja zavisi od pojedinca i njegovih želja i potreba, kao i , naravno, od raspoložljivog prostora u dnevnoj sobi. U slučaju da ste ljubitelj knjiga, polica za knjige će Vam svakako koristiti.

  Police za knjige su među najjeftinijim komadima namštaja u dnevnoj sobi, cene se kreću od 20 do 100EUR u zavisnosti od veličine i Vaših zahteva.

  Zidne police

  Kao i police za njige, obične zidne police ne spadaju u neophodne komade nameštaja. Ako Vam fali prostora za postavljanje elemenata ili vitrine, zidne police su komad nameštaja koje rešavaju problem sa nedostatkom prostora. Negativna strana zidnih polica je svakako neposredna ispostavljenost prostoru, zbog toga ne možete izbeći često čišćenje prašine.


  garnitura za sedenje je više dekorativni element nego komad nameštaja
  garnitura za sedenje je više dekorativni element nego komad nameštaja


  Garnitura za sedenje

  Sa tehničke tačke gledišta je garnitura za sedenje više dekor nego nameštaj dnevne sobe. U svakom slučaju je garnitura za sedenje, zajedno sa klub stolom, element koji ostavlja najveći utisak. Prosečna cena sastavljene garniture za sedenje je oko 1000EUR, što spada u srednji cenovni razred. Ako Vam novac ne predstavlja problem, možete sebi priuštiti i garnituru većeg kvaliteta gde su cene i preko 4000EUR.

  Ukupna cena nameštaja za dnevnu sobu, sa svim pomenutim elementima, je u proseku oko 2000EUR.

  NAMEŠTAJ PO MERI JE SKUPLJI OD TIPSKOG

  Bitno je napomenuti da ćete više novca morati da potrošite za nameštaj napravljen po meri nego za tipski nameštaj koji dobijate u salonu. Zato smo Vam za kraj pripremili prosečnu cenu stolara za nameštaj po meri. Cena za stolarske usluge po meri, gde je materijal iverica ili masivno drvo je oko 120EUR/m2.

  Stručni članak 1415
  Avtor: DaiBau.rs
  Imamo čak 1005 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DNEVNE SOBE
  Imamo čak 1005 izvođača radova za područje Dnevne sobe:  + BESPLATNO
  + BEZ PROVIZIJE
  + OCENJENI IZVOĐAČI RADOVA
  + TRAŽIMO LOKALNO
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DNEVNE SOBE?

  minimalistička dnevna soba
  klasična dnevna soba po narudžbi
  dnevna soba u seoskom stilu
  masivna dnevna soba
  SLOVENIA, HQ
  SLOVENIA, HQ
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  AUSTRIA
  AUSTRIA
  DAIBAU.AT

  Pestalozzistraße 1/II/12
  8010 Graz

  0043 676 5205 325

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.at
  www.daibau.rs
  www.daibau.com
  © 2018 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana