Za područje
    OTP banka

    Kožni nameštaj - zašto je pravi izbor na duge staze?

    Članak je pregledalo čak 926+ korisnika
    U prošlosti kožni nameštaj smatran je statusnim simbolom, a danas je čest izbor mnogih zbog brojnih prednosti koje nudi. Nameštaj od kože sa pravom nosi epitet vanvremenski, jer njegova popularnost ne jenjava, a i zašto bi kada u svaki dom unosi dozu elegancije, luksuza, prefinjenosti. Ukoliko razmišljate o kupovini novog nameštaja i niste sigurni koji materijal je najbolji, u nastavku teksta ćete saznati zbog čega je prirodna koža odlična odluka.
    Stručni članak 926
    kozni namestaj
    Imamo čak 1471 izvođača radova za područje Nameštaj po meri:

    Koža se kao materijal može naći na različitim komadima nameštaja, od jednostavnih taburea, fotelja do garnitura za sedenje u dnevnoj sobi. Za koji god komad nameštaja i dizajn se odlučili, odlikovaće ga karakteristike u nastavku.

    Savet stručnjaka iz firme POX CLEAN NOVI SAD

    1. Koje sve usluge nudi firma POX CLEAN? 

    Firma POX CLEAN bavi se čišćenjem domova, poslovnih prostora i zgrada više od 15 godina. Profesionalni radnici, kvalitetna oprema i profesionalna hemijska sredstva su ono što nas izdvaja u odnosu na konkurenciju i po čemu smo prepoznatljivi.

    Jedna od usluga koju nudimo je i dubinso pranje nameštaja koje obavljamo po dogovoru sa klijentom na licu mesta, pored dubinskog pranja vršimo i čišćenje kožnog i tapaciranog nameštaja sa profesionalnim mašinama i odgovarujućim preparatima za negu i zaštitu kože. Nudimo još i usluge pranje staklenih površina do 18m visine sa obučenim osobljem za tu uslugu.Vršimo još i mašinsko pranje svih vrsta podova od tepiha, mermera, pločica (magacina,hala,poslovnih objekata) i sve to sa ogrovarajucim mašinama.

    U svojoj ponudi imamo i usluge svakodnevnog održavanje poslovih objekata, gde profesionalne spremačice vode računa da sve bude u najboljem redu. U dogovoru sa klijentima, u okviru ovih paketa nudimo i dodatne usluge.

    Bez obzira na sve napore koje ulažemo, postoje delovi u koji se ne mogu u potpunosti očistiti bez pomoći profesionalnog osoblja – magacini,  hale, sale za sastanke, hodnici i druge prostorije koje imaju velike staklene površine, podove, tepihe i kojima je jednostavno potrebno stručno održavanje i čišćenje profesionalnom opremom. 

    G-din Milan Stojanović, POX CLEAN NOVI SAD

    Kožni nameštaj je trajan

    Kožni nameštaj se može uporediti sa dobrim vinom te se za njega može reći: što je stariji to je bolji. Za razliku od nameštaja izrađenog od drugih materijala, kožni nameštaj nakon višegodišnje upotrebe i prljanja neće završiti na otpadu. Naime, on vremenom razvija prijatnu patinu. Koža je materijal koji od davnina važi za kvalitetan, izdržljiv, trajan i otporan na godine „trošenja“.

    Nameštaj od kože trajan je jer ga krasi jedna bitna, ako ne i presudna karakteristika - izdržljivost. Uz minimalno održavanje, prava koža je robusna i znatno duže će potrajati od nameštaja izrađenog od drugih materijala. Jednostavno, kožni nameštaj je napravljen da traje i da onom ko ga poseduje obezbedi maksimalnu funkcionalnost i komfor.

    Za sve koji se vode onom čuvenom „nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari“, kožni nameštaj je pravo rešenje jer se ulaganje u isti dugoročno isplati. Čest je slučaj da se kožni nameštaj u porodicama prenosi generacijski.

    Kožni nameštaj se lako uklapa

    Jedan od razloga zašto se kožni nameštaj prenosi „s’ kolena na koleno“, osim trajnosti, jeste njegova sposobnost da se lako uklopi u svako uređenje enterijera. Ovaj nameštaj je klasičan te samim tim i prilagodljiv.

    Kožni nameštaj u enterijeru
    Kožni nameštaj se smatra univerzalnim, čest je izbor enterijerista

    Uvreženo je mišljenje da kožni nameštaj deluje prefinjeno i elegantno, te da prostor u kome se nalazi sa lakoćom pretvara u salonski. Ovo i jeste istina, ali danas se kožni nameštaj jednostavno uklapa u sve moderne stilove uređenja.

    Sada se kožni nameštaj može pronaći u velikom broju boja, čak u različitim kombinacijama boja, a uz razne završne obrade postižu se različiti efekti. Na primer, u potpunosti glatka koža ima poseban sjaj koji garnituri daje luksuzan izgled i lako se prilagođava modernim enterijerima, dok teksturisana koža pak deluje mekše, a brušena ostavlja utisak topline i komfora, naročito ako je reč o smeđim ili krem nijansama. Prema tome, kožni nemeštaj se smatra univerzalnim; čest je izbor enterijerista jer se uklapa jednako dobro u rustičan, popularan industrijski stil, skandinavski minimalizam.  

    Kožna sofa
    Prirodna koža je otporna na gužvanje, rastezanje, ne upija prosutu tečnost

    Kožni nameštaj je „zahvalan“

    Koža se, između ostalog, može okarakterisati i kao zahvalan materijal, a postoji više razloga za to. Ona je čvrsta, ali gipka i meka, izuzetno je prijatna na dodir. Iako postoji mišljenje da je kožni nameštaj hladan, odlikuje ga brza prilagodljivost temperaturi tela.

    Prirodna koža je otporna na gužvanje, rastezanje, ne upija prosutu tečnost. Ovo je naročito pogodno za porodice sa malom decom, ukoliko proliju sok ili vodu po kožnoj sofi, biće vam potrebna samo suva krpa. Ovo je velika prednost u odnosu na nameštaj od štofa: dok se tečnost sa glatke kože otklanja uglavnom u jednom potezu, štof izisuje pranje određenim deterdžentima, a fleke se mogu i zadržati ukoliko se ne obavi dubinsko čišćenje nameštaja od štofa.

    Koža je hipoalergeni materijal koji ne zadržava grinje i ostale alergene koji mogu izazvati respiratorne probleme. Ona je prirodan materijal koji ima naglašenu sposobnost propustljivosti vazduha, vodene pare i akumuliranja vlage. Još jedna bitna prednost: kožni nameštaj ne upija duvanski dim niti mirise koji dopiru iz kuhinje.

    Kožni nameštaj se lako održava

    Dobro poznata činjenica o kožnom nameštaju jeste ta da je on jednostavan za održavanje. Sve što je potrebno jeste blagi rastvor sapuna neutralne reakcije i vode, kao i krema za kožu koja se koristi na svakih nekoliko meseci. 

    Brisanje kožnog nameštaja
    Za osnovno održavanje i brisanje kožnog nameštaja neophodna je samo suva pamučna krpa

    Kožni nameštaj se usisava uglavnom jednom nedeljno, kada se jasno vidi da za tim ima potrebe, a ako je reč o svetloj koži, dva puta nedeljno.

    Za osnovno održavanje i brisanje neophodna je samo suva pomučna krpa. Kada se jave fleke dovoljno je malo je navlažiti rastvorom vode i nekoliko kapi tečnog sapuna sa neutralnom pH vrednošću. Najbolje je dva puta godišnje premazati nameštaj specijalnom kremom za kožu, u minimalnoj količini odnosno tankom sloju.

    Ova pogodnost kožnog nameštaja naročito dolazi do izražaja u domovima sa decom i/ili kućnim ljubimcima. Naime, deca će u igri često dodirnuti nameštaj prljavim rukama, međutim fleke će se ukloniti jednim potezom krpe, a kada je reč o ljubimcima njihove dlake se neće lepiti za kožu.

    Jasno se zaključuje da je kožni nameštaj odličan izbor na duge staze. Iako ima veću cenu od nameštaja izrađenog od drugih materijala, novac se brzo vrati; nameštaj od kože trajaće duže, šta više moći ćete da ga ostavite i svojim potomcima, njegovo održavanje nije zahtevno ni skupo, a zahvaljujući njegovoj izdržljivosti izbegavaju se i troškovi reparacije. Štedi i vreme koje bi utrošili na zamorno čišćenje da je neki drugi materijal u pitanju ali i energiju. Pri tom, lako će se uklopiti u svaki dom i dati mu dozu prefinjenosti i luksuza. 

    Stručni članak 926
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Nameštaj po meri?

    Imamo čak 1471 izvođača radova za područje Nameštaj po meri:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1471 izvođača radova za područje Nameštaj po meri
    9.4
    0

    STOLARIJA KOLE 2001


    9.2
    0

    NINO ĐORĐEVIĆ PREDUZETNIK SAMOSTALNA ZANATSKA TAPETARSKA RADNJA ĐORĐEVIĆ JUNIOR BEOGRAD (ZEMUN)


    8.9
    0

    PROIZVODNJA NAMEŠTAJA NAMEŠTAJ ŠLJIVAKOVIĆ VRHOVINE


    9.3
    0

    MIROSLAV VEJNOVIĆ PR, STOLARSKA ZANATSKO TRGOVINSKA RADNJA DRVOPLAST ŠID


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana