x

  Stolar, stolarija cena

  Koliko košta stolarija po meri? Cena nameštaja po meri može znatno da se razlikuje, prvenstveno zbog izbora materijala – da li će kuhinja, recimo, biti od punog drveta ili iverice presvučene furnirom? Kakva će biti kuhinja po meri – drvena, mermerna ili od keroka? Da li želite kupatilski nameštaj po meri? Lokalni stolar vam može pomoći oko svakog izbora. Cena unikatnih komada nameštaja zavisi od materijala, okova, ručica, obloga, sastavljanja ili postavljanja te svih sličnih detalja. Unutrašnja oprema po narudžbini je za oko 30% skuplja od industrijski proizvedene, ali je i daleko kvalitetnija i sasvim po vašoj želji. Rok izrade je 1 do 4 meseca, a cena se kreće između 100 i 400 EUR/m2. Pripremili smo cenovnik po komo ćete lako izračunati troškove nacrta, izrade i montiranja nameštaja. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim stolarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o stolarskim radovima.

  CENA USLUGA STOLARA


  Cena stolarskih radova, izrada pokućstva po meri. Cena izrade pokućstva od iverice ili punog drveta po meri.

  65 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  260 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Stolar, stolarija cena

  DRUGE CENE ZA STOLAR

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Stolar, stolarske usluge – sve što treba da znate

  1. Zašto se odlučiti za pokućstvo koje stolari prave po meri?

  Kuhinje po meri, spavaće sobe po meri, pisaći stolovi po meri i sav ostali nameštaj i delovi po meri. Zašto?

  Pokućstvo koje se kupuje u salonima nameštaja pravi se po standardnim dimenzijama, od standardnih materijala i u standardnim oblicima – a sve to mogu da budu i karakteristike neodgovarajuće opremanju nekih prostora. Stolar, pak, može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini – tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili. Ovakvo pokućstvo ima i druge prednosti i o njima ćemo govoriti u nastavku teksta.

  mizar-mizarstvo.jpg
  Izrada pokućstva po meri ima brojne prednosti!

   

   

  1.1. Prilagodljivost nameštaja po meri

  Pominjući da se nameštaj po narudžbini potpuno prilagođava vašim željama i potrebama, mislili smo i na to da danas, praktično, više nema nikakvih prepreka da se napravi bilo šta. Šta više, imate li na umu bolja, unikatna rešenja, pokućstvo po meri je prava stvar za vas. Tako recimo, mansarde sa vrlo strmim krovom ili starije objekte, čiji su zidovi neravni i trošniji, skoro da je nemoguće opremiti industrijski rađenim nameštajem; stolar, međutim, svaki komad nameštaja može prilagoditi mestu na kom će stajati. Na taj način možete korisno upotrebiti i prostor na kome se inače ne može ni stajati ni sedeti.

  1.2. Usklađeno opremanje celog prostora

  Ako želite da se nameštaj u jednoj prostoriji po materijalu, obliku ili boji sasvim slaže s onim u drugim delovima doma (naročito ako imate kuću otvorenog tipa u kojoj su, recimo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja zajedno), onda tu može da pomogne samo stolar.

  1.3. Unikatnost

  Komadi nameštaja koje stolar pravi po nacrtima arhitekte, a prema vašim željama, uvek su unikatni. Oni su odraz vaših želja i potreba ali i izraz vašeg stila, a pri tom savršeno odgovaraju svakoj prostoriji. Nadasve, niko drugi neće imati nameštaj kao vaš!

  1.4. Posebne dimenzije

  Posebne dimenzije su, takođe, jedan od vrlo važnih razloga klijenata koji se odlučuju za narudžbine. Vrlo visoke osobe, recimo, žele krevet duži od standardnih 200 cm. Kuhinjski pult ili ostrvo za osobe u invalidskim kolicima mora da su niži od standardnih 92 cm. U salonima nema radnih ploča visine 75 cm, pa je jedino rešenje da ih napravi stolar. Ovakvih primera zaista ima bezbroj.

  1.5. Kvalitet izrade

  Vrlo je važno i to da se odlučite za priznatog i proverenog stolara. Stolar koji je posvećenik svom zanatu, uvek će upotrebiti kvalitetne materijale i okove, a ako i dođe do kakvog oštećenja, sve će popraviti brzo i dobro, što se nikako ne bi moglo reći za proizvođače ili prodavce nameštaja.

  2. Kako izabrati pravog stolara?

  Kada tražite dobrog stolara, preporučujemo da prvo smislite „domaći zadatak“ za njega/nju. Što više ponuda dobijete to ćete imati bolji i veći izbor, ali ćete odluku moći da donesete i na osnovu rešenja, odnosno, ponuda koje dobijete.

  2.1. Gde potražiti stolara?

  Preporučujemo da se raspitate među prijateljima, saradnicima i poznanicima, onima koji su možda naručivali da im se nešto radi. Ako angažujete arhitektu da uradi nacrte komada nameštaja, on/ona vam sigurno može preporučiti i majstora s kojim sarađuje. Treća je mogućnost da na našem portalu, Daibau, nađete i pogledate spisak proverenih stolara koje preporučujemo, a koji žive u vašoj blizini. Ako pratite i linkove koji tamo stoje, videćete njihove profile u kojima su ocene i preporuke ranijih klijenata, pa možete da se odlučite i za nekog od njih.

  2.2. Što više dobijenih ponuda

  Internetski portal Daibau omogućava da na jedan upit brzo dobijete više ponuda, što će vam sigurno uštedeti dosta vremena i energije koje biste inače proveli u traženju. Sem toga, kada dobijete više ponuda, bićete sigurniji da je tražena cena konkurentna i realna. Važno je i to da, pre početka posla, dobijete tu ponudu u pisanoj formi s tačno navedenim rokom izrade i uslovima plaćanja. Majstoru treba da zatražite i reference. Ukoliko je moguće da lično pogledate te proizvode i uverite se u njihov kvalitet, a možda i porazgovarate s vlasnicima, utoliko ćete se lakše odlučiti.

  2.3. Cena pokućstva po meri

  Cene su, naravno, vrlo značajan faktor pri odlučivanju o kupovini, pogotovu što mogu biti zaista različite. One umnogome zavise od toga za kakve ćete se materijale odlučiti, kakve ručice, držače, naslone, tapacirung i tako dalje. Kada se komadi nameštaja rade po narudžbini onda sve te pojedinačne elemente birate sami, dok takvu mogućnost u salonima nemate – možete kupiti samo ono što nude, uz minimalne varijacije. Pokućstvo rađeno po meri može čak biti i jeftinije, ali zato uvek vrednije. Ali, ni to nije sve – napravljene komade nameštaja u celosti plaćate stolaru, a samo deo ide dobavljaču materijala, dok pri kupovini u salonu najveći deo jeste trgovačka marža, distribucija, prevoz i profit.

  2.4. Koliko se čeka proizvod

  Rokovi isporuke kod trgovaca su različiti, mada je uobičajeno da sa dostavom i sastavljanjem ceo proces traje mesec-dva. Koliko dugo ćete čekati nameštaj koji pravi stolar, zavisi od toga koliko narudžbina već ima i koliko je složeno to što tražite. Ako vam se iz nekog razloga žuri, onda narudžbine po meri nisu odgovarajuće rešenje. Dobar stolar, kao i svaki drugi dobar majstor, jeste stalno zauzet i zato se može desiti da se na njegove usluge čeka mesecima. Sama izrada pokućstva (zavisno od količine i složenosti) za jedan stan može potrajati više nedelja, a ako se radi o posebnim, unikatnim komadima koji su i zanatski vrlo zahtevni, čekanje može da potraje i mesecima.

  3. Šta sve rade stolari?

  Raspon stolarskih radova može biti prilično veliki. Stolari komade pokućstva prvenstveno prave od drveta, mada koriste i druge materijale. U njihove radove ubrajaju se kuhinjski, sobni, kupatilski i baštenski ili kancelarijski nameštaj, ali i svi drugi elementi kojima se opremaju stanovi, porodične kuće, škole, hoteli, sportske dvorane, gostionice, restorani, bioskopi ili poslovni i javni objekti. Pored pravljenja celih komada nameštaja, stolari mogu da popravljaju, sastavljaju ili restauiraju i sve drvene delove pokućstva. Ima i onih koji su se specijalizovali za određene vrste radova, pa rade stolariju, drvena krovišta i krovove, razne konstrukcije, mostove, manje objekte od drveta kakvi su nastrešnice, ambari, vikendice i tako dalje. Ima i onih koji rade samo pozornice i scenografije, čamce, sportska oružja i opremu, muzičke instrumente, parket ili drvene obloge, ploče, lajsne i tako dalje.

  4. Postupak

  Pre nego što se uputite stolaru, predlažemo da razmislite dobro i odlučite kakav tačno nameštaj želite. Neće škoditi ako se posavetujete i s arhitektom ili nekim drugim stručnjakom za unutrašnje uređenje, koji će shodno vašim željama te svom iskustvu i znanju, napraviti skice nameštaja s preciznim opisima i merama. Na osnovu takvih nacrta možete dobiti i konkretnu ponudu za rad. Ako biste bez takvih crteža samo išli od stolara do stolara, ponude ne bi bile primerene niti biste mogli da ih uporedite, jer bi svaki majstor vaš opis tumačio po svom. Ovako, kada izaberete stolara, on/ona će na osnovu nacrta arhitekte ili vašeg uputstva (ako ipak crteže uradite sami) pripremiti nalog za rad i crteže za radionicu. Uz to, ako arhitekt (ili vi) priloži i mere prostora u kom će nameštaj biti, stolar obavezno mora sve proveriti još jednom pre početka rada. Ako se sve potvrdi i dogovori, pravi se predračun i uplaćuje avans kako bi majstor mogao da naruči potreban materijal i počne. Majstori uglavnom rade u svojim radionicama, a sastavljaju i postavljaju urađene komade u vašem domu. Vrlo je važno da u svim fazama rada, majstor stalno proverava mere. 

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  PLAKAR PO MERI

  Poštovani,


  potrebno je da se izradi jedan manji uski element čije su visine 200 visine, 30cm širine, kao i 35dubine. Koristio bi se kao dodatak na postojeći plakar u dnevnoj sobi.


  Hvala 315 € do 525 €


  ........

  TRPEZARIJSKA KLUPA SA SANDUKOM

  Poštovani,  potrebna mi je drvena klupa, 160cm spoljne dužine, bukva sa naslonom za leđa, sa sandukom, u belo-natur boji, sedalni deo visine stolice.
  Hvala 405 € do 675 €


  ........

  CIPELARNIK OD DRVETA

  Poštovani,


  potreban mi je cipelarnik kao sa slike samo da su dve takve komode spojene.  Hvala 135 € do 225 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, OBNOVA DRVENOG STEPENIŠTA,
  Stolar, Beograd

  495 € do 825 €

  CENA, KLIZNA VRATA,
  Stolar, Grocka

  180 € do 300 €

  CENA, KUHINJA PO MERI,
  Stolar, Raška

  405 € do 675 €

  CENA, KAČENJE KUHINJSKIH ELEMENATA, MONTAŽA ORMARA,
  Stolar, Beograd

  315 € do 525 €

  CENA, RESTAURACIJA KAUČA I DVE FOTELJE,
  Stolar, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, POPRAVKA DRVENIH VRATA,
  Stolar, Kragujevac

  45 € do 75 €

  CENA, KANCELARIJSKI NAMEŠTAJ,
  Stolar, Novi Sad

  5850 € do 9750 €

  CENA, OKOVI ZA STOLARIJU,
  Stolar, Vrnjačka Banja

  90 € do 150 €

  CENA, DRVENE ŽALUZINE SA POKRETNOM LAMELOM,
  Stolar, Velika Moštanica

  495 € do 825 €

  CENA, VRATA,
  Stolar, Vinča

  108 € do 180 €

  CENA, IZRADA ŠTOKA ,
  Stolar, Novi Sad

  108 € do 180 €

  CENA, PREGRADNE POLICE ,
  Stolar, Novi Pazar

  765 € do 1275 €

  CENA, TRPEZARIJSKI DRVENI STO,
  Stolar, Novi Sad

  450 € do 750 €

  CENA, UNUTRAŠNJA ULAZNA VRATA ,
  Stolar, Beočin

  675 € do 1125 €

  CENA, POPRAVKA VRATA,
  Stolar, Bačko gradište

  72 € do 120 €

  CENA, DRVENA GAZIŠTA ZA STEPENICE,
  Stolar, Obrenovac

  495 € do 825 €

  CENA, IZRADA RAGASTOA I PRAGA,
  Stolar, Zrenjanin

  315 € do 525 €

  CENA, DASKE PO MERI ,
  Stolar, Novi Bečej

  585 € do 975 €

  CENA, SEČENJE I OBRADA HRASTOVIH DASAKA,
  Stolar, Barajevo

  225 € do 375 €

  CENA, DRVENI RUKOHVAT ZA STEPENIŠTE ,
  Stolar, Veliko Gradište

  585 € do 975 €

  CENA, ŠTOK ZA VRATA ,
  Stolar, Kragujevac

  90 € do 150 €

  CENA, OBRADA STOLA OD BUKOVIH DASAKA,
  Stolar, Niš

  450 € do 750 €

  CENA, TRPEZARIJSKI STO ,
  Stolar, Bela Crkva

  495 € do 825 €

  CENA, DRVENI ILI METALNI GAZEBO ZA DVORIŠTE,
  Stolar, Novi Banovci

  360 € do 600 €

  CENA, DRVENE PLOČE ZA STOLOVE,
  Stolar, Beograd

  360 € do 600 €

  CENA, IZRADA ORMARIĆA ,
  Stolar, Novi Sad

  117 € do 195 €

  CENA, ŠMIRGLANJE I LAKIRANJE GAZIŠTA STEPENICA,
  Stolar, Subotica

  225 € do 375 €

  CENA, AMERIČKI PLAKARI ,
  Stolar, Beograd

  765 € do 1275 €

  CENA, OGLEDALO ZA ŠMIKANJE,
  Stolar, Lajkovac

  270 € do 450 €

  CENA, DRVENA NADSTREŠNICA - LETNJIKOVAC ,
  Stolar, Sremska Mitrovica

  900 € do 1500 €

  CENA, DRVENA KAPIJA,
  Stolar, Ralja

  1080 € do 1800 €

  CENA, POSTAVLJANJEI PODA I OGRADE ZA TERASU,
  Stolar, Vranje

  270 € do 450 €

  CENA, DEKORATIVNI DRVENI KOMADI,
  Stolar, Novi Sad

  495 € do 825 €

  CENA, STOLARIJA PO MERI,
  Stolar, Beograd

  630 € do 1050 €

  CENA, KOMPLETNE DRVENE STEPENICE.,
  Stolar, Vršac

  2025 € do 3375 €

  CENA, DRVENA STOLARIJA,
  Stolar, Valjevo

  2250 € do 3750 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  STOLAR CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 803 PREDUZEĆA ZA STOLAR


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE STOLAR?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana