Za područje

  Stolar, stolarija, cena

  Koliko košta stolarija po meri? Cena nameštaja po meri može znatno da se razlikuje, prvenstveno zbog izbora materijala – da li će kuhinja, recimo, biti od punog drveta ili iverice presvučene furnirom? Kakva će biti kuhinja po meri – drvena, mermerna ili od keroka? Želite li možda kupatilski nameštaj po meri? Lokalni stolar vam može pomoći oko svakog izbora. Cena unikatnih komada nameštaja zavisi od materijala, okova, ručica, obloga, sastavljanja ili postavljanja te svih sličnih detalja. Unutrašnja oprema po narudžbini je za oko 30% skuplja od industrijski proizvedene, ali je i daleko kvalitetnija i sasvim po vašoj volji. Naplaćuje se između 65 i 150 EUR/m2. Pripremili smo cenovnik po komo ćete lako izračunati troškove nacrta, izrade i montiranja nameštaja.

  Kome poveriti izradu i sastavljanje nameštaja po meri? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena usluga stolara


  Cena stolarskih radova, izrada pokućstva po meri. Cena izrade pokućstva od iverice ili punog drveta po meri.

  65.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  156.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Stolar

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Stolar, stolarske usluge - sve što treba da znate

  1. Zašto se odlučiti za pokućstvo koje stolari prave po meri?

  Kuhinje po meri, spavaće sobe po meri, pisaći stolovi po meri i sav ostali nameštaj i delovi po meri. Zašto?

  Stolar može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini - tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili.

  Stolar, stolarske usluge
  Izrada pokućstva po meri ima brojne prednosti!

  Pokućstvo koje se kupuje u salonima nameštaja pravi se po standardnim dimenzijama, od standardnih materijala i u standardnim oblicima - a sve to mogu da budu i karakteristike neodgovarajuće opremanju nekih prostora. Stolar, pak, može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini - tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili. Ovakvo pokućstvo ima i druge prednosti i o njima ćemo govoriti u nastavku teksta.

  1.1. Prilagodljivost nameštaja po meri

  Pominjući da se nameštaj po narudžbini potpuno prilagođava vašim željama i potrebama, mislili smo i na to da danas, praktično, više nema nikakvih prepreka da se napravi bilo šta. Šta više, ako imate na umu bolja, unikatna rešenja, pokućstvo po meri je prava stvar za vas. Tako recimo, mansarde sa vrlo strmim krovom ili starije objekte, čiji su zidovi neravni i trošniji, skoro da je nemoguće opremiti industrijski rađenim nameštajem; stolar, međutim, svaki komad nameštaja može prilagoditi mestu na kom će stajati. Na taj način možete korisno upotrebiti i prostor na kome se inače ne može ni stajati ni sedeti.

  1.2. Usklađeno opremanje celog prostora

  Ako želite da se nameštaj u jednoj prostoriji po materijalu, obliku ili boji sasvim slaže s onim u drugim delovima doma (naročito ako imate kuću otvorenog tipa u kojoj su, recimo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja zajedno), onda tu može da pomogne samo stolar.

  1.3. Unikatnost nameštaja po meri

  Komadi nameštaja koje stolar pravi po nacrtima arhitekte, a prema vašim željama, uvek su unikatni. Oni su odraz vaših želja i potreba ali i izraz vašeg stila, a pri tom savršeno odgovaraju svakoj prostoriji. Nadasve, niko drugi neće imati nameštaj kao vaš!

  1.4. Posebne dimenzije

  Posebne dimenzije su, takođe, jedan od vrlo važnih razloga klijenata koji se odlučuju za narudžbine. Vrlo visoke osobe, recimo, žele krevet duži od standardnih 200 cm. Kuhinjski pult ili ostrvo za osobe u invalidskim kolicima moraju da su niži od standardnih 92 cm. U salonima nema radnih ploča visine 75 cm, pa je jedino rešenje da ih napravi stolar. Ovakvih primera zaista ima bezbroj.

  1.5. Kvalitet izrade nameštaja po porudžbini

  Vrlo je važno i to da se odlučite za priznatog i proverenog stolara. Stolar koji je posvećenik svom zanatu, uvek će upotrebiti kvalitetne materijale i okove, a ako i dođe do kakvog oštećenja, sve će popraviti brzo i dobro, što se nikako ne bi moglo reći za proizvođače ili prodavce nameštaja.

  2. Kako izabrati pravog stolara?

  Kada tražite dobrog stolara, preporučujemo da prvo smislite „domaći zadatak“ za njega/nju. Što više ponuda dobijete to ćete imati bolji i veći izbor, ali ćete odluku moći da donesete i na osnovu rešenja, odnosno, ponuda koje dobijete.

  2.1. Gde potražiti stolara?

  Preporučujemo da se raspitate među prijateljima, saradnicima i poznanicima, onima koji su možda naručivali da im se nešto izradi. Ako angažujete arhitektu da uradi nacrte komada nameštaja, on/ona vam sigurno može preporučiti i majstora s kojim sarađuje. Treća je mogućnost da na našem portalu Daibau, nađete i pogledate spisak proverenih stolara koje preporučujemo, a koji žive u vašoj blizini. Ako pratite i linkove koji tamo stoje, videćete njihove profile u kojima su ocene i preporuke ranijih klijenata, pa možete da se odlučite i za nekog od njih.

  2.2. Što više dobijenih ponuda

  Internetski portal Daibau omogućava da na jedan upit brzo dobijete više ponuda, što će vam sigurno uštedeti dosta vremena i energije koje biste inače proveli u traženju. Sem toga, kada dobijete više ponuda, bićete sigurniji da je tražena cena konkurentna i realna. Važno je i to da, pre početka posla, dobijete tu ponudu u pisanoj formi s tačno navedenim rokom izrade i uslovima plaćanja. Majstoru treba da zatražite i reference. Ukoliko je moguće da lično pogledate te proizvode i uverite se u njihov kvalitet, a možda i porazgovarate s vlasnicima, utoliko ćete se lakše odlučiti.

  2.3. Cena pokućstva po meri

  Cene su, naravno, vrlo značajan faktor pri odlučivanju o kupovini, pogotovo što mogu biti zaista različite. One umnogome zavise od toga za kakve ćete se materijale odlučiti, kakve ručice, držače, naslone, tapacirung i tako dalje. Kada se komadi nameštaja rade po narudžbini onda sve te pojedinačne elemente birate sami, dok takvu mogućnost u salonima nemate - možete kupiti samo ono što nude, uz minimalne varijacije. Pokućstvo rađeno po meri može čak biti i jeftinije, ali zato uvek vrednije. Ali, ni to nije sve - napravljene komade nameštaja u celosti plaćate stolaru, a samo deo ide dobavljaču materijala, dok pri kupovini u salonu najveći deo jeste trgovačka marža, distribucija, prevoz i profit.

  2.4. Koliko se čeka proizvod

  Rokovi isporuke kod trgovaca su različiti, mada je uobičajeno da sa dostavom i sastavljanjem ceo proces traje mesec-dva. Koliko dugo ćete čekati nameštaj koji pravi stolar, zavisi od toga koliko narudžbina već ima i koliko je složeno to što tražite. Ako vam se iz nekog razloga žuri, onda narudžbine po meri nisu odgovarajuće rešenje. Dobar stolar, kao i svaki drugi dobar majstor, jeste stalno zauzet i zato se može desiti da se na njegove usluge čeka mesecima. Sama izrada pokućstva (zavisno od količine i složenosti) za jedan stan može potrajati više nedelja, a ako se radi o posebnim, unikatnim komadima koji su i zanatski vrlo zahtevni, čekanje može da potraje i mesecima.

  3. Šta sve rade stolari?

  Raspon stolarskih radova može biti prilično veliki. Stolari komade pokućstva prvenstveno prave od drveta, mada koriste i druge materijale. U njihove radove ubrajaju se kuhinjski, sobni, kupatilski i baštenski ili kancelarijski nameštaj, ali i svi drugi elementi kojima se opremaju stanovi, porodične kuće, škole, hoteli, sportske dvorane, gostionice, restorani, bioskopi ili poslovni i javni objekti. Pored pravljenja celih komada nameštaja, stolari mogu da popravljaju, sastavljaju ili restauriraju i sve drvene delove pokućstva. Ima i onih koji su se specijalizovali za određene vrste radova, pa rade stolariju, drvena krovišta i krovove, razne konstrukcije, mostove, manje objekte od drveta kakvi su nastrešnice, ambari, vikendice i tako dalje. Ima i onih koji rade samo pozornice i scenografije, čamce, sportska oružja i opremu, muzičke instrumente, parket ili drvene obloge, ploče, lajsne i tako dalje.

  4. Izrada nameštaja po porudžbini

  Pre nego što se uputite stolaru, predlažemo da razmislite dobro i odlučite kakav tačno nameštaj želite. Neće škoditi ako se posavetujete i s arhitektom ili nekim drugim stručnjakom za unutrašnje uređenje, koji će shodno vašim željama te svom iskustvu i znanju, napraviti skice nameštaja s preciznim opisima i merama. Na osnovu takvih nacrta možete dobiti i konkretnu ponudu za rad. Ako biste bez takvih crteža samo išli od stolara do stolara, ponude ne bi bile primerene niti biste mogli da ih uporedite, jer bi svaki majstor vaš opis tumačio po svom. Ovako, kada izaberete stolara, on/ona će na osnovu nacrta arhitekte ili vašeg uputstva (ako ipak crteže uradite sami) pripremiti nalog za rad i crteže za radionicu. Uz to, ako arhitekta (ili vi) priloži i mere prostora u kom će nameštaj biti, stolar obavezno mora sve proveriti još jednom pre početka rada. Ako se sve potvrdi i dogovori, pravi se predračun i uplaćuje avans kako bi majstor mogao da naruči potreban materijal i počne. Majstori uglavnom rade u svojim radionicama, a sastavljaju i postavljaju urađene komade u vašem domu. Vrlo je važno da u svim fazama rada, majstor stalno proverava mere. 

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Noćni stočić

  Potreban noćni stočić sa 2 ili 3 fijoke cca 28 x 40 x 50cm. 31752 € do 52920 €

  ........

  Izrada i montaža nekoliko pragova

  Potrebna izrada i montaža nekoliko pragova 5 - 6 komada. 21168 € do 35280 €

  ........

  Izrada garderobera od hrastovine

  Potrebna izrada garderobera od hrastovine, dimenzije cca 190 x 55 x 98 cm, s dvoje vrata i dve fioke. Slike u prilogu.

  Molim vas kontakt isključivo putem mejla. 52920 € do 88200 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada police po meri, širina 58cm, visina 156cm i dubina 25cm.
  Stolar, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Popravka štoka od vrata medijapan, 1 kom
  Stolar, Novi Sad

  180 € do 300 €

  Cena, Ugradnja tavanskih stepenica, cca 60 х 90cm
  Stolar, Sremska Kamenica

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada kuhinje za ordinaciju, 270 cm donji deo,i 200 cm viseći
  Stolar, Obrenovac

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada kuhinje, dužina cca 5 m sa uređajima
  Stolar, Novi Sad

  1800 € do 3000 €

  Cena, Prepravka regala u plakar od zida do zida, cca 140 x 60 cm
  Stolar, Novi Sad

  630 € do 1050 €

  Cena, Izrada kuhinje po meri, dužina: 190 cm, viseci elementi: 195 cm
  Stolar, Kulpin

  900 € do 1500 €

  Cena, Polica za kupatilo, cca 60 x 60 x 180
  Stolar, Niš

  207 € do 345 €

  Cena, Gazišta sa odmaralištem, cca 360 x 33 -16kom
  Stolar, Jagodina

  900 € do 1500 €

  Cena, Drvena nastrešnica, cca 3 x 3m x 2,5m
  Stolar, Bošnjace

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada dva donje dela kuhinje, cca 80cm
  Stolar, Ripanj

  270 € do 450 €

  Cena, Kuhinjska radna povrsina, 3 m x 2 m
  Stolar, Novi Sad

  900 € do 1500 €

  Cena, Nabavka hrastove daske, 2 kom
  Stolar, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Daske za ogradu, 20kom
  Stolar, Niš

  900 € do 1500 €

  Cena, Popravka i renoviranje sobnih vrata i stokova, 3 kom
  Stolar, Niš

  270 € do 450 €

  Cena, Drvena ulazna vrata, cca 220 x 100cm
  Stolar, Leskovac

  810 € do 1350 €

  Cena, Drvena ograda, cca 8m x 1m
  Stolar, Golobok

  1080 € do 1800 €

  Cena, Ugradni orman, 2kom
  Stolar, Loznica

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada drvene nadstrešnice, Cca 2x4,5x 2,2
  Stolar, Apatin

  1080 € do 1800 €

  Cena, Radna ploča za kuhinju, cca 2 m
  Stolar, Bor

  180 € do 300 €

  Cena, Mala baštanska kućica, cca 2,5 x 2.5 x 2.5m
  Stolar, Ugrinovci (Zemun)

  540 € do 900 €

  Cena, Kuhinja po meri, cca 1.20m sa uglom donji elementi
  Stolar, Niš

  630 € do 1050 €

  Cena, Izrada nameštaja po meri, više komada
  Stolar, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Popravka i farbanje sobnih vrata i komode, 3 kom
  Stolar, Dobanovci

  180 € do 300 €

  Cena, Podprozorske daske od medijapana ili drveta u beloj boji, cca 1750 x 80 mm, cca 2250 x 80 mm, cca 2250 x 80 mm
  Stolar, Niš

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada unutrašnjih stepenica za potkovlje - gazišta, Za visinu 250cm dužine 220cm
  Stolar, Beograd

  720 € do 1200 €

  Cena, Sklopiva zidna stolica, cca 34 x 39 x 5cm
  Stolar, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Vratanca od drveta za čamac, cca 60 x 60cm
  Stolar, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada kuhinje po meri, cca 5 m2
  Stolar, Ub

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada stola od punog drveta, cca 220 x 100 cm
  Stolar, Jagodina

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada donjeg kuhinjskog elementa, cca 130 x 50 cm
  Stolar, Novi Sad

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada drvenih stepenica, cca 2.60m x 0.90,- 14 kom.
  Stolar, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  Cena, Drvena nadstrešnica, cca 2,5 x 12 x 2,5m
  Stolar, Novi Banovci

  1080 € do 1800 €

  Cena, Popravka ulaznih vrata, cca 220×20cm
  Stolar, Veliki Borak

  270 € do 450 €

  Cena, Sređivanje sobnih vrata i zamena brava, 4 kom
  Stolar, Loznica

  90 € do 150 €

  Cena, Zagradnja prostora ispod stepenica, 5 m2
  Stolar, Zlatibor

  225 € do 375 €  Pogledajte druge završene projekte i cene

  Stolar cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  876+ Preduzeća za Stolar
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana