Stolar, stolarija cena

Koliko košta stolarija po meri? Cena nameštaja po meri može znatno da se razlikuje, prvenstveno zbog izbora materijala – da li će kuhinja, recimo, biti od punog drveta ili iverice presvučene furnirom? Kakva će biti kuhinja po meri – drvena, mermerna ili od keroka? Želite li možda kupatilski nameštaj po meri? Lokalni stolar vam može pomoći oko svakog izbora. Cena unikatnih komada nameštaja zavisi od materijala, okova, ručica, obloga, sastavljanja ili postavljanja te svih sličnih detalja. Unutrašnja oprema po narudžbini je za oko 30% skuplja od industrijski proizvedene, ali je i daleko kvalitetnija i sasvim po vašoj volji. Naplaćuje se između 65 i 150 EUR/m2. Pripremili smo cenovnik po komo ćete lako izračunati troškove nacrta, izrade i montiranja nameštaja.

Kome poveriti izradu i sastavljanje nameštaja po meri? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA USLUGA STOLARA


Cena stolarskih radova, izrada pokućstva po meri. Cena izrade pokućstva od iverice ili punog drveta po meri.

65.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
156.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Stolar, stolarija cena

DETALJNIJE CENE ZA STOLAR

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Okupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Stolar, stolarske usluge - sve što treba da znate

1. Zašto se odlučiti za pokućstvo koje stolari prave po meri?

Kuhinje po meri, spavaće sobe po meri, pisaći stolovi po meri i sav ostali nameštaj i delovi po meri. Zašto?

Stolar može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini - tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili.

Izrada pokućstva po meri
Izrada pokućstva po meri ima brojne prednosti!

Pokućstvo koje se kupuje u salonima nameštaja pravi se po standardnim dimenzijama, od standardnih materijala i u standardnim oblicima - a sve to mogu da budu i karakteristike neodgovarajuće opremanju nekih prostora. Stolar, pak, može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini - tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili. Ovakvo pokućstvo ima i druge prednosti i o njima ćemo govoriti u nastavku teksta.

1.1. Prilagodljivost nameštaja po meri

Pominjući da se nameštaj po narudžbini potpuno prilagođava vašim željama i potrebama, mislili smo i na to da danas, praktično, više nema nikakvih prepreka da se napravi bilo šta. Šta više, ako imate na umu bolja, unikatna rešenja, pokućstvo po meri je prava stvar za vas. Tako recimo, mansarde sa vrlo strmim krovom ili starije objekte, čiji su zidovi neravni i trošniji, skoro da je nemoguće opremiti industrijski rađenim nameštajem; stolar, međutim, svaki komad nameštaja može prilagoditi mestu na kom će stajati. Na taj način možete korisno upotrebiti i prostor na kome se inače ne može ni stajati ni sedeti.

1.2. Usklađeno opremanje celog prostora

Ako želite da se nameštaj u jednoj prostoriji po materijalu, obliku ili boji sasvim slaže s onim u drugim delovima doma (naročito ako imate kuću otvorenog tipa u kojoj su, recimo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja zajedno), onda tu može da pomogne samo stolar.

1.3. Unikatnost nameštaja po meri

Komadi nameštaja koje stolar pravi po nacrtima arhitekte, a prema vašim željama, uvek su unikatni. Oni su odraz vaših želja i potreba ali i izraz vašeg stila, a pri tom savršeno odgovaraju svakoj prostoriji. Nadasve, niko drugi neće imati nameštaj kao vaš!

1.4. Posebne dimenzije

Posebne dimenzije su, takođe, jedan od vrlo važnih razloga klijenata koji se odlučuju za narudžbine. Vrlo visoke osobe, recimo, žele krevet duži od standardnih 200 cm. Kuhinjski pult ili ostrvo za osobe u invalidskim kolicima moraju da su niži od standardnih 92 cm. U salonima nema radnih ploča visine 75 cm, pa je jedino rešenje da ih napravi stolar. Ovakvih primera zaista ima bezbroj.

1.5. Kvalitet izrade nameštaja po porudžbini

Vrlo je važno i to da se odlučite za priznatog i proverenog stolara. Stolar koji je posvećenik svom zanatu, uvek će upotrebiti kvalitetne materijale i okove, a ako i dođe do kakvog oštećenja, sve će popraviti brzo i dobro, što se nikako ne bi moglo reći za proizvođače ili prodavce nameštaja.

2. Kako izabrati pravog stolara?

Kada tražite dobrog stolara, preporučujemo da prvo smislite „domaći zadatak“ za njega/nju. Što više ponuda dobijete to ćete imati bolji i veći izbor, ali ćete odluku moći da donesete i na osnovu rešenja, odnosno, ponuda koje dobijete.

2.1. Gde potražiti stolara?

Preporučujemo da se raspitate među prijateljima, saradnicima i poznanicima, onima koji su možda naručivali da im se nešto izradi. Ako angažujete arhitektu da uradi nacrte komada nameštaja, on/ona vam sigurno može preporučiti i majstora s kojim sarađuje. Treća je mogućnost da na našem portalu Daibau, nađete i pogledate spisak proverenih stolara koje preporučujemo, a koji žive u vašoj blizini. Ako pratite i linkove koji tamo stoje, videćete njihove profile u kojima su ocene i preporuke ranijih klijenata, pa možete da se odlučite i za nekog od njih.

2.2. Što više dobijenih ponuda

Internetski portal Daibau omogućava da na jedan upit brzo dobijete više ponuda, što će vam sigurno uštedeti dosta vremena i energije koje biste inače proveli u traženju. Sem toga, kada dobijete više ponuda, bićete sigurniji da je tražena cena konkurentna i realna. Važno je i to da, pre početka posla, dobijete tu ponudu u pisanoj formi s tačno navedenim rokom izrade i uslovima plaćanja. Majstoru treba da zatražite i reference. Ukoliko je moguće da lično pogledate te proizvode i uverite se u njihov kvalitet, a možda i porazgovarate s vlasnicima, utoliko ćete se lakše odlučiti.

2.3. Cena pokućstva po meri

Cene su, naravno, vrlo značajan faktor pri odlučivanju o kupovini, pogotovo što mogu biti zaista različite. One umnogome zavise od toga za kakve ćete se materijale odlučiti, kakve ručice, držače, naslone, tapacirung i tako dalje. Kada se komadi nameštaja rade po narudžbini onda sve te pojedinačne elemente birate sami, dok takvu mogućnost u salonima nemate - možete kupiti samo ono što nude, uz minimalne varijacije. Pokućstvo rađeno po meri može čak biti i jeftinije, ali zato uvek vrednije. Ali, ni to nije sve - napravljene komade nameštaja u celosti plaćate stolaru, a samo deo ide dobavljaču materijala, dok pri kupovini u salonu najveći deo jeste trgovačka marža, distribucija, prevoz i profit.

2.4. Koliko se čeka proizvod

Rokovi isporuke kod trgovaca su različiti, mada je uobičajeno da sa dostavom i sastavljanjem ceo proces traje mesec-dva. Koliko dugo ćete čekati nameštaj koji pravi stolar, zavisi od toga koliko narudžbina već ima i koliko je složeno to što tražite. Ako vam se iz nekog razloga žuri, onda narudžbine po meri nisu odgovarajuće rešenje. Dobar stolar, kao i svaki drugi dobar majstor, jeste stalno zauzet i zato se može desiti da se na njegove usluge čeka mesecima. Sama izrada pokućstva (zavisno od količine i složenosti) za jedan stan može potrajati više nedelja, a ako se radi o posebnim, unikatnim komadima koji su i zanatski vrlo zahtevni, čekanje može da potraje i mesecima.

3. Šta sve rade stolari?

Raspon stolarskih radova može biti prilično veliki. Stolari komade pokućstva prvenstveno prave od drveta, mada koriste i druge materijale. U njihove radove ubrajaju se kuhinjski, sobni, kupatilski i baštenski ili kancelarijski nameštaj, ali i svi drugi elementi kojima se opremaju stanovi, porodične kuće, škole, hoteli, sportske dvorane, gostionice, restorani, bioskopi ili poslovni i javni objekti. Pored pravljenja celih komada nameštaja, stolari mogu da popravljaju, sastavljaju ili restauriraju i sve drvene delove pokućstva. Ima i onih koji su se specijalizovali za određene vrste radova, pa rade stolariju, drvena krovišta i krovove, razne konstrukcije, mostove, manje objekte od drveta kakvi su nastrešnice, ambari, vikendice i tako dalje. Ima i onih koji rade samo pozornice i scenografije, čamce, sportska oružja i opremu, muzičke instrumente, parket ili drvene obloge, ploče, lajsne i tako dalje.

4. Izrada nameštaja po porudžbini

Pre nego što se uputite stolaru, predlažemo da razmislite dobro i odlučite kakav tačno nameštaj želite. Neće škoditi ako se posavetujete i s arhitektom ili nekim drugim stručnjakom za unutrašnje uređenje, koji će shodno vašim željama te svom iskustvu i znanju, napraviti skice nameštaja s preciznim opisima i merama. Na osnovu takvih nacrta možete dobiti i konkretnu ponudu za rad. Ako biste bez takvih crteža samo išli od stolara do stolara, ponude ne bi bile primerene niti biste mogli da ih uporedite, jer bi svaki majstor vaš opis tumačio po svom. Ovako, kada izaberete stolara, on/ona će na osnovu nacrta arhitekte ili vašeg uputstva (ako ipak crteže uradite sami) pripremiti nalog za rad i crteže za radionicu. Uz to, ako arhitekta (ili vi) priloži i mere prostora u kom će nameštaj biti, stolar obavezno mora sve proveriti još jednom pre početka rada. Ako se sve potvrdi i dogovori, pravi se predračun i uplaćuje avans kako bi majstor mogao da naruči potreban materijal i počne. Majstori uglavnom rade u svojim radionicama, a sastavljaju i postavljaju urađene komade u vašem domu. Vrlo je važno da u svim fazama rada, majstor stalno proverava mere. 

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA DVA ŠTOKA ZA VRATA

Poštovani,

imam balkonska drvena vrata i treba mi štok za njih i da ih majstor postavi, imam 2 komada vrata istih dimenzija. 405 € do 675 €


........

BAJCOVANJE KOMODE

Poštovani,

potrebno bajcovanje komode dim. 155x40 koja ima 2 manje fioke i police, sa pripremnim radovima (šmirglanje)

Hvala 585 € do 975 €


........

IZRADA NAMEŠTAJA PO MERI ZA STAN

Poštovani,

potrebna izrada celokupnog stana po meri, spavaća soba, hodnih, dnevna, kuhinja.

Hvala 9000 € do 15000 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, OKVIR/RAM HOTELA ZA PČELE, 25CM X 40CM
Stolar, Kikinda

585 € do 975 €

CENA, PRERADA SPOLJAŠNJIH MASIVNIH VARATA , 96X206CM
Stolar, Mladenovac

585 € do 975 €

CENA, SREĐIVANJE DRVENIH ROLETNI I PROZORA, 2×140CM
Stolar, Kragujevac

315 € do 525 €

CENA, OKVIRI ZA KROVNI PROZORI, 115 X 75CM 7KOM
Stolar, Bečej

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA NAMEŠTAJA PO MERI ZA STAN, 100M2
Stolar, Beograd

13500 € do 22500 €

CENA, IZRADA DRVENIH ULAZNIH VRATA SA MONTAŽOM , 1KOM
Stolar, Beograd

720 € do 1200 €

CENA, SOBNA DRVENA PREGRADA, 280X190CM
Stolar, Pančevo

315 € do 525 €

CENA, DRVENO STEPENISTE, 1KOM
Stolar, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA MANJE KUHINJE, 5M2
Stolar, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, RESTAURACIJA KOMADA NAMEŠTAJA, 4 KOM
Stolar, Knjaževac

585 € do 975 €

CENA, DRVENE STEPENICE ZA GALERIJU U POTKROVLJU, VISINA 2,3M, ŠIRINA STEPENICA 66,5 CM, DONJA UDALJENOST STEPENICA OD ZIDA 80CM
Stolar, Užice

900 € do 1500 €

CENA, DRVENE STEPENICE, 220CM, 100CM, 14 STEPENIKA
Stolar, Rača Kragujevačka

900 € do 1500 €

CENA, ŠMIRGLANJE I FARBANJE DRVENARIJE OKNA PROZORA, DVA VELIKA PROZORA
Stolar, Niš

270 € do 450 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA ULAZNIH VRAT ZA CRKVU, CCA 190 X 235 X 75 CM
Stolar, Maglić

900 € do 1500 €

CENA, OPŠIVANJE GREDA PROZORA, CCA 2,5M
Stolar, Beograd

180 € do 300 €

CENA, KOMODA, POLICA ZA KNIGE, I KUPATILSKI NAMEŠTAJ, 6 KOM
Stolar, Novi Sad

1350 € do 2250 €

CENA, UKLANJANJE OSTAVE I IZRADA ORMAMA NA NJENO MESTO, 240CM X 100CM X 42CM
Stolar, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, POKRIVENA NASTREŠNICA OD DRVETA , CCA 3 X 6M
Stolar, Mihajlovac (Smederevo)

1440 € do 2400 €

CENA, PREPRAVKA NAMEŠTAJA, 1,4 X 0,70 KUHINJA I PLAKAR 2,5 M, UGAONA GARNITURA
Stolar, Gaj

180 € do 300 €

CENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE PERGOLA, CCA 80M X 2,5M X 4,5 M POVRŠINA 27M2
Stolar, Veternik

900 € do 1500 €

CENA, PROMENA RADNE PLOČE U KUHINJI, CCA 6M
Stolar, Beograd

180 € do 300 €

CENA, DRVENA NASTREŠNICA ISPRED GARAŽE, ŠIRINA 4,5M, DUŽINA 6M, VISINA 3M
Stolar, Sremska Kamenica

540 € do 900 €

CENA, IZRADA TRPEZARIJSKOG STOLA, 160 X 90 X 78 CM
Stolar, Niš

450 € do 750 €

CENA, DRVENA OGRADA, 110CM
Stolar, Begaljica

360 € do 600 €

CENA, IZRADA DRVENE TERASU U PRIZEMLJU, 4 X 2,5 M
Stolar, Beograd

540 € do 900 €

CENA, RAVNO DRVENO STEPENIŠTE, VISINA 260CM, SIRINA 60-70CM
Stolar, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, DRVENA SOBNA VRATA, 3KOM - 90 CM X 205 , 1 - KOM 80 CM X 205
Stolar, Vranje

1080 € do 1800 €

CENA, OKRUGLA PLOČA ZA STO, DVRO BUKVA, 1000MM DEBLJINE 40MM
Stolar, Kragujevac

270 € do 450 €

CENA, MONTAŽA VISEĆEG DELA KUHINJE, 2 M
Stolar, Sremska Mitrovica

135 € do 225 €

CENA, IZRADA MALIH ULAZNIH VRATA ZA TAVAN SA SVE UGRADNJOM, 82X120 CM
Stolar, Ugrinovci (Zemun)

585 € do 975 €

CENA, IZRADA DVA PLAKARA, 60X60X250CM + 150X25X80CM
Stolar, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, PROMENA SMERA OTVARANJA SA UNUTRA NA SPOLJA NA DRVENOJ STOLARIJI, 3 UNUTRAŠNJIH VRATA
Stolar, Beograd

450 € do 750 €

CENA, IZRADA OTVORENE NATKRIVENE OSTAVA ZA DRVA, 3 M2
Stolar, Ripanj

1350 € do 2250 €

CENA, PARKOVSKI STO KAO KOD MUZEJA 21.OKTOBAR ZA ĐAKE , JEDAN 3X1M
Stolar, Kragujevac

900 € do 1500 €

CENA, DVOKRILNI ORMAR, 250X56X101CM
Stolar, Novi Sad

540 € do 900 €

CENA, IZRADA ŠTOKOVA ZA DRVENA VRATA I PROZORE, STANDARDNA DIMENZIJA SOBNIH VRATA 6 VRATA I 3 PROZORA
Stolar, Čenta

1350 € do 2250 €Pogledajte druge završene projekte i cene

STOLAR CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

845+ PREDUZEĆA ZA STOLAR
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE STOLAR?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana