Stolar, stolarija cena

Koliko košta stolarija po meri? Cena nameštaja po meri može znatno da se razlikuje, prvenstveno zbog izbora materijala – da li će kuhinja, recimo, biti od punog drveta ili iverice presvučene furnirom? Kakva će biti kuhinja po meri – drvena, mermerna ili od keroka? Želite li možda kupatilski nameštaj po meri? Lokalni stolar vam može pomoći oko svakog izbora. Cena unikatnih komada nameštaja zavisi od materijala, okova, ručica, obloga, sastavljanja ili postavljanja te svih sličnih detalja. Unutrašnja oprema po narudžbini je za oko 30% skuplja od industrijski proizvedene, ali je i daleko kvalitetnija i sasvim po vašoj volji. Naplaćuje se između 65 i 150 EUR/m2. Pripremili smo cenovnik po komo ćete lako izračunati troškove nacrta, izrade i montiranja nameštaja.

Kome poveriti izradu i sastavljanje nameštaja po meri? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA USLUGA STOLARA


Cena stolarskih radova, izrada pokućstva po meri. Cena izrade pokućstva od iverice ili punog drveta po meri.

65.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
156.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Stolar, stolarija cena

DETALJNIJE CENE ZA STOLAR

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Stolar, stolarske usluge - sve što treba da znate

1. Zašto se odlučiti za pokućstvo koje stolari prave po meri?

Kuhinje po meri, spavaće sobe po meri, pisaći stolovi po meri i sav ostali nameštaj i delovi po meri. Zašto?

Stolar može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini - tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili.

Stolar, stolarske usluge
Izrada pokućstva po meri ima brojne prednosti!

Pokućstvo koje se kupuje u salonima nameštaja pravi se po standardnim dimenzijama, od standardnih materijala i u standardnim oblicima - a sve to mogu da budu i karakteristike neodgovarajuće opremanju nekih prostora. Stolar, pak, može da napravi svaki komad nameštaja tačno po narudžbini - tako da i mere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili. Ovakvo pokućstvo ima i druge prednosti i o njima ćemo govoriti u nastavku teksta.

1.1. Prilagodljivost nameštaja po meri

Pominjući da se nameštaj po narudžbini potpuno prilagođava vašim željama i potrebama, mislili smo i na to da danas, praktično, više nema nikakvih prepreka da se napravi bilo šta. Šta više, ako imate na umu bolja, unikatna rešenja, pokućstvo po meri je prava stvar za vas. Tako recimo, mansarde sa vrlo strmim krovom ili starije objekte, čiji su zidovi neravni i trošniji, skoro da je nemoguće opremiti industrijski rađenim nameštajem; stolar, međutim, svaki komad nameštaja može prilagoditi mestu na kom će stajati. Na taj način možete korisno upotrebiti i prostor na kome se inače ne može ni stajati ni sedeti.

1.2. Usklađeno opremanje celog prostora

Ako želite da se nameštaj u jednoj prostoriji po materijalu, obliku ili boji sasvim slaže s onim u drugim delovima doma (naročito ako imate kuću otvorenog tipa u kojoj su, recimo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja zajedno), onda tu može da pomogne samo stolar.

1.3. Unikatnost nameštaja po meri

Komadi nameštaja koje stolar pravi po nacrtima arhitekte, a prema vašim željama, uvek su unikatni. Oni su odraz vaših želja i potreba ali i izraz vašeg stila, a pri tom savršeno odgovaraju svakoj prostoriji. Nadasve, niko drugi neće imati nameštaj kao vaš!

1.4. Posebne dimenzije

Posebne dimenzije su, takođe, jedan od vrlo važnih razloga klijenata koji se odlučuju za narudžbine. Vrlo visoke osobe, recimo, žele krevet duži od standardnih 200 cm. Kuhinjski pult ili ostrvo za osobe u invalidskim kolicima moraju da su niži od standardnih 92 cm. U salonima nema radnih ploča visine 75 cm, pa je jedino rešenje da ih napravi stolar. Ovakvih primera zaista ima bezbroj.

1.5. Kvalitet izrade nameštaja po porudžbini

Vrlo je važno i to da se odlučite za priznatog i proverenog stolara. Stolar koji je posvećenik svom zanatu, uvek će upotrebiti kvalitetne materijale i okove, a ako i dođe do kakvog oštećenja, sve će popraviti brzo i dobro, što se nikako ne bi moglo reći za proizvođače ili prodavce nameštaja.

2. Kako izabrati pravog stolara?

Kada tražite dobrog stolara, preporučujemo da prvo smislite „domaći zadatak“ za njega/nju. Što više ponuda dobijete to ćete imati bolji i veći izbor, ali ćete odluku moći da donesete i na osnovu rešenja, odnosno, ponuda koje dobijete.

2.1. Gde potražiti stolara?

Preporučujemo da se raspitate među prijateljima, saradnicima i poznanicima, onima koji su možda naručivali da im se nešto izradi. Ako angažujete arhitektu da uradi nacrte komada nameštaja, on/ona vam sigurno može preporučiti i majstora s kojim sarađuje. Treća je mogućnost da na našem portalu Daibau, nađete i pogledate spisak proverenih stolara koje preporučujemo, a koji žive u vašoj blizini. Ako pratite i linkove koji tamo stoje, videćete njihove profile u kojima su ocene i preporuke ranijih klijenata, pa možete da se odlučite i za nekog od njih.

2.2. Što više dobijenih ponuda

Internetski portal Daibau omogućava da na jedan upit brzo dobijete više ponuda, što će vam sigurno uštedeti dosta vremena i energije koje biste inače proveli u traženju. Sem toga, kada dobijete više ponuda, bićete sigurniji da je tražena cena konkurentna i realna. Važno je i to da, pre početka posla, dobijete tu ponudu u pisanoj formi s tačno navedenim rokom izrade i uslovima plaćanja. Majstoru treba da zatražite i reference. Ukoliko je moguće da lično pogledate te proizvode i uverite se u njihov kvalitet, a možda i porazgovarate s vlasnicima, utoliko ćete se lakše odlučiti.

2.3. Cena pokućstva po meri

Cene su, naravno, vrlo značajan faktor pri odlučivanju o kupovini, pogotovo što mogu biti zaista različite. One umnogome zavise od toga za kakve ćete se materijale odlučiti, kakve ručice, držače, naslone, tapacirung i tako dalje. Kada se komadi nameštaja rade po narudžbini onda sve te pojedinačne elemente birate sami, dok takvu mogućnost u salonima nemate - možete kupiti samo ono što nude, uz minimalne varijacije. Pokućstvo rađeno po meri može čak biti i jeftinije, ali zato uvek vrednije. Ali, ni to nije sve - napravljene komade nameštaja u celosti plaćate stolaru, a samo deo ide dobavljaču materijala, dok pri kupovini u salonu najveći deo jeste trgovačka marža, distribucija, prevoz i profit.

2.4. Koliko se čeka proizvod

Rokovi isporuke kod trgovaca su različiti, mada je uobičajeno da sa dostavom i sastavljanjem ceo proces traje mesec-dva. Koliko dugo ćete čekati nameštaj koji pravi stolar, zavisi od toga koliko narudžbina već ima i koliko je složeno to što tražite. Ako vam se iz nekog razloga žuri, onda narudžbine po meri nisu odgovarajuće rešenje. Dobar stolar, kao i svaki drugi dobar majstor, jeste stalno zauzet i zato se može desiti da se na njegove usluge čeka mesecima. Sama izrada pokućstva (zavisno od količine i složenosti) za jedan stan može potrajati više nedelja, a ako se radi o posebnim, unikatnim komadima koji su i zanatski vrlo zahtevni, čekanje može da potraje i mesecima.

3. Šta sve rade stolari?

Raspon stolarskih radova može biti prilično veliki. Stolari komade pokućstva prvenstveno prave od drveta, mada koriste i druge materijale. U njihove radove ubrajaju se kuhinjski, sobni, kupatilski i baštenski ili kancelarijski nameštaj, ali i svi drugi elementi kojima se opremaju stanovi, porodične kuće, škole, hoteli, sportske dvorane, gostionice, restorani, bioskopi ili poslovni i javni objekti. Pored pravljenja celih komada nameštaja, stolari mogu da popravljaju, sastavljaju ili restauriraju i sve drvene delove pokućstva. Ima i onih koji su se specijalizovali za određene vrste radova, pa rade stolariju, drvena krovišta i krovove, razne konstrukcije, mostove, manje objekte od drveta kakvi su nastrešnice, ambari, vikendice i tako dalje. Ima i onih koji rade samo pozornice i scenografije, čamce, sportska oružja i opremu, muzičke instrumente, parket ili drvene obloge, ploče, lajsne i tako dalje.

4. Izrada nameštaja po porudžbini

Pre nego što se uputite stolaru, predlažemo da razmislite dobro i odlučite kakav tačno nameštaj želite. Neće škoditi ako se posavetujete i s arhitektom ili nekim drugim stručnjakom za unutrašnje uređenje, koji će shodno vašim željama te svom iskustvu i znanju, napraviti skice nameštaja s preciznim opisima i merama. Na osnovu takvih nacrta možete dobiti i konkretnu ponudu za rad. Ako biste bez takvih crteža samo išli od stolara do stolara, ponude ne bi bile primerene niti biste mogli da ih uporedite, jer bi svaki majstor vaš opis tumačio po svom. Ovako, kada izaberete stolara, on/ona će na osnovu nacrta arhitekte ili vašeg uputstva (ako ipak crteže uradite sami) pripremiti nalog za rad i crteže za radionicu. Uz to, ako arhitekta (ili vi) priloži i mere prostora u kom će nameštaj biti, stolar obavezno mora sve proveriti još jednom pre početka rada. Ako se sve potvrdi i dogovori, pravi se predračun i uplaćuje avans kako bi majstor mogao da naruči potreban materijal i počne. Majstori uglavnom rade u svojim radionicama, a sastavljaju i postavljaju urađene komade u vašem domu. Vrlo je važno da u svim fazama rada, majstor stalno proverava mere. 

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMOPREMANJE POSLOVNOG PROSTORA

Poštovani,

Potreban stolar za opremanje prodavnice mobilnih telefona 42m2 i kioska za prodaju opreme za mobilne telefone 15m2.

Projekat za izradu nameštaja u prilogu.

Hvala
317520 1 do 529200 €


........

SKRAĆIVANJE VRATA

Poštovani,

potrebno skracivanje (za 5-10 mm) dvoja sobnih vrata sendvic izrade. U narednih nekoliko dana. Lokacija Mirijevo.

Hvala 31752 1 do 52920 €


........

UGRADNJA PODPROZORSKIH DASKI DO 2CM

Poštovani,

potrebna podprozorkse drvene daske na 3 prozora i na stepeniku ispred vrata od terase.
Dimezije u prilogu.

Hvala 63504 1 do 105840 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, OBRADA BUKOVE COKLE/PRAGA, ŠIRINA JEDNOG KRAJA: 8.7CM, ŠIRINA DRUGOG KRAJA: 11CM, DUŽINA: 251.7CM, DEBLJINA 4CM
Stolar, Beograd

540 € do 900 €

CENA, POPRAVKA STOLICA, 4 KOM
Stolar, Beograd

270 € do 450 €

CENA, SAMOSTOJEĆA DRVENA NADSTREŠNICA (PERGOLA), CCA 4M X 2,5M, 10M2
Stolar, Inđija

2700 € do 4500 €

CENA, KLIZNA VRATA, 1KOM - 80X200 CM
Stolar, Beograd

315 € do 525 €

CENA, OKVIR ZA KREVET OD KUVANE BUKVE, CCA 2M X 1.5 M
Stolar, Rumenka

540 € do 900 €

CENA, SEČENJE VELIKIH KOMADA I ODNOŠENJE , 3-5 M3
Stolar, Novi Sad

90 € do 150 €

CENA, LETNJIKOVAC, CCA 3 X 4 X 2M
Stolar, Rusko Selo

540 € do 900 €

CENA, STO SA 6 STOLICA OD PUNOG DRVETA, CCA 200CM × 90CM ; STOLICE 6KOM
Stolar, Novi Sad

540 € do 900 €

CENA, DRVENA ULAZNA VRATA., 1 VRATA, POVRŠINE 2,2 M2.
Stolar, Zrenjanin

774 € do 1290 €

CENA, POPRAVKA KUHINJSKIH ELEMENATA, IZRADA NOVOG DELA KUHINJSKOG NAMEŠTAJA I POLICA ZA KNJIGE, CCA 2 X 80M
Stolar, Sremski Karlovci

540 € do 900 €

CENA, KREVET MONAKO OD PARENE BUKVE, CCA 15X15CM, 15X4CM
Stolar, Sremska Mitrovica

540 € do 900 €

CENA, UGRADNJA FRONTOVA, 4 KOM
Stolar, Beograd

585 € do 975 €

CENA, NAMEŠTAJ PO MERI, ZIDNE OBLOGE, BARSKI STO, UGRADNI PLAKAR, CCA ZIDNA OBLOGA 2600X1300MM, ŠANK - 1500X1300MM; PLAKAR- 3950X2600 I 1750X2600MM
Stolar, Sremska Mitrovica

1350 € do 2250 €

CENA, ULAZNA VRATA NA ZGRADI DRVO - STAKLO, CCA 4M2
Stolar, Beograd

774 € do 1290 €

CENA, DRVENA OGRADICA ZA PSA, CCA 63 X 70CM
Stolar, Beograd

270 € do 450 €

CENA, DRVENA NASTREŠNICA, CCA 9 X 6 X 3M
Stolar, Čelarevo

1350 € do 2250 €

CENA, ŠTOK ZA SOBNA VRATA, 3KOM - 80Х200 CM
Stolar, Novi Sad

360 € do 600 €

CENA, POPRAVAK ŠTOKA, ORMANA I PODNOŽJA PROZORA, 1KOM- ŠTOK, 1 KOM - PROZOR, 1 KOM- ORMAN
Stolar, Novi Sad

90 € do 150 €

CENA, FARBANJE KUHINJE OD MEDIJAPANA, CCA 15M2
Stolar, Kikinda

270 € do 450 €

CENA, SASTAVLJANJE IKEA DELA KUHINJE, ZAMENA RADNE PLOČE, POSTAVLJANJE SUDOPERE, IZMEŠTANJE ŠTEKERA, OKO 7M
Stolar, Beograd

360 € do 600 €

CENA, FARBANJE VRATA SA ŠTOKOVIMA, 2KOM
Stolar, Beograd

270 € do 450 €

CENA, DRVENA VRATA I PROZORI, 3 PROZORA: 2KOM- 100X120CM I KOM- 100X100 CM, VRATA ULAZNA TRODELNA 200X200 CM.
Stolar, Ražana

900 € do 1500 €

CENA, OBNOVA STARIH PROZORA OD SKORO 100 GODINA, CCA 35 KOM
Stolar, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, FARBANJE STOLICA I STOLA, 4 STOLICE I 1 STO
Stolar, Zrenjanin

270 € do 450 €

CENA, DRVENA OGRADA, CCA 10M2 + BALKON 14M
Stolar, Bukovac

1080 € do 1800 €

CENA, DRVENA BALKONSKA VRATA I PROZOR, CCA 69 X 2008CM I 118 X 129CM
Stolar, Jagodina

540 € do 900 €

CENA, RENOVIRANJE STARIH PROZORA , 8KOM- CCA 1 X 1,20M
Stolar, Zrenjanin

540 € do 900 €

CENA, SOBNA VRATA SA STAKLOM, CCA 204 X 102 X 15CM
Stolar, Vrbas

270 € do 450 €

CENA, FARBANJE TRPEZARIJSKOG STOLA , OKRUGLI STO, PREČNIK 110CM I 4 NOGARE
Stolar, Brestovac (Bor)

180 € do 300 €

CENA, OBNOVA DRVENIH PROZORA, 18 KOM -1.4 X 1.2 M
Stolar, Čačak

540 € do 900 €

CENA, SANACIJA ULAZNIH VRATA, STEPENIŠTA, PREGRADE, UKLANJANJE DRVENE KUĆICE, 2 ULAZNIH VRATA, 2 STEPENIŠTA, 1 OGRADA, 1 POLICIJSKA KUĆICA
Stolar, Beograd

540 € do 900 €

CENA, DRVENI NOSAČI ZA GALERIJU U POTKROVLJU, CCA 6 X 16 X 3,5M
Stolar, Niš

900 € do 1500 €

CENA, DRVENI PROZORI I VRATA, (JEDNOKRILNI PROZORI) 70X140CM- 4 KOM ; 90X140CM -2 KOM; 70X110CM-2KOM
Stolar, Požarevac

270 € do 450 €

CENA, FARBANJE UGRADJENIH REGALA, CCA 10M2
Stolar, Čačak

270 € do 450 €

CENA, GAZIŠTA OD HRASTA ZA BETONSKE STEPENICE, 12 STEPENICA SA 2 ODMARALIŠTA
Stolar, Stara Pazova

540 € do 900 €

CENA, IZRADA DVA DONJE DELA KUHINJE, CCA 80CM
Stolar, Ripanj

270 € do 450 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Stolar CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

865+ PREDUZEĆA ZA STOLAR
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE STOLAR?

Serbia
DAIBAU.RS

Petra Drapšina 27
21000 Novi Sad

+381 11 430 0 340

© 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana