Za područje
    OTP banka

    11 skandinavskih dnevnih soba za prijatniju zimu

    Kada spoljne temperature padnu, vreme je da se toplota i svetlost unesu u domove. Gde biste mogli da nađete bolju inspiraciju nego u srcu Skandinavije, gde je stvaranje udobnog i prijatnog doma zbog dugih i mračnih zima, prava umetnost. Ovim člankom vas pozivamo u obilazak 11 dnevnih soba u skandinavskom stilu, savršenih za stvaranje magične zimske atmosfere.
    Stručni članak 37
    11 skandinavskih dnevnih soba
    Imamo čak 1406 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

    Svetla, minimalistička dnevna soba

    Svetla, minimalistička dnevna soba

    Prostor ove skandinavske sobe je jednostavno osmišljen - njime dominira belo, sa tek po nekim akcentom sive te prirodnih boja drveta i cigle - tepih, jastuci, okvir i nogari stočića, vrata komode od ratana, rukohvati fotelje. Nameštaj je pažljivo odabran: elegantna bela kožna sofa i okrugao drveni stočić za kafu se divno dopunjuju, a takođe stvaraju prijatan kontrast sa svetlim koloritom enterijera. Moglo bi se reći da je mermerna ploča stočića nota ekscentričnosti.

    Otvoren boravak u savremenom skandinavskom stilu

    Otvoren boravak u savremenom skandinavskom stilu

    Enterijer otvorenog boravka je zamišljen kao harmoničan preplet minimalističkog dizajna i elegancije jasnih linija. Svetli drveni pod, drveni trpezarijski nameštaj i okvir fotelje su elementi koji naglašavaju prirodnost, ali unose i toplotu u prostor. Komotna siva sofa i pomalo retro smeđa fotelja zajedno sa stolicama stvaraju prozračan i uredan ambijent, izuzetno privlačan za opuštanje ili druženje. Veliki prozori otvaraju put obilju prirodnog svetla koje obuhvata svaki ugao i čitav prostor čini još beljim, ako je to uopšte moguće. Neutralne boje i pažljivo odabrani dekorativni elementi suptilno naglašavaju estetiku prostorije, daju joj karakter i obezbeđuju osećaj mira i harmonije.

    Savremena, minimalistička dnevna soba u skandinavskom stilu

    Savremena, minimalistička dnevna soba u skandinavskom stilu  

    Velika siva sofa, koja nudi mesta za udobno sedenje više osoba, najkrupniji je element nameštaja i čini se da se ideja uređenja i vrti oko nje. Na njoj su brojni jastučići sličnog tonaliteta, boja koje se ponavljaju kao motiv dizajna, ali je čine i privlačnijom i udobnijom. Suprotno od nje, uz naspramni zid je postavljen otvoren beli regal sa puno mesta za knjige, ukrase i sitnice. između njih su smešteni jednostavni drveni stočići i fotelja, a uz sam prozor beli sto sa dve stolice, kao stvoreni za jutarnju kafu i pogled na grad. Dekorativni elementi kao što su slike, sveće i biljke dodaju prostoriji notu elegancije i svežine. Čitav je prostor je dizajniran u modernom, minimalističkom stilu, zahvaljujući neutralnim bojama koje stvaraju čist i uredan izgled te dopuštaju umu da se umiri i opusti u lepom okruženju.

    Savremen i svetao, minimalistički dnevni boravak u skandinavskom stilu

    Savremen i svetao, minimalistički dnevni boravak u skandinavskom stilu

    U ovom, kombinovanom dnevnom boravku, simbiotski se prepliću minimalizam i čistota, koji se manifestuju jednostavnim i elegantnim linijama. Dominantna bela boja širi utisak prostranosti i svežine, dok prostoriji u isto vreme daje notu svetlosti i prozračnosti. Nameštaj od prirodnih materijala kakvo je drvo, unosi toplinu i udobnost u svaki prostori, stvarajući prijatnu, domaću atmosferu. Prirodno svetlo koje dolazi kroz velike prozore ispunjava prostoriju živahnošću i dodatno akcentuje njenu belinu, istovremeno kreirajući svetlo i prijateljsko okruženje.

    Minimalistička dnevna soba u skandinavskom stilu

    Minimalistička dnevna soba u skandinavskom stilu

    U minimalističkoj dnevnoj sobi skandinavskog tipa udružene su estetika i funkcionalnost. Bela boja zidova je dominantna, a utisak komocije pojačava obilje prirodne svetlosti. Prirodni materijali poput drvenog poda, komode i kafe-stočića jednostavnih linija i oblika na marinskoplavom tepihu, dodaju toplinu i udobnost prostoru. Komotna sofa pepeljastopetrolej boje udružena je sa ravnom klupom, tamnosivo tapaciranom, uz tek nekoliko jastučića koji su koloristički akcenti i detalji istog stila, da bi se dobila uravnotežena i harmonična atmosfera. Ovakva kombinacija rezultira enterijerom koji privlači svojom jednostavnošću i čistim, elegantnim potezima.

    Moderno uređen, svetao dnevni boravak

    Moderno uređen, svetao dnevni boravak 

    Prostor odiše jednostavnošću, funkcionalnošću i prirodnom lepotom. Dominiraju svetli i neutralni tonovi, stvarajući čist i svež izgled. Minimalistički nameštaj, prirodni materijali i sofisticirani detalji dodaju estetsku privlačnost prostoriji. Prirodno svetlo koje dopire kroz panoramske prozore dodaje prozračnost i utisak otvorenosti. Ova skandinavska dnevna soba je mesto gde se spajaju minimalizam i udobnost, stvarajući prijatnu i opuštenu atmosferu.

    Savremen i svetao dnevni boravak u skandinavskom stilu 

    Savremen i svetao dnevni boravak u skandinavskom stilu

    Prostor karakteriše minimalistički i čist stil, jednostavnih linija. Dominira bela boja koja naglašava osećaj prostranosti i svežine. Nameštaj je napravljen od prirodnih materijala kao što je drvo, što stvara topao i prijatan ambijent. Svetlost koja dopire kroz velike prozore unosi prozračnost i dobro raspoloženje. Pažljivo izabrana kombinacija komada nameštaja i pokućstva čini čitav prostor funkcionalnim, primamljivim i udobnim, dok skandinavska jasnoća i čistoća stila nude atraktivno okruženje za opuštanje i uživanje.

    Prostrana dnevna soba u skandinavskom stilu    

    Veliki i svetao skandinavski dnevni boravak     

    Ovakva dnevna soba ima sve odlike modernog skandinavskog stila: prostrna je i komotna, osvetljena velikim prozorima koji gledaju na šumu i tako unose notu prirode u prostor. Nadalje, beli zidovi uz komade pokućstva i nameštaja od svetlog drveta dodaju toplinu, teksturu i dinamiku ambijentu, čineći ga i atraktivnim i privlačnim, koliko i komfornim, u isto vreme. Savremene visilice su modernistički akcenti, jedini uz šarene jastučiće koji oživljavaju umirujući, monohromatski enterijer opremljen velikom sofom, komodama i minimalističkim foteljama. Ovako jednostavno uređen ambijent je koliko estetski privlačan, toliko i funkcionalan.

    Trendovska dnevna soba u skandinavskom stilu            

    Trendovska dnevna soba u skandinavskom stilu

    Nesumnjivo trendovski zamišljen enterijer predstavlja atraktivan, dinamičan i koloristički kontrast. Moderan luster naglašava središte prostora - jednostavne stočiće za kafu - beli, metalni i mrki, stakleni - na prugastom tepihu tonova sličnih okruženju. Na suprotnim stranama su dve duboke fotelje - mrko-žuta i zlatno-žuta - a u sredini sofa-trosed u istom stilu. Dodatni element, funkcionalno i estetski, čine otvorene police koje nisu samo mesto za stvari već i stilski akcenti. Interesantan dodatak je stočić-fiokar za gramofon i ploče, koji zapravo dodaje notu ličnog i čini ambijent pomalo retro stilizovanim, ali svakako uređen za uživanje i opuštanje.

    Savremena i svetla, skandinavska dnevna soba

    Savremena i svetla, skandinavska dnevna soba

    Svetla dnevna soba u velikom salonskom stanu, belih zidova i velikih prozora, već na prvi pogled izgleda prijatno i dopadljivo. Enterijer je upravo zato da se ne naruši stilska ni arhitektonska celina, uređen uz minimalne ambijentalne i estetske intervencije. Na tepihu, koji je provizorna međa sobe, postavljena je samo velika ugaona sofa bež nijansi, sa jastucima i jastučićima istih tonova radi veće udobnosti, ali i kolorističkog akcenta te jednostavani drveni stočići i okruglo veliko tabure. Svedenost linija i oblika, nežne boje i puno svetlosti zajedno stvaraju uravnoteženo i prijatno okruženje za odmor i druženje.

    Moderna dnevna soba u skandinavskom stilu

    Moderna dnevna soba u skandinavskom stilu

    Ova savremeno uređena dnevna soba odiše nežnošću i sjajem zahvaljujući neutralnoj paleti. Svetao, a nijansiran i blago toniran kolorit čini prostor svetlijim i otvorenijim. Centralni element sobe su jednostavni, veći četvrtasti i manji okrugao drveni stočići za kafu, a oko njih su raspoređeni fotelje u drvenim ramovima i komforan trosed. Čitav enterijer je vrhunski stilizovan motivima geometrijskih linija i oblika koji se ponavljaju na jastučićima i tepihu. Zelenilo unosi živost i dinamiku, a akcenti crnih metalnih detalja dodaju atraktivnost i razbijaju monotoniju. Ovakvi elementi zajedno formiraju prostor koji je i estetski privlačan i funkcionalan, idealan za opuštanje i druženje u prijatnom okruženju.

    Dnevne sobe u skandinavskom stilu savršene su za ljubitelje zime, jer ih odlikuju minimalistička estetika, neutralne boje i naglasak na prirodnim materijalima. Takva kombinacija može doneti osećaj mira i topline u vaš dom. Dodatne ideje za svoju idealnu dnevnu sobu možete pronaći u delu Inspiracije.

    Stručni članak 37
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Dnevne sobe?

    Imamo čak 1406 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1406 izvođača radova za područje Dnevne sobe
    9.6
    0

    SAMOSTALNA ZANATSKO USLUŽNA RADNJA INOX LINE, SEAD ŽALČEVIĆ PREDUZETNIK NOVI PAZAR


    8.9
    0

    PROIZVODNJA NAMEŠTAJA NAMEŠTAJ KOSTIĆ


    9.6
    0

    PRIVREDNO DRUŠTVO DEKOR INVEST DOO PRIBOJ


    9.8
    0

    VLADAN JANKOVIĆ PR, STOLARSKA RADNJA STOLARIJA JANKOVIĆ, SMEDEREVO


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana