Za područje

  Moderne dnevne sobe minimalističkog dizajna

  Članak je koristilo čak 2688+ korisnika
  Idejama za opremanje dnevnog boravka nema broja. Međutim, rekli bismo da je minimalistički stil trenutni hit, pa je shodno tome, izbor nešto uži. Moderna dnevna soba je, pre svega, prostran i otvoren prostor okupan svetlošću.
  Stručni članak 2688
  minima.jpg

  Minimalizam u dnevnoj sobi

  Čiste linije i pokućstvo odabrano s puno pažnje dodaju vrednost svakoj prostoriji. Pri uređenju se uvek treba rukovoditi osnovnim pravilom – osećanjem prijatnosti i udobnosti. Minimalistički izgled se može postići koliko malobrojnim komadima nameštaja toliko i odabirom tek nekoliko materijala raskošnih na dodir. Dnevni boravak je prostorija namenjena okupljanju i druženju, koliko ukućana toliko i prijatelja. Udobna garnitura za sedenje je stoga prvo što padne na pamet svakom dobrom domaćinu.

  Savet stručnjaka iz firme ARHIDEKO

  1. Koji je Vaš savet za naše čitaoce kada govorimo o izboru nameštaja za dnevnu sobu, o čemu treba da vode računa?

  - Funkcionalnost i estetika,
  - Nesmetano kretanje kroz prostor,
  - Dati mogućnost prostoru "da diše".

  Najveći problem kod izbora nameštaja je procena gabarita u odnosu na veličinu prostora za koji je predviđen. U salonima nameštaja ništa ne deluje previše glomazno, jer su prostori uglavnom jako veliki, ali u stanu je to već drugačije. Dakle, vodite računa o gabaritima nameštaja, kao i o materijalu od kojeg je izrađen.

  Dizajn nameštaja je već individualna stvar. Internet danas pruža mnogo informacija o raznim stilovima, pa treba voditi računa da se ne zaluta. Najbolje je potražiti pomoć dizajnera enterijera i on će najlakše sve vaše vizije isfiltrirati i konkretizovati u jedinstveno rešenje prilagođeno dimenzijama i geometriji vašeg prostora.

  2. Kakvu vrstu nameštaja za dnevnu sobu preporučujete našim čitaocima?

  Kada sami opremate stan, trudite se da za glavne komade nameštaja, kao što su garnitura za sedenje, kuhinja, trpezarija birate neutralne, visoko kvalitetne materijale, bez vezivanja za trenutne trendove. Zidove oblagati materijalima, koji se lako mogu zameniti posle par godina. Ne koristiti ukrasni kamen, skupe tehnike obrade zidova, jer su to uglavnom trendovi koji traju par godina, a jako se teško kasnije odstranjuju. Tapete su elegantno i jednostavno rešenje za dekoraciju zidova. Zavese i draperije ili neki drugi vid zaštite od sunca, su takođe nešto čemu treba posvetiti posebnu pažnju, jer je to završni element koji daje toplinu i kompletira izgled prostora.

  G-đa Irena Pjevović dipl. inž. arh., ARHIDEKO

   

  Osvetljenje dnevne sobe

  Prirodno i veštačko osvetljenje su vrlo bitni za svaku prostoriju. Pri planiranju uređenja, prirodnom osvetljenju dnevnog boravka treba pristupiti iz svakog ugla: direktni odbljesak sunca na televiziskom ekranu nikako ne prija očima, pa treba razmisliti i o senčenju. Pri postavljanju rasvete, odnosno, pojedinačnih svetiljki takođe se moraju birati mesta koja će doprineti opuštajućem ambijentu i učiniti prostor jedinstvenim. Naravno, uz opciju umekšanog, ambijentalnog svetla treba da postoje i namenska, za čitanje ili ručni rad, recimo.

  Osvetljenje dnevne sobe ne treba prepustiti slučaju
  Osvetljenje dnevne sobe ne treba prepustiti slučaju

  Koji je element dnevne sobe centralni?

  Dnevna soba treba da je privlačna i gostoprimljiva na prvi pogled. Centralni element modernih boravaka je zasigurno garnitura za sedenje. Najčešće se sedeće garniture postavljaju u obliku slova L ili U. Što se izbora boja tiče, neutralne su najbolje, ali ih svakako uvek treba gledati da budu usklađene s ostalim pokućstvom kako bi ceo prostor delovao uravnoteženo i primamljivo.

   

  Ukoliko se odlučite za uređenje dnevne sobe, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajucom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs

  Stručni članak 2688
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1319 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1319 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DNEVNE SOBE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana