Za područje

  Nameštaj za dnevnu sobu

  Članak je koristilo čak 1977+ korisnika
  Dnevna soba se smatra, pored trpezarije i kuhinje, središnim prostorom za boravak ukućana u svakom domu. Savremeni trendovi uređenja ovakvom gledištu idu naruku, pošto se sada dnevni boravak uglavnom spaja s trpezarijom i kuhinjom u arhitektonsku celinu, bez nepotrebnih pregradnih zidova. Tako se stvara jedinstven prostor s više tematskih delova. Otud i potreba za međusobnim usklađivanjem pokućstva, kako bi nameštaj u enterijeru odgovarao usklađenim prostorijama. Dakle, šta je sve neophodno za dnevnu sobu?
  Stručni članak 1977
  pokucstvo.jpg

  Šta spada u osnovni nameštaj za dnevnu sobu?

  U osnovni nameštaj za dnevnu sobu ubrajaju se TV regali, stočići za kafu, fiokari i komode, vitrine, biblioteke i različite zidne police. Neizostavan element svakog boravka je svakako garnitura za sedenje, ali se ona smatra dekorom, delom pokućstva. Ipak, ljudima su garniture za sedenje uglavnom ključni element prvog utiska koji najviše utiče na izgled cele sobe. Zato izbor treba pažljivo razmotriti i promisliti.

  Savet stručnjaka iz firme TIM JAGODINA

  1. Da li je po Vama bolji nameštaj po meri ili serijski?

  Iz našeg dugogodišnjeg iskustva, bolji je nameštaj po meri, jer on omogućava maksimalnu iskorišćenost prostora, što kod serijskog nameštaja nije uvek moguće. Osim toga, nameštaj po meri pruža kupcu mogućnost izbora po pitanju materijala, dekora i rasporeda elemenata. Funkcionalnost je, pored estetike, ono što je primarno svima nama kada je životni prostor u pitanju, a nameštaj po meri je za to idealno rešenje.

  2. Kakvi su trenutno trendovi kod nas kada je u pitanju nameštaj za dnevnu sobu (materijal, boje, oblici...)?

  Što se tiče trendova u nameštaju za dnevne sobe, uvek je u modi klasika (dezeni u boji drveta), ali sve više se traže kombinacije boja (bela-siva, bela-drvo), kao i neobične kombinacije elemenata, kocke, kocke-police, otvorene i zatvorene police sa i bez stakla u boji. Više se rade dnevni ambijenti od medijapana nego od univera. Ističemo da je nameštaj po meri za dnevne sobe odlično rešenje jer zaista može da se napravi sve po meri i po želji kupaca.

  G-đa Slavica Ratković, TIM JAGODINA

  TV regali

  Elementi za televizor i druge video i stereo uređaje se još uvek, po navici, nazivaju regalima i još uvek su neizostavan komad nameštaja u dnevnoj sobi. Razvojem novih tehnologija televizori su promenili svoje funkcije pa i ulogu, ali ne i centralno mesto u svakom domu. Zbog toga je nužno da regal ima stilsku formu i skreće pažnju na sebe. Regal najčešće čine gornja ili centralna polica na kojoj je televizor i okolne pregrade ili police namenjene drugim uređajima i sitnijim ukrasima.

  Stočić za kafu

  Stočić za kafu je komad nameštaja koji nekako uvek ide uz garnituru za sedenje. On služi kao element za odlaganje i kao ukras. Pažljivo odabran, stočić za kafu može biti detalj koji će dati pečat celoj sobi. Ako su za ostale komade u dnevnom boravku najznačajnije ravne linije i minimalističke tendencije, onda će možda biti najbolje da stočić bude što slobodnije oblikovan, odnosno, bude u suprotnosti sa svim drugim.

  Kafe stočići
  Dizajnerski, unikatni kafe stočići

  Fiokari i komode

  Fiokari i komode su priručni komadi nameštaja u dnevnoj sobi, prvobitno namenjeni odlaganju i čuvanju stvari, za koje nemamo mesta u drugim prostorijama. Bez obzira na to čemu služe, nastojte da se stilski i estetski poklapaju sa susednim elementima.

  Vitrine

  Vitrina je, može se reći, stariji element u boravku i za nju su najkarakterističnije staklene police i vrata. Vitrina je zapravo izložbeni element u koji se postavljaju dragocenosti najrazličitijeg tipa – od dragih stvari i ukrasa do kolekcionarskih dela. Obično se u njima drže kolekcije vina, servisi za ručavanje, kafu ili čaj te kristal. Naročit utisak ostavljaju vitrine koje imaju ugrađenu rasvetu.

  Biblioteke, police

  Biblioteke i police svih vrsta su tzv. neobavezni delovi dnevne sobe. Da li će ih biti ili neće i u kojoj formi, pre svega zavisi od želja i htenja ukućana, ali i od raspoloživog prostora. U slučaju da jeste ljubitelj knjiga, manja ili veća biblioteka, u formi ormana ili spojenih i otvorenih polica, biće vam sigurno omiljena.

  Zidne police

  Isto kao i biblioteke, i police na zidu nisu obavezan komad nameštaja u dnevnom boravku. Međutim, ako nema dovoljno mesta za fiokar ili komodu, možda će biti za police pa ćete njima rešiti pitanje odlaganja. Slabost police je to što su sasvim izložene i zbog toga zahtevaju češće brisanje prašine.

  Ukoliko se odlučite za opremanje dnevne sobe, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji ce na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs  

  Stručni članak 1977
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1325 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1325 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DNEVNE SOBE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana