Za područje

  Tapaciranje garniture za sedenje, presvlačenje nameštaja

  Članak je pregledalo čak 4576+ korisnika
  Imate pohabanu stolicu, izbledelu garnituru za sedenje ili pocepane jastuke? Nikako ih nemojte baciti. Sa starim nameštajem, po kvalitetu i ceni, danas se uglavnom može porediti samo onaj iz najskupljih asortimana. Umesto toga, obratite se nekom majstoru tapetaru iz komšiluka koji će se postarati da vaš stari nameštaj zablista u novom ruhu.
  Stručni članak 4576
  tapaciranje garniture namestaja
  Imamo čak 119 izvođača radova za područje Restauracija nameštaja:

  1. Tapaciranje – šta je to i kako se radi?

  Svaki komad nameštaja se vremenom haba. Vek trajanja navlaka se može produžiti redovnim usisavanjem, laganim čišćenjem, krpljenjem rupa i zaštitnim presvlakama, međutim, dugoročnije gledano, istrošenost mebla ili njegovo oštećenje se ne mogu izbeći. Pitali smo zato majstore šta se može učiniti u takvim slučajevima.

  Savet stručnjaka iz firme ODRŽAVANJE I POPRAVKA NAMEŠTAJA TAPETARIJA ĐURĐEVIĆ NOVI SAD

  1. Da li je uvek prilikom tapaciranja nameštaja neophodno menjati i punjenje?

  Zavisi u kakvom je stanju određeni komad. Nekada se ljudi odlučuju samo za presvlačenje, odnosno menjanje materijala. To se uglavnom radi kada klijent želi da unese svežinu u svoj dom, bez kupovine novog nameštaja. Sa druge strane ukoliko se radi restauracija, onda se menja sve.

  2. Od čega zavisi cena tapaciranja?

  Zavisi od toga šta e radi, da li samo presvlačenje ili i restauracija. Takođe, zavisi za koji materijal i dezen se klijent odlučuje, koliki je nameštaj koji se radi...

  3. U kojim situacijama nije moguće vršiti tapaciranje (postoji li neki materijal koji ne može da se menja i sl.)?

  Za dobrog majstora ne postoji nemoguća misija. U suštini, ne postoje ovakve situacije. Uvek je moguće nešto ispraviti, popraviti... bitno je samo da angažujete prave majstore i da jasno kažete šta želite. Kada je nameštaj u pitanju, sve se može promeniti i svoj stari nameštaj možete osvežiti kao da je upravo kupljen u salonu.

  G-din Goran Đurđević, ODRŽAVANJE I POPRAVKA NAMEŠTAJA TAPETARIJA ĐURĐEVIĆ NOVI SAD

  Pre početka rada tapetar će oceniti stanje nameštaja i dati procenu troškova. Prema potrebi, popravlja se konstrukcija/ramovi, menja ispuna, popravljaju labavi drveni delovi i šiju nove presvlake. Pri restauraciji starih komada nameštaja naročita pažnja se mora posvetiti autentičnosti. Ti komadi su uglavnom pravljeni od prirodnih materijala kakvi su drvo, juta, morska trava, žima, pamuk ili vuna.

  Tapetar će popraviti konstrukciju stolice, zameniti opruge, dodati ispunu i zašiti navlake.

  2. Presvlačenje stolica i garnitura za sedenje

  Ponekad je teško odreći se garniture koju dugo imamo u domu. Tu su pomešane i lepe uspomene i vezanost za kvalitet ili vrednost. Stoga se obnavljanje starog nameštaja i tapetarstvo ne mogu odvojiti od modnog stila. Ako imate staru garnituru za sedenje koja je izgubila svoj nekadašnji sjaj, obratite se iskusnom tapetaru. On će proveriti stanje nameštaja, opruga, ispune i mebla te dati procenu posla. Iako će vam se popravka možda učiniti skupom, nemojte baciti staru garnituru za sedenje ni stolice, jer su one mnogo kvalitetnije od savremenog nameštaja ili se mogu porediti samo sa komadima iz skupljih asortimana.

  Tapetar će popraviti konstrukciju, zameniti jastuke ili opruge, dodati ispunu i zašiti tkaninu
  Tapetar će popraviti konstrukciju, zameniti jastuke ili opruge, dodati ispunu i zašiti tkaninu

  3. Kakvu presvlaku odabrati?

  Najteža odluka je svakako izbor pravog materijala. Uzeti kožu ili tkaninu? Koža se smatra skupim, ali visokokvalitetnim materijalom. Međutim, ni asortiman mebl-štofova nije ništa manji, naprotiv. Možete da izaberete svilu, lan, pamuk, poliester ili neku od brojnih mešavina. Dostupne su i mnoge boje, nijanse i dezeni: prugasti, tačkasti, karirani, cvetni i drugi. Materijali, takođe, mogu biti vrlo različitog kvaliteta, što se prepoznaje i po ceni i po očekivanoj trajnosti. Prilikom odabira boje i dezena razmislite o tome kako će se nova garnitura za sedenje uklopiti u vaš prostor. 

  Možete izabrati iz široke palete boja i dezena presvlaka različitih kvaliteta i cena.

  4. Tapaciranje - cena

  Pre nego što se odlučite za tapaciranje, treba proceniti vrednost i kvalitet nameštaja koji se obnavlja. Opšte je pravilo da se isplati presvlačiti starije komade posebnog kvaliteta ili antikvarne vrednosti. U troškove tapaciranja ulaze materijal i vreme rada majstora. Za besplatne savete i procene nameštaja možete se obratiti zanatlijama koji se, pored presvlačenja nameštaja, bave i izradom unikatnih garnitura za sedenje, presvlaka za automobile, lokale ili sale. Cena presvlačenja garniture zajedno sa radom i materijalom kreće se između 120 i 350 EUR. U svakom slučaju, presvlačenjem ćete dobiti kvalitetan komad nameštaja, sasvim usklađen s vašim prostorom i takav da će vam služiti još godinama.

  Izbor mebl-štofova različitog kvaliteta i cene je toliki da ćete se teško odlučiti za boju i dezen
  Izbor mebl-štofova različitog kvaliteta i cene je toliki da ćete se teško odlučiti za boju i dezen
  Stručni članak 4576
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Restauracija nameštaja?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 119 izvođača radova za područje Restauracija nameštaja:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana