Za područje
  Majstorska ponuda, majstorska usluga

  Restauracija nameštaja - svi benefiti i opcije

  Članak je pregledalo čak 1418+ korisnika
  Sigurno u svom domu imate neki komad nasleđenog nameštaja koji za vas ima sentimentalnu vrednost ili onaj od kojeg ne možete da se odvojite jer se uklapa u enterijer baš po vašoj želji, a ne uspevate da pronađete sličan kojim biste ga zamenili. Iako nameštaj vremenom gubi funkcionalnost, a ponekad i estetsku ulogu, u većini slučajeva se ne izbacuje već smešta u deo kuće ili stana u kome će biti najmanje vidljiv ili se, ukoliko je u potpunosti neupotrebljiv, prekriva nekim materijalom kako bi se sa njega skrenula pažnja. Međutim, takvi komadi mogu da „ožive“ i zasijaju starim sjajem, tako da ostanu u vašem domu još niz godina. Restauracija nameštaja poslednjih godina postaje sve popularnija, a ima i više dobrih razloga za to.
  Stručni članak 1418
  lakiranje namestaja
  Imamo čak 110 izvođača radova za područje Restauracija nameštaja:

  Sigurno vam je poznata još jedna situacija. Želite da osvežite dom i unesete vedrinu u prostor u kojem boravite najveći deo dana, ali vaše finansije ne dozvoljavaju tako nešto te kontinuirano odlažete preuređenje. Restauracija nameštaja je odlična opcija za prevazilaženje ovakvih prepreka, budući da uz znatno niže troškove možete da preuredite svoj dom baš onako kako ste zamislili, zapazili u časopisu ili videli na nekom stranom sajtu.

  Ovo su osnovni razlozi zbog kojih restauracija nameštaja predstavlja pravu soluciju za „osveženje“ doma:

  Ekonomičnost reparacije nameštaja

  Kupovina novog nameštaja, bez sumnje, predstavlja veliki izdatak. Kada su u pitanju veće izmene poput nabavke nove garniture za dnevni boravak, ugradnje nove kuhinje, zamene ormana u spavaćoj sobi, kupovine trpezarijskog stola sa stolicama ili sličnog, uglavnom ne preostaje ništa drugo do dugoročna štednja, kako biste to mogli da sebi priuštite, neretko na račun drugih stari koje su vam potrebne.

  Restauracijom nameštaja obezbeđuje se ekonomičnost tako što se izbegavaju veći troškovi, jer se vrši obnova već postojećeg komada koji ste možda već planirali za otpad. Koliko košta restauracija nameštaja zavisi od vrste nameštaja, tipa, stanja u kojem se nalazi i neophodnih popravki. Starom nameštaju tako može da se vrati upotrebna i estetska vrednost uz znatnu uštedu, a da pritom izbegnete često dugotrajne i iscrpljujuće obilaske salona nameštaja u potrazi za baš onim komadom koji će se uklopiti u enterijer i budžet koji ste spremni da izdvojite.

  Osim toga, nakon restauracije nameštaj možete i prodati, proslediti ili pokloniti onima kojima je potreban ili kojima će se još bolje uklopiti uz postojeće pokućstvo.

  restauracija-namestaja.png
  Restauracija nameštaja

  Restauracija nameštaja obezbeđuje autentičnost

  Inspiracija za unutrašnje preuređenje može doći sa različitih strana: može vas nadahnuti fotografija u časopisu, na Pinterestu ili nekom drugom sajtu, egzotično putovanje, komad nameštaja koji ste ugledali prilikom posete prijateljima ili rođacima, pa čak i sećanje na rustičan nameštaj iz detinjstva koji se možda nalazio u domu vaše bake. Međutim, kada krenete u potragu često se dešava da ne možete da pronađete baš takav kakav ste zamislili i koji bi se savršeno uklopio u već postojeći enterijer.

  Jedna od osnovnih prednosti restauracije je ta što je njen rezultat nameštaj baš po vašoj meri. Dobijate upravo onakav komad kakav ste poželeli u svom životnom prostoru, pa dom obogaćujete primesama autentičnosti i tradicije, a istovremeno jasno ispoljavate sopstvenu individualnost. Nameštaju se daje novo ruho, ali on može sačuvati svoj „starinski“ izgled i delovati kao da je nabavljen u antikvarnici, što takođe daje notu unikatnosti svakom domu.

  popravka-stolice.png
  Popravka stolice

  Osim toga, restauracija nameštaja nudi mogućnost da se poigrate bojama i materijalima i iskažete svoju kreativnost. Svojeručno napravite skice novog izgleda starog komada i pokažite ih majstorima koji će zasigurno znati kako da naprave komad kome ste dali svoj lični pečat.

  Reparacijom nameštaja se "budi" sentimentalnost

  Fotelja koja je već generacijama u stanu vaše porodice, polica za knjige koju ste kupili od prve plate, stočić za kafu koji je stigao kao suvenir sa putovanja - sve su to predmeti koji izazivaju određenu dozu sentimenta i bude uspomene na lepe trenutke iz prošlosti. Veliki broj ljudi u svom domu ima makar jedan komad nameštaja od kojeg ne može da se „rastane“ i baci ga, pa on bespotrebno zauzima prostor, odnosno, popularno rečeno „sakuplja prašinu“.

  Nakon reparacije stari nameštaj poprima svoj nekadašnji izgled, pa nećete morati da ga bacite. Ostaće u vašem domu još niz godina ili će ga naslediti neko iz mlađih generacija.

  Restauracija nameštaja i održivost

  Svake godine oko devet miliona tona komada nameštaja završi na svetskim deponijama. Kako je velika količina otpada jedan od gorućih ekoloških problema današnjice, važno je da svako kao pojedinac obrati pažnju na njegovu redukciju. Jedan od načina svakako je i restauracija, koja predstavlja svojevrstan vid reciklaže, budući da se na taj način smanjuje količina otpada na gradskim deponijama, ili, što nažalost nije redak slučaj, gomilanje nameštaja pored obližnjih kontejnera.

  Reparacijom se starom nameštaju daje novi život. Šta više, tako se izbegavaju i veliki gubici koje uzrokuje kupovina novog, a s druge strane dobija jedinstven nameštaj baš prema vašim željama, u potpunosti uklopljen po boji, dezenu, obliku ili stilu s ostalim komadima u vašem domu, a pritom ćete kao pojedinci pružiti svoj doprinos zaštiti životne sredine i rešavanju ekoloških problema.

  Stručni članak 1418
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Restauracija nameštaja?

  Imamo čak 110 izvođača radova za područje Restauracija nameštaja:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 110 izvođača radova za područje Restauracija nameštaja
  8.8
  0

  Novalux


  9
  0

  TIHOMIR JANIĆIJEVIĆ PREDUZETNIK ODRŽAVANJE I POPRAVKA NAMEŠTAJA DRVO DEKOR ENTERIJER VRČIN


  9.2
  0

  NINO ĐORĐEVIĆ PREDUZETNIK SAMOSTALNA ZANATSKA TAPETARSKA RADNJA ĐORĐEVIĆ JUNIOR BEOGRAD (ZEMUN)


  10
  1

  Saldo Plus


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana