Za područje
  OTP banka

  Konzolne stepenice

  Članak je pregledalo čak 14167+ korisnika
  Stepenice i stepeništa, uopšteno govoreći, služe za vertikalno kretanje po objektu. Konzolne stepenice, pored toga, predstavljaju i estetski dodatak enterijeru. Postavljanje konzolnih stepenica je malo zahtevnije od klasičnih, stoga preporučujemo da za takav zadatak angažujete profesionalce.
  Stručni članak 14167
  konzolne stepenice staklo
  Imamo čak 2731 izvođača radova za područje Metalne stepenice:

  1. Prednosti konzolnog stepeništa

  Premda je izrada i postavljanje konzolnih stepenica specifičniji i zahtevniji zadatak, ipak mislimo da se isplati ugraditi ih. Ovio stepenište obogaćuje, odnosno, oplemenjuje enterijer, a njihova je prednost i to što su, ako se zanatski i stručno urade, takoreći umetničko delo. Ugrađuju se prvenstveno u modernije enterijere, ali na primer, drvene svakako mogu da se uklope i u klasičnije uređena domaćinstva.

  2. Izvođenje konzolnih stepenica

  Gazišta konzolnih stepenica su uglavnom drvena ili metalna. Svaka površina stoji za sebe i usidrena je u zid. Obično je u samim površinama sakrivena i metalna potkonstrukcija, koja omogućava da gazišta naizgled lebde u prostoru.

  Važno je da zid u koji se stepenice ankerišu betonski, i da je, pre svega, pravilno armiran. Stepenice se mogu izvesti i tako da se fiksiraju u jači nosač sakriven u zidu, iako je takvo postavljanje ređe. Konzolne stepenice mogu biti, ako su stručno napravljene, ugrađene i u drvenu ili montažnu kuću.

  Konzolne stepenice se najčešće sreću u modernim enterijerima
  Konzolne stepenice se najčešće sreću u modernim enterijerima

  Ove su stepenice često bez ograde, pa se preporučuje da postoji bar rukohvat na zidu, da se možete držati prilikom penjanja i silaska. Ako imate decu, ograda je nezaobilazna. Ona takođe treba da je kvalitetna, sigurna i dovoljno čvrsta, ali takva da vizuelno ne kvari enterijer, pa se često postavlja staklena ograda.

  Stepenice se mogu dodatno istaći i osigurati osvetljenjem; sada se uglavnom za to upotrebljavaju LED svetla. Na zidu, na kome je stepenište, može se recimo, ugraditi diskretna LED svetiljka pored svake stepenice.

  3. Konzolne stepenice - cena

  Cene konzolnih stepenica su više od onih za klasične, u zavisnosti od načina izviđenja i materiala, a kreću se od 2.500 EUR pa naviše.

  Ako vam je potrebna pomoć stručnjaka sa kojima sarađujemo, pošaljite upit ili postavite pitanje. Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Stručni članak 14167
  Autor: Daibau.rs

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Metalne stepenice?

  Imamo čak 2731 izvođača radova za područje Metalne stepenice:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 2731 izvođača radova za područje Metalne stepenice
  8.8
  0

  PR RADNJA ZA REZANJE METALA ABN PLASMACUT


  10
  3

  KECMAN SMTR


  10
  0

  PROMONT DOO BEOČIN


  10
  0

  BRAVARSKA RADIONICA NARANČIĆ, VRŠAC


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana