Za područje

  Kanalete

  Članak je koristilo čak 7515+ korisnika
  Kanalete su namenjene odvodnjavanju kišnice iz dvorišta, bašti, s igrališta, puteva i tome sličnog. Najčešće su betonske, ali mogu biti i metalne. Pre nego što se odlučite za postavljanje kanaleta, imajte na umu da se moraju odrediti dimenzije cevovoda i kanalica, odnosno, iskopa u koji će se postaviti podloga i kanalice, kao i potporni nosači, po potrebi.
  Stručni članak 7515
  kanalete.JPG
  Imamo čak 1100 izvođača radova za područje Popločavanje:

  Postavljanje kanaleta

  Kada se iskop završi i podloga pripremi na adekvatan način, izliva se podložni beton koji će služiti kao podloga. Beton se uliva do tačno određene visine, a kanaleta postavlja pod određenim uglom. Po potrebi, podložni beton se armira armaturnom mrežom ili šipkama.

  Nakon pripreme podloge, kanalete se ređaju po utvrđenom rasporedu, odnosno, od tačke na kojoj je počelo i izlivanje betona. Potom se postavljaju odvodne cevi i bočni potporni nosači. Potrebno je, takođe, postaviti i dodatnu armaturnu mrežu koja sprečava deformacije kanala. Preporučuje se da se mreža prekrije polivinilnom folijom. Kad su svi elementi pravilno razmešteni i namešteni, zaliju se betonom. U zadnjoj fazi je vrlo bitno da se profil protoka postavi tako da mu gornja ivica za 3-5 mm bude iznad kanalete.

  Betonske kanalete

  Betonske su kanalete izrađene od posebnog betona po standardima SIST EN 206-1 ili SIST 1026. Betonske kanalete su zbog dodatka posebnog aerata celom površinom otporne na smrzavanje kao i na prisustvo soli. Metalne kanalete se najčešće prave od nerđajućeg metala, odnosno, prohroma. Otporne su na vlagu, mraz i soli.

  Cena kanaleta

  Cena kanaleta varira u zavisnosti od materijala, veličine i proizvođača. Metalne kanalete, recimo, dimenzija 10x100 cm, kreće se od 50 do 80 EUR/m2 dok su betonske jeftinije.

  Stručni članak 7515
  Autor: DaiBau.rs
  Imamo čak 1100 izvođača radova za područje Popločavanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1100 izvođača radova za područje Popločavanje:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 1100 izvođača radova za područje Popločavanje
  9.5
  0

  KIZZA DOO PANČEVO

  Pančevo
  9.8
  0

  ARMING DOO BEOGRAD

  Beograd
  8.7
  0

  ARK BEHATON I BETONSKE OGRADE DOO OBROVAC

  Obrovac
  9.4
  0

  GP MPM DOO

  Zrenjanin
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE POPLOČAVANJE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana