Za područje
    b2c
    Rustični stil u dizajnu enterijera nikad ne izlazi iz mode. Kombinacija tradicionalnih elemenata i modernog načina uređenja posebno se oseća u takvim kuhinjama koje uvek privlače svojom toplom i domaćinskom atmosferom. Ako i sami razmišljate o preuređenju ili renoviranju u ovom stilu, pozivamo vas da pogledajte ovih 10 enterijera koji oduzimaju dah!
    Stručni članak 41
    10 rustičnih kuhinja
    Imamo čak 1034 izvođača radova za područje Kuhinje po meri:

    Rustična kuhinja u belom

    Rustična kuhinja u belom

    Klasična bela kuhinja je zamišljena i uređena kao spoj elegancije i funkcionalnosti uz po koji modernistički akcent. Viseći elementi koji sežu sve do plafona, zbog frontova sa staklenim oknima i širokim fiokama nalikuju starinskim vitrinama, dok metalna visilica iznad kuhinjskog ostrva, premda liči na svećnjak, privlači pažnju modernim izgledom. Kao posebna nota luksuza tu je veliki sto sa belom mermernom pločom koja se nadovezuje na ostrvo i ima klasične, masivne drvene nogari.

    Rustična kuhinja sa crnim elementima

    Rustična kuhinja sa crnim elementima

    Prostrana rustična kuhinja sa masivnim crnim tavaničinim gredama, podnim elementima i vrlo upadljivim aspiratorom na jednoj strani, a velikom, starinskom, drveno-staklenom vitrinom na drugoj, zaista impresionira svojom jedinstvenom stilizacijom. Takav tradicionalističko-moderan koncept, osim što deluje vrlo elegantno, prefinjeno i do poslednjeg detalja precizno promišljen, obogaćen je i masivnim mermernim ostrvom koje je istovremeno i sto. Čini se da je posebno atraktivan dizajnerski akcent - motiv tačkica koje se javljaju na zidnim pločicama i čipkastom abažuru visilice.

    Rustična kuhinja u zelenoj boji

    Rustična kuhinja u zelenoj boji

    Rustična kuhinja u kojoj dominira zelena boja zaista nalikuje na starinske enterijere, a zapravo je  kombinacija modernosti i inovativnosti. Svi elementi su sastavljeni kao ugaoni korpus, i to kombinovan od naizgled nasumično poređanih jednih uz druge punih i staklenih frontova, fioka raznih veličina, visokih vrata i otvorenih pregrada. Još interesantnije je veliko drveno ostrvo-sto sa kamenom pločom i starinskom, mesinganom česmom. Umesto stranica i nogari, to ostrvo ima pregrade za vinske flaše čime je ceo ambijent, osim pravim domaćinskim i gostoljubivim, učinjen i šarmantnim.   

    Rustična kuhinja sa betonskim površinama

    Rustična kuhinja sa betonskim površinama

    Ovakva je kuhinja je savršen primer spoja dizajnerskih tendencija, različitih stilizacija i modernih materijala. Enterijer uistinu deluje neobično i netipično: ogoljeni i nebojeni betonski zidovi, kameni pod i plafon od drvene lamperije nalikuju industrijskom stilu. Umesto klasičnih kuhinjskih elemenata ovde su velike, šuplje betonske kocke slivene sa zidovima. Postavljene su na drvenu platformu, a umesto tipičnih frontova imaju široke, neobrađene drvene daske. U centru su veliki starinski šporet na koji se nastavlja montažni metalni sto sa barskim stolicama od svetlog drveta. Minimalistički sveden dizajn uključuje samo osnovne elemente bez ikakvih dekorativnih detalja - izuzev velike police za začinsko bilje okačene o plafon - pa ipak se mora priznati da deluje impresivno. 

    Jednostavna rustična kuhinja

    Jednostavna rustična kuhinja

    Prostrana i prolazna, ugaona kuhinja sastavljena od visokih elemenata i niskih fiokara ispod prozora, deluje kao da je deo letnje kuće na nekom velikom imanju iz prošlog veka. Kasetirana tavanica od masivnog drveta kao i frontovi, izgledaju poprilično istrošeni upotrebom i godinama, i baš ta patina im daje šarm i toplinu tradicionalnog, domaćinski i gostoljubiv izgled - svedok nekadašnje stalne upotrebe. Posebnu pažnju pažljivijem posmatraču mogu da privuku starinske zidne keramičke pločice kao svojevrsna dizajnerska nota. Motiv romboida na njima ponavlja se i na modernim staklenim visilicama iznad masivnog stola sa fiokama i pregradama, koji služi umesto kuhinjskog ostrva, okružen visokim tronošcima.

    Očaravajuća rustična kuhinja

    Očaravajuća rustična kuhinja

    Prefinjeni rustični uzrezi na frontovima lepo zaokružuju arhitektonski koncept koliko i dizajnersku ideju uređenja cele kuće. Boja magnolije je odabrana zbog svoje neprolaznosti i savršeno dopunjuje tradicionalni, seoski stil. Uprkos prividnoj jednostavnosti, unutrašnjost elemenata krije mnoga napredna funkcionalna rešenja i tehnološki sofisticirane detalje. Elegantno ostrvo nudi puno radnog prostora, a pogodno je i za druženje ili večeru za dvoje.

    Rustična, jednostavna kuhinja sva u drvetu

    Rustična, jednostavna kuhinja sva u drvetu

    Dizajn kuhinje se može pohvaliti jednostavnošću i minimalističkim pristupom neodvojivim od koncepta uređenja čitavog enterijera brvnare. Iako je sastavljena tek od osnovnih elemenata neophodnih za najjednostavnije funkcionisanje, ona zbog puno drveta deluje toplo, domaćinski i primamljivo. Metalne konzolne police su svuda iznad i oko sudopere i predstavljaju praktična mesta za odlaganje pribora, osim što su estetski akcenti. Isti takvi, crni metalni okviri i nosači su naokolo i lepoti drveta dodaju čvrstinu i trajnost.       

    Seoska rustična kuhinja

    Seoska rustična kuhinja

    U rustičnoj kuhinji seoske kuće u prvom planu je dugačak i masivan sto, koji ne samo da pruža dovoljno prostora za druženje i obedovanje, već unosi karakter i čvrstinu uz iste takve klupe umesto stolica. Ciglama ozidan kamin sa neuobičajenim „krovom od crepa“, smešten u ugao, doprinosi toploj i gostoljubivoj, domaćinskoj atmosferi zajedno sa podnim i zidnim pločicama u istom stilu, stvarajući prijatan i privlačan ambijent.

    Rustična, belo-siva minimalistička kuhinja

    Rustična, belo-siva minimalistička kuhinja

    Klasična ugaona, bela kuhinja smeštena je zajedno sa trpezarijom u dobro osvetljen enterijer sivih zidova. Veliki, neobojen drveni pult spaja sve podne elemente unoseći notu topline i prirode. Posebnu notu elegancije daje visoka vitrina staklenih frontova za keramičko posuđe. Tri reda zidnih polica od crnog metala su dizajnerski akcent kombinovan s istim takvim stolicama. Ceo ambijent odiše domaćinski toplom i primamljivom atmosferom za obedovanje i druženje u prijatnom okruženju.

    Prostrana i luksuzna, rustična kuhinja

    Prostrana i luksuzna, bela rustična kuhinja

    Drveni kuhinjski ormarići sa staklenim frontovima u ovom otvorenom enterijeru stvaraju utisak rustičnosti i tradicije, čime se dodaju šarm i toplina. Centralni element prostora, masivno drveno kuhinjsko ostrvo sa mermernom pločom, ne samo da doprinosi funkcionalnosti, već i obogaćuje atmosferu svojim robusnim, ali elegantnim izgledom. To ostrvo nudi dovoljno prostora za rad, a u isto vreme predstavlja idealno mesto za ćaskanje dok se jelo sprema ili jutarnje okupljanje porodice.

    Svaka kuhinja ima svoju priču, svoj duh, koji vam može poslužiti kao inspiracija za kreiranje ili renoviranje sopstvene kuhinje. Bilo da ste ljubitelj klasičnog, rustičnog stila ili tražite moderan obrt u tradicionalnom okruženju, nadamo se da su ove kuhinje razgorele maštu i inspirisale vas za sledeći projekt.

    Pronađite ideju za svoju kuhinju iz snova u delu Inspiracije, na našem sajtu.

    Stručni članak 41
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Kuhinje po meri?

    Imamo čak 1034 izvođača radova za područje Kuhinje po meri:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1034 izvođača radova za područje Kuhinje po meri
    9.1
    0

    ALEKSANDAR LJUBISAVLJEVIĆ PR PROIZVODNJA ELEMENATA OD METALA , DRVETA I KUHINJSKOG NAMEŠTAJA STILMAX ĆUPRIJA


    9.3
    0

    PROIZVODNJA NAMEŠTAJA IVERSTIL TIM VETERNIK


    9.5
    0

    DANER


    9.1
    0

    DARKO VUJOVIĆ PR VUJOVIĆ S&D


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana