Za područje

    Najlepše moderne keramičke pločice za kupatila

    Članak je pregledalo čak 5599+ korisnika
    Keramičke pločice za kupatila bile su deo gotovo svakog doma od pamtiveka. I pored sve novijih, usavršenijih i boljih tehnologija proizvodnje i ugradnje kao i materijala, one su zadržale status jednog od najtraženijih i najpopularnijih materijala za kupatilske obloge. Za vas smo odabrali neke od najhrabrijih, sasvim modernih i ekstravagantnih varijanti i tipova keramičkih pločica koje su zaludele svet poslednjih godina.
    Stručni članak 5599
    pločice za kupatila
    Imamo čak 1504 izvođača radova za područje Keramičke pločice:

    Večna klasika - bele pločice za kupatila

    Ponekad se čini da su bele pločice nešto najdosadnije. Međutim, nije tako - čak naprotiv - istina je daleko od toga. Moderne keramičke pločice za kupatila u beloj boji danas su dostupne u toliko različitih vrsta, oblika i završnih obrada, da ćete jedva znati za šta da se opredelite, pošto se poslednjih godina sve više vraćaju u modu. Razlog za to se može pripisati činjenici da se vrlo lako mogu kombinovati sa svim bojama i materijalima - odlično se slažu sa drvetom, kamenom, metalom i bilo kojom nijansom ili tonom. Ako želite da malo začinite i osavremenite belu klasiku, preporučujemo da izaberete vitke, pravougaone bele pločice za kupatilo umesto klasičnih kvadratnih.

    Pločice za kupatila, sive

    Bele keramičke pločice se u kupatilu lako mogu kombinovati sa drugim materijalima, posebno kamenom i drvetom, kao što je prikazano na fotografiji
    Bele keramičke pločice se u kupatilu lako mogu kombinovati sa drugim materijalima, posebno kamenom i drvetom, kao što je prikazano na fotografiji

    Pločice za kupatila u boji

    Pošto je kupatilo prostor u kome se provodi mnogo manje vremena nego u prostorijama takozvane dnevne zone, možete sebi priuštiti nešto malo smelije. U „hipsterskim” i retro kupatilima koja su, takoreći, krik sezone, često se sreću motivi monohromatskih keramičkih pločica, a od slučaja do slučaja, možete uočiti brojne razlike u veličini i obliku pločica. Standardne su, naravno, kvadratne keramičke pločice, ali ih danas po popularnosti nadmašuju nešto uže i izdužene.

    Vrlo lepo izgleda kombinacija dve boje: jedne za pod i jedne za zid, ili kombinacija dva različita materijala - recimo, kamen i zidne pločice pastelnih boja.

    Jednobojne pločice za kupatila su ponovo postale veoma popularne poslednjih godina
    Jednobojne pločice za kupatila su ponovo postale veoma popularne poslednjih godina

    Zbunjujuće keramičke pločice

    Dizajneri prvih od ovih neobičnih pločica koje prestavljamo u ovoj seriji, poigrali su se time kako ljudska čula percipiraju svet. Za polaznu tačku uzeli su klasične kvadratne, crno-bele pločice od kojih su sastavljali mreže. Ništa posebno, reklo bi se, ali onda su se odlučili na ključni potez koji potpuno obične kupatilske obloge pretvara u pravo remek-delo iluzije. Pločice su blago deformisane i savijene pod određenim uglom. Time se stvara efekt iskrivljene perspektive gledaoca. Kupatilo sa takvim pločicama je zaista nešto posebno, pošto nalikuje na slike iz krivih ogledala.

    Pločice za kupatila

    Keramičke pločice za kupatilo su dizajnirane da stvaraju izobličenje prostora
    Keramičke pločice za kupatilo su dizajnirane da stvaraju izobličenje prostora

    Keramičke pločice za kupatila ili papir?

    Papir u kupatilu je pravi paradoks, jer nije otporan na vodu i odmah propada u kontaktu sa njom. Međutim, braća Bouroullec su došla na genijalnu ideju da keramiku ukrase imitacijama papira. Tačnije rečeno, površina pločica izgleda kao ispresavijan papir i nalikuje čuvenoj japanskoj tehnici origami. Tako su nastale pločice koje na prvi pogled možda i ne deluju bog zna šta, ali na drugi - potpuno su genijalna tvorevina u estetskom i dizajnerskom smislu.

    Keramičke pločice za kupatila s površinom nalik na presavijan papir

    Keramičke pločice za kupatila s površinom nalik na presavijan papir su toliko suptilne da se primete tek kada im priđete
    Keramičke pločice za kupatila s površinom nalik na presavijan papir su toliko suptilne da se primete tek kada im priđete

    Pločice u kupatilu ili prolivena voda?

    Svaki prodavac će reći da kvalitetne keramičke pločice za kupatila moraju biti vodootporne. Međutim, ovo je jasno kao dan, jer se prave za kupatila! Dizajneri unikatnih pločica su, međutim, uzeli ovu rečenicu kao polaznu tačku u osmišljavanju idejnog rešenja te su kreirali „razigrane“ keramičke pločice sa šarama koje imitiraju ustalasale vodene površine. Iako zbog svog ekstravagantnog izgleda nikako nisu pogodne za oblaganje celog kupatila, deluju neverovatno efektno u kombinaciji sa nešto neutralnijim.

    Keramičke pločice sa ovakvim dezenom mogu se staviti u delove kupatila gde je kontakt sa vodom direktan, kao na primer u tuš-kabini, pored kade ili oko umivaonika.

    Pločice za kupatila, melirane

    Keramičke pločice sa ovakvim dezenom mogu se staviti u delove kupatila gde je kontakt sa vodom direktan, kao na primer u tuš-kabini, pored kade ili oko umivaonika
    Keramičke pločice sa ovakvim dezenom mogu se staviti u delove kupatila gde je kontakt sa vodom direktan, kao na primer u tuš-kabini, pored kade ili oko umivaonika

    3D keramičke pločice za kupatila

    Iako pločice malo odstupaju od površine i izgledaju raznoliko u odnosu na malterisane zidove, poslednjih godina su dostupne i kupatilske obloge koje pojam raznovrsnosti podižu na sasvim novi, do sada, nezamisliv nivo. Reč je o takozvanim reljefnim ili 3D pločicama za kupatila, čija površina vrlo primetno odstupa od ravni zida, čime se stvara utisak dramatičnog prostora sa naglašenom dubinom i punog igre senki i svetlosti.

    Braća Bouroullec kreirala su zanimljive reljefne keramičke pločice za kupatilo
    Braća Bouroullec kreirala su zanimljive reljefne keramičke pločice za kupatilo

    Dezenirane pločice za kupatila

    Verovatno najkontroverznije pločice su one sa dezenima i to zato što izgleda da postoje ljudi koji ih apsolutno obožavaju i oni koji ih jednostavno mrze bez obzira na sve, a pri tom ih ima u toliko vrsta, oblika, boja, varijanti i verzija da je izbor maltene nesaglediv. Problem sa takvim obimom i šarolikošću je u tome što su pločice često haotične, a ionako mali prostor standardnih kupatila dodatno se vizuelno smanjuje zbog svih mogućih kombinacija.

    Za upotrebu keramičkih pločica sa šarama važi zlatno pravilo: koristite ih samo na posebnim mestima, a ne na svim zidovima jer će prostor izgledati zasićeno i neuravnoteženo. Preostali zidovi mogu biti okrečeni nekom komplementarnom perivom bojom ili obloženi neutralnim pločicama.

    Pločice za kupatila, cvetne

    Pločice za kupatilo sa šarama neki jednostavno obožavaju, a drugi mrze
    Pločice za kupatilo sa šarama neki jednostavno obožavaju, a drugi mrze

    Kamene pločice za kupatila

    Pošto je kamen vrlo skup, na tržištu je poslednjih decenija dostupna pristupačnija alternativa - keramičke pločice s imitacijama raznih vrsta kamena. Reč je o keramici sa štampom, odnosno štampanom folijom, koja je vizuelno sasvim nalik pravom kamenu. Ali prednosti se ne završavaju na ceni; takve pločice imaju mnogo manju poroznost u odnosu na pravi kamen i stoga su otpornije na vodu i manje osetljive na nečistoće, a prednosti leže i u tehnologiji proizvodnje.

    Kamen je materijal koji je priroda oblikovala, tako da se ne može uticati na njegovu teksturu - neki su lepši, drugi ružniji i manje pravilnih struktura. Kod keramičkih pločica s imitacijom kamena tekstura, struktura i sve druge željene karakteristike mogu se kontrolisati i planirati do poslednjeg detalja, što daje savršeni rezultat.

    Pločice za kupatila kamen

    Pločice za kupatilo u imitaciji kamena su mnogo jeftinija alternativa
    Pločice za kupatilo u imitaciji kamena su mnogo jeftinija alternativa

    Mozaik od keramičkih pločica za kupatila

    Sklapanje mozaika od kupatilskih pločica nije nova tehnika, jer je bila poznata još u starom Rimu, gde su kuće imućnijih građana imale atrijume i fontane obložene bogatim mozaicima. Danas je ovo vrlo popularna vrsta obloga za kupatilo koja oživljava i osvežava prostor, a istovremeno ga čini elegantno mirnim. Mozaičke pločice imaju i tu prednost što mogu biti sasvim šarolike i jarkih boja, ali zbog toga što su malih dimenzija, ne izgledaju haotično, pa su odličan izbor za manja kupatila u kojima biste ipak želeli neku boju.

    Pločice za kupatila, bazen

    Kupatilski mozaici su proizvodi drevnih tehnika postavljanja pločica, koje su bile poznate još u starom Rimu; izvor: mutina.it
    Kupatilski mozaici su proizvodi drevnih tehnika postavljanja pločica, koje su bile poznate još u starom Rimu
    Stručni članak 5599
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Keramičke pločice?

    Imamo čak 1504 izvođača radova za područje Keramičke pločice:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1504 izvođača radova za područje Keramičke pločice
    9
    0

    Pan dekor


    9.1
    0

    MB BAKOVIĆ PLUS DOO


    8.6
    0

    Završni gradjevinski radovi Ivan Ivanovic PR


    9.4
    0

    ZORAN BAČILOVIĆ PREDUZETNIK, SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA NOVOTON, BOR


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana