Keramičke pločice Cena

Koliko koštaju keramičke pločice? Pločice mogu da traju vrlo dugo, jednostavno se održavaju i otporne su na sredstva za čišćenje, mada jači udarac može da ih polomi. Cena im zavisi od veličine, materijala, boje, teksture, oblika, toga da li su za enterijer ili eksterijer i, naravno od keramičara. Pločice velikog formata ili mozaik-pločice su skuplje od standardnih. Cena keramičkih pločica srednjeg kvaliteta raznih dimenzija, je između 4 i 12 EUR/m2. Imajte na umu da ceni pločica treba dodati i cenu postavljanja. Cena postavljanja pločica standardnih dimenzija je između 7 i 10 EUR/m2. Savetujemo da pažljivo birate majstora. Nemojte se odlučiti za najjeftinijeg, bez provere referenci i uvek tražite račun zbog garancije.

Kome poveriti nabavku i postavljanje keramičkih pločica? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim keramičarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA KERAMIČKIH PLOČICA


Cena keramičkih pločica. Cena pločica srednjeg kvaliteta, bez postavljanja.

4.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
12.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Keramičke pločice Cena

DETALJNIJE CENE ZA KERAMIČKE PLOČICE

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Okupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Keramičke pločice – sve što treba da znate

1. Keramičke pločice – šta sve treba da znate?

Keramičke pločice su jedan od najboljih višenamenskih materijala za oblaganje. Pločice su otporne na temperaturu, prašinu, nečistoće i vlagu i zato su toliko dugotrajne. Postoje one za enterijer i eksterijer, podove i zidove, kupatila i kuhinje – praktično za sve prostorije u domu. Takođe, proizvode se u mnogo boja, dezena, tekstura, a danas su naročito moderne imitacije drveta, kamena i betona.

Pre nego što krenete u kupovinu, dobro razmislite o tome kakve tražite i kakve bi bile odgovarajuće. Treba da se odlučite i za njihovu veličinu – širinu, dužinu, debljinu – oblik, ivice, teksturu površine te opšte karakteristike materijala. Nemojte smetnuti s uma ni otpornost na vodu i temperaturu, pucanje, opterećenje, učestalost upotrebe, mrlje, hemikalije kao ni klizavost, odnosno, neklizavost površine.

Lepljenje pločica nije teško, ali zahteva iskustvo i preciznost, pa savetujemo da potražite stručnjaka. Kada uzimate pločice, kupite bar 10% više od izračunate količine zbog rezanja i ukrajanja prema nepravilnim oblicima, kada se javlja više otpada. Keramika je i idealan materijal za kombinaciju s podnim grejanjem, pošto pločice odlično akumuliraju toplotu. Povrh svega, i održavanje je vrlo jednostavno jer vam je dovoljna mokra krpa.

Salon keramike
Da biste ste stekli bolji uvid, obavezno posetite salon keramike

2. Za koji salon da se odlučite?

Pre no što donesete konačnu odluku, odlično bi bilo da posetite salone keramike gde ćete uživo videti sve vrste pločica te ćete steći pravi utisak o njihovom izgledu, veličini i tome kako izgledaju u realnom prostoru. U salonima su obično tu i kade, tuš-kabine, toaleti, bidei, umivaonici te česme i drugi kupatilski dodaci. Kombinacije pločica i dodatnih elemenata vrlo često su u vidu inspirativnih izložbenih postavki koje vas mogu odvesti i do drugačijih ideja.

Takođe, u salonima nude savete o svim aspektima postavljanja keramike, karakteristikama, količinama, kombinacijama, obaveznim dodacima i sličnom. Tamo ćete moći da razgledate i brojne specijalizovane kataloge. Naročitu pažnju obratite na fotografije pločica u prostoru, jer se na malom uzorku teško uviđaju svi aspekti konačnog rezultata. Neki saloni nude i dopunsku uslugu pravljenja skica i nacrta kupatila i kuhinja, po vašem izboru i željama. Na taj način ćete, i pre početka radova, znati šta ćete dobiti na kraju.

3. Pločice u enterijeru

Unutrašnje podne pločice su vrlo omiljen proizvod. Ima ih, kao i zidnih, u bezbroj boja, dezena, oblika, i tekstura. Keramičke pločice su odlični provodnici toplote i zato su idealne za podno grejanje. I podne i zidne pločice se izuzetno jednostavno čiste i održavaju. Treba ih samo oprati i izgledaće kao nove.

Za eksterijer treba upotrebiti pločice sledećih razreda:

- R1: za čiste prostorije u kojima hodate bosi ili u papučama (spavaće sobe, kupatila,itd.),

- R2: za prostorije u kojima ste u mekoj obući i koje nisu mnogo izložene (spavaće i druge sobe, dnevni boravak, itd.),

- R3: za prostorije izložene umerenom prljanju u kojima možete biti u cipelama (hodnici, kuhinje, balkoni, natkrivene terase itd.).

3.1. Pločice za kupatilo

Keramičke podne i zidne pločice su definitivno najčešći izbor za kupatilske površine. Osim što su otporne na vodu, vlagu, prljanje, i slično, stvaraju prijatan ambijent i odlično izgledaju. Kupatilske pločice se proizvode u neverovatnim varijacijama boja, dezena, površna, oblika, veličina. Moderna kupatila su puna kontrasta, ali ako želite dizajn koji neće skoro izaći iz mode, opredelite se za bele, sive i bež nijanse. U manjim kupatilima sitnije pločice deluju bolje zato što optički povećavaju prostor. Za velika, prostrana i svetla kupatila slobodno birajte pločice velikih formata. Naročito interesantno će delovati reljefne pločice preko kojih se prelama svetlost. Preporučujemo da, ukoliko ste u prilici, pločice obavezno kombinujete s podnim grejanjem – u kupatilu su svi uglavnom bosi te će prijatna toplota pod stopalima biti razlog više za opuštanje. 

3.2. Pločice za kuhinju

Kuhinja je jedna od najupotrebljavanijih prostorija u svakom domu. U njoj se često menja temperatura, ima vode i nečistoća raznih vrsta. Toga radi se za kuhinju mahom biraju najizdržljiviji i najotporniji materijali. Keramičke pločice su svakako jedan od takvih materijala i mogu se koristiti za pod, zid ili čak – kuhinjski pult. One odlično podnose veće količine vode, vlage, toplote, isparenja, masnoća i mrlja. Ništa od ovoga ne mora predstavljati problem jer se jednostavno peru vodom i sredstvima za čišćenje. Podne pločice u kuhinji su često mokre i zato treba da budu hrapave da onemoguće proklizavanje. Boje pločica odaberite prema kuhinjskim elementima, a želite li da pratite savremene trendove – neka sve bude jednobojno. U kuhinji je obično najuočljiviji zid između pulta i visećih elemenata, pa predlažemo da tu stavite mozaik pločice ili one s više detalja ili – staklo, koje postaje sve popularnije.

4. Pločice u eksterijeru

Postavljanje pločica na spoljnim površinama zahteva vrste koje su na prvom mestu neklizajuće, a samim tim otporne na vodu, promene temperature, smrzavanje, prljavštinu, alge/lišajeve i buđ. Zbog toga se pločice namenjene enterijeru ne mogu koristiti za eksterijer. Spoljne pločice moraju da se odlikuju svim nabrojanim karakteristikama. Možete birati između onih za balkone, terase, bazene, dvorišta, stepeništa i sve slično. I one se proizvode u bezbroj varijanti te vam neće biti teško da nađete ono što tražite. Najčešće pločice za spoljne površine su tzv. granitogres. Njihova posebna struktura čini ih apsolutno vodootpornim, a površina im je hrapava ili mat. Budući da su deblje i poprilično otporne na udarce, koriste se za vrlo opterećene površine. 

Za enterijer treba upotrebiti pločice sledećih razreda:

- R4: za prostorije izložene prljanju i teškoj obući,

- R5: za prostorije vrlo izložene prljanju i opterećenju, pa mogu biti i kolovozne (za garaže i slično),

- kategorije A1 i B1 koje ne smrzavaju,

- protivklizne spoljne pločice koje odgovaraju kategorijama R10, R11 ili R12.

4.1. Granitogres

Vrsta spoljnih pločica, tzv. granitogres, je među najotpornijim. Odelevaju mrazu, habanju, vlazi i mrljama. Hrapave su površine i odgovaraju standardu R10 i višim. Granitogres je najprimereniji za terase, balkone, atrijume, dvorišta, popločavanje ivica bazena, i druge spoljne površine. Pere se samo mlazom vode i nepromenjen će trajati decenijama. 

5. Oblik keramičkih pločica

Pločice su najčešće kvadratne. Radi dvostrane simetrije deluju skladno u svakom prostoru i uvek su siguran izbor. Uz to, u kombinaciji s pločicama drugih oblika, učiniće da svaki prostor izgleda lepše.

5.1. Pravougaone pločice

Ove se pločice mogu postavljati uzdužno, poprečno i dijagonalno – tačno prema prostoru u kom su. A s druge strane, na isti način se dobijaju i optička proširenja, suženja, povišenja, skraćenja ili iskrivljenja istog tog prostora. Mogućnosti su skoro beskonačne kao i sa kvadratnim pločicama.

5.2. Šestougaone pločice

Ove su pločice najnoviji trend, naročito za kuhinje. Šestougaoni mozaik pre svega unosi dinamiku u prostor. Predlažemo da prelaz između dveju površina, odnosno spoj šestougaonika i ravnog poda ne ostavite pravoliniski, već ga prilagodite obliku pločica.

6. Veličina

Pločice se mogu naći u različitim veličinama. Prema prostoru i utisku koji biste želeli da ostavljaju, dimenzije pločica mogu biti presudne. Sitnije pločice su primerenenije za manje prostorije i naglašavanje detalja. Postavljanje mozaik pločica traje duže i skuplje je. Pločice velikih formata su, pak, za velike prostore, i mada postavljanje ide brže, one nisu jeftinije. Pločice su uglavnm debljine oko 6 mm, osim onih od kamenog porcelana, tzv. gres, koje su 4 mm.

Po veličini, dele se na tri grupe:

 • - mozaik – do 5 cm,
 • - klasične ili velike – između 10 i 50 cm, i
 • - velike – 50-120 cm i veće.

6.1. Klasične pločice

Standardne ili klasične pločice su uglavnom između 10 i 50 cm. Najčešće su one 30x30 cm koje se odlično uklapaju i u manje i u veće razmere, a pri tom se i najlakše postavljaju.

6.2. Veliki format

Ovakve pločice su najnoviji dizajnerski trend. Njihovu su proizvodnju omogućile savremene tehnologije rada s keramikom i postaju sve traženiji materijal u arhitekturi. Mogu se naći i u privatnim kućama, ali ćete ih mnogo češće videti u javnim zgradama ili na trgovima. Sada već postoje standardizovane dimenzije:

 • - 80x80 cm
 • - 90x90 cm
 • - 100x100 cm
 • - 100x300 cm
 • - 120x120 cm
 • - 120x240 cm
 • - 120x280 cm
 • - i veće.

6.3. Mozaik keramičke pločice

Mozaičke pločice se upotrebljavaju vekovima unazad. Njima se prave posebni detalji, slike ili apstraktni motivi. Prema materijalu od kog su, mogu biti keramički, kameni, stakleni, drveni i metalni. Zbog malih dimenzija, postavljanje je sporije i zahteva određene alate, a samim tim je i cena viša.

7. Kvalitetne spoljne i unutrašnje pločice

7.1. Marazzi

Marazzi je najveći proizvođač pločica na svetu. Marazzi pločice su vrhunskog kvaliteta i ne samo da slede najnovije trendove uređenja prostora već su i oni koji ih kreiraju i promovišu. Sada već postoji više od 200 kolekcija veličina, oblika i boja: unutrašnjih, spoljnih, zidnih, podnih. Zamišljene su i kao imitacija drveta, kamena, betona, mermera ili terakote. Rečju, šta god možete da zamislite oni verovatno imaju.

7.2. Florim

Florim je italijanski proizvođač keramičkih pločica za sve vrste površina. Firma je vrlo poznata među arhitektama zbog svog kvaliteta i vrlo modernih dizajnerskih kolekcija: Floor Gres, Rex, Cerim, Casa dolce casa - Casamood, FLORIM stone, CEDIT – Ceramiche d’Italia.

7.3. Atlas Concorde

I Atlas Concorde je jedan od najpoznatijih ponuđača keramike na svetu, vrlo priznat zbog kvaliteta i oblikovanja. Nude unutrašnje i spoljne pločice i one velikih formata. Čuvene kolekcije su im podeljene po imitacijama drveta, mermera, kamena, kovina, betona, tkanina ali i po bojama i reljefima.

7.4. Impronta Italgraniti

Intalgraniti su firma poznata po keramičkim proizvodima od bele gline, visokog tehničkog kvaliteta i estetskih zahteva. Proizvode sve vrste podnih i zidnih pločica, za privatnu i javnu upotrebu. Njihova ponuda obuhvata megakeramiku, kupatilske pločice i one za eksterijer, kao i posebne za dnevni boravak.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMLEPLJENJE KERAMIČKE PLOČICE U KUPATILU

Poštovani,

potrebno lepljenj pločica cca 10m2.

Hvala 108 € do 180 €


........

KERAMIČKE PLOČICE, MERMER ILI IMITACIJA BELE , SA MALO ŠARA

Poštovani,

potrebne mermer ili imitacija mermera, bele boje sa malo sara. Trebam pokriti pod u hodniku sto pre. Nasao sam jedne na sajtu u Pancevu, ali oni kažu da imam mogucnost da uzmem kod vas jer ste valjda ista firma.

Hvala 180 € do 300 €


........

POSTAVLJANJE PODNE KERAMIKE

Poštovani,

potrebno postavljanje podne keramike.

Hvala 135 € do 225 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, POSTAVLJANJE I KUPOVINA PLOČICA ZA DNEVNI BORAVAK U PROLOM BANJI, OKO 20 M2
Keramičke pločice, Prolom Banja

405 € do 675 €

CENA, NABAVKA I POSTAVLJANJE PLOČICA NA STEŠENIŠTE, 20M2
Keramičke pločice, Beli Potok (Beograd)

405 € do 675 €

CENA, POSTAVKA PODA OD POLIČICA NA TERASI, 15M2
Keramičke pločice, Beograd

405 € do 675 €

CENA, HOBLOVANJE I POLIRANJE KERAMIČKIH PLOČICA , 60 M2
Keramičke pločice, Kragujevac

450 € do 750 €

CENA, POSTAVLJANJE PODNIH I ZIDNIH PLOČICA U KUPATILU, 15 M2
Keramičke pločice, Jagodina

270 € do 450 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 800 M2
Keramičke pločice, Novi Sad

7200 € do 12000 €

CENA, NIVELISANJE TERASE, 3.2M2
Keramičke pločice, Novi Sad

405 € do 675 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA , 200M2, PLOCICE 120X60CM
Keramičke pločice, Futog

1800 € do 3000 €

CENA, POSTAVLJANJE PLOČICA I TUŠ KABINE, SANITARIJA U 2 MALA KUPATILA, 7,5 M2
Keramičke pločice, Užice

1800 € do 3000 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMICKIH PLOČICA, 800 M2
Keramičke pločice, Veternik

7650 € do 12750 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA, 25M2
Keramičke pločice, Sombor

315 € do 525 €

CENA, PLOČICE ZA BAZEN, 80 M2
Keramičke pločice, Despotovac

720 € do 1200 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, 30M2
Keramičke pločice, Kruševac

4500 € do 7500 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA,
Keramičke pločice, Beograd

2250 € do 3750 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, 4M*3M, 2,5M
Keramičke pločice, Oparić

4320 € do 7200 €

CENA, UGRADNJA KERAMIČKIH PLOČICA, OKO 150M2
Keramičke pločice, Barič

3600 € do 6000 €

CENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, 30M2
Keramičke pločice, Kragujevac

585 € do 975 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 30M2
Keramičke pločice, Zrenjanin

270 € do 450 €

CENA, RUŠENJE POSTOJEĆE KADE U KUPATILU I IZGRADNJA NOVE, 1KOM
Keramičke pločice, Vranić

450 € do 750 €

CENA, HIDROIZOLACIJA I LEPLJENJE PLOČICA, CCA 26M2
Keramičke pločice, Kragujevac

234 € do 390 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, RAVNAJUĆI SLOJ, 20M2
Keramičke pločice, Beograd

450 € do 750 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 130M2
Keramičke pločice, Leskovac

1170 € do 1950 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 15M2
Keramičke pločice, Beograd

135 € do 225 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 180M2
Keramičke pločice, Beograd

1620 € do 2700 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 24 M2
Keramičke pločice, Sremska Mitrovica

216 € do 360 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 150M2
Keramičke pločice, Beograd

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 25M2
Keramičke pločice, Bačka Palanka

225 € do 375 €

CENA, SKIDANJE I LEPLJENJE PLOČICA, CCA 11M2
Keramičke pločice, Bačka Topola

99 € do 165 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA , CCA 4M2
Keramičke pločice, Kragujevac

36 € do 60 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 20M2
Keramičke pločice, Borča

180 € do 300 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA , 50X50CM
Keramičke pločice, Klek

135 € do 225 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, CCA 5M2
Keramičke pločice, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 40M2
Keramičke pločice, Novi Sad

360 € do 600 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, KERAMIČAR, 50M2
Keramičke pločice, Beograd

450 € do 750 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA, 30 DO 40 M2
Keramičke pločice, Kragujevac

360 € do 600 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA, CCA 35M2
Keramičke pločice, Beograd

315 € do 525 €Pogledajte druge završene projekte i cene

KERAMIČKE PLOČICE CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1292+ PREDUZEĆA ZA KERAMIČKE PLOČICE
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KERAMIČKE PLOČICE?

 • Keramičke pločice Beograd
 • Keramičke pločice Novi Sad
 • Keramičke pločice Kragujevac
 • Keramičke pločice Niš
 • Keramičke pločice Čačak
 • Keramičke pločice Kraljevo
 • Keramičke pločice Pančevo
 • Keramičke pločice Zrenjanin
 • Keramičke pločice Novi Pazar
 • Keramičke pločice Smederevo
 • Keramičke pločice Subotica
 • Keramičke pločice Aleksinac
 • Keramičke pločice Apatin
 • Keramičke pločice Aranđelovac
 • Keramičke pločice Bačka Palanka
 • Keramičke pločice Bačka Topola
 • Keramičke pločice Bečej
 • Keramičke pločice Bor
 • Keramičke pločice Bujanovac
 • Keramičke pločice Ćuprija
 • Keramičke pločice Gornji Milanovac
 • Keramičke pločice Inđija
 • Keramičke pločice Ivanjica
 • Keramičke pločice Jagodina
 • Keramičke pločice Kikinda
 • Keramičke pločice Knjaževac
 • Keramičke pločice Kovin
 • Keramičke pločice Kruševac
 • Keramičke pločice Kula
 • Keramičke pločice Kuršumlija
 • Keramičke pločice Leskovac
 • Keramičke pločice Loznica
 • Keramičke pločice Negotin
 • Keramičke pločice Paraćin
 • Keramičke pločice Pirot
 • Keramičke pločice Požarevac
 • Keramičke pločice Preševo
 • Keramičke pločice Prijepolje
 • Keramičke pločice Prokuplje
 • Keramičke pločice Ruma
 • Keramičke pločice Šabac
 • Keramičke pločice Senta
 • Keramičke pločice Šid
 • Keramičke pločice Sjenica
 • Keramičke pločice Smederevska Palanka
 • Keramičke pločice Sombor
 • Keramičke pločice Sremska Mitrovica
 • Keramičke pločice Stara Pazova
 • Keramičke pločice Temerin
 • Keramičke pločice Trstenik
 • Keramičke pločice Užice
 • Keramičke pločice Valjevo
 • Keramičke pločice Velika Plana
 • Keramičke pločice Vranje
 • Keramičke pločice Vrbas
 • Keramičke pločice Vršac
 • Keramičke pločice Zaječar
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana