Za područje

  Keramičke pločice, cena

  Koliko koštaju keramičke pločice? Pločice mogu da traju vrlo dugo, jednostavno se održavaju i otporne su na sredstva za čišćenje, mada jači udarac može da ih polomi. Cena im zavisi od veličine, materijala, boje, teksture, oblika, toga da li su za enterijer ili eksterijer i, naravno od keramičara. Pločice velikog formata ili mozaik-pločice su skuplje od standardnih. Cena keramičkih pločica srednjeg kvaliteta raznih dimenzija, je između 4 i 12 EUR/m2. Imajte na umu da ceni pločica treba dodati i cenu postavljanja. Cena postavljanja pločica standardnih dimenzija je između 7 i 10 EUR/m2. Savetujemo da pažljivo birate majstora. Nemojte se odlučiti za najjeftinijeg, bez provere referenci i uvek tražite račun zbog garancije.

  Kome poveriti nabavku i postavljanje keramičkih pločica? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim keramičarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena keramičkih pločica


  Cena keramičkih pločica. Cena pločica srednjeg kvaliteta, bez postavljanja.

  4.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  7.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  12.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Keramičke pločice (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Keramičke pločice – sve što treba da znate

  1. Keramičke pločice – šta sve treba da znate?

  Keramičke pločice su jedan od najboljih višenamenskih materijala za oblaganje. Pločice su otporne na temperaturu, prašinu, nečistoće i vlagu i zato su toliko dugotrajne. Postoje one za enterijer i eksterijer, podove i zidove, kupatila i kuhinje – praktično za sve prostorije u domu. Takođe, proizvode se u mnogo boja, dezena, tekstura, a danas su naročito moderne imitacije drveta, kamena i betona.

  Pre nego što krenete u kupovinu, dobro razmislite o tome kakve tražite i kakve bi bile odgovarajuće. Treba da se odlučite i za njihovu veličinu – širinu, dužinu, debljinu – oblik, ivice, teksturu površine te opšte karakteristike materijala. Nemojte smetnuti s uma ni otpornost na vodu i temperaturu, pucanje, opterećenje, učestalost upotrebe, mrlje, hemikalije kao ni klizavost, odnosno, neklizavost površine.

  Lepljenje pločica nije teško, ali zahteva iskustvo i preciznost, pa savetujemo da potražite stručnjaka. Kada uzimate pločice, kupite bar 10% više od izračunate količine zbog rezanja i ukrajanja prema nepravilnim oblicima, kada se javlja više otpada. Keramika je i idealan materijal za kombinaciju s podnim grejanjem, pošto pločice odlično akumuliraju toplotu. Povrh svega, i održavanje je vrlo jednostavno jer vam je dovoljna mokra krpa.

  Keramičke pločice
  Da biste ste stekli bolji uvid, obavezno posetite salon keramike

  2. Za koji salon da se odlučite?

  Pre no što donesete konačnu odluku, odlično bi bilo da posetite salone keramike gde ćete uživo videti sve vrste pločica te ćete steći pravi utisak o njihovom izgledu, veličini i tome kako izgledaju u realnom prostoru. U salonima su obično tu i kade, tuš-kabine, toaleti, bidei, umivaonici te česme i drugi kupatilski dodaci. Kombinacije pločica i dodatnih elemenata vrlo često su u vidu inspirativnih izložbenih postavki koje vas mogu odvesti i do drugačijih ideja.

  Takođe, u salonima nude savete o svim aspektima postavljanja keramike, karakteristikama, količinama, kombinacijama, obaveznim dodacima i sličnom. Tamo ćete moći da razgledate i brojne specijalizovane kataloge. Naročitu pažnju obratite na fotografije pločica u prostoru, jer se na malom uzorku teško uviđaju svi aspekti konačnog rezultata. Neki saloni nude i dopunsku uslugu pravljenja skica i nacrta kupatila i kuhinja, po vašem izboru i željama. Na taj način ćete, i pre početka radova, znati šta ćete dobiti na kraju.

  3. Pločice u enterijeru

  Unutrašnje podne pločice su vrlo omiljen proizvod. Ima ih, kao i zidnih, u bezbroj boja, dezena, oblika, i tekstura. Keramičke pločice su odlični provodnici toplote i zato su idealne za podno grejanje. I podne i zidne pločice se izuzetno jednostavno čiste i održavaju. Treba ih samo oprati i izgledaće kao nove.

  Za eksterijer treba upotrebiti pločice sledećih razreda:

  - R1: za čiste prostorije u kojima hodate bosi ili u papučama (spavaće sobe, kupatila,itd.),

  - R2: za prostorije u kojima ste u mekoj obući i koje nisu mnogo izložene (spavaće i druge sobe, dnevni boravak, itd.),

  - R3: za prostorije izložene umerenom prljanju u kojima možete biti u cipelama (hodnici, kuhinje, balkoni, natkrivene terase itd.).

  3.1. Pločice za kupatilo

  Keramičke podne i zidne pločice su definitivno najčešći izbor za kupatilske površine. Osim što su otporne na vodu, vlagu, prljanje, i slično, stvaraju prijatan ambijent i odlično izgledaju. Kupatilske pločice se proizvode u neverovatnim varijacijama boja, dezena, površna, oblika, veličina. Moderna kupatila su puna kontrasta, ali ako želite dizajn koji neće skoro izaći iz mode, opredelite se za bele, sive i bež nijanse. U manjim kupatilima sitnije pločice deluju bolje zato što optički povećavaju prostor. Za velika, prostrana i svetla kupatila slobodno birajte pločice velikih formata. Naročito interesantno će delovati reljefne pločice preko kojih se prelama svetlost. Preporučujemo da, ukoliko ste u prilici, pločice obavezno kombinujete s podnim grejanjem – u kupatilu su svi uglavnom bosi te će prijatna toplota pod stopalima biti razlog više za opuštanje. 

  3.2. Pločice za kuhinju

  Kuhinja je jedna od najupotrebljavanijih prostorija u svakom domu. U njoj se često menja temperatura, ima vode i nečistoća raznih vrsta. Toga radi se za kuhinju mahom biraju najizdržljiviji i najotporniji materijali. Keramičke pločice su svakako jedan od takvih materijala i mogu se koristiti za pod, zid ili čak – kuhinjski pult. One odlično podnose veće količine vode, vlage, toplote, isparenja, masnoća i mrlja. Ništa od ovoga ne mora predstavljati problem jer se jednostavno peru vodom i sredstvima za čišćenje. Podne pločice u kuhinji su često mokre i zato treba da budu hrapave da onemoguće proklizavanje. Boje pločica odaberite prema kuhinjskim elementima, a želite li da pratite savremene trendove – neka sve bude jednobojno. U kuhinji je obično najuočljiviji zid između pulta i visećih elemenata, pa predlažemo da tu stavite mozaik pločice ili one s više detalja ili – staklo, koje postaje sve popularnije.

  4. Pločice u eksterijeru

  Postavljanje pločica na spoljnim površinama zahteva vrste koje su na prvom mestu neklizajuće, a samim tim otporne na vodu, promene temperature, smrzavanje, prljavštinu, alge/lišajeve i buđ. Zbog toga se pločice namenjene enterijeru ne mogu koristiti za eksterijer. Spoljne pločice moraju da se odlikuju svim nabrojanim karakteristikama. Možete birati između onih za balkone, terase, bazene, dvorišta, stepeništa i sve slično. I one se proizvode u bezbroj varijanti te vam neće biti teško da nađete ono što tražite. Najčešće pločice za spoljne površine su tzv. granitogres. Njihova posebna struktura čini ih apsolutno vodootpornim, a površina im je hrapava ili mat. Budući da su deblje i poprilično otporne na udarce, koriste se za vrlo opterećene površine. 

  Za enterijer treba upotrebiti pločice sledećih razreda:

  - R4: za prostorije izložene prljanju i teškoj obući,

  - R5: za prostorije vrlo izložene prljanju i opterećenju, pa mogu biti i kolovozne (za garaže i slično),

  - kategorije A1 i B1 koje ne smrzavaju,

  - protivklizne spoljne pločice koje odgovaraju kategorijama R10, R11 ili R12.

  4.1. Granitogres

  Vrsta spoljnih pločica, tzv. granitogres, je među najotpornijim. Odelevaju mrazu, habanju, vlazi i mrljama. Hrapave su površine i odgovaraju standardu R10 i višim. Granitogres je najprimereniji za terase, balkone, atrijume, dvorišta, popločavanje ivica bazena, i druge spoljne površine. Pere se samo mlazom vode i nepromenjen će trajati decenijama. 

  5. Oblik keramičkih pločica

  Pločice su najčešće kvadratne. Radi dvostrane simetrije deluju skladno u svakom prostoru i uvek su siguran izbor. Uz to, u kombinaciji s pločicama drugih oblika, učiniće da svaki prostor izgleda lepše.

  5.1. Pravougaone pločice

  Ove se pločice mogu postavljati uzdužno, poprečno i dijagonalno – tačno prema prostoru u kom su. A s druge strane, na isti način se dobijaju i optička proširenja, suženja, povišenja, skraćenja ili iskrivljenja istog tog prostora. Mogućnosti su skoro beskonačne kao i sa kvadratnim pločicama.

  5.2. Šestougaone pločice

  Ove su pločice najnoviji trend, naročito za kuhinje. Šestougaoni mozaik pre svega unosi dinamiku u prostor. Predlažemo da prelaz između dveju površina, odnosno spoj šestougaonika i ravnog poda ne ostavite pravoliniski, već ga prilagodite obliku pločica.

  6. Veličina

  Pločice se mogu naći u različitim veličinama. Prema prostoru i utisku koji biste želeli da ostavljaju, dimenzije pločica mogu biti presudne. Sitnije pločice su primerenenije za manje prostorije i naglašavanje detalja. Postavljanje mozaik pločica traje duže i skuplje je. Pločice velikih formata su, pak, za velike prostore, i mada postavljanje ide brže, one nisu jeftinije. Pločice su uglavnm debljine oko 6 mm, osim onih od kamenog porcelana, tzv. gres, koje su 4 mm.

  Po veličini, dele se na tri grupe:

  • - mozaik – do 5 cm,
  • - klasične ili velike – između 10 i 50 cm, i
  • - velike – 50-120 cm i veće.

  6.1. Klasične pločice

  Standardne ili klasične pločice su uglavnom između 10 i 50 cm. Najčešće su one 30x30 cm koje se odlično uklapaju i u manje i u veće razmere, a pri tom se i najlakše postavljaju.

  6.2. Veliki format

  Ovakve pločice su najnoviji dizajnerski trend. Njihovu su proizvodnju omogućile savremene tehnologije rada s keramikom i postaju sve traženiji materijal u arhitekturi. Mogu se naći i u privatnim kućama, ali ćete ih mnogo češće videti u javnim zgradama ili na trgovima. Sada već postoje standardizovane dimenzije:

  • - 80x80 cm
  • - 90x90 cm
  • - 100x100 cm
  • - 100x300 cm
  • - 120x120 cm
  • - 120x240 cm
  • - 120x280 cm
  • - i veće.

  6.3. Mozaik keramičke pločice

  Mozaičke pločice se upotrebljavaju vekovima unazad. Njima se prave posebni detalji, slike ili apstraktni motivi. Prema materijalu od kog su, mogu biti keramički, kameni, stakleni, drveni i metalni. Zbog malih dimenzija, postavljanje je sporije i zahteva određene alate, a samim tim je i cena viša.

  7. Kvalitetne spoljne i unutrašnje pločice

  7.1. Marazzi

  Marazzi je najveći proizvođač pločica na svetu. Marazzi pločice su vrhunskog kvaliteta i ne samo da slede najnovije trendove uređenja prostora već su i oni koji ih kreiraju i promovišu. Sada već postoji više od 200 kolekcija veličina, oblika i boja: unutrašnjih, spoljnih, zidnih, podnih. Zamišljene su i kao imitacija drveta, kamena, betona, mermera ili terakote. Rečju, šta god možete da zamislite oni verovatno imaju.

  7.2. Florim

  Florim je italijanski proizvođač keramičkih pločica za sve vrste površina. Firma je vrlo poznata među arhitektama zbog svog kvaliteta i vrlo modernih dizajnerskih kolekcija: Floor Gres, Rex, Cerim, Casa dolce casa - Casamood, FLORIM stone, CEDIT – Ceramiche d’Italia.

  7.3. Atlas Concorde

  I Atlas Concorde je jedan od najpoznatijih ponuđača keramike na svetu, vrlo priznat zbog kvaliteta i oblikovanja. Nude unutrašnje i spoljne pločice i one velikih formata. Čuvene kolekcije su im podeljene po imitacijama drveta, mermera, kamena, kovina, betona, tkanina ali i po bojama i reljefima.

  7.4. Impronta Italgraniti

  Intalgraniti su firma poznata po keramičkim proizvodima od bele gline, visokog tehničkog kvaliteta i estetskih zahteva. Proizvode sve vrste podnih i zidnih pločica, za privatnu i javnu upotrebu. Njihova ponuda obuhvata megakeramiku, kupatilske pločice i one za eksterijer, kao i posebne za dnevni boravak.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Keramičke pločice?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Lepljenje pločica na terasu

  Potrebno lepljenje pločica na terasi cca 25m2. 52920 € do 88200 €

  ........

  Postavljanje podnih pločica na terasi

  Postavljanje podnih pločica na dvorišnoj terasi i 2m2 u sobi na ulazu. Ukupno površine 20 m2. 21168 € do 35280 €

  ........

  Podne i zidne keramičke pločice za kupatilo

  Potrebne podne i zidne keramicke plocice-ponuda u vise boja -ne samo smedje i sive nijanse.
  Potrebno 4,5 m2 podnih i oko 20 m2 zidnih ker.plocica.

  Samo nabavka bez postavke.

  Molim kontakt putem vibera. 31752 € do 52920 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Postavljanje spolljnih pločica, cca 20m2
  Keramičke pločice, Konarevo

  360 € do 600 €

  Cena, Nabavka i montaža keramičkih pločica za terasu, cca 5 m2
  Keramičke pločice, Loznica

  180 € do 300 €

  Cena, Lepljenje pločica na dve terase, cca 40 m2
  Keramičke pločice, Beograd

  405 € do 675 €

  Cena, Postavka keramike u kuhinji, 7 m2
  Keramičke pločice, Boljevci

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena podnih i zidnih pločica, Oko 25m2
  Keramičke pločice, Zemun

  337.5 € do 562.5 €

  Cena, Postavljanje pločica, 17 m2
  Keramičke pločice, Čitluk (Kruševac)

  315 € do 525 €

  Cena, Postaviti keramičke pločice, cca 8 m2
  Keramičke pločice, Beograd

  72 € do 120 €

  Cena, Nabavka i lepljenje podnih pločica, cca 35 m2
  Keramičke pločice, Raška

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica, cca 95m2
  Keramičke pločice, Sopot

  1282.5 € do 2137.5 €

  Cena, Nabavka i postavljanje pločica i sanitarija, cca 40 m2
  Keramičke pločice, Kragujevac

  2250 € do 3750 €

  Cena, Nabavka i postavljanje podnih pločica, cca 20 m2
  Keramičke pločice, Barič

  270 € do 450 €

  Cena, Lepljenje pločica, 90m2 podne - 15m2 zidne
  Keramičke pločice, Rača Kragujevačka

  1350 € do 2250 €

  Cena, Nabavka i lepljenje pločica u novoj kući, cca 250m2
  Keramičke pločice, Zmajevo

  4050 € do 6750 €

  Cena, Nabavka i lepljenje pločica, 15 m2
  Keramičke pločice, Beograd

  315 € do 525 €

  Cena, Nabavka i postavljanje pločica u kupatilu i kuhinji, kuhinja: cca 3.2 x 1.8 m2; kupatilo: 2,25 x 2.15 x 2.5 m
  Keramičke pločice, Niš

  540 € do 900 €

  Cena, Nabavka pločica imitacija drveta, cca 8m2
  Keramičke pločice, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Kupovina pločica Zorka keramika Calabria Beige, 5 m2
  Keramičke pločice, Kamenica (Koceljeva)

  270 € do 450 €

  Cena, Hidroizolacija i postavljanje keramike za kuću na Zlatiboru, cca 150 m2
  Keramičke pločice, Zlatibor

  1530 € do 2550 €

  Cena, Renoviranje celog kupatila, cca 48m2
  Keramičke pločice, Beograd

  3600 € do 6000 €

  Cena, Nabavka i ugradnja sinterizovanih pločica, cca 30m2
  Keramičke pločice, Čumić

  540 € do 900 €

  Cena, Skidanje granitnih ploča i hidroizolcija terase, cca 13 m2
  Keramičke pločice, Zemun

  630 € do 1050 €

  Cena, Podne pločice na terasi sa rasvetom, cca 12m2
  Keramičke pločice, VelikaPlana

  540 € do 900 €

  Cena, Nabavka keramičkih pločica, cca 6m2
  Keramičke pločice, Raška

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje plocica, cca 15m2
  Keramičke pločice, Niš

  270 € do 450 €

  Cena, Adaptacija kupatila i kuhinje, cca 40m2
  Keramičke pločice, Subotica

  360 € do 600 €

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica u kuhinji i kupatilu, cca 19 m2
  Keramičke pločice, Novi Sad

  225 € do 375 €

  Cena, Lepljenje pločica, cca 30 m2
  Keramičke pločice, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Podizvođač za lepljenje keramike, cca 140m2
  Keramičke pločice, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Postavljanje podnih pločica u kupatilu, cca 15 m2
  Keramičke pločice, Dimitrovgrad

  1350 € do 2250 €

  Cena, Nabavka i ugradnja keramičkih pločica za podno grejanje, 100 m2
  Keramičke pločice, Borča

  630 € do 1050 €

  Cena, Keramičar za oblaganje dvorišne ograde, 25 m2
  Keramičke pločice, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Nabavka i postavljanje pločica, cca 40 m2
  Keramičke pločice, Mali Iđoš

  540 € do 900 €

  Cena, Keramičke pločice za terasu, 30 m2
  Keramičke pločice, Čajetina

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljane plocica na terasi i u kući, 15m2+30m2
  Keramičke pločice, Orašac

  540 € do 900 €

  Cena, Keramika za hodnike i stepenište stambene zgrade, cca 150m2
  Keramičke pločice, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Kupovina zidnih pločica u kuhinju, cca 12m2
  Keramičke pločice, Srpska Crnja

  540 € do 900 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Keramičke pločice cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1519+ Preduzeća za Keramičke pločice
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana