Za područje
  OTP banka

  Masivna drvena vrata

  Članak je pregledalo čak 4285+ korisnika
  Masivno, puno drvo u svaki prostor unosi ono što bi se moglo nazvati tradicionalnim ambijentom i domaćinskom atmosferom. Struktura i tekstura drveta su jedinstvene i uvek izgledaju privlačno, jer su pre svega prirodni. Vremenom se drvo menja i dobija patinu koja ga u neku ruku još više oplemenjuje. Drvo za vrata koja želite u svom domu možete prilagoditi postojećoj estetici i stilu. Hrast i orah smatraju se moćnim, prilično tamnim i tvrdim drvetom, dok se smreka smatra lakšom. Postoji više načina obrade vidljivog dela krila vrata. Među njima je svakako veoma popularna brušena i nauljena površina, ne sasvim uglačana, pogodna za razna podrumska ili suterenska vrata, društvene prostore i spoljna vrata. Sasvim glatke, nauljene ili lakirane površine pogodne su za sobna vrata.
  Stručni članak 4285
  masivna drvena vrata
  Imamo čak 975 izvođača radova za područje Ulazna vrata:

  1. Vrata od punog drveta

  1.1. Kako se prave vrata od punog drveta?

  Vrata od punog drveta su vrata napravljena od masivne građe. Proces proizvodnje je isti, bilo da se radi o ulaznim ili sobnim vratima. Puno drvo je najbolja vrsta građe koja se koristi za izradu vrlo finih stolarskih proizvoda. Masivna se vrata poprilično razlikuju od ostalih. Obična drvena vrata zapravo uopšte nisu „drvena“, jer im je jezgro od iverice ili čak kartonskog „saća“, dok se potkonstrukcija oblaže završnim slojem furnira (drvo). S druge strane, vrata od punog drveta izrađena su od punih drvenih greda ili ploča zalepljenih zajedno, što znači da nisu samo obložene tankim završnim slojem furnira, već su zapravo drvene po celom poprečnom preseku.

  1.2. Zašto izabrati vrata od punog drveta?

  Drvo unosi svoj šarm u prostor i podseća na ono što priroda pruža. Uprkos svojoj težini, masivna vrata se nežno i tiho zatvaraju. Jedna od velikih prednosti masivnih vrata svakako je skoro neograničena mogućnost njihovog dizajniranja. Puno drvo olakšava oblikovanje rustičnih vrata, različitih dezena idealnih za stvaranje vintage stila ili neverovatno zanatski zahtevnih duboreza koji jedino i mogu da se rade u pravom drvetu. S druge strane, puna drvena vrata nisu ništa manje idealna za stvaranje modernog estetskog izraza. Pošto  drvo odlično upija zvuk i sprečava njegov odjek, idealan je izbor za prostorije u kojima nema mnogo nameštaja. Prava drvena vrata su definitivno izdržljivija i dugoveka. Masivna vrata smatraju se luksuzom, pa će uneti originalne i jedinstvene detalje u vaš dom.

  Prava drvena vrata su samo ona od punog drveta; drvenim se nazivaju i ona ispunjena ivericom ili kartonskim saćem i presvučena furnirom
  Prava drvena vrata su samo ona od punog drveta; drvenim se nazivaju i ona ispunjena ivericom ili kartonskim saćem i presvučena furnirom

  2. Masivna ulazna vrata

  Ulazna vrata od punog drveta su dobar izbor, a zbog toga što će vašoj kući dati naročit pečat. Ulazna vrata od masivnog drveta zadovoljavaju sve potrebne bezbednosne kriterijume, a njihova jedina slabost je zapaljivost. To svakako ne znači da će izgoreti odmah – naprotiv, dobro obrađeno puno drvo dugo tinja i ne razgoreva se odmah, što je važan faktor zaštite. Naravno, ovakve karakteristike i kvalitet imaju svoju cenu.

  Masivna ulazna vrata kuće su ono što će biti jagoda na šlagu torte
  Masivna ulazna vrata kuće su ono što će biti jagoda na šlagu torte

  3. Vrata od punog drveta i negativne karakteristike

  Jedna od glavnih „slabosti" masivnih vrata je definitivno njihova težina. Puna drvena vrata, čije je celo krilo napravljeno od pravog drveta, prilično su teška u poređenju sa konvencionalnim. Ako drvo nije pre obrade i postavljanja pravilno čuvano i osušeno, može doći do problema sa savijanjem ili krivljenjem vrata. Kako bi se sprečili takvi neželjeni problemi, vrata su uglavnom prave od ljepljene pune građe, što osigurava njihov fizički integritet čak i nakon mnogo godina upotrebe. Druga slabost je i njihova cena koja je u proseku 30-40% viša od one za standardna. Masivna ulazna vrata su takođe skuplja od standardnih.

  Sobna masivna vrata su nešto posebno što ambijent čini tradicionalnim i privlačnim
  Sobna masivna vrata su nešto posebno što ambijent čini tradicionalnim i privlačnim

  4. Cena za vrata od punog drveta

  Kada kupujete masivna vrata morate imati u vidu da su svakako među najskupljima. Njihovu cenu diktira, pored ostalog, složenost i zahtevnost krila vrata. U poređenju sa drugim sobnim vratima, masivna su skuplja najmanje 30%. Za sobna vrata od punog drveta, zajedno s okvirima i okovom, trebaće 300-360 EUR. Približna cena za masivna drvena ulazna vrata kreće se 700-110 EUR.

  Stručni članak 4285
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Ulazna vrata?

  Imamo čak 975 izvođača radova za područje Ulazna vrata:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 975 izvođača radova za područje Ulazna vrata
  9.2
  0

  ALTAS


  8.9
  0

  PROIZVODNJA OD DRVETA ANĐA 2 BEOGRAD (ZEMUN)


  9.7
  0

  ALMARK


  10
  1

  KORAL SU DOO SUBOTICA


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana