Za područje

  Panelne ograde i stubovi

  Članak je pregledalo čak 2248+ korisnika
  Panelne ograde su idealno rešenje kada je potrebno ograditi ili zaštititi veću površinu. Mogu se naći u svim bolje snabdevenim prodavnicama baštenske opreme. Panelna ograda je, prema statistici, najčešće korišćena dvorišna ograda. Lako može poslužiti kao zaštita okoline kuće, polja ili voćnjaka. Ograda se sastoji od nosećih stubova i panela, odnosno, ploča. Ograde od panela za dvorišta odlična su za zaštitu privatnosti koliko i imovine.
  Stručni članak 2248
  panelne ograde
  Imamo čak 129 izvođača radova za područje Panelne ograde:

  1. Dvorišna ili panelna ograda

  Ograde dele parcele od susednih imanja i ulice, a istovremeno pružaju zaštitu kući i ukućanima. Dvorišne ograde su dvostrana zaštita – recimo, ne dozvoljavaju maloj deci i kućnim ljubimcima da dospeju do puta, a takođe sprečavaju ulazak nepoznatih osoba te domaćih ili tuđih životinja na vaš posed. Ako živite u blizini šume ili na udaljenijim lokacijama, ograda je od suštinskog značaja za zaštitu od divljih životinja koje mogu uništiti useve, bašte i voćnjake.

  Bez obzira na to za koju vrstu se odlučite, dvorišne ograde moraju biti visokokvalitetne, jer će biti stalno izložene svim vremenskim uslovima. Ograde mogu biti jedinstvenog dizajna ili izrade, što znači da ćete svaku ploču zašrafiti sami ili sastaviti od naslaganog kamenja. Međutim, ako hoćete da pojednostavite celu stvar, uvek možete da kupite već gotovu. Tu postoje dve mogućnosti. Dvorišna ograda može biti delimično zidana, što znači da su stubovi napravljeni od betona ili kamena, a između njih se nalazi ispuna koja je fabrički proizvod ili se pravi na licu mesta. Najčešće ograde su panelne; u potpunosti su montažne i sastoje se od nekoliko modula, koji se na licu mesta vrlo lako kombinuju i spajaju u celinu.

  Savet stručnjaka iz firme METAL-DISK

  1. Koje sve vrste usluga nudi firma METAL-DISK?

  Firma METAL-DISK bavi se prodajom proizvoda za ograđivanje dvorišnih površina. Trudimo da se da uvek budemo u koraku sa trgovačkim tokovima i potrebama klijenata, tako da na jednom mestu možete naći sve što Vam treba.

  2. Šta biste naveli kao prednosti panelnih ograda?

  Glavna prednost panelnih ograda je pre svega brza i laka ugradnja. Nije neophodno posebno iskustvo da bi izvršila ugradnja. Još jedna prednost jeste antikorozivna zaštita s obzirom da su u osnovi čelične, potom pocinkovane i na kraju plastificirane.

  3. Kako se kreću cene panelnih ograda kod nas?

  Cene se kreću u zavisnosti od debljine:

  Debljina panel 4mm - 520,00 din/m2

  Debljina panela 5mm - 700,00 din/m2

  G-din Milorad Mijailovic, METAL-DISK

  2. Panelne ograde

  2.1. Drvena ili metalna panelna ograda

  Panelne se ograde prave od različitih materijala. Među njima su najčešće one od drveta i metala, od plastificirane ili pocinkovane žice, odnosno, mreže. Dostupne su u različitim bojama, premda se ljudi najčešće odlučuju za neutralne poput sive, smeđe ili zelene boje. Visine panelnih ograda su standardne: od 60 cm pa sve do 250 cm. Panelna ograda je najčešća dvorišna, pošto je to sistem koji se jednostavno postavlja i ne zahteva posebno predznanje niti veštinu. Budući da je reč o modularnom i prefabrikovanom sistemu sa panelima, panelna je ograda među najjeftinijim varijantama.

  3. Paneli za ogradu

  Panelna se ograda zapravo sastavlja punih ili perforiranih ploča, odnosno, žičanih mreža u oblicima četvorougla. Puni paneli su obično drveni, dok su šuplji od metala, odnosno, metalne žice, varene ili šrafljene. Želite li jedinstvenu ogradu, onda nemojte uzeti panelnu, jer je univerzalna, modularna i ne dozvoljava nikakve modifikacije. Svi paneli ograde su isti.

  4. Postavljanje panela i stubova ograde

  Postavljanje panelne ograde je vrlo jednostavno i brzo. Panelnu ogradu možete postaviti sami ili za to unajmiti majstora. Paneli se šrafe ili vare za nosače, parapete ili stubove. Oni moraju biti dovoljno duboko i čvrsto ukopani, jer bi ih u protivnom mogao srušiti svaki jači vetar i uništiti celu ogradu. Upravo zato što se tako lako postavlja, panelna se ograda najčešće sreće u našim krajevima.

  Ograda se postavlja tako što se paneli vare ili šrafe za stubove ili nosače na obe strane. Stubovi ograde moraju biti učvršćeni i čvrsti kako bi se osigurala stabilnost panela koliko i same ograde. Nosači se mogu fiksirati u tlo, premda mnogo lakše i brže ide ako postoje betonski parapeti ili škarpe. Stubovi ograde moraju biti dovoljno duboko u zemlji da bi nosili težinu panela i osigurali čvrstinu ograde.

  Najčešći tip dvorišne ograde je metalna panelna ograda
  Najčešći tip dvorišne ograde je metalna panelna ograda

  5. Panelne ograde – prednosti i slabosti

  5.1. Prednosti panelne ograde

  Najveća prednost panelne ograde definitivno su brza ugradnja i dobra cena. Ako se odlučite za pocinkovane ili plastificirane metalne ploče, njihovo će održavanje biti vrlo lako. Panelna ograda od takvog materijala trajaće godinama. Panelne se ograde mogu postaviti na gotovo bilo kom terenu. U slučaju oštećenja pojedinih ploča, one se mogu zameniti novim, dok ostatak ograde ostaje isti.

  5.2. Slabosti panelne ograde

  Zbog jednoobraznosti i modularnosti sistema, ograde od metalnih ploča deluju naročito bezlično - sve izgledaju isto. Nešto drugačije deluju drvene panelne ograde, ali njih morate prihvatiti kakve jesu, jer se ne mogu naknadno menjati.

  6. Drvene panelne ograde

  Drvene panelne ograde su odlična zaštita od neželjenih pogleda, istovremeno estetski zadovoljavajuće, prirodne i lepe, a pri tom, čvrste i i izdržljive. Drveni paneli za ogradu izrađuju se drugačije od metalnih. Stubovi i drvene ploče uglavnom nemaju vidne spojeve, a mogu se napraviti tako da se sastavljaju kao lego kockice te da izgledaju sliveno i u neprekinutoj liniji. Ovi paneli su ili puni ili od horizontalno, vertikalno i unakrst postavljenih letvica ili dasaka. Drvene ograde su pogodne za ograđivanje bašti, vrtova, kuća, dvorišta, kao i za parkove, škole, vrtiće i druge javne površine i objekte.

  Drvena panelna ograda je gotovo uvek jedinstvena
  Drvena panelna ograda je gotovo uvek jedinstvena

  7. Panelne ograde – cena

  Koliko košta panelna ograda? Cene dužnog metra ograda variraju. Cena ograde određena je visinom svakog panela i materijalom od kog je napravljen. Postavljanje svakog pojedinačnog panela košta od 8 EUR pa naviše. Cena panelne ograde visine 120 cm s montiranjem se kreće oko 15 EUR/m. Panelna ograda visine 123 cm s nosačima i postavljanjem se kreće između 14 i 18 EUR/m.

  Stručni članak 2248
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 129 izvođača radova za područje Panelne ograde:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 129 izvođača radova za područje Panelne ograde:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 129 izvođača radova za područje Panelne ograde
  8.8
  0

  MIRKO ANIČIĆ PR PEGAS


  9.2
  0

  ZANATSKA RADNJA OGRADNI SISTEMI


  9.6
  0

  ŽICA M


  9.3
  0

  Srba MD 1951


  Tražite dobre izvođače radova za područje PANELNE OGRADE?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana