Panelne ograde, cena

Koliko koštaju panelne ograde? Najveća prednost panelnih ograda je vrlo brzo postavljanje i pristupačna cena. Cena dužnog metra panelne ograde zavisi od samog panela, materijala (drvo, PVC, pocinkovana mreža), tipa (pun, perforiran, mreža), stubova, nosača i, naravno, ponuđača usluga. Postavljanje svakog pojedinačnog panela košta od oko 8 EUR pa naviše. Cena panelne ograde visine 120 cm s montiranjem se kreće oko 15 EUR/m. Panelna ograda visine 200 cm košta oko 20 EUR/m.

Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje panelne ograde? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima ili ponuđačima panelnih ograda u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena panelnih ograda


Panelna ograda.

110.00 €/m²

VEOMA NISKA CENA
€/m²

SREDNJA CENA
120.00 €/m²

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Panelne ograde, cena

DETALJNIJE CENE ZA Panelne ograde

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Panelna ograda 3D vis

153 cm (5mm/5mm) s nosačem i postavljanjem.€/tm

tm
potražnja>

Panelna ograda 3D vis

203 cm (5mm/5mm) s nosačem i postavljanjem.€/tm

tm
potražnja>

Panelna dvokrilna vrata 103x100 cm

Cena panelnih dvokrilnih vrata vis.103 x šir.100 cm.€/kom

kom
potražnja>

Panelna dvokrilna vrata 203x100 cm

Cena panelnih dvokrilnih vrata vis.203 x šir.100 cm.€/kom

kom
potražnja>

Panelna dvokrilna vrata 103x200 cm

Cena panelnih dvokrilnih vrata vis.103 x šir.200 cm.€/kom

kom
potražnja>

Panelna dvokrilna vrata 103x300 cm

Cena panelnih dvokrilnih vrata vis.103 x šir.300 cm.€/kom

kom
potražnja>

Panelna dvokrilna vrata 103x400 cm

Cena panelnih dvokrilnih vrata vis.103 x šir.400 cm.€/kom

kom
potražnja>

Samonoseća klizna panelna vrata 103x300 cm

Cena samonosećih kliznih panelnih vrata vis.103 x šir.300 cm.€/kom

kom
potražnja>

Samonoseća klizna panelna vrata 103x400 cm

Cena samonosećih kliznih panelnih vrata vis.103 x šir.400 cm.€/kom

kom
potražnja>

Postavljanje jednokrilnih panelnih vrata

Cena postavljanja jednokrilnih panelnih vrata.€/kom

kom
potražnja>

Postavljanje dvokrilnih panelnih vrata

Cena postavljanja dvokrilnih panelnih vrata.€/kom

kom
potražnja>

Postavljanje samonosećih pokretnih panelnih vrata

Cena postavljanja samonosećih pokretnih panelnih vrata. Cena postavljanja samonosećih pokretnih panelnih vrata na već pripremljen betonski temelj po nacrtu.€/kom

kom
potražnja>

Montaža elektropogona za pokretna panelna vrata

Montaža elektropogona za samonoseća pokretna panelna vrata.€/kpl

kpl
potražnja>

Postavljanje panelnih ograda

Cena postavljanja panela za ogradu.€/tm

tm
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Kovano gvožđe, kovane ograde


Koliko koštaju kovane ograde? Gvozdene ograde važe za skuplje, prestižnije rešenje, mada su zaista v...

Proverite i: Kovano gvožđe, kovane ograde, cena

Metalne ograde


Koliko koštaju metalne ograde? Cena metalne ograde zavisi prvenstveno od temelja i vrste čelika. Ner...

Proverite i: Metalne ograde, cena

Drvene ograde


Koliko koštaju drvene ograde? Cena drvenih ograda zavisi od vrste drveta, temelja, složenosti terena...

Proverite i: Drvene ograde, cena

PVC ograde


Koliko košta PVC ograda? Cena dužnog metra plastične ograde može da varira, u zavisnosti od željenog...

Proverite i: PVC ograde, cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Panelne ograde - sve što treba da znate

1. Panelne ograde - šta sve treba da znate?

Ljudima su ograde potrebne iz različitih razloga, ali ona najčešće označava granicu između dve ili više susednih parcela, ili granicu između bašte i trotoara ili puta. Možda ćete hteti da panele iskoristite u svom dvorištu i u druge svrhe, kao što su ograda za terase, maskiranje kontejnera, zaklon za povrtnjak ili protiv vetra oko prostora za roštilj. Ograde se često postavljaju i za oslonac puzavicama neposredno uz kuću ili za skrivanje neestetskih zidova. Ograda igra važnu ulogu u osiguravanju zaštite i privatnosti okućnice, ali se paneli mogu koristiti i kao ukrasni elementi u vrtu (posebno drvene ploče mogu biti vrlo atraktivne).

Panelne ograde
Panelne ograde su vrlo povoljnih cena i dugotrajne su, a uz to se vrlo jednostavno postavljaju i održavaju

1.1. Panelne ograde - prednosti

Glavna prednost panelne ograde je pristupačna cena te jednostavnost i brzina postavljanja. Održavanje većine vrsta ograda od panela nije zahtevno, a vek trajanja im je dug. Moguće je postavljanje panelnih ograda i na manje pristupačnim terenima. Na kraju, ali ne i najmanje važno, velika prednost ograde od panela je ta što se oštećen panel može lako zameniti novim, bez ikakvog uticaja na druge delove ograde.

1.2. Treba li vam dozvala za postavljanje panelne ograde?

Pre nego što krenete sa postavljanjem ograde, trebalo bi da se raspitate o važećim propisima, pošto u suprotnom rizikujete da ograda bude bespravna, neodgovarajuća ili, čak, opasna. Ograda mora biti postavljena u skladu sa prostornim aktima koji su na snazi u svakoj opštini. Informacije o tome se obično mogu dobiti na veb-stranici opštine, premda možete potražiti i tzv. lokacijske informacije. Prostorni akti određuju koliko visoka ograda sme da bude, koliko mora biti udaljena od granice parcele, a u nekim slučajevima i od kojih materijala. Dakle, najbolje bi bilo da se o vrsti i postavljanju ograde posavetujete sa stručnjakom, arhitektom ili projektantom, koji će znati šta je najcelishodnije i najpraktičnije za vas, u smislu vaših želja, a da bude u skladu s datim propisima.

1.2.1. Panelne ograde prema visini

U Srbiji je trenutno važeći Pravilnik o opštim pravilima za parcelaciju, regulaciju i izgradnju, iz 2011. godine (Sl. Glasnik RS, br. 50/2011,

https://www.academia.edu/11507685/PRAVILNIK_O%C5%A0TIM_PRAVILIMA_ZA_PARCELACIJU_REGULACIJU_I_IZGRADNJU)

i u Članu 40. koji se tiče ograda, stoji:

Građevinske parcele se mogu ograđivati zidanom ogradom do visine od 0,90 m (računajući od kote trotoara) ili transparentnom ogradom do visine od 1,40 m.

Parcele čija je kota nivelete viša od 0,90 m od susedne, mogu se ograđivati transparentnom ogradom do visine od 1,40 m koja se može postavljati na podzid čiju visinu određuje nadležni opštinski organ. Zidane i druge vrste ograda postavljaju se na regulacionu liniju tako da ograda, stubovi kao i ograde i kapije budu na građevinskoj parceli koja se ograđuje. Zidana neprozirna ograda između parcela podiže se do visine 1,40 m uz saglasnost suseda, tako da stubovi ograde budu na zemljištu vlasnika ograde.

Susedne građevinske parcele mogu se ograđivati živom zelenom ogradom koja se sadi u osovini granice građevinske parcele ili transparentnom ogradom do visine od 1,40 m, koja se postavlja prema katastarskom planu i operatu, tako da stubovi ograde budu na zemljištu vlasnika ograde.

Vrata i kapije na uličnoj ogradi ne mogu se otvarati van regulacione linije.

U naseljima se parcele za izgradnju poslovnih i drugih nestambenih objekata po pravilu ne ograđuju. U zonama višeporodične i višespratne izgradnje, parcele se po pravilu ne ograđuju. Parcele za objekte od opšteg interesa se ne ograđuju. Građevinske parcele na kojima se nalaze objekti koji predstavljaju neposrednu opasnost po život ljudi, kao i građevinske parcele specijalne namene, ograđuju se na način koji odredi nadležni organ.

Građevinske parcele na kojima se nalaze industrijski objekti i ostali radni i poslovni objekti industrijskih zona (skladišta, radionice i sl.) mogu se ograđivati zidanom ogradom visine do 2,20 m."

1.2.2. Panelne ograde prema rastojanju do susedne parcele

Prostornim planom je za svaku vrstu objekta i naselja pojedinačno određeno minimalno rastojanje kako međusobno tako i od susednih parcela i puteva, pa se time morate i rukovoditi shodno vašoj situaciji. U navedenom Pravilniku, u ostalim članovima, naći ćete više informacija u vezi s ovim odredbama.

1.2.3. Panelne ograde na rastojanju od javnog puta

I u ovom slučaju, kao i kad je u pitanju udaljenosti od susednih parcela, Pravilnikom je propisano minimalno zahtevano rastojanje prema vrsti objekta i naselja, pa ste obavezni da ogradu postavite u skladu s tim.

1.3. Usaglasite se s komšijama

Kad god planirate bilo koji posao koji bi mogao uticati na ljude koji žive oko vas, savetujemo da o tome razgovarate s njima unapred, čak i ako vam nije potrebna njihova saglasnost. Ovo se naročito odnosi na postavljanje ograda. Na ovaj način ćete pokazati dobru volju i, u većini slučajeva, unapred izbeći svako nezadovoljstvo koje bi nastalo kada bi jednog dana komšija iznenada video da postavljate ogradu. Pitajte komšije za mišljenje o planiranom dizajnu, jer će i oni morati da žive s tim. Recite im koliko će biti visoka i uverite se da ste potpuno saglasni oko granične linije.

2. Izaberite dobrog ponuđača panelnih ograda

Kada tražite kvalitetnog ponuđača ograde od panela, obratite posebnu pažnju na kvalitet proizvoda koje nudi. Ovo se najbolje vidi iz garancije. Što je garantni rok duži to možete biti sigurniji da je proizvod boljeg kvaliteta. Dobro je i ako ponuđač ima svoj tim majstora koji će se pobrinuti za profesionalno postavljanje ograde, a u slučaju potrebe, i brzu i kvalitetnu uslugu popravke.

3. Vrste panelnih ograda

3.1. PVC panelne ograde

Ogradni sistemi od PVC panela svakako su trajno rešenje. Njihova prednost je pre svega lako održavanje. Ograde od PVC panela otporne su na rđu, buđ i štetočine, ne trunu i ne upijaju vlagu, pa ih ne morate prefarbavati. Prednost im je i to što su pristupačne u poređenju sa drugim sistemima ograda, mada osim gotovih, uvek možete naručiti i izradu po meri. PVC paneli se proizvode u mnogo boja i dezena te ćete lako naći varijantu koja vam najviše odgovara.

3.2. ALU panelne ograde

Moderan dizajn diktira usklađenost ograde, okruženja i arhitekture kuće, što rezultira vrlo povoljnim opštim utiskom o celom domaćinstvu. Istovremeno, važno je i da ograda bude napravljena od materijala koji ne zahtevaju mnogo održavanja i imaju dug vek trajanja. Aluminijumski paneli za ograde zadovoljavaju zahteve savremenih trendova u građevinarstvu i uređenju eksterijera, pošto su izuzetno izdržljivi i potrebno im je samo redovno čišćenje. Zbog svega ovog, sve su popularniji i sve češće prvi izbor kupaca. Aluminijumske ograde su otporne na rđu i vrlo čvrste. Osim prirodne boje aluminijuma, dostupni su i u svim bojama RAL skale kao i brojnim dezenima, a mogu biti izrađene i po meri, odnosno, vašim potrebama.

3.3. Drvene panelne ograde

Ograde od drvenih ploča jedne su od najatraktivnijih ograda u estetskom i dekorativnom smislu. Osim izgleda, najveća im je prednost i relativno niska cena (u zavisnosti od vrste drveta i dizajna), laka popravka i zamena oštećenih delova. Drvene ograde, s druge strane, zahtevaju redovno održavanje (obnavljanje boje ili zaštitnih premaza svakih nekoliko godina), lakše se oštećuju. Zbog toga njihov vek trajanja obično nije dug kao kod drugih materijala. Drvo je osetljivo na spoljne uticaje i štetočine. Ako se odlučite za panelnu ogradu napravljenu od hemijski impregniranog drveta, njen vek će biti znatno duži. Izbor vrste drveta takođe igra važnu ulogu u izdržljivosti ograde. Od domaćih vrsta drveta, drvo ariša sadrži najviše smole, čvrsto je i otporno. Četinarsko drveće, takođe, sadrži puno smole i stoga je otpornije na vremenske uslove. Dobro izrađena drvena ograda od odgovarajućeg drveta s adekvatnom zaštitom, može potrajati i do 30 godina. Drvene ograde mogu biti različitog oblika, ali najčešće se sreću paneli sa vertikalnim letvicama, jer se voda bolje sliva s njih i stoga je cela ograda otpornija.

3.4. Panelne ograde od pocinkovane ili plastificirane žice

Takve panelne ograde su najpopularnije u našoj zemlji, jer predstavljaju dobru kombinaciju funkcionalnosti, niske cene i jednostavnog postavljanja. Prednosti ograda od pocinkovane ili plastificirane metalne mreže su i izdržljivost kao i lako održavanje. Slabost ograde od mrežastih panela je što ne obezbeđuje dovoljno privatnosti. Ako želite privatnost, treba da posadite živu ogradu uz mrežu. Dostupne su 2D i 3D panelne ograde, pri čemu su 3D jače i tvrđe od 2D panelnih ograda. Panelne ograde od metalne mreže su dobar izbor ako je u pitanju samo fizička barijera za nepozvane goste (i životinje) ili kućne ljubimce, a sam izgled vam nije jako bitan.

4. Postavljanje i održavanje panelne ograde

4.1. Postavljanje panelnih ograda

Postavljanje ograde je relativno jednostavno i u principu to može učiniti svaka osoba vičnija ovakvim poslovima. Međutim, dobro je ako su za rad na raspolaganju najmanje dva para ruku. Naravno, najbolje je da potražite pomoć stručnjaka. Postupak postavljanja ograde od panela je sledeći:

  • Pripremite podlogu za ogradu uklanjanjem trave, rastinja i korova kako biste dobili čist prostor za rad.
  • Izmerite i označite liniju ograde kolčevima i konopcem. Obratite pažnju na odstupanja od granice parcele i slično.
  • Izmerite i odredite mesta za temelje i stubove. Ne zaboravite da u svoje proračune uvrstite širinu stubova ograde.
  • Dimenzije temelja za ogradu zavise od toga koliko će biti visoka. U proseku, temelji su duboki oko 0,5 m, a nešto manje široki, oko 0,3 m. Za ograde više od 2,5 metra, temelji su odgovarajuće širi i dublji (približno 50x80 cm).
  • Svi stubovi treba da su istoj visini i potpuno pod pravim uglom u odnosu na tlo (redovno proveravajte libelom!)
  • Montiranje samih panela i eventualna završna obrada relativno je jednostavna i može se obaviti zasebno.

4.2. Održavanje drvene panelne ograde

Ograde od aluminijuma ili PVC panela praktično ne zahtevaju održavanje. Drugačije je u slučaju drvenih ploča. Za njihovu dugovečnost važni su redovni pregledi i održavanje. Drveni paneli moraju biti što otporniji na vanjske uticaje, budući da sigurno želite da nova ograda izdrži test vremena. Stoga pre kupovine dobro proverite kako i čime je drvo od kojeg su izrađeni paneli zaštićeno od štetočina, truljenja i drugih spoljnih faktora. Postoje dva načina hemijske impregnacije drveta: pod pritiskom i potapanjem. Drvo koje je impregnirano u kotlovima pod pritiskom najdublje je hemijski zaštićeno i najotpornije je. Ipak, ova vrsta zaštite drveta mora se obnavljati redovnim premazivanjem uljem ili lakom, svakih nekoliko godina.

Uputstva za održavanje su sledeća:

  • Redovno proveravajte znakove oštećenja ili truljenja i odmah zamenite oštećene ploče ili daske, čim ih primetite.
  • Redovno čistite nečistoću s ograde, jer ona vezuje vlagu i na taj način pospešuje rast plesni, koja izaziva truljenje.
  • Održavajte dobar protok vazduha oko ograde.
  • Redovno tretirajte drvo kvalitetnim zaštitnim premazima.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Ugradnja panelne ograde i temelji

Potrebna izrada temelja za ogradu, nabavka panelne ograde, prevoz do gradilišta, montaža panelne ograde cca 60m. 211680 € do 352800 €

........

Ograđivanje dvorišta

Postavljanje žičane ograde 150 m, vrne boje. 211680 € do 352800 €

........

Treba mi da ogradim plac od 12 ari - deo placa je u šumi

Treba mi da ogradim svoj plac koji se nalazi u Kadinoj Luci. Plac ima 12 ari i jedan deo parcele je pod šumom što bih takodje ogradila. Recimo da visina ograde bude 120 cm otprilike. Imam psa i bitno je da pas ne može da izađe van placa. 127008 € do 211680 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Ograda od veštacke trave, cca 30 x 2m
Panelne ograde, Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Panelna ograda, 70m
Panelne ograde, Temerin

900 € do 1500 €

Cena, Izrada i montaža panelne ograde, cca 15 m dužina
Panelne ograde, Šid

720 € do 1200 €

Cena, Panelna ograda, cca 1948m2 - 50 x 40m
Panelne ograde, Topola

1350 € do 2250 €

Cena, Postavljanje ograde u dvorištu, cca 15m
Panelne ograde, Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Plastificirana panelna ograda, cca 35m
Panelne ograde, Leskovac

1350 € do 2250 €

Cena, 3D panelna ograda, cca 4mm, 120m
Panelne ograde, Donja Borina

1350 € do 2250 €

Cena, Panelne ograde 2D, cca 50m c 123cm
Panelne ograde, Radinac

1080 € do 1800 €

Cena, Panelna ograda na terasi, cca 4m × 2.60m
Panelne ograde, Subotica

1350 € do 2250 €

Cena, Panelne ograde, cca 10 ari
Panelne ograde, Beli Potok (Beograd)

1800 € do 3000 €

Cena, Ograđivanje dečjeg igrališta zgrade, cca 100m2
Panelne ograde, Novi Sad

900 € do 1500 €

Cena, 2D panelna ograda, cca 500 m
Panelne ograde, Beograd

4500 € do 7500 €

Cena, Izrada panelne ograde, 11 m
Panelne ograde, Vrbas

1138.5 € do 1897.5 €

Cena, Panelna ograda, cca 50 x 30 dužnih metara
Panelne ograde, Sremska Kamenica

1800 € do 3000 €

Cena, Panelna ograda, cca 17 m
Panelne ograde, Futog

1350 € do 2250 €

Cena, Panelna ograda, cca 203cm
Panelne ograde, Žabalj

1350 € do 2250 €

Cena, Panelne ograde, cca 50m2
Panelne ograde, Vlasotince

540 € do 900 €

Cena, Panelna ograda sa Kliznom Kapijom na Daljinski, cca 4000m
Panelne ograde, Tavankut

5400 € do 9000 €

Cena, Panelna ograda, cca 10 x 1.5m
Panelne ograde, Bačko gradište

540 € do 900 €

Cena, Ograđivanje placa panelnom ogradom, cca 25 m2
Panelne ograde, Mladenovac

2700 € do 4500 €

Cena, Ograđivanje dvorišta žičanom ogradom, cca 60 m
Panelne ograde, Bačka Topola

1350 € do 2250 €

Cena, Ograda za dvorište, cca 30m
Panelne ograde, Rača Kragujevačka

630 € do 1050 €

Cena, Izrada panelne ograde i stubova, cca 700m2
Panelne ograde, Debrc

4500 € do 7500 €

Cena, Panelna dvokrilna dvorišna kapija za auto+ pešačka ulazna kapija, cca 299x200cm + 119,5x200cm
Panelne ograde, Subotica

1350 € do 2250 €

Cena, PVC ograde, cca 30m
Panelne ograde, Mionica

1080 € do 1800 €

Cena, Postavljanje ograde sa kapijom, oko 20m
Panelne ograde, Kruševac

1350 € do 2250 €

Cena, Panelna ograda, cca 50m
Panelne ograde, Despotovac

1350 € do 2250 €

Cena, Ogradjivanje dvorista panelnom ogradom, 10m2
Panelne ograde, Vrbas

1035 € do 1725 €

Cena, Panelna ograda, cca 11m x 150m
Panelne ograde, Bečej

1080 € do 1800 €

Cena, 2d Panelna ograda, Oko 15m
Panelne ograde, Srbobran

1350 € do 2250 €

Cena, Panelna ograda sa pvc trakama, cca 15m
Panelne ograde, Niš

1350 € do 2250 €

Cena, Panelna ograda 2D crna, cca 100 x 1.25 (125m2)
Panelne ograde, Kragujevac

1350 € do 2250 €

Cena, Vađenje stubova i ponovno betoniranje istih i postavljanje žičane ograde, cca 20 m dužine, 7 kom
Panelne ograde, Rumenka

900 € do 1500 €

Cena, Ograđivanje voćnjaka, Oko 50 m2
Panelne ograde, Čonoplja

4500 € do 7500 €

Cena, Postavljanje ograde, cca 120 m2
Panelne ograde, Velika Plana

1350 € do 2250 €

Cena, 2d panelna ograda u antracit boji, dužina 17m,visina 1,7mi ponuda i za visinu 1,8m ,sa pešačkom kapijom i dvokrilnim kolskim ulazom i ponuda za klizna vrata kolski ulaz.
Panelne ograde, Novi Sad

1350 € do 2250 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Panelne ograde cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

144+ PREDUZEĆA ZA Panelne ograde
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Panelne ograde?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana