Za područje

  Panelna ograda – stubovi i paneli za ogradu

  Članak je koristilo čak 5318+ korisnika
  Panelne su ograde idealno rešenje kada treba da se ogradi i zaštiti veće područje. Mogu se naći u svim boljim trgovinama baštenskom opremom. Ogradu čine stubovi i ispune koje mogu biti letve, mreže i paneli. Ona može sasvim lepo da služi kao zaštita kuće, njive ili voćnjaka. Isto tako, panelna je ograda odlična prepreka radoznalim pogledima, ali i uljezima svake vrste i zbog toga su među najtraženijim.
  Stručni članak 5318
  panel.jpg
  Imamo čak 97 izvođača radova za područje Panelne ograde:

  1. Kakve sve panelne ograde postoje?

  Panelne ograde se prave od različitih materijala. Među njima, najčešće srećemo one od drveta te metalne, pocinkovane ili plastificirane mreže. Boja i oblika ima koliko vam volja. Možda ćete najčešće zapaziti panele sive, antracit ili zelene boje. Visine panelnih ograda su standardne – od 60 cm pa sve do 250 cm.

  1.1. Paneli za ogradu

  Panelne ograde su sastavljene od punih ploča ili onih perforiranih i rešetkastih. Međutim, želite li unikatnu ogradu, nikako nemojte uzeti panele jer ih svi već imaju.

  2. Postavljanje

  Postavljanje panelne ograde zaista je jednostavno i ide vrlo brzo. Takvu ogradu možete montirati i sami, a možete angažovati i majstora. Panelne ograde se fiksiraju za nosače, odnosno, stubove.

  2.1. Stubovi za ogradu

  Da bi se ograda postavila, neophodno je da paneli budu učvršćeni na nosače sa svake strane. Stubovi, pak, da bi služili kao odgovarajući nosači, moraju biti ukopani u tlo, pošto će jedino tako biti stabilni. Nosači se bez teškoća fiksiraju za zemlju i to najčešće u betonski zid ili škarpe.

  Metalne su ograde jednostavne konstrukcije, ali vrlo trajne
  Metalne su ograde jednostavne konstrukcije, ali vrlo trajne

  3. Prednosti i slabosti

  Najveća prednost panelnih ograda zasigurno su brza montaža i povoljna cena. Ako se odlučite za pocinkovane ili plastificirane metalne panele i održavanje će im biti jednostavno. Ograda od takvog materijala potrajaće godinama. Takođe, može se postaviti na svakom terenu. U slučaju da se neki panel ošteti možete ga zameniti, a da ne morate menjati celu ogradu.

  4. Drvene panelne ograde

  Drvena panelna ograda je odlična zaštita od radoznalaca, izdržljiva je i izgleda sasvim prirodno. Drvene panelne ograde prave se od ploča i stubova; ploče mogu biti pune, perforirane, mrežaste, rešetkaste ili kao tarabe. Primerene su za ograđivanje dvorišta, bašti, prilaza, ali i travnjaka, parkova, školskih ili dvorišta vrtića te drugih javnih površina.

  Drvene ograde deluju najprirodnije i najlakše se stapaju s okolinom
  Drvene ograde deluju najprirodnije i najlakše se stapaju s okolinom

  5. Cena

  Koliko košta panelna ograda? Cene dužnog metra mogu se znatno razlikovati. One zavise od visine koju želite, materijala i oblika. Montaža svakog pojedinačnog panela iznosi od 13 EUR/m pa naviše. Cena panelne ograde visine 1,23 m sa postavljanjem kreće se oko 24 EUR/m, dok za panelnu ogradu visine 2 m treba da platite skoro 30 EUR/m.

  Ograde od PVC panela mogu delovati jednako atraktivno
  Ograde od PVC panela mogu delovati jednako atraktivno

  Ukoliko se odlučite za postavljanje ograde, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs

  Stručni članak 5318
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 97 izvođača radova za područje Panelne ograde:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 97 izvođača radova za područje Panelne ograde:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 97 izvođača radova za područje Panelne ograde
  10
  1

  KAPIJE I OGRADE DOO

  Veternik
  9.1
  0

  PLOTING D.O.O BEOGRAD-BORČA

  Beograd
  8.6
  0

  HI-RON


  8.6
  0

  ŽICA PLUS DB

  Surduk
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PANELNE OGRADE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana