Za područje
    OTP banka

    Zidne nalepnice: zašto su odličan način oživljavanja zidova

    Članak je pregledalo čak 1468+ korisnika
    Zidne nalepnice postaju sve popularnije. To su samolepljive slike koje se mogu postaviti na zid ili nameštaj kako bi poslužile za ukrašavanje. Motivi na nalepnicama su krajnje različiti i raznovrsni. Možete izabirati stihove, citate ili poslovice, motive iz prirode, drveće ili dekoraciju sa motivima za dečje sobe i druge prostorije.
    Stručni članak 1468
    zidne nalepnice naslovna
    Imamo čak 1368 izvođača radova za područje Lepljenje tapeta:

    1. Zašto su nalepnice idealne za zidove?

    1.1. Zidne nalepnice se lako postavljaju

    Zidne nalepnice su zamena za ručno ukrašavanje površina koje iziskuje daleko više truda, veštine i vremena. Nalepnica se jednostavno odlepi sa podloge, zalepi na zid i stvar je gotova. Preporučljivo je da sa običnom olovkom obeležite mesto gde ćete nalepnicu postaviti, a kada završite, čistom gumicom obrišite oznake. Ako ne obeležite referentne tačke može se desiti da nalepnica ne bude dobro pozicionirana - u liniji sa podom, plafonom ili bočnim stranicama - a tada nećete dobiti ni željeni stilski ni estetski efekat. Pošto se nepravilno zalepljena nalepnica ne može prosto odlepiti i ponovo nalepiti na zid ili drugu površinu, moraćete ili da je trpite takvu kakva je ili da je bacite i upotrebite novu.

    1.2. Zidne nalepnice mogu da se uklone

    Ako vas možda brine to što ćete se za nekoliko godina, eventualno, predomisliti te da vam se trenutni izbor neće više činiti dobrim, možda će se situacija ili uslovi promeniti, pa ćete hteti da je uklonite ili zamenite? Možda ste nalepnicu ili nalepnice namenili dečjoj sobi, pa ne znate šta biste uradili kada dete preraste izabrane motive? Zidne nalepnice upravo zato i jesu odličan izbor i za trajnu i za privremenu dekoraciju zidova pošto se lako mogu ukloniti. Jednostavno odlepite nalepnicu sa zida, ali vrlo pažljivo i polako, pazeći da ne oštetite zid i ne otkinete deo maltera zajedno sa njom. Izbegavajte brze i oštre pokrete, jer su oni najrizičniji.

    1.3. Dobra cena i širok izbor

    U poređenju sa unikatnim muralima, mozaicima i sličnim, zidne nalepnice su sasvim pristupačne. U našim prodavnicama nudi se zaista veliki asortiman, raznovrstan i raznorodan u svakom pogledu. Izbor obuhvata sve - od natpisa, motiva, grafičkih ili floralnih dezena do prizora sličnih fotografijama. Ne mali broj ponuđača nudi i štampanje unikatnih nalepnica, ali su one, naravno, malo skuplje. Ako ste zamislili sliku koja je po bilo čemu posebna, vredna ili samo po vašem ukusu, morate je nacrtati u programu (Adobe Illustrator ili sličnom) te datoteku dati ponuđaču. Ako mu napravite samo skicu, on/ona je mora samostalno preneti u program, a često se dešava da je uradi manje ili više drugačije od vaše zamisli.

    Ako ne znate da nacrtate to što želite u određenom programu, a niste ni u prilici da kontrolišete nastanak slike, najbolje će biti da se ipak odlučite za neku gotovu da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.
    Zidne nalepnice se od tapeta razlikuju po tome što se njima ne prekriva ceo zid, već se sitniji motivi ili manji komadi lepe na završen zid; takođe, za razliku od tapeta, uglavnom ih možete samostalno i postaviti
    Zidne nalepnice se od tapeta razlikuju po tome što se njima ne prekriva ceo zid, već se sitniji motivi ili manji komadi lepe na završenu podlogu; takođe, za razliku od tapeta, uglavnom ih možete samostalno i postaviti

    2. Kako se nalepnice postavljaju na zid?

    Zidne nalepnice zaista nemaju nikakvih ograničenja. Postavljanje nalepnica je moguće na skoro sve vrste unutrašnjih zidova i maltera. Lako se mogu nalepiti na glatke zidove, staklo, keramiku ili vrata. Ne preporučuje se postavljanje na grube, hrapave, reljefne ni kamene zidove. Ako pravilno zalepite nalepnicu, ona će ukrašavati taj zid ili površinu niz godina. Radije izbegavajte lepljenje nalepnica na neomalterisane zidove, kao što su zidovi od vidnog betona, cigle i drvenih ploča, jer neke vrste ovakvih proizvoda (uglavnom one nižeg kvaliteta) imaju prilično agresivan lepak koji ostavlja jak trag na podlozi. Na malterisanim zidovima to nije problem, jer se lepak po potrebi može odlepiti sa njega, zid ponovo izravnati i prefarbati, dok će na zidovima od prirodnih materijala zauvek ostati vidljivi trag.

    3. Koji motiv zidne nalepnice izabrati?

    3.1. Zidne nalepnice treba da budu u skladu sa koloritom enterijera

    Izbor motiva zidnih nalepnica je svakako individualna odluka. Ukoliko biste one u boji, obratite pažnju na to da boja pokućstva, nameštaja i podnih obloga ne bude njihova sušta suprotnost. Kombinacija crne i žute boje je, na primer, vizuelno vrlo jaka, skoro toksična i samim tim neprikladna za stambene prostore u kojima provodite veći deo dana. Motiva ima dosta, mada treba da se prilagode vašim željama i ukusu. Ako imate malo dizajnerskog dara, možete sami pripremiti materijal u odgovarajućem grafičkom programu. Prirodni motivi su veoma popularni. Zidna nalepnica može biti u obliku realističnog ili stilizovanog drveta koje krasi ceo zid u prostoriji.

    Možete osmisliti ne samo estetsku, već i praktičnu zidnu nalepnicu sa spiskom kućnog reda ili poslova u domaćinstvu. Možete napraviti listu pojedinačnih zadataka, spisak ko čisti, ko kuva ili pere...

    3.2. Zidne nalepnice treba da su odraz vašeg senzibiliteta

    Čak i stihovi, citati ili pesme koje krase zid mogu predstavljati vas i vašu porodicu. Ima smisla na zidove lepiti stihove pesama koje ilustruju važne događaje u vašem životu, misli-vodilje, aksiome te citate ljudi koje rado pratite i sledite njihove savete. Zidne nalepnice vam omogućavaju da na izvestan način prezentujete svoj kredo te dom učinite sasvim ličnim.

    3.3. Dečje zidne nalepnice

    Za decu su najpopularnije i najatraktivnije nalepnice u obliku gradova, automobila, dvoraca, bajkovitih scena, životinja i sličnog. Na plafon možete da zalepite nalepnice sa motivima zvezda i Meseca te svom detetu dočarate atmosferu, magnetizam i privlačnost svemira. S druge strane, dakako da se možete opredeliti i za neutralne prizore na nalepnici koje će trajati dugo i pratiti detetovo odrastanje.

    Apstraktne zidne nalepnice su neutralnije i pogodnije za duži vremenski period dok će realistične dete najverovatnije prerasti za par godina ili mu se više neće sviđati
    Apstraktne zidne nalepnice su neutralnije i pogodnije za duži vremenski period dok će realistične dete najverovatnije prerasti za par godina ili mu se više neće sviđati

    Odlučite li se za uređenje enterijera na ovakav način, preporučili bismo vam da to izvede moler. Nama se možete obratiti za pomoć slanjem upita, a firme i majstori sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati svoje ponude.

    Stručni članak 1468
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Lepljenje tapeta?

    Imamo čak 1368 izvođača radova za područje Lepljenje tapeta:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1368 izvođača radova za područje Lepljenje tapeta
    10
    8

    San Gradnja Tim


    9
    0

    Fiks


    9.4
    0

    Vukasin color


    8.9
    0

    EDIN PLOJOVIĆ PREDUZETNIK RADNJA ZA POSTAVLJANJE PODNIH I ZIDNIH OBLOGA MONOLIT NP NOVI PAZAR


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana