Za područje

    Tapete - kakve tapete za sobe su u trendu?

    Članak je pregledalo čak 1212+ korisnika
    Tapete imaju brojne prednosti kao što su pokrivanje nepravilnosti i oštećenja na zidovima, pristupačna cena i nude gotovo bezbrojne mogućnosti dekorisanja enterijera u skladu sa ličnim preferencijama, trenutnim nameštajem i pokućstvom. Uz pomoć tapeta, na brz i jednostavan način možemo osvežiti prostor i dati mu lični pečat. Tapete su se vratile na velika vrata, samo su danas još šarenije, upečatljive, teži se maksimalizmu. Mi vam donosimo najnovije trendove u izboru tapeta. Neka vaši zidovi budu u trendu.
    Stručni članak 1212
    tapete za sobe
    Imamo čak 1368 izvođača radova za područje Lepljenje tapeta:

    Proleće uvek sa sobom donosi i želju za promenama u enterijeru, bilo da je reč o krečenju, kupovini novih dekorativnih elemenata ili promeni rasporeda nameštaja u domu. Imajte u vidu da zidovi čine osnovu svakog dobrog uređenja enterijera te ne bi bilo loše da počnete od njih, a tapete su efikasno i brzo rešenje da svoj dom učinite autentičnim i dinamičnim.

    Pitanje koje se nameće jeste kako odabrati odgovarajuće tapete „u moru“ boja i dezena? Odgovor možete pronaći u najnovijim trendovima tapeta koji su pred vama.

    Poslednjih godina, pri uređenjenju enterijera se teži minimalističkoj estetici i zemljanim tonovima. Oni i dalje ostaju u trendu premda do izražaja dolaze naglašene, živopisne boje i hrabri dezeni, a cilj je da domovi budu vizuelno zanimljiviji, upečatljiviji i privlačniji. Novi trendovi doneli su i nove tapete čija grafika i kolorit u potpunosti mogu da odgovore na sve zahteve savremenog uređenja. Budite hrabri i originalni u odabiru, budući da se danas tapete mogu praviti i po porudžbini, baš onakve kako ste ih zamislili. Dakle - kakve tapete za sobe su u trendu?

    Tapete kao prirodni materijali

    Trend povratka prirodi koji je aktuelan poslednjih godina i dalje ne izlazi iz mode. Tapete koje imitiraju prirodne materijale kao što su kamen ili drvo unose toplinu i osećaj udobnosti u svaku prostoriju. Kako je reč o imitaciji prirodnih materijala, ovakve tapete se lako uklapaju u gotovo sve stilove unutrašnjeg uređenja. Tapete sa takozvanim dekorom drveta mogu vam pomoći da prostorija deluje rustično, dok one u dekoru kamena daju elegantan i sofisticiran izgled.

    Tapete imitacija drveta
    Tapete s imitacijom drveta unose toplinu i osećaj udobnosti u svaku prostoriju
    Na tapetama se sve češće javlja i motiv cigle, naročito kod modernog, industrijskog dizajna enterijera, gde se akcent stavlja na „ogoljenost“ građevinskih materijala.

    Ukoliko niste samo ljubitelj izgleda prirodnih materijala, nego ste pobornik i njihove realne upotrebe, danas na tržištu možete pronaći tapete napravljene od prirodnih vlakana poput bambusa, jute…

    Tapete u stilu 1970-ih

    Povratak 70-ih godina prošlog veka se, kada je dizajn tapeta u pitanju, nekako najviše izdvaja. U trendu su crvena, zlatno-žuta, narandžasta i smeđa, pruge, geometrijska tela, različite šare i štampa u retro stilu. Tapete u stilu 1970-ih stvaraju umirujuću atmosferu u prostorijama. One oživljavaju nostalgiju te se retro verzije vraćaju sa modernističkim akcentima.

    Tapete stil 70-ih
    Tapete u stilu 1970-ih oživljavaju nostalgiju
    Tapete retro stil
    Povratak 70-ih godina prošlog veka se, kada je dizajn tapeta u pitanju, najviše izdvaja 

    Tapete kao „džungla“ na zidovima

    Tapete koje su oslikane raskošnim lišćem tropskog drveća, velikim palmama, pa ćak i šarama nalik krznu životinja, donose uzbuđenje i egzotiku džungle.  

    Tapete efekat džungle
    Uz pomoć tapeta se u zatvoren prostor mogu uspešno uneti sve lepote prirodnih krajolika

    Egzotiku na zidovima možete stvoriti i uz pomoć tapeta neutralnih boja, ali u tom slučaju se odlučite za uravnoteženu kombinaciju onih koje imitiraju prirodne materijale i onih umirujućih boja da bi prostorija bila jednostavna, ali fascinanantna, i pre svega odisala prirodnošću.

    Stare dobre tapete sa floralnim motivima i dalje su u trendu, međutim, kako se sve više teži maksimalizmu i one su doživele izvesne izmene. Moderne tapete nam donose džinovske cvetove te važi pravilo: što veći uzorak, to bolje.

    Tapete sa motivima prirodnog okruženja naročito su omiljene onima čiji stan ima vrlo malu terasu ili je uopšte nema. Tako se na izvestan način uspešno unose sve lepote prirodnih krajolika u zatvoren prostor.

    Kada smo već spomenuli floralni motiv na tapetama, jedan trend se naročito ističe:

    Tapete cvetnih motiva

    Nesporno je da se uz pomoć cvetnih motiva može udahnuti živosti i vedrina svakomdomu. Ako upotrebite tapete sa printom cveća, učinićete ga i vrlo modernim - šta više, biće po poslednjoj modi. Iako cvetovi na zidovima izgledaju retro, u kombinaciji sa minimalističkim nameštajem neutralnih boja i dosta prirodne svetlosti stvaraju neverovatan utisak.

    Tapete sa antičkim cvećem
    Iako izgledaju retro tapete s cvetnim motivima su vrlo moderne

    Tapete u ombre tehnici

    Ombre tehnika je već uveliko prisutna u modnoj industriji i svetu lepote, a poslednjih godina postaje sve popularnija i u uređenju enterijera, dajući mu sasvim novu energiju i dimenziju. Ova tehnika koja podrazumeva prelivanje boje iz svetlije u tamniju nijansu ili obratno, koristi se svuda: od dizajna kućnog tekstila, preko pločica, do zidnih obloga.

    Dekorativan efekt prelaza boja koji pruža jedinstven izgled svakom prostoru, bilo da se nekoliko nijansi iste boje prelivaju jedna u drugu ili je reč o kombinovanju različitog kolorita, postaje aktuelan i na tapetama. Tapete rađene ombre tehnikom su odlično rešenje za sve one koji ne vole previše boja ili upečatljivih šara na zidovima, ali žele da prostor učine jedinstvenim i unesu izvesnu dozu dinamike.

    Tapete u dekoru mermera

    Ako želite da prostor u vašem domu deluje elegantno i sofisticirano, izaberite tapete koje izgledaju kao mermerni zidovi. Tapete inspirisane mermerom imaju jednu značajnu pogodnost - pristupačne su cene, pa možete postići luksuzan izgled doma uz manja ulaganja. Razmotrite različite boje i dezene koji se uklapaju u postojeći stil. Preporuka je da se umesto tradicionalnih, svetlih boja, opredelite za neku jaču, nekonvencionalnu nijansu.

    Odlučite li se za uređenje enterijera na ovakav način, najbolje će biti da to izvede moler. Nama se možete obratiti za pomoć slanjem upita, a firme i majstori sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati svoje ponude.

    Stručni članak 1212
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Lepljenje tapeta?

    Imamo čak 1368 izvođača radova za područje Lepljenje tapeta:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1368 izvođača radova za područje Lepljenje tapeta
    9.2
    0

    Radnja za bojenje i zastakljivanje MALEX MOLERAJ Zrenjanin


    9.6
    0

    KOJO DOO BEOGRAD


    10
    1

    ALEKSANDAR SMOLOVIĆ PREDUZETNIK AS PROJECT 2020


    9.1
    0

    Tk color team


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana