Za područje

  Popis građevinsko-zanatskih radova ili predmer

  Članak je pregledalo čak 1156+ korisnika
  Na osnovu popisa građevinskih i zanatskih radova vrši se projektna procena investicije. Predmer, kako se stručno naziva, zapravo je spisak svih pojedinačnih vrsta građevinskih i zanatskih radova. Osnovna svrha popisa poslova je da se investitoru pokaže tačan i detaljan opis radova potrebnih za izgradnju objekta. Popis radova, naravno, uključuje i prikaz svih troškova pojedinačne investicije. Popis građevinskih i zanatskih radova mora se izvršiti što tačnije, tako da se odstupanja od očekivane investicije na kraju svedu na minimum.
  Stručni članak 1156
  popis radova i materijala
  Imamo čak 166 izvođača radova za područje Predmer, popis radova:

  1. IZRADA POPISA GRAĐEVINSKO-ZANATSKIH RADOVA

  Spisak radova je osnova za izradu predračuna, pa mora biti napravljen što tačnije. Spisak radova obično prave arhitekta ili projektant koji moraju imati veliko praktično iskustvo u ovoj oblasti. Pre popisa poslova pažljivo se ispituje lokacija objekta na osnovu čega se utvrđuju i planiraju načini pristupa i priključenja na javnu infrastrukturu (vodovodna, elektroenergetska, kanalizaciona mreža). Nakon ispitivanja svih raspoloživih pristupa i veza tačno se određuje i navodi sva potrebna mehanizacija, mašine, oprema i sredstva, lokacije dobavljača materijala, deponije i, na kraju, plan organizacije gradilišta.

  Pored navedenih elemenata, profesionalno sastavljen predmer uključuje u proračune lokaciju kuće ili stana (prizemlje, gornji sprat), pristup građevinskim mašinama, način prenosa materijala (ručni, mašinski), skladištenje materijala i alata tokom izgradnje, blizinu stovarišta građevinskog materijala i, takođe, najbližeg otpada.

  Svrha popisa građevinsko-zanatskih radova je, između ostalog, i to da se investitoru ne pojave dodatni radovi ni nepotrebni naknadni troškovi, jer su svi izdaci već tačno navedeni i obuhvaćeni dokumentom. Profesionalno napravljen popis radova može i da znatno umanji troškove izgradnje i ne ostavi mesta ni za kakva neprijatna iznenađenja.

  2. PREDRAČUN

  Kvalitetan popis svih poslova je zapravo preduslov za jasan i tačan predračun investicije koliko i poznavanje tržišta i cena. Cilj dobro sastavljene procene je da tokom realizacije projekta nema većih odstupanja u očekivanoj vrednosti investicije. Nakon pribavljanja i doslednog ispitivanja procene, traže se najoptimalnije mogućnosti za realizaciju celokupnog projekta, a takođe se biraju i najpovoljniji ponuđači.

  3. CENA PREDMERA

  Cena popisa građevinskih i zanatskih radova zavisi od složenosti gradnje, veličine objekta i drugih faktora. Cena spiska radova za adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje kreće se od 100 EUR pa naviše, dok cena popisa radova za novogradnje izlazi između 200 i 300 EUR.

  Stručni članak 1156
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Predmer, popis radova?

  Imamo čak 166 izvođača radova za područje Predmer, popis radova:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 166 izvođača radova za područje Predmer, popis radova
  8.8
  0

  TODOR KNEŽEVIĆ PR BIRO ZA PROJEKTOVANJE I INŽENJERING VTM-ING SOMBOR


  9.1
  0

  NENAD BABIĆ PR, BIRO ZA PROJEKTOVANJE I IZRADU TEHNIČKE DOKUMENTACIJE DESIGN N, BEOGRAD (ZEMUN)


  8.8
  0

  UTA Creative Studio


  8.8
  0

  LUKA VIZANTIJA KV ŽIČA


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana