Za područje
    b2c

    Metalne konstrukcije za hale - koje su njihove prednosti?

    Članak je pregledalo čak 1517+ korisnika
    Hale su specijalizovane građevine, najčešće većih razmera, koje nisu namenjene stanovanju, već raznim vrstama i tipovima poslovanja (za različite grane industrije i poljoprivredu kao proizvodni ili skladišni objekti) ili čak za sajmove, kulturne i sportske događaje. One su najčešće montažne, sa metalnom konstrukcijom i kao takve imaju brojne prednosti. Ovoga puta su, stoga, metalne konstrukcije za hale, njihova primena, benefiti, način izrade naša tema.
    Stručni članak 1517
    metalne konstrukcije za hale
    Imamo čak 2956 izvođača radova za područje Metalne konstrukcije:

    Od kog materijala su načešće metalne konstrukcije za hale?

    Čelik je materijal koji se najviše koristi za izradu metalnih konstrukcija, koliko zbog svoje izdržljivosti, zatezne čvrstine i postojanosti toliko i zbog visoke otpornosti i drugih mehaničkih karakteristika koje se ne menjaju tokom vremena. Svaka od grana privrede mora da odgovori na ekološke izazove, pa samim tim i sektor građevine te je važno istaći da se čelik smatra ekološki prihvatljivim materijalom pošto se može reciklirati više puta a da pri tom ne izgubi ni jednu od svojih osobina.  

    Čelik je legura gvožđa kojoj je, pored ostalih legirajućih elemenata, dodat ugljenik kao najvažniji. Danas su gvozdene konstrukcije zamenjene čeličnim, a aluminijumske se koriste samo za određene delove zgrada.

    Metalna konstrukcija sastoji se od primarne i sekundarne strukture. Primarnu čine nosivi okviri i stabilizacioni elementi budući da ona osigurava stabilnost objekta i prenosi opterećenje na temelj. Sekundarnu strukturu, pak, čine krovna i fasadna potkonstrukcija.

    Savet stručnjaka iz firme Millimetersmont 

    1. Šta biste naveli kao prednost metalnih konstrukcija u odnosu na konvencionalne građevinske materijale?

    Prednost čeličnih konstrukcija je što se veoma lako i brzo montiraju - veliki plus u odnosu na čvrste materijale. Tu je i dugortrajnost i večnost takvih konstrukcija gde nemate puno održavanja poput fasada i zidova. Takve konstrukcije mogu izgledati veoma lukuzno i koštati skoro pa duplo jeftinije od onih koje se grade od čvrstog materijala. Termo izolacioni paneli koji se koriste imaju veoma veliku energetsku efikasnost. Još jedna prednost čeličnih konsrukcija je što se mogu demotirati i premestiti na drugo mesto kao i veoma lako nadograditi.

    2. Kako se kreću cene projekata i izvođenja metalnih konstrukcija?

    Cene kod nas se kreću po m2. Cena m2 je 4.366,00. U cenu ulazi izrada konstrukcije, farbanje konstrukcije, montaža konstrukcije i prevoz po dogovoru.

    3. Da li je za stambene kontejnere potrebna posebna građevinska dozvola?

    Kada se modularni kontejner koristi kao privremeni objekat – nije neophodna građevinska dozvola. Kada je u pitanju objekat za trajnu upotrebu – najčešće je građevinska dozvola nužna. 

    4. Pored stambenih kontejnera i metalnih konstrukcija, koje još usluge nudi firma Millimetersmont?

    Pored izrade i montaže metalnih konstrukcija bavimo se bravarijom i bravarskim radovima kao što su stepenice, ograde, nadstrešnice, kapije itd...

    Nudimo sve usluge zavarivanja kao što su: aluminium, prohrom, crni materijali, legirani materijali itd..

    Bavimo se i demontažom konstrukcija po dogovoru.

    Nudimo kvalitet i brzinu izrade.

    G-din Nenad Docić, Millimetersmont

    Sve se više primenjuju u modernom građevinarstvu, a mi u nastavku teksta otkrivamo i zašto.

    Kako se grade metalne konstrukcije za hale?

    Hale sa metalnom konstrukcijom su montažni građevinski objekti čiji je proces nastanka striktno definisan projektom izgradnje. Buduća konstrukcija mora se prilagoditi svim potrebama, a prilikom planiranja mora se uzeti u obzir i mogućnost proširenja ili preuređenja hale usled promene uslova ili situacije.

    Dakle, projekt se izrađuje za svaku investiciju pojedinačno, zavisno od potreba i konačne namene objekta. Proces projektovanja podrazumeva razvoj komponenti koje su najrelevantnije za kasniju funkciju, bilo da su u pitanju magacinske, proizvodne ili komercijalne hale. Tek nakon faze projektovanja, sledi fabrička proizvodnja elemenata metalnih konstrukcija, transport i montaža gotovih delova. Metalna konstrukcija se pokriva limom ili sendvič-panelima, u zavisnosti od potreba investitora.

    Jedno je sigurno - metalne konstrukcije za hale su uznapredovale zahvaljujući upotrebi savremenih mašina i razvoju tehnologija proizvodnje.

    Prednosti metalne konstrukcije za hale

    Postoji čitav niz razloga zbog kojih se mnoge kompanije u svetu, ali i u Srbiji, radije opredeljuju za montažne metalne konstrukcije, nego za zidane objekte.

    Prva prednost metalne konstrukcije za hale koju ćemo navesti jeste široka primena. Bez obzira da li je metalna konstrukcija rešetkasta ili ramovska, da li je na jednu ili dve vode, spratna ili ne, činjenica je da je sve češći izbor pri podizanju ovog tipa objekata, kako u Srbiji, tako i u svetu. Primenu mahom nalaze pri podizanju proizvodnih i industrijskih postrojenja, skladišta, ali i prodajnih objekata i poslovnih zgrada.

    Hala
    Metalne konstrukcije uglavnom primenu nalaze za proizvodna i industrijska postrojenja, skladišta...

    Vrlo često se metalne konstrukcije mogu videti i kao osnova sportskih objekata. Hale sklopljene od metalnih konstrukcija je moguće proširivati, nadograditi - jednom rečju, odgovoriti na specifične zahteve klijenata.

    Metalna konstrukcija može biti od punog profila ili rešetkasta, u zavisnosti od namene budućeg objekta.

    Druga prednost je brza montaža - njihovo postavljanje je znatno brže nego standardna izgradnja objekata. Čelični elementi koji se koriste su svi polufabrikati, odnosno, proizvode se u fabrici. Otud sledi još jedna prednost - zbog kontrole procesa proizvodnje svi profili su standardizovani i zato svi isti, precizno definisani i visokog su kvaliteta. Elementi se kamionima prevoze do gradilišta gde se od njih sklapa zadata struktura. Sami čelični profili imaju odlične fizičke i mehaničke karakteristike koje su posledica osobina čelika kao građevinskog materijala. Njima se mogu postići izuzetni rezultati - spojiti vrlo udaljene tačke. Upravo u tome leži razlog njihove učestale upotrebe pri gradnji onih konstrukcija koje premošćavaju raspone kakve imaju hale, dvorane, mostovi, stadioni i slični objekti.

    Metalne konstrukcije se brzo proizvode i za kratko vreme postavljaju - dakle, odlikuje ih kraći rok završetka radova.

    Pored brze i precizne montaže, prednosti ovakve konstrukcije jesu ekonomična izgradnja, lako održavanje (nakon izrade elementi se odmah u kontrolisanim uslovima štite od korozije), jednostavno kombinovanje sa drugim građevinskim materijalima, dug vek trajanja. Ovakva konstrukcija je sigurna sa stanovišta zaštite od zemljotresa.

    Čelična konstrukcija ima brojne prednosti s ekonomskog, estetskog, sigurnosnog i ekološkog stanovišta.
    Izvođači radova
    Metalne konstrukcije za hale su uznapredovale zahvaljujući upotrebi savremenih mašina i razvoju tehnologija proizvodnje

    Danas se metalne konstrukcije sve češće koriste kao brzo rešenje koje donosi veliku uštedu uz visok kvalitet i sigurnost. Cena same metalne konstrukcije najviše zavisi od njene veličine, pošto se za velike objekte kao što su, na primer, proizvodne hale, cena računa po kilogramu materijala, a ne po dimenzijama. Takođe, cena će zavisiti i od vrste čeličnih profila kao i od ponuđača usluge.

    Ukoliko tražite profesionalne izvođače kojima biste poverili izradu ili nabavku i postavljanje metalne konstrukcije, pomoć možete potražiti na daibau.rs i to potpuno besplatno, brzo i jednostavno. Potrebno je samo da popunite upit na našem sajtu i ubrzo će vam se javiti izvođači sa odgovarajućom ponudom.

     

    Stručni članak 1517
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Metalne konstrukcije?

    Imamo čak 2956 izvođača radova za područje Metalne konstrukcije:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 2956 izvođača radova za područje Metalne konstrukcije
    8.9
    0

    Rudolf Šalamon PR Limarska radnja Šalamon


    9.7
    0

    AL-JOVIĆ DOO


    10
    1

    MILAN RADOVANOVIĆ PR PROJEKTNI BIRO ARHIGARDA PROKUPLJE


    9.2
    0

    PR BRAVARSKA RADNJA VUČETA METALI


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana