Za područje
    b2c

    Ugaoni elementi za odlaganje

    Članak je pregledalo čak 1236+ korisnika
    Uglovi i ugaoni nameštaj mogu predstavljati izvestan izazov pri uređenju doma. Ugaoni elementi imaju brojne pozitivne i negativne karakteristike. Oni su kao balans između iskorišćenosti prostora i njegove funkcionalnosti.
    Stručni članak 1236
    ugaoni elementi za odlaganje
    Imamo čak 945 izvođača radova za područje Sastavljanje nameštaja, kuhinje:

    1. Zašto su ugaoni elementi odlično rešenje?

    1.1. Ugaonim elementima se koristi svaki deo prostora

    Ugaoni elementi su nezaobilazni komadi nameštaja pri planiranju funkcionalnih enterijera, posebno kada su u pitanju manje prostorije, gde je utrošak svakog kvadratnog metra neizmerno bitan. Ugaoni elementi, bilo manji ili veći, idealni su za popunjavanje ćoškova u domu koji bi inače ostali neiskorišćeni. Takva mogućnost iskorišćenja svakog raspoloživog centimetra u spavaćim i dečjim sobama, kuhinjama ili kupatilima je suštinski važno. Njima se obezbeđuje dodatni prostor za odlaganje i čuvanje stvari bez ugrožavanja estetike.

    1.2. Ugaoni element kao dodatno mesto za odlaganje

    Iako su stvari koje se nalaze u ovakvim elementima teže dostupne, ugaoni ormarići u kombinaciji s običnim predstavljaju odlično rešenje kao dodatni prostor za odlaganje. Idealno je kada se u tim delovima nameštaja mogu držati stvari koje se ređe koriste (na primer, sezonska odeća i obuća - zimi letnja i obrnuto), a u ostalim ono što se upotrebljava svakodnevno.

    Regal s ugaonim elementom
    Regal s ugaonim elementom

    2. Pozitivne karakteristike ugaonih elemenata

    Najvažnije u vezi sa ovim komadima nameštaja je to što u njih može da stane baš mnogo stvari. Oni su prostrani i, uz pravilno planiranje, izuzetno praktični. Ako ih upotrebite u kuhinji, ne zaboravite da primenite sistem koji će omogućiti da što brže i lakše dohvatite posuđe ili namirnice koje su u najdaljem ćošku. To su najčešće roto-police ili roto-korpe na više nivoa ili one na izvlačenje. Veći ugaoni elementi kakvi su plakari ili garderoberi mogu se učiniti vrlo praktičnim i efikasnim u ovom smislu, dodavanjem polica, korpi, držača, fioka ili višestrukih vešalica na izvlačenje.

    3. Negativne karakteristike ugaonih elemenata

    Ugaoni elementi mogu da zauzmu dosta prostora, a njihovo otvaranje nije uvek praktično. Ponekad ima smisla razmišljati o spojenim elementima u nizu, radije nego o ugaonim. U svakom slučaju, funkcionalni dizajn ugaonih elemenata nije jeftin. Međutim, sistemi koji se ugrade u njih nikada ne smeju da zakažu već moraju da rade besprekorno.

    Ukoliko prostor dozvoljava, radije se odlučite za takozvani korpus elemenata, jer će biti jeftiniji. Iskorišćenjem uglova ne dobijate onoliko koliko možete funkcionalno izgubiti.

    4. Gde se postavljaju ugaoni elementi nameštaja?

    Kao što sam naziv govori, ugaoni elementi, bilo manji ili veći, koriste se za popunjavanje ćoškova u sobama. Ugaoni komadi nameštaja su svakako dobro rešenje za skučene stambene prostore. Najkorisniji su za držanje onoga što se ne koristi svakodnevno. Tu zaista može stati mnogo toga, međutim, otvaranje, zatvaranje kao i ostavljanje ili uzimanje u takvim elementima, može biti problematično. Zato je sasvim celishodno da se još pri pravljenju nacrta detaljno isplanira način otvaranja, odnosno, strana na koju će se vrata otvarati kao i opcije postavljanja i vađenja stvari. Osnovno pravilo planiranja je funkcionalnost - što veći frontovi ili vrata lakše će se dolaziti do stvari u ugaonom elementu.

    Maksimalno iskorišćeni ugaoni delovi garderobera
    Maksimalno iskorišćeni ugaoni delovi garderobera

    5. Načini otvaranja ugaonih elemenata

    5.1. Ugaoni element sa krilnim vratima

    Ovo je najčešći način otvaranja ugaonih elemenata. Vrata sa šarkama ili krilna vrata otvaraju se napred i u stranu, slično klasičnim vratima na plakarima. Postoje različite vrste šarki, kao što su one za sporo zatvaranje (s usporivačima), koje omogućavaju da se vrata ili front zatvaraju meko i tiho.

    5.2. Klizna vrata

    Ugaoni elementi sa kliznim vratima otvaraju se pomicanjem duž susednih delova korpusa sa jedne ili druge strane. To je odličan izbor ako želite da uštedite prostor, jer nema dovoljno mesta za otvaranje prema napred. Osim toga, klizna vrata su postala sinonim za modernu estetiku.

    Podni ugaoni kuhinjski element
    Podni ugaoni kuhinjski element

    5.3. Ugaoni elementi sa roto-policama

    Ovakav tip kuhinjskih elementa ima police koje se okreću oko centralne ose. To omogućava pristup sadržaju sa svih strana bez potrebe za otvaranjem fronta. Takvi elementi u kuhinji, češće podni nego viseći, odlični su za čuvanje začina, pribora ili drugih sitnijih predmeta.

    5.4. Ugaoni elementi sa fiokama

    Umesto tradicionalnih vrata, neki ugaoni elementi za kuhinju imaju fioke koje se izvlače. Fioke su odlične za održavanje reda koliko i pristupačnost, budući da dovoljavaju da se ono što je unutra vidi na prvi pogled.

    Podni kuhinjski element sa roto-policama koje se izvlače
    Podni kuhinjski element sa roto-policama koje se izvlače

    6. Ugaoni elementi u kuhinji

    Izbor vrste i tipa za kuhinju zavisi od više faktora, uključujući tu veličinu i tlocrt, lične potrebe te estetske sklonosti. U malim kuhinjama, ugaoni elementi mogu biti odlično rešenje za korišćenje prostora, jer omogućavaju skladištenje u ćoškovima koji bi inače ostali prazni. U većim kuhinjama, međutim, takav komad nameštaja možda neće biti ni potreban, pošto ih i inače ima više. Ugaoni elementi su odlični za čuvanje stvari koje se ređe koriste ili za organizovanje kuhinjskog pribora - u oba slučaja imaju roto-police, fioke ili korpe za lakši pristup sadržaju. Zbog svog oblika, u ugaone elemente ne mogu se, naravno, smestiti frižider, rerna ili mašina za pranje sudova.

    Važno je uzeti u obzir praktičnost i dostupnost ugaonog elementa u kuhinji. Rotirajuće police i korpe ili mehanizmi za izvlačenje mogu ih učiniti vrlo korisnim, eliminisanjem problema pristupa stvarima koje su sasvim duboko, u najdaljim ćoškovima.
    Ugaoni podni element je mesto više za čuvanje kuhinjskih potrepština
    Ugaoni podni element je mesto više za čuvanje kuhinjskih potrepština

    Ukoliko tražite nekog kome biste poverili izradu ugaonih elemenata, pomoć možete potražiti na daibau.rs i to potpuno besplatno, brzo i jednostavno. Potrebno je samo da popunite upit na našem sajtu i ubrzo će vam se javiti preduzeća s odgovarajućom ponudom.

    Stručni članak 1236
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Sastavljanje nameštaja, kuhinje?

    Imamo čak 945 izvođača radova za područje Sastavljanje nameštaja, kuhinje:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 945 izvođača radova za područje Sastavljanje nameštaja, kuhinje
    9.6
    0

    SIGMA ENTERIJERI


    9.4
    0

    ALEKSANDAR BULAJIĆ PR PROIZVODNjA OSTALOG NAMEŠTAJA ŠARENA KUĆICA BEOGRAD (GROCKA)


    8.9
    0

    VOULEZ VOUS DOO ŠID


    9.7
    0

    JELA JAGODINA DOO JAGODINA


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana