Za područje

  Održavanje štampanog betona - šta morate da znate?

  Sve više ljudi se opredeljuje za štampani beton, naročito kada je reč o terasama, trotoarima, prilaznim putevima, dvorištima, prostoru oko bazena, ali i za podove u enterijeru. U pitanju je beton čija je površina ukrašena tako da dezen, tekstura ili reljef podsećaju na opeku, ploče, kamen, drvo ili neki drugi materijal, najčešće prirodni. Štampani beton je najbolji način da se dobije izgled podova koji sliči na one sačinjene od prirodnih materijala ali vrlo brzo i uz manje troškove. Osim pristupačne cene koja ga čini jeftinijom alternativom, trajan je i jednostavan za održavanje. Naime, štampani beton zahteva minimalno održavanje, i to je jedan od glavnih razloga njegove popularnosti.
  Stručni članak 391
  stampani-beton.png
  Imamo čak 46 izvođača radova za područje Štampani beton:

  Zašto se štampani beton jednostavno održava?

  Ovakva površina je presvučena završnim premazom, te se nečistoće manje zadržavaju nego na klasičnom betonu, a ukoliko ih ima, uklanjaju se na jednostavniji način.

  Učvršćivači u boji u velikoj meri redukuju efekte habanja tokom njegovog korišćenja, dok akrilni lak na bazi rastvarača onemogućava rast mahovine i algi, štiti beton od nakupljanja prašine, sprečava da boja prerano izbledi i da se naslage od nafte, ulja i prljavštine zalepe za sam beton. Završnim lakom se naglašavaju boja i šara, ali i osigurava dodatna mehanička i UV zaštita.

  Još jedna važna stvar koju je neophodno napomenuti a takođe je bitna za duži vek trajanja štampanog betona i njegov optimalni kvalitet. To je period u godini kada se vrši njegova ugradnja. Ako je napolju veoma hladno i mraz je, materijal na kome se radi štampa može previše rano da se stvrdne, što može kasnije dovesti do oštećenja na betonu. Dakle, kada se izliva beton vanjska temperatura treba da bude u plusu.

  Održavanje štampanog betona
  Ključ za optimalno održavanje štampanog betona je njegovo povremeno čišćenje i ponovno učvršćivanje.

  Kako se održava štampani beton?

  Ključ za optimalno održavanje štampanog betona je njegovo povremeno čišćenje i ponovno učvršćivanje.

  Kao što smo rekli, komponente koje se koriste prilikom ugradnje štampanog betona imaju bitnu ulogu u njegovom kasnijem održavanju. Prema tome, prilikom ugradnje betona je potrebno da se stave aditivi koji će ga štititi od pucanja prilikom smrzavanja i odmrzavanja, ali i sprečiti ljuštenje površine i to da njegova boja izbledi. Istakli smo značaj zaštitnog laka, te je poželjno njegovo ponovno obnavljanje nakon tri godine od ugradnje, kako bi se ponovili efekti njegove zaštite, ali i održala boja usled atmosferskih uslova. Ukoliko su u pitanju pokrivene terase ili druga mesta zaštićena od atmosferskih uticaja i tereta vozila, za ovim najverovatnije neće ni biti potrebe.  

  Što se tiče samog čišćenja, najbolje je koristiti perače pod pritiskom kako bi se otklonila sva nečistoća i eventualni slojevi prašine. Najbolje je koristiti jačinu čistača od 200 bara.

  Ukoliko se odlučite za štampani beton, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs

  Stručni članak 391
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 46 izvođača radova za područje Štampani beton:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 46 izvođača radova za područje Štampani beton:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 46 izvođača radova za područje Štampani beton
  8.9
  0

  PR ZANATSKO GRAĐEVINSKA RADNJA DEMIL BETON

  Grocka
  8.7
  0

  Dragiša Peribć pr GGHAUS

  Vrčin
  9.6
  0

  FILIP PEJIĆ PR RADNJA ZA PROIZVODNJU I PRODAJU BETONSKIH ELEMENATA PEJIĆ VSM MIHAJLOVAC

  Mihajlovac (Smederevo)
  8.6
  0

  Hidroinženjering VA 996

  Valjevo
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE ŠTAMPANI BETON?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana