Uređenje dvorišta, cena

Koliko košta uređenje okoline? Uređenje okućnice obuhvata toliki broj poslova da je vrlo teško dati okvirne cene. Recimo, iskop kanala, polaganje cevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje trave može da košta oko 65 do 170 EUR/m2.

Kome poveriti uređenje dvorišta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stručnjacima za uređenje dvorišta u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena uređenja okoline


Cena uređenja okoline. Cena iskopa kanala, polaganja cevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje busena trave.

65.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
168.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Uređenje dvorišta, cena

DETALJNIJE CENE ZA Uređenje dvorišta

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Uređenje dvorišta - sve što treba da znate

1. Uređenje dvorišta - šta je sve što treba da znate?

Celovitog uređenja bašte ili okućnice se ne prihvatate često pa je stoga još bitnije da to, kada se već odlučite, uradite kako treba. Da biste izbegli uobičajene greške, prevelike troškove a, svakako i gubitak nerava i vremena koga izgleda da ima sve manje, preporučujemo vam da angažujete profesionalce.

Uređenje dvorišta
Uređenje okoline treba prepustiti stručnjacima

1.1. Kako se latiti uređenja okućnice?

Početak i način uređenja zavise, pre svega, koliko od samog objekta i od datih uslova i mogućnosti, s jedne strane, toliko i od vaših želja, s druge strane. Konačan cilj kvalitetnog uređenja okoline je povezivanje kuće i bašte u jedinstvenu celinu, zahvaljujući čemu biste mogli da u potpunosti uživate u svakom trenutku provedenom napolju. Pri tom treba obezbediti i zaklon od vremenskih prilika i neprilika - sunca, vetra, kiše - ali i od životinja te neželjenih pogleda ili nepoznatih osoba. Mora se obratiti pažnja na to da se ne naruši sklad izgleda kuće, okućnice i šire okoline. Sve ovo se može postići promišljenim izborom rastinja i prirodnih autothonih materijala.

1.2. Najbolje vreme za planiranje i realizaciju

Najbolje je da se planiranja latite s jeseni da biste imali dovoljno vremena za razmišljanje i isprobavanje želja i ideja, ali i za traženje stručnjaka koji će vam pomoći u pronalaženju najboljih rešenja i prvim nacrtima. Ako plan bude gotov do kraja januara, ostaće dovoljno vremena za rezervaciju termina izvođenja radova. To je i idealno vreme za građevinske radove, pri čemu treba imati u vidu da noćne temperature ne smeju biti ispod nule. Rastinje se uglavnom sadi od aprila pa nadalje; međutim, ako zakasnite, odložite sve do jeseni, pošto letnje vrućine nisu za sadnju. Jesen je dobro vreme za zasad jer će se tokom zime biljke ukoreniti te će sledećeg proleća svu energiju usmeriti na ozelenjavanje. Obično je za kompletno uređenje okoline dovoljno mesec do dva, ali to najviše zavisi od veličine površine i vremenskih uslova, pri čemu je spoljna temperatura manje bitna od količine padavina. Sasvim raskvašena zemlja onemogućava rad.

1.3. Redovno održavanje je vrlo važno!

Bez redovnog održavanja svaki vrt ili bašta brzo propadaju, a kada izgledaju zanemareno i zapušteno nikome boravak u njima nije prijatan. Za samo jedno leto vrt može da „podivlja“ jer biljke teže svom prirodnom stanju rasta i razvoja. Agresivne i tvrdokorne vrste koje opstaju same „guše“ one nežnije i osetljivije, koje zahtevaju brižniju negu. Održavanje vrta obično podrazumeva čišćenje (odstranjivanje suvog otpadnog materijala, kamenja, vađenje uvenulih biljaka i slično), košenje trave te orezivanje i oblikovanje rastinja i drveća. Važno je da se voćke, ukrasno drveće i grmlje redovno pregleda te da se uklanjaju osušeno granje i lišće. U održavanje spada i uređenje zelenih i ukrasnih ograda, cvetnih leja, travnjaka i staza. Poslednji su vrtni elementi (ograda, kapija, pergola i drugo) koje treba, po potrebi, popravljati, farbati ili menjati.

2. Vrste poslova pri uređenju dvorišta

Nabrojaćemo samo neke od najčešćih poslova pri uređenju vrta, okućnice i bašte.

2.1. Sadnja trave

Pre sadnje trave treba da se uradi analiza tla da biste znali kakav je sastav zemljišta i šta će najbolje uspevati. Kopanje i ravnanje površina treba da se radi ručno ili lakom mehanizacijom, da kasnije ne bi došlo do nasedanja tla ili erozije. Teška mehanizacija može oštetiti strukturu zemljišta tako da ono kasnije nema dobru drenažu što, naposletku, izaziva truljenje korenskog sistema trave. Kada se planirana površina izravna i pripremi, treba posuti đubrivo da bi se dodala prehrana zemlji, a poslednja je sama setva trave.

2.2. Sadnja i orezivanje rastinja i drveća

Za sadnju vrta je dobro napraviti plan i skice prema svim stručnim zahtevima i mogućnostima prostora. Važno je i da se izaberu biljke koje mogu dobro da uspevaju na tom terenu, a pri tom ne odskaču ni od estetike okoline. Sama sadnja i održavanje vrta, okućnice ili bašte, iziskuju stručnost, posvećenost, ljubav, fizički napor i mnogo vremena.

2.3. Popločavanje dvorišta

Popločavanje može da se radi samo na pripremljenoj podlozi. Ploče se postavljaju na utabano tlo ili beton. Najčešće se za popločavanje površina u dvorištu ili vrtu koriste betonske ploče, ali i pri pravljenju prilaznog puta, a kako će one biti postavljene zavisi upravo od namene - da li će služiti pešacima ili vozilima.

2.4. Sistem za zalivanje

Budući da se danas sve ređe može izdvojiti vreme za višesatno i bezbrižno zalivanje cveća i trave, automatski sistem za zalivanje je zasigurno pravo rešenje za vas. Šta više, tako obezbeđujemo održavanje zelenila i kada nismo kod kuće. Automatski sistem za zalivanje se najčešće koristi za travnjake, cvetne leje i drveće. Postavljanje sistema treba da se isplanira. Najbolje je da se to uradi dok je vrt još u idejnoj fazi, zapravo da to isplanira pejzažni arhitekta koji najbolje zna koje sve elemente treba uvrstiti.

2.5. Umetnički elementi u vrtu

Vrt, dvorište ili okućnica i bašta u kojima je samo zelenilo, svakako jesu lepi i prirodni, ali nisu zanimljivi. Biljke stalno menjaju postavljene elemente i to stvara dinamiku, s jedne strane, ali i trajnost i postojanost s druge, pa prostor zbog njih izgleda bolje iskorišćen i prijatniji za boravak. Recimo, u baštenskoj kućici možete čuvati alat i raznu opremu, a slobodno vreme provoditi u paviljonu ili senici, a možda na natkrivenoj terasi ili tremu čak i kada je sunce najjače ili pada kiša. Ti dodatni, umetnički elementi takođe mogu biti staze, ograde, kapije, nastrešnice i stepeništa.

3. Proces uređenja okućnice

Bilo da obnavljate dvorište ili pravite nov vrt, ovaj pregled radova bi trebalo da vam da uvid u to šta možete da očekujete. Proces uređenja okoline se, rečju, može podeliti u dva dela - planiranje i realizacija.

3.1. Planiranje uređenja okoline

Faza planiranja sastoji se od analize, prikupljanja ideja i skiciranja. Tada najviše sarađujete s pejzažistom i baštovanima. Na vama je da iznesete svoje ideje i želje, a na njima je da vide kako i u kojoj meri se to može ostvariti na datom prostoru i pod postojećim uslovima ili da vam predlože nešto treće. Kada se o svemu dogovorite i usaglasite, prelazi se na skiciranje i planiranje, zapravo, postavljanje određenih građevinskih elemenata u prostor i izbor materijala za njih, kao i raspored zasada drveća, rastinja i cveća.

Koraci:

 1. Na internetu ili po specijalizovanim časopisima potražite ideje i odlučite koje biste sve elemete želeli u svom dvorištu i kako biste želeli da sve izgleda.
 2. Napravite predračun.
 3. Potražite moguće projektante i izvođače radova, napravite uži izbor te dogovorite susret i konsultacije.
 4. Izaberite onog koji vam najviše odgovara.
 5. U fazi planiranja srešćete se s projektantom više puta dok sve ne usaglasite.
 6. Potvrda konačnog dogovora.

3.2. Realizacija uređenja dvorišta

Investitori se najčešće odlučuju da uređenje prepuste stručnim izvođačima radova, specijalizovanim za uređenje vrtova i okoline. To može biti jedan izvođač koji će se postarati za sve od gradnje, popločavanja do ozelenjavanja, a možete se odlučiti i za više njih. Tako, na primer, jedan izvođač napravi bazen, drugi uradi popločavanje, treći napravi drvenu terasu, četvrti uredi baštu. U toj fazi projektant i izvođači radova tesno sarađuju u realizaciji plana. Kada sve završe vaš će vrt biti spreman da u njemu uživate s porodicom i prijateljima.

Koraci:

 1. Pregled ponude i ocena investicije
 2. Manja rušenja (po potrebi)
 3.  Zemljani radovi i obezbeđivanje odgovarajućeg odvodnjavanja
 4. Iskopi zemlje i pravljenje bazena ili ribnjaka
 5. Razvođenje komunalnih vodova (voda, gas, struja) i komunalne vode
 6. Postavljanje sistema za navodnjavanje
 7. Gradnja i popločavanje (potporni ili uporni zidovi, izgradnja dvorišne opreme i slično)
 8. Postavljanje terasa, nastrešnica, ograda i drugog
 9. Postavljanje spoljnih elemenata (letnja kuhinja, zidana pekara ili roštilj i slično)
 10. Sađenje trave, rastinja, grmlja i drveća
 11. Testiranje ugrađenih sistema (za navodnjavanje, gas, osvetljenje)
 12. Završno čišćenje te davanje uputstava za korišćenje i održavanje.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Postavljanje tepih travnjaka

Potrebno postavljanje tepih travnjaka cca 52m2.

Molim kontakt putem Vibera. 127008 € do 211680 €

........

Vadjenje starih vocki

Potrebnop vadjenje iz korena nekoliko stabala vocki, ne veliki okvirno 7 komada. 31752 € do 52920 €

........

Uređenje dvorišta

Potrebno vadjenje dva stabla čišćenje I orezivanje ruza I nekih grana. 31752 € do 52920 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Uređenje dvorišra , grada, travnjak, biljke i cveće, cca 300 m²
Uređenje dvorišta, Paraćin

540 € do 900 €

Cena, Oranje, frezanje, setva trave, cca 30ari
Uređenje dvorišta, Resnik

540 € do 900 €

Cena, Uređenje dvorišta, cca 2000 m2
Uređenje dvorišta, Novi Banovci

630 € do 1050 €

Cena, Obnova žive ograde, cca 4x6 m
Uređenje dvorišta, Subotica

540 € do 900 €

Cena, Orezivanje žive ograde, cca 80 m2
Uređenje dvorišta, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Sređivanje četinara u privatnom dvorištu, 30m2
Uređenje dvorišta, Melenci

270 € do 450 €

Cena, Postavljanje betonske česme u dvorištu, cca 1.5 x 1.5 m
Uređenje dvorišta, Jakovo

540 € do 900 €

Cena, Košenje trave, otkljanjanje kupine, ravnjanje terena, proekt. voda, cca 33 ari
Uređenje dvorišta, Stave

540 € do 900 €

Cena, Sečenje borova, 3 kom
Uređenje dvorišta, Novi Sad

180 € do 300 €

Cena, Behaton za podlogu baštenske kućice, 9 m2
Uređenje dvorišta, Novi Sad

900 € do 1500 €

Cena, Košenje trave u voćnjaku, 2 hektara
Uređenje dvorišta, Velika Ivanča

270 € do 450 €

Cena, Ravljanje i uređenje dvorišta, 90m2
Uređenje dvorišta, Bukovik

270 € do 450 €

Cena, Košenje travnjaka, 1.5 ari
Uređenje dvorišta, Inđija

540 € do 900 €

Cena, Košenje trave, cca 1000m2
Uređenje dvorišta, Čačak

270 € do 450 €

Cena, Behaton staza, cca 25m2
Uređenje dvorišta, Ugrinovci (Zemun)

450 € do 750 €

Cena, Sečenje stabla, cca 15 stabala
Uređenje dvorišta, Požarevac

540 € do 900 €

Cena, Zemljani radovi, nivelacija zemljišta i polaganje trave, cca 150m²
Uređenje dvorišta, Skela

540 € do 900 €

Cena, Porušiti drvo, 1 drvo
Uređenje dvorišta, Apatin

540 € do 900 €

Cena, Planiranje i popločavanje, cca 200m2
Uređenje dvorišta, Jagodina

1080 € do 1800 €

Cena, Košenje i krčenje placa, cca 100m2
Uređenje dvorišta, Ljig

270 € do 450 €

Cena, Pejzažna arhitektura, cca 11 m2
Uređenje dvorišta, Rogača

360 € do 600 €

Cena, Krcenje dvorišta, cca 4000m2
Uređenje dvorišta, Valjevo

540 € do 900 €

Cena, Uklanjanje korova sa placa, oko 15.a.
Uređenje dvorišta, Skela

270 € do 450 €

Cena, Oblikovanje tuja, 10 kom
Uređenje dvorišta, Zavlaka

270 € do 450 €

Cena, Košenje trave, cca 8a
Uređenje dvorišta, Stubline

360 € do 600 €

Cena, Poravnanje dvorišta, cca 100m2
Uređenje dvorišta, Bela Palanka

540 € do 900 €

Cena, Uredjivanje dvorišta, pranje pod pritiskom, cca 150 m2
Uređenje dvorišta, Turija (Srbobran)

540 € do 900 €

Cena, Krčenje šiblja,korova,izdanka stabala,košenje trave,
Uređenje dvorišta, Bačka Topola

270 € do 450 €

Cena, Ravnanje dvorišta, cca 100m2
Uređenje dvorišta, Bela Palanka

270 € do 450 €

Cena, Uređenje dvorišta i poravnavanje bašte, cca 200m2
Uređenje dvorišta, Novi Pazar

540 € do 900 €

Cena, Uredjenje dvorišta i biljaka, postavljanje tepih trave, cca 50m2
Uređenje dvorišta, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Ledinci - uređeje dvorišta, cc 400m2 za uređenje
Uređenje dvorišta, Ledinci

1080 € do 1800 €

Cena, Sečenje i obaranje drveća na placu, 4 drveta
Uređenje dvorišta, Čurug

360 € do 600 €

Cena, Nivelisanje i zasad travnjaka, cca 30 ar
Uređenje dvorišta, Koceljeva

540 € do 900 €

Cena, Pravljenje dvorišne šljunčane staze za auto, cca 28 m2
Uređenje dvorišta, Kragujevac

180 € do 300 €

Cena, Raščisti plac od korova, cca 20a
Uređenje dvorišta, Ripanj

270 € do 450 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Uređenje dvorišta cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

387+ PREDUZEĆA ZA Uređenje dvorišta
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Uređenje dvorišta?

 • Uređenje dvorišta Beograd
 • Uređenje dvorišta Novi Sad
 • Uređenje dvorišta Kragujevac
 • Uređenje dvorišta Niš
 • Uređenje dvorišta Čačak
 • Uređenje dvorišta Kraljevo
 • Uređenje dvorišta Pančevo
 • Uređenje dvorišta Zrenjanin
 • Uređenje dvorišta Novi Pazar
 • Uređenje dvorišta Smederevo
 • Uređenje dvorišta Subotica
 • Uređenje dvorišta Aleksinac
 • Uređenje dvorišta Apatin
 • Uređenje dvorišta Aranđelovac
 • Uređenje dvorišta Bačka Palanka
 • Uređenje dvorišta Bačka Topola
 • Uređenje dvorišta Bečej
 • Uređenje dvorišta Bor
 • Uređenje dvorišta Bujanovac
 • Uređenje dvorišta Ćuprija
 • Uređenje dvorišta Gornji Milanovac
 • Uređenje dvorišta Inđija
 • Uređenje dvorišta Ivanjica
 • Uređenje dvorišta Jagodina
 • Uređenje dvorišta Kikinda
 • Uređenje dvorišta Knjaževac
 • Uređenje dvorišta Kovin
 • Uređenje dvorišta Kruševac
 • Uređenje dvorišta Kula
 • Uređenje dvorišta Kuršumlija
 • Uređenje dvorišta Leskovac
 • Uređenje dvorišta Loznica
 • Uređenje dvorišta Negotin
 • Uređenje dvorišta Paraćin
 • Uređenje dvorišta Pirot
 • Uređenje dvorišta Požarevac
 • Uređenje dvorišta Preševo
 • Uređenje dvorišta Prijepolje
 • Uređenje dvorišta Prokuplje
 • Uređenje dvorišta Ruma
 • Uređenje dvorišta Šabac
 • Uređenje dvorišta Senta
 • Uređenje dvorišta Šid
 • Uređenje dvorišta Sjenica
 • Uređenje dvorišta Smederevska Palanka
 • Uređenje dvorišta Sombor
 • Uređenje dvorišta Sremska Mitrovica
 • Uređenje dvorišta Stara Pazova
 • Uređenje dvorišta Temerin
 • Uređenje dvorišta Trstenik
 • Uređenje dvorišta Užice
 • Uređenje dvorišta Valjevo
 • Uređenje dvorišta Velika Plana
 • Uređenje dvorišta Vranje
 • Uređenje dvorišta Vrbas
 • Uređenje dvorišta Vršac
 • Uređenje dvorišta Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana