Za područje

  Uređenje dvorišta, cena 2024

  Koliko košta uređenje dvorišta? Uređenje dvorišta obuhvata tako širok spektar usluga tako da je teško dati precizne cene. Okvirna cena za kopanje kanala, postavljanje vodovodnih i kanalizacionih cevi, popločavanje, asfaltiranje i postavljanje tepih trave kreće se između 65 - 170 EUR/m2.

  Kome možete poveriti uređenje dvorišta? Lako i brzo pronađite iskusnog majstora za uređenje dvorišta u vašem području. Kako? Pomoću donjeg obrasca možete potpuno besplatno i bez obaveza poslati upit, a zatim izabrati među zainteresovanim i dobro ocenjenim majstorima za uređenje dvorišta!

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena uređenja okoline


  Cena uređenja okoline. Cena iskopa kanala, polaganja cevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje busena trave.

  65.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  140.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  168.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Uređenje dvorišta (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Uređenje dvorišta - sve što treba da znate

  1. Uređenje dvorišta - šta je sve što treba da znate?

  Celovitog uređenja bašte ili okućnice se ne prihvatate često pa je stoga još bitnije da to, kada se već odlučite, uradite kako treba. Da biste izbegli uobičajene greške, prevelike troškove a, svakako i gubitak nerava i vremena koga izgleda da ima sve manje, preporučujemo vam da angažujete profesionalce.

  Uređenje dvorišta
  Uređenje okoline treba prepustiti stručnjacima

  1.1. Kako se latiti uređenja okućnice?

  Početak i način uređenja zavise, pre svega, koliko od samog objekta i od datih uslova i mogućnosti, s jedne strane, toliko i od vaših želja, s druge strane. Konačan cilj kvalitetnog uređenja okoline je povezivanje kuće i bašte u jedinstvenu celinu, zahvaljujući čemu biste mogli da u potpunosti uživate u svakom trenutku provedenom napolju. Pri tom treba obezbediti i zaklon od vremenskih prilika i neprilika - sunca, vetra, kiše - ali i od životinja te neželjenih pogleda ili nepoznatih osoba. Mora se obratiti pažnja na to da se ne naruši sklad izgleda kuće, okućnice i šire okoline. Sve ovo se može postići promišljenim izborom rastinja i prirodnih autothonih materijala.

  1.2. Najbolje vreme za planiranje i realizaciju

  Najbolje je da se planiranja latite s jeseni da biste imali dovoljno vremena za razmišljanje i isprobavanje želja i ideja, ali i za traženje stručnjaka koji će vam pomoći u pronalaženju najboljih rešenja i prvim nacrtima. Ako plan bude gotov do kraja januara, ostaće dovoljno vremena za rezervaciju termina izvođenja radova. To je i idealno vreme za građevinske radove, pri čemu treba imati u vidu da noćne temperature ne smeju biti ispod nule. Rastinje se uglavnom sadi od aprila pa nadalje; međutim, ako zakasnite, odložite sve do jeseni, pošto letnje vrućine nisu za sadnju. Jesen je dobro vreme za zasad jer će se tokom zime biljke ukoreniti te će sledećeg proleća svu energiju usmeriti na ozelenjavanje. Obično je za kompletno uređenje okoline dovoljno mesec do dva, ali to najviše zavisi od veličine površine i vremenskih uslova, pri čemu je spoljna temperatura manje bitna od količine padavina. Sasvim raskvašena zemlja onemogućava rad.

  1.3. Redovno održavanje je vrlo važno!

  Bez redovnog održavanja svaki vrt ili bašta brzo propadaju, a kada izgledaju zanemareno i zapušteno nikome boravak u njima nije prijatan. Za samo jedno leto vrt može da „podivlja“ jer biljke teže svom prirodnom stanju rasta i razvoja. Agresivne i tvrdokorne vrste koje opstaju same „guše“ one nežnije i osetljivije, koje zahtevaju brižniju negu. Održavanje vrta obično podrazumeva čišćenje (odstranjivanje suvog otpadnog materijala, kamenja, vađenje uvenulih biljaka i slično), košenje trave te orezivanje i oblikovanje rastinja i drveća. Važno je da se voćke, ukrasno drveće i grmlje redovno pregleda te da se uklanjaju osušeno granje i lišće. U održavanje spada i uređenje zelenih i ukrasnih ograda, cvetnih leja, travnjaka i staza. Poslednji su vrtni elementi (ograda, kapija, pergola i drugo) koje treba, po potrebi, popravljati, farbati ili menjati.

  2. Vrste poslova pri uređenju dvorišta

  Nabrojaćemo samo neke od najčešćih poslova pri uređenju vrta, okućnice i bašte.

  2.1. Sadnja trave

  Pre sadnje trave treba da se uradi analiza tla da biste znali kakav je sastav zemljišta i šta će najbolje uspevati. Kopanje i ravnanje površina treba da se radi ručno ili lakom mehanizacijom, da kasnije ne bi došlo do nasedanja tla ili erozije. Teška mehanizacija može oštetiti strukturu zemljišta tako da ono kasnije nema dobru drenažu što, naposletku, izaziva truljenje korenskog sistema trave. Kada se planirana površina izravna i pripremi, treba posuti đubrivo da bi se dodala prehrana zemlji, a poslednja je sama setva trave.

  2.2. Sadnja i orezivanje rastinja i drveća

  Za sadnju vrta je dobro napraviti plan i skice prema svim stručnim zahtevima i mogućnostima prostora. Važno je i da se izaberu biljke koje mogu dobro da uspevaju na tom terenu, a pri tom ne odskaču ni od estetike okoline. Sama sadnja i održavanje vrta, okućnice ili bašte, iziskuju stručnost, posvećenost, ljubav, fizički napor i mnogo vremena.

  2.3. Popločavanje dvorišta

  Popločavanje može da se radi samo na pripremljenoj podlozi. Ploče se postavljaju na utabano tlo ili beton. Najčešće se za popločavanje površina u dvorištu ili vrtu koriste betonske ploče, ali i pri pravljenju prilaznog puta, a kako će one biti postavljene zavisi upravo od namene - da li će služiti pešacima ili vozilima.

  2.4. Sistem za zalivanje

  Budući da se danas sve ređe može izdvojiti vreme za višesatno i bezbrižno zalivanje cveća i trave, automatski sistem za zalivanje je zasigurno pravo rešenje za vas. Šta više, tako obezbeđujemo održavanje zelenila i kada nismo kod kuće. Automatski sistem za zalivanje se najčešće koristi za travnjake, cvetne leje i drveće. Postavljanje sistema treba da se isplanira. Najbolje je da se to uradi dok je vrt još u idejnoj fazi, zapravo da to isplanira pejzažni arhitekta koji najbolje zna koje sve elemente treba uvrstiti.

  2.5. Umetnički elementi u vrtu

  Vrt, dvorište ili okućnica i bašta u kojima je samo zelenilo, svakako jesu lepi i prirodni, ali nisu zanimljivi. Biljke stalno menjaju postavljene elemente i to stvara dinamiku, s jedne strane, ali i trajnost i postojanost s druge, pa prostor zbog njih izgleda bolje iskorišćen i prijatniji za boravak. Recimo, u baštenskoj kućici možete čuvati alat i raznu opremu, a slobodno vreme provoditi u paviljonu ili senici, a možda na natkrivenoj terasi ili tremu čak i kada je sunce najjače ili pada kiša. Ti dodatni, umetnički elementi takođe mogu biti staze, ograde, kapije, nastrešnice i stepeništa.

  3. Proces uređenja okućnice

  Bilo da obnavljate dvorište ili pravite nov vrt, ovaj pregled radova bi trebalo da vam da uvid u to šta možete da očekujete. Proces uređenja okoline se, rečju, može podeliti u dva dela - planiranje i realizacija.

  3.1. Planiranje uređenja okoline

  Faza planiranja sastoji se od analize, prikupljanja ideja i skiciranja. Tada najviše sarađujete s pejzažistom i baštovanima. Na vama je da iznesete svoje ideje i želje, a na njima je da vide kako i u kojoj meri se to može ostvariti na datom prostoru i pod postojećim uslovima ili da vam predlože nešto treće. Kada se o svemu dogovorite i usaglasite, prelazi se na skiciranje i planiranje, zapravo, postavljanje određenih građevinskih elemenata u prostor i izbor materijala za njih, kao i raspored zasada drveća, rastinja i cveća.

  Koraci:

  1. Na internetu ili po specijalizovanim časopisima potražite ideje i odlučite koje biste sve elemete želeli u svom dvorištu i kako biste želeli da sve izgleda.
  2. Napravite predračun.
  3. Potražite moguće projektante i izvođače radova, napravite uži izbor te dogovorite susret i konsultacije.
  4. Izaberite onog koji vam najviše odgovara.
  5. U fazi planiranja srešćete se s projektantom više puta dok sve ne usaglasite.
  6. Potvrda konačnog dogovora.

  3.2. Realizacija uređenja dvorišta

  Investitori se najčešće odlučuju da uređenje prepuste stručnim izvođačima radova, specijalizovanim za uređenje vrtova i okoline. To može biti jedan izvođač koji će se postarati za sve od gradnje, popločavanja do ozelenjavanja, a možete se odlučiti i za više njih. Tako, na primer, jedan izvođač napravi bazen, drugi uradi popločavanje, treći napravi drvenu terasu, četvrti uredi baštu. U toj fazi projektant i izvođači radova tesno sarađuju u realizaciji plana. Kada sve završe vaš će vrt biti spreman da u njemu uživate s porodicom i prijateljima.

  Koraci:

  1. Pregled ponude i ocena investicije
  2. Manja rušenja (po potrebi)
  3.  Zemljani radovi i obezbeđivanje odgovarajućeg odvodnjavanja
  4. Iskopi zemlje i pravljenje bazena ili ribnjaka
  5. Razvođenje komunalnih vodova (voda, gas, struja) i komunalne vode
  6. Postavljanje sistema za navodnjavanje
  7. Gradnja i popločavanje (potporni ili uporni zidovi, izgradnja dvorišne opreme i slično)
  8. Postavljanje terasa, nastrešnica, ograda i drugog
  9. Postavljanje spoljnih elemenata (letnja kuhinja, zidana pekara ili roštilj i slično)
  10. Sađenje trave, rastinja, grmlja i drveća
  11. Testiranje ugrađenih sistema (za navodnjavanje, gas, osvetljenje)
  12. Završno čišćenje te davanje uputstava za korišćenje i održavanje.
  Tražite dobre izvođače radova za područje Uređenje dvorišta?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Sređivanje dvorišta

  Potrebno očistiti I poravnati dvoriste, popuniti rupe.
  Slike u prilogu.

  Molim kontakt putem Vibera. 158760 € do 264600 €

  ........

  Postavljanje behaton ploče

  Potrebna je popravka dela behatona koji je vec postavljen(okvirno 25m2), ali je prilikom rušenja kuće ostecen(rupe itd) takodje uredjenje staze koja je otp 22m2 i malog dela dvorista od 25 m2 sa behaton plocama. 127008 € do 211680 €

  ........

  Pokositi travu u seoskom dvorištu

  Potrebno pokositi travu u velikom dvorištu, koje nije održavamo od prošle godine. Slike u prilogu.

  Molim kontakt putem vibera. 42336 € do 70560 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Košenje trave, cca 10a
  Uređenje dvorišta, Barič

  360 € do 600 €

  Cena, Košenje dvorišta, 9 ari
  Uređenje dvorišta, Kaluđerica

  315 € do 525 €

  Cena, Postavljanje staza od cigala, cca 20 m2
  Uređenje dvorišta, Čortanovci

  360 € do 600 €

  Cena, Nabavka i popločavanje dvorišta sa behaton kockama, cca 80 m2
  Uređenje dvorišta, Jasenovo (Bela Crkva)

  1440 € do 2400 €

  Cena, Čišćenje dvorišta od korova i iznošenje drvenog šuta, 5.5 ari
  Uređenje dvorišta, Leskovac

  315 € do 525 €

  Cena, Trimovanje trave i čišćenje dvorišta, cca 40 m2
  Uređenje dvorišta, Stara Pazova

  90 € do 150 €

  Cena, Košenje dvorišta, 300 m2
  Uređenje dvorišta, Bajina Bašta

  270 € do 450 €

  Cena, Ravnanje zamljišta, vađenje panjeva,
  Uređenje dvorišta, Banoštor

  540 € do 900 €

  Cena, Uređenje zemljišta posle krčenja vinograda, Oko 4-5 ari
  Uređenje dvorišta, Grocka

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje vestačke trave, cca 40 m2
  Uređenje dvorišta, Draževac (Obrenovac)

  225 € do 375 €

  Cena, Preslaganje behaton ploča, cca 25 m2
  Uređenje dvorišta, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Održavanje dvorišta, košenje trave, cca 15a
  Uređenje dvorišta, Surčin

  540 € do 900 €

  Cena, Odstranjivanje stare trave i zasad nove, 625 m2
  Uređenje dvorišta, Kostolac

  450 € do 750 €

  Cena, Freziranje i košenje trave, 10 ari
  Uređenje dvorišta, Gornji Milanovac

  450 € do 750 €

  Cena, Košenje trave i krčenje korova, cca 230m2
  Uređenje dvorišta, Bački Petrovac

  360 € do 600 €

  Cena, Čišćenje zapuštenog dvorišta u Novim Kozarcima, Dvorište 7 ari
  Uređenje dvorišta, Kikinda

  315 € do 525 €

  Cena, Ugradnja behatona za parking i stazu oko kuće, cca 120m2
  Uređenje dvorišta, Aranđelovac

  2070 € do 3450 €

  Cena, Postavljanje kamenog tepiha u dvorišti, cca 42m2
  Uređenje dvorišta, Sićevo

  540 € do 900 €

  Cena, Potrebno sečenje žive ograde, cca 6m
  Uređenje dvorišta, Borča

  270 € do 450 €

  Cena, Uredjenje dvorišta - obrezivanje zelene ograde, dvorište: cca 20 x 30 m
  Uređenje dvorišta, Čurug

  270 € do 450 €

  Cena, Kosenje trave i čišćenje dvorišta,
  Uređenje dvorišta, Bačka Topola

  360 € do 600 €

  Cena, Košenje trave, cca 300m2
  Uređenje dvorišta, Loznica

  180 € do 300 €

  Cena, Održavanje dvorišta, cca 60 m2
  Uređenje dvorišta, Negotin

  270 € do 450 €

  Cena, Košenje trave, cca 300 m2
  Uređenje dvorišta, Brza Palanka

  225 € do 375 €

  Cena, Popločavanje dvorišta, cca 30 m2
  Uređenje dvorišta, Mladenovac

  540 € do 900 €

  Cena, Rezanje šipražja, košenje, cca 5 x 5m
  Uređenje dvorišta, Sombor

  360 € do 600 €

  Cena, Šišanje ograde, cca 16 m duzine
  Uređenje dvorišta, Mataruška Banja

  180 € do 300 €

  Cena, Sečenje visokih stabala, 4kom
  Uređenje dvorišta, Valjevo

  360 € do 600 €

  Cena, Travnjak i uredjenje dvorista, cca 20 m2
  Uređenje dvorišta, Užice

  270 € do 450 €

  Cena, Odrzavanje travnjaka na vikendici na Popovici, cca 7000 m2
  Uređenje dvorišta, Sremska Kamenica

  360 € do 600 €

  Cena, Uredjenje dvorišta, cca 6 ari
  Uređenje dvorišta, Bajina Bašta

  1350 € do 2250 €

  Cena, Košenje dvorišta, cca 400m2
  Uređenje dvorišta, Selevac

  360 € do 600 €

  Cena, Sredjivanje dvorišta, 300m2
  Uređenje dvorišta, Aleksinac

  360 € do 600 €

  Cena, Košenje travnjaka i orezivanje drveća, cca 80 m2
  Uređenje dvorišta, Zrenjanin

  180 € do 300 €

  Cena, Uređenje dvorišta, cca 100 m2
  Uređenje dvorišta, Novo Selo (Niš)

  1350 € do 2250 €

  Cena, Priprema i tepih trava sa navodnjavanjem, cca 300m2
  Uređenje dvorišta, Beograd

  540 € do 900 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Uređenje dvorišta cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  425+ Preduzeća za Uređenje dvorišta
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana