Hortikultura, bašta, dvorište Cena

Koliko koštaju baštovanski radovi? Cena uređenja okoline može znatno da se razlikuje prema vrsti posla i ponuđaču usluga: košenje trave, orezivanje žive ograde i drveća, presađivanje ili rasađivanje, zaštita voćki, sađenje i đubrenje vrta, čupanje korenja i tako dalje. Cena za travnjak do 1.000 m2 je oko 1-2 EUR/m2.

Kome poveriti uređenje okućnice ili baštovanski posao? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim inženjerima hortikulture i baštovanima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena košenja trave


Cena košenja trave. Cena za travnjak do 1.000 m2.

1.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
1.20 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Hortikultura, bašta, dvorište Cena

DETALJNIJE CENE ZA Hortikultura, bašta, dvorište

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Orezivanje žive ograde

Cena orezivanja žive ograde.€/m

m
potražnja>

Orezivanje grmlja 1-2 m

Cena orezivanja grmlja. Cena orezivanja grmlja 1-2 m.€/kom

kom
potražnja>

Orezivanje grmlja 2-3 m

Cena orezivanja grmlja. Cena orezivanja grmlja 2-3 m.€/kom

kom
potražnja>

Orezivanje grmlja višeg od 3 m

Cena orezivanja grmlja. Cena orezivanja grmlja višeg od 3 m.€/kom

kom
potražnja>

Orezivanje drveća visine 2- 4 m

Cena orezivanja drveća. Cena orezivanja drveća visine 2-4 m.€/kom

kom
potražnja>

Sadnja drveća i grmlja

Cena sadnje drveća i grmlja. Cena sadnje drveća uključujući i kopanje rupa, dodavanje humusa, sadnju mladica i dodavanje mineralnih đubriva.€/kom

kom
potražnja>

Odvoz zelenog otpada

Cena odvoza zelenog otpada. Cena uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupca.€/

potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Hortikultura, bašta, dvorište - sve što treba da znate

1. Hortikultura, bašta, dvorište - šta sve treba da znate?

Hortikultura, bašta, dvorište - zvuči li vam poznato? Kada imate kuću i želite da ona deluje domaćinski i odiše dobrodošlicom, sigurno znate da je vrlo važno kako je uređena okućnica. Ako nemate vremena da se baštovanstvom bavite sami, angažujte stručnjake da prvo urede dvorište, a onda ga tako uređenog i održavaju. Vama će preostati samo da uživate.

Okolina kuće je ogledalo njenih stanara, pa se svakako treba potruditi da okućnica izgleda uređeno, negovano i privlačno. Hortikultura podrazumeva veliko znanje, zato što svaka biljka mora da se sadi, raste i gaji na tačno određen način i po određenom redu. Uređenje okućnice stoga treba prepustiti pejzažnom arhitekti i vrtlarima koji imaju to znanje kao i mehanizaciju.

U uređenje okoline spadaju planiranje i nacrti, priprema i oblikovanje terena, sadnja drveća, grmlja, sadnja trave, cveća, izgradnja ribnjaka, postavljanje stepeništa, staza, mostića i mnogi drugi poslovi. Kada se, na posletku, okućnica sasvim sredi, neophodno je njeno redovno održavanje, pošto sve raste i menja se. Tada dolaze na red baštovanski poslovi u koje spadaju košenje trave, orezivanje drveća i zelenila, sadnja jednogodišnjih sadnica, plevljenje korova, đubrenje, zaštita drveća, zimska nega rastinja i sve slično. Brigu oko bašte prepustite iskusnom baštovanu, a kada se vratite kući, opustite se u visećoj mreži i uživajte.

Hortikultura, bašta, dvorište
Vešt baštovan će učiniti da se dičite i ponosite okućnicom

2. Kako pronaći dobrog baštovana?

Briga oko biljaka uopšte nije lak ni jednostavan posao, kako može da deluje na prvi pogled. Treba poznavati osobine i svojstva svakog drveta, grma ili cveta. Znati šta voli, šta ne voli, šta se sme, a šta ne sme. Zbog svega toga, kada tražite baštovana najviše gledajte na njegovo iskustvo i stručnu osposobljenost. Na portalu daibau.rs ćete naći reference brojnih baštovana te ocene i komentare njihovih mušterija. Onima za koje se odlučite, javite se direktno ili pošaljite upit preko nas i dobićete više ponuda.

3. Uređenje okućnice

Baštovanstvo nudi mnoge načine uređenja i održavanja vaše okućnice.

3.1. Pregled i nacrt dvorišta

Pejzažni arhitekta ili baštovan mogu napraviti plan i skice uređenja dvorišta, raspored sadnje i plan održavanja rastinja. Na osnovu plana i nacrta izračunava se i tačan predračun. Kada se sve dogovori i uskladi prema vašim željama i mogućnostima, sledi uređenje. Ako nemate vremena da se održavanjem bavite sami, lako možete da se dogovorite i za redovne dolaske.

3.2. Sadnja drveća i grmlja

Sadnja drveća i grmlja zahteva pripremu koja uključuje kopanje većih rupa, dodavanje humusa i đubriva, isporuku sadnica i sađenje, a potom nabijanje i ravnanje zemlje, zalivanje i kratkoročno učvršćivanje sadnica.

3.3. Uređenje vrta

Kada sanjarite o kući iz svojih snova, nekako je uz nju obavezan i neki travnjak ili vrt. Da bi takva okućnica postala stvarnost, preporučujemo da se obratite profesionalcima. Jedna od prvih stvari je određivanje položaja biljaka u vrtu, odnosno, njihov raspored, ali i dimenzioniranje leja i zasada te određivanje putanja staza da bi sve imalo dovoljno prostora i bilo dostupno. Leje su obično po 120 cm a stazice oko 30 cm. Staze i stazice mogu da se prave od nabijene zemlje, malča (piljevina od kore drveća), trave ili su popločane. Obavezan element modernih vrtova je kompost koji služi kao kvalitetno đubrivo.

3.4. Zeleni zid, uspravan vrt

Ako nemate dovoljno mesta za pravu baštu, možete napraviti i atraktivan i moderan, uspravni vrt. Ovi vrtovi se prave od modularnih elemenata. Baštovan će se pobrinuti za sađenje odgovarajućih biljaka i postaviti sistem zalivanja kako bi bila obezbeđena neophodna vlaga. Uspravni vrtovi su nešto skuplji i njihovo održavanje je zahtevnije, mada će pogled na ozelenjeni zid u punom cvatu opravdati svaki trošak.

3.5. Travnjaci

Bujan, zeleni travnjak izgleda sasvim jednostavno, a zapravo zahteva mnogo truda. Prvo mora da se naspe kvalitetna zemlja, pa poseje dobro seme ili postavi gotovo busenje. Ključna stvar za negovan travnjak je redovno košenje i zalivanje, zatiranje korova i prehranjivanje.  

3.6. Gradnja ribnjaka

Vodeni elementi uvek deluju umirujuće te su omiljeni u tradicionalnim veštinama uređenja okoline kao što je feng-šuji, a danas ponovo postaju sve aktuelniji prema modernim principima življenja. Gradnja ribnjaka je deo hortikulture te će stručnjaci znati kako da ga naprave, posade rastinje i održavaju ga, a sve u skladu s postojećim uslovima sredine.

3.7. Uređenje i održavanje grobova

Svaki čovek zaslužuje dostojno poslednje prebivalište. Deo uređenja okoline jeste i uređenje grobnih mesta posebno odabranim kombinacijama rastinja, kamenja, šljunka, peska i drugih ukrasnih elemenata. S baštovanom se možete dogovoriti i oko redovnog održavanja grobova.

4. Održavanje zelenih površina

Biljke stalno rastu i menjaju se, pa se tako menja i izgled bašte i travnjaka. Ako želite da izgled koji ste dobili uređenjem takav i ostane, biće neophodno redovno održavanje. Ukoliko nemate dovoljno vremena za takav hobi, angažujte baštovana. On ili oni će se postarati za travnjak, cveće, drveće – završavaće sve neophodne poslove: saditi i rasađivati travu i cveće, orezivati drveće i grmlje, čistiti sve površine, zalivati, prehranjivati, pružati im negu u zimskom periodu i sprečavati nastanak i razvoj bolesti.

4.1. Košenje trave

Prava engleska trava zahteva veliku pažnju. Pored samog košenja, baštovan će se pobrinuti i za ozračivanje busenja, đubrenje, plevljenje, valjanje, grabuljanje, čišćenje, podsejavanje i drugo. Ponosićete se takvim travnjakom, a susedi će moći samo da se dive. 

4.2. Orezivanje drveća

Orezivanje drveća traži stručno znanje i preciznost, pošto se tako čuva zdravlje drveta i optimalno bujanje krošnje. Orezivanje različitih vrsta drveća, pa i samih stabala, je različito, i zavisi od sezone i vremenskih uslova.

4.3. Orezivanje žive ograde, grmlja i rastinja

Zelenilo stvara kiseonik i osvežava prostor. Zelenom ogradom se razgraničavaju imanja, ali i pojedini delovi dvorišta. Grmovi su ukras vrtova ali i obrubljuju staze, dok drveće privlači pažnju, ali i skriva kuću od pogleda. Rečju, da bi vrt ili bašta bili lepi, ali i vršili svoje funkcije u prostoru, moraju biti brižljivo negovani. Baštovani će se postarati da orezivanjem i oblikovanjem drveća, grmlja, žive ograde i drugog rastinja zadrže stilizovan i privlačan izgled.

4.4. Odvoz otpada

Sređivanjem i održavanjem zelenila stvara se poprilična količina biootpada: pokošena trava, opalo lišće, potkresane grane, iverje, uvelo cveće i slično. Baštovani se staraju i o tome da se biootpad odvozi na odgovarajuću deponiju.

4.5. Sadnja ruža i uređenje leja

Čini se da svi najviše vole rascvetale leje koje opijaju mirisom i lepotom, ali one zahtevaju i popriličan trud. Mora se paziti na stalnu vlagu i plevljenje korova. Svake sezone valja iznova saditi sadnice i gajiti lukovice i gomolje.

4.6. Zimska nega bašta

Iako zimi bilje miruje, posla u vrtu uvek ima. Osetljivi delovi se trebaju zaštiti posebnim hemijskim i mehaničkim sredstvima, a mora se čistiti i sneg. Pre zimske sezone, sleduju jesenji radovi uklanjanja lišća kao i kopanje ili oranje po potrebi.

4.7. Zalivanje

Svaka vrsta biljaka zahteva različite količine toplote i vode. Baštovani zalivaju zasade ili upravljaju sistemom navodnjavanja obezbeđujući tako svemu optimalne uslove za rast i razvoj. Naročito je važno zalivanje u kasno proleće i u sušnim periodima.

4.8. Đubrenje

Vremenom se zemljište isposni i potrebno mu je dodavanje hranljivih sastojaka, tj. prehrana. To se obično radi dva puta godišnje uz pomoć organskih, mineralnih ili posebnih đubriva.

4.9. Zaštita

Biljke stalno napadaju bolesti i štetočine. Vrlo bitan deo baštovanskog posla upravo je zaštita i lečenje. Tu su i uklanjanje obolelih biljaka ili njihovih delova, naročito kada se pojave biljne vaši i plamenjača. Za zaštitu i lečenje se koriste različita organska ili hemijska sredstva - herbicidi i insekticidi.

4.10. Ozračivanje travnjaka  

Nekoliko meseci nakon uređenja bašte, zemlja počinje postepeno da se sabija i sleže. To je prirodan proces, i zato je posle približno 18 meseci potrebno početi s ozračivanjem, odnosno, aerifikacijom čepiranjem ili vertikalnim zasecanjem (vertikulacijom) kako bi do korenja stizalo dovoljno vazduha. To se radi posebnim vrstama đubriva i herbicida.

5. Kako se uređuje okućnica?

Kada angažujete stručnjake, oni će prvo doći i pregledati teren, pa napraviti predlog uređenja i dati vam ponudu. Pomoću skica i 3D vizuelizacije moći ćete da vidite kako bi njihove ideje izgledale u realnom prostoru, pa kada sve dogovorite i uskladite prema sopstvenim željama, radovi na terenu mogu da počnu. Prvo se radi grubo oblikovanje, odnosno, kopanje, nasipanje zemlje i humusa, freziranje, malčiranje, valjanje i grabuljanje. Slede nasipanje ukrasnog šljunka, malča, iverja i postavljanje kamenja. Zatim se poseje trava ili raširi gotov travnjak, pa se obeleže leje, sadi ukrasno drveće, grmlje, živica, cveće i tako dalje. Na kraju se postavlja sistem za navodnjavanje i rasveta.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Uređenje dvorišra , grada, travnjak, biljke i cveće

Potrebno uređenje travnjaka sa biljkama i cvećem u poliklinici. 63504 € do 105840 €

........

Orezivanje žive ograde

Da se oreže živa ograda, skrešu grane na drvetu, žbunju, ukloniti korov. Najbolje da neko dodje da pogleda nemoguće je sve opisati. 21168 € do 35280 €

........

Sređivanje četinara u privatnom dvorištu

Potrebno orezivanje zimzelenog drveća. 31752 € do 52920 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Košenje trave, otkljanjanje kupine, ravnjanje terena, proekt. voda, cca 33 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Stave

540 € do 900 €

Cena, Obrezivanje drveća i zbunja, nepoznato
Hortikultura, bašta, dvorište, Zrenjanin

900 € do 1500 €

Cena, Košenje trave u voćnjaku, 2 hektara
Hortikultura, bašta, dvorište, Velika Ivanča

270 € do 450 €

Cena, Ravljanje i uređenje dvorišta, 90m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Bukovik

270 € do 450 €

Cena, Postavljanje podloge i na njoj veštačka trava, cca 60m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Požarevac

540 € do 900 €

Cena, Košenje travnjaka, 1.5 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Inđija

540 € do 900 €

Cena, Porušiti drvo, 1 drvo
Hortikultura, bašta, dvorište, Apatin

540 € do 900 €

Cena, Košenje i krčenje placa, cca 100m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Ljig

270 € do 450 €

Cena, Krcenje šiblja u šljivaru i uklanjanje nekoliko suvih stabala, oko 20 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Rača Kragujevačka

360 € do 600 €

Cena, Košenje trave, cca 8a
Hortikultura, bašta, dvorište, Stubline

360 € do 600 €

Cena, Šišanje trave i održavanje dvorišta, manje od 1/2 hektara
Hortikultura, bašta, dvorište, Rača Kragujevačka

540 € do 900 €

Cena, Orezivanje i oblikovanje zelene ograde, cca 15 m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Šabac

180 € do 300 €

Cena, Sredjivanje dvorišta, žive ograde, orezivanje stabala, 6 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

450 € do 750 €

Cena, Postavljanje malča uz ogradu, ukupno ima oko 30-40 m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

180 € do 300 €

Cena, Košenje trave u dvorištu oko kuće, cca 1000 m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Aleksinac

900 € do 1500 €

Cena, Uređenje dvorišta i poravnavanje bašte, cca 200m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Pazar

540 € do 900 €

Cena, Uredjenje dvorišta i biljaka, postavljanje tepih trave, cca 50m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Ledinci - uređeje dvorišta, cc 400m2 za uređenje
Hortikultura, bašta, dvorište, Ledinci

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada projekta pejzažnog uredjenja, cca 200m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

270 € do 450 €

Cena, Uređenje terase, cca 20m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Uređenje dvorišta i ograda, cca 6 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Valjevo

540 € do 900 €

Cena, Košenje trave, 18 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Grocka

180 € do 300 €

Cena, Seča drveća niskog rastinja i košenje trave, drveće: 7 kom
Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

900 € do 1500 €

Cena, Sređivanje komplet dvorišta, cca 200m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Postavljanje veštačke trave, cca 8 m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Sad

360 € do 600 €

Cena, Vadjenje Tuja(čempresa), 17 kom
Hortikultura, bašta, dvorište, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Košenje trave u dvorištu, cca 8 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Obrenovac

315 € do 525 €

Cena, Košenje trave, 10 ari
Hortikultura, bašta, dvorište, Kuršumlija

900 € do 1500 €

Cena, Orezivanje grana visokog četinara., Jedno stablo
Hortikultura, bašta, dvorište, Užice

108 € do 180 €

Cena, Uređenje zelene površine, cca 30m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

540 € do 900 €

Cena, Urediti travnjak u dvorištu, cca 10 x 10m
Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Pazar

360 € do 600 €

Cena, Nivelacija dvorišta (nasipanje zemlje) i sadnja trave, cca 180 m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Šabac

450 € do 750 €

Cena, Uređenje parcele pod niskim rastinjem, 1,5 ha
Hortikultura, bašta, dvorište, Sopot

180 € do 300 €

Cena, Priprema zemljišta i sejanje trave, cca 206 m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Šišanje trave i žive ograde, cca 1000m2
Hortikultura, bašta, dvorište, Čačak

720 € do 1200 €

Cena, Ravnanje i sejanje trave,
Hortikultura, bašta, dvorište, Surčin

90 € do 150 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Hortikultura, bašta, dvorište cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

375+ PREDUZEĆA ZA Hortikultura, bašta, dvorište
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Hortikultura, bašta, dvorište?

 • Hortikultura, bašta, dvorište Beograd
 • Hortikultura, bašta, dvorište Novi Sad
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kragujevac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Niš
 • Hortikultura, bašta, dvorište Čačak
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kraljevo
 • Hortikultura, bašta, dvorište Pančevo
 • Hortikultura, bašta, dvorište Zrenjanin
 • Hortikultura, bašta, dvorište Novi Pazar
 • Hortikultura, bašta, dvorište Smederevo
 • Hortikultura, bašta, dvorište Subotica
 • Hortikultura, bašta, dvorište Aleksinac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Apatin
 • Hortikultura, bašta, dvorište Aranđelovac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Bačka Palanka
 • Hortikultura, bašta, dvorište Bačka Topola
 • Hortikultura, bašta, dvorište Bečej
 • Hortikultura, bašta, dvorište Bor
 • Hortikultura, bašta, dvorište Bujanovac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Ćuprija
 • Hortikultura, bašta, dvorište Gornji Milanovac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Inđija
 • Hortikultura, bašta, dvorište Ivanjica
 • Hortikultura, bašta, dvorište Jagodina
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kikinda
 • Hortikultura, bašta, dvorište Knjaževac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kovin
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kruševac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kula
 • Hortikultura, bašta, dvorište Kuršumlija
 • Hortikultura, bašta, dvorište Leskovac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Loznica
 • Hortikultura, bašta, dvorište Negotin
 • Hortikultura, bašta, dvorište Paraćin
 • Hortikultura, bašta, dvorište Pirot
 • Hortikultura, bašta, dvorište Požarevac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Preševo
 • Hortikultura, bašta, dvorište Prijepolje
 • Hortikultura, bašta, dvorište Prokuplje
 • Hortikultura, bašta, dvorište Ruma
 • Hortikultura, bašta, dvorište Šabac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Senta
 • Hortikultura, bašta, dvorište Šid
 • Hortikultura, bašta, dvorište Sjenica
 • Hortikultura, bašta, dvorište Smederevska Palanka
 • Hortikultura, bašta, dvorište Sombor
 • Hortikultura, bašta, dvorište Sremska Mitrovica
 • Hortikultura, bašta, dvorište Stara Pazova
 • Hortikultura, bašta, dvorište Temerin
 • Hortikultura, bašta, dvorište Trstenik
 • Hortikultura, bašta, dvorište Užice
 • Hortikultura, bašta, dvorište Valjevo
 • Hortikultura, bašta, dvorište Velika Plana
 • Hortikultura, bašta, dvorište Vranje
 • Hortikultura, bašta, dvorište Vrbas
 • Hortikultura, bašta, dvorište Vršac
 • Hortikultura, bašta, dvorište Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana