Za područje

  Hortikultura, bašta, dvorište, cena

  Koliko koštaju baštovanski radovi? Cena uređenja okoline može znatno da se razlikuje prema vrsti posla i ponuđaču usluga: košenje trave, orezivanje žive ograde i drveća, presađivanje ili rasađivanje, zaštita voćki, sađenje i đubrenje vrta, čupanje korenja i tako dalje. Cena za travnjak do 1.000 m2 je oko 1-2 EUR/m2.

  Kome poveriti uređenje okućnice ili baštovanski posao? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim inženjerima hortikulture i baštovanima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena košenja trave


  Cena košenja trave. Cena za travnjak do 1.000 m2.

  1.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  1.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  1.20 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Hortikultura, bašta, dvorište (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Odvoz zelenog otpada

  Cena odvoza zelenog otpada. Cena uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupca.  €/

  Orezivanje drveća visine 2- 4 m

  Cena orezivanja drveća. Cena orezivanja drveća visine 2-4 m.


  kom

  €/kom

  Orezivanje grmlja 1-2 m

  Cena orezivanja grmlja. Cena orezivanja grmlja 1-2 m.


  kom

  €/kom

  Orezivanje grmlja 2-3 m

  Cena orezivanja grmlja. Cena orezivanja grmlja 2-3 m.


  kom

  €/kom

  Orezivanje grmlja višeg od 3 m

  Cena orezivanja grmlja. Cena orezivanja grmlja višeg od 3 m.


  kom

  €/kom

  Orezivanje žive ograde

  Cena orezivanja žive ograde.


  m

  €/m

  Sadnja drveća i grmlja

  Cena sadnje drveća i grmlja. Cena sadnje drveća uključujući i kopanje rupa, dodavanje humusa, sadnju mladica i dodavanje mineralnih đubriva.


  kom

  €/kom

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Hortikultura, bašta, dvorište - sve što treba da znate

  1. Hortikultura, bašta, dvorište - šta sve treba da znate?

  Hortikultura, bašta, dvorište - zvuči li vam poznato? Kada imate kuću i želite da ona deluje domaćinski i odiše dobrodošlicom, sigurno znate da je vrlo važno kako je uređena okućnica. Ako nemate vremena da se baštovanstvom bavite sami, angažujte stručnjake da prvo urede dvorište, a onda ga tako uređenog i održavaju. Vama će preostati samo da uživate.

  Okolina kuće je ogledalo njenih stanara, pa se svakako treba potruditi da okućnica izgleda uređeno, negovano i privlačno. Hortikultura podrazumeva veliko znanje, zato što svaka biljka mora da se sadi, raste i gaji na tačno određen način i po određenom redu. Uređenje okućnice stoga treba prepustiti pejzažnom arhitekti i vrtlarima koji imaju to znanje kao i mehanizaciju.

  U uređenje okoline spadaju planiranje i nacrti, priprema i oblikovanje terena, sadnja drveća, grmlja, sadnja trave, cveća, izgradnja ribnjaka, postavljanje stepeništa, staza, mostića i mnogi drugi poslovi. Kada se, na posletku, okućnica sasvim sredi, neophodno je njeno redovno održavanje, pošto sve raste i menja se. Tada dolaze na red baštovanski poslovi u koje spadaju košenje trave, orezivanje drveća i zelenila, sadnja jednogodišnjih sadnica, plevljenje korova, đubrenje, zaštita drveća, zimska nega rastinja i sve slično. Brigu oko bašte prepustite iskusnom baštovanu, a kada se vratite kući, opustite se u visećoj mreži i uživajte.

  Hortikultura, bašta, dvorište
  Vešt baštovan će učiniti da se dičite i ponosite okućnicom

  2. Kako pronaći dobrog baštovana?

  Briga oko biljaka uopšte nije lak ni jednostavan posao, kako može da deluje na prvi pogled. Treba poznavati osobine i svojstva svakog drveta, grma ili cveta. Znati šta voli, šta ne voli, šta se sme, a šta ne sme. Zbog svega toga, kada tražite baštovana najviše gledajte na njegovo iskustvo i stručnu osposobljenost. Na portalu daibau.rs ćete naći reference brojnih baštovana te ocene i komentare njihovih mušterija. Onima za koje se odlučite, javite se direktno ili pošaljite upit preko nas i dobićete više ponuda.

  3. Uređenje okućnice

  Baštovanstvo nudi mnoge načine uređenja i održavanja vaše okućnice.

  3.1. Pregled i nacrt dvorišta

  Pejzažni arhitekta ili baštovan mogu napraviti plan i skice uređenja dvorišta, raspored sadnje i plan održavanja rastinja. Na osnovu plana i nacrta izračunava se i tačan predračun. Kada se sve dogovori i uskladi prema vašim željama i mogućnostima, sledi uređenje. Ako nemate vremena da se održavanjem bavite sami, lako možete da se dogovorite i za redovne dolaske.

  3.2. Sadnja drveća i grmlja

  Sadnja drveća i grmlja zahteva pripremu koja uključuje kopanje većih rupa, dodavanje humusa i đubriva, isporuku sadnica i sađenje, a potom nabijanje i ravnanje zemlje, zalivanje i kratkoročno učvršćivanje sadnica.

  3.3. Uređenje vrta

  Kada sanjarite o kući iz svojih snova, nekako je uz nju obavezan i neki travnjak ili vrt. Da bi takva okućnica postala stvarnost, preporučujemo da se obratite profesionalcima. Jedna od prvih stvari je određivanje položaja biljaka u vrtu, odnosno, njihov raspored, ali i dimenzioniranje leja i zasada te određivanje putanja staza da bi sve imalo dovoljno prostora i bilo dostupno. Leje su obično po 120 cm a stazice oko 30 cm. Staze i stazice mogu da se prave od nabijene zemlje, malča (piljevina od kore drveća), trave ili su popločane. Obavezan element modernih vrtova je kompost koji služi kao kvalitetno đubrivo.

  3.4. Zeleni zid, uspravan vrt

  Ako nemate dovoljno mesta za pravu baštu, možete napraviti i atraktivan i moderan, uspravni vrt. Ovi vrtovi se prave od modularnih elemenata. Baštovan će se pobrinuti za sađenje odgovarajućih biljaka i postaviti sistem zalivanja kako bi bila obezbeđena neophodna vlaga. Uspravni vrtovi su nešto skuplji i njihovo održavanje je zahtevnije, mada će pogled na ozelenjeni zid u punom cvatu opravdati svaki trošak.

  3.5. Travnjaci

  Bujan, zeleni travnjak izgleda sasvim jednostavno, a zapravo zahteva mnogo truda. Prvo mora da se naspe kvalitetna zemlja, pa poseje dobro seme ili postavi gotovo busenje. Ključna stvar za negovan travnjak je redovno košenje i zalivanje, zatiranje korova i prehranjivanje.  

  3.6. Gradnja ribnjaka

  Vodeni elementi uvek deluju umirujuće te su omiljeni u tradicionalnim veštinama uređenja okoline kao što je feng-šuji, a danas ponovo postaju sve aktuelniji prema modernim principima življenja. Gradnja ribnjaka je deo hortikulture te će stručnjaci znati kako da ga naprave, posade rastinje i održavaju ga, a sve u skladu s postojećim uslovima sredine.

  3.7. Uređenje i održavanje grobova

  Svaki čovek zaslužuje dostojno poslednje prebivalište. Deo uređenja okoline jeste i uređenje grobnih mesta posebno odabranim kombinacijama rastinja, kamenja, šljunka, peska i drugih ukrasnih elemenata. S baštovanom se možete dogovoriti i oko redovnog održavanja grobova.

  4. Održavanje zelenih površina

  Biljke stalno rastu i menjaju se, pa se tako menja i izgled bašte i travnjaka. Ako želite da izgled koji ste dobili uređenjem takav i ostane, biće neophodno redovno održavanje. Ukoliko nemate dovoljno vremena za takav hobi, angažujte baštovana. On ili oni će se postarati za travnjak, cveće, drveće – završavaće sve neophodne poslove: saditi i rasađivati travu i cveće, orezivati drveće i grmlje, čistiti sve površine, zalivati, prehranjivati, pružati im negu u zimskom periodu i sprečavati nastanak i razvoj bolesti.

  4.1. Košenje trave

  Prava engleska trava zahteva veliku pažnju. Pored samog košenja, baštovan će se pobrinuti i za ozračivanje busenja, đubrenje, plevljenje, valjanje, grabuljanje, čišćenje, podsejavanje i drugo. Ponosićete se takvim travnjakom, a susedi će moći samo da se dive. 

  4.2. Orezivanje drveća

  Orezivanje drveća traži stručno znanje i preciznost, pošto se tako čuva zdravlje drveta i optimalno bujanje krošnje. Orezivanje različitih vrsta drveća, pa i samih stabala, je različito, i zavisi od sezone i vremenskih uslova.

  4.3. Orezivanje žive ograde, grmlja i rastinja

  Zelenilo stvara kiseonik i osvežava prostor. Zelenom ogradom se razgraničavaju imanja, ali i pojedini delovi dvorišta. Grmovi su ukras vrtova ali i obrubljuju staze, dok drveće privlači pažnju, ali i skriva kuću od pogleda. Rečju, da bi vrt ili bašta bili lepi, ali i vršili svoje funkcije u prostoru, moraju biti brižljivo negovani. Baštovani će se postarati da orezivanjem i oblikovanjem drveća, grmlja, žive ograde i drugog rastinja zadrže stilizovan i privlačan izgled.

  4.4. Odvoz otpada

  Sređivanjem i održavanjem zelenila stvara se poprilična količina biootpada: pokošena trava, opalo lišće, potkresane grane, iverje, uvelo cveće i slično. Baštovani se staraju i o tome da se biootpad odvozi na odgovarajuću deponiju.

  4.5. Sadnja ruža i uređenje leja

  Čini se da svi najviše vole rascvetale leje koje opijaju mirisom i lepotom, ali one zahtevaju i popriličan trud. Mora se paziti na stalnu vlagu i plevljenje korova. Svake sezone valja iznova saditi sadnice i gajiti lukovice i gomolje.

  4.6. Zimska nega bašta

  Iako zimi bilje miruje, posla u vrtu uvek ima. Osetljivi delovi se trebaju zaštiti posebnim hemijskim i mehaničkim sredstvima, a mora se čistiti i sneg. Pre zimske sezone, sleduju jesenji radovi uklanjanja lišća kao i kopanje ili oranje po potrebi.

  4.7. Zalivanje

  Svaka vrsta biljaka zahteva različite količine toplote i vode. Baštovani zalivaju zasade ili upravljaju sistemom navodnjavanja obezbeđujući tako svemu optimalne uslove za rast i razvoj. Naročito je važno zalivanje u kasno proleće i u sušnim periodima.

  4.8. Đubrenje

  Vremenom se zemljište isposni i potrebno mu je dodavanje hranljivih sastojaka, tj. prehrana. To se obično radi dva puta godišnje uz pomoć organskih, mineralnih ili posebnih đubriva.

  4.9. Zaštita

  Biljke stalno napadaju bolesti i štetočine. Vrlo bitan deo baštovanskog posla upravo je zaštita i lečenje. Tu su i uklanjanje obolelih biljaka ili njihovih delova, naročito kada se pojave biljne vaši i plamenjača. Za zaštitu i lečenje se koriste različita organska ili hemijska sredstva - herbicidi i insekticidi.

  4.10. Ozračivanje travnjaka  

  Nekoliko meseci nakon uređenja bašte, zemlja počinje postepeno da se sabija i sleže. To je prirodan proces, i zato je posle približno 18 meseci potrebno početi s ozračivanjem, odnosno, aerifikacijom čepiranjem ili vertikalnim zasecanjem (vertikulacijom) kako bi do korenja stizalo dovoljno vazduha. To se radi posebnim vrstama đubriva i herbicida.

  5. Kako se uređuje okućnica?

  Kada angažujete stručnjake, oni će prvo doći i pregledati teren, pa napraviti predlog uređenja i dati vam ponudu. Pomoću skica i 3D vizuelizacije moći ćete da vidite kako bi njihove ideje izgledale u realnom prostoru, pa kada sve dogovorite i uskladite prema sopstvenim željama, radovi na terenu mogu da počnu. Prvo se radi grubo oblikovanje, odnosno, kopanje, nasipanje zemlje i humusa, freziranje, malčiranje, valjanje i grabuljanje. Slede nasipanje ukrasnog šljunka, malča, iverja i postavljanje kamenja. Zatim se poseje trava ili raširi gotov travnjak, pa se obeleže leje, sadi ukrasno drveće, grmlje, živica, cveće i tako dalje. Na kraju se postavlja sistem za navodnjavanje i rasveta.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Hortikultura, bašta, dvorište?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Trimovanje trave i čišćenje dvorišta

  Trava je visoka pola metra i potrebno je ocistiti i sut koji su profesionalni majstori ostavili iza sebe.

  Nova gradnja je u pitanju. 10584 € do 17640 €

  ........

  Sistem kap po kap

  Potrebna instalacija sistema kap po kap, na velikoj terasi na zgradi, 7 sprat. 30 metalnih žardinjera i 10-15 saksija, da imaju svoj dovod skroz u krug. Voda je sprovedena do terase. 52920 € do 88200 €

  ........

  Održavanje dvorišta, košenje trave

  Potrebno redovno kosenje trave na placu od 15ari. 63504 € do 105840 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Odstranjivanje stare trave i zasad nove, 625 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kostolac

  450 € do 750 €

  Cena, Freziranje i košenje trave, 10 ari
  Hortikultura, bašta, dvorište, Gornji Milanovac

  450 € do 750 €

  Cena, Sistem za navodnjavanje, cca 430 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Čačak

  900 € do 1500 €

  Cena, Održavanje dvorišta, cca 60 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Negotin

  270 € do 450 €

  Cena, Travnjak i uredjenje dvorista, cca 20 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Užice

  270 € do 450 €

  Cena, Uredjenje dvorišta, cca 6 ari
  Hortikultura, bašta, dvorište, Bajina Bašta

  1350 € do 2250 €

  Cena, Dekoracija baste, 20 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kostolac

  360 € do 600 €

  Cena, Košenje travnjaka i orezivanje drveća, cca 80 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Zrenjanin

  180 € do 300 €

  Cena, Ozelenjavanje i navodnjavanje parcele, cca 350 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Mionica

  450 € do 750 €

  Cena, Nivelisanje dvorišta i sadnja trave, 500 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Sad

  450 € do 750 €

  Cena, Uređenje travnjaka, živa ograda,lavanda na padini, ccas 600m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Rakovac

  900 € do 1500 €

  Cena, Priprema zemlje i sejanje trave, cca 16 x 23 m
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kać

  540 € do 900 €

  Cena, Uredjenje dvorišta, cca 190m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Bela Palanka

  900 € do 1500 €

  Cena, Sređivanje placa, 7-8a
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kragujevac

  450 € do 750 €

  Cena, Postavka žive ograde, 50 m
  Hortikultura, bašta, dvorište, Barajevo

  450 € do 750 €

  Cena, Pokositi dvorište na periferiji Raške, 5 ari
  Hortikultura, bašta, dvorište, Raška

  360 € do 600 €

  Cena, Nasipanje i ravnanje zemljišta za travnjak, cca 5 ari
  Hortikultura, bašta, dvorište, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Uređenje vrta i popločavanje stazice, 300 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

  450 € do 750 €

  Cena, Presađivanje tuja u saksije, 3 kom
  Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Sad

  90 € do 150 €

  Cena, Priprema dvorista i polocavanje i betoniranje staza, cca 200m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Novi Sad

  2250 € do 3750 €

  Cena, Veštačka tepih trava, cca 25m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Požarevac

  360 € do 600 €

  Cena, Tepih travnjak, cca 100m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Krčedin

  540 € do 900 €

  Cena, Održavanje zelene površine ispred kuće, cca 40 x 10 m
  Hortikultura, bašta, dvorište, Belo Blato

  360 € do 600 €

  Cena, Uređenje bašte sadnja cveća i trave, cca 50 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kikinda

  315 € do 525 €

  Cena, Orezivanje četinara i lišćara, 15 cetinara,4 liscara,10tak sadnica
  Hortikultura, bašta, dvorište, Vrbas

  315 € do 525 €

  Cena, Priprema i izrada travnjaka, travnjak 70 + priprema podloge za ploče 32
  Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

  540 € do 900 €

  Cena, Tepih trava sadnja zimzelenih biljki i sistem kap po kap, cca 100 m
  Hortikultura, bašta, dvorište, Ovča

  630 € do 1050 €

  Cena, Uredjenje dvorišta, 120 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Zrenjanin

  630 € do 1050 €

  Cena, Košenje trave i održavanje parka, 2500 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kobišnica

  540 € do 900 €

  Cena, Prirodna tepih trava, cca 150 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Čortanovci

  540 € do 900 €

  Cena, Zemljani radovi freziranje i čišćenje placa, cca 18 ari
  Hortikultura, bašta, dvorište, Sopot

  630 € do 1050 €

  Cena, Podrezivanje tuje, 100 kom
  Hortikultura, bašta, dvorište, Despotovac

  180 € do 300 €

  Cena, Freziranje bašte, cca 70 m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Smederevo

  180 € do 300 €

  Cena, Tepih trava, cca 200m2
  Hortikultura, bašta, dvorište, Niš

  540 € do 900 €

  Cena, Potreban mi je plan (uredjenje) dvorišta,
  Hortikultura, bašta, dvorište, Ostružnica

  270 € do 450 €

  Cena, Košenje dvorišta u selu Tovrljane, 10 ari
  Hortikultura, bašta, dvorište, Kuršumlija

  270 € do 450 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Hortikultura, bašta, dvorište cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  398+ Preduzeća za Hortikultura, bašta, dvorište
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana