Baštenske kućice, cena

Koliko koštaju baštenske kućice ili šupe? Prema tome želite li tipsku ili rađenu po meri, od kakvog materijala (drvo, opeka, metal), sa ili bez temelja, opremljenosti, i svakako, ponuđača, cene mogu da se kreću od oko 650 do 1.200 EUR (za recimo, nabavku i postavljanje drvene šupe 2x2 m).

Kome poveriti izgradnju ili nabavku i postavljanje baštenske kućice ili šupe? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima, ponuđačima i zanatlijama u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena šupe


Cena šupe. Nabavka i postavljanje drvene šupe 2x2 m.

650.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
1200.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Baštenske kućice, cena

DETALJNIJE CENE ZA Baštenske kućice

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Baštenske kućice - sve što treba da znate

1. Baštenske kućice - šta sve treba da znate?

Baštenske kućice su izgleda u trendu, mada bismo rekli da one nikada nisu ni izlazile iz mode. Zaista, zašto su toliko popularne? Čini se da je imati baštensku kućicu slično onome kad imate psa – kada ga jednom nabavite nije vam jasno kako ste ranije mogli da živite bez njega. Baštenske kućice postaju neka vrsta utočišta - skloništa od pritiska stvarnosti. Bilo da je to samo vaše mesto za bavljenje grnčarijom, baštovanstvom, meditaciju, stvaranje, igranje, kuvanje, čitanje ili prosto – bekstvo od svega, ne može se poreći da je baštenska kućica mnogo više od četiri zida i krova u nekom ćošku bašte.

1.1. Debljina zidova drvene kućice

Na to koliko će biti velika baštenska kućica utiče više faktora. Prvi je faktor njena namena, ono čemu će služiti; drugo je koliko mesta možete da odvojite za nju i treće, svakako ne manje važno, koliko novca možete da uložite. Veličina drvenog objekta utiče na debljinu zidova, budući da su oni presudni za čvrstinu, stabilnost i sigurnost konstrukcije. Tako debljina može biti između 2,8 i 7 cm. Tanji zidovi, oni do 3,4 cm odgovaraju sezonskim kućicama do 9 m2. Trajnost takvih zidova je kraća, a svakako je i sam objekat slabiji. Spoljna temperatura više utiče na unutrašnjost, pa treba obratiti pažnju na više stvari. Razume se, takve kućice su i jeftinije. Zidovi debljine 4-5 cm primereni su objektima veličine 10-25 m2 koji uglavnom imaju prozore i vrata s dvostrukim staklima. Takav objekat je dovoljno čvrst da dugo i potraje. Baštenske kućice od 30 m2 i više zahtevaju deblje masivne zidove.

1.2. Da li je baštenska kućica za sezonsku ili godišnju upotrebu?

Ako hoćete da baštensku kućicu koristite preko cele godine ona će morati da ima deblje zidove, dvostruka stakla i dodatnu izolaciju. U tom slučaju biće potrebno da obezbedite i grejanje. Za grejanje može da služi električni radijator, ugradni kamin ili solarni paneli. Za termoizolaciju se uglavnom bira mineralna vuna u rolni i to naročito za izolaciju krova i poda, premda su odlične i poliamidne obloge koje sprečavaju i promaju. S druge strane, mora se obezbediti i ventilacija, naročito odvod i isparavanje vlage.    

1.3. Stil kućice

Kada razmišljate o stilu za svoju baštensku kućicu, preporučujemo da se odlučite ili za onaj kojim je rađena kuća ili za nešto dijametralno suprotno tome. Ako izaberete ovo drugo, budite spremni i na mogući kontrast koji će predstavljati.

1.4. Baštenska kućica po meri?

Na tržištu u ponudi svakako ima bezbroj gotovih kućica i to u isto toliko standardnih, montažnih modela. Nisu retki ni ponuđači koji pristaju i na delimične izmene svojih modela prema vašim zahtevima. To bi moglo da znači da ćete onaj kakav želite vrlo lako i naći. Ukoliko, recimo, tražite dvostruka umesto jednostrukih stakala, veće dimenzije objekta, drugi raspored ili tip prozora i vrata, možda deblje zidove itd. obično će vam izaći u susret. Ipak, to znači i višu cenu za oko 20% i duži rok isporuke. Međutim, rezultat će biti unikatna baštenska kućica po vašoj volji.

2. Baštenska kućica - da li da je podignete sami ili angažujete stručnjaka?

Ako ste se odlučili za kupovinu kompletne, gotove montažne kućice a imate iskustva i vešti ste u poslovima takvog tipa, zasigurno ćete moći sami i da je sastavite. Biće potrebno nekoliko do sedmice dana, pomoć prijatelja i nešto alata kao što su ručna testera, odvijač, gumeni i običan čekić, libela, metar, obične ili aku-bušilica/šrafilica, nož, klešta, merdevine i slično. Sve delove, detaljna uputstva i šeme za sastavljanje dobićete uz kućicu. U suprotnom, ako niste vični poslovima tipa „uradi sam“ ili nemate vremena, možete pri kupovini baštenske kućice naručiti montažu ili angažovati nekog trećeg. U svakom slučaju, neophodno je opšte znanje. Zapravo, možete očekivati da sastavljanje i podizanje kućice zahteva postavljanje na stotine šrafova, eksera, sečenje i sastavljanje komponenti te pravilnu orjentaciju pri čitanju planova i u prostoru kao i nekolicinu sličnih zadataka.    

3. Koja bi kućica bila najbolja za vas?

Ako računate na to da će biti dovoljno da izaberete i platite model baštenske kućice koja vam se sviđa, odgovara veličinom i cenom - moraćemo da vas razočaramo. Postoji još stvari koje biste prethodno morali da znate i uradite.

Baštenske kućice
Baštenske kućice su utočište, svetilište ili nešto treće, a nikako samo šupa u ćošku dvorišta

3.1. Drvene baštenske kućice

Većina baštenskih kućica je od drveta, a najjeftinije su one od mekog drveta poput borovine i smrekovine. Međutim, ako hoćete da kućica potraje i ne podlegne štetočinama tako lako, platite više i izaberite neku od punog, obrađenog, visokokvalitetnog drveta kao što su ariš ili kedrovina. Prednost drvene kućice je u tome što je od prirodnog materijala koji sam reguliše temperaturu u unutrašnjosti koja ostaje ista i na vrhuncu leta. Jedina slabost drvene građe je opet to što je prirodan materijal koji se zbog vlage skuplja i širi. Dobra vest je da su te promene samo privremene i u ekstremnim periodima te se drvo brzo vraća u svoje prvobitno stanje. Ako želite baš jednostavnu kućicu, odlučite se za onu obloženu letvama koje imaju pero i žleb te se sastavljaju ulazeći jedna u drugu.

3.2. Metalne baštenske kućice

Metalne kućice su otporne na svakojake štetočine i jednostavno se održavaju - toliko jednostavno da im nije ni potrebno. Neke su i protivpožarne, a ima ih i otpornih na koroziju. Ipak, u njima je leti vruće, zimi hladno, a može da se pojavi i kondenzacija koja vremenom izazove i koroziju.

3.3. Plastične baštenske kućice

Plastične kućice se, uopšteno govoreći, najlakše sklapaju, ne napadaju ih štetočine i ne korodiraju niti im je potrebno obnavljanje. Najbitnije je da se dobro fiksiraju, da vetar ne može da ih prevrne.

Postavljanje baštenske kućice

4. Postavljanje baštenske kućice

4.1. Dozvola za postavljanje

Po Zakonu o planiranju i izgradnji iz 2018. godine za pomoćne objekte do 10 m2 i niže od 3 m nije potrebna građevinska dozvola. Međutim, izgradnja pomoćnih objekata (garaže, ostave, septičke jame, bunari, cisterne za vodu i sl.) vrši se na osnovu rešenja kojim se odobrava izvođenje takvih radova, koje izdaje organ nadležan za izdavanje građevinske dozvole. Postupak izdavanja rešenja, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, definisani su članom 145. Zakona o planiranju i izgradnji i članom 28. Pravilnika o postupku sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem. Navedene propise možete pronaći na sajtu www.gradjevinskedozvole.rs u okviru sekcije „Propisi“.

4.2. Mesto za baštensku kućicu

Ako ćete svoju kućicu koristiti cele godine, preporučuje se da joj prozori i vrata budu okrenuti ka jugu, kako bi bila osvetljena veći deo dana. U suprotnom, bolje je da bude u senci kako se leti ne bi pregrevala. Treba razmisliti i o uvođenju struje; ako mislite da će vam biti potrebna onda je postavite bliže kući tako da izbegnete prekopavanje celog dvorišta radi sprovođenja kablova. U tom slučaju savetujemo i da angažujete iskusnog električara koji će znati kako da razvede instalacije, izvuče priključke i razmesti osvetljenje.

4.3. Podloga za baštensku kućicu

Pre montaže kućice, morate se pobrinuti da se sa tog komada zemlje raščisti korenje drveća, rastinje ili kamenje. Mesto treba da ima i dobru drenažu da bi se izbeglo plavljenje. Ako je kućica sasvim mala najverovatnije temelj neće biti potreban; dovoljno je da bude na ravnoj, popločanoj površini ili terasi. Za veće baštenske kućice neophodna je suva, ravna i tvrda podloga - popločana ili betonirana.

4.4. Struja u baštenskoj kućici

Bez obzira na to da li ćete u kućici držati nešto od elektroopreme ili kancelariju, struja će biti neophodna.

U tom slučaju imamo nekoliko saveta:

 • Nemojte pitanje struje rešiti tako što ćete razvući produžni kabl od kuće do kućice. To može biti privremeno rešenje i to kada su vremenske prilike povoljne, ali kao trajno, nije ni bezbedno ni praktično rešenje.
 • Razmislite zbog čega je struja u kućici potrebna. Ako su u pitanju samo rasveta i jedna-dve utičnice, snaga priključka neće morati da bude onakva kakva bi bila neophodna ako su tu osvetljenje, grejanje/hlađenje, priključci za uređaje ili mašine i slično.
 • Sve uradite prema propisima za kućne instalacije. To znači da kablove za napajanje treba ukopati na najmanje metar dubine od kuće do kućice.
 • Ne upuštajte se sami u postavljanje elektroinstalacija. Ako hoćete da posao bude obavljen stručno i sigurno, unajmite ovlašćenog električara koji će vam po završetku rada dati i odgovarajuću garanciju.
 • Razmislite i o alternativnim energetskim rešenjima tipa solarnih ploča ili generatora na vetar, koji sasvim dobro mogu snabdevati kućicu strujom.

4.5. Zaštita baštenske kućice   

Istraživanja pokazuju da se oko 20% baštenskih kućica ne zaključava te postaju laka meta lopova. Na sreću ima načina da se od njih zaštitite:

 • Montirajte deblja i čvršća vrata, koja mogu da odole udarcima i fizičkoj sili.
 • Postavite dobru bravu ili katance ili protivprovalnu kvaku čiji su ankeri skriveni, a bez aku-šrafilice ne mogu da se skinu.
 • Postarajte se za to da se ni šarke lako ne skidaju i maskirajte ih zaštitnim maskama.
 • Ako na kućici ima prozora, navucite roletne da noću smanjite odsjaj stakala.
 • Ako u kućici držite dragocenosti, razmislite o montaži lepljenih prozora kao meri sigurnosti.
 • Stvari kao što su kolica, merdevine ili kosilice dodatno osigurajte.
 • Na vrednijim predmetima koje držite u kućici kakva je recimo kosilica, urežite svoje ime da odvratite lopove.

4.6. Održavanje baštenske kućice

 1. Manje naprsline i ogrebotine su sasvim uobičajena pojava na drvenim objektima. Sasvim je očekivano i da drvo „radi“ - da se širi i skuplja i to će se stabilizovati nakon godinu dana od postavljanja. U toj godini je preporučljivo i da obavite eventualna podešavanja vrata ili prozora kako bi sve lepo naleglo na svoja mesta.
 2. Vlaga deluje na drvo i može da mu šteti. Da biste drvenu baštensku kućicu zaštitili od uticaja vremena i štetočina, uradite sledeće:
 3. Bitno je da kućica bude na odgovarajućoj podlozi što znači da podne daske moraju biti nekoliko centimetara odvojene od tla. Tako drvna građa neće dolaziti u dodir ni sa zemljom ni sa travom, a imaće dobru ventilaciju protiv truljenja.
 4. U zidnim daskama, u dnu i pod krovom, treba probušiti nekoliko rupa te postaviti plastičnu ili metalnu rešetku. Tako ćete obezbediti i dobro provetravanje koje će sprečiti nastanak buđi.
 5. Važno je i da krov kućice pokrijete krovnim pokrivačem ili dodate još neku vrstu zaštite.
 6. Drvenu baštensku kućicu po završetku postavljanja treba ofarbati ili premazati zaštitom za drvo. Ako odaberete visokokvalitetni zaštitni premaz za drvo bićete mirni 5-6 godina pre potrebe da taj postupak ponovite.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Baštenska ostava za drva i alat

Baštenska ostava za drva i alat, bez unutrašnjih pregrada i polica, bez prozora,j edna vrata limeni krov. Barajevo 105840 € do 176400 €

........

Baštenska kućica sa nadstrešicom

Potrebna baštenska kućica za ostavu alata i deo pod nastrešnicom za sedenje.

Molim kontakt putem vibera, whats app-a. 105840 € do 176400 €

........

Drvena ostava sa letnjikovcem

Potrebna drvena ostava sa letnjikovcem cca 2.5 x 5 x 2.6m.

Slika u prilogu. 264600 € do 441000 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Baštenska kućica alatnica ostava, cca 3 x 3 x 2.20m
Baštenske kućice, Sirogojno

1800 € do 3000 €

Cena, Kućica u šumi, cca 5 x 5 m
Baštenske kućice, Smederevo

18000 € do 30000 €

Cena, Baštanska kućica, nastrešnica, cca 3 x 3 kucica, nastresnica 3do 5 m
Baštenske kućice, Novi Sad

3150 € do 5250 €

Cena, Baštenska kućica, cca 6 x 2m
Baštenske kućice, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Baštenska kuća, cca 2 x 2 m
Baštenske kućice, Mionica

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena kućica za dvorište, cca 1 x 2,5 m
Baštenske kućice, Niš

1350 € do 2250 €

Cena, Baštenska kućica, cca 5m x 3mn x 2,2m
Baštenske kućice, Grocka

1350 € do 2250 €

Cena, Izrada letnjikovca, cca 5 x 5m
Baštenske kućice, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada i montaža baštenske kućice, cca 5 x 5 x 2m
Baštenske kućice, Kovin

900 € do 1500 €

Cena, Izrada drvene kućice za biciklove I alat, cca 2.5 x 2.5 m
Baštenske kućice, Bečej

900 € do 1500 €

Cena, Drvena šupa za alat i drva, cca 3 x 4m visina 2,5
Baštenske kućice, Bajina Bašta

1800 € do 3000 €

Cena, Baštenska kućica, cca 2.50 x 2.20 m
Baštenske kućice, Vrnjačka Banja

360 € do 600 €

Cena, Izrada baštenske kućice, cca 15m2
Baštenske kućice, Vršac

900 € do 1500 €

Cena, Izrada baštenske kućice , cca 20 m2
Baštenske kućice, Stara Pazova

900 € do 1500 €

Cena, Baštenska kućica od drveta, cca 25m2
Baštenske kućice, Ub

7200 € do 12000 €

Cena, Kućica za alat, cca 3 x 3 x 2.2m
Baštenske kućice, Dolovo

1350 € do 2250 €

Cena, Ostava za alat, cca 3 x 4m
Baštenske kućice, Aranđelovac

1080 € do 1800 €

Cena, Letnjikovac, cca 4 x 4m
Baštenske kućice, Inđija

540 € do 900 €

Cena, Baštenska kućica metalna, cca 3 x 6 x 1,75m
Baštenske kućice, Valjevo

1170 € do 1950 €

Cena, Drvena kućica kao što je napravljeno za Nac. Park Đerdap, cca 2 x 1.5 x 2m
Baštenske kućice, Kladovo

13500 € do 22500 €

Cena, Baštenska kućica, cca 4 × 3 × 2,2m
Baštenske kućice, Ledinci

1080 € do 1800 €

Cena, Pomoćna kućica u voćnjaku, 5m x 3m x 2.5m
Baštenske kućice, Kragujevac

1350 € do 2250 €

Cena, Baštenska kućica, cca 36m2
Baštenske kućice, Subotica

1080 € do 1800 €

Cena, Baštenska kućica, cca 6 x 6 x 2.5 m
Baštenske kućice, Subotica

2700 € do 4500 €

Cena, Baštenska kućica, cca 3 x 3m
Baštenske kućice, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Baštenska kućica - pomoćni objekat, cca 4,4 x 4,4m visina:2,2/3,4m
Baštenske kućice, Bresnica

2700 € do 4500 €

Cena, Baštenska kućica za dvorište sa vratima i mali prozor, cca 3 x 2,2 x max2,7
Baštenske kućice, Čačak

1350 € do 2250 €

Cena, Baštenska kućica za ostavu, cca 3 x 4 x 2.5m
Baštenske kućice, Vionica

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ili metalna kućica za drva i alat, cca 8 x 2.5 x 2 m
Baštenske kućice, Gornji Milanovac

900 € do 1500 €

Cena, Baštenska kućica , cca 3 x 3 x 2.5 m
Baštenske kućice, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Baštenska kućica, cca 2.5 x 3 m
Baštenske kućice, Novi Sad

180 € do 300 €

Cena, Baštenska kućica, cca 2,8 x 2,8 m
Baštenske kućice, Jakovo

1350 € do 2250 €

Cena, Letnjikovac, cca 3 x 4 x 2m
Baštenske kućice, Rusko Selo

540 € do 900 €

Cena, Letnjikovac, cca 30a
Baštenske kućice, Mladenovac

900 € do 1500 €

Cena, Baštenska ostava od drveta, cca 3,3 x 2.5m
Baštenske kućice, Jagodina

1350 € do 2250 €

Cena, Drvena izložbena kućica, štand, 6m2
Baštenske kućice, Beograd

900 € do 1500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Baštenske kućice cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1249+ PREDUZEĆA ZA Baštenske kućice
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Baštenske kućice?

 • Baštenske kućice Beograd
 • Baštenske kućice Novi Sad
 • Baštenske kućice Kragujevac
 • Baštenske kućice Niš
 • Baštenske kućice Čačak
 • Baštenske kućice Kraljevo
 • Baštenske kućice Pančevo
 • Baštenske kućice Zrenjanin
 • Baštenske kućice Novi Pazar
 • Baštenske kućice Smederevo
 • Baštenske kućice Subotica
 • Baštenske kućice Aleksinac
 • Baštenske kućice Apatin
 • Baštenske kućice Aranđelovac
 • Baštenske kućice Bačka Palanka
 • Baštenske kućice Bačka Topola
 • Baštenske kućice Bečej
 • Baštenske kućice Bor
 • Baštenske kućice Bujanovac
 • Baštenske kućice Ćuprija
 • Baštenske kućice Gornji Milanovac
 • Baštenske kućice Inđija
 • Baštenske kućice Ivanjica
 • Baštenske kućice Jagodina
 • Baštenske kućice Kikinda
 • Baštenske kućice Knjaževac
 • Baštenske kućice Kovin
 • Baštenske kućice Kruševac
 • Baštenske kućice Kula
 • Baštenske kućice Kuršumlija
 • Baštenske kućice Leskovac
 • Baštenske kućice Loznica
 • Baštenske kućice Negotin
 • Baštenske kućice Paraćin
 • Baštenske kućice Pirot
 • Baštenske kućice Požarevac
 • Baštenske kućice Preševo
 • Baštenske kućice Prijepolje
 • Baštenske kućice Prokuplje
 • Baštenske kućice Ruma
 • Baštenske kućice Šabac
 • Baštenske kućice Senta
 • Baštenske kućice Šid
 • Baštenske kućice Sjenica
 • Baštenske kućice Smederevska Palanka
 • Baštenske kućice Sombor
 • Baštenske kućice Sremska Mitrovica
 • Baštenske kućice Stara Pazova
 • Baštenske kućice Temerin
 • Baštenske kućice Trstenik
 • Baštenske kućice Užice
 • Baštenske kućice Valjevo
 • Baštenske kućice Velika Plana
 • Baštenske kućice Vranje
 • Baštenske kućice Vrbas
 • Baštenske kućice Vršac
 • Baštenske kućice Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana