Za područje

  Baštenske kućice, cena

  Koliko koštaju baštenske kućice ili šupe? Prema tome želite li tipsku ili rađenu po meri, od kakvog materijala (drvo, opeka, metal), sa ili bez temelja, opremljenosti, i svakako, ponuđača, cene mogu da se kreću od oko 650 do 1.200 EUR (za recimo, nabavku i postavljanje drvene šupe 2x2 m).

  Kome poveriti izgradnju ili nabavku i postavljanje baštenske kućice ili šupe? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima, ponuđačima i zanatlijama u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena šupe


  Cena šupe. Nabavka i postavljanje drvene šupe 2x2 m.

  650.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  1000.00 €/kom

  SREDNJA CENA
  1200.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Baštenske kućice (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Baštenske kućice - sve što treba da znate

  1. Baštenske kućice - šta sve treba da znate?

  Baštenske kućice su izgleda u trendu, mada bismo rekli da one nikada nisu ni izlazile iz mode. Zaista, zašto su toliko popularne? Čini se da je imati baštensku kućicu slično onome kad imate psa – kada ga jednom nabavite nije vam jasno kako ste ranije mogli da živite bez njega. Baštenske kućice postaju neka vrsta utočišta - skloništa od pritiska stvarnosti. Bilo da je to samo vaše mesto za bavljenje grnčarijom, baštovanstvom, meditaciju, stvaranje, igranje, kuvanje, čitanje ili prosto – bekstvo od svega, ne može se poreći da je baštenska kućica mnogo više od četiri zida i krova u nekom ćošku bašte.

  1.1. Debljina zidova drvene kućice

  Na to koliko će biti velika baštenska kućica utiče više faktora. Prvi je faktor njena namena, ono čemu će služiti; drugo je koliko mesta možete da odvojite za nju i treće, svakako ne manje važno, koliko novca možete da uložite. Veličina drvenog objekta utiče na debljinu zidova, budući da su oni presudni za čvrstinu, stabilnost i sigurnost konstrukcije. Tako debljina može biti između 2,8 i 7 cm. Tanji zidovi, oni do 3,4 cm odgovaraju sezonskim kućicama do 9 m2. Trajnost takvih zidova je kraća, a svakako je i sam objekat slabiji. Spoljna temperatura više utiče na unutrašnjost, pa treba obratiti pažnju na više stvari. Razume se, takve kućice su i jeftinije. Zidovi debljine 4-5 cm primereni su objektima veličine 10-25 m2 koji uglavnom imaju prozore i vrata s dvostrukim staklima. Takav objekat je dovoljno čvrst da dugo i potraje. Baštenske kućice od 30 m2 i više zahtevaju deblje masivne zidove.

  1.2. Da li je baštenska kućica za sezonsku ili godišnju upotrebu?

  Ako hoćete da baštensku kućicu koristite preko cele godine ona će morati da ima deblje zidove, dvostruka stakla i dodatnu izolaciju. U tom slučaju biće potrebno da obezbedite i grejanje. Za grejanje može da služi električni radijator, ugradni kamin ili solarni paneli. Za termoizolaciju se uglavnom bira mineralna vuna u rolni i to naročito za izolaciju krova i poda, premda su odlične i poliamidne obloge koje sprečavaju i promaju. S druge strane, mora se obezbediti i ventilacija, naročito odvod i isparavanje vlage.    

  1.3. Stil kućice

  Kada razmišljate o stilu za svoju baštensku kućicu, preporučujemo da se odlučite ili za onaj kojim je rađena kuća ili za nešto dijametralno suprotno tome. Ako izaberete ovo drugo, budite spremni i na mogući kontrast koji će predstavljati.

  1.4. Baštenska kućica po meri?

  Na tržištu u ponudi svakako ima bezbroj gotovih kućica i to u isto toliko standardnih, montažnih modela. Nisu retki ni ponuđači koji pristaju i na delimične izmene svojih modela prema vašim zahtevima. To bi moglo da znači da ćete onaj kakav želite vrlo lako i naći. Ukoliko, recimo, tražite dvostruka umesto jednostrukih stakala, veće dimenzije objekta, drugi raspored ili tip prozora i vrata, možda deblje zidove itd. obično će vam izaći u susret. Ipak, to znači i višu cenu za oko 20% i duži rok isporuke. Međutim, rezultat će biti unikatna baštenska kućica po vašoj volji.

  2. Baštenska kućica - da li da je podignete sami ili angažujete stručnjaka?

  Ako ste se odlučili za kupovinu kompletne, gotove montažne kućice a imate iskustva i vešti ste u poslovima takvog tipa, zasigurno ćete moći sami i da je sastavite. Biće potrebno nekoliko do sedmice dana, pomoć prijatelja i nešto alata kao što su ručna testera, odvijač, gumeni i običan čekić, libela, metar, obične ili aku-bušilica/šrafilica, nož, klešta, merdevine i slično. Sve delove, detaljna uputstva i šeme za sastavljanje dobićete uz kućicu. U suprotnom, ako niste vični poslovima tipa „uradi sam“ ili nemate vremena, možete pri kupovini baštenske kućice naručiti montažu ili angažovati nekog trećeg. U svakom slučaju, neophodno je opšte znanje. Zapravo, možete očekivati da sastavljanje i podizanje kućice zahteva postavljanje na stotine šrafova, eksera, sečenje i sastavljanje komponenti te pravilnu orjentaciju pri čitanju planova i u prostoru kao i nekolicinu sličnih zadataka.    

  3. Koja bi kućica bila najbolja za vas?

  Ako računate na to da će biti dovoljno da izaberete i platite model baštenske kućice koja vam se sviđa, odgovara veličinom i cenom - moraćemo da vas razočaramo. Postoji još stvari koje biste prethodno morali da znate i uradite.

  Baštenske kućice
  Baštenske kućice su utočište, svetilište ili nešto treće, a nikako samo šupa u ćošku dvorišta

  3.1. Drvene baštenske kućice

  Većina baštenskih kućica je od drveta, a najjeftinije su one od mekog drveta poput borovine i smrekovine. Međutim, ako hoćete da kućica potraje i ne podlegne štetočinama tako lako, platite više i izaberite neku od punog, obrađenog, visokokvalitetnog drveta kao što su ariš ili kedrovina. Prednost drvene kućice je u tome što je od prirodnog materijala koji sam reguliše temperaturu u unutrašnjosti koja ostaje ista i na vrhuncu leta. Jedina slabost drvene građe je opet to što je prirodan materijal koji se zbog vlage skuplja i širi. Dobra vest je da su te promene samo privremene i u ekstremnim periodima te se drvo brzo vraća u svoje prvobitno stanje. Ako želite baš jednostavnu kućicu, odlučite se za onu obloženu letvama koje imaju pero i žleb te se sastavljaju ulazeći jedna u drugu.

  3.2. Metalne baštenske kućice

  Metalne kućice su otporne na svakojake štetočine i jednostavno se održavaju - toliko jednostavno da im nije ni potrebno. Neke su i protivpožarne, a ima ih i otpornih na koroziju. Ipak, u njima je leti vruće, zimi hladno, a može da se pojavi i kondenzacija koja vremenom izazove i koroziju.

  3.3. Plastične baštenske kućice

  Plastične kućice se, uopšteno govoreći, najlakše sklapaju, ne napadaju ih štetočine i ne korodiraju niti im je potrebno obnavljanje. Najbitnije je da se dobro fiksiraju, da vetar ne može da ih prevrne.

  Postavljanje baštenske kućice

  4. Postavljanje baštenske kućice

  4.1. Dozvola za postavljanje

  Po Zakonu o planiranju i izgradnji iz 2018. godine za pomoćne objekte do 10 m2 i niže od 3 m nije potrebna građevinska dozvola. Međutim, izgradnja pomoćnih objekata (garaže, ostave, septičke jame, bunari, cisterne za vodu i sl.) vrši se na osnovu rešenja kojim se odobrava izvođenje takvih radova, koje izdaje organ nadležan za izdavanje građevinske dozvole. Postupak izdavanja rešenja, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, definisani su članom 145. Zakona o planiranju i izgradnji i članom 28. Pravilnika o postupku sprovođenja objedinjene procedure elektronskim putem. Navedene propise možete pronaći na sajtu www.gradjevinskedozvole.rs u okviru sekcije „Propisi“.

  4.2. Mesto za baštensku kućicu

  Ako ćete svoju kućicu koristiti cele godine, preporučuje se da joj prozori i vrata budu okrenuti ka jugu, kako bi bila osvetljena veći deo dana. U suprotnom, bolje je da bude u senci kako se leti ne bi pregrevala. Treba razmisliti i o uvođenju struje; ako mislite da će vam biti potrebna onda je postavite bliže kući tako da izbegnete prekopavanje celog dvorišta radi sprovođenja kablova. U tom slučaju savetujemo i da angažujete iskusnog električara koji će znati kako da razvede instalacije, izvuče priključke i razmesti osvetljenje.

  4.3. Podloga za baštensku kućicu

  Pre montaže kućice, morate se pobrinuti da se sa tog komada zemlje raščisti korenje drveća, rastinje ili kamenje. Mesto treba da ima i dobru drenažu da bi se izbeglo plavljenje. Ako je kućica sasvim mala najverovatnije temelj neće biti potreban; dovoljno je da bude na ravnoj, popločanoj površini ili terasi. Za veće baštenske kućice neophodna je suva, ravna i tvrda podloga - popločana ili betonirana.

  4.4. Struja u baštenskoj kućici

  Bez obzira na to da li ćete u kućici držati nešto od elektroopreme ili kancelariju, struja će biti neophodna.

  U tom slučaju imamo nekoliko saveta:

  • Nemojte pitanje struje rešiti tako što ćete razvući produžni kabl od kuće do kućice. To može biti privremeno rešenje i to kada su vremenske prilike povoljne, ali kao trajno, nije ni bezbedno ni praktično rešenje.
  • Razmislite zbog čega je struja u kućici potrebna. Ako su u pitanju samo rasveta i jedna-dve utičnice, snaga priključka neće morati da bude onakva kakva bi bila neophodna ako su tu osvetljenje, grejanje/hlađenje, priključci za uređaje ili mašine i slično.
  • Sve uradite prema propisima za kućne instalacije. To znači da kablove za napajanje treba ukopati na najmanje metar dubine od kuće do kućice.
  • Ne upuštajte se sami u postavljanje elektroinstalacija. Ako hoćete da posao bude obavljen stručno i sigurno, unajmite ovlašćenog električara koji će vam po završetku rada dati i odgovarajuću garanciju.
  • Razmislite i o alternativnim energetskim rešenjima tipa solarnih ploča ili generatora na vetar, koji sasvim dobro mogu snabdevati kućicu strujom.

  4.5. Zaštita baštenske kućice   

  Istraživanja pokazuju da se oko 20% baštenskih kućica ne zaključava te postaju laka meta lopova. Na sreću ima načina da se od njih zaštitite:

  • Montirajte deblja i čvršća vrata, koja mogu da odole udarcima i fizičkoj sili.
  • Postavite dobru bravu ili katance ili protivprovalnu kvaku čiji su ankeri skriveni, a bez aku-šrafilice ne mogu da se skinu.
  • Postarajte se za to da se ni šarke lako ne skidaju i maskirajte ih zaštitnim maskama.
  • Ako na kućici ima prozora, navucite roletne da noću smanjite odsjaj stakala.
  • Ako u kućici držite dragocenosti, razmislite o montaži lepljenih prozora kao meri sigurnosti.
  • Stvari kao što su kolica, merdevine ili kosilice dodatno osigurajte.
  • Na vrednijim predmetima koje držite u kućici kakva je recimo kosilica, urežite svoje ime da odvratite lopove.

  4.6. Održavanje baštenske kućice

  1. Manje naprsline i ogrebotine su sasvim uobičajena pojava na drvenim objektima. Sasvim je očekivano i da drvo „radi“ - da se širi i skuplja i to će se stabilizovati nakon godinu dana od postavljanja. U toj godini je preporučljivo i da obavite eventualna podešavanja vrata ili prozora kako bi sve lepo naleglo na svoja mesta.
  2. Vlaga deluje na drvo i može da mu šteti. Da biste drvenu baštensku kućicu zaštitili od uticaja vremena i štetočina, uradite sledeće:
  3. Bitno je da kućica bude na odgovarajućoj podlozi što znači da podne daske moraju biti nekoliko centimetara odvojene od tla. Tako drvna građa neće dolaziti u dodir ni sa zemljom ni sa travom, a imaće dobru ventilaciju protiv truljenja.
  4. U zidnim daskama, u dnu i pod krovom, treba probušiti nekoliko rupa te postaviti plastičnu ili metalnu rešetku. Tako ćete obezbediti i dobro provetravanje koje će sprečiti nastanak buđi.
  5. Važno je i da krov kućice pokrijete krovnim pokrivačem ili dodate još neku vrstu zaštite.
  6. Drvenu baštensku kućicu po završetku postavljanja treba ofarbati ili premazati zaštitom za drvo. Ako odaberete visokokvalitetni zaštitni premaz za drvo bićete mirni 5-6 godina pre potrebe da taj postupak ponovite.
  Tražite dobre izvođače radova za područje Baštenske kućice?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Najosnovnija baštenska kućica

  Potrebna baštenska kućica 4 x 3m na jednu ili dve vode, jedna dvokrilna vrata 100-120cm širine , jedan prozor svetlarnik, ne treba se otvarati. Postavljena na betonske stope. 158760 € do 264600 €

  ........

  Drvena baštenska kućica

  Drvena kućica od ravnih dasaka 3 x 4,5 m, izolovana, zaštićeno drvo, prozori, vrata, krov, oluci, možda neke spoljne police. 105840 € do 176400 €

  ........

  Šupa, tkz. baštenska kućica

  Šupa koja bi stala u prostor do 2,5m x 1,7m. Može i manje. Potrebno je da može da se odloži kosačica, kolica a alat bi se kačio na zid. Može da bude sa krovom na jednu vodu, max visina 2,2m, vrata od 80-90cm na široj strani, bez prozora, bez rasvete.
  PVC materijal bi bilo idealno kada bi se od panela napravila. 211680 € do 352800 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Baštenska kućica, cca 3 x 2m
  Baštenske kućice, Ub

  1080 € do 1800 €

  Cena, Drvena kućica-izložbeni štand, cca 3 x 3m
  Baštenske kućice, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada bastenske kucice, drvene, 2,5 x 4 x 2,2 m
  Baštenske kućice, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Baštenske kućice bez prozora, cca 2 x 3m
  Baštenske kućice, Mladenovac

  1080 € do 1800 €

  Cena, Kucica za alat na jednu vodu, cca 6 x 3 cm
  Baštenske kućice, Čurug

  630 € do 1050 €

  Cena, Kućica za kosačicu i ostalo, cca 2 X 2,5 x 2,4m
  Baštenske kućice, Čortanovci

  1080 € do 1800 €

  Cena, Baštenska kućica, 400 x 270 x 220 cm
  Baštenske kućice, Ralja

  900 € do 1500 €

  Cena, Baštenska kućica, cca 4 x 4m
  Baštenske kućice, Mokra Gora

  5400 € do 9000 €

  Cena, Drvena baštenska kućica, 2 x 3 m
  Baštenske kućice, Sopot

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada kućice za alat i baštenske mašine, cca 4 x 3 m
  Baštenske kućice, Dolovo

  900 € do 1500 €

  Cena, Šupa za drva i alat na mesto stare šupe, cca 5 x 7 m
  Baštenske kućice, Vrnjačka Banja

  1170 € do 1950 €

  Cena, Baštenska kućica za alat, cca 2 x 2m x 1,80cm
  Baštenske kućice, Novi Sad

  1350 € do 2250 €

  Cena, Drvena kućica, sa otvorenim prozorm za sank, pult., cca 3m x 4m
  Baštenske kućice, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Drvena baštenska šupa, cca 2,5 x 2,5m
  Baštenske kućice, Kragujevac

  1800 € do 3000 €

  Cena, Baštenska kuca, 10m2
  Baštenske kućice, Mataruška Banja

  1080 € do 1800 €

  Cena, Baštenska kuća, cca 3 x 3m visina 2.7
  Baštenske kućice, Vrdnik

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izrada baštenske drvene kućice, cca 4 x 3.5 m; cca 15 m2
  Baštenske kućice, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada baštenske kućice, 15 m2
  Baštenske kućice, Sombor

  900 € do 1500 €

  Cena, Drvena kućica - tezga, cca 1,5 x 1,5 × 1,9m
  Baštenske kućice, Tutin

  1350 € do 2250 €

  Cena, Baštenska kućica, cca 400 x 250cm
  Baštenske kućice, Smederevo

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izgradnja malog drvenog objekta, cca 6m x 4m
  Baštenske kućice, Sopot

  5400 € do 9000 €

  Cena, Izrada tipska baštenske kućice, cca 3 x 5 x 2 m
  Baštenske kućice, Čitluk (Sokobanja)

  900 € do 1500 €

  Cena, Baštenska kućica, cca 180 x 180 x 190cm
  Baštenske kućice, Novi Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Baštenska drvena kućica sa podom, cca 2m x 2m 1,90cm
  Baštenske kućice, VelikaPlana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Montiranje baštenske kućice, cca 2 x 1.5 m
  Baštenske kućice, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Baštenska kućica za alat, cca 4 m2
  Baštenske kućice, Topola

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada tipske baštenske kućice, cca 1.8 x 3 x 1.8 m
  Baštenske kućice, Osečina

  540 € do 900 €

  Cena, Mala baštanska kućica, cca 2,5 x 2.5 x 2.5m
  Baštenske kućice, Ugrinovci (Zemun)

  540 € do 900 €

  Cena, Zamena drvenih šalona, cca 62 x 192cm
  Baštenske kućice, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Baštenska kućica sa jednim vratima bez prozora, cca 2 x 3 x 2m
  Baštenske kućice, Mionica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izrada drvene kuće sa tremom, cca 4 x 2 m kućica + 4 x 2 m trem
  Baštenske kućice, Niš

  900 € do 1500 €

  Cena, Baštanksa kućica, cca 2 x 3 m
  Baštenske kućice, Valjevo

  900 € do 1500 €

  Cena, Baštenska kućica po meri i letnjikovac, cca 4 x 3m + 8m2
  Baštenske kućice, Mataruška Banja

  1800 € do 3000 €

  Cena, Baštenska kućica, cca 4m x 3m x 2.2m
  Baštenske kućice, Barajevo

  1350 € do 2250 €

  Cena, Baštenska ostava za drva i alat, 3 × 5 × 2m
  Baštenske kućice, Beli Potok (Beograd)

  900 € do 1500 €

  Cena, Baštenska kućica sa nadstrešicom, cca 3 x 5 x 3 m
  Baštenske kućice, Bogatić

  900 € do 1500 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Baštenske kućice cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1258+ Preduzeća za Baštenske kućice
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana